26.11.2023 Heidenheim vs Vfl Bochum 1848


Sunnuntaina on erittäin tärkeä peli Heidenheimin vieraana. Bochumista lähtee iso fanijoukko kannustamaan omia ja muu ei kelpaa kuin voitto.


Puolustuslinjassa pelaa Gamboa, Masovic ja Slotterbeck sekä Bernando. Loukkaantuneiden lista on pitkä, epävarmoja Soares, Ordets ja Osei Tutu.

Vaihdossa Passlack, Loosli ja Ouermann.


Keskikentällä pelaa Losilla, Stöger ja Daschner. Laidoilla Asano ja Kwarteng sekä piikissä Hofmann. Vaihdossa Paciencia, Antwi Adjei, Broschinski ja Osterhage.


Nousijajoukkue Heidenheim on pisteen edellä Bochumia. Joukkue on ollut paljon tehokkaampi maalinteossa, mutta ehkä se on tapahtunu puolustuksen kustannuksella. 


Arvio: 1-2

11.11.2023 Vfl Bochum 1848 vs Köln


Lauantain iltapelissä vastaan tulee paikallisvihollinen Fc Köln. Bochumissa odottaa täysi tupa ja Kölnin kannatttajat saatetaan poliisisaattueessa stadionille, ehkä jonkin mutkan kautta.


Puolustuslinjassa jatketaan Bernando, Slotterbeck, Masovic ja Gamboa.  Valmennusjohto ei ole kuunnellut raatia vaan luottaa kolmen alakertaan. Penkillä on Soares ja Loosli sekä Passlack


Keskikentällä jatkavat Losilla, Söger ja Osterhage. Hyökkääjinä Asano, Hofmann ja Antwi Adjei. Vaihdossa Broschinski, Kwarteng, Förster ja Daschner. 


Kölnin kausi on alkanut poikkeuksellisen huonosti, joukkue on sarjan viimeisenä viidellä pisteellä. Erittäin tärkeä peli tulossa ja voitto vaan kelpaa kotijoukkueelle.


Arvio: 2-1

3.11.2023 Darmstad vs Vfl Bochum 1848


Bochumin ennätyspitkä voitoton jakso Bundesliigassa täytyy päättyä perjantaina, vaikka Darmstad on aina ollut vaikea vastustaja. Bochumin tilannetta ei helpota edellisessä pelissä tulleet loukkaantumiset, varmuudella Ordets ei pelaa ja Slotterbeckin ja Osei Tutun pelaaminen ei ole varmaa. Valmennuksella on nyt mietinnän paikka, vaihdetaanko nyt pelisysteemiä.


Puolustuslinjalla topparit tulee vaihtumaan, Masovic palaa avaukseen, Bernandon rinnalle. Laidoilla puolustavat Soares ja Gamboa. Vaihdossa on Loosli ja Wittek.


Keskikentällä jatkavat Losilla ja Stöger, ylempänä Förster. Laidoilla Asano ja Antwi Adjei, kärjessä Paciencia.


Nousijajoukkue Darmstad on ottanut kauden alussa 7 pistettä, mutta viimeisessä pelissä se sai kunnon löylytyksen Munchenilta. Tiukka perjantai-ilta tulossa.


Arvio: 1-3

27.10.2023 Vfl Bochum 1848 vs Mainz


Kauden ensimmäinen perjantaipeli Bochumille ja mitään muuta vaihtoehtoa ei ole kuin ottaa kauden ensimmäinen voitto täydelle katsomolle.


Puolustuslinjalla jatkaa Ordets, Bernando ja Sotterbeck, laidoilla Soares ja Gamboa. Masovic, Loosli ja Wittek penkillä.


Keskikentällä jatkaa Losilla ja Stöger, Hyökkääjinä Asano, Antwi Adjei ja Paciensia. Penkillä Daschner, Förster ja Hofmann.


Mainzin kausi on alkanut huonosti ja parilla tasurilla viimeisenä. Nyt on iskun paikka ja pisteet on jäätävä kotiin.


Arvio: 2-1

Jaa tämä sivu

21.1.2023 Friburg vs Vfl Bochum 1848


Lauantaina jatkuu pelit tauon jälkeen. Friburg on kymmenellä pisteellä sijalla 9 ja Bochum tulee perässä neljällä tasapelillä. Friburgiin lähtee kolmen tuhannen hengen fanikunta ja kannustuksesta se ei jää kiinni.


Valmentajat kuuntelivat raatia viimeisessä pelissä, että Soares ja Gamboa olivat avauksessa. Bernando, Slotterbeck ja Ordets toppareina. Masovic, Wittek ja Loosli aloittavat penkillä.


Keskikentällä jatkavat Losilla, Stöger ja Osterhage sekä piikissä Asano ja Paciencia. Hofmann jatkaa penkillä, kuten Förster, Daschner ja Antwi- Adjei.


Friburgin kausi ei ole alkanut yhtä lennokkaasti kuin edellisenä kautena. Joukkuetta rasittaa Eurooppa liigan pelit ja siihen liittyvät matkustamiset.


Ärvio: 1-2


7.10.2023 Rb Leipzig vs Vfl Bochum 1848


Lauantaina matkataan Leipzigin vieraaksi. Bochumin valmentajien kanttia katsotaan, tuleeko pelisysteemiin muutosta, fanien kärsivällisyys on jo koetuksella ja edellisen kotipelin jälkeen valmentajat saivat faneilta paljon lokaa. 


Puolustajina jatkavat Ordets ja Bernando, muut paikat saattaa vaihtua. Masovic pelasi edellisen pelin alle tasonsa ja Slotterbeck on varsin hyvä vaihtoehto hänen paikalleen. Passlackin tilanne näyttää huonolta, hän on saanut mahdollisuuden näyttää osaamisensa, mutta hän ei ole lunastanut paikkaansa, Gamboan on tultava jo avaukseen! Wittekin tilanne on sama kuin Passlackin, mutta valmentajat todennäköisesti pitävät entisen luottopelaajansa kentällä.


Keskintällä jatkaa Losilla ja Stöger. Bero on loukkaantumisen takia pois, niin keskikentällä aloittaa Förster. Daschner aloittaa penkillä. Kärjessä jatkaa Asano ja Hofmann. Raadin toive on, että Wittekin paikan ottaisi Antwi Adjei ja palattaisiin yhden kärjen systeemiin.


Rb Leipzig on erittäin vahva joukkue ja helppoa peliä ei ole odotettavissa. Joukkuetta rasittaa europelit, mutta joukkueella on laaja rosteri.


Arvio: 0-1

30.9.2023 Vfl Bochum 1848 vs Mönchengladbach


Bochumilla on taas näytön paikka ensi lauantaina, sillä Bayern tappiopeli oli faneille järkytys. Täysi tupa odottaa tasonnostoa, mutta millä taktiikalla valmennus lähtee peliin? Se jää nähtäväksi.


Puolustuslijassa jatkavat Ordets, Masovic ja Bernando, laidalla pitäisi tulla muutos eli Gamboa Passlackin tilalle ja Soares Wittekin tilalle. Slotterbeckin vammasta ei ole tarkempaa tietoa, mutta hän on todennäköisesti penkillä.


Keskikentällä nähdään Losilla ja Stöger. Hyökkääjinä Asano, Hofmann ja Bero. Penkiltä tulee Antwi Adjei.


Mönchengladbachin kausi on alkanut vaisusti, joukkueella on kaksi pistettä ja se on Bochumin perässä. Lauantaina odotettavissa tiukka peli.


Arvio: 2-1

23.9.2023 Bayern Munchen vs Vfl Bochum 1848


Lauantaina mennään Allianz Areenalle Bayern Munchenin vieraaksi. Bochumista lähtee taas iso fanijoukko Muncheniin kannustamaan omia, mutta myös tapaamaan Bayern faneja.


Bochum lähtee tutulla linjalla Ordets, Masovic ja Bernando. Laidoilla Passlack ja Wittek, jotka todennäköisesti tippuvat linjassa alaspäin. Laitapuolustajilta odotetaan vastahyökkäyksiin tukea. Vähälle peliajalle jääneet vakiokasvot Gamboa, Soares ja Slotterbeck aloittavat penkiltä.


Keskikentällä jatkavat Losilla, Stöger ja Bero. Vaihdossa Förster, Osterhage ja Daschner. Kärjessä Asano ja Hoffman. Penkillä Antwi Adjei ja Concalo Paciencia.


Bayern Munchen tulee kierrättämään pelaajia ja todennäköisesti lauantaina nähdään hyvin erinäköinen kokoonpano kuin tiistain mestareiden liigan pelissä. Joukkueella on vielä seuraavalla viikolla Saksan Cupin pelin, joka rasittaa pelaajia. Tämä voi antaa Bochumille suuremman mahdollisuuden yllätykseen.


Arvio: 1-2

16.9.2023 Vfl Bochum 1848 vs Frankfurt


Lauantaina mennään taas iltapelissä Frankfurtia vastaan. Täysi tupa ja faneille tarjotaan taas erityistä herkkua maaottelutauon jälkeen.Viimeisin hankinta Concalo Paciencia, joka tuli Celta Vigosta on tuskin kokoonpanossa, sillä hän on ollut loukkaantuneena.


Puolustuslinjassa jatkavat Masovic, Ordets, Passlack ja Bernando, penkillä Soares sekä Gamboa. Topparina on penkillä Slotterbeck.


Keskikentällä jatkavat Losilla, Wittek, Stöger ja Bero.  Penkillä Daschner, Osterhage. Hyökkääjinä jatkavat Asano ja Hofmann, penkillä Broschinski sekä Antwi Adjei.


Frankfurt on aloittanut kauden suhteellisen hyvin ja on viidessä pisteessä. Odotettavissa on tasainen peli ja Bochum nousee voitolla tasapisteisiin.


Arvio: 2-0

2.9.2023 Augsburg vs Vfl Bochum 1848


Lauantaina on taas pelipäivä ja nyt mennään Augsburgin vieraaksi. Ennakkoon ajateltuna tämä on niitä tärkeitä pelejä, joista pisteitä tarvitaan. Bochumista lähtee fanijuna hyvissä ajoin aamulla ja Augburgissa nähdään 3000 fania paikanpäällä.


Vieläkö valmennus jatkaa samalla puolustuslinjalla, Ordets, Masovic, Bernando ja Passlack. Penkillä Gamboa, Soares.


Keskikentällä Losilla, Stöger Bero ja Wittek. Hyökkääjinä Asano ja Hofmann. Penkillä Osterhage, Antwi Adjei, Daschner ja Broschinski.

Bochum menetti siirtoikkunan lopulla Simon Zollerin, joka lähti Hampuriin St Paulin joukkueeseen. 


Augsburgilla on kahdesta pelistä yksi piste. Joukkue on tehnyt paljon maaleja, mutta omiin on myös paljon mennyt. Nähdäänkö Jenssen avauksessa ensimmäistä kertaa tällä kaudella, se nähdään lauantaina.


Arvio: 2-3


26.8.2026 Vfl Bochum 1848 vs BVB


Lauantaina on kauden ensimmäinen kotipeli ja vastaan tulee paikallisvastustaja Dortmund. Kauden avaus Stuttgartissa oli täydellinen katastrofi ja se pitää saada unohdettua mahdollisimman pian. Valmennusjohto saa katsoa peiliin mikä meni pieleen, sillä näitä ohipelejä ei saa tulla enempää.


Puolustuslinjasta on vaikea sanoa, miten lauantaina jatketaan. Kevin Slotterbeck on palasi takaisin Bochumiin lainaksi Friburgista, ehkä hän ottaa Masovicin paikan. Ordets jatkaa toisena topparina. Laitapuolustajat on on suurin kysymysmerkki, Bernando, Wittek ja Passlack ei vakuuttaneet ensimmäisessä pelissä, joten olisiko aika antaa vastuuta kokeneille Soaresille ja Gamboalle.


Keskikentällä jatkavat Losilla ja Stöger, jotka olivat ensimmäisessä pelissä pahoissa vaikeuksissa vastustajan kolmea keskikenttäpelaajaa vastaan. Laitapelaajilta tuli hyvin vähän tukea puolustuspelaamiseen. Laitahyökkääjinä jatkavat Antwi Adjei ja Asano, piikissä Hofmann. Otetaanko Daschner keskikentän keskelle kolmanneksi, se nähdään lauantaina.


Dortmund aloitti kauden nihkeällä voitolla Kölnistä. Joukkueeseen ei ole tullut isoja muutoksia sitten viime kauden ja sitä pidetään yhtebä mestaruussuosikkina tälle kaudelle. Paikallispelit on aina yklätyksellisiä ja lauantaina nähdään uusi Bochum.


Arvio: 3-2

19.8.2023 Stuttgart vs Vfl Bochum 1848


Kauden avauspelissä mennään Stuttgartin vieraaksi. Harjoituspelit oli mitä oli ja nyt alkaa taas tosipelit ja tulosta on tultava. Mielenkiintoinen kausi tulossa ja uudet nousijajoukkueet Heidenheim ja Darmstad ovat ehdottomasti päävastustajia, kuten on myös Stuttgart. Vfl Bochumin joukkue on vaihtunut edelliskaudesta aika paljon ja toivottavasti he ovat sopeutuneet Bochumiin.


Puolustuslinjassa toppareina jatkavat Ivan Ordets ja Masovic, vasemmalla laidalla on uusi tuttavauus Brasilialainen Bernando ja oikealla puolella Passlack. Tutut ja kokeneet Gamboa ja Soares aloittavat penkiltä sekä Noah Loosli


Keskikentällä jatkaa kapteeni Losilla ja Stöger, ylempänä pelaa uusi tuttavuus Daschner tai Förster, jos hän on tervehtynyt loukkaantumisesta.  Vaihdossa on Matus Bero ja Osterhage. Höykkääjät laidoilla Antwi Adjei ja Asano, keskellä jatkaa Hofmann ja vaihdossa on Broschinski.


Stuttgart säilyi sarjassa karsintojen kautta ja ennakkoveikkauksissa joukkue on alempaa keskikastia. Bochumille on tiedossa vaikea peli, sillä viimeisin voitto vastustajasta on vuodelta 2014. 


Arvio: 1-2