22. Heinä, 2017

Vfl Bochum 1848 2 - 2 BvB

Vfl Bochumin kenraaliharjoitus päättyi 2-2 paikallisvihollista Borussia Dortmundia vastaan. Ottelu kulki Bochumin johdolla ennakkoluulottomasti. 39 minuutilla uusi tuttavuus Celozzi vei Bochumin 1-0 johtoon, joka jäi ensimmäisen puoliajan tulokseksi.
Bochum jatkoi toisella puoliajalla hyvää pelaamista ja Losilla täräytti hienon maalin 55 minuutilla yläriman kautta. Ottelun kavennus ja tasoitus maalit tuli 85 ja 86 minuutilla. Bvb:n Gastro kavensi 2-1 ja Pulisic tasoitti pelin " paitsiomaalilla" jotka jäivät loppulukemiksi.
Kenraali lupaa kuitenkin hyvää lähtökohtaa ensiviikolla alkavaan sarjaan. Uudet hankinnat on positiivisia tuttavuuksia tämän pelin perusteella.

Vfl Bochum 1848 vs BVB

Harjoituskauden viimeinen ottelu pelataan naapuria vastaan Borussia Dortmund.

Kesäjuhlat 2017 Helsingin Kallioniemessä

Yhdistyksen kesäjuhlaa vietettiin viikonloppuna Helsingin Laajasalossa. Sää oli aurinkoinen ja juhlinta alkoi tietenkin lipun nostolla salkoon.

Väkeä saapui kiitettävästi paikalle ja juhlat pääsi sovitusti alkamaan jo hyvissäajoin iltapäivällä. Ruokatarjoilu oli erinomainen ja tietenkin Saksalaistyyliin laitettua Lagerwurtzia aidolla Bochumin currykastikelisukkeilla.

Juhlat jatkui saunomisella ja yleisellä keskusteluilla sekä puheenjohtajan puheella. Valitettavasti Saksalaiset ystävämme eivät päässeet paikalle juhliimme, mutta videotervehdys oli sitäkin hienompi ja tietenkin otimme videopuhelun myös Bochumiin.

Ilta jatkui railakkaasti ja kolmannella lähtee!! raikui ainakin Santahaminaan asti😂

Seuraava matka on päätetty järjestää lokakuun lopulla, jonne on jo parikymmentä lähtijää ilmoittautunut. Tervetuloa kaikki mukaan.

12. Heinä, 2017

Vfl Bochumin valmentaja Gertjan Verbeek erotettu

Vfl Bochum erotti valmentaja Gertjan Verbeekin eilen yllättäen ja nimesi uudeksi valmentajakseen regional liigajoukkuetta Lottea viimekaudella valmentaneen Ismail Atalan. Valmentajavaihdos on aiheuttanut faneissa katkeruutta ja epätietoisuutta seurajohdosta, joka ei antanut riittävästi perusteita julkisuuteen erottamisen syystä, onhan kauden alkuun vain reilut kaksi viikkoa.

30. Kesä, 2017

Rakentamispalvelut ja elementtiasennukset tekee Rasicom Oy

27. Kesä, 2017

Yhdistyksemme kesäjuhlien menu tarjoillaan Lagerblad Foods keittiömestareiden reseptillä ja tuotteilla.

Kauden päätös kesäjuhlaa vietetään lauantaina 15.7.2017, Laajasalon Kallioniemessä

Tervetuloa viettämään Vfl Bochum Finland kauden 2016/17 kesäjuhlaa lauantaina 15.7.2017 klo: 15:00 Helsingin Laajasaloon Kallioniemeen.

Juhliin on tervetulleet jäsenet perheineen, nuorisojäsenemme ja tietenkin mahdolliset uudet tulevat jäsenet, joita kiinnostaa tutustua toimintaamme.

Ohjelmassa on ruokailua, tulevan kauden matkapäivien suunnittelua, viime kauden muistelua ja tietenkin juhlimista. Juhlapaikalla on myös sauna lämpimänä.

Kaikki mukaan!

Toivomme osallistumiseen ilmoittautumista 7.7 mennessä, sähköpostilla Jari Keräselle tai keskusteluryhmiemme kautta.

14. Touko, 2017

Vfl Bochum otti hienon voiton vielä shamppanjan tuoksuiselta Allianz Arenalta.
Mlapa pääsi vihdoin maalin makuun pitkän kuivan kauden jälkeen ja voittomaalin 1-2 teki Tom Weilandt. 1860 joutuu vielä taistelemaan tosissaan sarjapaikasta viimeisessä ottelussa.
Bochumin kausi päättyy ensi viikonloppuna kulttijoukkuetta St Paulia vastaan.

13. Touko, 2017

Vfl Bochum Fanclub Finland onnittelee!

Vfl Bochum Fanclub Finland onnittelee ystävyysseura Bayern Müncheniä Bundesliigan mestaruudesta.

Vfl Bochum Fanclub Finland onnittelee paikalliskilpailija Duisburgia noususta 2 Bundesliigaan kaudelle 2017/2018. Lisää paikallisderbyjä ensi kaudella.

7. Touko, 2017

Nyt se varma, tämänpäiväinen tasapeli Bielefeldia vastaan varmisti Vfl Bochumille sarjapaikkaan kakkosessa myös ensikaudella. Ensi viikonloppuna on viimeinen vieraspeli Münchenissä ja kausihan päättyy kotona St Paulia vastaan.

5. Touko, 2017

Ensi kauden pelaajahankinnat käynnistetty

Nuori lupaava Turkin nuorten maajoukkuepelaaja Sergio Gicciardo siirtyy Bochumiin Sc Paderbornista

Ennakossa odotetaan sunnuntain paikallisderbyä.

29. Huhti, 2017

Vfl Bochum otti tärkeän voiton Dresdeniltä 4-2. Ottelun ensimmäinen puoliaika mentiin kuitenkin 0-2 tappioasemassa. Puoliaika oli kauden surkeinta peliä. Dresden oli prässipelillä niskanpäällä ja meidän pelaajat hävisi kaikki kaksinkamppailut.
Toisella puoliajalla tuli uudesti syntynyt joukkue ja uskomattoman takaa-ajon jälkeen nousu 4-2 voittoon. Voitto tietää lähes varmaa sarjapaikkaa ensi kaudelle.
Viikon päästä tulee paikallisvastustaja Bielefeld vieraaksi Bochumiin.

23. Huhti, 2017

Viime viikonlopun voiton jälkeen pudotettiin taas maanpinnalle. Sarjan kärkipääjoukkue Braunschweig ei antanut paljoa mahdollisuuksia Bochumille.
Toisen puoliajan alussa Braunschweig meni 1-0 johtoon, Bochum sai muutamia tilanteita luotua, mutta maaliin asti ei päästy. Loppukirivaiheessa Bochumin maalivahti Reimann aiheutti pilkun vastustajalle, joka niittasi torjunnan jälkitilanteesta loppulukemiksi 2-0.
Pelit jatkuu perjantaina kotiottelulla Dresdeniä vastaan.

16. Huhti, 2017

Otteluun lähdettiin jännittävissä asetelmissa, voittoa kaivattiin, jotta sarjapaikka saadaan pidettyä. Paikalliset Vfl Bochum ultrat olivat kaivaneet Suomen lipun katsomoon. Tuli muuten kylmät väreet.
Vihdoinkin maalitili aukesi 18 minuutilla Furthin torppareiden avustuksella. Huono palautus ja Wurtz yksinläpi. Wurtz syötti ja Eisfeld sai laittaa pallon tyhjiin. Ottelu kulki tasaisena loppuun asti ja puolustuspeli toimi jälleen hyvin.
Ensi viikolla ottelut jatkuu Braunschweigin vieraana.

8. Huhti, 2017

6. Huhti, 2017

Painamalla otsikkoa, pääsee otteluennakkoon

5. Huhti, 2017

Vfl Bochum jatkoi siitä mihin jäätiin edellisessä pelissä. Tehottomuus vaivaa hyökkäyspelissä ja harvoista paikoista ei saada sisään edes tyhjään maaliin.
Onneksi puolustuspelaaminen on syksystä parantunut ja maalivahti Reimann pelaa takuuvarmasti, kuten tänään torjumalla ensimmäisellä puoliajalla FCK: rankkarin. Lauantaina pelit jatkuu Heidenheimin vieraana.

Kausi jatkuu maaottelutauon jälkeen tärkeällä vierasottelulla Sandhausenia vastaan.

Pisteitä tarvitaan vielä, että sarjapaikka säilyy.

1. Huhti, 2017

Ei ollut kaunista, mutta piste kuitenkin. Vaikeaa on, vain yksi voitto kevätkierroksella. Keskiviikkona pelit jatkuu, vieraaksi tulee Kaiserslautern.

19. Maalis, 2017

Vfl Bochum pelasi tasan 1-1 ennakolta heikompaa joukkuetta Erzgebirgeä vastaan.
Ottelun ensimmäinen puoliaika oli huonoa pelaamista Bochumilta ja Aue sai kyseenalaisesta pilkusta 1-0 johdon. Toisella puoliajalla ottelun taso nousi ja Bochum nousi painostuksen jälkeen tasoihin. Hyvistä yrityksistä huolimatta voittomaalia ei saatu aikaiseksi.
Bundesliiga 2 viettää maaottelutaukoa ensi viikonloppuna.

14. Maalis, 2017

10. Maalis, 2017

Tasapeli vieraissa Stuttgartia vastaan oli voitto Bochumille. Pelin alku oli loistava Bochumille ja näytti siltä, että sarjakärki voitetaan heittämällä. 0-1 teki Losilla jo kymppi minuutilla. Sen jälkeen Mlapalla oli loistopaikka, joka meni takatolpalta ohi. Puoliajan loppua kohden peli alkoi kääntyä Stuttgartille, mutta tauolle mentiin 0-1 johdossa. Puoliajalla valmentaja Veerbek teki kaksi vaihtoa ja ottelu kulki tasapuolisesti n.60 minuutille asti, jolloin Mlapa jouduttiin vaihtamaan pois. Vähän tämän jälkeen Tim Hoogland loukkasi nilkansa ja joutui paikkailtavaksi kentän ulkopuolelle. Tämän Stuttgart käytti hyväksi ja tasoitti ottelun 1-1. Vfl Bochum taisteli puolivajaalla viimeiset puolituntista ja tasapeli oli puoli voittoa.

9. Maalis, 2017

Viime viikonlopun karmivan tappion jälkeen vastaan tulee VfB Stuttgart. Sarjakärki ja tietenkin meidän entinen ja 2 Bunden tämänhetkinen maalitykki Simon Terodde vastassa. Lisää ennakossa.

Vfl Bochum 1848 1 - 2 F95

Tappio paikallispelissä Fortunalle oli katkera. Lisäajalla vastustaja saa pilkun ja laukoo voittomaalin. Kotifanit oli tietenkin katkeria ja oluttuopit lensivät kentälle.

26. Helmi, 2017

Vfl Bochum otti vasta kauden toisen vierasottelu voiton Nürnbergistä. Nürnberg oli läpi ottelun niskanpäällä, mutta tälläkertaa Bochumin puolustus kesti ja viimeisenä lukkona Reimann otti tärkeät torjunnat. Tähän asti kauden hienoimman maalin teki Nils Quaschner oikeaan ylänurkkaan.
Tästä on hyvä lähteä ensi perjantain paikallisderbyyn F95 vastaan!

19. Helmi, 2017

Vfl Bochum otti 2-1 kotivoiton Wurzburgerista. Pitkään näytti, että Vfl tulee häviämään ottelun, 84 minuutilla Tom Weilandt teki tasoituksen ja siitä hurmioituneena Wydra teki voittomaalin 88 minuutilla.
Ottelun taso oli todella huono, tästä on paljon parannettava peliä, jotta sarjapaikka saadaan säilytettyä.

17. Helmi, 2017

Pessimisti ei pety, otteluennakko puuttuu tältä viikolta jatkuvien pettymysten jälkeen.
Huomenna on pakkovoitto nousijajoukkueesta, kotifanit ei anna muuta mahdollisuutta kotijoukkueelle.

9. Helmi, 2017

Viikonloppukierroksen ehdoton teema on positiivisuus. Bochumilla tasapeli alla viime pelistä. Hannoverilla karmiva 4-1 tappio Furthille ja keskiviikon cupin pelistä niukka tappio 2-1 Frankfurtille, mainittakoon lisäajan viimeisellä minuutilla Hradeckyn torjuttu rangaistuspotku, joka takasi Frankfurtin jatkoon pääsyn. Nyt on Bochumilla iskun paikka.

5. Helmi, 2017

Otteluraportti paikanpäältä blogiosuudessa.

28. Tammi, 2017

Kevätkierroksen ensimmäinen ottelu päättyi 2-1 tappioon Berliinissä. Ensimmäinen puoliaika lupaili hyvää, kun Tim Hoogland vei Bochumin johtoon.
Toisella puoliajalla Fc Union tuli vahvasti ja tulivat tasoihin 67 minuutilla, Bochumin topparin avustuksella. Tämän jälkeen kotijoukkue sai painetta ja voittomaali syntyi Reimannin torjunnan jälkitilanteesta 80 minuutilla.

26. Tammi, 2017

Kausi jatkuu talvitauon jälkeen vieraspelillä Berliinissä.

24. Tammi, 2017

Tervetuloa
Bochum Fanclub Finnland ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään lauantaina 18.2.2017 klo:12:00.
Paikka: Teeritie 25, 01450 Vantaa

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat ja Markus Buschhausin kunniajäsenyys.

19. Joulu, 2016

Syyskauden viimeinen ottelu päättyi St Paulin vieraana 1-1 tasapeliin. Kevätkierrokselle jää rutkasti parannettavaa. Tammikuun harjoitusleirillä täytyy saada puolustuspeli vihdoin kuntoon ja toivottavasti tammikuussa tulee uusia vahvistuksia tai nuorisoakatemiasta nostetaan uusia kykyjä joukkueeseen.Kausi jatkuu tammikuussa 27.1.2017 vierasottelulla Berliinissä

10. Joulu, 2016

Vihdoin saatiin kotivoitto paikalla olevien Suomalaiskannattajien voimin.

9. Joulu, 2016

Jäsenistömme nuorisokaarti lähti katkaisemaan Vfl:n tappioputkea Bochumiin.

DSC Arminia Bielefeld 1 - 0 Vfl Bochum 1848

Vfl Bochum on kriisissä. Vierastappio Bielefeldissä lisää tuskaa. Ottelun hallinta oli Bochumilla, mutta maalinteon vaikeus oli taas päivän teemana. Kotijoukkue hyödynsi vaarattomalta näyttäneen vastahyökkäyksen maaliin ensimmäisellä puoliajalla.

Ensi viikolla on kotipeli 1860 Munchenia vastaan.

1. Joulu, 2016

Vieraskiertue jatkuu paikallisottelulla Arminia Bielefeldiä vastaan

Dynamo Dresden 2 - 2 Vfl Bochum 1848

Matka vieraspaikkakunnalle tuotti kahden maalin tasapelin. Ottelun kulku odotti päävoittoa.

Hieno kulmakuvio tuotti 0-1 johtotilanteen, pelin kulku odotti hyvää. Ensimmäisen puoliajan lopulla kotijoukkue sai kuitenkin pallonhallinnan ja musta kymppi vei kotijoukkueen tasoihin ja 2-1 johtoon.

Toisella puoliajalla tilanteita oli molemmilla joukkueilla, mutta palloa ei saatu maaliin hyvistäkään paikoista. 85 minuutilla Bochumin Mlapa puski keskityksen maaliin,joka jäi ottelun viimeiseksi 2-2 maaliksi.

Voitoista on taas pitkä aika, ensi viikonloppuna mennään paikallispeliin vieraaksi Bielefieldiin. Suomalaisväriä on onneksi katsomossa, jolloin voitto on odotettavissa.

23. Marras, 2016

Vfl Bochum matkaa viikonloppuna vierasotteluun Dynamo Dresdenin vieraaksi

Vfl Bochumin pikkujoulut 29.11.2016

Vfl Bochum kutsuu fanijäsenet pikkujouluihin, johon osallistuu pelaajat, seuran johto ja taustahenkilöt. Toivottavasti saamme suomalaisedustusta paikalle.

18. Marras, 2016

Vfl Bochum pelasi tasan sarjan kärkijoukkue Braunschweigia vastaan. Ottelun kulku oli hyvin perinteinen, kotijoukkue vei peliä, pallonhallinta täysin itsellä ja maalipaikat tuhrittiin. Kotijoukkue teki selvän maalin ensimmäisellä puoliajalla, mutta erotuomari ei hyväksynyt sitä.
Toinen puoliaika jatkui kotijoukkueen hallinnassa, mutta Braunschweigin yksi vastahyökkäys aiheutti taas ongelmia ja puolustajan ryntäämisestä johtuen vierasjoukkue pääsi johtoon 0-1 Kumbelan maalilla.
Kotijoukkue jatkoi kuitenkin hyvää peliä ja pallonhallintaa. Sen kova yritys palkittiin 84' minuutilla ja Quaschner tasoitti pelin 1-1, joka jäi ottelun päätöslukemaksi.
Ensi viikolla Vfl matkustaa nousijajoukkue Dresdenin vieraaksi.

17. Marras, 2016

Maaottelutauko on ohi, treenipelit pelattu ja kovaa on harjoiteltu. Perjantaina kausi jatkuu sarjan kärjessä olevaa Braunschweigia vastaan

Blogiosiossa jaetaan jalkapallokokemuksia maailmalta. Kannattaa tutustua!

5. Marras, 2016

Epätasaisuus jatkuu, tappio vieraissa sarjassa alempana olevalle Furthille oli kitkerä. Helppoja maaleja päästettiin taas omiin ja omia maalipaikkoja ei käytetty hyväksi. Tyhjään maaliin ei saatu palloa ja vastustaja saa siitä tilanteesta vastahyökkäyksen ja tekee maalin.
Seuraavalla kierroksella vastaan tulee sarjakärki Eintracht Braunschweig, joten ei ole odotettavissa helppoa jatkossakaan.

25. Loka, 2016

Vfl Bochum hävisi Fck:lle 3-0. Ottelu kulki hyvinkin Vfl Bochumin hallinnassa, mutta edelleenkin helpot puolustuspään henkilökohtaiset virheet ratkaisi vierasottelun rumaksi tappioksi. Tälläkertaa hyökkäyspään tehoton viimeistely ei auttanut Bochumia. Kaikki kunnia kotijoukkueelle ja erityisesti Osawen hattutempulle.
Kausi jatkuu ensi sunnuntaina kärkipään joukkue Heidenheimia vastaan.

14.10.2016 Vfl Bochum 1848 2 - 2 Sv Sandhausen

11. Loka, 2016

Aika keskittyä olennaiseen maaottelutauon jälkeen. Kuuden pisteen peli tulossa perjantaina.

29. Syys, 2016

Vielä ehdit tilata Vfl Bochum fanclub Fnlandin paitoja.Sunnuntai iltana tehdään paitatilaus Bochumiin lähtijöille, jotta saamme tuotteet ajoissa toimitetuksi.

23. Syys, 2016

Viihdyttävä ottelu runsaan kotiyleisön edessä päättyi tasatulokseen 1-1. Tulosta voidaan pitää hyvänä verrattuna kitkerään vierastappioon Fortunaa vastaan. Ennenkaikkea Simon Terodde saatiin pidettyä kurissa ja siihen kotiyleisö oli tyytyväinen. Ottelussa oli paikat myös voittoon, mutta viimeistyssä oli parantamisen varaa. Vfl Bochumin puolustuspelaaminen sai hyvän arvosanan.
Viikon saldo: voitto, tappio, tasuri. Maaleja tehtiin riittävästi, mutta omiin kahdeksan maalia kolmeen otteluun on liian paljon.
Ensi viikko aikaa palautua härkäviikosta ja ensi perjantaina kohdataan vieraissa Fc Erzgebirge Aeu.

20. Syys, 2016

Fortuna aiheutti karvaan pettymyksen paikallispelissä voittamalla ottelun selvästi 3-0. Vfl Bochumin puolustuspelaaminen oli yhtä huonoa kuin sunnuntaina ja vastustaja rokotti virheistä kovalla kädellä. Nyt on nopean heräämisen paikka, perjantaina vastaan tulee VfB Stuttgart, jossa pelaa Bochumin viimekauden maalikuningas Simon Terodde.

18. Syys, 2016

Vfl Bochum otti tärkeän kotivoiton Fc Nurbergista melkoisen maalijuhlan jälkeen 5-4. Päävalmentaja Gertjan Veerbeek oli varmasti tyytyväinen täyteen pistepottiin, mutta neljä päästettyä maalia harmaannutti entisestään hiuksia. Erikoistilanteiden puolustaminen aiheutti ongelmia, josta vastustaja teki maaleja.
Seuraava ottelu pelataan jo tiistaina paikallisderbyssä Fortunan vieraana.

10. Syys, 2016

Kauden ensimmäinen tappio bundesliigassa tuli Wurzburger Kickersille. Tasaisen ottelun kotijoukkue väänsi voitoksi 2-0.

8. Syys, 2016

Syksyn matka lähestyy ja matkajärjestelyt on pitkällä. Matkalle on lähdössä 21 henkeä, lennot, hotelli ja otteluliput on pääosin hankittu lähtijöille. Ohjelmaa tarkennetaan lähempänä matkaa.
Uusia jäseniä otetaan vielä matkalle mukaan.

Harjoitusottelu Fc Köln 3 - 4 Vfl Bochum 1848

Torstaina 1.9 pelataan harjoitusottelu Bundesliigajoukkue Fc Kölniä vastaan. Ottelu pelataan ilman yleisöä.

Bundesliga 2 jatkuu seuraavan kerran perjantaina 9. Syyskuuta.

Vfl Bochum 1848 1 - 1 Hannover 96

Vfl Bochum haastoi hyvin 2 bundesliigan kärkijoukkueen. Ottelu oli tasainen ja molemmat joukkueet tuhlasivat hyviä maalipaikkoja. Harmittavasti 1-0 johto kuitattiin nopealla tasoituksella. Kausi jatkuu perjantaina 9 syyskuuta nousijajoukkue Wurtsburger Kickersin vieraana

21. Elo, 2016

Astoria Walldorf 4 - 3 Vfl Bochum 1848

Saksan cupin ensimmäisen kierroksen ottelu päättyi kirvelevään pettymykseen. Tappio nelosdivarin jengille ja kärkipelaajan (Mlapa) loukkaantuminen lisää tuskaa. Peli ei jättänyt jossiteltavaa, parhaimmalla kokoonpanolla pelannut Vfl Bochum pelasi tänään toivottavasti kauden huonoimman pelinsä.

20. Elo, 2016

Syksyn matkalle on aika valmistautua yhteisellä vaatetuksella
Verkkokaupassa on myytävänä Vfl Bochum Fanclub Finland t-paitoja ja kannatushuivi. Tuotteet toimitetaan tässävaiheessa noutomyyntinä, mutta myös postitus on mahdollista lisäämällä lisätietokenttään, haluan tuotteen toimitettuna 10€/kpl/toimitus.
Verkkokauppa on avoinna rajoitetusti.

19. Elo, 2016

Saksan Cupin ensimmäinen kierros käynnistyy viikonloppuna

Karlsruher Sc 1 - 1 Vfl Bochum 1848

Vfl Bochum jatkoi hyviä otteita vierasottelussa Karlsruhessa. Ensimmäisen puoliajan johto vaihtui toisella puoliajalla tasuriin.

Ottelun voittokin oli tarjolla, jos viimeistely olisi ollut parempaa. Vieraspiste kotiin vietäväksi on kuitenkin hyvä suoritus.

7. Elo, 2016

Yritämme saada televisiolähetyksen kokonaisuudessaan myöhemmin

Kausi aloitettiin vakuuttavalla 2-1voitolla. Ottelun voittomaali räjäytti stadionin ja tunnelma pelin jälkeen oli mahtava koko kaupungissa

4. Elo, 2016

Yhteydenotto Suomen Eurosportille

Yhdistyksemme oli yhdeydessä Eurosportin Suomen osastoon sähköpostilla. Kerroimme heille meistä ja omat toivomuksemme tulevan kauden Bundesliiga 2:n tv lähetyksistä eurosportilla.

Eurosport Suomi toivotti mielle hyviä hetkiä jalkapallon parissa. Hieno ele heiltä, että huomiovat meidän viestin.

3. Elo, 2016

Täydennetty fanimatkan aikataulua

29. Heinä, 2016

Treenikauden kenraaliottelu päättyi 1-0 Vfl Bochumin voitoksi. Vierailija HSV oli yllättävän vaisu Vfl Bochumin käsittelyssä. Ottelun alku lupasi hyvää, joukkueen kärkipelaaja Mlapa pääsi hyvästä pystysyötöstä yksinläpi ja sijoitti hallitusti Vfl Bochumin johtoon, joka lopulta jäi voittomaaliksi. Ottelu kulki Vfl Bochumin käsikirjan mukaisesti, vahvaa puolustamista ja nopeita vastaiskuja.
Tästä on hyvä jatkaa Bundesliigakauden aloitukseen ensi lauantaina, jolloin vastaan tulee Union Berlin.