27.5.2023 Vfl Bochum 1848 vs Leverkusen


Lauantaina pelataan kauden viimeinen kierros ja Bochumin vieraaksi saapuu "Luken" Leverkusen. Bochumissa on täysi tupa ja kannustus tulee olemaan korvia huumaavaa.

Bochum taistelee edelleen sarjapaikasta voittamalla Leverkusen on karsijan paikka varma. Schalke on pisteen alapuolella ja Stuttgart on tasapisteissä, mutta paremmalla maalierolla Bochumin edellä. Kaikki on vielä mahdollista..


Bochum jatkaa samalla puolustuslinjalla, Heintz, Masovic, Ordets ja Janko. Penkillä Slotterbeck, Gamboa ja Soares. 


Keskikentällä Losilla, Stöger ja Förster, sekä laidoilla Antwi Adjei ja Asano. Nyt tarvitaan keskikentällä onnistumisia ja erittäin kovaa puolustustahtoa. Vähätkin maalipaikat pitää pystyä hyyödyntämään ja Hofmannilta odotetaan niitä maaleja.


Leverkusen taistelee vielä ensi kauden Euroopan Conferenssi liigan paikasta. Joukkue on pelannut vahvan kevään ja joukkueen hyökkäys on erittäin vaarallinen. Bochumilta tarvitaan kauden parasta pelaamista ja ei haittaisi vaikka Lukelle tulisi kauden huonoin peli tähän paikkaan.


Arvio: 2-120.5.2023 Hertha Berlin vs Vfl Bochum 1848


Lauantaina jatkuu taistelu sarjapaikan säilyttämisestä Hertha Berlinin vieraana. Kaksi kierrosta jäljellä Bochum tarvitsee vielä vähintään yhden voiton, jotta sarjapaikka varmistuisi. Tietenkin tähän vaikuttaa muiden otteluiluiden lopputulokset myös.


Edelliseen peliin valmentaja Letsch vaihtoi laitapuolustajat, Soares ja Gamboa jätettiin penkinlle ja tilalle tuli Heinz ja Janko. Hyvin epävarmaa sanoa, miten lauantaina jatketaan, mutta yleensä voittavaa joukkuetta ei vaihdella. Toppareina jatkavat Masovic ja Ordets.


Keskikentällä jatkavat Losilla, Förster ja Stöger, joka edellisen pelin aloitti vaihdossa. Laidoilla Antwi Adjei ja Asano, kärjessä Hofmann. 


Berlin tulee varmasti kovalla asenteella peliin, ne putovat varmasti häviöllä tai tasapelillä, voitolla voi olla vielä pienet mahdollisuudet karsinjan paikalle. Jännittävä peli tulossa.


Arvio: 1-4


13.5.2023 Vfl Bochum 1848 vs Augsburg


Lauantaina on Bochumilla elämää suurempi peli. Kolme kierrosta jäljellä ja ollaan putoamassa. Kaikki on kuitenkin omissa käsissä, jos lauantaina otetaan täydet pisteet Augburgista. Bochumilla on kaksi kotipeliä jäljellä ja niistä on saatava pisteet.


Mielenkiinnolla odotetaan valmennusjohdon puolustajien peluutusta. Soaresin ja Gamboan viimeaikaiset otteet eivät ole vakuuttaneet, mutta heidän vahvuus on kovissa peleissä. Riittääkö valmennuksen pokka, sillä ennakoissa odotetaan puolustajien jäävän penkille. Topparit Masovic ja Ordets, laidoilla Stafylidis sekä Heinz.


Keskikentälle odotetaan Stögeriin palaavan, mutta vielä on epävarmuustekijöitä tähän. Losilla, Förster ja Stöger ovat vahvoilla, laidoilla Antwi Adjei ja Asano. Penkillä Zoller, Kunde ja Holtmann. Kärjessä jatkaa Hofmann. 


Augsburg on jo vahvoilla sarjapaikan suhteen ja se voi vaikuttaa pelaajien asenteeseen. Joukkueella on myös paljon loukkaantumisia, mm Jensen, joka vaikuttaa peluutuksiin.


Arvio: 2-0

6.5.2023 Mönchengladbach vs Vfl Bochum 1848


Viimeiset neljä kierrosta jäljellä ja taistelu sarjapaikan säilymisestä on kova. Pisteitä tarvitaan, kun Stuttgart painui edellisellä kierroksella ohi Schalke on pari pisettä jäljessä.

Bochumin fanit lähtee joukolla vieraspeliin ja kannatuksesta se jää kiinni.


Bochumin alakerrassa jatkavat Gamboa, Masovic ja Ordets sekä Soares. Gamboan terveystilanne on vielä arvoitus, sillä pitkä loukkaantuminen on vaatinut veronsa ja 90 minuutin kunnossa hän ei ole. Janko tulee varmasti paikkaamaan häntä tarvittaessa.


Keskikentällä jatkavat Losilla, Osterhage ja Stöger. Vaihdossa löytyy näille paikoille Kunde. Laidoilla jatkavat Antwi Adjei ja Asano sekä kärjessä Hofmann. Laidoille löytyy vaihdosta pelaajia, Zoller ja Holtmann sekä kärkeen Broschinski.


Mönchengladbach hävisi edellisen pelin Stuttgartille ja on kahden tappion putkessa. Joukkue on käytännössä varmistanut sarjapaikan eikä ylöspäin ole mahdollista paljoakaan nousta. Ne pystyvät paineettomaan pelaamiseen, mutta se voi myös antaa Bochumille hyvät mahdollisuudet.


Arvio: 1-2

28.4.2023 Vfl Bochum 1848 vs Dortmund


Bochumilla on viimeiset hetket pestä edellisen viikonlopun pelin jälkeen kasvot. Bochumin kannattajat oli pelin jälkeen järkyttyneitä ja pettyneitä jokkueen esitykseen. Perjantain derbyssä on täysi tupa ja liput menivät minuuteissa loppuun. Bochum taistelee putoamista vastaan ja Dortmund pelaa mestaruudesta, ei paljon mielenkiintoisempaa peliä ole tiedossa.


Bochumin puolustus oli edellisessä pelissä täysin retuperällä. Osei-Tutu epäonnistui täysin ja perjantaina odotetaan kokeneen Gamboan ottavan hänen paikan. Toisella laidalla jatkaa soares, toppareina Ordets ja Masovic. Maalivahdilta ( Riemann )odotetaan kauden parasta peliä, jotta pisteet jää kotiin.


Keskikentällä jatkaa Losilla, Osterhage ja Stöger. Tämän kolmiko pitää nostaa paljon enemmän tasoa ja pallon menetyksiin ei ole enää varaa. Keskikentän pitää myös saada puolustuspelaaminen kuntoon. Laidoilla Antwi- Adjei ja Asano. Valitettavsti Zollerin puolustuspelaaminen ei riitä Dortmundia vastaan. Kärjessä jatkaa Hofmann.


Dortmund pelaa siis mestaruudesta, joukkue on pisteen edellä Munchenia. Dortmundilla on kuitenkin ollut tapana epäonnistua tärkeissä peleissä ja mitään ei ole vielä ratkaistu. Bochumilla on kaikki edellytykset voittaa sarjan kärkijoukkue.


Arvio: 1-1

22.4.2023 Vfl Bochum 1848 vs Wolfsburg


Lauantaina kotikentällä vastaan asettuu Wolfsburg. Odotettavissa on tiukka kamppailu keskikastin joukkueen kanssa, joka on ollut hieman alavireinen viimeisen 10 pelin ajan.


Puolustuslinja tulee todennäköisesti olemaan sama kuin edellisessä ottelussa. Eli vasemmalta oikealla muodossaan Soares - Ordets - Schlotterberg - Ossei-Tutu


Keskikentän koostumukseksi veikataan Stöger, Losilla ja Osterhagen. Laidoilla jatkavat Asano ja Antwi Adjei. Hyökkäyksessä tulee pelaamaan Hoffmann.


Wolfsburg on voitettavissa ja samalla ottelu on Bochumille todella tärkeä sarjassa säilymisen kannalta.


Arvio: 2-1
16.4.2023 Union Berlin vs Vfl Bochum 1848


Sunnuntaina Bochum matkaa pohjoiseen Union Berlinin vieraaksi. Odotettavissa on vaikea peli, sillä Bochum on viimeksi voittanut Union Berliinin kotikentällä kymmenen vuotta sitten, mutta kotikentällä sitäkin useammin. Tilastoihin on tultava muutos.


Puolustuslinjaan kaivattaisiin Gamboan paluuta kentille, Kolumbialainen on jo harjoitellut joukkueen mukana, mutta pelaaminen on vielä epävarmaa. Toppareina jatkavat Ordets ja Masovic, laidalla Soares ja todennäköisesti Stafylidis.


Keskikentällä jatkaa Losilla, Stöger ja Osterhagenin tilalle odotetaan vaihtuvan Försterin. Laidoilla Asano ja Antwi Adjei, kärjessä Hofmann. Jostain syystä Zoller on jäänyt penkille, mutta hänen panostaan vielä tullaan tarvitsemaan kauden tärkeimmillä hetkillä.


Union Berlin on pelannut vahvan kauden ja joukkue on vahvasti matkalla kotki mestareiden liigaa ensi kaudeksi. Syksyllä Bochum otti pisteet ja samaa lähdetään hakemaan vieraissakin.


Arvio: 0-1

9.4.2023 Vfl Bochum 1848 vs Stuttgart


Sunnuntaina on ehdottomasti yksi tärkeimmistä peleistä, kun Stuttgart saapuu vieraaksi. Bochumille se on ehdottomasti kuuden pisteen peli, kun voitetaan. Ottelu myytiin loppuun välittömästi eli fanit on sataprosenttisesti joukkueen tukena.


Puolustuslinjaan palaa Soares ja toisella laidalla jatkaa Stafylidis. Toppareina jatkavat Masovic ja Ordets. Ordetsilla oli edellisessä pelissä suuria vaikeuksia pysyä juoksussa mukana, mutta tuskin mitään muutoksia alakertaan tulee. Penkillä Lampropoulos, Janko ja Slotterbeck.


Keskikenttä on myös vakiintunut, avauksessa jatkavat Losilla, Osterhage ja Stöger laidoilla Antwi Adjei ja Asano. Kärjessä jatkaa Hofmann. Penkillä Holtmann, Zoller, Förster ja Broschinski.


Stuttgart on sarjan jumbojoukkue, mutta jostain syystä se on aina ollut Bochumille erittäin vaikea vastustaja. Tähän pitää tulla nyt muutos ja maalivahti Riemannin pitää ottaa joukkue harteille.


Arvio: 2-1

31.3.223 Frankfurt vs Vfl Bochum 1848


Maaottelutauko on taas ohi ja taas mennään. Bochum tarvitsee pisteitä ja Frankfurt vierasottelusta tarvitaan täydet pisteet. Bochumista lähtee taas iso fanijoukko kannustamaan omia eli tunnelmaa riittää. Bochumin toppareista Erhan Masovic on joukkueen maalitykki ja hänet on valittu Bundesliigan kuukauden pelaajalistalle. Toivottavasti sama tahti jatkuu kevään tärkeissä peleissä. 


Puolustuslinjassa jatkavat Ordets ja Masovic toppareina. Laidalla Stafylidis ja Janko. Gamboa on loukkaantuneena edelleen ja Soares on poissa korttitilin takia. Vaidossa Lampropoulos, Slotterbeck ja Heinz. Tarvittaessa Osei Tutu voi olla puolustajana. 


Keskikentällä jatkavat Losilla, Osterhage ja Stöger, laidoilla Asano ja Antwi Adjei. Vaihdossa Förster ja Holtmann. Kärjessä jatkaa Hofmann ja penkillä  Broschinski. Zollerin pelaaminen on vielä epävarmaa ja P Kunde on ilmeisesti maajoukkueen mukana.


Frankfurtilla on ollut tiukka pelitahti ja se on näkynyt tuloksissa, joukkueella monta tasapeliä alla ja viimeisin voitto on helmikuun puolessa välissä. Tasainen peli odotettavissa.


Arvio: 1-2

18.3.2023 Vfl Bochum 1848 vs Liepzig


Lauantaina pelataan taas kotikentällä ja vastaan tulee mestareiden liigassa selkään saanut RB Liepzig. Toivottavasti vastustaja joukkueen vire jatkuu yhtä huonona, että saamme tärkeät pisteet kotiin. Tilastoja on tällä kertaa turha tuijotella, nyt ei ole muuta vaihtoehtoa kuin voittaa.


Masovic ja Ordets aloittavat toppareina, laidalla Soaresin pelaaminen on epävarmaa, sillä edellisessä pelissä tuli loukkaantuminen. Stafylidis ja Janko avauksessa, jos Soares puuttuu.


Keskikentällä jatkavat Losilla, Osterhage ja Stöger, laidoilla Antwi Adjei ja Asano. Kärjessä Hofmann. Vaihdosta löytyy Kunde, Holtmann, Förster ja Broschinski. Zoller on edelleen loukkaantunut. Onneksi maaottelutauon jälkeen saadaan koko rosteri käyttöön viimeisimmän tiedon mukaan.


Liepzig on tälläkin kaudella kärkikahinoissa ja on sarjassa kolmantena. Joukkeessa on paljon potentiaalia ja parhaimmillaan joukkuetta on vaikea voittaa. Bochum ei ole tältä vastustajasta koskaan saanut mitään, joten nyt on aika kääntää tilastot toisin päin.


Arvio: 2-1

10.3.2023 Fc Köln vs Vfl Bochum 1848


Perjantaina jatkuu taas ja mennään toisen vihatun vastustajan vieraaksi eli Kölnin. Bochumilla on tästä eteenpäin kaikki kuuden pisteen pelejä, sillä joukkue on vajonnut jumboksi. Joukkuetta on riivannut loukkaantumiset, kortit ja sairastumiset. Viimeisimpänä kärkipelaaja Hofmann on sairastumisen takia poissa.


Puolustuksen epävarmuusuus on jatkunut viime peleissä ja henkilökohtaiset virheet on maksanut monta pistettä. Toppareina pelaa Slotterbeck ja Ordets, joka palaa avaukseen. Janko ja Soares pelaa laidoilla. Kokoonpanosta puuttuu edelleen tärkeä lenkki Gamboa.


Keskikentälle palaa Losilla, joka oli poissa tärkeistä peleistä. Stöger ja Förster muut keskikentällä. Laidoilla Antwi Adjei ja Asano. Kärjessä saa ensimmäisen kerran mahdollisuuden avauksessa Morits Broschinski. Nyt olisi aika ottaa Bochumin nuorista kärkipelaajista esim Berisha kokoonpanoon, sillä Ganvoula ei ole enään vaihtoehto kentälle. Gerrith Holtmann palannee loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon.


Kölnillä on pari tappiota ja tasapeli alla viimeisistä kolmesta pelistä. Joukkuetta on vaivannut epätasaiset suoritukset, mutta joukkueen hyökkääjät on vaarallisia, sillä maalintekijöitä on useita, jotka pystyvät ratkaisemaan pelejä. Bochumin maalivahti Riemannin on palattava omalle tasolle ja otettava tärkeät torjunnat, jotta Bochum pystyy taistella voitosta.


Arvio: 1-2

4.3.2023 Vfl Bochum 1848 vs Schalke


Lauantaina on kauden kovin derby ja ennenkaikkea kuuden pisteen peli Bochumille. Nyt voidaan sanoa, että on pakkovoiton peli. Putoamisesta käydään kovaa taistelua ja Schalke on yksi päävastustajiista. Jännitteitä otteluun lisää Thomas Reisin (takin kääntäjä) paluu Bochumin stadionille.


Bochumilla on ollut vaikeuksia löytää vakiintunutta puolustusta. Toppareina pelaa Masovic ja Slotterbeck, laidoilla Janko sekä Stafylidis. Soaresin ja Ordetsin pelaaminen on vielä epävarmaa, mutta kuntoutuessaan molemmat palaavat avaukseen.


Keskikentältä puuttuu varmuudella Losilla. Kentällä jatkavat Stöger, Kunde ja Förster. Laidoilla Antwi Adjei sekä Asano. Hofmann kärjessä. Penkille jäävät Osterhage, Osei Tutu, Ganvoula, Broschinski ja Goralski.


Schalkelta puuttuu todennäköisesti kokoonpanosta Jere Uronen ja Sepastian Polter. Terodde tulee varmasti kentälle lähinnä vaihdosta. Pelistä ei tule puuttmaan tunnetta ja se voi mennä faneilla överiksi jo ennen peliä, kaikki on mahdollista. 


Arvio: 3-0

25.2.2023 Werder Bremen vs Vfl Bochum 1848


Lauantain peliin Bochum lähtee hieman siipirikkoisena, joukkueesta puuttuvat varmuudella Gamboa, Losilla, Holtmann ja Förster sekä Zollerin pelaaminen on epävarmaa.  Joukkue kaipaa pisteitä ja valmennus joutuu todenteolla miettimään parhaat vaihtoehdot. Viimeaikaiset pelisysteemien valinnat vierasotteluissa ovat epäonnistuneet pahasti ja nyt on viimeistään tultava tulosta.


Bochumin puolustuslinja Janko, Ordets, Masovic ja Soares, penkillä Slotterbeck, Heintz ja Lampropoulos. Stafylidis nostetaan keskikentälle.


Keskikentällä nähdään suurimmat muutokset, Osterhage nousee kokoonpanoon alemmaksi keskikentäksi. Stöger ja Asoano pelaavat myös keskikentän keskustaa.

Laidoilla jatkaa Atnwi Adjei sekä avaukseen nousee Osei Tutu. Kärjessä pelaa Hofmann. Penkillä Kunde, Ganvoula ja Broschinski.


Werder Bremenin alkukauden lento on viimeaikoina pysähtynyt, joukkueen pistesaldo on silti hyvällä mallilla sarjapaikan säilyttämisen kannalta. Joukkueella on myös kaksi häviötä alla ja joukkue ei ole ollut erityisen vahva kotijoukkue.


Arvio: 1-2

18.2.2023 Vfl Bochum 1848 vs Friburg


Lauantaina pelataan taas kotona vastaan tulee sarjan kolmonen Friburg. Bochum keikkuu sarjan häntäpäässä ja pisteitä tarvitaan. Kotijoukkueella on kannattajien tuki ja katsomot on taas täynnä.


Bochumin puolustuksessa jatkavat Ordets ja Masovic. Laitapuolustajaksi palaa Soares ja toisella puolella jatkaa Janko. Vaihdossa on Stafylidis, Lampropoulos ja Slotterbeck. Viikonloppuna ei voi tulla samanlaisia virheitä kuin kahdessa edellisessä pelissä, jossa puolustajien tai maalivahdin virheistä saa vastustajat maalin.


Keskikentällä palataan vanhaan, Losilla, Stöger ja Förster. Laidoilla Antwi Adjei ja Asano. Vaihdossa Zoller, Kunde ja Osterhage sekä Holtmann. Kärjessä jatkaa Hofmann. Vaihdossa Broschinski.


Vanhan alkukauden jälkeen Friburg on ottanut tappioita, mutta pelaa silti vahvaa kautta. Juokkueella on vahva puolustus, joka Bochumin on saatava rakoilemaan. Vahvalla prässipelillä kaikki on mahdollista.


Arvio: 2-111.2.2023 FC Bayern Munchen vs Vfl Bochum 1848


Lauantaina mennään Munchenin vieraaksi. Rankka viikko jo takana, kun keskiviikon Cupin peli rasittaa pelaajia. Vastus on sarjan kärjestä, eikä elppoja aikoja ole tiedossa. Keskiviikon peli jätti kuitenkin positiivisen fiiliksen, vaikka tappio tulikin. Joukkue pelasi hyvällä itseluottamuksella ja pisti Dortmundin ahtaalle.


Bochum lähtee samalla puolustuslinjalla seuraavaan peliin. Soares ja Janko laitapuolustajina, Ordets ja Masovic toppareina. Penkillä on Schlotterbeck ja Stafylidis sekä Lampropoulos.


Keskikentällä voidaan nähdä muutosta, joissakin peleissä on valmennusjohto yrittänyt saada puolustavamman keskikentän, lisäämällä toisen alemman keskikenttäpelaajan. Raati luottaa, ettei näitä kokeiluja enää yritetä ja keskikentällä jatkaisivat Losilla, Stöger ja Förster. Laidoilla Antwi Adjei ja Asano sekä piikissä Hofmann. 


Kivikova Bayern Munchen on kotona vaikea vastus. Vierailuista ei ole kauhean monta hyvää muistoa jäljellä, paitsi Bochum faneilla, jotka on taas kutsuttu yhteiseen fanitapahtumaan Munchen fanien vieraaksi.


Arvio: 3-4

4.2.2023 Vfl Bochum 1848 vs Hoffenheim


Lauantaina vieraaaksi saapuu Hoffenheim. Molemmilla joukkueilla on kahden pelin tappioputki, joten pelistä on odotettavissa tiukkaa taistelua. Bochumilla on voitolla mahdollisuus nousta tasapisteisiin vastustajan kanssa.


Bochumin puolustuksesta puuttuu Gamboa edelleen ja alustava arvio on, että hänet nähdään vasta maaliskuussa. Jankon epävarmat otteet pudottavat hänet vaihtopenkille ja laitapuolustajaksi odotetaan tulevan Stafylidis ja Soares. Toppareina Slotterbeck ja Ordets.


Keskikentällä jatkavat Losilla, Stöger ja Asano. Laidoilla Antwi- Adjei ja Zoller.

Kärjessä jatkaa Hofmann, vaihdossa Ganvoula, Förster ja Kunde. Siirtoikkunan aikana odotettiin Bochumilta kärkipelaajan hankintaa, mutta ilmeisesti hinta ja laatu ei tällä kertaa kohdannut. Bochum on pulassa, jos Hofmann loukkaantuu tai muuten hiipuu kevään aikana, sillä kilpailua hänen paikalle ei ole.


Hoffenheimin kausi on mennyt odotuksiin nähden alakanttiin. Joukkue on alemmassa keskikastissa ja Bochumilla on täydet mahdollisuudet ottaa täydet pisteet.


Arvio: 2-1

28.1.2023 Mainz vs Vfl Bochum 1848


Tiukka tahti jatkuu ja lauantaina taas mennään Mainzin vieraana. Nyt pelataan jo kuuden pisteen peleistä, sillä vieraspeleistä on saatava myös pisteitä. Juokkueen rosteri on koetuksella, kun kolmen pelin viikkotahdilla aloitettiin kausi ja harjoittelu on pelkkää palauttavaa.


Bochumin puolustus joutui koetukselle viime pelissä, laitapakit joutui erityisesti kovalle rasitukselle. Toppareina jatkavat Slotterbeck ja Lampropoulos. Laidoilla Soares sekä Janko. Ordetsin pelaaminen on epävarmaa, Masovic ja Heinz penkillä.


Keskikentällä muutetaan edelliseen pelin nähden muotoa, Losilla, Stöger ja Förster keskellä ja laidoilla Antwi-Adjei ja Asano. Hofmann kärjessä. Holtmann, Osei-Tutu ja Pierre Kunde penkillä. Zollerin pelaaminen on vielä epävarmaa. Valitettavasti Ganvoulan kyvyt on nähty ja hänelle etsitään vaihtoehtoista seuraa.


Mainz on yksi tämän kauden päävastustajista ja nyt siltä on otettava pisteet. Joukkue on neljä pistettä edellä, mutta mitään vakuuttavia näyttöjä joukkue ei ole antanut viime peleissä.


Arvio: 1-221.1.2023 Vfl Bochum vs Hertha Berlin


Lauantaina päästään vihdoin tositoimiin Hertha Berlinia vastaan. MM kisa- ja joulutauko on ohi ja kaikki on odottanut tosipelien alkamista. Sarja jatkuu vielä kahdella kierroksella, kunnes alkaa ns. kevät kierros. Bochum on harjoitellut paljon ja harjoituspelejä sekä eri kokeiluja on valmennusjohto kokeillut vaihtelevalla menestyksellä. Harjoituspelit on mitä on ja niitä pitää aina katsoa varauksella.


Bochum on hankkinut pari uutta pelaajaa. Keven Slotterbeck tuli lainapelaajana Friburgista. Keven pelaa topparina ja mielenkiintoista nähdä saako Bochum luotettavuutta toppariosastoon. Keskikentän uusi hankinta on Pierre Kunde, joka saapui Olympiakosista.  Pierre Kundella on myös Bundesliiga kokemusta, sillä hän on pelannut Mainzissa kausilla 2018-2020. Syksyn hankinnoista Lys Mousset joutuu lähtemään, surullinen hankinta, jolle ei tullut yhtään Bundesliigapeliä Bochumin paidassa. Mousset lähettiin Espanjan leiriltä ensimmäisen päivän jälkeen kotiin kurinpidollista syistä ja huonon asenteensa vuoksi peliaikaa ei ole tiedossa. 


Bochumin puolustuslinjassa jatkaa Gamboa, Ordets ja Soares. Keven Slotterbeck pääsee ensimmäiseen kotiotteluun avaukseen ja saa näytön paikan ensimmäisessä Bochumin kotipelissä.  Vaihdossa on toppari Masovic, Stafylidis ja Heintz.


Keskikentällä jatketaan tutulla kokoonpanolla, kapteeni Losilla, Stöger ja Förster. Laidoilla Asano ja Antwi-Adjei. Vaihdossa Zoller, Osei Tutu, Holtmann ja Pierre Kunde. Kärjessä jatkaa Hofmann ja vaihdossa Ganvoula.


Hertha on pisteen edellä Boochumia ja lauantaina on molemmille joukkueille kuuden pisteen peli. Harjoituspelien tuloksia jos vertaillaan, niin Bochum on todella heikoilla. Neljä tappiota ja kolme tasapeliä ei jonkun mielestä lupaa hyvää. Herthalla vastaava tilasto on kolme voittoa, pari tasapeliä ja vain yksi tappio. Näitä tilastoja pitää siis katsoa varauksella, täysi tupa ja fanit katsomossa pistää jokaisen pelaajan adrenaliinit täysille ja todellinen taistelu nähdään lauantaina.


Arvio: 2-1


25.1.2023 Leverkusen vs Vfl Bochum 1848


Pelit jatkuu nopealla tahdilla, viimeisessä syyskierroksen pelissä Bochum matkaa Leverkusenin vieraaksi. Bochumista lähtee muutama tujhat kannattajaa Leverkuseniin ja täysi tupa on odotettavissa vuoden ensimmäiseen paikallispeliin.


Bochumin puolustuslinjassa jatkavat Janko ja Soares laidoilla sekä keskuspuolustajat Ordets ja Schlotterbeck. Harmittavasti puolustuksesta puuttuvat Gamboa ja Stafylidis luokkaantumisten takia. Vaihtoehdot penkillä ovat Lampropoulos ja Masovic. Keskikentältä pudotetaan todennäköisesti puolaustajaksi Osei-Tutu. Toppari Tim Oermann on lainattu loppukaudeksi Itävaltaan.


Keskikentällä jatkavat Losilla, Stöger ja Förster ja laidoilla Zoller ja hyvin edellisessä pelannut Antwi-Adjei. Vaihdossa on enemmän rosteria, Asano, Osterhage, Holtmann ja Kunde. Kärjessä jatkaa Hofmann. Kärkipelaajista penkillä on Ganvoula. Tarsis Bonga on lainattu loppukaudeksi Braunschweigiin. 


Luken Leverkusen on nostanut tasoa alkukaudesta. Joukkue otti sunnuntaina voiton Mönchengladbachista ja nousi jo kahdeksanneksi. Joukkueen heikkoutena on kuitenkin puolustuspelaaminen ja Bochumin pitää iskeä. Joukkueella on vahva ja nopea hyökkäyspää, joka saadaan kuriin vain vahvalla joukkuepuolustamisella ja sitäkautta vastahyöksistä pitää tehdä maalit.


Arvio: 2-3


12.11.2022 Augsburg vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina mennään taas, vuoden vika peli kyseessä ja nyt on viimeistään Bochumin pelin kuljettava myös vieraskentällä. Tiistaina oli jo pakkovoiton paikka, se hoidettiin ja lauantaina sama homma. Tästä pelistä on otettava täydet pisteet.

Puolustuslinja jatkaa samana, Ordets ja Lampropoulos topparit, laidoilla Gamboa ja Soares. Vaihtopenkillä Horn ja Ouermann Sekä tarvittaessa Stafylidis. Toppariosastolta odotetaan nyt venymistä ja parempia otteita, jotta oma maali saadaan pidettyä puhtaana.

Keskikentällä Losilla, Stöger ja Förster. Vaihdossa Osterhage. Laidoilla Zoller ja Antwi Adjei. Kärjessä jatkaa Hofmann. Vaihdossa Holtmann, Osei Tutu, Ganvoula ja Bonga.

Augsburgissa nähdään todennäköisesti pari tuttua pelaajaa, Fredrik Jensen tulee todennäköisesti vaihdosta kentälle ja viime kaudella Bochumissa pelannut Elvis Rexhbecaj. Augsburgilla on 15 pistettä ja sitä pitää Bochumin saada kavennettua.

Arvio: 0-2

8.11.2022 Vfl Bochum 1848 vs Mönchengladbach 

Tiistaina pelataan taas, syyskauden viimeinen kotipeli ennen MM-kisojen taukoa.Vieraaksi saapuu Mönchengladbach ja stadionin odotetaan olevan täynnä. Kahden heikon vieraspelin jälkeen on tästä pelistä pakko saada pisteet. Bochumin hankintalistalla on varmasti tammikuussa toppari ja keskushyökkääjä.

Toppariosasto on Bochumolla ollut haavoittuvainen, oikeaa kokoonpanoa on ollut vaikea tehdä. Masovic ja Heinz ovat loukkaantuneena niin vaihtoehdot on vähissä. Ordets ja Lampropoulos jatkavat keskuspuolustajina, laidoilla Soares ja Gamboa. Vaihdossa Janko ja Ouermann.

Keskikentällä Losilla, Stöger ja Förster. Stafylidis aloittaa nytvaihdossa. Laidoilla Zoller ja Osei Tutu. Vaihdosta tulee Holtmann ja Antwi Adjei. Kärjessä jatkaa Hofmann. Vaihdossa on Ganvoula.

Mönchengladbach on ollut Bochumille aina vaikea vastustaja, viime kaudella ei saatu pistettäkään. MG on sarjassa puolivälin yläpuolella ja Thuram on heidän ykkönen maalipörssissä. 

Arvio: 2-1

5.11.2022 BvB vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina on paikallisderby Dortmundin vieraana. Naapurikaupungin karjavarkaat suuremmalla stadionilla, mutta viime kaudellakin ne joutuivat pettymään Bochumin kanssa, joka vei pisteet 4-0

Bochumin puolustusta on koeteltu tällä kaudella, loukkaantumiset on koetellut koko syys kauden. Masovic on nyt telakalla. Heinzin pelikunto ei ole vielä sillä tasolla, että pystyisi täysimittaiseen peliin. Heinz ja Ordets pelaavat toppareina, laitapuolustajina Gamboa sekä Soares. Toppariosasto on tälläkaudella ollut todellinen pettymys.

Keskikentällä jatkavat Losilla, Stöger ja Förster. Laidoilla Antwi Adjei ja toivottavasti Holtmann. Tämän kauden hankinta Osei Tutu ei ole vastannut odotuksia ja Arsenalin kasvatti on kaukana lahjakkuudestaan. Hofmann pelaa kärjessä ja Ganvoula aloittaa vaihdossa. Syksyn viimeisin hankinta Lys Moussetin odotetaan vihdoin tervehtyneen, sillä hänet on nähty jo joukkueen harjoituksissa.

Jaa tämä sivu

Dortmund keikkuu sarjassa kärjen tuntumassa, mutta suurin odotuksiin nähden joukkueen esityksissä on ollut epävarmuutta. Joukkueella on suuri rosteri, mutta heikkoudet näkyy sielläkin toppariosastolla.

Arvio: 1-2

29.10.2022 Wolfsburg vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina Bochum matkaa Wolfsburgin vieraaksi. Muoviseura aiheuttaa Bochumin kannattajolle ikäviä muistoja, sillä siirtyihän entinen urheilutoimen johtaja rahan perässä Wolfsburgiin. Bochumilta odotetaan kauden parasta peliä vieraissa, joukkueen peli on ailahdellut paljon, mutta nyt itseluottamus on kasvanut ja sen odotetaan näkyvän lauantain pelissä.

Puolustuslinjassa jatkavat Soares, Ordets, Masovic ja Gamboa. Vaihdossa Stafylidis, Lampropoulos ja Horn. Tim Ouerman voi olla yllätyskortti myös avaukseen. Bochumin puolustus on ollut vaikeuksissa kauden aikana ja se pitää parantua, jotta joukkue saa pisteitä.

Keskikentällä aloittaa Losilla, Stöger ja Förster. Nämä pelaajat ovat vakiinnuttaneet avauksen paikan ja edellisessä pelissä se onnistui erittäin hyvin. Asanon loukkaantuminen on kaventanut pelaajien määrää keskustassa ja Osterhage on kapean pelaajaringin ainoa vaihtopelaaja keskustaan. Tosin Stafykodista voidaan käyttää myös keskikentällä. Laidoilla pelaa Holtmann ja Antwi-Adjei sekä kärjessä Hofmann. 

Wolfsburgilla on viiden pelin tappioton putki alla, mutta joukkueen puolustus on silti rikkonainen. Joukkueelle on tehty paljon maaleja ja tasapelit ei hirveästi kasvata pistemäärää.

Arvio: 1-3

23.10.2022 Vfl Bochum 1848 vs Union Berlin

Sunnuntaina vieraaksi saapuu Union Berlin, joka on aloittanut kauden vahvasti ja on sarjassa ykkösenä. Bochumin kausi on ollut rankkaa taaperrusta, mutta kotona ei ole vaa samanlaisiin alisuorituksiin, kuin viime viikonloppuna Stutgatissa.

Puolustajina jatkavat Masovic, Ordets, Soares ja Gamboa. Soares oli edellisessä pelissä pahoissa vaikeuksissa, joten hänen tilalle voisi tulla Janko tai Horn. Stafylidiksin pelaaminen on epävarmaa, sillä hän on ollut koronassa.

Keskikentällä jatkavat Losilla, Stöger ja Förster, laidoilla Holtmann ja Antwi-adjei. Zoller loukkaantui Stutgartissa ja hänen pelaaminen on epävarmaa. Kärjessä jatkaa Hofmann. 

Union Berlin on syyskauden yllättäjä. Joukku on piikkipaikalla ja viimeiset viisi peliä joukkue on voittanut kaikki sarjat mukaanluettuna. Joukkueelle on tehty vasta kuusi maalia ja tämä tilasto pitää saada sunnuntaina muuttumaan.

Arvio: 2-1

15.10.2022 Stuttgart vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina Bochum matkaa Stuttgartin vieraaksi. Kyseessä on kuuden pisteen peli, sillä voitolla Bochum menee sarjataulukossa Stuttgartin edelle. Tällä pelillä on erittäin suuri merkitys uudelle valmennukselle.

Bochum palasi vanhaa edellisessä pelissä ja tässä tullaan pysymään jatkossakin. Puolustuslinja lähtee Gamboa ja Soare laidoilla. Keskellä jatkavat Masovic ja Ordets. Masovic on vakiinnuttanut paikan avauskokoonpanossa ja Ordets on parantanut puolustamista joka pelissä.

Keskikentällä jatkavat Losilla, Osterhagen ja Förster. Stöger palaa kokoonpanoon koronan sairastamisen jälkeen, mutta aloittanee vaihdossa. Laidoilla jatkavat Holtmann ja Zoller, kärjessä aloittaa Hofmann.

Nousijajoukkue Stuttgartin kausi on ollut kaksijakoinen, joukkueella on viisi tasapeliä, mutta voitot odottaa. Tämä on kuuden pisteen peli olimme joukkueille.

Arvio: 1-2

8.10.2022 Vfl Bochum 1848 vs Frankfurt

Bochumin uudella valmennusjohdolla on lauantaina näytön paikka, kun ensimmäinen kotiottelu on kyseessä. Viikonlopun debyytti ei alkanut vahvasti ja kauden huonoin peli sai fanit kauhun partaalle. Uusi pelisysteeemi ei ollut missään tapauksessa onnistunut ratkaisu.

Vieläkö nähdään kolmen alakerta, Ordet , Horn ja Oermann. Hyökkäävät laitapelaajat Gamboa ja Soares, joista Soares oli edellisessä pelissä pahoissa vaikeuksissa. Brasilialaisen kärsivällisyys ei tahtonut riittää molempiin suuntiin juoksemiseen. Masovic tulee lauantaina avaukseen.

Keskikentällä aloitti edellisen pelin Losilla, Osterhage ja Goralski. Tällä kolmikolla oli suuria vaikeuksia selvitä puolustuksessa ja varsinkin hyökkäyksiin lähdöissä oltiin todella huonoja. Goralskin tilalle palaa Stöger ja keskikenttä on pakko saada haltuun, jos pelistä halutaan saada pisteet kotiin.

Frankfurtilla on kaksi voittoa alla ja viimeisimpänä kova voitto Union Berliinistä. Joukkuneen pelaaminen on kuitenkin ailahdellut paljon ja kaikki on mahdollista.

Arvio: 2-1

1.10.2022 RB Leipzig vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochumin uusi päävalmentaja Thomas Letsche saa tulikasteen lauantaina vierasottelussa Leipzigia vastaan. Kokoonpanosta puuttuu varmuudella Asano, Stafylidis ja Heinz. Mielenkiintoista nähdä, onko uusi valmennusjohto muuttanut pelisysteemiä.

Tässä on raadin kokoonpano lauantaille, laitapuolustajina jatkavat Gamboa ja Soares sekä keskuspuolustajina Masovic ja Ordets. Masovic pelasi maaottelissa Ruotsin kaadossa, mutta Norjaa vastaa hän sai huilata. Lampropoulos ja nuori lupauksemme Ouermann ovat penkillä.

Keskikentällä jatkavat Losilla ja Stöger. Patrik Ostrhage tulee kolmanneksi. Laidoilla Holtmann ja Zoller sekä Hofmann pelaa käjessä. Raati ei jaksa uskoa, että uusi valmennusjohto lähtee ajamaan suoraan kahden kärjen 4=4=2 pelisysteemiä vieraottelussa. 

Leipzigin kausi on alkanut ailahdellen ja joukkueella on kahdeksan pistettä alkukaudesta. Jjoukkue on kuitenkin ottanut jo Dortmundista kovan päänahan ja kotona on odotettavissa vaikea vastus.

Arvi: 1-2

18.9.2022 Vfl Bochum 1848 vs Köln

Sunnuntaina tulee vieraaksi "partavedet". Bochumilla on sekasortoino viikko takana, kun valmentajat saivat lähteä ja ollaan taas uuden edessä. Joukkueen ottaa väliaikaisesti vastuulle Heiko Butscher, joka taas kerran saa hieman epäkiitollisen tehtävän. A=junnujen valmentaja on jo kolmannen kerran samassa tilanteessa. Bochumin fanit on reagoineet valmentajien potkuihin hyvin vastahakoisesti, sillä Ries on kannattajien silmissä kulttimaineessa. Sunnuntaina katsomossa ja stadionin ympärillä on isot protestit seurajohtoa kohtaan.

Bochumin puolustaminen on ollut akilleen kantapää tällä kaudella, virheet ei ole ollut suuria, mutta pienet marginaalit on niitä millä pelit atkaistaan. Seuraavaan peliin tuskin tukee isoja muutoksia, Gamboa ja Soares pelaavat laidoilla, Masovic sekä Lampropoulos toppareina. Horn, Janko ja Ordets ovat vaihdossa.

Keskikentällä jatkavat Losilla, Stöger ja Förster. Asano on valitettavasti 4=6 viikkoa pois, polven sivuside vamman takia, joka tuli edellisessä pelissä. Laidoilla pelaa Zoller ja Holtmann sekä kärjessä Hofmann. Tähän peliin voidaan saada yllättäviäkin muutoksia, mutta niistä tiedetään vasta sunnuntaina.

Kölnillä on yhdeksän pistettä ja on seitsämentenä, joukkue pelalaa Euroopan conferensissi liigassa ja edellisestä Nice pelistä joukkueen ultrat ei saa plussa pisteitä. Väkivaltaisuudet katsomossa oli erittäin ala-arvoinen suoritus. Toivottavasti sunnuntaina fanit käyttäytyy asian mukaisesti, mutta ennakolta vaaralliset kohtaamiset voi eskaloitua vakaviksi.

Arvio: 1-0

10.9.2022 Schalke vs Vfl Bochum 1948

Lauantaina on oikea Derbypeli Schalkea vastaan, verivihollinen on viimeksi kohdattu oikeassa pelissä vuonna 2010. Odotettavissa on fanien keskuudessa keskinäisiä ongelmia ja poliiseja on useampi tuhat valmiudessa.

Bochum lähtee monen tappion jälkeen kuolemanotteluun pahinta mahdollista vastustajaa vastaan, mutta sehän lisää vain ottelun mielenkiintoa. Bochum lähtee peliin silti paineettomasti, peli on kulkenut 80 minuuttia, mutta se pitää saada jatkumaan yli 90 minuuttia, puolustus pitää saada toimimaan. Lauantaina palaa kokoonpanoon Soares, mutta avauksessa häntä tuskin nähdään, toppareina Masovic ja Ordets, laidoilla Horn ja Gamboa. Ordets tuo peliin pelotteen ilmapalloihin.

Losilla ja Stöger jatkavat keskikentällä ja Förster. Laidoilla Asano ja Zoller sekä kärjessä Hofmann.  Lys Moussetin odotetaan pääsevän kentälle, mutta valmentaja Ries on ilmoittanut, että hänen pelikunto ei ole ollut Bundesliiga tasolla. 

Schalkella on kolme pistettä, ilman voittoja. Schalken kärkipelaajat Terodde ja Polter on entisiä Bochumin miehiä ja ne eivat tule saamaan kiitosta Bochumin kannattajilta, eritoten Polter on kannattajien hampaissa.

Arvio: 1-2

3.9.2022 Vfl Bochum 1848 vs Werder Bremen

Lauantaina onkin sitten pakkovoiton tilanne Bochumilla, joukkueella on historiallinen neljän tappioputki alla ja nyt se on käännettävä. Vastaan tulee viime kauden nousija Werder Bremen.

Bochumin puolustuksella on ollut ongelmia läpi kauden, pienet henkilökohtaiset virheet on maksanut kalliita pisteitä. Lauantaina odotetaan Soaresin palaavan kokoonpanoon, koska hänet on nähty koko viikon joukkueen harjoituksissa. Toppareina jatkavat Masovic ja Heintz, laidalla Gamboa ja toivottavasti Soares. Stafylidis, Janko ja Ordets aloittavat vaihdossa. 

Werder Bremen on perinteisesti nousijajoukkueena aloittanut vahvasti. Pari tasuria, yksi voitto ja viime viikon tappio Fankfurtille. Joukkuen puolustuksella on silti ollut ongelmia ja lauantaina nähdään paljon maaleja.

Keskikentällä jatkaa Losilla, Stöger ja Goralski. Laidoilla Holtmann ja Asano, kärjessä jatkaa Zoller. Hofmannin kausi ei ole alkanut vakuuttavasti, hyökkääjällä jo neljä maalitonta peliä, jolta odotetaan viime kauden perusteella maaleja. Tosin Bochumin maalintekopaikat on tällä kaudella ollut vähissä. Reservissä on loukkaantunut kärkipelaaja Lys Mousset, joka ei ole vielä saanut tulikastetta Bochumin joukkueessa.

Arvio: 4-2

26.8.2022 Friburg vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochum matkaa perjantaina Friburgin vieraaksi. Bochumin tappiopeli täytyy unohtaa ja on katsottava vaan eteenpäin. Perjantaina nähdään varmasti uusi joukkue ja valmennusjohto tulee tekemään joitakin muutoksia.

Bochumin puolustus on saanut kylmää kyytiä kauden alkupeleissä. Uudet topparit on ollut helisemässä ja kannattajat ovat antaneet lokaa niskaan. Valmentaja Reis tulee vaihtamaan Masovicin Ordetsin tilalle, Heinz jatkaa toisena topparina. Gamboa jatkaa vasemmalla ja Janko oikealla, jos loukkaantuneita StafyliDisco tai Horn palaa kokoonpanoon. 

Keskikentällä pelaavat  Losilla, Stöger ja Asano. Laidoilla Holtmann ja Zoller, sekä kärjessä Hofmann. Vaihtopenkiltä kaivataan vahvempaa roolia, Förster ja Osei-Tutu on alisuorittaneita. Antwi -Adjei ja Osterhage ansaitsevat paikan kokoonpanoon.

Friburg on aloittanut kauden hyvin ja ainut tappio on tullut kotona Dortmundille. Vieraissa joukkue on ollut vahvat ja ottanut molemmista peleistä voiton. Ei tule helppoa peliä Bochumille, mutta nyt on pakkovoiton paikka.

Arvio: 1-2

21.8.2022 Vfl Bochum 1848 vs Fc Bayern München

Sunnuntaina tulee vastaan kivikova Bayern München. Bochum on aloittanut kauden kahdella kirvelemällä yhden maalin tappiolla niin seuraavasta pelistä olisi aika ottaa pisteet. Tilastollisestitehtävä on lähes mahdoton, mutta tilastot on tehty muutettavaksi. Viime kauden voitto on vielä elävästi verkkokalvolla.

Bochumin puolustuksella on ollut vaikeaa alkukaudesta. Uusilla torppareilla on vielä sopetumisvaikeuksia ja Soaresin puuttuminen on näkynyt. Toppareina jatkavat Ordets ja Heinz, laidoilla Gamboa ja Janko. Edellisestä pelistä oli poissa Stafylidis, Soares ja Horn. 

Keskikentällä jatkavat Losilla, Stöger ja Asano. Vaihtoehtoisesti Förster ottaa Asanon paikan, sillä kovuutta tarvitaan Batermin keskikenttää vastaan. Laidoilla jatkaa Zoller ja Osei-tutu. Edellisestä pelistä olivat poissa Holtmann ja Antwi-Adjei loukkaantumisten takia. Kärjessä jatkaa Hofmann.

Bayern on aloittanut perinteisesti vahvasti. Vastustajilla ei ole ollut mitään jakoa. 6-1 voitto Frankfurtista ja Wolkkarit hävisi 2-0. Nuori Musiala on maalipörssin kärjessä kolmella maalilla. Bochum yllätti keväällä, miksei myös nyt syksyllä.

Arvio3-1

13.8.2022 Hoffenheim vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina matkaa Bochum Hoffenheimin vieraaksi. Molemmat joukkueet lähtee tappio niskassa ja molemmat haluaa ensimmäiset pisteet mukaan. Bochumista lähtee kolmen tuhannen kannattaja ryhmä kannattamaan omiaan. 

Bochumin topparille Masovic kävi edellisessä pelissä omaan maaliin johtanut virhe ja se saattaa maksaa avauksen paikan. Valmennusjohto varmasti miettii Lampropoulosta avaukseen. Ordets ja Gamboa ovat varmoja avauksessa, mutta Stafylidiksen paikan voi ottaa Horn.

Keskikentällä jatkavat Losilla, Stöger ja Asano. Laidoilla Holtmann ja Zoller. Kärjessä jatkaa Hofmann. Hofmannin tilanne on mielenkiintoinen, hän on vahva ilmapalloissa, mutta häneltä odotetaan maalipaikkoja. Edellisessä pelissä maalipaikat jäi vähiin, mutta siihen tarvitaan myös laitahyökkääjiltä enemmän apuja. Hyökkääjiltä odotetaan lauantaina vahvempaa esitystä kuin edellisestä kotipelistä.

Hoffenheim jäi ilman eurooppapaikkoja viime kauden jälkeen. Joukkueessa on paljon kokemusta ja laatupelaajia, mutta täysin voitettavissa. Joukkueessa on monta entisiä huippupelaajia, mutta välttämättä nimet ei vaan riitä.

Arvio: 1-2

6.8.2022 Vfl Bochum 1848 vs Mainz

Kauden avaus pelataan lauantaina Bochumin Vonovia Ruhrstadionilla, vastaan tulee viime vuoden tapaan Mainz. Bochumin joukkue on muuttunut viime kaudesta, mutta harjoitusotteluideen perusteella uudet pelaajat ovat sopineet hyvin omiin rooleihinsa. Harjoitusotteluissa joukkue on pelannut yllättävän kypsästi ja tästä kaudesta voidaan odottaa hyvää, vaikka Bundesliigan ennakkoveikkauksissa Bochumille odotetaan vaikeaa kautta. Tästä ei tarvi olla huolissaan, sillä joukkue lähtee kauteen hyvin luottavaisin mielin.

Maalivahti Riemann jatkaa ykkömaalivahtina. Kuskuspuolustajina aloittaa Ordets ja Lampropoulos, laidoilla Gamboa sekä vasemmalla laidalla viime hetken hankinta Kölnistä, Jannes-Killian Horn. Soares on ollut harjoituskaudella loukkaantunut ja tuskin palaa kokoonpanoon ihan hetkeen. Vaihdossa on Masovic, Saidy Janko ja Stafilidis.

Keskikenällä aloittavat kapteeni ja joukkueen työmyyrä Losilla. Kevin Stöger, joka saapui juuri Mainzista Bochumiin. Asano pelaa kolmantena keskikentällä. Vaihdosta aloittaa Förster ja Osterhage, eli penkillä on myös laajuutta. Laitahyökkääjistä aloittaa Holtmann ja Simon Zoller. Kärjessä pelaa Hofmann. Vaihdossa Ganvoula, Antwi-Adjei ja Osei-Tutu. Kannattaa ottaa seurantaan Hofmann, josta voi kehittyä tällä kaudella armoton maalintekjiä Bundesliigaan.

Bochumin joukkue on taas muuttunut sitten viime kauden. Nuoret topparilupauksemme Leitsch ja Bella-Kotchap myytiin muihin seuroihin. Leitsch meni Mainziin ja Bella-Kotchap Southamptoniin. Bochum sai seurasiirroista 13,5M€. Hyökkääjistä lähtivät Polter, Pantovic, Tesche ja Bockhorn, Polter siirtyi Schalkeen omasta pyynnöstä ja hän menetti monta Bochumin kaveria tämän takia. Bochum sai tästä siirrosta 1,5M€.

Mainz on tuhlannut tälle kaudelle pelaajiin. Ne osti meiltä Maxim Leitschin 3,5Milj€:lla, joka palaa heti ensimmäisessä pelissä entiselle kotistadionille. Bochumin kasvatti joutuu kovaan testiin. Tiukka ottelu on tulossa.

Arvio: 3-1

KAUSI 2022/2023

Pelaajaesittely kaudelle 22/23

Maalivahteina jatkavat kokeneet pelaajat Riemann ja Esser, nuorempana pelaajana Paul Grave. Puolustuslinjassa jatkavat laitapakit Cristian Gamboa ja Danilo Soares. Saidy Janko on oikea laitapuolustaja, joka siirtyi tälle kaudelle lainasopimuksella Espanjalaisesta Real Valladolidista. Bochum osti viime kaudella Bochumissa lainalla olleen Konstantinus Stafylidisin Hoffenheimista varsin kohtuullisella hinnalla 0,25M€. Stafilydis on monipuolinen pelaaja, jota voidaan käyttää puolustajana tai keskikentällä.

Keskuspuolustajina jatkaa Erhan Masovic ja kokenut Vasilious Lampropoulos. Bochumin oma kasvatti Tim Oermann 18v sai sopimuksen edustukseen. Ukrainalainen Ivan Ordets tuli lainasopimuksella Moskovan Dynamosta. Ordets on Schaktar Donetskin kasvatti ja on kokenut 30 vuotias pelaaja. 

Keskikentälle on suurimmat muutokset, Rexbecaj, Löwen ja Tesche lähtivät. Kapteeni Losilla jatkaa tietenkin ja Patric Osterhage, mutta uusia tulokkaita on Puolalainen Jacek Goralski, joka siirtyi Kairat Almatysta ilmaisella siirrolla. Goralski pelaa alempana keskikenttäpelaajana. Vanha pelaajamme Kevin Stöger palasi Bochumiin muutaman kiertolaisvuoden jälkeen Mainzista ilmaisella siirrolla. Phillipp Föster siirtyi Stuttgartista Bochumiin. Bochum maksoi pelaajasta 0,5M€ eli varsin kohtuullinen hankinta, jolla on Bundesliiga 1 ja 2 kokemusta. 

Laitahyökkääjina jatkavat Gerrit Holtmann, Christopher Antwi-Adjei ja Takuma Asano. Uutena hankintana tuli Arsenalista Jordi Osei-Tutu, joka on Bochumille vanha tuttavuus. Osei-Tutu pelasi kaudella 19/20 lainalla Bochumissa. Nuori pelaaja, joka ei saanut Englannissa mahdollisuuksia voi olla ensi kaudella varsinainen musta hevonen, jota kannattaa seurata.

Hyökkääjistä jatkavat Simon Zoller, Tarsis Bonga ja Silvere Ganvoula. Tosin Bonga ja Ganvoula ovat vielä myyntilistalla, joten muutoksia saattaa vielä tulla. Uusista hankinnoista Phillipp Hofmann tuli Karlsruhesta ilmaisella siirolla. Harjoituspeleissä ei vielä maalihanat ole kunnolla auennut, mutta tältä pelaajalta odotetaan ensi kaudella isoja maalimääriä.

14.5.2022 Union Berlin vs Vfl Bochum 1848

Sarjakauden viimeinen kierros pelataan lauantaina. Bochum on varmistanut ensi kauden sarjapaikan Bundesliigassa, mutta viimeisessä pelissä on panoksena sijoituksista määräytyvät taloudelliset bonukset seuroille. Union Berlin taistelee Eurooppa Cupin suorasta paikasta eli ottelulla on vielä suuret taloudelliset panokset. Kausi on saatu kaikenkaikkiaan koronarajoituksista huolimatta pelattua onnistuneesti läpi. 

Puolustustuslinjassa jatkavat Gamboa, Soares, Masovic ja Leitsch. Bockhorn ja Bella Kotchap tulevat vaihdosta kentälle. Puolustuslinjasta on lähdössä pois tämän kauden jälkeen, Bockhorn ja Lampropoulos ainakin, sekä nuorista toppareista Leitsch tai Bella Kotchap huhuillaan olevan myyntilistalla.

Keskikentällä jatkaa työmäärä Losilla, Rexhbecaj ja Pantovic. Löwen, Tesche vaihdossa näille paikoille. Laidalla Holtmann ja Asano ja vaihdossa Blum ja Antwi Adjei. Keskikentällä tulee olemaan vaihtuvuutta ensi kaudeksi. Laitapelaajat Rexhbecaj, Löwen jättävät seuran sekä Blum, Tesche ja Pantovic tulevat siirtymään toisiin seuroihin. Hyökkääjänä jatkaa vahvan loppukauden pelannut Polter, vaihdossa Zoller ja Locadia, joka ei ole saanut jatkoa ensi kaudeksi.

Union Berlin on pelannut hienon ja vahvan kauden ja joukkue tulee pelaamaan ensi kaudella Euro pelejä. Bochumilta on viimennen voitto Union Berliinistä vieraissa vuodelta 2013 eli nyt pitää tilanne korjata.

Arvio: 1-2 

6.5.2022 Vfl Bochum 1848 vs Bielefeld 

Perjantaina jatkuu taas pelit kauden viimeisellä kotiottelulla. Onneksi sarjapaikka on varmistettu ja suurimmat paineet on poissa, sillä Bielefeld on jostain syystä ollut erittäin vaikea vastustaja Bochumille. Edellisestä voitosta on jo neljä vuotta eli Bochumilla suuremmat paineet ottaa voitto.  Bielefeld taistelee vielä suoran putoamisen paikasta, joten haastava peli tulossa.

Muuttaako Reis voittavaa kokoonpanoa? Linjassa jatkavat Gamboa, Leitsch, Masovic ja Bockhorn. Soaresin ja Bella Kotchapin tilanteesta ei ole tietoa, palaavatko he pelaavaan kokoonpanot. Lampropoulos ja Stafylidis on myös hyviä vaihtoehtoja kokoonpanoon.

Keskikentälle tulee muutoksia, Tesche saa jäähyväispelin viimeisessä kotipelissä. Tesche tuskin jatkaa ensi kauden joukkueessa ja valmentaja Ries haluaa antaa Teschelle kunniakkaat jäähyväiset kotikatsomoon, sillä olihan hän nousun kannalta tärkeä pelaaja. Losilla ja Rexhbecaj Tesche rinnalla. Kärjessä aloittaa Zoller.

Bielefeld taistelee putoamista vastaan ja karsintapeli on suurin saavutus tämän kauden sarjasta. Joukkueella on varmasti eniten tasapelejä tämän vuoden peleistä, mutta pitkälle niillä ei pärjää. Bochumissa tuskin välitetään, vaikka Bielefeld tippuisi suoraan kakkoseen.

Arvio: 2-0

30.4.2022 BvB vs Vfl Bochum 1848 

Kolme viimeistä kierrosta jäljellä ja Bochum matkaa lauantaina paikallisvastustajan vieraaksi. Pitkästä aikaa Bochum pääsee jättimäisen yleisön ympärille. Dortmund taistelee kunniasta ja Bochum haluaa varmasti haastaa suuren naapuri kaupungin.

Bochumin puolustus haparoi viime ottelussa, mutta tuleeko siihen muutoksia? Leitschin epävarmat otteet on varmasti valmennusjohdon papereissa. Tilalle olisi tarjolla Masovic, mutta viimeaikaisten myyntihuhujen perusteella Maxim Leitschin odotetaan ottavan avauksen paikan. Soares, Gamboa ja Bella Kotchap jatkavat avauksessa.

Keskikentällä jatkaa Losilla ja Rexhbecaj. Kolmannesta paikasta taistelee Pantovic, Löwen ja Osterhage. Näiden kolmen pelaajan odotetaan nostavan tasoa, sillä tälle paikalle ei ole löytynyt vakiintuvaa pelaajaa. Polter palaa avaukseen, sillä Zollerin pelikunto ei viellä riitä avaukseen, kuten edellisessä pelissä nähtiin.

Dortmundin on varmistanut ensi kaudelle mestareiden liigan paikan ja tuloksella ei ole sarjataulukossa merkitystä. Tietenkin taloudellinen merkityskin huomattava, mitä korkeammalla sarjataulukossa on. Joukkueella on paljon pelaajia telakalla ja BochumUlla on täydet yllätysmahdollisuudet.

Arvio: 1-2

24.4.2022 Vfl Bochum 1848 vs Augsburg

Sunnuntaina on erittäin tärkeä kotipeli Augburgia vastaan. Voitolla varmistuu sarjapaikan säilyminen ja tappiolla saadaan lisäjännitystä. Sanktioiden vuoksi katsomot A-D on sunnuntaina suljettuna.

Bochumin puolustuslinja pysyy samana, Soares, Bella Kotchap, Leitsch ja Gamboa. Edellisen pelin jälkeen tuli varmasti nuhteita, mutta edessä on uusi peli. Stafylidis on kortin takia poissa tästä pelistä.

Keskikentällä ovat Losilla, Rexbecaj ja Pantovic. Laidoilla Holtmann ja Asano sekä kärjessä Polter. 
Vaihdosta Zoller, Löwen ja Blum ja mahdollisesti Locadia.

Augsburg taistelee kovasti tippumista vastaan. Seuralle tämä on tuttua, sillä se on keikkunut karsintaviivan molemmin puolin hyvin monena vuotena. 

Arvio: 2-0

16.4.2022 Freiburg vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina mennään taas Friburgin vieraana. Odotettavissa tasainen vääntö, sillä onhan joukkue kohdattu jo kaksi kertaa. Bochumista lähtee varmasti suuri faniryhmä Friburivin kannattamaan omia.

Bochumin puolustus jatkaa samalla linjalla, Gamboa, Leitsch, Bella Kotchap ja Soares. Tähän on vaikea tehdä muutoksia, jos ja kun kaikki ovat terveenä tai korttitili ei ole täynnä. Onneksi penkillä on laajuutta, Masovic ja Bockhorn tai Stafylidis ovat käytettävissä. Stafylidis on kuitenkin viime peleissä löytänyt paikkansa keskikentällä.

Keskikentän pohjalla uurastaa Losilla ja ylempänä Rexhbecaj. Toinen alempi on Stafylidis, joka on ollut raadille positiivinen yllätys rakentajaksi pelaajaksi, ehkä seuraava paikka on hyökkääjä? Polter aloittaa kärjessä ja Zoller tulee vaihdosta sisään.

Friburg on kauden yllättäjä ja taistelee mesteiden liigan paikoista. Kokenut valmentaja on taas saanut joukkueen lentoon ja helppoja pisteitä ei ole Bochumille tiedossa.

Arvio: 1-2

10.4.2022 Vfl Bochum 1848 vs Leverkusen

Sunnuntaina tulee Luken Leeverkusen Bochumin vieraaksi. Suomalaisia ottelu kiinnostaa, mutta Bochumille se on yksi peli muiden joukossa, varsinaista paikallispelin kiimaa ei ole tarjolla. Hieman yllättäin edellisen kotipelin episodin jälkeen ottelu saadaan pelata yleisölle. Yleiseen myyntiin lippuja ei tule. 

Edellisen pelin kokoonpanossa oli yllättäviä asioita, valmentaja Reis oli laittanut laitapuolustaja Stafylidisin keskikentän keskelle. Hän pystyi kovalla prässillä haastamaan Hoffenheimin keskustaa. 
Korttitilin takia edellisestä pelistä pois ollut Bella-Kotchap palaa kokoonpanoon. Soares, Leitsch ja Gamboa jatkavat linjassa. Masovic palaa penkille.

Keskikentän puurtajat Losilla ja Rexhbecaj jatkavat keskustassa. Raati arvelee, että Löwen ottaa Stafylidis paikan kolmantena. Laidoilla Asano ja Pantovic. Hieman yllättäin Holtmann on tippunut vaihtopenkille. Kärjessä jatkaa Polter. Zoller voi olla jo yllätyskortti kokoonpanoon.

Leverkusen on pelannut hyvän kauden ja pelaa lähes varmasti ensi kaudella mestareiden liigassa. Leverkusen on pelannut upporikasta ja rutiköyhää peliä, hyökkäysvoittoinen pelitapa on riskialtista ja puolustus on vuotanut luvattoman helposti. Mainittakoon, että Leverkusen on sarjassa kolmantena, mutta niille on tehty kaksi maalia enempi kuin Bochumille tällä kaudella. Bochumin vastahyökkäykset tulee yllättämään Leverkusenin.

Arvio: 3-2

2.4.2022 Hoffenheim vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina jatkuu taas ja maaottelutauolla on paranneltu koronaa. Joukkue alkaa olemaan taas terveenä ja maajoukkueessa on Asano ollut Japanin matkassa kohti Mm kisoja. Viimeaikaisissa treeneissä Zoller on ollut jo varsin vahvassa kunnossa pitkän loukkaantumisen jälkeen.

Puolustuslinjaan palaavat Leitsch ja Soares, Bella Kotchap ja Stafylidis jatkavat. Gamboa ja Bockhorn aloittavat vaihdossa.

Keskikentällä jatkaa Losilla, Rexhbecaj ja Löwen. Laidoilla Holtmann ja Antwi Adjei. Blum, Asano ja Pantovic aloittavat vaihtopenkillä. Kärjessä aloittaa Polter ja Locadia, vaikea kuvitella, että Zoller olisi vielä pelaavassa kokoonpanossa, vaikka hän vetää jo joukkueen kanssa treenejä.

Hoffenheim taistelee europaikoista ja on esittänyt viimeaikoina vahvoja otteita. Syksyllä Bochum otti pisteet ja lauantaina ei helpolla luovuta pisteistä.

Arvio: 1-2

18.3.2022 Vfl Bochum 1848 vs Mönchengladbach

Perjantaina on paikallispeli Mönchengladbachia vastaan iltavalaistuksessa Ruhrstadionilla. Stadionille otetaan 20t katsojaa ja tunnelmasta ilta ei jää kiinni. Korona on viimeaikoina vaikuttanut Bochumin kokoonpanoon ja piemeille seualle tällä on isot vaikutukset.

Puolustus on hyvin erinäköinen mitä ollaan tavallisesti nähty. Leitsch, Gamboa, Soares ovat vielä poissa. Linjassa nähtäneen Stafylidis, Bella Kotchap, Masovic ja Bockhorn. Raadissa uskotaan, että valmentaja Reis on viikon hrjoituksessa korostanut joukkuepuolustuksen merkitystä ja seuaavassa pelissä täytyy tulla huomattavaa parannusta edelliseen peliin.

Koronan takia on keskikentältä poissa myös  Pantovic. Keskikentällä aloittaa Losilla, Rexhbecaj ja Löwen. Osterhagen otteet on ollut viimeaikoina liian keveitä ja perjantaiNa hän aloittaa vaihdossa. Laidoilla on Holtmann ja Asano. Vaihdossa Blum ja Antwi Adjei. Kärjessä aloittaa Polter ja Locadia vaihdossa.

Mönchengladbachin kausi on mennyt odotuksia nähden alakanttiin. Joukkue on keskikastin alapuolella. Taistelu pisteistä on kova. Voitolla Bochum menee jo viiden pisteen karkumatkalle Mg:tä.

Arvio: 2-1

13.3.2022 Frankfurt vs Vfl Bochum 1848

Sunnuntaina mennään taas ankfurtin vieraana. Molemmat joukkueet taistelevat tiukasti pisteistä ja Bochum nousisi Frankfurtin edelle voittamalla vieraspelin. Yleisö on taas mukana stadionilla ja 25000 katsojaa otetaan sisälle. Bochumista lähtee 1300 kannettavan joukko vieraspeliin.

Puolustuslinjaan tulee sunnuntaina muutoksia. Maxim Leitscholla on todettu korona ja hän on varmuudella pois. Leitschin tilalle nostettaneen Masovic. Soares, Gamboa ja Bella Kotchap, jatkavat avauksessa. Toivottavasti joukkueelle ei tule lisää korona poissaoloja.

Keskikentällä pelaavat Losilla, Rexhbecaj ja Löwen, laidoilla Holtmann ja Asano. Penkillä on vaihtoehtoina Pantovic, Antwi Adjei ja Blum. Kärjessä jatkaa Polter, kun Locadia on loukkaantunut. Erittäin positiivisia uutisia kuultiin viikolla, että Simon Zoller on palannut joukkueen harjoituksiin ja hänen todennäköisesti tullaan vielä tälläkAudilla näkemään kokoonpanossa. 

Frankfurtilla on voittopeli alla Herthasta viime viikonlopulta. Joukkue on sarjassa kymmenentenä ja sarjapaikka on melkeinpä varmistettuna. Molemmilla joukkueilla on vielä pienet mahdollisuudet eurokentille, joten taistelu tulee olemaan kova.

Arvio: 0-1

5.3.2022 Vfl Bochum 1848 vs Greuther Fürth

Lauantaina mennään taas kotiottelulla Fürtha vastaan, jos joukkueella on ollut raskas viikko niin on se ollut myös faneille. Kaksi karvasta tappiota ja lauantaina pitäisi olla parhaassa tikissä, sillä voittojen tielle on pakko päästä. Fürth on jumbojoukkue ja pisteet on otettava, vaikka viikko on ollut henkisesti erittäin rankka. 

Valmennusryhmä miettii varmasti puolustajien koostumusta. Soares ja Gamboa ovat laidoilla, mutta toppariosastoon saattaa tulla muutosta. Kotchap ja Leitsch ovat joutuneet kokemaan pettymystä, joten raati ei ihmettele jos Masovic ottaa jommankumman paikan.

Keskikentän moottori Losilla jaksaa kyllä ja Rexhbecaj. Ylempää keskikentää voi taas arvailla. Osterhage oli cupin pelissä liian kevyt pelaaja Ja Löwen ottaneen hänen paikan. Laidoilla Holtmann ja Asano. Kärjessä pelaa Polter. Locadia loukkaantui keskiviikon pelissä ja hänen pelaaminen on epävarmaa. 

Geuther Fürthin kausi on ollut pettymys. Joukkue majailee jumbona ja putoaminen on lähes varma. Joukkue on kuitenkin esittänyt viime peleissä piristymisen merkkejä ja on ottanut pisteitä jo useammassa pelissä. Missään tapauksessa ei tule olemaan helppo peli.

Arvio: 3-1

27.2.2022 Vfl Bochum 1848 vs Rb Leipzig 

Sunnuntaina saapuu tölkit vieraaksi Ruhrstadionille. Stadionille otetaan taas 10000 katsojaa, mutta tunnelmasta tämä ottelu ei jää kiinni. Bochumilla alkaa härkäviikko, mutta joukkue lähtee luottavaisena suuremman kimppuun, sillä kaatuihan edellisessä kotipelissä se suurin. Seuraavalla viikolla on keskiviikkona cupin puolivälierä kotona ja taas seuraavana viikonloppuna tulee Fürth Bochumiin.

Valmentajilla riittää mietittävää seuraavan viikon pelaavasta kokoonpanosta. Bochum lähtee tulevaan kotipeliin samalla puolustuslinjalla, kuten viimeisissä peleissä. Soares, Leitsch, Kotchap ja Gamboa. Stafylidis tulee vaihdosta kentälle tuuraamaan laitapuolustajaa. Masovic on todennäköinen toppariosaston paikkaajaksi.

Keskikentälle pekaa Losilla ja Pantovic. Rexhbecaj palaa taas kokoonpanoon ja avaukseen. Löwen on myös vateenotettava pelaaja Pantovicin tilalle. Laidoilla jatkavat Holtmann ja Antwi-Adjei ja vaihdosta tulee Asano laitahyökkääjäksi. Vieläkö Locadia saa mahdollisuuden avaukseen, sillä edellinen peli oli hyvin vaisu. Raati ehdottaa Polterille uutta mahdollisuutta.

Leipzig on vaisun alkukauden jälkeen nousut jo neljänneksi sarjassa. Edellisessä pelissä joukkue kaatoi Herthan 6-1 ja on pelannut viime pelit hyvin vahvasti. Silva ja Nkunku on vaarallinen hyökkäysduo, joiden kanssa pitää Bochumin puolustus olla tarkkana.

Arvio: 2-1

19.2.2022 Stuttgart vs Vf Bochum 1848

Lauantaina jatketaan Stutgartin vieraana. Erittäin tärkeä peli Bochumille saada vieraissa voitto. Toivottavasti Munchen voiton krapula on mennyt ohi ja taistelu pisteistä jatkuu. Viimeisimmän tiedon mukaan pelaajisto on tervehtynyt ja koronapotilaat ovat taas harjoituskunnossa.

Puolustuslinjassa tulevat jatkamaan Gamboa, Bella Kotchap, Maxim Leitsch ja Soares. Viimeisen pelin jälkeen linjaa on vaikea muuttaa, jos pelaajat ovat terveenä. Laatua penkillä, Stafylidis, Lampropoulos ja Masovic.

Keskikentällä jatkavat Losilla, Rexbecaj ja Osterhage, joka on raadille hieman yllättäin noussut avauksen pelaajaksi, vaisun alkukauden jälkeen. Holttman ja Antwi Adjei laidoilla sekä Locadia kärjessä. Locadia on osoittanut olevan Bochumille vahvistus tammikuun siirtoikkunasta. Vaihdossa kirittää Polter, jonka peliin on tullut huomattavasti terävyyttä kilpailun lisääntyessä.

Stuttgart on valahtanut putomisviivan alapuolelle ja se on hävinnyt viimeiset neljä peliä. Syksyn kamppailusta nyhjättiin maaliton tasapeli, mutta lauantaina nähdään varmasti maaleja.

Arvio: 0-3

12.2.2022 Vfl Bochum 1848 vs Bayern München 

Lauantaina tulee vastaa kivikova Bayern München, mutta sitä ei lähdetä kumartamaan. Katsomoon  myydään 7500 lippua, josta 1500 menee päätykatsomoon. Loput 2500 menee vip jne vieraille, mutta erityistä ihmetystä Bochumissa on aiheuttanut, että 400 lippua menee BM faneille. Kauan odotetun maalivahtien Manu taistelun voittaa Riemann, silla Neuer on käynyt polvileikkauksessa, eikä ole lauantaina mukana. 

Bochumin puolustuksessa jatkavat Leitsch, Bella Kotchap ja Soares. Valmentajat varmasti pohtivat, riittääkö Gamboan jalka Münchenin nopeita laitureita vastaan. Staylidis on varmasti harkinnassa tälle paikalle.

Keskikentän työmyyrä Losilla palannut jo harjoituksiin ja palaa avaukseen. Rexhbecaj ja Löwen ovat muut keskikentän keskustan pelaajat, sekä laidoilla Holtmann ja Pantovic. Kärjessä aloittaneen Locadia. Polter tulee varmasti lauantaina kentälle.

München on tietenkin ehdoton suosikki, mutta Lewandovski on ennenkin pimennetty Ruhrstadionilla. Lauantaina nähdään varmasti eri Bochum kuin syksyllä.

Arvio: 2-1

4.2.2022 Hertha Berlin vs Vfl Bochum 1848

Perjantaina taas jatketaan Herta Berliinin vieraana. Bochumin valmenta Ries antoi pelaajille viime viikonlopun vapaaksi, mutta ilmeisesti se ei ollut kovin hyvä idea. Kapteeni Losilla ja Masovic saivat maanantain koronatestistä positiivisen tuloksen ja he eivät ole käytettävissä perjantain pelissä. Toivottavasti tapauksia ei tulisi enempää.

Bochumin puolustuksessa jatkavat toppareina Maxim Leitsch ja Armin Bella Kotchap, Soares ja Stafylidis laitapuolustajina. Vaihtopelaajina Gamboa ja Lampropoulos. Puolustuslinjaan tuskin tehdään isompia muutoksia, jos kaikki pysyvät terveenä.

Mielenkiintoista nähdä valmentaja Reisin keskikentän avauskokoonpano. Tuleeko Robert Tesche Losillan paikalle. Rexhbecaj ja Löwen ovat varmasti avauksessa. Holtmann ja Pantovic laidoilla ja kärjessä jatkanee Locadia. Polter, Asano, Osterhage, Antwi- Adjei ja Bockhorn vaihdossa. Mainittakoon, että Simon Zollerin kuntoutus ristisedevammasta on edennyt hyvin. Hän on päässyt jo pallolliseen harjoitteluun yksityisvalmennuksessa. Hänet saatetaan nähdä vielä loppukaudesta kokoonpanossa.

Hertha Berliinillä on kahden ottelun tappioputki alla ja joukkue oon ehkä yllättäin sarjassa kolmantenatoista Bochumin takana. Joukkuetta on vaivannut epätasaisuus, vaikka syksyyn mahtui hyviäkin pelejä. Bochum lähtee hakemaan revanssia syksyltä, jolloin Hetha haki pisteet Ruhrstadionilta.

Arvio: 1-2

22.1.2022 Vfl Bochum 1848 vs Fc Köln

Lauantaina on kiihkeä paikallisvvihollinen Bochumin vieraana. Harmittavaa kyllä, että tähän odotettuun peliin ei pääse suuri yleisö mukaan. Lippuja myydään vain 750 kpl:tta kausikortin omistajille eli kisa lipuista on kova. Se mitä stadionin ulkopuolella tulee tapahtumaan niin siitä varmasti kuullaan lisää. Molemmilla joukkueilla varmasti painaa cup pelin rasitukset ja odotettavissa on kahden väsyneen joukkueen taistelu.

Valmentaja Reis on yllättäen antanut vastuuta Bella KotchapIle talven ensimmäisissä peleissä. Syksyllä vastuu jäi todella vähiin ja Raati pitää tätä nyt erikoisena ratkaisuna. Masovic pelasi vahvan syyskauden Lampropoukosin kanssa ja nyt heidät on laitettu penkin puolelle. Soares, Leitsch ja Bella-Kotchap jatkavat avauksessa. Gamboa paikkaa pidetään uhattuna, vaikka hän on viimeiset pelin hyvin pelannutkin. Stafylidis ottaneen hänen paikan.

Keskikentällä Losilla ja Rexhbecaj ovat avauksessa. Pantovicin kaksi maalia cupin pelissä saattaa riittää avauskokoonpanoon. Löwen on pahin uhkaaja ja hän on voimakkaampana pelaajana vahvempi ehdokas avaukseen. Holtmann on toisella laidalla, mutta kuka on toisella puolella jää nähtäväksi. Asano, Antwi Adjei, Bockhorn ja Blum vaihtoehdot tai Pantovic siirtyy laitaan. Kärjessä aloittaa Polter, sillä Locadia ole vielä 90 minuutin kunnossa.

Köln on viisi pistettä Bochumin yläpuolella. Modeste on heidän parhain maalintekijä ja erityisesti hänen kanssaan Bochumin puolustuksen pitää onnistua. Tärkeä ottelu molemmille, mutta Bochum ottelun vie.

Arvio: 3-1

15.1.2022 Mainz vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina jatkuu pelit Mainzin vieraana ja tiistaina Mainz tulee Bochumiin cupin peliin. Lauantain peli on henkisesti tärkeä peli Bochumille, sillä voitolla puamisviiva jää jo selvästi turvallisemman matkan päähän ja Mainz jää meidän taakse.

Valmentaja Reis yllätti edellisessä pelissä kokoonpanolla. Bella-Kotchap oli taas avauksessa sitten syksyn ensimmäisten pelien. Lauantaina tilanne todennäköisesti muuttuu, sillä Masovic palaa taas kokoonpanoon korttitilin nollaamisen jälkeen. Hyvän ottelun pelannut Gamboa joutuu todennäköisesti väistymään Stafylidisin tieltä vaihtopenkille. Leitsch ja Soares jatkavat avauksessa, jos pysyvät terveenä.

Bochum hakee vahvistusta keskikentälle. Ylempää keskitkentä pelaajaa kaipaa valmentaja Reis. Huhuissa on paljon spekuloitu, jospa Robert Zulj saataisiin lainattua takaisin Bochumiin. Vielä siirtoja ei ole tiedossa, joten Losilla, Rexhbecaj ja Pantovic aloittavat, sekä laidassa jatkaa Holtmann. Asanon epävarma peli saattaa tiputtaa kaverin penkille ja Antwi-Adjei tulla avaukseen. Kärjessä jatkaa Polter ja vaihdosta tulee uusin hyökkääjä Locadian kentälle.

Mainzilla on tappio alla Leipzigista. Mainz tulee varmasti motivoituneina Bochumia vastaan, sillä onhan peli heillekin hyvin tärkeä. Syksyllä Mainz hävisi Bochumille, joten joukkue varmasti hakee revanssia ja yliotetta tiistain peliin.

Arvio: 1-2

9.1.2022 Vfl Bochum 1848 vs Vfl Wolfsburg 

Kausi jatkuu taas lyhyen talvitauon jälkeen ja koronakurjimus jatkuu maailmalla. Vuosi 2022 aloitetaan taas tyhjille katsomoille. Vfl Bochum hankki ensimmäisen hyökkääjäpelaajan siirtoikkunasta, hollantilainen Jürgen Locadian tulee Brightonista. Locadian on pelannut myös kauden Hoffenheimissa. Soma Novothny siirtyi lainalle Kyprokselle. Perinteisiä aurinkorannan leiriä ei tänä vuonna järjestetty ja leirijakso oli kotimaisemissa.

Bochumin kokoonpanoon tuskin tulee isoja muutoksia. Puolustuslinjassa jatkaa Soares, Leitsch, Masovic ja Stafylidis. Bella= Kotchapia yritetään myydä siirtoikkunassa ja häntä tuskin nähdään kokoonpanossa. Gamboa, Lampropoulos ja Bockhorn ovat vaihdossa.

Keskikentällä aloittavat Rexhbecaj ja Losilla. Löwen on todennäköisesti palaamassa pelikentälle Koronan sairastamisen jälkeen. Laidoilla aloittavat Holtmann ja Asano. Blumin tilanteesta on tihkunut vähän tietoja, paitsi somen kautta. Pantovic ja Tesche aloittavat vaihdossa. Hyökkääjään aloittaa Polter ja Ganvoula on vaihdossa. Locadian pelaaminen sunnuntaina on vielä epävarma, mutta fanit tietenkin odottaa näkevän uuden pelaajan.

Wofsuuri on Bochumin kanssa samoissa pisteissä. Wolfsburgin syyskierros oli kaksijakoinen, alkukausi meni loistavasti, mutta loppukaudesta joukkue menetti paljon pisteitä. Tiukka peli tulossa ja Bochum tulee varmasti väkevästi vuoden ensimmäiseen peliin.

Arvio: 2-0

18.12.2021 Vfl Bochum 1848 vs Union Berlin

Syyskauden viimeinen kierros päätetään kotipelillä Union Berliniä vastaan. Pienen tauon jälkeen taas kohdataan tuttu vastustaja. Pisteet tästä niin syyskierros olisi ysin suoritus tppiolla 7,5. Härkäviikot viimeisessä pelissä ei varmasti hienouksia nähdä, mutta tuskin siinä mitään säätelläänkään.

Valmentaja Ries säästeli edellisessä ottelussa pelaajia, mutta eiköhän lauantaina palata taas vanhaan. Soares, Masovic ja Stafylidis puolustajina. Maxim Leitsch ottaa Lampropouloksen paikan. Gamboa tulee vaihdosta sisään,

Keskikentällä on pahoja menetyksiä Löwenin ja Asanon koronan takia. Losilla ja Rexhbecaj ovat varmoja, mutta yhdestä paikasta taistelevat Pantovic ja Tesche, raadin mielipide, että Tesche on oikea mies aloitukseen. Polter kärjessä, mutta nyt pitää taas tehdä maaleja.

Union Berlin on pelannut hyvän syksyn ja taistelee Euro paikoista. Bochumilla on kuitenkin kaikki voiton mahdollisuudet olemassa ja joululoma päästään aloittamaan hyvillä mielin.

Arvio: 2-0

14.12.2021 Bielefeld vs Vfl Bochum 1848

Härkäviikko jatkuu, huomenna pelataan taas kuuden pisteen peli Bielefeldissä. Bielefeld on putoamisviivan alapuolella ja Bochum tavitsee pisteitä keväälle.

Maalivahti Riemann tulee jatkamaan maalissa. Puolustuslinjaan palasi edellisessä pelissä yllättäin Maxim Leitsch ja hän piti Haalandin näkymättömissä. Leitsch ja Masovic jatkavat toppareina, Soares sekä Stafylidis laitapuolustajina.

Keskikentällä aloittavat Losilla, Rexhbecaj ja Tesche. Laidoilla Antwi-Adjev ja Holtmann. Kärjessä jatkaa Polter. Pantovic tullee vaihdosta kentälle. Löwen ja Asano ovat koronakaranteenissa ja tulevat vasta ensi vuonna takaisin kokoonpanoon.

Bielefeld on pelannut todella monta tasapeliä ja voitot ovat olleet vähissä. edellisen pelin joukkue hävisi Hertalle ja viimeisestä voitosta on jo puolitoista kuukautta aikaa.

Arvio 1-2

11.12.2021 Vfl Bochum 1848 vs Borussia Dortmund

Lauantaina on kauan odotettu Revierderby Vfl Bochum vs BvB. Siitä on kauan kulunut edellisestä Bundesliiga derbystä, 11 vuotta. Bochumissa tätä on odotttu kuin kuuta nousevaa. Dortmund on Bochumin rajakaupunkI. Tunnelmaa tietenkin rajoittaa koronarajoitukset ja viikonlopun peliin otetaan n. 13700 katsojaa ja seisomakatsomo on kiinni.

Bochum lähtee jonkun mielestä altavastaajana peliin, mutta henkisesti Bochum tulee olemaan niskanpäällä. Onhan viimeisestä tappiosta melkein 8 vuotta aikaa. Maalivahti Riemann palaa näillänäkymin juhlaotteluun pienen loukkaantumisen jälkeen. Bochum lähtee samalla puolustuslinjalla liikkeelle, Soares, Lampropoulos, Masovic ja Stafylidis. Masovicilla on korttitili täyttymässä ja tämän paikkaa kärkkyy vahvasti Maxim Leitsch, joka on palannut pitkältä loukkaantumisesta. Raati on pitkään ihmetellyt Bella Kotchapin tilannetta, hän on joukkueen arvokkain lupaus, mutta peliaika on jäänyt täysin piippuun viime kaudesta.

Keskikentälle lähdetään Losilla, Löven ja Rexhbecaj aloituksella. Ries voi kuitenkin yllättää ja laittaa Teschen Lövenin paikalle. Laidoilla pelaa Asano ja Holtmann sekä kärjessä vihdoin maalin makuun päässyt Polter. Keskikentällä on lauantaina suuri haaste, miten päästä pallonhallintaan taitavia Bvb pelaajia vastaan. Penkillä aloittaa kuitenkin superkuuma Pantovic, joka tekee maalit 50 metristä.

Dortmundilla on rankka viikko takana ja odotettavissa on pelaajien kierrätystä. Edellisen viikonlopun München tappio ja viikon mestareiden liigan rasitus painaa varmasti joukkuetta. Erityisesti kun molemmat pelit päättyivät tuloksellisesti tappioon. Mestareiden liigan runsasmaalinen voitto ei tuonut jatkopaikkaa. Bochumin tärkein tehtävä on jättää "Turska" pimentoon.

Arvio: 2-1

4.12.2021 Augsburg vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina on vastassa Augsburg huipputärkeässä vieraspelissä. Yleisörajoituksia on taas tiedossa huonontuneen koronatilanteen takia. Vain kolmasosa katsojakapasiteetista saa olla käytössä ja Augburgissa siirrytään 2G+ sääntöihin eli pitää olla rokotukset ja testi otettuna, jotta pääsee peliin. Se siitä juhlasta mitä vielä viime viikonloppuna sai vimettää katsomossa.

Bochumilla on huippupeli alla ja kokoonpanot tullee pysymään samoina. Puolustuksessa jatkavat Soares, Lampropoulos, Masovic ja Stafylidis. Vaihtoehtona Leitsch, Bella Kotchap ja Gamboa. Riemann tietenkin jatkaa maalivahtina viimeisenä lukkona. Hyvältä näyttää.

Keskikentällä jatkavat Losilla, Rexbecaj ja Löwen. Vaihtoehtona supersin Pantovic ja palaisiko Tesche jo koonpanoon. Laidoilla Holtmann ja Asano sekä kärjessä Polter. Hyökkäysosasto kaipaa Blumia ja vaihtoehtona Bockhorn. Kärjen vaihtoehdot on kapeat, Ganvoula tai Novothny.

Augsburgilla on myös pari hyvää peliä alla ja tietenkin päällimmäisenä herkkuna voitto Bayern Münchenistä. Edellisessä pelissä joukkue pelasi Herthan kanssa tasan. Nyt on Bochumilla näytön paikka, voitosta täytyy pelata.

Arvio: 1-2

27.11.2021 Vfl Bochum 1848 vs Freiburg 

Lauantaina taas jatkuu pelit kotiottelulla Freiburgia vastaan. Ottelu on hyvin tunteellinen FanClub Finlandille, sillä yhdistyksemme kunniajäsen Markus Bushhaus menehtyi äkillisesti menneellä viikolla. Suomesta lähtee yhdistyksen jäseniä kunnioittamaan Buschyn muistoa paikanpäälle ja osallistuu yhdessä Lebenslänglich kannattajaryhmän hiljaiseen marssiin stadionille.

Stadionille pääsee vielä koronatilanteesta huolimatta 20000 katsojaa ja ottelu tulee todennäköisesti loppuunmyydyksi. Otteluun ei päästetä vieraskannattajia ollenkaan ja se lisää paikkoja kotikatsojille.

Maalivahti Riemannin pelaaminen on epävarmaa. Riemann sai edellisessä pelissä lihasvamman ja on harjoitellut viikolla itsenäisesti kuntouttamalla vammaansa. Toppariosastolla on parempia uutisia, sillä Maxim Leitsch on päässyt jo täysipainoisiin harjoituksiin ja hänet nähtäneen jo kokoonpanossa. Todennäköisesti toppareina jatkavat Masovic ja Lampropoulos, laitapuolustajina Soares ja Stafylidis tai Gamboa.

Keskikentällä jatkavat Losilla, Löwen ja Rexhbecaj. Laidoilla pelaavat Asano ja Antwi-Adjei Sekä kärjessä Polter. Loukkaantuneista pelaajista Tesche on palannut harjoituksiin, mutta avauksessa häntä tuskin nähdään.

Freiburg on aloittanut kauden hyvin vahvasti. Joukkue on sarjassa kolmantena ja on ottanut kovia päänahkoja syksyn peleistä. Viimeinen peli päättyi tappioon Frankfurtille, joten olisiko nousulento jo päättynyt.

Arvio: 3-1

20,11,2021 Leverkusen vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina vihdoin jatkuu Bundesliiga maaottelutauon jälkeen. Vfl Bochum matkaa Luken vieraaksi Leverkuseniin. Tiukka paikalliskamppailu tulossa ja Bochumista matkaa runsaasti faneja vieraspeliin. Toivottavasti fanit pääsevät jatkossakin stadionille, sillä tartuntamäärien vuoksi tiukennuksia on odotettavissa.

Bochum on harjoitellut tauon aikana tiukasti, maaotteluissa on ollut Asano ja Bella Kotchap. Luokkaantuneista pelaajista Maxim Leitsch on päässyt jo harjoittelemaan, mutta tuskin häntä tullaan näkemään vielä avauksessa. Toppareina jatkavat Masovic ja Lampropoulos. Laitapuolustajina Soares ja toisella laidalla Gamboa ja Stafylidis taistelevat paikasta.

Danny Blum loukkaantui viimeisessä pelissä ennen taukoa ja hänen pelaaminen on hyvin epävarmaa. Keskikentällä pelaavat Losilla, Rexhbecaj ja Löwen sekä laidalla Holtmann. Tosiella laidalla paikasta taistelee Pantovic ja Bockhorn. Valmentaja Ries on yleensä yllättänyt valinnoilla ja kärkipelaajista Novothny voi olla avauksessa Poltern tilalla.

Leverkusen on huippujoukkue, mutta väsy alkaa siellä painamaan. Eurooppa liiga ja maaottelut rasittavat seuraa huomattavan paljon. Maaotteluissa on ollut 10 pelaajaa ja loukkaantumishuolet on rasittanut joukkueen valmistautumista sarjapeliin. Bochumilla on loistosauma hakea vieraista pisteet.

Arvio: 1-2