Kevät 2023

Yhdistyksen seuraava jäsen" iso "matka tullaan järjestämään Bochumiin  21-24.4.2023.

Lisätietoja matkan järjestelyistä ja muista otteluista tulee myöhemmin.

Kevät 2022

Yhdistyksen kevätmatka pyritään järjestämään huhti tai toukokuun aikana, jos koronarajoitukset sen sallii. Todennäköisesti tilanne tulee rauhoittumaan ja pääsemme lähtemään Bochumiin. Pienempiä ryhmiä on lähdössä heti, kun kausikorttilaiset voivat ostaa lippuja. Jäsenistön kannattaa kysellä lippuja sähköpostilla, jos suunnittelee matkaa Bochumiin. 
Tilannetta seurataan ja heti lähdetään, kun tilanne sen sallii.

Syksy 2021

Syksyllä 2021 ei pystytty tekemään isompien ryhmien matkoja, johtuen koronarajoituksista ja katsomokapasiteetin rajoituksista. Yhdistyksen jäseniä oli silti lähes jokaisessa kotiotteluissa paikanpäällä. Suurimpana ryhmänä syksyllä oltiin Freiburg ottelussa, jossa oli paikanpäällä Suomesta 15 henkeä ja tietenkin Saksasta vielä noin 20 henkeä lisää. 

Syysmatka 2021

Yhdistyksen syysmatka tullaan järjestämään syksyllä 2021, kun tiedetään koronarajoituksien rajoitukien sallimat katsojamäärät. Lippuja saadaan ostettua rajoituttu määrä otteluihin, joten kannattaa seurata sivustoa ja viestejä aktiivisesti.

Syysmatka 2019

Yhdistyksen syysmatka tehdään Bochumiin 29.11-2.12.2019

Lennot perjantaina ja majoitus Bochumissa

Ottelut:

Perjantai esim. Wattenscheid vs Schalke II

Lauantai: Vfl Bochum 1848 vs Aue

Sunnuntai: Mg vs Freiburg 

Paluu maanantaina

Päätösmatka toukokuu 2019

Kauden päätösmatka viimeiselle kierrokselle tehdään 17-20.5.2019

Pääottelu sunnuntaina 19.5.2019 Vfl Bochum vs Union Berlin

Majoitus Bochumissa

Lauantaina mahdollista käydä katsomassa:

ensisijainen kohde Fortuna Düsseldorf vs Hannover 96

vaihtoehtoina Bundesliga 3 ja Regional Liga

Kevätmatkat 2019

Maaliskuun kevätmatka tehdään 15-19.3.2019

Lähtö perjantaina Düsseldorfiin 15.3.2019

Majoituspaikka tarkennetaan myöhemmin.

Pääottelussa lähdemme fanijunalla Bochumista Bielefediin katsomaan ottelua

Vfl Bochum vs Arminia Bielefeld

Muu ottelutajonta tarkentuu myöhemmin, mutta vaihtoehtoja on riittämiin.

Leverkusen vs Bremen

Mönchengladbach vs Freiburg

Schalke vs RB Leipzig

Duisburg vs Köln, ja muita alasarjojen otteluita.

Yhdistyksen syyskauden 2018/2019 ensimmäinen matka syyskuussa 14-17.9

Syysmatka Bochumiin tehdään 14-17.9.2018

Lähtö perjantaina 14.9 ja majoitus Düsseldorfissa Novumissa tuttuun tapaan.

Perjantain ottelu BvB vs Frankfurt

Lauantaina ottelu Fortuna Düsseldorf vs Hoffenheim tai Mönchengladbach vs Schalke

Viikonlopun pääottelussa sunnuntaina Vfl Bochum 1848 vs Ingolstadt

Regional ja 3 Bundesliigan pelejä myös tarjolla.

Päätöskierrokselle 2018 Bochumiin 11-14.5.2018

Lähdemme viettämään äitienpäivää Bochumiin toukokuussa 11-14.5.2018

Lähtö perjantaina 11.5.2018 ja majoitus Bochum Mercure Hotel

Ottelukattausta lauantaille esim.

Leverkusen vs Hannover 

Sunnuntaina

Vfl Bochum 1848 vs Regensburg 

Kauden päätösjuhlat faneille

Maaliskuun 2018 kevätmatka Bochumiin

Kevätmatka Bochumiin tehdään 9-12.3.2018.

Lauantaina 10.3 Vfl Bochum 1848 vs Holstein Kiel.

Majoitus Bochumissa Mercure hotellissa. 

Jalkapallokattausta riitä kaikille päiville Bochumin lisäksi

Perjantaina 9.3

Heracles Almelo vs Twente, Hollanti kuljetuksella

Lauantaina

Vfl Bochum 1848 vs Holstein Kiel

Leverkusen vs Mönchengladbach

Sunnuntaina

Duisburg vs Fortuna 95

BVB vs Frankfurt

Last Call eli Match Day 4; VfL Bochum vs. Fortuna Dusseldorf – KRIISI!

Maanantai 30.10.2017 valkenee harmaana niin ulkona kuin matkalaisten kasvojen perusvärinä. Pientä matkaväsymystä on havaittavissa ja aikaa tapetaan hotellilla torkkuen. Peli alkaa vasta 20:30, tosin saksalaisen kunniajäsenemme tapaamiseen ja Pinte vierailuun on varattava tunteja. Ja tietysti bandispäätyyn vietävä 2 tuntia ennen alkua. Aikaahan on…

Kunnes matsilippujen tsekkauksen yhteydessä valkenee kauhistuttava virhe – puolet lipuista on väärään peliin! WTF! KRIISI! Miten tämä on mahdollista jääköön julkisuutta vaille, mutta äkkiä vaihtui matkalaisten väsymys huoleen ja v---tukseen. Yleensä tämä ei olisi ongelma, Bochumin pelit ovat harvoin loppuunmyytyjä, mutta nyt Saksassa on vapaapäivä ja lomaviikko, ottelu on derby ja loppuunmyyty: mistä hankitaan tusina lippuja lisää?

Nopeasti yhteys Bochumiin ja Bushyyn: is there any chance? Kaikki keinot käyttöön, äkkiä asemalle ja kohti Bochumia.Kuinka ollakaan viikonlopun myrsky Saksassa on sotkenut junaliikenteen totaalisesti. Pääsemme paripysäkkiä eteenpäin kunnes juna tyhjennetään jollekin maitolaiturille ja käsketään jatkamaan bussilla – Donnerwetter! Tunnin ja kolmannen junan jälkeen kyllästymme: enää 25 km Bochumiin, joten taksi alle ja Ruhrstadionille schnell!

Meanwhile in Bochum….maailman paras saksalainen on soittanut kaikki kontaktit läpi ja tilanne näyttää toivottomalta, lippuja ei ole. Loppuunmyyty. Tapaamme Bushyn Stadionilla, jossa hän on onnistunut saamaan audienssin seurapomonluokse. Toimistoon meidät saattelee Michael Lamecklegenda, jolla on vyöllään yli 500 peliä Bochumin paidassa. Monen lukitun oven jälkeen kättelemme seurapresidenttiä nöyränä Bushyn selittäessä hankalaa tilannetta. Pomo on tiukkana – no can do – lippuja ei ole, mutta saksaksi käydyn keskustelun jälkeen, jonka ydinsanoma on ”Suomesta ja Fanclub Finnland”, pressan sydän heltyy ja hän lupaa kaikkien pääsevän sisään kunhan olemme paikalla 2 tuntia ennen ottelun alkua. Wunderbar und vielen danke! Kriisi on ohi,

Pintessä tavataan vanhoja ja uusia tuttuja – myös suomalaisia – laulu raikaa ja Fiegeä on loputtomasti. Ruhrstadionillehyvissä ajoin ja seurapomo ohjaa meidät sisään, puolet porukasta ilman lippua. Seppo Räty oli väärässä. Tällä kertaa nuoriso saa kiipeillä ja lyödä liput seinälle – tuli ne melkein suoraan. Odotus sujuu nopeasti ja stadion täyttyy, ottelu alkaa

Jens RasiejewskiBochumin väliaikaisvalmentajatalvitaukoon asti, lähti otteluun perussetillä 4-3-3 ja alussa kotijoukkue osoittikin pirteää taisteluasennetta. Vartinkohdalla komean kulmakuvion jälkeen pallo saatiin maalin, mutta F95:n puolustaja ”pelasti” tilanteen pallon ollessa jo yli maaliviivan. Tämän näkivät kaikki paitsi puusilmä. Tsekkaavaikka netistä jos et usko. Tauolle 0-0 tilanteessa.

Toisella puoliajalla tahti vähän hyytyi, mutta VfL:nHinterseerille tarjottiin sankariviittaa aivan ottelun lopussa. Mies yksin läpi, huono viimeinen kosketus, pallo karkaa ja maalivahti ehtii palloon ensin. Hinterseer kuitenkin painaa loppuun asti ja jyrää Fortunan veskarin. Ei tullut nimeä etusivulle vaan toinen keltainen ja ulosajo. Loppu taistellaan tasurin puolesta. 0-0 FT ja Bochumin kriisi jatkuu kentällä ja toimiston puolella. Kotiin päästiin joskus myöhemmin…

Tuolta nähtävissä ainakin tällä hetkellä koko matsi https://www.laola1.tv/en-int/video/2017-10-30-vfl-bochum-1848-fortuna-dusseldorf-len Aloituskuva on aika hyvä ;) ja ekat 10 minuuttia laulu raikaaAjassa 15.10 VfL:n

vääryydellä viety maali ja ajassa 1.54.50 punainen kortti.

© paavi

Viikonlopun ohjelma 27- 31.10.2017

Seuraavat ottelut ovat varmistuneet viikonlopun reissulle:

Perjantai: Arminia Bielefeld vs Fc Ingolstadt 

Lauantaina:Leverkusen vs Köln

Sunnuntai:Duisburg vs Fc Union

Maanantai: Vfl Bochum 1848 vs Fortuna 95

Syksyn 2017 matkaviikonloppu on sovittu tehtäväksi 27-31.10.2017

Syksyn 2017 fanimatkalle on jo ilmoittautunut yli kaksikymmentä lähtijää. Matka tehdään lokakuun lopussa Bochumiin. Ottelupäivät ei ole vielä selvillä, mutta paikallisderby Vfl Bochum vs Fortuna Dysseldorfia vastaan on nähtävissä.

Matkalle lähdetään perjantaina 27.10 aamukoneella ja majoitutaan perinteisesti Dysseldorfin Novum hotelliin, josta varattuna useita eri huoneita.

Joka päivälle on tarjolla muita otteluita, joihin yhdistys hankkii toiveiden mukaan ottelulippuja ja opastaa kohteisiin, jos haluaa mennä eri peleihin kuin pääosa lähtijöistä.

Muita otteluvaihtoehtoja viikonlopulle on:

Bundesliga 1: Leverkusen vs Fc Köln, Schalke 04 vs Vfl Wolfsburg

Bundesliga 2: Msv Duisburg vs Fc Union, Arminia Bielefeld vs Fc Ingolstad

Bundesliga 3: Köln vs Wurzburg

Regional liga: St Wattenschheid vs Viktoria Köln, BMG u23 vs Sc Verl Von 1924, Krefelder Fc vs Bvb u 23

Ottelupäivät tarkentuu elokuun lopulla, vielä mahtuu lähtijöitä mukaan. Ilmoittautumiset ja lisätiedot yhdistyksen sähköpostiin yhteystietojen kautta.

Hinnat: Lennot edestakaisin, 170-250€ tällähetkellä 3.8 itse hankintana, hotellimajoitus Dysseldorf Novum 90-100€/hlö/vkloppu, yhdistys varaa,  otteluliput 2 bunde,3 bunde, regional 15€/ottelu, 1 bunde 20€-90€/ ottelu

Kauden päätöskierroksen matkakertomus

Jalkapallokauden 2016/17 loppuhuipennus Bochum –  St.Pauli

Sunnuntaina aamupalaksi raakaa jauhelihaa leivälle et jaksaa koko päivän pitää hauskaa. Treffit sovitti Pub Pinteen klo.11:00

Huikeata, että kaikki olivat heti paikalla ja sitten päivän ensimmäinen superyllätys Kevin ja Annika ovat tulossa Duisburgista katsomaan Bochumin peliä. joten olisiko päivän ensimmäisen oluen vuoro. Pintessä istuessamme porukkaan tulee suomalainen St.Paulin kannattaja ja saamme aika mukavia keskusteluja aikaiseksi jalkapallosta. Nyt olisi aika huutaa ensimmäisen kerran we are blue,,,,,,,,finish dynamite. Sehän tepsi, nyt ollaan jo yhteisvalokuvissa yhdistyksemme lipun kanssa keskellä Bochumin kävelykatua saksalaisten St.paulin kannatajien kanssa.

 Pelin alkuun vielä yli kaksi tuntia mutta nyt pitää lähteä metrolla stadionille. Stadionille saavuttuamme osa lähtee fanikauppaan, kun taas Bushy joutuu etsimään liput Duisburgin ystäville. Pelihän on loppuun myyty. Liput ja paidat hommattu. Stadionin portit aukeaa, joten osa porukasta lähtee laittamaan kahta Suomi banderollia päätyyn.


Siinä pelin alkua odotellessa ilmoitan Kevinille et hänellä on hieno paita päällä. Hän kertoo se olevat yhden Duisburgin ultras ryhmän oma paita. Sitten tapahtuu jotain hullua, sovimme Kevinin kanssa paitojen vaihdosta. Minulta lähtee yhdistyksemme hallituksen paita, mutta saan tilalle U Ka-Li Bierpiraten paidan.  Kevinillä Duisburgin tatuoinnit selästä hetken näkyvissä Bochum katsomossa. Onneksi kellään ei mennyt herne nenään. Tietysti annoimme yhdistyksemme huivit Kevinille ja hänen vaimolleen.

Peli alkaa

kannustusta, laulua, olutta ja makkaraa näitä kaikkea katsomosta löytyy.  Sitten Bochum tekee maalin ja koko joukkue tulee tuulettamaan yhdistyksemme lipun eteen. Hienoa tätä lisää. Siihen ne ilon aiheet sitten loppuivatkin VfL Bochum osalta.

St.Pauli tuli jo tasoihin ensimmäisen puoliajan aikana ja lopulta toisella puoliajalla ohi voittaen pelin 1 – 3. Osalle Bochum kannattajille se oli liikaa ja meinasivat rupeamaan riehumaan meille katsomossa, koska olivat pelitavasta eri mieltä. Muutama töniminen ja asia saatiin pois päiväjärjestyksestä.

Nyt takaisin Pinteen jatkamaan juhlintaa. Aina välillä tietysti pienet kannatus huudot. Illan jo kääntyessään lopuille näimme kävelykadulla Bochum legendat ja YouTube tähdet  VfL Jesus ja Tankwart A.D. Vinkkasimme heille, et

 otetaan yhteiskuvat ja tietysti annoimme heille myös VfL Bochum fanclub Finlandin huivit. Kaikki hauska loppuu aikanaan niin myös tämäkin reissu. 

Kiitoksia kaikille reissussa olleille.

Kevään matka Bochumiin 2017 19-22.5

Viikonlopun ohjelma:

Perjantai: 19.5

Lento Dysseldorfiin ja junamatka Bochumiin.

Pinte pub n.klo: 19 ja illanistujaiset

Lauantai: 20.5

Lähtö Duisburgiin junalla klo: 11:00

Peli: Duisburg vs Zwickau klo: 14:30

nousujuhlien jälkeen illanviettoon ja Pinten kautta hotellille

Sunnuntai: 21.5

Aamiainen ja valmistautuminen peliin Pintessä klo: 12:00

Lähtö Ruhrstadionille klo: 14:00

Peli: Vfl Bochum 1848 vs St Pauli klo: 16:30

Voitetun pelin jälkeen päätösjuhliin!

Maanantai:

Paluulennot Helsinkiin

Kevään ja syksyn matkat 2017

3.3-5.3.2017 Lähtee yhdistyksemme jäseniä Bochumiin derby peliin, vastassa Fortuna Dysseldorf. Perjantain ottelussa on korkeat panokset, joten suomalaisvärin toivotaan saavan ottelusta voiton.

Lauantaina on vuorossa Bvb vs Leverkusen ja mahdollisesti U19 Oberhauschen vs Vfl Bochum

19.5-22.5.2017 Kauden viimeiselle kierrokselle on menossa isompi ryhmä jäsenistöämme. Silloin vieraaksi saapuu kulttijoukkue St Pauli. Hienot juhlat odotettavissa, silloin fanit kokoontuvat sankoin joukoin fanikerhoryhmien kanssa kauden päätösjuhliin.

 Lauantaina on tarjolla 1 Bundesliigaa Bvb ja Niklas Moisanderin Bremen.

Lokakuun matka: Silloin lähdemme yhdistyksen fanimatkalle isolla joukolla, kuten tällä kaudella. Tästä lisää elokuussa.

Matkakertomus Vfl Bochum 1848 - 1860 Munchen

10.12.2016 Vonovia Ruhrstadion:

Reissun toinen päivä sekä pääottelu, Bochum - 1860 Munchen. Aamu lähti mukavasti käyntiin jo 9.00 aikoihin aamupalalla ja sen jälkeen lähdimme suuntaamaan jo kohti Bochumin keskustaa. Muutamat oluet mukaan ja menoksi.

Suunnitelmien mukaan meidän piti olla hyvissä ajoin Pintessä moikkaamassa Bushea, mutta suomalaiseen tapaan junat tökki kuin Suomen VR. Saavuttiin loppujen lopuksi vasta 12 aikaa Pinteen. Jälleen kerran muutama olut ja kohti stadikkaa.

Myöhästelyn seurauksena emme saaneet bandista esille stadikalla. Matsihan ei tarjonnut mitään suurta nähtävää, mutta tunnelma oli jälleen kerran hyvä ja mikä tärkein, voittohan sieltä tuli!

Matsin jälkeen suuntasimme takaisin Pinteä kohti, missä Bushe ehdotti meille perinteistä Bochum kierosta eli jokainen Bochum "baarikadun" baari läpi aina juoden yksi olut. Kierros sujui todella hyvin alkuun, mutta 6-7 jälkeen alkoi Suomalaisilla painaa todella paljon matkaväsymys. Seittämännen pubin jälkeen suuntasimme vielä Currywursteille sekä Pinteen juomaan yhdet palautusjuomat. Tämän jälkeen nokka kohti Hotellia ja unten maille.

Matkakertomus vierapelimatkalta Bielefeldistä

04.12.2016 Bielefeld ShücoArena

Herätys aikaisin aamulla Düsseldorfissa ja aamupalalle, kun fani juna lähtee Bochumista kohti Bielefediä klo 10,16, joten aamulla juna lähti 8,54 kohti Bochumia. Jännitys oli jo aamulla huipussaan kun edessä ensimmäinen vieraspeli ja kaupungissa "jota ei ole olemassa". Bochumissa vastassa ystävämme Buschy ja mukana tietysti muutama Fiege. Asemalla tunnelma alkaa pikkuhiljaa nousta ja fani junaan päästääkiin noin neljän tuhannen muun fanin kanssa ja vielä istumaan. Bielefeldissä onkin sitten vastassa valtava joukko mellakka poliiseja ja kun juna pysähtyi ja ovet aukesi Buschy antoi hyvän neuvon että ei ensimmäisenä ulos junasta, hän oli saanut kerran kivestä päähän junan ovella.

Shuttle bussilla kentälle turvamiehet kyydissä ja tunnelma oli todella hieno. Stadion vanha tuttu  käyty pari kertaa mutta tänään omien seurassa vieraskatsomossa, iso miinus stadionilla oli että vain alkoholitonta olutta tarjolla. Ei haitannut meininkiä. Ottelu alkoi meidän hallinnalla ja viiden minuutin aikoihin tuli hieno pyro show näytti todella hienolta.

Peli muuttui vartin jälkeen kun kotijoukkue teki maalin. Peli oli sen jälkeen aaltoilevaa ja muutama paikka mutta meidän kärjen hitaudesta johtuen ei kovin vaarallisia paikkoja ollut kuin vasta toisen puoliajan lopussa ja lisäajan toisella minuutilla. Peli päättyi meidän murheeksemme kotijoukkueen 1-0 voittoon.

Juna matka takaisin Bochumiin oli aika vaisu mutta kun päästiin takaisin pyhälle maalle, lainatakseni ystävämme  Buschyn sanoja, tunnelma nousi ja porukka alkoi taas laulamaan kannustuslauluja.

Pieni kävelymatka ja muutama vanhassa kunnon Pintessä.

Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen kokemus oli vieraspeli matka ja suosittelin tai oikeastaan vaadin että yhdistyksemme jäsenten on koettava tällainen vieraspeli matka.

Yhdistyksen puheenjohtaja

Matkakertomus lokakuun fanimatkalta

Sinne ja takaisin – mutta aina Bochumin kautta

Yhdistyksemme laittoi uuden vaihteen silmään kun 20+ suuruinen jäsenistö vieraili Saksanmaalla lokakuun lopussa. Mukana olivat perustajajäsenten lisäksi vahva senioriedustus niin Suomesta kuin Saksasta sekä ry:n aina pirteä nuoriso-osasto ja ilahduttavasti tällä kertaa myös naisjaosto oli edustettuna. Porukkaa oli siis enemmän kuin lapulle saa laittaa, joten tavallista suurempi jännitys oli ainakin mahdollisten logistiikkaongelmien suhteen. Vaan turhaan– kukaan ei jäänyt paitsioon tälläkään kertaa.

Perjantaina 28.10 oli treffit sovittu vakiohotelliin NovumDüsseldorfiin, jonne erikokoisia ryhmiä tippui pitkin aamupäivää. Huoneita odotellessa käytiin kurkkaamassa ja korkkaamassa vanha tuttu BallaBalla sporttibaari, jonka iloiset kreikkalaiset täyttivät oluttuoppeja kiitettävään tahtiin. Alles in Ordnung.

Tällä kertaa emme saaneet haalittua ihan kaikkia kattosviittejä, mutta väliäkös hällä eihän tänne tultu hotellikuolemaa tekemään vaan futista katsomaan. Matsiliput jakoon ja ryhmäkuvaan Raus!

Perjantaina ohjelmassa oli vierailu Borussia Parkille, jossa Die Fohlen kohtasi Eintracht FrankfurtinLukea ja varsoja siis luvassa. Matkaan lähdettiin ajoissa tarkoituksena tankata Mönchengladbachissa italialaisessa ”kantaravintolassamme”.  Saksaa siellä ei tarvita ja kun italiakin on hiukan horjuvaa niin käsillä puhumiseksihan se meni, mutta pizza oli buono ja birrafreddo. Ja lasku naurattaa aina: pizza ja pari bisseä, 12 euroa.

Sukkulabusseja kulkee asemalta Borussia Parkille yhtä mittaa ja yhteen sellaiseen taisi koko retkueemme mahtua. Stadion iltavalaistuksessa on aina sykähdyttävä näky. Meillä oli liput eteläpäätyyn istumaan á 27,50 euroa. ProtipNordkurveen pääsee seisomaan 15 eurolla ja sivulle paikka kustantaa 35–45 euroa. Kölniä, Kusenia yms. vastaan 10 euroa enemmän. Itse peli oli väsyneitten joukkueitten vääntö. Viikolla käyty cuptaisto oli tainnut verottaa molempia joukkueita, sen verran varovaista oli peli eikä varsalaumassa ollut kiimasta tietoakaan. Lukelta toki muutama hyvä koppi. Lopputulos 0-0. Yleisömäärä 54014.

Lauantaina edessä oli sukellus saksalaisen divarifutiksenmaailmaan: Regional Ligaa Wuppertalissa. Osa porukasta oli jostain syystä valinnut ottelukseen Dortmund – Schalke pelin. Ei huono valinta sekään. Molemmista peleistä löytyvät ansiokkaat raportit blogiosiosta.Blogi

Wuppertal Stadion am Zoo

Signal Iduna Park

Sunnuntaina oli tiedossa reissumme pääottelu: Vfl Bochum 1848 – 1. FC Heidenheim. Bochumin kausi oli alkanut epävarmoin ottein ja maaleja oli päästetty enemmän kuin tarpeeksi. Tässä pelissä oli tarkoitus kääntää kausi taas voitokkaaksi. Liput meillä Ostkurveen, totta kai, á 9 euroa. Matsi oli päiväpeli (kick off jo klo 13.30) eli herätäkin piti vaikka jälkipelit Balla Ballassamenivät suht myöhään… Düsseldorfista Bochumiin hurauttaa junalla noin 45 minuutissa ja asemalla vastassa oli jälleen tuo maailman paras saksalainen, yhdistyksemme kunniajäsen Buschy, jonka auton takakontista löytyi Ry:n etiketeillä varustettua Fiegeäyllin kyllin. Wunderbar!

Ruhrstadionilla kuitattiin fanikortit uusille jäsenille ja käteltiin meille esiteltyä VFL seuralegendaa. Päätyyn piti hakeutua hyvissä ajoin, jotta lippu saatiin seinälle. Itse asiassa tällä kertaa 2 lippua – yhdistyksen oma ja seuran meille yllättäen ja pyytämättäjärjestämä. Kiipeilyä ja kirosanoja, mutta lopulta molemmat suorassa.

Vfl sai peliin unelma-alun kun jo 6. minuutilla kovasti kritisoitu kärkipelaaja Peniel Mlapa pääsi puolittain läpi ja upotti pallon Heidenheimin maalin yläkulmaan.  1-0 Bochumille! Eikä siinä vielä kaikki – Mlapa hankki rankkarin puolen tunnin kohdalla, jonka Bastians toimitti niukasti mutta varmasti maaliin. Tauolle hyvissä asemissa 2-0 johdossa.  Tunnelma Ruhrstadionillakatossa, tänään homma toimii. Muuten jos käytte stadionilla niin ainakin saniteettitiloista löytyy koko joukko ry:n tarroja

Toisella puoliajalla pelko hiipi puseroon Heidenheiminkaventaessa tilanteen jo muutaman minuutin pelin jälkeen. Intensiivisessä pelissä onneksi suurimmat tapahtumat jäivätkeskikentälle ja Bochum kesti tällä kertaa loppuun asti. Ansaittu 2-1 kotivoitto. Man of the match oli Bochum kärki Mlapa, jolle maali ja hankittu rankkari. Yleisömääräksi ilmoitettiin 14729. Voitolla yöhön!

Reissulla päätettiin myös, että yhdistyksemme virallinen kisabaari on ”Pinte, joka sijaitsee lähellä rautatieasemaa Bochumin kävely/baarikadulla. Siellä nostettiin voitonmaljoja ja kuinka ollakaan kaikki yhdistyksen huivit jäivät Bochumiin päätyen paikallisten fanien kaulaan.  No, verkkokaupasta lisää. Verkkokauppa

Vahvistetut ottelut syksyn matkalle 28.10-31.10.2016

Vfl Bochum fanclub Finlandin matka lähestyy ja innokkaita lähtijöitä on 20 hengen ryhmä.

Viikonlopun jokaiselle päivälle tulee jalkapallotapahtumia. 

Perjaintai 28.10:

Borussia Möchengladbach vs Eintracht Frankfurt Bundesliga

Lauantai 29.10:

Viktoria Köln vs Vfl Bochum 1848 U19

Regional liga 3

Fortuna 2 kotipeli

Wupperlal SV kotipeli

Aachen kotipeli

Ruhrin derby:  Bvb Dortmund vs Schalke

Sunnuntai 30.10

Vfl Bochum 1848 vs Heidenheim

Matkakertomus kauden avauksesta

2. Bundesliiga starttasi Vfl Bochumin osalta lauantaina 6.8.2016. Samalla päivämäärällä starttasi yhdistyksemme elämässä uusi uljas vaihe: Bochum Fanclub Finnland on nyt seuran virallinen fanclub!

Ry oli saanut kutsun kauden 1. kotiotteluun, jossa viralliset plakaatit ja jäsenkortit luovutettaisiin haltuumme. Eihän tällaisesta kutsusta voi kieltäytyä vaan matkaan oli lähdettävä vaikka tiedossa olisikin vain lyhyt ja yhden ottelun kattava reissu. Ensimmäinen haaste oli otteluohjelman lopullisten päivien varmistuminen. Töissäkin kun on joskus käytävä vaikka tämä harrastuksemme on kaukana ja pallo pyörii myös arkenaPresidenttimme ratkaisi dilemman asialleen omistautuneen miehen vakaumuksella – kesäloma ja varmuuden vuoksi lennot ennakkoon torstaista tiistaille. Totisesti oikea mies valittiin puheenjohtajaksi. Lopulta Düsseldorfiin lensi edustava kolmen hengen delegaatio. Me muut vasta lauantaiaamuna, mutta oli se sen arvoista.

Kone laskeutui Dusseliin klo 9:00 pintaan, jossa pj oli pirteänä vastassa. Kentällä odottelimme mainiota ystäväämme ja yhteyshenkilöämme Bochumista, joka pian kurvasikin parkkipaikalle keltaisella vm. 72 avokuplalla, jonka takapenkiltä löytyi kylmälaukku täynnä Fiegeä meitä varten erikoisetiketein varustettuna! Todella mykistävä avaus – pakkohan se oli korkata kun matsin alkuun oli enää 3,5 tuntia.

Kentältä Bochumiin hurautettiin siis tukka hulmuten ja hotelliin saavuttuamme luovutimme ystävällemme yhdistyksen fanipaidan ja samalla istumalla päätettiin tehdä tästä mainiosta miehestä yhdistyksen kunniajäsen. Toivottavasti vuosikokous hyväksyy… Esittelimme myös lippumme, joka sai ansaittua kiitosta ja läpäisi siis seulan. Kelpaamme päätyyn!

Hotellista Ruhrstadionille on matkaa runsaat 50 metriä, mutta aikaa ei ollut hukattavana. Fanikauppa, baari ja pari Fiegeä – normi setti – ja sitten uusi normi – lippu seinälle! Lupa saatiin local ultrilta ja vasen kulma vallattiin. Tiettävästi TV-näkyvyyttäkin tuli, mutta sitten alkoi tapahtua. ”Guysare youready?” kysyi ystävämme ja siinä vaiheessa alkoi hieman puntti tutista, mutta pakkohan se oli olla valmiina. Nimittäin nurmelle

Ennen ottelua delegaatiomme kutsuttiin nurmelle, jossa pidetään tukku saksankielisiä puheita ja käteltiin lukuisia seuraihmisiä Ostkurven edessä ja kaikki kuvattiin samalla Stadionin skriineille. Onneksi vaatetuksemme oli asianmukainen. Lopulta vielä ystävämme oli varuiksi hommannut paikalle toisenkin Suomenlipun, jonka esiin hulmauttaminen kirvoitti lähes kyyneleet silmiin. Danke Schön!

Itse ottelua Union Berliniä vastaan seurasimme lippumme takaa ja Ostkurvessa selkääntaputtelijoita piisasi eikä kaljaa tarvinnut hakea, sitä nimittäin tuli vasemmalta ja oikealta. Draaman kaaren huipensi Vfl:n 2-1 voittomaali ottelun 78. minuutilla. Kotiyleisö sai haluamansa ja me saimme jälleen olla osa tuota upeaa yhteisöä. Kohta mennään taas!

lokakuu 2016 28.10 - 1.11.2016

Yhdistyksen virallinen fanimatka Bochumiin tehdään 28.10-1.11.2016.

Lennot:

Helsinki- Düsseldorf perjantaina 28.10 aamukoneella 

Düsseldorf- Helsinki tiistaina 1.11.2016 

Majoitus:

Novum Hotel Madison Düsseldorf hauptbahnhof 2-5 hengen huoneet

Otteluohjelma:

Vfl Bochum 1848- Fc Heidenheim

Viikonlopun muista ottelumahdollisuuksista tiedotetaan myöhemmin, kun ottelupäivät ovat tiedossa.

 

 

Elokuu 2016 6.8

Säästämme lämmityskuluissa, emme matkakustannuksista

Säästämme lämmityskuluissa, emme matkakustannuksista

Vfl Bochum on kutsunut FanClub Finlandin jäsenet kauden 2016/2017 ensimmäiseen kotiotteluun. Vfl Bochumin Dirk Michalowski luovuttaa alkuperäisen jäsentodistuksen yhdistyksellemme ottelua edeltävässä juhlatilaisuudessa. Kotiavauksessa vieraaksi saapuu Fc Union Berlin.

Seuran edustajia ja jäsentodistusta on lähdössä hakemaan 3 hengen delegaatio. Heillä on myös tapaaminen sovittu saksan päässä meidän Bochum kontaktiimme. Olemme jo saaneet luvan laittaa oman banderollin kauden avaspeliin,joten kaikki katsokaa peli ja toivotaan et se näkyy kaikille tv:ssä. Toivottavasti reissu meenee hyvin ja saadaan kattava raportti ja paljon valokuvia reissusta.

Jaa tämä sivu