Ratina Suomi vs Islanti

KOHTI PAREMPAA TULEVAISUUTTA

Lauantai aamuna porukka kassaan ja OnniBussilla kohti Tamperetta, jossa Suomi kohtaa Islannin MM-karsintaottelussa.

Onneksi olemme ajoissa perillä, että kerkesimme majoittumaan ja syömään ennen peliä.

Stadionille mennessä näimme Suomen kaikkien aikojen puolustajan Sami Hyypiän joka oli piiritetty valokuvausta varten faneilla.

Stadionnille tulimme ajoissa, jotta saisimme lipun laitettua mahdollisimman hyvälle paikalle.

Sitten katsastamaan juomapuoli olutkarsinoihin. Pikku tölkki 6€. Kyllä Palloliitto ja verottaja osaa nyhtää jalkapallofanin viimeisetkin roposet.

Pelin alku häämöttää ja Ratina on ääriään myöten täynnä.

Islantilaiset yrittävät pitää meteliä vieraspäädyssä, mutta muu stadion vastaa Suomi huudoilla todella hyvin.

Peli alkaa. Yllättävän valmista Suomen peli heti alusta alkaen. Liekö kapteenin puhuttelu kopissa virittänyt joukkueen hyvään mielentilaan.

8. minuutilla vapaapotku Suomelle. Ampumaan menee Ring ja pam Suomi johtaa 1-0.

Tunnelma huipussaan ja pelaajien tuuletuksista näkyy se tuska, joka maajoukkueen ympärillä on ollut.

Hetki tästä Hradesky tarjoilee Islannin kärjelle sellaisen avauksen että oksat pois.

Vain onni pelastaa ettei Islanti tule tasoihin, muuten Suomi pelaa ensimmäisellä puoliajalla ihan mukiin menevää jalkapalloa.

Puoliajan jälkeen Suomen taso laskee selvästi. Eteenkin kärkipelaajien osalta voitaneen sanoa ruuti oli vieläkin tosimärkää.

Gislason pilaa Islannin päivän ottamalla 4. minuuttiin kaksi keltaista. Matka suihkuun voi alkaa.

Tästäkin huolimatta alivoimainen Islanti painaa päälle lopussa ja katsomossa hiipii pelko jo puseroon joko taas ryssitään tämä peli.

Tuomarin loppuvihellys 94.minuutilla tarkoittaa sitä että Suomi on palannut voittojen tielle ja mahdollisesti 100 parhaan joukkoon Fifa rankingissa.

Ratinasta poistuttaessa itse kuningas tulee vastaan eli Litti. pari kuvaa piti ottaa muistoksi.

Olipahan päivä: Suomi voitti ja tuli nähtyä ainoat suomalaiset jotka ovat nostaneet UCL pokaalin ilmaan.