23. Loka, 2022

Niin se vaan menee, kun Bochum on altavastaaja niin voittoja tulee. Erittäin tärkeä voitto sarjan kärjestä.
Ensimmäinen puoliaika oli Bochumin, joukkue rakensi vaarallisia hyökkäyksiä heti alku metreiltä. Puoliajan lopulla Hofmann teki kotijoukkueen 1-0 maalin.
Toisella puoliajalla Union painosti, mutta Bochumin puolustus kesti. Bochum sai vastahyökkäyksen ja Holtmann laukoi 2-0.
Jännitystä riitti loppuun asti, Union sai rankkarin, jonka Manu torjui. Lisäajalla Ex Bochum Pantovic kavensi 2-1, joka jäi lopputulokseksi.

Yhdistyksen kesäjuhlia vietetään perinteisesti Laajasalon Kallioniemessä lauantaina 5.8.2023 

Vfl Bochum 3-0 Leverkusen


Bochum teki sen minkä pitikin, ottamalla 3-0 voiton ja säilytti sarjapaikan. Leverkusen helpotti Bochumin pelaamista, ottamalla suoran punaisen kortin jo 8 minuutilla. Bochum meni 1-0 johtoon, kun Asano pääsi keskittämään pallon ja Förster pääsi laukomaan läshes tyhjään maaliin. Toinen maali syntyi kulmapotkusta, kun Asano pääsi vastustajalta karkuun ja pääsi laukomaan keskityspallon suoraan maaliin. 

Toinen puoliaika oli jännitysnäytelmää, Leverkusen kiusasi ja pääsi muutamiin läheltäpiti tilanteisiin.Bochum kuitenkin kesti ja Stöger vapautti piinasta 86 minuutilla potkaisemaalla pallon yli maalivahdin ( Luken ). 

Pelaajien ja fanien riumu oli rajaton ja juhlat alkoivat loppuvihellyksestä, kun fanit juoksivat kentälle.

25.5.2023

Otteluennakko Vfl Bochum 1848 vs Leverkusen

Hertha Berlin 1-1 Vfl Bochum 1848


Bochumin viimehetken tasoitusmaali sinetöi Herthan tippusen kakkoseen ensi kaudeksi. Bochumin taistelu jatkuu, joukkue on nyt karsijan paikalla ja viimeisen pelin voittamalla on mahdollista vielä säilyä ykkösessä.

Vfl Bochum 1848 3-2 Augsburg


Hieno voittoa Augsburgista ja taistelu jatkuu putoamista vastaan.

Vfl Bochum1848 1-1 BVB


Erittäin tärkeä tasapeli piste sarjan kärkijoukkueesta. Kapteeni Losilla aloitti maalinteon jo 5 minuutilla, mutta vastustaja kuittasi seuraavasta hyökkäyksestä tasoihin. Iloa ei kauan kestänyt, mutta taistelupiste kuitenkin.  

Vfl Bochum 1848 1-5 Wolfburgs


Tästä pelistä ei muuta kerrottavaa, kuin Bochumilta vuosikymmenen huonoin kotipeli.

22.4.2023

Otteluennakko Vfl Bochum 1848 vs Wolfsburg

Vfl Bochum 1848 2-3 Stuttgart


Bochumille tappio kauden yhdestä tärkeimmästä pelistä ja vielä kotikentällä. Joukkueella oli selvästi ylilautumista tähän peliin ja sen näki heti pelin alkuhetkistä lähtien. Peli olisi ollut täysin voitettavissa, mutta maalivahti Rieman ja pari muuta puolustajan henkilökohtaista virhettä ratkaisivat pelin. Kaikki on vielä omissa käsissä, mutta voittoja vielä tarvitaan. 

Frankfurt 1-1 Vfl Bochum 1848

Bochum otti tärkeän tasapelin Frankfurtia vastaan. Bochum aloitti maalinteon jo 13 minuutilla, kun Asano pääsi laukomaan maalivahdin torjunnan jälkeen pallon maaliin. Frankfurt pääsi tasoittamaan rangaistuspotkusta 22 minuutilla. 

Toinen puoliaika ei ollut pelillisesti kaunista, mutta puolustus kesti ja Manu Riemann hoiti loput. Ensi sunnuntaina on taas kuuden pisteen peli, kun vastustajaksi saapuu Stuttgart.

Vfl Bochum 1848 1-0 Leipzig


Vfl Bochum otti erittäin tärkeän voiton RB Leipzigista. Ensimmäisellä puoliajalla Leipzig hallitsi näennäisesti palloa, mutta Bochumin puolustus kesti, puoliajalle 0-0 tilanteessa.


Toisen puoliajan alussa 48 minuutilla Bochum sai hyökkäyspään sivurajaheiton, jonka Antwi Adjei heitti pitkällä maalille. Hofmann jatkoi päällään pallon Asanolle, joka puski pallon maalia kohti, maalivahdin torjunnasta Masovic pääsi vielä puskemaan pallon maaliin ja 1-0 johtoon. Leipzig painosti ottelun jälkimmäisen puoliskon, mutta maalivahti Riemann ja puolustus piti joukkuuen mukana ja pisteet jäi Bochumille. Maaottelutauon jälkeen matkataan Frankfurtin vieraaksi.

12.3.2023

Fc Köln 0-2 Vfl Bochum 1848


Bochumille erittäin tärkeä voitto perjantain pelistä ja joukkue nousi jumbosijalta peräti neljä sijaa ylöspäin. Tämä kierros osoitti, että häntäpään joukkueet ovat heränneet taisteluun, sillä Schalke, Hertha ja Stuttgart pelasivat tasan. Hoffenheim tippui tappiolla nyt jumbosijalle.


Bochum alotti pelin hyvin, jo 9 minuutilla Antwi Adjei pääsi laidalla haastamaan vastustajaa, joka rikkoi rajan sisäpuolella ja Bochumille pilkku. Kevin Stöger onnistui laukomaan pallon sisään ja 1-0 johtoon. Puoliajan lopulla Köln pääsi paremminn peliin mukaan ja loi painetta Bochumin päätyyn, maalivahti Riemann otti ne tärkeät kopit ja puoliajalle Bochumin jossa.


Toinen puoliaika jatkui Kölnin painostuksella, mutta vaarallisille paikoille joukkue ei päässyt. 76 minuutilla Bochum sai hyökkäyspään vapaapotkun, jonka antoi Stöger. Bochum pääsi yllättämään, kun Stöger antoi laukauksen syöttönä Hofmannille ja hän syötti vielä keskelle, josta Masovic pääsi viimeistelemään pallon maaliin. Bochumille voitto ja seuraava kotikentällä Leipzig.

8.3.2023

Vfl Bochum 1848 0-2 Schalke


Vfl Bochumille karu häviö paikallisvastustaja Schalkelle. Bochumin peli oli todella ponneton ja fanien mielestä tämä oli kauden sekä monen kauden huonoin esitys. 

Pettymyksen jälkeen hieman liioiteltua kuitenkin, Bochumilla oli tilanteet tehdä maaleja, Hofmann laukoi viidestä metristä tyhjän maalin yli ja Antwi Adjeilla oli pari maali paikkaa, mutta laukaukset jäi ponnettomaksi. Ensimmäisen puoliajan lopulla Bochumin puolustajat eivät saaneet purettua keskityspalloa ja kaiken lisäksi maalivahti Riemann sössi käsillään pallon omaan maaliin.


Tosella puoliajalla Bochumin puolustajat nukkuivat kulmassa, jonka Schalke antoi matalana syöttönä kuudentoista rajan sisälle. Vastustaja pääsi laukomaan kolmen pelaajan läpi Riemannin taakse 2-0 tilanteeksi. Jälkikatsottuna olisi Var:n pitänyt katsoa Schalken pelaajan estäminen ja siitä olisi pitänyt antaa Bochumille vapaapotku. Bochum sai lopun rynnistyksessä pallo maaliin,, mutta kuten tällä kaudella on tullut tutuksi niin Bochumilta Var on vienyt, jokaisessa kotipelissä maalin. 

Tappio ja tukala tilanne sarjassa jatkuu, onneksi kapteeni Losilla ja pari loukkaantunutta pelaajaa saadaan ensi viikonloppuna kokoonpanoon Kölniä vastaan.

28.2.2023

Otteluennakko Vfl Bochum 1848 vs Schalke


Lauantaina kauden kovin paikallisderby Schalkea vastaan. Yhdistys on edustettuna paikanpäällä

Werder Bremen 3-0 Vfl Bochum 1848


Bochumille jo kolmas tappio peräkkäin. Joukkue lähti peliin hyvin vajaalla kokoonpanolla ja se valitettavasti näkyi pelissä ja lopputuloksissa. Ottelusta ei jäänyt kerrottavaa jälkipolville, nyt kaikki panokset lauantain derbyyn Schalkea vastaan.

20.2.2023

Vfl Bochum 1848 0-2 Friburg


Bochumille ensimmäinen kotitappio sarjassa valmentaja Letschen alaisuudessa. Bochum oli koko pelin hyvin aseeton eikä jälkipolville jää paljoa kerrottavaa. Jobin postia tuli seuraaviin peleihin, sillä Zoller ja Soares loukkaantuivat sekä Losilla otti suoralla punaisella kortilla kahden ottelun pelikiellon. Lauantaina mennään Bremenin vieraaksi.Otteluennakko Vfl Bochum 1848 vs Friburg

12. Marras, 2022

12. Marras, 2022

12.2.2023

Bayern Munchen 3-0 Vfl Bochum 1848


Bochumille tappio Munchenissä, odotettu kova vastustaja ei antanut mahdollisuutta Bochumille. Ensimmäinen puoliaika pitkään tilanteessa 0-0, mutta 40 miinutilla tuli puolustaja Jankolle virhe pallon pautuksessa Riemannille, vastustaja pääsi väliin ja pääsi laukomaan pallon maaliin.

Toinen puoliaika jatkui vastajan rummutuksella, 64 minuutilla tuli 2-0 maalia ja 74 minuutilla peli ratkesi lopullisesti, kun pallo vietiin Bochumin pilkulle ja siitä maaliin. Tämä jäi lopputulokseksi ja ensi viikonloppuna vieraaksi saapuu Friburg. 


9.2.2023

Otteluennakko Bayern Munchen vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochum 1848 5-2 Hoffenheim


Bochum otti hienon voiton Hoffenheimista. Ensimmäinen puoliaika oli täysin Bochumin, se vei puoliaikaa mielinmäärin. 22 minuutilla Antwi Adjei pääsi laidalta läpi ja syötti Hofmannille maalin eteen ja pallo maaliin 1-0. Maali-iloittelu jatkui 30 minuutilla, kun Antwi Adjei syötti taas laidalta ja Förster laukoi pallon maaliin 2-0. 40 miinuutilla tuli vapauttava maali, kun Riemannin avauksen jälkeen Antwi Adjei jatkoi pallon Asanolle ja pallo maaliin 3-0.


Toisella puoliajalla Hoffenheim vaihtoi neljä uutta pelaaja ja muutoksella Hoffenheim pääsi pallonhallintaan. Bochumin puolustus jäi koppiin ja Hoffenheim kavensi 3-1 jo 49 minuutilla. Alkyrynnistys jäi onneksi lyhyeksi ja Bochum pääsi peliin mukaan, Masovic laukoi 4-1 johdon ja peli tuntui selvältä. Hoffenheim ei kuitenkaan luovuttanut ja kanvensi 4-2. Bochumin uusi hankinta Broschinski pääsi kentälle ja siitä vajaat kymmenen minuuttia ja poika pääsi heti Bochumissa historian kirjoihin 5-2 maalilla, sillä maali oli Bochumin 1000 Bundesliiga maali, joka jäi voittomaaliksi.


Otteluennakko Vfl Bochum 1848 vs Hoffenheim

Mainz 5-2 Vfl Bochum 1848


Vfl Bochumille jo toinen vieraspelitappio peräkkäin. Mainz löi jauhot suuhun jo ensiminuuteilla, kun se meni 1-0 johtoon. Ensimmäinen puoliaika 3-0.

Toinen puoliaika alkoi Mainzin tahdissa ja 57 minuutilla tilanne oli jo 4-0. 70 minuutilla Bochum kavensi 4-1 Pierre Kunden maalilla ja tästä heränneenä Masovic kavensi vielä 4-2 72 minuutilla. Tähän jäi ainoat riumun hetket, Mainz teki vielä yhden maalin ja lopputuloksena 5-2. 


Yhdistyksen vuosikokous pidetään 11.2.2023


Aika: klo:14:00

Paikka: Pintti Pub, Korso, Korsonpolku 3,01450 Vantaa


Kokouksen jälkeen vietetään yhteisesti peli-iltaa ottelulla Bayern Munchen vs Vfl Bochum 1848


Otteluennakko Mainz vs Vfl Bochum 1848


Leverkusen 2-0 Vfl Bochum 1848


Vfl Bochumille vierastappio Leverkusenia vastaan. Ensimmäinen puoliaika alkoi harmittavalla tavalla, Leverkusen sai heti nopean hyökkäyksen 7 minuutilla ja pieni kontaktirike katsottiin Varista ja mentiin pilkulle, siitä Leverkusen 1-0 johtoon. Bochum oli kuitata seuraavasta hyökkäyksestä, kun Asano pääsi puolittain läpi, mutta pienestä kulmasta tullut laukaus osui "Luken" rintaan ja tilanne meni ohi. Ensimmäisellä puoliajalla Bochum painoi päälle ja pelissä mentiin kovalla temmolla päästä päähän. Bochumin hyökkääjien viimeistely oli hakoteillä, ratkaisupaikosta ei saatu kunnon laukaisuja aikaiseksi ja erikoistilanteiden keskitykset osui usinmiten vastujan ensimmäiseen mieheen.

Toisen puoliajan alku oli taas musertava. Stöger ei pystynyt purkaa helppoa palloa puolustuspäässä ja siitä lähteneestä kimmokkeesta pallo meni Bochumin päätyrajalle, josta Leverkusen hyökkääjä syötti pallon etukulmalle ja Bochumin heikosta puolustamisesta vastustaja teki maalin 2-0 tilanteeseen. Tästä ei enää noustu, vaikka muutamia hyviä tilanteita saatiin. Lauantaina jatkuu Mainzin vieraana.


Otteluennakko Leverkusen vs Vfl Bochum 1848


Keskiviikkona jatkuu taas, kun Bochum matkustaa Leverkusenin vieraaksi.

Vfl Bochum 1848 3-1 Hertha Berlin


Vfl Bochum otti erittäin tärkeän kotivoiton lauantain pelistä Herthaa vastaan. Bochumissa oli täysi tupa pitkän tauon jälkeen ja tunnelma oli aivan loistava. Ensimmäinen puoliaika meni tasaisissa merkeissä ensimmäiset 20 minuuttia, kunnes Bochum sai vastahyökkäyksen ja Försterin keskityksestä Phillip Hofmann puski pallon maaliin. Bochum sai tämän jälkeen hyvän otteen pelistä ja puoliajan lopulla kulmasta pääsi Keven Schlotterbeck puskemaan pallon maaliin. 

Toisen puoliajan alku jatkui Bochumin hallinnassa ja 56 minuutilla Antwi-Adjei pääsi laidalta läpi ja syötti Hofmannille, joka laukoi jo 3-0 maalin. Hertha pääsi lopussa kaventamaan yhdellä maalilla, mutta pisteet jäi Bochumiin.

Todella iso voitto tänään Augsburgista. Ensimmäinen voitto vieraissa ja todella tärkeät pisteet Bochumille. Bochum alitti ottelun vahvasti ja hyviä maalintekopaikkoja. Paras tilanne tuli Antwi Adjeille, joka pääsi yksin läpi, mutta tilanne kuivui kokoon huonoon ratkaisuun. Puoliaika 0-0.
Toinen puoliaika jatkui tasaisessa merkeissä, Antwi Adjei sai paikan ja vihdoin onnistui ja sai pallon maaliin. Augsburg sai tasoituspaikan hetkeä myöhemmin, kun pallo osui Zollerin käteen ja pallo pilkulle. Onneksi laukaisu painui maalin ylin ja johto säilyi. Antwi Adjei sai vielä läpiajoon, mutta laukoi päin maalivahtia. Augsburg sai paineen lopussa, mutta Riemann hoiti loput. Pisteet Bochumille ja MM tauolle voidaan lähteä positiivisella mielellä.

Bochumille erittäin tärkeä kotivoitto. Täysi tupa sai taas nauttia kotijoukkueen hurmoksesta. Antwi Adjei laukoi Bochumin 1-0 johtoon läpiajosta 7 minuutilla, jota tarkasteltiin pitkään Varrista paitsiona. 12 minuutilla Mönchengladbachin puolustaja antoi Hofmannille ilmaisen pallon ja Bochum meni 2-0 johtoon.
Toinen puoliaika oli hyvin Bochumin hallinnassa, mutta vaihtojen jälkeen peli sekosi ja MG alkoi saada painetta. Bochumin toppari antoi sitten ilmaisen paikan ja Mg kavensi 2-1 tilanteeksi 62 minuutilla. Loppu olikin sitten yhtä jännittämistä, molemmat saivat paikkoja, mutta Bochum kesti ja otti pisteet. Lauantaina on tämän vuoden viimeinen peli Augsburgin vieraana.

Derby päättyi tappioon 3-0. Peli ratkesi käytännössä 1 puoliajalla. Dortmund ratkaisi isolla kädellä Bochumin puolustuksen henkilökohtaisista virheistä. Ensimmäinen maali tuli topparin karkeasta menetyksestä. Toinen topparin hölmöstä rikkeestä, josta tuli rangaistuspotku. Kolmas maali tuli maalivahti Riemannin viimeisestä tilanteesta, kun maalivahti antoi omasta päästä vaparin, joka jäi kuitenkin Dortmundille. Vastahyökkäys, jossa maalivahti oli kaukana omasta maalista, pallo maaliin ja ensimmäinen puoliaika oli siinä. Bochumilta vietiin VARin takia taas yksi maali.
Toisella puoliajalla Bochum taisteli, mutta palloa ei saatu hyvistä paikoista maaliin. Maalipaikat meni tasan, mutta Dortmund voitti 3-0. Tiistaina jatkuu pelit ja derby Mönchengladbachia vastaan.

3. Marras, 2022

30. Loka, 2022

Yhdistyksen keilaturnaus pidettiin lauantaina Tikkurilassa

Yhdistyksen keilaturnaus pidettiin lauantaina Tikkurilan urheilutalolla. Vuoden 2022 keilamestaruuden voitti Aku Talka, hopeaa Essi Ketven ja pronssia Aleksi Torala.

Bochumille katastrofaalinen vieramatka Wolfsburgissa, 4-0 kuokkaan ja missään vaiheessa ei ollut epäselvää kumpi voittaa. Bochumin pelin taso ailahtelee aivan liian paljon ja edellisen viikonlopun pelistä ei ollut tietoakaan.
Ensimmäinen puoliaika kääntyi Wolfsburgille n. puolen tunnin pelin jälkeen ja tauolle mentiin 2-0 tilanteessa.
Bochumin valmennus muutti puoliajalla ryhmityksen 3-5-2 ja yritti saada pelistä hyökkäävämmän. Tämä muutos ei auttanut ollenkaan, vastustaja sai jatkuvasti vaarallisia vastahyökkäyksiä ja sai tehtyä vielä kaksi maalia lisää. Tästä pelistä ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa.

20. Loka, 2022

Yhdistyksen keilaturnaus pidetään 29.10.2022

Fanclub Finnland juniorijaosto ylpeänä esittää: 1. Vfl Bochum Fanclub Finnland keilaturnaus

Koska? – 29.10.2022 klo 12:30
Missä? – Tixi Bowling, Tikkurilan urheilupuisto
Mitä sisältää? – Ensin keilataan Fanclubin mestaruudesta, jonka jälkeen siirrytään palkintojenjakotilaisuuteen Pintti pubiin ja samalla seuraamaan Wolfsburg – Bochum ottelua 16:30 alkaen. (Jokainen osallistuja kustantaa itse kenkävuokran 2 €)
Ilmoittautuminen? – Ilmoitathan tulostasi viimeistään 25.10.2022 Lauri Liuhaselle WhatsAppilla tai tekstiviestillä (puh. 0452340313)
Kenelle? – Kaikille jäsenille (20 ensimmäistä mahtuu mukaan)

Note: vaikkei keila kaatuisi, niin matsia Pinttiin seuraamaan mahtuu kaikki!

Bochum jatkoi epävarmoja otteita, yhden hyvän pelin jälkeen taas pudottiin maanpinnalle. Joukkueen itseluottamus on koetuksella ja valmennusjohto ei ole saanut kaivattua muutosta peliin.

9. Loka, 2022

Bochumille kauden ensimmäinen voitto! Valmennusjohto muutti pelisysteemin vanhaan 4-3-3 systeemiin ja se tuotti tulosta. Ensimmäinen puoliaika meni tasaisissa merkeissä, Bochumilla oli pallonhallinta, mutta vaarallisimmat paikat oli Fankfurtilla. Maalivahti Riemann otti pari tärkeää torjuntaa ja tauolle mentiin 0-0 tasatilanteessa.
Toisella puoliajalla Frankfurt otti pallonhallinnan, mutta Bochum muutti pelin suoraviivaisemmaksi. 71 minuutilla Bochumin katsomo repesi, kun Hofmann pääsi puskemaan kulmapotkusta sisään. Frankfurt jatkoi painostamista, mutta se toi myös tilanteita Bochumille ja Ordets pääsi ohjaamaan vastustajan puolustajan kautta 2-0. Lisäajalla Bochumin Förster laukoi pallon yläkulmaan ja Bochumille voitto.

4. Loka, 2022

12. Loka, 2022

2. Loka, 2022

Bochumille taas tappio. Uuden valmennusjohdolta ensimmäinen koitos ei tuonut onnea. Bochum lähti otteluun uudella pelisysteemillä 3-5-2, jota valitettavsti joukkue ei ollut sisäistänyt ollenkaan. RB vei peliä mielinmäärin ja Bochum roikkui perässä joka osa=alueella. Ottelussa ei ollut kahta sanaa kumpi oli parempi. Seuraavana vastassa on Frankfurt.

29. Syys, 2022

22. Syys, 2022

Thomas Letsch on uusi Bochumin päävalmentaja

Thomas Letsch on uusi Bochumin valmentaja, hän saapuu Holllannin pääsarjajoukkue Vitessesta. Hän tuo mukanaan apuvalmentajaksi Jan Fießerin. Molemmille valmentajille ensimmäinen kausi 1Bundesliigassa.

19. Syys, 2022

Bochumille kauden ensimmäinen piste! Heiko Butscherin ensimmäisestä pelistä saatiin tasapeli Kölniä vastaan. Uudet valmentajat olivat tehneet muutoksia, laittamalla nuoren topparin Tim Ouermannin avaukseen uran ensimmäiseen aikuisten Bundesliigapeliin. Kova veto, mutta Tim otti haasteen vastaan ja suoriutui varsin mallikaasti debyytistä. Bochum oli pelillisesti altavastaajana, Köln hallitsi peliä yllättävän paljon. Bochum aloitti kuitenkin maalinteon Holtmannin vastahyökkäyksellä, jonka keskityspallo meni Kölnin puolustajan jalasta omaan maaliin, Holtmannilla oli toinenkin paikka, mutta pallo osui tolppaan.
Toinen puoliaika oli Bochumilta vielä huonompaa peliä, Köln painosti mielin määrin ja Riemann piti pelissä mukana. 88 minuutilla tuli Kölnin ansaittu tasoitus ja Bochumin pitää silti olla tyytyväinen pisteeseen, sillä raadin silmissä tämä oli kauden huonoin peli. Maaottelutauko tulee hyvään paikkaan, sillä Bochumin pitää laittaa rivit kasaan, että peli palaa uomiinsa.

14. Syys, 2022

Mielenkiintoinen ottelu tulossa, katsomossa ja stadionin ympärillätullaan näkemään kaikenlaisia protesteja seurajohtoa kohtaan, toivottavasti peli saadaan kuitenkin kääntymään voitoksi.

12. Syys, 2022

Bochum vaihtaa valmennuksen, seuraavan pelin vastuuvalmentaja on Heiko Butscher U19, joka toimii väliaikaisena valmentaja. Fanien keskuudessa toivottiin kärsivällisyyttä, sillä Reis on tykätty ja arvostettu valmentaja Bochumissa.

Bochumissa tapahtuu! Päävalmentaja Thomas Reis ja apuvalmentaja Markus Gellhaus on vapautettu tehtävistä.

12. Syys, 2022

Derbystä takkiin 3-1. Bochumin tuskainen tie jatkui jo kuudennella tappiolla. Pelillisesti oli taas mahdollisuudet, vaikka voittoon, mutta apina on takaraivossa. Schalke käytti maalipaikat hyväksi ja Bochumin viimeistely ja viimeiset syötöt on hukassa. Ensi sunnuntaina toinen paikalliskamppailu, kun Köln tulee Bochumin vieraaksi.

7. Syys, 2022

Lauantaina on ensimmäinen oikea verivihollisten derby Schalke vs Bochum. Naapurikaupungit ovat aina taistelleet keskenään ja usein väkivalta ja mellakat on kuuluneet ottelutapahtumiin. Toivottavasti lauantaina taistellaan kentällä ja ulkopuolen väkivaltaa ei tulla näkemään ollenkaan.

Viides tappio putkeen Bochumille. Bochumilla oli ensimmäinen puoliaika pelillisesti täysin hallinnassa, mutta tällähetkellä pallo ei vaan pomppi maaliin. Lisää hyökkäysvoimaa ja kurinalaisempaa puolustamistamista tarvitaan. Toisella puoliajalla ottelu jatkui tasaisissa merkeissä. Kotijoukkueen kannattajille repesi riemu 80 minuutilla, kun Hofmann sai pallon maaliin. Var tuli kuitenkin peliin ja käsivirhe vei Bochumilta maalin. Ehkä tästä Bochumin peli sekosi ja Werder Bremen pääsi 0-1 johtoon, tässä kävi kyseenalainen rike, kun Lampropoulos sidottiin pallon puolustustilaisuudessa. Lähes heti perään Lampropoulos rikkoi puolustusalueella ja Bremen sai pilkun, josta tuli 0-2 maali. Bochum painoi päälle loppuun asti ja pallo oli lisäajalla maalissa ja taas var tuli peliin hyläten maalin. Ensi lauantaina on jo kuoleman ottelu naapuriseura Schalkea vastaan.

31. Elo, 2022

Lauantaina on Vfl Bochum FanClub Finland vahvasti edustettuna Ruhrstadionilla.

28. Elo, 2022

Bochumin pistetili jäi taas avaamatta. Peli oli tasaista vääntö ja tilanteita riitti molemmilla joukkueilla. Friburg teki pilkun jälkitilanteesta ainoa maalin ja Bochum ei pystynyt vastaamaan siihen. Ensi viikonloppuna vastaan tulee nousijajoukkue Bremen ja siinä pelataan jo pakkopisteistä.

17. Elo, 2022

Se siitä pelistä, ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa. Uusia haasteita kohti.

9. Elo, 2022

Yhdistyksen Zeus takit ja pikeepaita on vielä ennakkomyynnissä tämän viikon

Takki= 50€
Pikee T paita= 20€

13. Elo, 2022

Bochumille jo toinen tappio. Ensimmäisellä puoliajalla Bochum oli niskan päällä, mutta vastustaja tuli tasoihin. Simon Zollerin kahdella maalilla oltiin jo 0-2 johdossa, mutta Hoffenheim pääsi kaventamaan ja tasoittamaan lähes yhtä nopeasti. Toisella puoliajalla Hoffenheim oli parempi, Manuel Riemann piti Bochumia mukana, torjumalla rankkarin ja pari muuta loiistotorjuntaa. Hoffenheimin kulmatilanteet oli tänään vaarallisia, 80+ minuuteilla Hoffenheim meni 3-2 johtoon ja piti sen loppuun asti. Ensi viikonlopun vastus ei helpotu, Bayern München saapuu Bochumiin vieraaksi.

7. Elo, 2022

Vfl Bochumille tappio kauden avauspelistä. Pelillisesti Bochum oli aktiivisempi, mutta varsinaisille hyville maalipaikoille ei oikein päästy. Ensimmäisellä puoliajalla Bochumilta vietiin kaksi rankkaria käsitilanteista. Ilmeisesti säännöt tai tulkinnat ovat muuttuneet käsivirheissä. Ensimmäinen puoliaika oli tilanteessa 1-1, Kevin Stöger tasoitti pelin oivalla sijoituksella yli maalivahdin. Toisella puoliajalla Bochumille tuli musta hetki, jolloin Mainz meni johtoon. Kunnon takaa-ajoon ei päästy ja pisteet meni vieraille.

2. Elo, 2022

Kauden avaus lauantaina täydellä kotistadionilla ja vastaan tulee Mainz.

2. Elo, 2022

Viktoria Berlin 0-3 Vfl Bochum 1848

Bochumille selvä voitto Viktoria Berliinistä ja jatkaa 32 joukkoon.

27. Heinä, 2022

Lauantaina käynnistyy Saksan cup Berliinissä.

Vfl Bochum pelaa ensimmäisen kierroksen ottelun Berliinissä, jossa vastaan tulee Viktoria Berlin. Viktoria Berlin tippui viime kauden jälkeen kolmosesta Regional Ligaan.

23. Heinä, 2022

Kausi on avattu Vonovia Ruhrstadionilla

Vfl Bochumin kauden avaus Ruhrstadionilla oli tänään. Päivä alkoi hyvissä ajoin fanitapahtumalla stadionin ympäristössä. Pelaajat esiteltiin ja kannattajat pääsivät tutustumaan pelaajiin, jotka jakoivat nimikirjoituksia.
Ruhrstadionilla pelattiin kauden viimeinen harjoitusottelu Turkkilaista Antalyasporia vastaan. Turkin joukkue oli täysin vastaantulija ja Bochum vei ottelun 6-2.

23. Heinä, 2022

Kauden alkuun pari viikkoa ja on aika herätä kesätauolta. Bochumin pelaajistoon on tullut muutoksia edelliseltä kaudelta ja siitä lisää ennakot osiossa.

21. Kesä, 2022

Yhdistyksen kesäjuhlaa vietetään 6.8.2022 Helsingin Kallioniemessä

Yhdistyksen perinteistä kesäjuhlaa vietetään lauantaina 6.8.2022 Helsingin Kallioniemessä. Yhdistyksen jäseniä pyydetään ilmoittautumaan osallistumisesta sähköpostilla 1.7.2022 mennessä.

15. Kesä, 2022

Frisbeegolfturnaus pidetään 2.7.2022 klo:12:00 Vantaan Malminiityssä

Jo perinteeksi tullut yhdistyksen frisbeegolfturnaus pidetäään Vantaan Malminiityssä 2.7.2022 klo:12:00. Ilmoittautumisia ottaa vastaan Lauri Liuhanen tai sähköpostilla vflbochumfinland@gmail.com

15. Kesä, 2022

Otteluohjelma julkaistaan perjantaina 17.6.2022

Ensi kauden otteluohjelma julkaistaan perjantaina 17.6.2022. Kausi avataan ensimmäisellä kierroksella 5-7.8.2022. Ensi kaudella on poikkeava tauko marraskuu- joulukuu, jolloin pelataan MM kilpailut.

15. Kesä, 2022

Kausikortit tulee myyntiin perjantaina 17.6.2022

Ensi kauden kausikorttien myynti aloitetaan 17.6.2022 klo:11:00 ensisijaisesti seuran jäsenille. Tämän jälkeen tulee loput myyntiin, jos niitä jää jäljelle pikaisella varoitusajalla. Edellisen vuoden kausikorttilaiset saa automaattisesti tulevalle kaudelle kortin.