Ystävän muistoa kunnioitettiin hiljaisella marssilla Ruhrstadionille

Nousua juhlistettiin Pintti Pubissa toukokuun 23 päivänä

T-paita yhdistyksen logolla

15. Touko, 2022

Kauden viimeinen peli päättyi tappioon Berliinissä. Bochumin kokoonpano oli hyvin kapea ja ihmetystä herätti monen pelaajan poissaolot. Ensimmäinen puoliaika oli Berliinin, sillä se meni jo 2-0 johtoon. Toisella puoliajalla tunteet tasoittui ja Bochum tuli kahdella maalilla tasoihin. Harmittavasti Berliini teki lopussa vielä kolmannen maalin ja pisteet jäivät kotijoukkueelle.

10. Touko, 2022

Kausi päättyy lauantaina 14.5.2022 Berliinin vieraana. Yhdistyksen peli-iltaa vietetään Korson Pintti pubissa alkaen klo:16:00 eteenpäin. Tervetuloa nauttimaan kauden viimeistä pelistä.

8. Touko, 2022

Bochum otti kauden viimeisestä kotipelistä 2-1 voiton. Ensimmäisellä puoliajalla Bochum hallitsi peliä ja Polter avasi maalitilin 20 minuutilla. Avauspuoliajan loppupuolella vieraat pääsivät tasoihin. Toinen puoliaika oli tahmeaa pelaamista molemmilta joukkueilta, mutta ottelun viimeisellä minuutilla Zoller pääsi erinomaiseen paikkaan ja pallo maaliin, tosin vastustajan puolustajan avustuksella. Hieno kauden lopetus kotistadionilla. Ensi viikonlopun päätöskierros pelataan Union Berliinin vieraana.

4. Touko, 2022

Kauden viimeinen kotipeli pelataan perjantaina, muistakaa katsoa myös Buliperjantain ennakkostudio!

1. Touko, 2022

Nyt se on varmaa, että ensi kaudella pelataan taas 1 Bundesliigassa. Bochum otti derby pelistä voiton! Ensimmäinen puoliaika alkoi Bochumin johdolla, Polter puski 0-1 johtoon ja Holtmann laukoi Bochumille 0-2 lukekemat. Dortmund tuli kuitenkin tasoihin kahdella onnenkantamoisella rankkareilla.
Toisella puoliajalla Bvb siirtyi 3-2 johtoon, mutta Bochum tuli tasoihin Locadian hienolla maalilla 81 minuutilla. Bochum sai pilkun 85 minuutilla ja Pantovic vei Bochumin johtoon ja se jäi voittomaaliksi. Mikä on hienompaa varmistaa sarjapaikka kuin voittamalla paikallisvastustaja.

26. Huhti, 2022

Bochumille toinen huono peli jo putkeen. Pallonhalinta oli joukkueella, mutta maalipaikat ja viimeistely oli erittäin huonoa. Vastustaja sai ensimmäisen maalin lahjana, jonka aiheutti Maxim Leitsch jo toisen samanlaisen tällä kaudella. Toinen maali tuli rangaistuspotkusta. Peite tarvitaan kolmesta viime pelistä, mutta viimeaikaiset otteet ei lupaa kovinkaan hyvää. Ensi lauantaina on paikallispeli Dortmundia vastaan.

18. Huhti, 2022

Bochumile 0-3 tappio ja erittäin huonolla pelillä. Oliko tässä kauden heikoin esitys, kaikilla mittareilla ei mitään jakoa ja kaikki kaksinkamppailutilanteet hävittiin vastustajalle. Stfylidisin punainen kortti ei helpottanut tuskaa ja valmentaja Riesin punainen voi koitua vielä kalliiksi. Ensi sunnuntaina on tahdin muututtava, että saadaan sarjapaikka varmistettua.

13. Huhti, 2022

Vfl Bochum sai sanktiot Mg pelin episodista

Vfl Bochumille tuli sakkoa ja seuraavassa kotipelissä on A-D blockin katsomot tyhjinä. Angaistus on ehdollinen 6/2023 asti eli vaaa uusiin hölmöilyihin ei ole. Samalla tuli eri peleistä pienempiä sakkoja, mutta pienelle seuralle huomattavat.

10. Huhti, 2022

Bochumille tasapeli Leverkusenia vastaan. Ensimmäinen puoliaika meni tasaisessa merkeissä. Pallonhallinta oli kutakuinkin tasan ja hyökkäyksiä riitti päästä päähän. Parhain paikka tuli Bochumille, kun Soares pääsi laukomaan huonommalla jalalla, mutta tulinen veto osui ylärimaan.
Toisen puoliajan 65 minuutilla tuli Leverkusenin paras paikka, kun Löwen rikkoi rangaistusalueella ja tuomari tuomitsi rangaistuspotkun. Leverkusenin Diaby teki hienon maalin, mutta sitä ei hyväksytty, syynä pallo osui tukijalkaan ennen laukauksen lähtemistä. Bochum sai hyviä hyökkäyksiä aikaiseksi, mutta palloa ei saatu Luken ohi. Tärkeä piste kuitenkin saavutettu ja ensikauden sarjapaikan säilyttäminen on todella lähellä.

2. Huhti, 2022

Bochumille tärkeä voitto vieraspelistä. Ensimmäinen puoliaika oli vauhdikasta peliä ja tapahtumia riitti. Asano vei Bochumin johtoon 28 minuutilla hienolla kaukolaukauksella. Riemann otti vastustajan laukaukset kiinni ja tauolle mentiin johdossa.
Toinen puoliaika alkoi Hoffenheimin painostuksella ja peli näytti kääntyvän heille. Hoffenheim tasoitti pelin 54 minuutilla. Muutama minuutti tästä niin Asano pääsi yksin läpi Riemannin avauksesta ja laukoi kainalon alta 2-1 Bochumin johtoon. Hoffenheim sai loppukiriä päälle, mutta Bochum kesti ja pisteet kotiin.

22. Maalis, 2022

Toinen tappio peräkkäin ja homma menee vaikeaksi. Vihdoin saatiin katsomo lähes täyteen 25t katsojaa ja se saatiin mokattua yhden typerän kannattajan takia. 69 minuutilla A blockista heitettiin oluttuoppi, joka lensi linjatuomaria päähän. Ottelu tietenkin keskeytettiin 0-2 tilanteessa ja jälkipyykkiä selvitellään vielä. Nyt on onneksi maaottelutauko, sillä Bochumin joukkuetta riivaa korona, puolet avauksesta on nyt sairaana, valmentaja mukaanlukien. Sanktioita odotellessa parin viikon päästä Hoffenheimin vieraana. Leverkusen kotiottelu pelataan todennäköisesti ilman katsojia tai ehkä lievin tuomio on, ettei olutta myydä ollenkaan.

13. Maalis, 2022

Bochumille tappio Frankfurtissa. Korona kuritti Bochumia, Leitsch, Gamboa ja Soares olivat poissa koronan takia. Bochum pelasi ensimmäisen puoliajan hyvin ja hallitsi peliä. Polter vei Bochumin johtoon ja vähän myöhemmin Asanolla oli huippupaikka, mutta maalivahti torjui.
Toinen puoliaika alkoi murheellisesti, Masovic teki oman maalin ja Frankfurt tasoihin. Vähän aikaa tämän jälkeen Frankfurt meni 2-1 johtoon. Bochumin kiri ei kuitenkaan riittänyt ja pisteet jäi kotijoukkueelle. Perjantaina saapuu Mönchengladbach Ruhrstadionille.

5. Maalis, 2022

Bochum saavutti viikon minimitavoitteen ottamalla voiton Fürthistä. Helpolla pisteet ei tullut. Ensimmäinen puoliaika oli tasaista kamppailua ja Fürth pisti kampoihin. Maxim Leitsch sai lohtua edellisen pelin haavoihin laittamalla pallon verkkoon ensimmäisellä puoliajalla ennsimmäistä kertaa Bundesliigassa. Toisella puoliajalla Fürth tuli tasoihin, mutta joukkueen kapteeni Losilla nosti päätään ja laukoi Bochumin 2-1 johtoon ja se jäi voittomaaliksi. Erittäin tärkeä voitto Bochumille ja sarjapaikan säilyminen on entistä lähempänä.

3. Maalis, 2022

DFB Vfl Bochum 1848 1-2jt Freiburg

Cupin taival päättyi pettymykseen jatkoaika häviöllä Freiburgille. Ottelu ratkesi jatkoajan viimeisellä minuutilla harmittavaan henkilökohtaiseen virheeseen. Nyt sitten kaikki paukut Bundesliigapaikan säilyttämiseen.

27. Helmi, 2022

Voi turkanen, parempi joukkue eli Bochum hävisi tänään. Ensimmäinen puoliaika ei jäänyt historiaan, maalipaikoilla ei mässäilty ja Bochumin faneilla ei jäänyt muuta kuin buuattavaa vieraiden Poulsenille, joka enempi pötköttää nurmen pinnassa kuin pelissä.
Toisella puoliajalla alkoi sitten tapahtumaan. Bochum painoi päälle ja pääsi paikoille, mutta maalipaikat tuhlattiin. Molemmat joukkueet vaihtoivat kolme hyökkääjää kentälle, mutta silti Bochum oli parempi, kunnes Leipzig sai yhden paikan ja pallo maalissa. Aina ei ole tähdet kohdallaan, mutta keskiviikkona taas jatketaan Cupin puolivälierässä, johon varmasti riittää nälkää.

20. Helmi, 2022

Olihan taas peli! Bochum tasoittaa lisäajalla rangaistuspotkusta, jonka Löwen laukoi sisään. Ensimmäisellä puoliajalla ei maaleja nähty ja peli oli tasainen. Paras paikka tuli ottelun alussa Pantovicille, joka pääsi ohjaamaan palloa alle viidestä metristä. Pallo lensi kuitenkin maalin yli ja maali jäi syntymättä.
Toisen puoliajan alussa Stuttgart meni johtoon kulmapotkusta. Epäonnekas Bella Kotchapin pusku meni omaan maaliin. Bochum näytti kuitenkin vahvan luonteensa ja sai oikeutetun rangaistuspotkun ja tuli tasoihin.

Tätä voittoa fiilistellään vielä pitkään!!

14. Helmi, 2022

Bochumille upea voitto Münchenist Bayern München aloitti maalinteon jo 9 minuutilla, mutta kuittaus tuli nopeasti, kun Antwi Adjei laukoi pallon maaliin. Tästä alkoikin Bochumin show, jota muistellaan pitkään. 37 minuutilla Bochum siirtyi 2-1 johtoon rangaistuspotkusta, jonka laukoi Locadia. 39 minuutilla Gamboa laukoi unelma vedolla Bochumin jo 3-1 johtoon. 43 minuutilla Holtmann laukoi pallon yläkulmaan ja tauolle mentiin 4-1 johdossa.
Toinen puoliaika jatkui Bochumin painostuksella. Pari maalia tehtiin lisää, mutta ne oli paitsiomaaleja. Bochumin puolustus kesti loppuun asti,vaikka Bayern kavensi 4-2.

5. Helmi, 2022

Viaplay:n Bundesliga perjantai toi yhdistyksellemme mahtavaa näkyvyyttä, kiitos Jarille ja Timolle.
Ottelun ensimmäinen puoliaika meni Hertan hallinnassa ja se teki 1-0 johtomaalin 23 minuutilla. Manu piti Bochumia mukana pelissä huipputorjunnoilla. Peli oli kuitenkin viihdyttävää päästäpäähän menoa, mutta maalipaikat jäi vähiin.
Toisellle puoliajalle valmentaja Ries teki hyviä vaihtoja, ottamalla Polterin ja Osterhagen kentälle. Polter kiitti ja teki lähes heti tasoitusmaalin, Locadian laukoman pallon maalivahti torjui, mutta Polter pääsi irtopalloon ensimmäisenä ja laukoi tyhjään maaliin. Toisella puoliajalla Bochum pääsi paremmin niskanpäälle ja sai muutamia hyviä maalipaikkoja, mutta pisteet kuitenkin tasattiin ja minimitavoite saavutettiin. Ensi viikonloppuna tulee Bayern München vieraaksi.

4. Helmi, 2022

Viaplay esittää tänään Bundesliiga perjantain studiossa yhdistyksemme haastattelun klo:21:00

23. Tammi, 2022

Bochumille tasapeli Kölniä vastaan. Pelillisesti Bochum hallitsi ensimmäistä puoliaikaa, Holtmann aloitti maalinteon hienolla vastahyökkäyksellä. Köln paasi puoliajan lopulla peliin mukaan ja tasoitus syntyi kulmapotkusta. Bochumin puolustukselle kävi puoliajan lopulla virhe, josta Köln rankaisi välittömästi Modesten maalilla.
Toinen puoliaika oli vielä enemmän Bochumin hallintaa. Maalipaikkoja tuli runsaasti, mutta tasoitusta saatiin odottaa 70 minuutille, kun Asano pääsi laukomaan 2-2 maalin. Kauden ensimmäinen maali tuli tärkeään paikkaan. Parin viikon päästä jatketaan Herthan vieraana.

19. Tammi, 2022

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin lauantaina Pintissä

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin lauantaina 15.01.2022 Pintti Pubissa ja jäsenillä oli mahdollisuus osallistua siihen etäyhteydellä. Vuosikokouksessa päätettiin, että jäsenmaksu on edelleen 20€ vuodelle 2022. Lisää kokouksesta, tulee jäsenille sähköpostitse.

Vfl Bochum 1848 3-1 Mainz

Vfl Bochum otti heti revanssin Cupin ottelussa Mainzia vastaan 3-1 ja jatkaa jo kahdeksan parhaan joukkoon.

16. Tammi, 2022

Bochumille 1-0 tappio Maizille. Ensimmäinen puoliaika oli heikkotasoisia peliä molemmilta joukkueilta. Valitettavasti Bochumin peli ailahtelee vieraspeleissä liian paljon. Parhain paikka tuli Polterille, joka kuitenkin epäonnistui rankkarista.
Toisen puoliajan alussa Mainz meni 1-0 johtoon. Valmentaja Ries yritti vaihdoilla saada peliä kääntymään, mutta mikään ei auttanut ja häviö tuli. Tiistaina kohdataan Mainz uudelleen Bochumissa Cupin pelissä.

9. Tammi, 2022

Vuoden ensimmäinen peli ja voitto, tavoite on saavutettu. Bochum aloitti kauden räväkästi, ottelun alku oli viihdyttävää jalkapalloa. Bochum painoi hienoisesti päälle ja sai ensimmäisellä kympillä maalipaikkoja. Ottelu tasaantui alkuinnostuksen jälkeen, mutta vastaajan maalipaikat jäivät vähiin. Raati oli taas huonosti valmistautunut peliin, sillä Masovic oli korttitilin takia sivussa ja Stafylidis oli koronakaranteenissa. Bella-Kotchap oli pitkästä aikaa avauksessa niinkuin Gristian Gamboa.
Toinen puoliaika aloitettiin 0-0 tilanteessa. Bochum oli toisen puoliajan huomattavasti paremmin pelin sisällä ja Vw ei päässyt maalipaikoille. 65 minuutilla Bochum sai hyökkäyksen, Holtmannin keskityksestä, Milos Pantovic puski hieman onnenkantamoisella pallon maaliin ja 1-0 johtoon. Bochum puolusti ja pelaajat pistivät itsensä likoon. 1-0 kauden avausvoitto ja pisteet kotiin. Ensi viikonloppuna on toinen tärkeä peli Mainzin vieraana.

6. Tammi, 2022

Kausi jatkuu taas sunnuntaina Wolfsburgia vastaan. Koronakurjimus jatkuu ja fanien pettymykseksi ottelut pelataan tyhjille katsomoille.

19. Joulu, 2021

Bochumille jo toinen tappio peräkkäin. Joulutauko tulee tarpeeseen, sillä loukkaantumiset on painanut joukkuetta. Holtmann on viimeisin, joka tippui kokoonpanosta. Ensimmäisellä puoliajalla Berlin oli niskanpäällä ja Bochum ei oikein päässyt peliin mukaan, vaikkakin pallonhallinta lopulta oli Bochumilla. Union Berlin meni johtoon 16 minuutilla, hieno maali, jolle ei maalivahti Riemann voinut mitään. Toisella puoliajalla Bochum painosti, mutta todelliset maalipaikat jäivät vähiin. Bochumin kapealta penkiltä ei tullut apuja, joten pisteet Berliiniin. Loppiaisen jälkeen jatketaan, kun Wolfsburg tulee Bochumiin vieraaksi.

12. Joulu, 2021

Vfl Bochum taisteli tasapelin Dortmundin kanssa. Dortmund oli ottelussa niskanpäällä, mutta Bochum puolusti uhrautuvasti ja maalivahti Riemann oli viimeisenä tulppana. Bochum meni 1-0 johtoon 40 minuutilla rangaistuspotkusta. Polter laukoi pilkun varmasti sisään. Toisella puoliajalla Dortmund painoi päälle, mutta tasoitusmaali tuli harmittavasti 85 minuutilla. Seuraava peli on jo tiistaina Bielefeldia vastaan.

4. Joulu, 2021

Vfl Bochumille voitto Augsburgista. Bochum otti tärkeän voiton vieraskentällä. Ensimmäinen puoliaika oli Bochumin, sillä joukkue takoi kolme maalia Augsburgin verkkoon. Toisella puoliajalla peli tasoittui ja Augsburg pääsi mukaan peliin. Bochum kesti ja kolme pistettä lähti kotiin. Viikon päästä on paikalliskamppailu Dortmundia vastaan.

1. Joulu, 2021

Bochum otti upean voiton Freiburgista. Ensimmäinen puoliaika niinkuin koko kamppailu oli tasaista vääntöä, mutta Freiburg pääsi paremmille maalipaikoille. Bochum puolusti kuitenkin uhrautuvaisesti ja maalivahti Riemann pelasi taas loistavan ottelun torjumalla lähes kaikki yritykset. Toisella puoliajalla Freiburg meni johtoon 51 minuutilla. Bochum tasoitti muutamaa minuuttia myöhemmin Polterin maalilla. Pantovic räjäytti taas stadionin, Freiburgin puolustus haparoi ja Pantovic laukoi melkein puolesta kentästä voittomaalin. Lopussa Freiburg painoi päälle, mutta kotijoukkue kesti ja otti todella tärkeän voiton.

Bochumille tappio Leverkusenissa. Ottelu alkoi Bochumilta huonosti, Leverkusen sai helpohkon maalin jo 4 minuutilla. Maalivahti Riemann ei ollut tilanteessa terävimmillään. Bochum pääsi kuitenkin peliin mukaan ja sai hyviä maalipaikkoja, mutta ilman tulosta. Hyökkääjien viimeistelyt oli heikkoja ja laukaukset painuivat ohi tai yli. Luke piti kuitenkin Leverkusenissa pystyssä eikä Bochum saanut tehtyä maalia. Ensi viikonlopun vieraaksi tulee hyvin kauden aloittanut joukkue Freiburg.

2. Marras, 2021

Bochumille tuli karvas tappio Mönchengladbachissa. Ensimmäinen puoliaika oli Mönchengladbachin hallintaa, Bochumin pienet laitapuolustaja olivat pulassa isojen hyökkääjien kanssa pääpallojen kanssa. Mönchengladbach menikin 1-0 johtoon päämaalilla, jossa toppari ja laitapuolustaja luki tilanteen väärin. Maalivahdilla ei ollut mitään mahdollisuutta torjua palloa. Bochum sai ajoittain vastahyökkäyksiä, mutta viimeistely oli tälläkertaa huonoa. Ottelun 40 minuutilla tuli Bochumille kylmää vettä niskaan ja Mg meni 2-0 johtoon, joka jäi ensimmäisen puoliajan tulokseksi.
Toisella puoliajalla Bochum pääsi paremmin peliin mukaan ja sai vaallisia hyökkäyksiä vastustajan päähän. Maalivahti Riemann otti taas hyviä torjuntoja ja piti Bochumin taistelussa mukana. Danny Blum kavensi hienolla vapaapotkulla 1-2 tilanteeseen 86 minuutilla ja tästä alkoi Bochumin takaa=ajo. Paras paikka tuli ottelun lopussa, kun Antti-Adjev pääsi nokikkain maalivahdin kanssa, mutta veto meni veskaria päin. Hyvästä taistelusta huolimatta tappio, mutta Bochumin fanit olivat katsomossa tyytyväisiä joukkueen esitykseen.

24. Loka, 2021

Vfl Bochum näytti taas, että kotona se on vaikea voitettava. Bochum voitti 2-0 Frankfurtin. Bochumin valmentajat ottivat hieman yllättäin entisen Frankfurt pelaajan Danny Blumin avaukseen ja se kannatti. Blum laukoi Bochumin johtoon jo kolmannella minuutilla Asanon syötöllä. Pelin intensiteetti kääntyi alkuhurmoksen jälkeen Frankfurtille, mutta Manuel Riemann piti Bochumia taas pystyssä. Frankfurt sai rangaistustuspotkun 11 minuutilla, kun kulmapotkusta seurannut laukaus osui Polterin käteen. Riemann otti taas pilkun kiinni ties monennenko kerran, jälleen alanurkasta. Ensimmäinen puoliaika päättyi Bochumin johtoon.
Toinen puoliaika alkoi taas Bochumin hyvillä maalipaikoilla, Asano ja Polter pääsivät läpi, mutta eivät saaneet palloa maaliin. Frankfurtin paras maalipaikka päättyi kuitenkin tolppaan. Frankfurt painosti ja Bochum sai vastahyökkäyksiä. Holtmannin vaihto toi lisää nopeutta laidalle ja sitä kautta Bochum sai maalitilanteita. Ottelun lopussa Polter päästi piinasta ja laukoi 2-0 voiton Bochumille. Ensi sunnuntaina mennään paikallisvastustajan Mönchengladbachin vieraaksi.

16. Loka, 2021

Vfl Bochumille erittäin tärkeä vierasvoitto Fürthistä. Bochumin kokoonpano oli yllättävä, toppareina pelasivat Lampropoulos ja Masovic ja Bella Kotchap oli vaihdossa. Joukkueeseen palasi Gamboa, joka on puolustukseen tärkeä lisä. Ensimmäinen puoliaika oli hieman hermostunutta pelailua molemmilta joukkueilta, Bochum oli hieman puolustavampi, Fürthin hyökätessä. Paras paikka tuli kuitenkin Bochumin Polterille 28 minuutilla, mutta hän laukoi boxin sisällä yli maalista. Toisen puoliajan alku oli Bochumille tukala, mutta maalivahti Riemann piti joukkuetta pystyssä. Bochum pääsi loppua kohden paremmin peliin mukaan ja sai vaarallisia vastahyökkäyksiä. Asanolle tuli tuhannen taalan paikka, mutta hän laukoi maalista ohi. Bochum sai hyökkäyspään vapaapotkun 80 minuutilla ja Losilla pääsi puskemaan voittomaalin. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikonloppuun, kun Frankfurt tulee Bochumin vieraaksi.

3. Loka, 2021

Vfl Bochumille karu 3-0 tappio Leipzigissa. Bochumin puolustuspelaaminen oli täysin retuperällä tässä ottelussa. Maalivahti Riemann piti kauan joukkuetta pystyssä, mutta keskikentän huono puolustaminen sai Rb:lle todella vaarallisia hyökkäyksiä toppareiden välistä. Bochum taisteli ensimmäisen puoliajan 0-0 tilanteeseen ja ensimmäinen maali tuli 69 minuutilla. Leipzigin kulmapotkusta syntyi ensimmäinen maali. Bochumin toppari Bella Kotchap luki tilanteen väärin ja hänen mies pääsi puskemaan 1-0 maalin. Tästä ei mennyt montaa minuuttia kuin taas kolisi omissa. Jälleen kerran Bella Kotchap puolusti huonosti ja pallo pelattiin hänen miehelle, joka pääsi yksin läpi ja pallo maaliin 2-0. Sama maalintekijä viimeisteli vielä 3-0 voittomaalin ja peli oli taputeltu. Maalivahti Riemann ripitti joukkuekaverit lehdistötilaisuudessa huonosta puolustamisesta, että tähän täytyy tulla muutosta seuraavaan peliin. Maaottelutauon jälkeen mennään Greuther Fürthin vieraaksi, tästä pellistä on tultava voitto.

26. Syys, 2021

Vfl Bochum tuli tänään kovalla asenteella peliin, mutta sekään ei riittänyt voittoon, pisteet tasattiin maalittomaan tasapeliin. Bochum oli pelillisesti hyvällä tasolla, mutta suurimmat ongelmat on maalipaikkojen luomisessa. Valmentaja Ries vaihtoi toppariksi Masovicin, joka onnistui varsin hyvin tällä vähän vieraalla paikalla. Bockhorn oli laitettu laitapuolustajaksi ja hän tuki hyökkäyksiä erittäin hyvin. Parhain maalipaikka Bochumille Löwenille, joka laukoi vapaasta maalipaikasta suoraan maalivahtia päin. Toisella puoliajalla Stuttgart pääsi paremmin peliin ja välillämentiin päästä päähän ja peli oli viihdyttävää. Maaleja ei kuitenkaan nähty ja Bochum pääsi minimitavoitteeseen. Ensi viikonloppuna mennään tölkkien vieraaksi.

19. Syys, 2021

Vfl Bochumille täydellinen selkäsauna Müncheniltä. Ottelu ei jättänyt kerrottavaa jälkipolville, mutta ensi viikolla on jo pakkovoiton paikka Stuttgartista

Yhdistyksen väkeä taas näyttävästi katsomossa!

12. Syys, 2021

Olihan karmaiseva tappio Bochumille. Vfl Bochum hallitsi peliä lähes koko ajan, mutta vastustaja käytti paikat ja teki maalit. Ensimmäisellä puoliajalla Bochum piti palloa, mutta maalipaikat oli vähissä. Viimeiset syötöt ei napsunut kohdilleen. Puoliajan loppupuolella Losilla menetti pallon keskikentällä ja Hertha sai vastahyökkäyksen, mistä pallo maaliin ohi Riemannin. Puoliajan lopulla Hertha sai sivurajaheiton Bochumin päästä ja topparit Bella Kotchap ja Lampropoulos sähläsivät pallon kanssa ja Herthan pelaaja pääsi laukomaan viidestä metristä 0-2 johtomaalin.
Toisella puoliajalla Bochum tuli vahvasti ja piti palloa mielin määrin. Ottelun kavennus tuli alas Holtmannin hienosta yksilösuorituksesta, hän vei kolme pelaajaa kahville ja pääsi laukomaan maalia kohti, mutta maalivahti torjui sen ja jatkopallosta Simon Zoller laukoi 1-2 kavennuksen. Bochum haki kovasti tasoitusta, mutta Hertha pääsi laukomaan 1-3 voittomaalin Bochumin huonon puolustamisen ansiosta. Ensi viikonloppuna mennään Bayern Münchenin vieraaksi.

29. Elo, 2021

Bochumille jo toinen vieraspelitappio, Kölnille 2-1 voitto. Bochumin ongelmat oli keskikentällä ja puolustuksessa. Keskikenttä hävisi pallot ja sen vuoksi puolustus oli jatkuvasti pulassa. Bochumin mahdollisuudet oli vastahyökkäyksissä, mutta hyvistäkään paikoista ei saatu kunnon laukaisua aikaiseksi. Riemann piti joukkuetta pystyssä, mutta 82 minuutilla tuli 1-0 johto ja lisäajalla molemmat tekivät yhden maalin. Maaottelutauon jälkeen vastassa Hertha Berlin.

22. Elo, 2021

VfL Bochum otti hienon 2-0 voiton Mainzista. Tunnelma stadionilla oli huikea, vaikka katsojia otettiin rajoitusten takia 13500. Holtmann aloitti maalinteon 21 minuutilla, hienolla yksilösuorituksella. Hän käytännössä kuljetti puolesta kentästä ohi Mainzin puolustajien ja pääsi laukomaan pallon maaliin. Toisella puoliajalla uusin hankinta Polter teki 2-0 maalin. Riemann otti pari tärkeää torjuntaa, mutta Bochum oli selkeästi parempi.

18. Elo, 2021

13 500 katsojaa pääsee ensimmäiseen kotipeliin. Yhdistyksen väkeä on paikalla,

15. Elo, 2021

Vfl Bochum sai hyvän oppitunnin Bundesliigan kovuudesta ja miten pitää alusta asti olla hereillä. Bochumin alku oli karmea, Wolkkarit otti hetipallonhallinnan ja ensimmäinen maalipaikka syntyi jo ekalla minuutilla ja valtava paine jatkui alussa. 3 minuutilla Wolfsburg sai kulmapotkun, josta ne pääsivät puskemaan pallon kohti maalia, tilanteessa pallo osoi Robert Tesche käteen. Var tarkistuksen jälkeen pallo pilkulle ja Tesche punaisella kortilla ulos. Riemann kuitenkin torjui pilkun, mutta peli oli kuitenkin lähes taputeltu tässä kohtaa. Wolkkarit hyökkäsi ja Bochum joutui puolustamaan. Ainoa maali syntyi 22 minuutilla, kun vastustaja pääsi potkaisemaan kuudentoista rajalta alakulmaan. Toisella puoliajalla puntit alkoi tasoittumaan ja Bochum sai hyökkäyksiä aikaiseksi. Parhaimman paikan sai Pantovic, mutta laukaus meni päin maalivahtia. Ensi lauantaina pelataan Mainzia vastaan kotona.

Bundesliiga ennakko 2021-2022

Lopultakin se alkaa.

Kello käy vääjämättä Bundesliiga kauden avaukseen ja Bochum ensimmäiseen peliin.  https://viaplay.fi/urheilu/jalkapallo/bundesliiga/wolfsburg-bochum/s21080407484171383

Saksan maalla EM kisat eivät menneet nappiin, joten valtava paine jokaisen joukkueen faneilta kohdistuu nyt omaan seuraan.

Rahaa Saksassa on jälleen käytetty maltillisesti uusiin tähtiin, pikemminkin seurat ovat taas ostaneen potentiaalisia pelaajia joita voidaan taas myydä muihin sarjoihin hirvittävällä voitolla.Dortmund tässä hommassa varmaankin malliesimerkki.

Kuinka sarjassa sitten käy:

Toimituksen näkemys on että sarja tulee olemaan valitettavasti jälleen Bayer Munchen heiniä. Muilla vaan ei tule paukut riittämään koko kaudeksi tasaiseen tuloksen tekoon.

2-4. sijoituksesta taistelee  sitten useampi seura. Toimitus on vahvasti sillä kannalla, et Mönchengladbach, Leverkusen, Dortmund tulevat valtaamaan nämä sijat.

5-6.Viimeiset europaikat jäävät jaettaviksi Leipzig ja uskokaa vaan niin Union Berlinille.

7-15 sijat tulevat olemaan äärimmäisen pienellä piste erolla ja ME tiedämme et Bochum sijoittuu tähän joukkoon voittamalla oikeat pelit.

16. karsintaan marssii viime kauden tapaan FC Köln

17-18. putoajat ovat Armenia Bielefeld ja Mainz.

Maalipörssin voittaa:  Erling Braut Haaland

Viaplay tulee näyttämään kaikki Bundesliga pelit tulevalla kaudella joten meillä on mukavia hetkiä tiedossa ja kaikilla on mahdollisuus nyt seurata Bochuminkin edesottamuksia kotisohvalta.

viapaly on myös tehnyt pienet esittelyt jokaisesta seurasta

11. Elo, 2021

Yhdistyksen kesäpäiviä vietettiin Kallioniemessä

Perinteistä yhdistyksen kesäpäivää vietettiin Helsingin Kallioniemessä. Tällä kertaa ei vältytty sateelta, mutta menoa se ei haitannut. Grilli oli kuumana ja Expert Foodin pihvit oli maukkaat, siitä piti huolen yhdistyksen kokkijaos. Ohjelmassa oli myös Bochumin Saksan Cupin peli Wuppertaleria vastaan, sitä katsottiin yhdessä ja saattoi siinä aika paljon huutoakin olla. Onneksi tuli voitto jatkoajalla ja se nostatti vielä enemmän tunnelmaa. Merenranta ja sauna oli tietenkin käytettävissä. Hieno perinteinen juhla, jossa oli runsaasti osanottajia ja Saksalaisia vieraita.Yhdistyksemme kiittää kaikkia juhlien sponsoreita juhlan mahdollistamisesta.

3. Elo, 2021

Yhdistyksen väkeä oli paikalla viime lauantaina harjoitusottelussa Utrechtia vastaan ja tietenkin lippu oli näkyvillä.

Pitkästä aikaa fanit pääsivät katsomoon. Viime lauantain harjoitusottelussa oli yhdistyksen väkeä paikalla. Stadionille otettiin n. 12000 katsojaa.

Saksan Cupin ensimmäinen kierros 7.8.2021 Wuppertaler vs Vfl Bochum 1848

Harjoituskausi alkaa olemaan loppusuoralla ja lauantaina päästään tositoimiin Cupin pelin merkeissä. Vfl Bochum menee naapurikaupunkiin Wuppertalerin vieraaksi legendaariselle Zoo Stadionille. Wuppertaler pelaa regional liigaa eli Suoksi 4 divisioonaan. Seura on monelle junioripelaajalle tuttu, olihan siellä viime kaudellakin lainalla.
Vfl Bochumin uudet hankinnat Stafylidis ja Elvis Rexhbecaj nähdään todennäköisesti ensi kertaa Bochumin väreissä.

7. Heinä, 2021

VfL Bochum 1848 9-0 SSVg Velbert

Harjoituskauden ensimmäinen treenipeli oli ilotulitusta vitosen eli Oberligan joukkuetta vastaan. Muutamia uusia pelaajia pääsi näkemään, mutta niistä lisää oikeiden pelien alkaessa. Perinteisesti kausi aloitettiin hyväntekeväisyydellä alasarjan joukkueen hyväksi.

4. Heinä, 2021

Kesäjuhlia vietetään 7.8.2021 Helsingin Kallioniemessä

Yhdistyksen kesäjuhlia vietetään taas Helsingin Kallioniemessä 7.8.2021, jäseniä pyydetään ilmoittautumaan tapahtumaan sähköpostilla 25.7.2021 mennessä.

DFB Cup ensimmäinen kierrokselle tuli vastaan Wuppertaler

Cupin ensimmäisellä kierroksella on vastassa Wuppertaler. Ensimmäinen kierros pelataan 6-8.8.2021