17. Kesä, 2018

Harjoituskausi alkaa 25.6.2018

Harjoituskausi alkaa 25.6 ja perinteiseen tapaan treenimatseja pelataan runsaasti. Tänä kesänä on nimekkäitä joukkueita saatu harjoitusotteluihin. Tarkempaa tietoa Bochumin sivuilta.

https://www.vfl-bochum.de/news/uebersicht/profis/

23. Touko, 2018

Kesäjuhlia vietetään perinteiseen tapaan Kallioniemessä lauantaina 11.8.2018

Kesäjuhlilla sauna on lämmin, hyvää ruokaa ja juomat saksalaiseen tapaan. Tänä kesänä vieraita saapuu myös Saksasta runsain joukoin. Kaikki mukaan!

23. Touko, 2018

Kausi on päättynyt

Erzgebirge Aue säilyi karsinnasta ja Holstein Kiel jää 2 Bundesliigaan ensi kaudeksi. Kolmosesta tulee uusia nousijajoukkueita Magdeburg ja Padernborn.

14. Touko, 2018

Kauden viimeinen ottelu päättyi tasapeliin Regensburgia vastaan. Ensimmäinen puoliaika oli Bochumin hallintaa, mutta maalin tekeminen oli vaikeaa. Toisella puoliajalla Regensburg meni vastahyökkäyksellä 0-1 johtoon. Bochum sai tasoituksen 87 minuutilla. Vfl Bochum tuli sarjassa kuudenneksi.

10. Touko, 2018

Kauden 2017/2018 viimeinen otteluennakko luettavissa ennakot osiossa.

7. Touko, 2018

Vfl Bochum Fanclub Finland onnittelee F95 ja Fortuna Fanclub Finlandia noususta 1 Bundesliigaan

6. Touko, 2018

Nousukarsinta jäi haaveeksi Bochumilta. Selvä tappio Union Berlinille 3-1 ei jättänyt jossiteltavaa. Kiel varmisti nousukarsintapaikan pelaamalla F95 kanssa tasapelin. Ensi viikonloppuna on yhdistyksen jäseniä paikanpäällä viimeisessä kotipelissä Regensburgia vastaan.

27. Huhti, 2018

Yhdeksäs peli ja tappioton putki jatkui. Vfl Bochum otti 2-1 voiton Aue:sta toiseksi viimeisestä kotiottelusta.
Maalinteon aloitti Bochum jo 5 minuutilla, Robie Kruse pääsi yksin läpi ja laittoi pallon vasemempaan alanurkkaan. Ottelu näytti, että raadin käsikirjoitus käy toteen. Peli kuitenkin hyvästä alusta tasoittui ja Aue tuli tuli yhdellä vastahyökkäyksellä tasoihin.
Toinen puoliaika jatkui Bochumin hallinnalla, mutta maalit oli tiukassa. Aue:n Kempe kuitenkin sai punaisen kortin ja Vfl Bochum sai ylivoiman. Bochum sai palkinnon 77 minuutilla, Kruse teki 2-1 voittomaalin. Sarja jatkuu mielenkiintoisena ja seuraavaksi kohdataan Union Berlin.

21. Huhti, 2018

https://m.youtube.com/watch?v=iBZoWLVjYKU

21. Huhti, 2018

Vfl Bochumin tappioton putki jatkui tasapelillä Fürthia vastaan 1-1. Tasuri tuntui kuitenkin tappiolta, koska pelillisesti oltiin vastustajaa parempia. Greuther Fürth sai ensimmäisellä puoliajalla ilmaisen maalin. Gyamerah yritti palauttaa maalivahdille palloa, johon vastustajan hyökkääjä pääsi väliin ja pisti pallon tyhjään maalin. Toisella puoliajalla Bochum haki tasoitusta ja 82 minuutilla yritys palkittiin Hinterseer pääsi ohjaamaan pallon maalin. Ensi perjantaina tulee Aue Bochumin vieraaksi.

17. Huhti, 2018

Yhdistyksen kesäpäiviä vietetään 11.8.2018 Kallioniemessä Helsingissä

Kesäpäiviä vietetään jälleen Kallioniemessä elokuussa. Tarkempaa ohjelmaa täydennetään lähempänä. Saksalaisia vieraitamme saapuu tämän vuoden juhlille runsain joukoin. Laittakaa päivä kalenteriin, sillä tätä ei kannata missata.

16. Huhti, 2018

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin lauantaina 14.4.2018

Vuosikokouksessa päätettiin, että puheenjohtajana jatkaa Jari Keränen. Yhdistyksen jäsenmaksu on 20 €/vuosi ja jäsenmaksun yhteydessä uusi huivi hintaan 10 €/kpl.

13. Huhti, 2018

Vfl Bochumin voittoputki jatkui Kaiserslauternin kustannuksella. Voitolla jatketaan 2 Bendesliigassa tai neljällä voitolla taistellaan noususta.
Maalinteon aloitti Kaiserslautern, Tim Hooglandin pitkä syöttö katkaistiin ja vastahyökkäyksestä oma koira puri ja Altintop vei vieraat 0-1 johtoon. Bochum painoi kuitenkin päälle ja kulmasta Hinterseer tasoitti 1-1. Vähän tämän jälkeen Vfl Bochum meni 2-1 johtoon erikoistilanteesta, tosin Kaiserslautern pelaajan avustuksella. Ensimmäinen puoliaika oli täydellistä Bochumin hallintaa.
Toinen puoliaika alkoi taas murheellisesti ja Kaiserslautern tasoitti 2-2. Vfl Bochum nousi kuitenkin vakuuttavaan voittoon 3-2, Kevin Stöger laittoi sisäsyrjällä pallon oikeaan alanurkkaan melkoisen flipperipallon jälkeen. Vfl Bochumin unelma kuitenkin elää ja nousukarsinta on edelleen mahdollista.

6. Huhti, 2018

Vfl Bochum 1848 otti sen mitä pitikin. Voitto sarjan kärjestä ja paikallisesta ykkösjoukkueesta oli erityistä herkkua. Ensimmäinen puoliaika oli täydellisesti Bochumin, muttei maaleja saatu.
Toisella puoliajalla peli kääntyi kotijoukkueelle, mutta Bochum meni johtoon 1-0.
Hurmos nousi ja Bochum teki 2-0. Fortuna kavensi pilkulta 1-2, eikä valtaisesta painostuksesta päässyt tasoitukseen. Erinomainen voitto Bochumille ja sarjapaikka alkaa olla varmistettu.

5. Huhti, 2018

Paikallisderby huomenna perjantaina Fortunaa vastaan

1. Huhti, 2018

Vfl Bochum otti tärkeän 2-0 voiton Braunschweigista. Hinterseer jatkoi maaliputkeaan 24 minuutilla 1-0. Kymmenen minuuttia myöhemmin Bochum sai rangaituslaukauksen, jonka Kevin Stöger laukoi maalivahdin torjunnalla ohi.
Toisella puoliajalla Vfl Bochum jatkoi pelillistä hallintaa, mutta Braunschweig sai puolustajien virheestä ottelun parhaimman paikkansa, joka kuitenkin osui Bochumin maalitolppaan. Paljon parjattu Hinterseer teki kuitenkin 2-0 voittomaalin 10 minuuttia ennen loppua. 2 Bunde on todella tasainen, sijat 4-15 neljän pisteen sisällä. Perjantaina lähdetään sarjajohtaja Fortunan vieraaksi.

29. Maalis, 2018

Maaottelutauko on ohi ja pelit jatkuu. Seitsemän kierrosta jäljellä.

20. Maalis, 2018

Tervetuloa
Vfl Bochum Fanclub Finnland ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään lauantaina 14.4.2018 klo:12.
Paikka: Villisiantie, 01450 Vantaa

17. Maalis, 2018

Vfl Bochum otti erittäin tärkeän voiton Sandhausenista. Otteluennakon vastaisesti Bochumin topparit oli helisemässä ensimmäisellä puoliajalla. Sandhausen meni johtoon kulman jälkitilanteesta nätillä takavasara ohjauksella. Sitten tapahtui toppari Fabianille karmaiseva virhe, kun Sandhausen puolustajien pitkää palloa tavoitellut Fabian menetti pallon hyökkääjälle, josta tuli ylivoimahyökkäys ja 2-0 maali. Bochum kavensi tämän jälkeen melko nopeasti Hinterseerin maalilla 2-1.
Toisella puoliajalla Sidney Sam pääsi antamaan keskityksen, josta Hinterseer pääsi laukomaan tasan 2-2. Hinterseer sai maalin eteen kolmannen paikan eikä erehtynyt, kauden ensimmäinen hattutemppu ja samalla 2-3 voittomaali tuli tärkeään paikkaan. Aprillipäivänä vastaan tulee Braunschweig.

13. Maalis, 2018

Blogissa on viikonlopun matkan otteluista hienoja matkakertomuksia.
Oli mahtavaa tavata muitakin Suomalaisia Bochumissa ja muissa Bundesliigan peleissä.

12. Maalis, 2018

Vfl Bochum pelasi tasan 1-1 Holstein Kieliä vastaan.
Lisää pelistä blogissa.

6. Maalis, 2018

Vfl Bochum otti tärkeän vierasvoiton Ingolstadtista. Ensimmäinen puoliaika pelattiin hyvää hyökkäysvoittoista peliä peliä ja Hinterseerille avautui kolme selvää maalipaikkaa, joista ei taas kerran maalia syntynyt. Ingolstadt sai parhaan paikan rangaistuspotkusta, jonka maalivahti Reimann aavisti oikeasta alakulmasta. Ottelun ainoa maalia tuli kulmatilanteesta, jossa pieni keskikenttäpelaaja Robert Tesche pääsi puskemaan 0-1.
Toinen puoliaika mentiin enempi ja vähempi päästä päähän. Pelin taso laski toisella puoliajalla, mutta Bochumille tärkeä vierasvoitto ja taistelu sarjapaikasta jatkuu.
Ensi lauantaina vastaan tulee Holstein Kiel.
Vfl Bochum Finland on ryhmällä paikanpäällä.

25. Helmi, 2018

Vfl Bochum pelasi 0-0 tasapelin sarjajohtaja Nürnbergia vastaan. Bochum pelasi hyvän ottelun, vaikka maaleja ei tänään nähty. Pallonhallinta oli selkeästi Bochumille eikä voitto ollut kaukana.

17. Helmi, 2018

Vfl Bochumille kirvelevä tappio Heidenheimissa. Valmentaja Duttille heti tappio ensimmäisessä pelissä. Peli olisamanlaista kuin ennenkin, palloa pystyttiin hallitsemaan, mutta maalipaikat jäi vähiin. Lopussa saatiin painetta, mutta maalintekijöitä ei löytynyt.
Ensi viikonloppuna onkin taas pakkovoiton paikka, Bochmin vieraaksi saapuu Nürnberg.

14. Helmi, 2018

Vfl Bochumin uusi päävalmentaja Robin Dutt saa ensikasteen perjantaina

10. Helmi, 2018

Vihdoinkin voitto! Lähtökohdat otteluun ei tietenkään ollut ihanteellinen. Ensimmäinen puoliaika oli Bochumilta varsin sekava eikä maalipaikkoja syntynyt kummallekaan joukkueella. Toisella puoliajalla ottelun taso parani ja hermostuneisuus oli poissa. Darmstadt aloitti maalinteon kulmapotkusta. Puolustajien merkkausvirhe kostautui ja maalivahdilla ei ollut mitää mahdollisuutta torjua. Tästä maalista Bochum sisuuntui ja hyökkäyksiin tuli terävyyttä. Hinteseer pääsi tasoittamaan maalinedustaa melkoisen flipperipallon jälkeen. Ottelun voittomaali syntyi kolme minuuttia myöhemmin, keskityspallon pukkasi Darmstadt pelaaja omaan maalin. Voitto oli henkisesti tärkeä joukkueelle ja erityisesti kotiyleisölle.

8. Helmi, 2018

Eilen tapahtui Bochumissa. Manageri sai vihdoin lähteä ja samalla vaihtuu vastuu valmentaja. Entinen Bochumin kulta-ajan peluri Heiko Butcher on perjantaina vastuuvalmentajana.

4. Helmi, 2018

Kriisi senkun syvenee Bochumissa. Kevätkauden neljäs tappio putkeen ja karsintaviiva sekä putoamispeikko on jo niskassa.
Peli alkoi taas huonosti. Jo toisella minuutilla Dresden sai pilkun ja meni 1-0 johtoon. Ottelu kulki Dresdenin komennossa eikä kunnon paikoille tänään päästy. Lopussa Dresden kaunisteli 2-0 voiton kun Bochum yritti vimmatusti tasoitusta.

29. Tammi, 2018

Jälleen kerran tappio derbyssä Arminia Bielefeldille kotona. Tuskainen kausi jatkuu ja pettymys on kova. Tappio ei kuitenkaan kerro koko totuutta ottelun kulusta. Jälleen kerran Bochum oli pelillisesti parempi, mutta itseluottamus ei riitä ratkaisemaan peliä hyvistä paikoista huolimatta. Selkeästi näkee koko kauden jatkunut sekamelska seurassa ja sitämyöten joukkueessa. Vieläkö tulee vahvistuksia joukkueeseen?
Ensimmäinen puoliaika oli tasaista vääntöä ja maalipaikat olivat tiukassa. Paras paikka Bochumille tuli kulmatilanteesta, mutta maalivahdin lähintorjunta esti maalin. Toinen puoliaika jatkui samaan tahtiin ja voittoa haettiin todenteolla. Bielefeldin vaaraton hyökkäys syntyi kuitenkin nuoren Hemmerichin liukastumisesta ja Hemmerich joutui rikkomaan ennen kuudentoista rajaa, josta tuli vapaapotku. Vapaapotku meni suoraan oikeaan ylänurkkaan ja maalivahti Dornebuschilla ei ollut mitään mahdollisuutta torjua palloa.
Lopussa Bochum sai hyvää painetta vastustajan maalille, mutta paras paikka tuli Tim Hooglandille vitosella rajalle, mutta sekin päättyi pallosta ohipotkuun. Voitto Bielefeldille ja päänsärkyä Bochumille. Kausi jatkuu vieraissa Dresdenissä sunnuntaina.

23. Tammi, 2018

Kausi alkoi 0-2 tappiolla Duisburgille. Ensimmäisen puoliajan lopulla Duisburg laukoi kaksi maalia viidessä minuutissa, joista jälkimmäinen pilkulta lisäajalla.
Toinen puoliaika oli Bochumin hallinnassa, mutta hyökkäyspään tehottomuus näkyi hyvistä maalipaikoista huolimatta. Paikoista ei tehdä maaleja.
Ultrien poissaolo ja protestointi seurajohtajaa kohtaan näkyy ilmiselvästi joukkueen luonteessa ja taistelutahdossa.
Seuraavalla kierroksella pitää saada voitto Bielefeldistä, joka tulee vieraaksi Ruhrstadionille ensi maanantaina.

22. Tammi, 2018

Kausi jatkuu taas talvitauon ja pienen hiljaiselon jälkeen. Kotistadionille vastaan tulee tiistaina 23.1.2018 paikalliskilpailija MSV Duisburg.

18. Joulu, 2017

Viimeinen ottelu ennen talvitaukoa päättyi harmittavaan tappioon 1-2 St Paulia vastaan. Pelin hallinta oli Bochumin, mutta Pauli pääsi vaarallisiin vastahyökkäyksiin. St Paulin ensimmäinen maali syntyi erikoistilanteesta ja lähietäisyydeltä pääsivät tuikkaamaan 1-0. Toinen puoliaika oli taas Bochumin pelillistä hallintaa ja Pauli keskittyi vaan puolustamaan. Taas vastahyökkäyksestä läpiajoon ja taululle 2-0. Bochum painoi väkisin kavennuksen 75 minuutilla 2-1 Hinterseer. Lopun painostus ei lopulta tuonut tasoitusta ja takaa-ajo loppui Losillan ulosajoon. Tammikuun lopulla sarja jatkuu taas silloin paikallis derby Duisburgia vastaan.

14. Joulu, 2017

Viimeinen ottelu ennen talvitaukoa.

9. Joulu, 2017

Vfl Bochum otti tärkeän 0-1 vierasvoiton Regensburgista. Ottelu alkoi Bochumilta hyvin, Kruse pelattiin yksin läpi ja sijoitti pallon oikeaan alakulmaan jo 7 minuutilla.
Ottelun henki oli selvä, kotijoukkue painoi päälle ja Bochum puolusti hyvin. Kotijoukkue ei päässyt tolppaa lähemmäksi tänään. Bochumilla oli pari hyvää maalinteko paikkaa, mutta lisämaaleja ei nähty.
Ensi maanantaina haetaan kauden ensimmäistä kolmen voiton putkea. Joukkue matkaa St Paulin vieraaksi.

8. Joulu, 2017

Jatkosopimus on julkaistu

Vfl Bochumin valmentajalle Jens Rasiejewskille on tehty jatkosopimus ensikaudelle. Varsin vaatimattomalla kokemuksella joukkueen peräsimeen kesken kauden junioripuolelta tullut valmentaja jatkaa ensikauden kattavalla sopimuksella.
Sopimus on yllättänyt kannattajat negatiivisesti, kannattajien mielestä seura on todellisessa ja taloudellisessa kriisissä palkkaamalla juniorivalmentajana edustukseen. Seuran kannattajien luotto on nyt todellakin koetuksella.
Rasiejewsk on kuitenkin junioripuolella tehnyt kovaa tulosta. U19 joukkue taistelee Bundesliigan kärjessä suurseuroja vastaan. Kevätkausi näyttää, miten kannattajien luottamus seuraa kohtaan saadaan takaisin.

6. Joulu, 2017

Syyskauden viimeinen kierros viikonloppuna.

3. Joulu, 2017

Vihdoinkin voitto Bochumille. Vfl Bochum voitti 2-1 Union Berliinin. Ottelu alkoi taas synkästi Bochumilta. Jo viidennellä minuutilla vastustaja pääsi yksin läpi puolustukselta ja 0-1 taululle. Bochum pääsi kuitenkin varsin nopeasti pallon hallintaan ja maalipaikkoja alkoi syntymään. Ensimmäisen puoliajan lopulla tuli tasoitus, hieman onnenkantamoisella Stögerin laukaisu kimposi vastustajan jalan kautta ohi maalivahdin.
Toinen puoliaika jatkui vahvalla Bochumin hallinnalla. Maalipaikat oli kuitenkin tiukassa ja tasapeli tuntui taas olevan tosiasia. 87 minuutilla tuli kuitenkin hieno hyökkäys laidasta ja Wurtzin syötöstä Hinterseer pääsi laukomaan pallon maaliin. Loppu olikin melkoista trilleriä, mutta tärkeä 2-1 voitto antaa uskoa taas seuraaviin peleihin. Ensi lauantaina on vieraspeli Regensburgia vastaan.

30. Marras, 2017

Nyt on käyty one in lifetime tapahtumassa!!

26. Marras, 2017

Bochumille jo neljäs peräkkäinen tasapeli, nyt Auea vastaan. Kotijoukkue aloitti maalinteon jo neljännellä minuutilla. Edelleenkin Vfl Bochumilla on pelillisiä ongelmia, kunnon maalipaikoille ei jostain syystä päästä, vaikka joukkueen valmennus oli vaihtanut pelisysteemin 4-4-2. Ensimmäisen puoliajan lopulla toppari Bastians pääsi tekemään tasoituksen maalin edestä. Mitä tämäkin kertoo hyökkääjien tehoista.
Toinen puoliaika oli molemminpuolin tasaista pelailua, maalivahti Reimann joutui sairastuvalla loukattuaan jalkansa maalivahdin potkaistua pitkää palloa.
Ensi sunnuntaina vieraaksi saapuu kärkikastin joukkue Union Berlin. Jokohan vihdoin päästäisi nauttimaan voitosta.

19. Marras, 2017

Vfl Bochum pelasi 1-1 tasapelin Furthia vastaan. Maalinteon aloitti Furth jo 7 minuutilla, vapaapotku tippui maalin edustalle joka ohjattiin suoraan maaliin lähietäisyydeltä. Kymmenen minuuttia myöhemmin kotijoukkue Bochum tasoitti lähes identtisestä vapaapotkusta. Hinterseer ohjasi päällä pallon maaliin.
Ensi viikonloppuna Bochum menee Auen vieraaksi.

15. Marras, 2017

12. Marras, 2017

7. Marras, 2017

Mummit ja Papat ovat aina tervetulleita yhdistyksen fanimatkoille.
Blogissa Leena ja Mervi mummin ensimmäisen matkan matkakertomus.

7. Marras, 2017

Blogissa yhdistyksen kolmas matkapäivä!

5. Marras, 2017

Matka kertomus yhdistyksemme Bochumin päivästä. Peli on katsottavissa täältä.
https://www.laola1.tv/en-int/video/2017-10-30-vfl-bochum-1848-fortuna-dusseldorf-len

4. Marras, 2017

Yhdistyksemme matka huomioitiin Bochumin paikallislehdessä

http://www.ruhrnachrichten.de/Sport/Gelingt-Bochum-der-Umschwung-gegen-den-Spitzenreiter-955266.html

3. Marras, 2017

Tuska jatkuu 0-0 tasapelillä sarjan jumboa vastaan. Peliä ja palloa hallitaan, mutta tehottomuus jatkuu ja kunnon maalipaikoille ei tahdo päästä.
Muutoksia on tehtävä, sillä karsintaviiva on jo liian lähellä.

3. Marras, 2017

Pelit jatkuu jo tänään ja pisteet on saatava.

1. Marras, 2017

Yhdistyksemme oli viime viikonloppuna Saksassa katsomassa neljä ottelua. Blogissa ensimmäisen illan otteluraportti.

31. Loka, 2017

Vfl Bochum pelasi maalittoman tasapelin sarjakärki Fortunaa vastaan. Ottelu oli tasainen ja Bochumilta vietiin maali vääryydellä. Kulmatilanteesta päästiin laukaisemaan, joka torjuttiin maalin sisältä. Tuomari kuitenkin hylkäsi sen ja antoi pelin jatkua. Molemmilla joukkueilla oli paikkoja maaleihin, mutta maalivahdit pitivät ottelun maalittomina.

26. Loka, 2017

Maanantain pelissä mukana vahva kannustusjoukko Suomesta!

21. Loka, 2017

Tiistaina 24.10 2017 DFB Padernborn vs Vfl Bochum 1848

Cupissa tiistaina kohdataan 3 Bundesliigan kärkijoukkue Padernborn.

21. Loka, 2017

Katkera tappio Braunschweigille. Kotijoukkue teki maalin ottelun 7 minuutilla, pallo pelattiin laidasta taustalta tulevalle pelaajalle, joka laukoi suoraan syötöstä ohi Reimannin. Ensimmäinen puoliaika oli kuitenkin Bochumin täydellistä hallintaa, mutta hyvistäkään paikoista ei saatu sisään.
Toiselle puoliajalle odotukset oli kovat, mutta hyökkäykset hiipui monesti keskialueen pallonmenetyksiin, eikä todellisiin maalipaikkoihin päästy. Braunschweig puolusti koko ottelun hyvin. Tänään hävittiin tehottomiin hyökkääjien eikä valmennuksen vaihdot auttanut tilannetta ollenkaan. Puolustajaa vaihtamalla ei yleensä vahvisteta joukkueen hyökkäämistä, kun ollaan tappiolla, käsittämätöntä toimintaa kokemattomalta valmentajalta.
Ensi viikonloppuna onkin derby Fortunaa vastaan. Nyt onkin viimeinen aika lähteä paikanpäälle herättämään joukkuetta.

15. Loka, 2017

14. Loka, 2017

Vfl Bochum otti tärkeän kotivoiton 2-0 Sandhausenia vastaan. Uusille valmentajille hieno aloitus. Tässä on hyvä jatkaa ensi viikolla Braunschweigin vieraaksi.

9. Loka, 2017

Vfl Bochum vaihtoi taas valmentajan!

Viikonloppuna on taas tapahtunut Bochumissa. Viikonloppuna vietettiin jäsenkokousta ja sen seurauksena vaihtui jo toisen kerran valmentaja tälläkaudella. Atalan sai lähteä vain yhdeksän sarjapelin jälkeen. Tilalle on nimetty A- junioreiden valmentaja Jens Rasiejewski yhdessä apuvalmentajansa Heiko Butscherin kanssa.
Samaan kyytiin joukkueen kapteeni Felix Bastians on hyllytetty kahdeksi viikoksi joukkueen toiminnasta epäammattimaisen käyttäytymisen vuoksi. Mitähän vielä tälläkaudella tapahtuu?

30. Syys, 2017

Kauden ylivoimasesti heikoimman peliesityksen jälkeen 3-0 tappio Holstein Kielille. Ottelun avusmaali oli karmiva. Soares pelasi pallon maalivahti Reimannille, joka siirsi pallon jalallaan omaan maaliin. Aivan käsittämätön munaus maksoi koko ottelun. Toinen maali syntyi kulmatilanteesta ja kolmas oli kaunistelua Holstein Kielille. Heikon ottelun vielä kruunasi Wurtzin ulosajo 71 minuutilla. Maaottelutauko tulee kreivin aikaan ja joukkue pääsee harjoittelemaan täysipainoisesti. Seuraavaksi 21.10 vastaan tulee Sandhausen.

24. Syys, 2017

Vfl Bochum otti tärkeän voiton 2-0 Ingolstadtista. Kahden väsyneen joukkueen kohtaaminen oli erikoinen, vierasjoukkue hallitsi peliä, mutta kotijoukkue teki maalit. Maalivahti Reimann palasi sairastuvalta ja teki tärkeitä torjuntoja.
Bochumin ensimmäinen maali, syntyi erikoistilanteesta. Felix Bastians laukoi 1-0 johdon hienosta vaparisyötöstä 24 minuutilla. Muutamaa minuuttia myöhemmin Robbie Kruse pääsi yksin läpi ja laukoi pallon varmasti verkkoon 2-0.
Toinen puoliaika oli enempi ja vähempi puolustus taistelua, joka kuitenkin kestettiin loppuun asti.
Ensi viikonloppuna lähdetään nousijajoukkue Kielin vieraaksi.

21. Syys, 2017

Fc Nürnberg oli juuri niin paha vastus kuin odotettiin. Ottelun tulos ei tosin vastaa pelin kulkua. Bochum hallitsi ensimmäistä puoliaikaa ja sai rangaistuspotkusta 0-1 johdon jo 13 minuutilla, Diamantakos laittoi pallon varmasti alakulmaan. Ottelun tasoitusmaali tuli Sidney Samin keskialueen pallonmenetyksen seurauksena. Maalivahti Dorneubusch torjui pallon eteensä haparoiden ja jatkopallosta vastustaja sai laittaa tyhjiin tasoituksen.
Toinen puoliaika alkoi taas Bochumin hallinnalla, mutta ensimmäisestä Nürnbergin hyökkäyksestä, helpon näköinen keskityspallo hävittiin ja puskettiin vasempaan alakulmaan. Tästä tilanteesta toppari Leitschia ei kiitellä. Lopussa Bochum siirtyi kolmen alakertaan ja yritti loppukirin tasoitusta ilman ihmeempiä maalipaikkoja. Loppukiri loppui kuitenkin lyhyeen, Leitschin toiseen virheeseen kuudentoista sisällä. Pallon suojaustilanteesta pallo omaan käteen ja rankkarille.
Pallo pilkulta sisään ja voitto kotijoukkueelle ansaitusti.
Sunnuntaina tulee kotona vastaan Ingolstad.

19. Syys, 2017

Härkäviikko on käynnissä, seuraava peli jo torstaina!

17. Syys, 2017

Vfl Bochumin voittoputki ei jatkunut vaan tappio Heidenheimille kotona oli kitkerä. Vfl Bochumin Kruse aloitti maalinteon jo 13 minuutilla ja käikki näytti hyvältä. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin tuli tasoitus. Toisella puoliajalla pallonhallinta oli Bochumilla, mutta hyökkäykset oli tehottomia. Fc Heidenheim meni 1-2 johtoon, joka lopulta jäi voittomaaliksi. Ensi torstaina pelataan taas kärkikastia vastaan Nürnbergissä

16. Syys, 2017

Vfl Bochum 1848 u19 0-0 Schalke u19

Vfl Bochumin nuoret ovat aloittaneet Bundesliiga kauden hienosti. Kuuden kierroksen jälkeen ilman tappioita sarjan kärjessä. Paikalliskilpailijan Schalken kanssa tasapeli ja mainittakoon että Dortmund ja Borussia Mönchengladbah on jo voitettu kertaalleen. Ensi viikonloppuna on vieraspeli Leverkusenia vastaan

13. Syys, 2017

Jatkuuko Bochumin voittoputki, lisää ennakossa.

10. Syys, 2017

Vfl Bochum otti tärkeän vierasvoiton Darmstadtista 1-2.
Ensimmäinen puoliaika pelattiin tasaista vääntöä, puolittaisia paikkoja tuli molemmille joukkueille, joista ei tullut sen kummempaa. Darmstadt rokotti kulmapotkusta 1-0 johdon 24 minuutilla. Bochum puolusti tilanteen huonosti.
Toiselle puoliajalle Bochum tuli nälkäisenä ja pallonhallinta oli hyökkäyspäässä. Tuomari sai Bochum fanien vihat niskaan, viheltämällä ensin pilkun Bochumille, mutta linjatuomarin päätöksellä päätuomari muutti tilanteen vapaapotkuksi Darmstadtille. Bochum jatkoi kuitenkin hyökkäämistä ja sai palkinnon kulmatilanteesta Diamantakos tasoitti hienosti 1-1 81 minuutilla. Viisi minuuttia myöhemmin Robbie Kruse vei Bochumin 2-1 johtoon ja samalla tärkeään voittoon. Uudet vahvistukset alkaa vahvistamaan lupauksiaan ja onnistuivat tänään todella hyvin.
Ensi viikonloppuna Bochumissa vierailee Heidenheim.

4. Syys, 2017

31. Elo, 2017

Vfl Bochum otti harjoitusottelussa voiton nimivahvasta Leverkusenista.
Harmi että Jolle oli loukkaantunut.
Lisää Blogissa.

27. Elo, 2017

Kauden ensimmäinen voitto otettiin Dresdenistä! Peliajan viimeisellä minuutilla voittomaali kotiyleisön riemuksi.

22. Elo, 2017

Kauden kolmas kierros jatkui mollivoittoisesti Vfl Bochumin osalta. Derby päättyi 2-0 tappioon Bielefeldissä.
Ottelu kulki Bochumin käsikirjan mukaan ja selkeässä hallinnassa, mutta maalipaikkojen luominen ja viimeistely on huonoa. Harmittava ottelu, koska palkintoa ei saatu, Bochumin maalivahdille ottelu oli painajaismainen, ensin Reimann syöttää paineistettuna vaikean pallon keskikentälle ja palautuksen vastustaja katkoi ja pääsi laittamaan tyhjiin 1-0. Toinen maali syntyi lyhyestä kulmatilanteessa, jossa keskitykseksi tarkoitettu pallo meni suoraan maalin maalivahdin haparoidessa.
Sunnuntaina kausi jatkuu kahden vieraspelin jälkeen kotiottelulla Dresdeniä vastaan. Siinä ottelussa panokset on jo kovat, kotijoukkueen fanit vaativat ensimmäistä voittoa.

17. Elo, 2017

Sarjapelit jatkuu ensi maanantaina jälleen paikallisderbyllä ja vieraissa.

15. Elo, 2017

Cupin pelissä vauhtia ja vaarallisia tilanteita katsomossa

13. Elo, 2017

FC Nöttingen 2 - 5 Vfl Bochum 1848

Vfl Bochum aloitti cup ottelut selvällä 2-5 voitolla Fc Nöttingeniä vastaan. Ottelu alkoi vakuuttavasti, viidessä minuutissa jo 0-2 johtoasema. Maalintekijät tänään Saglam, Hinterseer 3 ja Bandowski.

11. Elo, 2017

Saksan Cup on alkanut , sunnuntaina Vfl Bochum aloittaa pelit Fc Nöttingeniä vastaan

Vfl Bochum aloittaa Saksan Cup taipaleen sunnuntaina 13.8.2017 Fc Nöttingeniä vastaan.Nottingen pelaa Saksan neljättä divisioonaa eli Regional ligaa. Ottelun pitäisi olla helppo pala Bochumille, mutta Saksassa ei voi aliarvioida joukkueita sarjapaikan mukaan. Odotettavissa on vaikea vierasmatka.

5. Elo, 2017

Odotettu paikallis derby päättyi tasan 1-1. Ensimmäinen puoliaika oli jokseenkin sekavaa peliä Bochumilla eikä kunnon maalipaikoille päästy. Duisburg pelasi paremmin ja meni 1-0 johtoon jo 7 minuutilla.
Toinen puoliaika oli sitten täysin Bochumin hallintaa ja vaihdosta tullut Bandowski laittoi pallon maaliin 53 minuutilla. Maalin jälkeen peli olisi voitu ratkaista, mutta maalipaikat tuhlattiin laukomalla yli tai ohi.
Ensimmäinen piste kuitenkin saatu ja paikallispeli jatkuu vieraissa 21.8 Arminia Bielefeld.

4. Elo, 2017

MSV Duisburg vs Vfl Bochum 1848

Bundesliigan tv sopimukset Suomessa eivät ole edenneet. Eurosportin omistajat ei ole tehnyt sopimusta oikeuksista korkean hinnan vuoksi. Toivottavasti Bundesliiga saadaan vielä näkyviin Suomen tv:ssä.
Huomisen ottelun voi nähdä Veikkaus tv:n kautta klo: 14:00 alkaen.

3. Elo, 2017

29. Heinä, 2017

28. Heinä, 2017

Tappiolla uuteen nousuun. Vfl Bochum hävisi taas St Paulille täydellä kotistadionilla. Ensimmäinen puoliaika oli hermostunutta peliä kummaltakin joukkueelta, St Pauli sai ehkä paremmat paikat luotua, mutta tuloksettomasti.
Toinen puoliaika oli Bochumin ja painostus ja pallonhallinta oli kotijoukkueella.
Paikoista ei kuitenkaan saatu maalia aikaiseksi ja Pauli rokotti vastahyökkäyksestä 0-1 johdon. Paulin onnekkaan puolustustamisen seuraukseksena Pauli otti vierasvoiton 0-1.
Ensi viikolla onkin sitten kauden toiseksi tärkein peli, vierailulle naapurikaupunkiin nousijajoukkue Duisburgin vieraaksi

27. Heinä, 2017

Bundesliiga 2 alkaa huomenna joukkueemme kotipelillä St Paulia vastaan

26. Heinä, 2017

Kausi avataan perjantaina kotiottelulla St Paulia vastaan perjantaina 28.7.2017

Jaa tämä sivu