12. Marras, 2022

Augsburg 0-1 Vfl Bochum 1848

Todella iso voitto tänään Augsburgista. Ensimmäinen voitto vieraissa ja todella tärkeät pisteet Bochumille. Bochum alitti ottelun vahvasti ja hyviä maalintekopaikkoja. Paras tilanne tuli Antwi Adjeille, joka pääsi yksin läpi, mutta tilanne kuivui kokoon huonoon ratkaisuun. Puoliaika 0-0.
Toinen puoliaika jatkui tasaisessa merkeissä, Antwi Adjei sai paikan ja vihdoin onnistui ja sai pallon maaliin. Augsburg sai tasoituspaikan hetkeä myöhemmin, kun pallo osui Zollerin käteen ja pallo pilkulle. Onneksi laukaisu painui maalin ylin ja johto säilyi. Antwi Adjei sai vielä läpiajoon, mutta laukoi päin maalivahtia. Augsburg sai paineen lopussa, mutta Riemann hoiti loput. Pisteet Bochumille ja MM tauolle voidaan lähteä positiivisella mielellä.

Otteluennakko Augsburg vs Vfl Bochum 1848

9. Marras, 2022

Vfl Bochum 1848 2-1 Mönchengladbach

Bochumille erittäin tärkeä kotivoitto. Täysi tupa sai taas nauttia kotijoukkueen hurmoksesta. Antwi Adjei laukoi Bochumin 1-0 johtoon läpiajosta 7 minuutilla, jota tarkasteltiin pitkään Varrista paitsiona. 12 minuutilla Mönchengladbachin puolustaja antoi Hofmannille ilmaisen pallon ja Bochum meni 2-0 johtoon.
Toinen puoliaika oli hyvin Bochumin hallinnassa, mutta vaihtojen jälkeen peli sekosi ja MG alkoi saada painetta. Bochumin toppari antoi sitten ilmaisen paikan ja Mg kavensi 2-1 tilanteeksi 62 minuutilla. Loppu olikin sitten yhtä jännittämistä, molemmat saivat paikkoja, mutta Bochum kesti ja otti pisteet. Lauantaina on tämän vuoden viimeinen peli Augsburgin vieraana.

7. Marras, 2022

Otteluennakko Vfl Bochum 1848 vs Mönchengladbach

6. Marras, 2022

BvB 3-0 Vfl Bochum 1848

Derby päättyi tappioon 3-0. Peli ratkesi käytännössä 1 puoliajalla. Dortmund ratkaisi isolla kädellä Bochumin puolustuksen henkilökohtaisista virheistä. Ensimmäinen maali tuli topparin karkeasta menetyksestä. Toinen topparin hölmöstä rikkeestä, josta tuli rangaistuspotku. Kolmas maali tuli maalivahti Riemannin viimeisestä tilanteesta, kun maalivahti antoi omasta päästä vaparin, joka jäi kuitenkin Dortmundille. Vastahyökkäys, jossa maalivahti oli kaukana omasta maalista, pallo maaliin ja ensimmäinen puoliaika oli siinä. Bochumilta vietiin VARin takia taas yksi maali.
Toisella puoliajalla Bochum taisteli, mutta palloa ei saatu hyvistä paikoista maaliin. Maalipaikat meni tasan, mutta Dortmund voitti 3-0. Tiistaina jatkuu pelit ja derby Mönchengladbachia vastaan.

3. Marras, 2022

Otteluennakko BvB vs Vfl Bochum 1848

30. Loka, 2022

Yhdistyksen keilaturnaus pidettiin lauantaina Tikkurilassa

Yhdistyksen keilaturnaus pidettiin lauantaina Tikkurilan urheilutalolla. Vuoden 2022 keilamestaruuden voitti Aku Talka, hopeaa Essi Ketven ja pronssia Aleksi Torala.

Wolfsburg 4–0 Vfl Bochum 1848

Bochumille katastrofaalinen vieramatka Wolfsburgissa, 4-0 kuokkaan ja missään vaiheessa ei ollut epäselvää kumpi voittaa. Bochumin pelin taso ailahtelee aivan liian paljon ja edellisen viikonlopun pelistä ei ollut tietoakaan.
Ensimmäinen puoliaika kääntyi Wolfsburgille n. puolen tunnin pelin jälkeen ja tauolle mentiin 2-0 tilanteessa.
Bochumin valmennus muutti puoliajalla ryhmityksen 3-5-2 ja yritti saada pelistä hyökkäävämmän. Tämä muutos ei auttanut ollenkaan, vastustaja sai jatkuvasti vaarallisia vastahyökkäyksiä ja sai tehtyä vielä kaksi maalia lisää. Tästä pelistä ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa.

28. Loka, 2022

Otteluennakko Wolfsburg vs Vfl Bochum 1848

23. Loka, 2022

VfL Bochum 1848 2-1 Union Berlin

Niin se vaan menee, kun Bochum on altavastaaja niin voittoja tulee. Erittäin tärkeä voitto sarjan kärjestä.
Ensimmäinen puoliaika oli Bochumin, joukkue rakensi vaarallisia hyökkäyksiä heti alku metreiltä. Puoliajan lopulla Hofmann teki kotijoukkueen 1-0 maalin.
Toisella puoliajalla Union painosti, mutta Bochumin puolustus kesti. Bochum sai vastahyökkäyksen ja Holtmann laukoi 2-0.
Jännitystä riitti loppuun asti, Union sai rankkarin, jonka Manu torjui. Lisäajalla Ex Bochum Pantovic kavensi 2-1, joka jäi lopputulokseksi.

20. Loka, 2022

Yhdistyksen keilaturnaus pidetään 29.10.2022

Fanclub Finnland juniorijaosto ylpeänä esittää: 1. Vfl Bochum Fanclub Finnland keilaturnaus

Koska? – 29.10.2022 klo 12:30
Missä? – Tixi Bowling, Tikkurilan urheilupuisto
Mitä sisältää? – Ensin keilataan Fanclubin mestaruudesta, jonka jälkeen siirrytään palkintojenjakotilaisuuteen Pintti pubiin ja samalla seuraamaan Wolfsburg – Bochum ottelua 16:30 alkaen. (Jokainen osallistuja kustantaa itse kenkävuokran 2 €)
Ilmoittautuminen? – Ilmoitathan tulostasi viimeistään 25.10.2022 Lauri Liuhaselle WhatsAppilla tai tekstiviestillä (puh. 0452340313)
Kenelle? – Kaikille jäsenille (20 ensimmäistä mahtuu mukaan)

Note: vaikkei keila kaatuisi, niin matsia Pinttiin seuraamaan mahtuu kaikki!

Otteluennakko Vfl Bochum 1848 vs Union Berlin

16. Loka, 2022

Stuttgart 4-1 Vfl Bochum 1848

Bochum jatkoi epävarmoja otteita, yhden hyvän pelin jälkeen taas pudottiin maanpinnalle. Joukkueen itseluottamus on koetuksella ja valmennusjohto ei ole saanut kaivattua muutosta peliin.

12. Loka, 2022

Otteluennakko Stuttgart vs Vfl Bochum 1848

9. Loka, 2022

Vfl Bochum 1848 3-0 Frankfurt

Bochumille kauden ensimmäinen voitto! Valmennusjohto muutti pelisysteemin vanhaan 4-3-3 systeemiin ja se tuotti tulosta. Ensimmäinen puoliaika meni tasaisissa merkeissä, Bochumilla oli pallonhallinta, mutta vaarallisimmat paikat oli Fankfurtilla. Maalivahti Riemann otti pari tärkeää torjuntaa ja tauolle mentiin 0-0 tasatilanteessa.
Toisella puoliajalla Frankfurt otti pallonhallinnan, mutta Bochum muutti pelin suoraviivaisemmaksi. 71 minuutilla Bochumin katsomo repesi, kun Hofmann pääsi puskemaan kulmapotkusta sisään. Frankfurt jatkoi painostamista, mutta se toi myös tilanteita Bochumille ja Ordets pääsi ohjaamaan vastustajan puolustajan kautta 2-0. Lisäajalla Bochumin Förster laukoi pallon yläkulmaan ja Bochumille voitto.

4. Loka, 2022

Otteluennakko Vfl Bochum 1848 vs Frankfurt

2. Loka, 2022

Leipzig 4=0 Vfl Bochum 1848

Bochumille taas tappio. Uuden valmennusjohdolta ensimmäinen koitos ei tuonut onnea. Bochum lähti otteluun uudella pelisysteemillä 3-5-2, jota valitettavsti joukkue ei ollut sisäistänyt ollenkaan. RB vei peliä mielinmäärin ja Bochum roikkui perässä joka osa=alueella. Ottelussa ei ollut kahta sanaa kumpi oli parempi. Seuraavana vastassa on Frankfurt.

29. Syys, 2022

Otteluennakko Leipzig vs Vfl Bochum 1848

22. Syys, 2022

Thomas Letsch on uusi Bochumin päävalmentaja

Thomas Letsch on uusi Bochumin valmentaja, hän saapuu Holllannin pääsarjajoukkue Vitessesta. Hän tuo mukanaan apuvalmentajaksi Jan Fießerin. Molemmille valmentajille ensimmäinen kausi 1Bundesliigassa.

19. Syys, 2022

Vfl Bochum 1848 1-1 Köln

Bochumille kauden ensimmäinen piste! Heiko Butscherin ensimmäisestä pelistä saatiin tasapeli Kölniä vastaan. Uudet valmentajat olivat tehneet muutoksia, laittamalla nuoren topparin Tim Ouermannin avaukseen uran ensimmäiseen aikuisten Bundesliigapeliin. Kova veto, mutta Tim otti haasteen vastaan ja suoriutui varsin mallikaasti debyytistä. Bochum oli pelillisesti altavastaajana, Köln hallitsi peliä yllättävän paljon. Bochum aloitti kuitenkin maalinteon Holtmannin vastahyökkäyksellä, jonka keskityspallo meni Kölnin puolustajan jalasta omaan maaliin, Holtmannilla oli toinenkin paikka, mutta pallo osui tolppaan.
Toinen puoliaika oli Bochumilta vielä huonompaa peliä, Köln painosti mielin määrin ja Riemann piti pelissä mukana. 88 minuutilla tuli Kölnin ansaittu tasoitus ja Bochumin pitää silti olla tyytyväinen pisteeseen, sillä raadin silmissä tämä oli kauden huonoin peli. Maaottelutauko tulee hyvään paikkaan, sillä Bochumin pitää laittaa rivit kasaan, että peli palaa uomiinsa.

14. Syys, 2022

Otteluennakko Vfl Bochum 1848 vs Köln

Mielenkiintoinen ottelu tulossa, katsomossa ja stadionin ympärillätullaan näkemään kaikenlaisia protesteja seurajohtoa kohtaan, toivottavasti peli saadaan kuitenkin kääntymään voitoksi.

12. Syys, 2022

Bochumissa tapahtuu! Päävalmentaja Thomas Reis ja apuvalmentaja Markus Gellhaus on vapautettu tehtävistä.

Bochum vaihtaa valmennuksen, seuraavan pelin vastuuvalmentaja on Heiko Butscher U19, joka toimii väliaikaisena valmentaja. Fanien keskuudessa toivottiin kärsivällisyyttä, sillä Reis on tykätty ja arvostettu valmentaja Bochumissa.

Schalke 3-1 Vfl Bochum 1848

Derbystä takkiin 3-1. Bochumin tuskainen tie jatkui jo kuudennella tappiolla. Pelillisesti oli taas mahdollisuudet, vaikka voittoon, mutta apina on takaraivossa. Schalke käytti maalipaikat hyväksi ja Bochumin viimeistely ja viimeiset syötöt on hukassa. Ensi sunnuntaina toinen paikalliskamppailu, kun Köln tulee Bochumin vieraaksi.

7. Syys, 2022

Otteluennakko Schalke vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina on ensimmäinen oikea verivihollisten derby Schalke vs Bochum. Naapurikaupungit ovat aina taistelleet keskenään ja usein väkivalta ja mellakat on kuuluneet ottelutapahtumiin. Toivottavasti lauantaina taistellaan kentällä ja ulkopuolen väkivaltaa ei tulla näkemään ollenkaan.

6. Syys, 2022

Vfl Bochum 1848 0-2 Werder Bremen

Viides tappio putkeen Bochumille. Bochumilla oli ensimmäinen puoliaika pelillisesti täysin hallinnassa, mutta tällähetkellä pallo ei vaan pomppi maaliin. Lisää hyökkäysvoimaa ja kurinalaisempaa puolustamistamista tarvitaan. Toisella puoliajalla ottelu jatkui tasaisissa merkeissä. Kotijoukkueen kannattajille repesi riemu 80 minuutilla, kun Hofmann sai pallon maaliin. Var tuli kuitenkin peliin ja käsivirhe vei Bochumilta maalin. Ehkä tästä Bochumin peli sekosi ja Werder Bremen pääsi 0-1 johtoon, tässä kävi kyseenalainen rike, kun Lampropoulos sidottiin pallon puolustustilaisuudessa. Lähes heti perään Lampropoulos rikkoi puolustusalueella ja Bremen sai pilkun, josta tuli 0-2 maali. Bochum painoi päälle loppuun asti ja pallo oli lisäajalla maalissa ja taas var tuli peliin hyläten maalin. Ensi lauantaina on jo kuoleman ottelu naapuriseura Schalkea vastaan.

31. Elo, 2022

Otteluennakko Vfl Bochum 1848 vs Werder Bremen

Lauantaina on Vfl Bochum FanClub Finland vahvasti edustettuna Ruhrstadionilla.

28. Elo, 2022

Friburg 1-0 Vfl Bochum 1848

Bochumin pistetili jäi taas avaamatta. Peli oli tasaista vääntö ja tilanteita riitti molemmilla joukkueilla. Friburg teki pilkun jälkitilanteesta ainoa maalin ja Bochum ei pystynyt vastaamaan siihen. Ensi viikonloppuna vastaan tulee nousijajoukkue Bremen ja siinä pelataan jo pakkopisteistä.

24. Elo, 2022

Otteluennakko Friburg vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochum 1848 0-7 Bayern München

Se siitä pelistä, ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa. Uusia haasteita kohti.

Hoffenheim 3-2 Vfl Bochum 1848

Bochumille jo toinen tappio. Ensimmäisellä puoliajalla Bochum oli niskan päällä, mutta vastustaja tuli tasoihin. Simon Zollerin kahdella maalilla oltiin jo 0-2 johdossa, mutta Hoffenheim pääsi kaventamaan ja tasoittamaan lähes yhtä nopeasti. Toisella puoliajalla Hoffenheim oli parempi, Manuel Riemann piti Bochumia mukana, torjumalla rankkarin ja pari muuta loiistotorjuntaa. Hoffenheimin kulmatilanteet oli tänään vaarallisia, 80+ minuuteilla Hoffenheim meni 3-2 johtoon ja piti sen loppuun asti. Ensi viikonlopun vastus ei helpotu, Bayern München saapuu Bochumiin vieraaksi.

Otteluennakko Hoffenheim vs Vfl Bochum 1848

7. Elo, 2022

Vfl Bochum 1848 1-2 Mainz

Vfl Bochumille tappio kauden avauspelistä. Pelillisesti Bochum oli aktiivisempi, mutta varsinaisille hyville maalipaikoille ei oikein päästy. Ensimmäisellä puoliajalla Bochumilta vietiin kaksi rankkaria käsitilanteista. Ilmeisesti säännöt tai tulkinnat ovat muuttuneet käsivirheissä. Ensimmäinen puoliaika oli tilanteessa 1-1, Kevin Stöger tasoitti pelin oivalla sijoituksella yli maalivahdin. Toisella puoliajalla Bochumille tuli musta hetki, jolloin Mainz meni johtoon. Kunnon takaa-ajoon ei päästy ja pisteet meni vieraille.

2. Elo, 2022

Otteluennakko Vfl Bochum 1848 vs Mainz

Kauden avaus lauantaina täydellä kotistadionilla ja vastaan tulee Mainz.

Viktoria Berlin 0-3 Vfl Bochum 1848

Bochumille selvä voitto Viktoria Berliinistä ja jatkaa 32 joukkoon.

27. Heinä, 2022

Lauantaina käynnistyy Saksan cup Berliinissä.

Vfl Bochum pelaa ensimmäisen kierroksen ottelun Berliinissä, jossa vastaan tulee Viktoria Berlin. Viktoria Berlin tippui viime kauden jälkeen kolmosesta Regional Ligaan.

23. Heinä, 2022

Kausi on avattu Vonovia Ruhrstadionilla

Vfl Bochumin kauden avaus Ruhrstadionilla oli tänään. Päivä alkoi hyvissä ajoin fanitapahtumalla stadionin ympäristössä. Pelaajat esiteltiin ja kannattajat pääsivät tutustumaan pelaajiin, jotka jakoivat nimikirjoituksia.
Ruhrstadionilla pelattiin kauden viimeinen harjoitusottelu Turkkilaista Antalyasporia vastaan. Turkin joukkue oli täysin vastaantulija ja Bochum vei ottelun 6-2.

Pelaajaesittely kaudelle 22/23

Kauden alkuun pari viikkoa ja on aika herätä kesätauolta. Bochumin pelaajistoon on tullut muutoksia edelliseltä kaudelta ja siitä lisää ennakot osiossa.

21. Kesä, 2022

Yhdistyksen kesäjuhlaa vietetään 6.8.2022 Helsingin Kallioniemessä

Yhdistyksen perinteistä kesäjuhlaa vietetään lauantaina 6.8.2022 Helsingin Kallioniemessä. Yhdistyksen jäseniä pyydetään ilmoittautumaan osallistumisesta sähköpostilla 1.7.2022 mennessä.

15. Kesä, 2022

Frisbeegolfturnaus pidetään 2.7.2022 klo:12:00 Vantaan Malminiityssä

Jo perinteeksi tullut yhdistyksen frisbeegolfturnaus pidetäään Vantaan Malminiityssä 2.7.2022 klo:12:00. Ilmoittautumisia ottaa vastaan Lauri Liuhanen tai sähköpostilla vflbochumfinland@gmail.com

Otteluohjelma julkaistaan perjantaina 17.6.2022

Ensi kauden otteluohjelma julkaistaan perjantaina 17.6.2022. Kausi avataan ensimmäisellä kierroksella 5-7.8.2022. Ensi kaudella on poikkeava tauko marraskuu- joulukuu, jolloin pelataan MM kilpailut.