27.5.2024 F95 vs Vfl Bochum 1848


Kauden viimeinen peli pelataan tänään. Lähtökohdat on vaikeat, mutta joukkue lähtee taistelemaan sarjapaikasta. Kolmen maalin ero ei ole mahdotonta saavuttaa, kun kaikki onnistuu. Valmentajien täytyy keksiä hyökkäykseen keinot ja riskiä täytyy ottaa.


Puolustuslinjassa aloitetetaan Passlack, Ordets, Slotterbeck ja Bernando. Passlackin rooli tulee tukea hyökkäyksiä. Vaihdossa Gamboa, Masovic ja Loosli.


Keskikentällä Losilla, Osterhage ja Stöger. Laidoilla Wittek ja Asano. Piikissä Hofmann. Vaihtoehtoisesti voi olla 4-4-2, Wittek, Stöger, Osterhage ja Bero. Kärjessä Asano ja Hofmann.


Fortunalle riittää tiukka puolustaminen ja vastahöykkäykset, jolla joukkue pärjäsi Bochumissa. Joukkueen erikoistilanteet oli hyviä ja niihin ei Bochum ollut valmiina. Kauden viimeinen koitos ja voitosta lähdetään pelaamaan.


Arvio: 1-5

23.5.2024 Vfl Bochum 1848 vs F95


Torstaina pelataan kauden viimeinen kotipeli, mitä ei missään nimessä toivottu. Vastustajan tuttu paikalliskilpailija Fortuna Dusseldorf. 

Lauantain pettymys aiheutti Bochumissa hyvin voimakkaita ristiriitoja pelaajien ja seurajohdon kanssa ja se ei ole hyvä juttu karsintapeljä ajatellen. Kokenut maalivahtimme Manu Riemann hyllytettiin joukkueesta loppukaudeksi huonon käytöksen vuoksi. Joukkueen sisältä tuli voimakas paine seurajohdolle, että Riemannin käytökseen on puuttuttava. Seurajohto ilmoitti avoimesti, että karsintapeleissä Riemann ei tule pelaamaan, eikä osallistu joukkueen toimintaan enään tällä kaudella.

Tämän viikon harjoituksissa on ollut hyvännäköistä tekemistä ja joukkueen sisällä henki on kasvanut ainakin ulkopuolisten silmissä.


Puolustajina jatkavat Ordets, Slotterbeck, Bernando ja Ouermann. Edellisen ottelun virheitä ei saa enään tapahtua, erityisesti Bernandon pitää nostaa tasoa. Vaihdossa Gamboa, Masovic ja Loosli. Maalissa kokenut Andreas Luthe.


Keskikentällä jatkavat Stöger ja Osterhage. Suuri kysymysmerkki on kapteeni Losillan pelaaminen, jonka suoritustaso ei ole ollut korkealla tasolla tänä keväänä. Mutta luotto on kova, että näissä tärkeissä peleissä häneen voidaan luottaa. Laidalla pelaa Wittek ja olsiko Antwi Adjei? Kärjessä Hoffmann. Penkillä Asano, Daschner, Paciensia ja Bero.


Fortuna on pelannut tasaisen kauden ja on ansainnut paikan karsintapeliin. Joukkkue on viimeksi hävinnyt Leverkusenille cupin pelissä. Bochumin painekattila tulee olemaan vaikea paikka vieraille.


Arvio: 3-0

18.5.2024 Werder Bremen vs Vfl Bochum 1848


Lauantaina pelataan kauden viimeinen kierros, jossa on taas kerran kyseessä sarjapaikan varmistaminen. Bremen on kuivilla ja Bochumille riittää tästä ottelusta yksi piste. Union Berlinin tai Mainzin tappio varmistaisi myös sarjanpaikan säilyttämisen.  Pahin skenaario on tappio Bremenille, joka voi sysätä meidät karsintaan Fortunaa vastaan. Faneilla on täysi luotto ja usko joukkueeseen, sillä mitään protesteja ei nähty katsomossa viimeisen kotipelin karmean tappion jälkeen.


Puolustuslinjassa jatkavat Ordets ja Slotterbeck. Laidoilla Bernando sekä Ouermann, joka tulee Passlackin tilalle. Slotterbeckin ja Bernandon pitää olla tarkkana korttien kanssa, sillä heillä on neljä korttia alla. 


Keskikentällä jatkavat Stöger ja Osterhage. Losillan pelaaminen aiheuttaa tuskaa valmennukselle, sillä peli ei ole kulkenut viimeisissä peleissä. Ottaako Bero paikan keskikentältä? Laidoilla Wittek ja Asano sekä kärjessä Hofmann. 


Bremen on varmistanut jo sarjapaikkansa, joukkue on ottanut tarvittavia pisteitä koko kauden ajan, mutta epätasaisuus on vaivannut joukkuetta. Tilastojen puolesta Bochum tulee viemään ottelun.


Arvio: 1-3

13.5.2024 Vfl Bochum 1848 vs Leverkusen


Arvio: 2-1

5.5.2024 Union Berlin vs Vfl Bochum  1848


Sunnuntaina taistellaan Union Berliniä vastaan. Molemmat joukkueet ovat tasapisteissä ja voitolla saa tärkeän etumatkan kahteen viimeiseen peliin. Bochumista lähtee paljon faneja pohjoisen Berliiniin.


Puolustuslinjassa jatkavat Passlack, Slotterbeck, Ordets ja Bernando. Penkillä Masovic, Gamboa, ja Witteksekä Loosli.


Keskikentälle tulee muutoksia, kun Losilla on korttien takia pois. Stöger ja Osterhage ja mahdollisesti Bero tulee keskelle. Laidoilla Asano ja Antwi Adjei, kärjesssä Hofmann. Stögerin huhutaan pelaavan ensi kaudella juuri Union Berlinissä, toivottavasti se antaa lisäpotkua maalin muodossa.


Union Berlinia odotettiin olevan sarjassa ylempänä, mutta meille kelpaa tämäkin taistelu. Joukkue on viimeksi voittanut maaliskuun puolivälissä ja nyt on oiva sauma jatkaa tappio putkea.


Arvio: 1-2

26.4.2024 Vfl Bochum 1848 vs Hoffenheim


Perjantaina pelataan todella tärkeä kotipeli Hoffenheimia vastaan. Täysi tupa ei jää kannustuksesta kiinni. Valmennusjohdolla on paineet korkealla ja muutoksia odotetaan tapahtuvan.


Puolustuslinjassa Slotterbeck ja Bernando. Vaihdetaanko Ordets takaisin avaukseen? Ja Passlackin tilalle kokeneempaa kaartia esim. Gamboa. Vaihdossa Loosli, Wittek ja Masovic.


Keskikentällä suurin arvoitus on ollut Losillan vaisu pelaaminen jo monessa aikaisemmassa pelissä, mutta häntä on vaikea korvata. Osterhage ja Stöger jatkavat avauksessa, laidalla Asano ja Bero. Keskellö jatkaa Hofmann. Antwi Adjei on korttien takia pois kokoonpanosta. Vaihdossa Daschner, Förster ja Broschinski.


Hoffenheim on jo varmistanut sarjapaikan ja euroopan kentille on hyvin teoreettiset mahdollisuudet. 


Arvio: 2-0

20.4.2024 Wolfsburg vs Vfl Bochum 1848


Lauantaina mennään Wolkkareiden vieraaksi. Bochumille olisi elintärkeätä päästä voittokantaan kiinni. Vuonna 2008 ollaan vieraana voitettu ja se tilasto on nyt korjattava.


Bochumin puolustuslinjassa jatkavat Slotterbeck, Bernando, Masovic ja Passlack. Penkillä Wittek, Loosli, Ouermann ja Ordets.


Keskikentällä jatkavat Losilla, Osterhage ja Stöger. Losillalta odotetaan valtavasti, joukkueen kapteeni on pelannut alle tasonsa ja hänen pitää ottaa joukkue reppuselkään. Työmyyrät Stöger ja Osterhagen täytyy päästä maalipaikoille. Laidoilla Asano ja Bero, Asanon sihti on taas ollut hukassa, paikkoja hän on saanut joka pelissä, mutta viimeistely ontuu. Kärjessä pelaa todennäköisesti Hofmann, penkillä Paciencia ja Broschinski.


Wolfsburg on vain pisteen edellä Bochumia, joten voitto on elintärkeä molemmille. Helpolla ei kumpikaan joukkue tule pääsemään, mutta Bochum tulee viemään.


Arvio: 1-2

13.4.2024 Vfl Bochum 1848 vs Heidenheim


Lauantaina on taas kerran kuuden pisteen peli ja taistelu sarjapaikasta jatkuu. Nyt ollaan mokattu liian paljon pelejä ja avainpelaajien pitää ottaa joukkue reppuselkään. Uusi valmentaja ei neljässä päivässä ihmeitä saa aikaiseksi, mutta joukkueen ongelmat ei todellisuudessa ole ollutkaan isoja.


Puolustuslinjaan voi tulla muutoksia, Slotterbeck ja Bernando ovat avauksessa. Ordetsin odotetaan ottavan toisen topparin paikan ja toinen laitapuolustaja on Passlack vai tuleeko kokenut Gamboa kentälle?


Keskikentällä ei nähdä suuria muutoksia. Losilla, Osterhage ja Stöger keskustassa, laidoilla Asano ja Antwi Adjei, kärjessä Hofmann.


Heidenheim pelaa ensimmäistä kauttaan pääsarjassa ja alkuinnostus on kantanut jo pitkälle. Juokkue säilyttää todennäköisesti paikan ensi kaudeksi. 


Arvio: 2-0

6.4.2024 Köln vs Vfl Bochum 1848


Lauantaina pelataan seuraava kuuden pisteen peli, jota ei missään nimessä saa hävitä. Bochumin fanit lähtee Kölniin täydellä joukolla ja kiivas peli on odotettavissa.


Puolustuslinja on tälläkaudella elänyt monta kertaa. Slotterbeck ja Bernando ovat avauksessa. Masovic aloitti viimeksi topparina, mutta Ordets hätyyttelee omaa paikkaansa. Passlack ei vakuuttanut laidalla ja Ouermannin odotetaan palaavan kokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen. Passlack, Gamboa ja Masovic vaihdossa on raadin arvio.


Keskikentällä jatkaa Losilla, Stöger ja Osterhage. Losillalta odotetaan suurempaa roolia nyt, hänellä oli paikat ratkaista edellinen peli ja toista kertaa sitä ei saa mokata. Laidoilla Asano ja Antwi Adjei, kärjessä jatkaa Hofmann. Vaihdossa Daschner, Förster, Bero.


Köln on sarjan putoamisviivan alapuolella ja joukkue tarvitsee kiivaasti pisteitä. Joukkue tulee taistelemaan viimeiseen asti.


Arvio: 1-2

30.3.2024 Vfl Bochum 1848 vs Darmstad


Pääsiäissunnuntaina vieraaksi saapuu Darmstad. Bochum jatkaa kuuden pisteen pelejä ja nyt on jo pakkovoiton paineet. Neljä tappiota ei lisää itseluottamusta, mutta nyt valmennuksen on saatava herätettyä joukkue. Toivottavasti joukkue saa vahvistusta luokkaantuneista pelaajista.


Puolustajina pelaavat Ordets, Slotterbeck, Bernando ja Ouermann. Penkillä Passlack, Masovic, Gamboa.


Keskikentällä jatkavat Losilla, Stöger ja Osterhage, laidoilla Asano ja ja.... Siinä on suurin kysymysmerkki, Antwi Adjei ja Beron loukkaantumismet on sekoittanut pakkaa ja heidän palaaminen kokoonpanoon on vielä epävarmaa. Kärjessä on aloittanut Broschinski, mutta tulosta ei ole tullut, valmennus vaihtanee Hofmannin takaisin avaukseen.


Darmstad tappelee putoamista vastaa ja joukkueen pitäisi käytännössä ottaa joka pelistä voitto, varmistaakseen sarjapaikan. Bochumilla tarvii myös pisteet ja nyt on palattava voittojen tielle.


Arvio: 3-1

16.3.2024 Mainz vs Vfl Bochum 1848


Tästä alkaa kauden tärkeimmät pelit ja seuraavat neljä peliä ovat kuuden pisteen otteluita sarjapaikan säilyttämisen kannalta. Bochumista lähtee täysi juna faneja kannustamaan omia.


Puolustuslinjassa jatkavat Ouermann, Slotterbeck, Ordets ja Bernando. Vaihdossa Gamboa, Loosli, ja Masovic.


Keskikentällä jatkavat Losilla ja Stöger. Osterhge on päässyt jo harjoittelemaan ja hänen paluu voi olla mahdollinen. Laidoilla jatkaa Asano ja Förster, piikissä Broschinski. Vaihdossa Hofmann, Paciencia, Daschner. Antwi Adjein paluuta odotellaan malttamattona, sillä hän olisi tähän hetkeen tärkeä pelaaja.


Mainzin kausi on ollut mollivoittoinen ja joukkue pelaa putoamista vastaan. Tappio seuraavasta pelistä, tekee sarjapaikan säilyttämisestä todella vaikean, mutta eihän se meitä haittaa.


Arvio: 1-2

10.3.2024 Vfl Bochum 1848 vs Friburg


Sunnuntaina pelataan taas kotona Friburgia vastaan. Kahden katastrofi pelin jälkeen on pakkoo saada rivit järjestykseen ja palata voittojen tielle. Bochum kärsii loukkaantumisista, mutta nyt muut saa näyttöpaikan ja jokaisen pitää nostaa tasoa.


Maalivahti Riemann palaa kokoonpanoon sunnuntaina. Puolustajina Ordets, Slotterbeck, Bernando ja Gamboa. Loosli epäonnistui edellisessä pelissä ja hän aloittaa vaihdosta, samoin kuin Masovic. 


Keskikentällä jatkavat Losilla, Stöger ja Bero, laidoilla Asano ja Wittek. Kärjessä aloittaa Broschinski. Antwi Adjein ja Osterhagen loukkaantumiset on paha takaisku joukkueelle ja helpotusta ei tuo Kwaerteng, joka otti punaisen kortin ja samalla loukkasi polven ja on loppukauden pouis pelikentiltä. Vaihdossa Hofmann, Paciencia, Daschner.


Friburg on sarjan kärkijoukkueita, mutta se on tälläkaudella hieman yskinyt. Epätasaisuus on vaivannut joukkuetta. Nyt voitto Bochumille niin hengittäminen olisi helpompaa.


Arvio: 2-1

2.3.2024 Vfl Bochum 1848 vs Leipzig


Lauantaina vastaan tulee Bundesliigan vihatuin seura RB Leipzig. Bochumissa on tupa täysi ja ehkä jotain protestia on vastustajalle tiedossa.


Maalissa aloittaa Andreas Luthe, koska Riemannin korttili on täysi. Kokenut maalivahti saa nyt ensimmäisen näyttöpaikan tälläkaudella Bundesliigassa. Puolustuslinja Gamboa, Slotterbeck, Ordets ja Bernando. Vaihdossa Wittek, Paslack ja Loosli.


Keskikentällä pelaavat Losilla, Stöger ja Förster, laidoilla Asano ja Bero sekä kärjessä Broschinski. Penkillä Paciencia, Hofmann, Kwaerteng ja Daschner. Osterhage ei todennäköisesti pysty pelata.


Leipzig on sarjassa ylempänä, mutta on tällä kaudella kovempiakin joukkueita voitettu.


Arvio: 2-1

Jaa tämä sivu

10.2.2024 Frankfurt vs Vfl Bochum 1848


Lauantaina taistellaan taas pisteistä Frankfurtin vieraana. Vaikea paikka tiedossa ja nyt olisi aika muuttaa historian kirjoja ottamalla vierasvoitto, sillä edellisestä Frankfurt vierasvoitosta on aikaa melkein kaksikymmentä vuotta. Bochumissa on kritiikki valmennusjohtoa kohtaan kasvanut ja tämä on oiva näytön paikka saada luottamusta fanien keskuudessa takaisin.


Bochumin puolustuslinja on viimeaikoina taas elänyt liian paljon ja se luonut epävarmuutta myös maalivahti Riemannin pelaamiseen. Nuori toppari Ouermann on pelannut laitapuolustajan paikalla varsin mallikkaasti ja jatkanee vieraspelissä oikeana puolustajana. Topparina jatkaa Ordets, mutta toisen paikka saattaa muuttua Masovicin tilalle Slotterbeck. Vasempana puolustajana jatkaa Bernando. Penkillä Gamboa ja Wittek.


Keskikentällä jatkavat Losilla, Osterhage ja Stöger. Osterhagen itseluottamus on kasvanut tällä kaudella aivan uuteen ulottuvaisuuteen ja pelaaja on kasvanut Bundesliiga pelaajaksi. Joukkueen paras maalintekijä Takuma Asano on palannut Aasian kisoita kokoonpanoon, mutta riittääkö se vielä avaukseen, nähdään lauantaina. Antwi Adjei ja Bero aloittaa hyvin suurella todennäköisyydellä. Kristallipallo ei tiedä valmennusjohdon kotkotuksia kärkipelaajasta, joukkueella ei ole selkeää ykkös hyökkääjää, Broschinski on aloittanut kahdessa viimeisessä pelissä, mutta viimeisen pelin maalia lukuunottamatta, hän on ollut melkoisen näkymätön pelaaja. Jostain syystä Paciensia ei saa ykkös kärjen paikkaa, vaikka hän on peliminuutteihin nähden tehokkain maalintekijä. Hofmann on pelannut eniten, mutta maalisarake näyttää puhdasta nollaa. 


Frankfurt on vaikea vastustaja kotona, vaikka vieraspeleissä juokkue on menettänyt paljon pisteitä. Edellisen viikonlopun Köln tappion jälkeen, joukkueesta puuttuu laitapakit, jotka kumpikin saivat punaiset kortit. Tämä voi antaa Bochumin nopeille laidoille mahdollisuuden yllättää.


Arvio: 1-2

28.1.2024 Dortmund vs Vfl Bochum 1848


Sunnuntaina Bochum matkaa naapurikaupunkiin Dortmundin vieraaksi. Täysi tupa 81500 katsojaa ja tunnelma on varmasti katossa. 


Puolustuksesta puuttuu Bernando korttitilin takia. Oikeaan laitaan palaa Gamboa, toppareista Slotterbeckin pelaaminen on epävarmaa, mutta jos palaa kokoonpanoon niin hän on kentällä. Masovicin paikan ottaa edellisessä pelissä paluun tehnyt Ordets. Vasemman puolustajan paikan ottaa Soares tai Ouermann. Vaihdossa Masovic, Wittek ja Passlack.


Keskikentällä jatkavat Losilla ja Osterhage. Stöger oli edellisestä pelistä sairauden takia pois, mutta palannee sunnuntaina avaukseen. Laidoilla jatkavat Antwi Adjei ja Bero, kärjessä Paciencia. Vaihdossa Daschner, Förster, Kwaerteng, Hofmann ja Broschinski.


Bvb on sarjan kärkijoukkueita ja lähtee ennakkosuosikkina peliin. Derby on aina derby ja kaikki on mahdollista.


Arvio: 1-2

3.2.2024 Vfl Bochum 1848 vs Augsburg


Lauantaina pelataan taas kuuden pisteen peli Augsburgia vastaan. Stadion on täynnä ja kannatuksesta ei voitto jää kiinni. Bochum ei saanut hankittua uutta kärkipelaajaa, mutta vanhoilla mennään.


Puolustuslinjalla jatkavat Ordets, Masovic, Ouermann ja Bernando. Penkillä Gamboa, Soares ja Wittek.


Keskikenttä jatkaa samana kuin edellisessä pelissä, Losilla, Osterhage ja Stöger. Laidoilla jatkaa Antwi Adjei ja Matus Bero, kärjessä pelaa Paciencia. Vaihdossa Hofmann, Broschinski, Daschner, Förster ja Kwaerteng.


Augburg on pisteen edellä Bochumia , joukkue pisti edellisessä pelissä tiukille Bayer Munchenin, mutta voittoon asti se ei riittänyt. Tiukka peli tiedossa, mutta Bochumin voitto on varma.


Arvio: 3-1

20.1.2024 Vfl Bochum 1848 vs Stuttgart


Lauantaina Bochum saa toisen mahdollisuuden näyttää taitoja kotikentällä, jolloin vastaan tulee kivikova Stuttgart. Kotijoukkue tulee odottamaan enemmän ja voittoon on fanit tyytyväisiä.


Puolustajina jatkavat Gamboa, Masovic, Slotterbeck ja Bernando, penkillä Ouermann, Soares ja Wittek.


Keskikentällä jatkavat Losilla, Stöger ja Osterhage. Stögeriltä odotetaan enemmän, sillä edellisessä pelissä hän turhautui vastustajien rikeistä ja suunsoitosta ja oma peli sekosi siitä täysin. bochin keskikenttää on vaikea muuttaa ellei näilllä pelaajilla ole sairastumisa tai loukkaantumisia. Penkillä on Förster ja Daschner, laidoilla jatkavat Antwi Adjei ja Bero sekä kärjessä aloittaa Paciensia. Penkillä Kwaerteng, Hofmann, Broschinski.


Stuttgart on ollut kauden yllättäjä! Joukkue on sarjassa kolmantena ja taistelee europaikoista ensi kaudelle. Joukkueella on kuitenkin suuri menetys Guirassyn poissaolo, sillä hän on tehnyt 17 maalia 14 pelissä ja se ei voi olla vaikuttamatta joukkueen maalintekoon.


Arvio: 2-1

14.1.2024 Vfl Bochum 1848 vs Werder Bremen


Joululomat on pidetty, mutta harjoitukset on jatkunut jo pidemmän aikaa. Fanit odottavat jo tosipelien alkamista ja stadion on loppuunmyyty.

Suurempia muutoksia joukkueeseen ei ole vielä tullut, kun siirtoikkuna aukesi.


Bochumin puolustus vakiintui syyskauden loppu kohti. Ivan Ordets on palannut jo treeneihin, mutta hakee vielä pelikuntoa harjoittelemalla tammikuun. Bochumin aloitus Slotterbeck, Masovic, Gamboa ja Bernando. Vaihdossa Wittek, Ouermann, Loosli. Soares


Keskikentällä jatkavat Losilla, Osterhage ja Stöger, ilahduttavasti Osterhage on vakiinnuttanut paikkansa pelaavassa kokoonpanossa. Laidoilla Antwi Adjei ja Bero sekä kärjessä taitaa aloittaa Hofmann. Paciencian pelaaminen on epävarmaa,sillä harjoituspeleissä häntä ei nähty. Bochumilta puuttuu tärkeä syömähammas, paras maalintekijä Takuma Asano, joka on maajoukkueen mukana Aasian mestaruuskisoissa pahimmillaan helmikuun puoleenväliin asti.


Werden Bremen on aina ollut vaikea vastus Bochumille, joukkueet on samoissa pisteissä, joten mikä on hienompaa kuin jatkaa kautta taas kuuden pisteen pelillä.


Arvio: 3-1


19.8.2023 Stuttgart vs Vfl Bochum 1848


Kauden avauspelissä mennään Stuttgartin vieraaksi. Harjoituspelit oli mitä oli ja nyt alkaa taas tosipelit ja tulosta on tultava. Mielenkiintoinen kausi tulossa ja uudet nousijajoukkueet Heidenheim ja Darmstad ovat ehdottomasti päävastustajia, kuten on myös Stuttgart. Vfl Bochumin joukkue on vaihtunut edelliskaudesta aika paljon ja toivottavasti he ovat sopeutuneet Bochumiin.


Puolustuslinjassa toppareina jatkavat Ivan Ordets ja Masovic, vasemmalla laidalla on uusi tuttavauus Brasilialainen Bernando ja oikealla puolella Passlack. Tutut ja kokeneet Gamboa ja Soares aloittavat penkiltä sekä Noah Loosli


Keskikentällä jatkaa kapteeni Losilla ja Stöger, ylempänä pelaa uusi tuttavuus Daschner tai Förster, jos hän on tervehtynyt loukkaantumisesta.  Vaihdossa on Matus Bero ja Osterhage. Höykkääjät laidoilla Antwi Adjei ja Asano, keskellä jatkaa Hofmann ja vaihdossa on Broschinski.


Stuttgart säilyi sarjassa karsintojen kautta ja ennakkoveikkauksissa joukkue on alempaa keskikastia. Bochumille on tiedossa vaikea peli, sillä viimeisin voitto vastustajasta on vuodelta 2014. 


Arvio: 1-226.8.2026 Vfl Bochum 1848 vs BVB


Lauantaina on kauden ensimmäinen kotipeli ja vastaan tulee paikallisvastustaja Dortmund. Kauden avaus Stuttgartissa oli täydellinen katastrofi ja se pitää saada unohdettua mahdollisimman pian. Valmennusjohto saa katsoa peiliin mikä meni pieleen, sillä näitä ohipelejä ei saa tulla enempää.


Puolustuslinjasta on vaikea sanoa, miten lauantaina jatketaan. Kevin Slotterbeck on palasi takaisin Bochumiin lainaksi Friburgista, ehkä hän ottaa Masovicin paikan. Ordets jatkaa toisena topparina. Laitapuolustajat on on suurin kysymysmerkki, Bernando, Wittek ja Passlack ei vakuuttaneet ensimmäisessä pelissä, joten olisiko aika antaa vastuuta kokeneille Soaresille ja Gamboalle.


Keskikentällä jatkavat Losilla ja Stöger, jotka olivat ensimmäisessä pelissä pahoissa vaikeuksissa vastustajan kolmea keskikenttäpelaajaa vastaan. Laitapelaajilta tuli hyvin vähän tukea puolustuspelaamiseen. Laitahyökkääjinä jatkavat Antwi Adjei ja Asano, piikissä Hofmann. Otetaanko Daschner keskikentän keskelle kolmanneksi, se nähdään lauantaina.


Dortmund aloitti kauden nihkeällä voitolla Kölnistä. Joukkueeseen ei ole tullut isoja muutoksia sitten viime kauden ja sitä pidetään yhtebä mestaruussuosikkina tälle kaudelle. Paikallispelit on aina yklätyksellisiä ja lauantaina nähdään uusi Bochum.


Arvio: 3-2

2.9.2023 Augsburg vs Vfl Bochum 1848


Lauantaina on taas pelipäivä ja nyt mennään Augsburgin vieraaksi. Ennakkoon ajateltuna tämä on niitä tärkeitä pelejä, joista pisteitä tarvitaan. Bochumista lähtee fanijuna hyvissä ajoin aamulla ja Augburgissa nähdään 3000 fania paikanpäällä.


Vieläkö valmennus jatkaa samalla puolustuslinjalla, Ordets, Masovic, Bernando ja Passlack. Penkillä Gamboa, Soares.


Keskikentällä Losilla, Stöger Bero ja Wittek. Hyökkääjinä Asano ja Hofmann. Penkillä Osterhage, Antwi Adjei, Daschner ja Broschinski.

Bochum menetti siirtoikkunan lopulla Simon Zollerin, joka lähti Hampuriin St Paulin joukkueeseen. 


Augsburgilla on kahdesta pelistä yksi piste. Joukkue on tehnyt paljon maaleja, mutta omiin on myös paljon mennyt. Nähdäänkö Jenssen avauksessa ensimmäistä kertaa tällä kaudella, se nähdään lauantaina.


Arvio: 2-3


16.9.2023 Vfl Bochum 1848 vs Frankfurt


Lauantaina mennään taas iltapelissä Frankfurtia vastaan. Täysi tupa ja faneille tarjotaan taas erityistä herkkua maaottelutauon jälkeen.Viimeisin hankinta Concalo Paciencia, joka tuli Celta Vigosta on tuskin kokoonpanossa, sillä hän on ollut loukkaantuneena.


Puolustuslinjassa jatkavat Masovic, Ordets, Passlack ja Bernando, penkillä Soares sekä Gamboa. Topparina on penkillä Slotterbeck.


Keskikentällä jatkavat Losilla, Wittek, Stöger ja Bero.  Penkillä Daschner, Osterhage. Hyökkääjinä jatkavat Asano ja Hofmann, penkillä Broschinski sekä Antwi Adjei.


Frankfurt on aloittanut kauden suhteellisen hyvin ja on viidessä pisteessä. Odotettavissa on tasainen peli ja Bochum nousee voitolla tasapisteisiin.


Arvio: 2-0

23.9.2023 Bayern Munchen vs Vfl Bochum 1848


Lauantaina mennään Allianz Areenalle Bayern Munchenin vieraaksi. Bochumista lähtee taas iso fanijoukko Muncheniin kannustamaan omia, mutta myös tapaamaan Bayern faneja.


Bochum lähtee tutulla linjalla Ordets, Masovic ja Bernando. Laidoilla Passlack ja Wittek, jotka todennäköisesti tippuvat linjassa alaspäin. Laitapuolustajilta odotetaan vastahyökkäyksiin tukea. Vähälle peliajalle jääneet vakiokasvot Gamboa, Soares ja Slotterbeck aloittavat penkiltä.


Keskikentällä jatkavat Losilla, Stöger ja Bero. Vaihdossa Förster, Osterhage ja Daschner. Kärjessä Asano ja Hoffman. Penkillä Antwi Adjei ja Concalo Paciencia.


Bayern Munchen tulee kierrättämään pelaajia ja todennäköisesti lauantaina nähdään hyvin erinäköinen kokoonpano kuin tiistain mestareiden liigan pelissä. Joukkueella on vielä seuraavalla viikolla Saksan Cupin pelin, joka rasittaa pelaajia. Tämä voi antaa Bochumille suuremman mahdollisuuden yllätykseen.


Arvio: 1-2


7.10.2023 Rb Leipzig vs Vfl Bochum 1848


Lauantaina matkataan Leipzigin vieraaksi. Bochumin valmentajien kanttia katsotaan, tuleeko pelisysteemiin muutosta, fanien kärsivällisyys on jo koetuksella ja edellisen kotipelin jälkeen valmentajat saivat faneilta paljon lokaa. 


Puolustajina jatkavat Ordets ja Bernando, muut paikat saattaa vaihtua. Masovic pelasi edellisen pelin alle tasonsa ja Slotterbeck on varsin hyvä vaihtoehto hänen paikalleen. Passlackin tilanne näyttää huonolta, hän on saanut mahdollisuuden näyttää osaamisensa, mutta hän ei ole lunastanut paikkaansa, Gamboan on tultava jo avaukseen! Wittekin tilanne on sama kuin Passlackin, mutta valmentajat todennäköisesti pitävät entisen luottopelaajansa kentällä.


Keskintällä jatkaa Losilla ja Stöger. Bero on loukkaantumisen takia pois, niin keskikentällä aloittaa Förster. Daschner aloittaa penkillä. Kärjessä jatkaa Asano ja Hofmann. Raadin toive on, että Wittekin paikan ottaisi Antwi Adjei ja palattaisiin yhden kärjen systeemiin.


Rb Leipzig on erittäin vahva joukkue ja helppoa peliä ei ole odotettavissa. Joukkuetta rasittaa europelit, mutta joukkueella on laaja rosteri.


Arvio: 0-1

30.9.2023 Vfl Bochum 1848 vs Mönchengladbach


Bochumilla on taas näytön paikka ensi lauantaina, sillä Bayern tappiopeli oli faneille järkytys. Täysi tupa odottaa tasonnostoa, mutta millä taktiikalla valmennus lähtee peliin? Se jää nähtäväksi.


Puolustuslijassa jatkavat Ordets, Masovic ja Bernando, laidalla pitäisi tulla muutos eli Gamboa Passlackin tilalle ja Soares Wittekin tilalle. Slotterbeckin vammasta ei ole tarkempaa tietoa, mutta hän on todennäköisesti penkillä.


Keskikentällä nähdään Losilla ja Stöger. Hyökkääjinä Asano, Hofmann ja Bero. Penkiltä tulee Antwi Adjei.


Mönchengladbachin kausi on alkanut vaisusti, joukkueella on kaksi pistettä ja se on Bochumin perässä. Lauantaina odotettavissa tiukka peli.


Arvio: 2-1

21.1.2023 Friburg vs Vfl Bochum 1848


Lauantaina jatkuu pelit tauon jälkeen. Friburg on kymmenellä pisteellä sijalla 9 ja Bochum tulee perässä neljällä tasapelillä. Friburgiin lähtee kolmen tuhannen hengen fanikunta ja kannustuksesta se ei jää kiinni.


Valmentajat kuuntelivat raatia viimeisessä pelissä, että Soares ja Gamboa olivat avauksessa. Bernando, Slotterbeck ja Ordets toppareina. Masovic, Wittek ja Loosli aloittavat penkillä.


Keskikentällä jatkavat Losilla, Stöger ja Osterhage sekä piikissä Asano ja Paciencia. Hofmann jatkaa penkillä, kuten Förster, Daschner ja Antwi- Adjei.


Friburgin kausi ei ole alkanut yhtä lennokkaasti kuin edellisenä kautena. Joukkuetta rasittaa Eurooppa liigan pelit ja siihen liittyvät matkustamiset.


Ärvio: 1-2

27.10.2023 Vfl Bochum 1848 vs Mainz


Kauden ensimmäinen perjantaipeli Bochumille ja mitään muuta vaihtoehtoa ei ole kuin ottaa kauden ensimmäinen voitto täydelle katsomolle.


Puolustuslinjalla jatkaa Ordets, Bernando ja Sotterbeck, laidoilla Soares ja Gamboa. Masovic, Loosli ja Wittek penkillä.


Keskikentällä jatkaa Losilla ja Stöger, Hyökkääjinä Asano, Antwi Adjei ja Paciensia. Penkillä Daschner, Förster ja Hofmann.


Mainzin kausi on alkanut huonosti ja parilla tasurilla viimeisenä. Nyt on iskun paikka ja pisteet on jäätävä kotiin.


Arvio: 2-1

3.11.2023 Darmstad vs Vfl Bochum 1848


Bochumin ennätyspitkä voitoton jakso Bundesliigassa täytyy päättyä perjantaina, vaikka Darmstad on aina ollut vaikea vastustaja. Bochumin tilannetta ei helpota edellisessä pelissä tulleet loukkaantumiset, varmuudella Ordets ei pelaa ja Slotterbeckin ja Osei Tutun pelaaminen ei ole varmaa. Valmennuksella on nyt mietinnän paikka, vaihdetaanko nyt pelisysteemiä.


Puolustuslinjalla topparit tulee vaihtumaan, Masovic palaa avaukseen, Bernandon rinnalle. Laidoilla puolustavat Soares ja Gamboa. Vaihdossa on Loosli ja Wittek.


Keskikentällä jatkavat Losilla ja Stöger, ylempänä Förster. Laidoilla Asano ja Antwi Adjei, kärjessä Paciencia.


Nousijajoukkue Darmstad on ottanut kauden alussa 7 pistettä, mutta viimeisessä pelissä se sai kunnon löylytyksen Munchenilta. Tiukka perjantai-ilta tulossa.


Arvio: 1-3

11.11.2023 Vfl Bochum 1848 vs Köln


Lauantain iltapelissä vastaan tulee paikallisvihollinen Fc Köln. Bochumissa odottaa täysi tupa ja Kölnin kannatttajat saatetaan poliisisaattueessa stadionille, ehkä jonkin mutkan kautta.


Puolustuslinjassa jatketaan Bernando, Slotterbeck, Masovic ja Gamboa.  Valmennusjohto ei ole kuunnellut raatia vaan luottaa kolmen alakertaan. Penkillä on Soares ja Loosli sekä Passlack


Keskikentällä jatkavat Losilla, Söger ja Osterhage. Hyökkääjinä Asano, Hofmann ja Antwi Adjei. Vaihdossa Broschinski, Kwarteng, Förster ja Daschner. 


Kölnin kausi on alkanut poikkeuksellisen huonosti, joukkue on sarjan viimeisenä viidellä pisteellä. Erittäin tärkeä peli tulossa ja voitto vaan kelpaa kotijoukkueelle.


Arvio: 2-1

26.11.2023 Heidenheim vs Vfl Bochum 1848


Sunnuntaina on erittäin tärkeä peli Heidenheimin vieraana. Bochumista lähtee iso fanijoukko kannustamaan omia ja muu ei kelpaa kuin voitto.


Puolustuslinjassa pelaa Gamboa, Masovic ja Slotterbeck sekä Bernando. Loukkaantuneiden lista on pitkä, epävarmoja Soares, Ordets ja Osei Tutu.

Vaihdossa Passlack, Loosli ja Ouermann.


Keskikentällä pelaa Losilla, Stöger ja Daschner. Laidoilla Asano ja Kwarteng sekä piikissä Hofmann. Vaihdossa Paciencia, Antwi Adjei, Broschinski ja Osterhage.


Nousijajoukkue Heidenheim on pisteen edellä Bochumia. Joukkue on ollut paljon tehokkaampi maalinteossa, mutta ehkä se on tapahtunu puolustuksen kustannuksella. 


Arvio: 1-2

2.12.1848 Vfl Bochum 1848 vs Wolfsburg


Syyskierroksen toiseksi viieinen kotipeli pelataan lauantaina ja elintärkeistä pistteistä taistellaan. Bochumilla on vasta kymmenen pistettä ja kauden lopulla niitä pitää olla vähintään 36 ja mielellään enemmän, että säilytään sarjassa. Täysi tupa ja hehkuviini niin kannustuksesta se ei jää kiinni.


Bochumin joukkuetta vaivaa loukkaantumiset, jonka takia rosteri on kapea. Puolustuksessa jatkavat Gamboa, Masovic ja Slotterbeck sekä Bernando. Penkillä Passlack, Wittek ja Loosli. 


Keskikentällä jatkavat Losilla, Stöger ja Osterhage, laidoilla Asano ja olisiko Antwi Adjei tälläkertaa avauksessa. Hofmann kärjessä. Valmennusjohto jäätyi edellisessä pelissä, jätti monta vaihtoa suorittamatta, olisiko aika antaa Paciencialle mahdollisuus avauksessa?


Wolkkarit on kuusi pistettä edellä ja nyt on mahdollisuus kaventaa tätä etumatkaa. Lauantaina pelataan pakkassäässä, mutta tunnelma on kova.


Arvio: 2-0

8.12.2023 Hoffenheim vs Vfl Bochum 1848


Perjantaina mennään taas Hoffenheimin vieraana. Bochum pääsi vihdoin voiton makuun edellisessä pelissä ja nyt toivotaan, että ketschuppipullo avautui. Pelisysteemin muutoksella taisi olla vaiokutusta?


Puolustuksessa jatkavat Gamboa, Masovic, Slotterbeck ja Bernando. Vaihdossa Ouermann ja Passlack.


Keskikentällä jatkavat Losilla, Stöger ja Osterhage, laidoilla Bero ja Asano. Piikissä aloittaa Hofmann, joka on raadille jo iso kysymerkki. Maaleja ei ole tullut yhtään tällä kaudella ja niitähän kärjeltä odotetaan. Broschinscki

ja Paciencia penkillä.


Hoffenheim on aloittanut kauden hyvin ja on sarjassa Euro- paikoilla. Joukkue on täysin voitettavissa, jos Bochum onnistuu puolustamisessa ja tekee maaalit.


Arvio: 0-2 


16.12.2023 Vfl Bochum 1848 vs Union Berlin


Lauantaina vastaan tulee Union Berlin. Molemmat joukkueet taistelevat tärkeistä pisteistä ja taas voidaan sanoa, että on kuuden pisteen peli tulossa. 


Puolustuslinja on vakiintunut Gamboa, Masovic, Slotterbeck ja Bernando.

Vaihdossa Wittek, Passlack ja Soares


Keskikentällä jatkavat Losilla, Stöger ja Osterhage. Laidoilla Asano, Bero ja PACIENCIA, jos raatia kuunnellaan. Vaihdossa Antwi Adjei, Daschner, Kwarteng, Hofmann


Union Berlinin viime kauden juhla on tullut päätökseen ja joukkue on kyntänyt koko syksyn sarjan häntäpäässä. Tiukka peli tulossa!


Arvio: 2-1

20.12.2023 Leverkusen vs Vfl Bochum 1848


Keskiviikkona jatketaan, kun mennään kivikovan Leverkusenin vieraaksi, sarjan kärkijoukkue vastassa ja hyvin jouluinen kannattajakatsomo odottaa Bochumin faneja. Bochumista lähtee täysi joukko Leverkuseniin kannattamaan omia.


Puolustuksessa jatkavat Gamboa, Slotterbeck ja Bernando. Edellisessä pelissä oli yllätysvetona nuori Tim Oermann topparina. Soares palasi jo kokoonpanoon, joten hän voi olla vaihtoehtona vasempaan laitaan, jos Masovic on edelleen sairaana. Wittek, Passlack ja Loosli on vaihdossa.


Keskikentällä jatkaa Losilla ja Osterhage. Stögerin puuttuminen korttitilin takia aiheuttaa päänvaivaa valmennukselle. Raadin vaihtoehtona olisi tulikuuman Asanon laittaminen ylemmäksi keskikentälle. Laidoille Antwi Adjei ja Bero. Kärjessä täytyy jatkaa Paciencia. Vaihdossa Broschinski Kwaerteng ja Daschner. Ilman tietotoimiston tietoa Hofmann taitaa olla hyllytettynä.


Leken Leverkusen on ollut kauden positiivinen yllättäjä. Kivikova hyökkäys on tehnyt tarvittavat maalit ja luke on ollut viimeisenä lukkona, että pisteet on jäänyt kotiin. Bochumilla on kuitenkin niskalenkki edelliseltä kaudelta ja kaikki on mahdollista.


Arvio: 1-3


18.2.2024 Vfl Bochum 1848 vs Bayern Munchen


Sunnuntain iltapelissä kohdataan kivikova Bayern Munchen. Täysi tupa ja mieletön kotijoukkueen kannustus saa Bayernin pelaajat hämilleen.


Bochum jatkaa samalla puolustuslinjalla, nuori Ouermann oikealla laidalla, toppareina Ordets ja Slotterbeck ja vasemmalla Bernando. Bernando on osoittanut olevan Bundesliigan kärkipuolustajia. Vaihdossa Gamboa, Wittek ja Masovic.


Keskikentällä jatkavat Losilla, Osterhage ja Stöger. Laitahyökkääjinä Asano ja Bero. Kärjessä jatkaa Broschinski. Vaihdossa Antwi Adjei, Paciensia, Daschner ja Hofmann.


Bayernin kone on viimeaikoina yskinyt ja edellisen pelin 0-3 tappio Leverkusenille heiluttaa jo Tuchelin jakkaraa. Nyt Bochumilla on näytön paikka antaa heille lisää pettymyksiä.


Arvio: 3-1

24.2.2024 Mönchengladbah vs Vfl Bochum 1848


Lauantaina mennään Borussia Mönchengladbachin vieraaksi ja kuuden pisteen peli taas tulossa, sillä kotijoukkue on Bochumin takana kolme pistettä.


Bochum lähtee liikkeelle viidellä puolustajalla, Ouermann, Slotterbeck, Ordets ja Bernando sekä Masovic, joka pelaa enemmän keskikentällä. Vaihdossa Gamboa, Loosli ja Wittek.


Keskikentältä puuttuu kapteeni Losilla, joka on korttitilin takia poissa. Siellä jatkavat Stöger, Masovic ja Osterhage. Laidalla pelaavat Asano ja Bero, joka palaa kokoonpanoon. Hyökkääjänä jatkaa Broschinski. Vaihdosta tulee kentälle Antwi Adjei, Förster. Muut vaihtopelaajat  Kwaerteng, Paciencia, Hofmann ja Daschner.


Mönchengladbach on tälläkaudella alisuorittanut ja sarjasijoitus on varmasti kannattajille pettymys. Joukkue tulee varmasti kovalla asenteella vastaan ja tiedossa on vaikea peli Bochumille.


Arvio: 1-2