12.11.2022 Augsburg vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina mennään taas, vuoden vika peli kyseessä ja nyt on viimeistään Bochumin pelin kuljettava myös vieraskentällä. Tiistaina oli jo pakkovoiton paikka, se hoidettiin ja lauantaina sama homma. Tästä pelistä on otettava täydet pisteet.

Puolustuslinja jatkaa samana, Ordets ja Lampropoulos topparit, laidoilla Gamboa ja Soares. Vaihtopenkillä Horn ja Ouermann Sekä tarvittaessa Stafylidis. Toppariosastolta odotetaan nyt venymistä ja parempia otteita, jotta oma maali saadaan pidettyä puhtaana.

Keskikentällä Losilla, Stöger ja Förster. Vaihdossa Osterhage. Laidoilla Zoller ja Antwi Adjei. Kärjessä jatkaa Hofmann. Vaihdossa Holtmann, Osei Tutu, Ganvoula ja Bonga.

Augsburgissa nähdään todennäköisesti pari tuttua pelaajaa, Fredrik Jensen tulee todennäköisesti vaihdosta kentälle ja viime kaudella Bochumissa pelannut Elvis Rexhbecaj. Augsburgilla on 15 pistettä ja sitä pitää Bochumin saada kavennettua.

Arvio: 0-2

 

8.11.2022 Vfl Bochum 1848 vs Mönchengladbach 

Tiistaina pelataan taas, syyskauden viimeinen kotipeli ennen MM-kisojen taukoa.Vieraaksi saapuu Mönchengladbach ja stadionin odotetaan olevan täynnä. Kahden heikon vieraspelin jälkeen on tästä pelistä pakko saada pisteet. Bochumin hankintalistalla on varmasti tammikuussa toppari ja keskushyökkääjä.

Toppariosasto on Bochumolla ollut haavoittuvainen, oikeaa kokoonpanoa on ollut vaikea tehdä. Masovic ja Heinz ovat loukkaantuneena niin vaihtoehdot on vähissä. Ordets ja Lampropoulos jatkavat keskuspuolustajina, laidoilla Soares ja Gamboa. Vaihdossa Janko ja Ouermann.

Keskikentällä Losilla, Stöger ja Förster. Stafylidis aloittaa nytvaihdossa. Laidoilla Zoller ja Osei Tutu. Vaihdosta tulee Holtmann ja Antwi Adjei. Kärjessä jatkaa Hofmann. Vaihdossa on Ganvoula.

Mönchengladbach on ollut Bochumille aina vaikea vastustaja, viime kaudella ei saatu pistettäkään. MG on sarjassa puolivälin yläpuolella ja Thuram on heidän ykkönen maalipörssissä. 

Arvio: 2-1

5.11.2022 BvB vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina on paikallisderby Dortmundin vieraana. Naapurikaupungin karjavarkaat suuremmalla stadionilla, mutta viime kaudellakin ne joutuivat pettymään Bochumin kanssa, joka vei pisteet 4-0

Bochumin puolustusta on koeteltu tällä kaudella, loukkaantumiset on koetellut koko syys kauden. Masovic on nyt telakalla. Heinzin pelikunto ei ole vielä sillä tasolla, että pystyisi täysimittaiseen peliin. Heinz ja Ordets pelaavat toppareina, laitapuolustajina Gamboa sekä Soares. Toppariosasto on tälläkaudella ollut todellinen pettymys.

Keskikentällä jatkavat Losilla, Stöger ja Förster. Laidoilla Antwi Adjei ja toivottavasti Holtmann. Tämän kauden hankinta Osei Tutu ei ole vastannut odotuksia ja Arsenalin kasvatti on kaukana lahjakkuudestaan. Hofmann pelaa kärjessä ja Ganvoula aloittaa vaihdossa. Syksyn viimeisin hankinta Lys Moussetin odotetaan vihdoin tervehtyneen, sillä hänet on nähty jo joukkueen harjoituksissa.

Dortmund keikkuu sarjassa kärjen tuntumassa, mutta suurin odotuksiin nähden joukkueen esityksissä on ollut epävarmuutta. Joukkueella on suuri rosteri, mutta heikkoudet näkyy sielläkin toppariosastolla.

Arvio: 1-2

29.10.2022 Wolfsburg vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina Bochum matkaa Wolfsburgin vieraaksi. Muoviseura aiheuttaa Bochumin kannattajolle ikäviä muistoja, sillä siirtyihän entinen urheilutoimen johtaja rahan perässä Wolfsburgiin. Bochumilta odotetaan kauden parasta peliä vieraissa, joukkueen peli on ailahdellut paljon, mutta nyt itseluottamus on kasvanut ja sen odotetaan näkyvän lauantain pelissä.

Puolustuslinjassa jatkavat Soares, Ordets, Masovic ja Gamboa. Vaihdossa Stafylidis, Lampropoulos ja Horn. Tim Ouerman voi olla yllätyskortti myös avaukseen. Bochumin puolustus on ollut vaikeuksissa kauden aikana ja se pitää parantua, jotta joukkue saa pisteitä.

Keskikentällä aloittaa Losilla, Stöger ja Förster. Nämä pelaajat ovat vakiinnuttaneet avauksen paikan ja edellisessä pelissä se onnistui erittäin hyvin. Asanon loukkaantuminen on kaventanut pelaajien määrää keskustassa ja Osterhage on kapean pelaajaringin ainoa vaihtopelaaja keskustaan. Tosin Stafykodista voidaan käyttää myös keskikentällä. Laidoilla pelaa Holtmann ja Antwi-Adjei sekä kärjessä Hofmann. 

Wolfsburgilla on viiden pelin tappioton putki alla, mutta joukkueen puolustus on silti rikkonainen. Joukkueelle on tehty paljon maaleja ja tasapelit ei hirveästi kasvata pistemäärää.

Arvio: 1-3

23.10.2022 Vfl Bochum 1848 vs Union Berlin

Sunnuntaina vieraaksi saapuu Union Berlin, joka on aloittanut kauden vahvasti ja on sarjassa ykkösenä. Bochumin kausi on ollut rankkaa taaperrusta, mutta kotona ei ole vaa samanlaisiin alisuorituksiin, kuin viime viikonloppuna Stutgatissa.

Puolustajina jatkavat Masovic, Ordets, Soares ja Gamboa. Soares oli edellisessä pelissä pahoissa vaikeuksissa, joten hänen tilalle voisi tulla Janko tai Horn. Stafylidiksin pelaaminen on epävarmaa, sillä hän on ollut koronassa.

Keskikentällä jatkavat Losilla, Stöger ja Förster, laidoilla Holtmann ja Antwi-adjei. Zoller loukkaantui Stutgartissa ja hänen pelaaminen on epävarmaa. Kärjessä jatkaa Hofmann. 

Union Berlin on syyskauden yllättäjä. Joukku on piikkipaikalla ja viimeiset viisi peliä joukkue on voittanut kaikki sarjat mukaanluettuna. Joukkueelle on tehty vasta kuusi maalia ja tämä tilasto pitää saada sunnuntaina muuttumaan.

Arvio: 2-1

15.10.2022 Stuttgart vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina Bochum matkaa Stuttgartin vieraaksi. Kyseessä on kuuden pisteen peli, sillä voitolla Bochum menee sarjataulukossa Stuttgartin edelle. Tällä pelillä on erittäin suuri merkitys uudelle valmennukselle.

Bochum palasi vanhaa edellisessä pelissä ja tässä tullaan pysymään jatkossakin. Puolustuslinja lähtee Gamboa ja Soare laidoilla. Keskellä jatkavat Masovic ja Ordets. Masovic on vakiinnuttanut paikan avauskokoonpanossa ja Ordets on parantanut puolustamista joka pelissä.

Keskikentällä jatkavat Losilla, Osterhagen ja Förster. Stöger palaa kokoonpanoon koronan sairastamisen jälkeen, mutta aloittanee vaihdossa. Laidoilla jatkavat Holtmann ja Zoller, kärjessä aloittaa Hofmann.

Nousijajoukkue Stuttgartin kausi on ollut kaksijakoinen, joukkueella on viisi tasapeliä, mutta voitot odottaa. Tämä on kuuden pisteen peli olimme joukkueille.

Arvio: 1-2

8.10.2022 Vfl Bochum 1848 vs Frankfurt

Bochumin uudella valmennusjohdolla on lauantaina näytön paikka, kun ensimmäinen kotiottelu on kyseessä. Viikonlopun debyytti ei alkanut vahvasti ja kauden huonoin peli sai fanit kauhun partaalle. Uusi pelisysteeemi ei ollut missään tapauksessa onnistunut ratkaisu.

Vieläkö nähdään kolmen alakerta, Ordet , Horn ja Oermann. Hyökkäävät laitapelaajat Gamboa ja Soares, joista Soares oli edellisessä pelissä pahoissa vaikeuksissa. Brasilialaisen kärsivällisyys ei tahtonut riittää molempiin suuntiin juoksemiseen. Masovic tulee lauantaina avaukseen.

Keskikentällä aloitti edellisen pelin Losilla, Osterhage ja Goralski. Tällä kolmikolla oli suuria vaikeuksia selvitä puolustuksessa ja varsinkin hyökkäyksiin lähdöissä oltiin todella huonoja. Goralskin tilalle palaa Stöger ja keskikenttä on pakko saada haltuun, jos pelistä halutaan saada pisteet kotiin.

Frankfurtilla on kaksi voittoa alla ja viimeisimpänä kova voitto Union Berliinistä. Joukkuneen pelaaminen on kuitenkin ailahdellut paljon ja kaikki on mahdollista.

Arvio: 2-1

1.10.2022 RB Leipzig vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochumin uusi päävalmentaja Thomas Letsche saa tulikasteen lauantaina vierasottelussa Leipzigia vastaan. Kokoonpanosta puuttuu varmuudella Asano, Stafylidis ja Heinz. Mielenkiintoista nähdä, onko uusi valmennusjohto muuttanut pelisysteemiä.

Tässä on raadin kokoonpano lauantaille, laitapuolustajina jatkavat Gamboa ja Soares sekä keskuspuolustajina Masovic ja Ordets. Masovic pelasi maaottelissa Ruotsin kaadossa, mutta Norjaa vastaa hän sai huilata. Lampropoulos ja nuori lupauksemme Ouermann ovat penkillä.

Keskikentällä jatkavat Losilla ja Stöger. Patrik Ostrhage tulee kolmanneksi. Laidoilla Holtmann ja Zoller sekä Hofmann pelaa käjessä. Raati ei jaksa uskoa, että uusi valmennusjohto lähtee ajamaan suoraan kahden kärjen 4=4=2 pelisysteemiä vieraottelussa. 

Leipzigin kausi on alkanut ailahdellen ja joukkueella on kahdeksan pistettä alkukaudesta. Jjoukkue on kuitenkin ottanut jo Dortmundista kovan päänahan ja kotona on odotettavissa vaikea vastus.

Arvi: 1-2

18.9.2022 Vfl Bochum 1848 vs Köln

Sunnuntaina tulee vieraaksi "partavedet". Bochumilla on sekasortoino viikko takana, kun valmentajat saivat lähteä ja ollaan taas uuden edessä. Joukkueen ottaa väliaikaisesti vastuulle Heiko Butscher, joka taas kerran saa hieman epäkiitollisen tehtävän. A=junnujen valmentaja on jo kolmannen kerran samassa tilanteessa. Bochumin fanit on reagoineet valmentajien potkuihin hyvin vastahakoisesti, sillä Ries on kannattajien silmissä kulttimaineessa. Sunnuntaina katsomossa ja stadionin ympärillä on isot protestit seurajohtoa kohtaan.

Bochumin puolustaminen on ollut akilleen kantapää tällä kaudella, virheet ei ole ollut suuria, mutta pienet marginaalit on niitä millä pelit atkaistaan. Seuraavaan peliin tuskin tukee isoja muutoksia, Gamboa ja Soares pelaavat laidoilla, Masovic sekä Lampropoulos toppareina. Horn, Janko ja Ordets ovat vaihdossa.

Keskikentällä jatkavat Losilla, Stöger ja Förster. Asano on valitettavasti 4=6 viikkoa pois, polven sivuside vamman takia, joka tuli edellisessä pelissä. Laidoilla pelaa Zoller ja Holtmann sekä kärjessä Hofmann. Tähän peliin voidaan saada yllättäviäkin muutoksia, mutta niistä tiedetään vasta sunnuntaina.

Kölnillä on yhdeksän pistettä ja on seitsämentenä, joukkue pelalaa Euroopan conferensissi liigassa ja edellisestä Nice pelistä joukkueen ultrat ei saa plussa pisteitä. Väkivaltaisuudet katsomossa oli erittäin ala-arvoinen suoritus. Toivottavasti sunnuntaina fanit käyttäytyy asian mukaisesti, mutta ennakolta vaaralliset kohtaamiset voi eskaloitua vakaviksi.

Arvio: 1-0

10.9.2022 Schalke vs Vfl Bochum 1948

Lauantaina on oikea Derbypeli Schalkea vastaan, verivihollinen on viimeksi kohdattu oikeassa pelissä vuonna 2010. Odotettavissa on fanien keskuudessa keskinäisiä ongelmia ja poliiseja on useampi tuhat valmiudessa.

Bochum lähtee monen tappion jälkeen kuolemanotteluun pahinta mahdollista vastustajaa vastaan, mutta sehän lisää vain ottelun mielenkiintoa. Bochum lähtee peliin silti paineettomasti, peli on kulkenut 80 minuuttia, mutta se pitää saada jatkumaan yli 90 minuuttia, puolustus pitää saada toimimaan. Lauantaina palaa kokoonpanoon Soares, mutta avauksessa häntä tuskin nähdään, toppareina Masovic ja Ordets, laidoilla Horn ja Gamboa. Ordets tuo peliin pelotteen ilmapalloihin.

Losilla ja Stöger jatkavat keskikentällä ja Förster. Laidoilla Asano ja Zoller sekä kärjessä Hofmann.  Lys Moussetin odotetaan pääsevän kentälle, mutta valmentaja Ries on ilmoittanut, että hänen pelikunto ei ole ollut Bundesliiga tasolla. 

Schalkella on kolme pistettä, ilman voittoja. Schalken kärkipelaajat Terodde ja Polter on entisiä Bochumin miehiä ja ne eivat tule saamaan kiitosta Bochumin kannattajilta, eritoten Polter on kannattajien hampaissa.

Arvio: 1-2

3.9.2022 Vfl Bochum 1848 vs Werder Bremen

Lauantaina onkin sitten pakkovoiton tilanne Bochumilla, joukkueella on historiallinen neljän tappioputki alla ja nyt se on käännettävä. Vastaan tulee viime kauden nousija Werder Bremen.

Bochumin puolustuksella on ollut ongelmia läpi kauden, pienet henkilökohtaiset virheet on maksanut kalliita pisteitä. Lauantaina odotetaan Soaresin palaavan kokoonpanoon, koska hänet on nähty koko viikon joukkueen harjoituksissa. Toppareina jatkavat Masovic ja Heintz, laidalla Gamboa ja toivottavasti Soares. Stafylidis, Janko ja Ordets aloittavat vaihdossa. 

Keskikentällä jatkaa Losilla, Stöger ja Goralski. Laidoilla Holtmann ja Asano, kärjessä jatkaa Zoller. Hofmannin kausi ei ole alkanut vakuuttavasti, hyökkääjällä jo neljä maalitonta peliä, jolta odotetaan viime kauden perusteella maaleja. Tosin Bochumin maalintekopaikat on tällä kaudella ollut vähissä. Reservissä on loukkaantunut kärkipelaaja Lys Mousset, joka ei ole vielä saanut tulikastetta Bochumin joukkueessa.

Werder Bremen on perinteisesti nousijajoukkueena aloittanut vahvasti. Pari tasuria, yksi voitto ja viime viikon tappio Fankfurtille. Joukkuen puolustuksella on silti ollut ongelmia ja lauantaina nähdään paljon maaleja.

Arvio: 4-2

26.8.2022 Friburg vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochum matkaa perjantaina Friburgin vieraaksi. Bochumin tappiopeli täytyy unohtaa ja on katsottava vaan eteenpäin. Perjantaina nähdään varmasti uusi joukkue ja valmennusjohto tulee tekemään joitakin muutoksia.

Bochumin puolustus on saanut kylmää kyytiä kauden alkupeleissä. Uudet topparit on ollut helisemässä ja kannattajat ovat antaneet lokaa niskaan. Valmentaja Reis tulee vaihtamaan Masovicin Ordetsin tilalle, Heinz jatkaa toisena topparina. Gamboa jatkaa vasemmalla ja Janko oikealla, jos loukkaantuneita StafyliDisco tai Horn palaa kokoonpanoon. 

Keskikentällä pelaavat  Losilla, Stöger ja Asano. Laidoilla Holtmann ja Zoller, sekä kärjessä Hofmann. Vaihtopenkiltä kaivataan vahvempaa roolia, Förster ja Osei-Tutu on alisuorittaneita. Antwi -Adjei ja Osterhage ansaitsevat paikan kokoonpanoon.

Friburg on aloittanut kauden hyvin ja ainut tappio on tullut kotona Dortmundille. Vieraissa joukkue on ollut vahvat ja ottanut molemmista peleistä voiton. Ei tule helppoa peliä Bochumille, mutta nyt on pakkovoiton paikka.

Arvio: 1-2

21.8.2022 Vfl Bochum 1848 vs Fc Bayern München

Sunnuntaina tulee vastaan kivikova Bayern München. Bochum on aloittanut kauden kahdella kirvelemällä yhden maalin tappiolla niin seuraavasta pelistä olisi aika ottaa pisteet. Tilastollisestitehtävä on lähes mahdoton, mutta tilastot on tehty muutettavaksi. Viime kauden voitto on vielä elävästi verkkokalvolla.

Bochumin puolustuksella on ollut vaikeaa alkukaudesta. Uusilla torppareilla on vielä sopetumisvaikeuksia ja Soaresin puuttuminen on näkynyt. Toppareina jatkavat Ordets ja Heinz, laidoilla Gamboa ja Janko. Edellisestä pelistä oli poissa Stafylidis, Soares ja Horn. 

Keskikentällä jatkavat Losilla, Stöger ja Asano. Vaihtoehtoisesti Förster ottaa Asanon paikan, sillä kovuutta tarvitaan Batermin keskikenttää vastaan. Laidoilla jatkaa Zoller ja Osei-tutu. Edellisestä pelistä olivat poissa Holtmann ja Antwi-Adjei loukkaantumisten takia. Kärjessä jatkaa Hofmann.

Bayern on aloittanut perinteisesti vahvasti. Vastustajilla ei ole ollut mitään jakoa. 6-1 voitto Frankfurtista ja Wolkkarit hävisi 2-0. Nuori Musiala on maalipörssin kärjessä kolmella maalilla. Bochum yllätti keväällä, miksei myös nyt syksyllä.

Arvio3-1

13.8.2022 Hoffenheim vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina matkaa Bochum Hoffenheimin vieraaksi. Molemmat joukkueet lähtee tappio niskassa ja molemmat haluaa ensimmäiset pisteet mukaan. Bochumista lähtee kolmen tuhannen kannattaja ryhmä kannattamaan omiaan. 

Bochumin topparille Masovic kävi edellisessä pelissä omaan maaliin johtanut virhe ja se saattaa maksaa avauksen paikan. Valmennusjohto varmasti miettii Lampropoulosta avaukseen. Ordets ja Gamboa ovat varmoja avauksessa, mutta Stafylidiksen paikan voi ottaa Horn.

Keskikentällä jatkavat Losilla, Stöger ja Asano. Laidoilla Holtmann ja Zoller. Kärjessä jatkaa Hofmann. Hofmannin tilanne on mielenkiintoinen, hän on vahva ilmapalloissa, mutta häneltä odotetaan maalipaikkoja. Edellisessä pelissä maalipaikat jäi vähiin, mutta siihen tarvitaan myös laitahyökkääjiltä enemmän apuja. Hyökkääjiltä odotetaan lauantaina vahvempaa esitystä kuin edellisestä kotipelistä.

Hoffenheim jäi ilman eurooppapaikkoja viime kauden jälkeen. Joukkueessa on paljon kokemusta ja laatupelaajia, mutta täysin voitettavissa. Joukkueessa on monta entisiä huippupelaajia, mutta välttämättä nimet ei vaan riitä.

Arvio: 1-2

6.8.2022 Vfl Bochum 1848 vs Mainz

Kauden avaus pelataan lauantaina Bochumin Vonovia Ruhrstadionilla, vastaan tulee viime vuoden tapaan Mainz. Bochumin joukkue on muuttunut viime kaudesta, mutta harjoitusotteluideen perusteella uudet pelaajat ovat sopineet hyvin omiin rooleihinsa. Harjoitusotteluissa joukkue on pelannut yllättävän kypsästi ja tästä kaudesta voidaan odottaa hyvää, vaikka Bundesliigan ennakkoveikkauksissa Bochumille odotetaan vaikeaa kautta. Tästä ei tarvi olla huolissaan, sillä joukkue lähtee kauteen hyvin luottavaisin mielin.

Maalivahti Riemann jatkaa ykkömaalivahtina. Kuskuspuolustajina aloittaa Ordets ja Lampropoulos, laidoilla Gamboa sekä vasemmalla laidalla viime hetken hankinta Kölnistä, Jannes-Killian Horn. Soares on ollut harjoituskaudella loukkaantunut ja tuskin palaa kokoonpanoon ihan hetkeen. Vaihdossa on Masovic, Saidy Janko ja Stafilidis.

Keskikenällä aloittavat kapteeni ja joukkueen työmyyrä Losilla. Kevin Stöger, joka saapui juuri Mainzista Bochumiin. Asano pelaa kolmantena keskikentällä. Vaihdosta aloittaa Förster ja Osterhage, eli penkillä on myös laajuutta. Laitahyökkääjistä aloittaa Holtmann ja Simon Zoller. Kärjessä pelaa Hofmann. Vaihdossa Ganvoula, Antwi-Adjei ja Osei-Tutu. Kannattaa ottaa seurantaan Hofmann, josta voi kehittyä tällä kaudella armoton maalintekjiä Bundesliigaan.

Mainz on tuhlannut tälle kaudelle pelaajiin. Ne osti meiltä Maxim Leitschin 3,5Milj€:lla, joka palaa heti ensimmäisessä pelissä entiselle kotistadionille. Bochumin kasvatti joutuu kovaan testiin. Tiukka ottelu on tulossa.

Arvio: 3-1

KAUSI 2022/2023

Pelaajaesittely kaudelle 22/23

Bochumin joukkue on taas muuttunut sitten viime kauden. Nuoret topparilupauksemme Leitsch ja Bella-Kotchap myytiin muihin seuroihin. Leitsch meni Mainziin ja Bella-Kotchap Southamptoniin. Bochum sai seurasiirroista 13,5M€. Hyökkääjistä lähtivät Polter, Pantovic, Tesche ja Bockhorn, Polter siirtyi Schalkeen omasta pyynnöstä ja hän menetti monta Bochumin kaveria tämän takia. Bochum sai tästä siirrosta 1,5M€.

Maalivahteina jatkavat kokeneet pelaajat Riemann ja Esser, nuorempana pelaajana Paul Grave. Puolustuslinjassa jatkavat laitapakit Cristian Gamboa ja Danilo Soares. Saidy Janko on oikea laitapuolustaja, joka siirtyi tälle kaudelle lainasopimuksella Espanjalaisesta Real Valladolidista. Bochum osti viime kaudella Bochumissa lainalla olleen Konstantinus Stafylidisin Hoffenheimista varsin kohtuullisella hinnalla 0,25M€. Stafilydis on monipuolinen pelaaja, jota voidaan käyttää puolustajana tai keskikentällä.

Keskuspuolustajina jatkaa Erhan Masovic ja kokenut Vasilious Lampropoulos. Bochumin oma kasvatti Tim Oermann 18v sai sopimuksen edustukseen. Ukrainalainen Ivan Ordets tuli lainasopimuksella Moskovan Dynamosta. Ordets on Schaktar Donetskin kasvatti ja on kokenut 30 vuotias pelaaja. 

Keskikentälle on suurimmat muutokset, Rexbecaj, Löwen ja Tesche lähtivät. Kapteeni Losilla jatkaa tietenkin ja Patric Osterhage, mutta uusia tulokkaita on Puolalainen Jacek Goralski, joka siirtyi Kairat Almatysta ilmaisella siirrolla. Goralski pelaa alempana keskikenttäpelaajana. Vanha pelaajamme Kevin Stöger palasi Bochumiin muutaman kiertolaisvuoden jälkeen Mainzista ilmaisella siirrolla. Phillipp Föster siirtyi Stuttgartista Bochumiin. Bochum maksoi pelaajasta 0,5M€ eli varsin kohtuullinen hankinta, jolla on Bundesliiga 1 ja 2 kokemusta. 

Laitahyökkääjina jatkavat Gerrit Holtmann, Christopher Antwi-Adjei ja Takuma Asano. Uutena hankintana tuli Arsenalista Jordi Osei-Tutu, joka on Bochumille vanha tuttavuus. Osei-Tutu pelasi kaudella 19/20 lainalla Bochumissa. Nuori pelaaja, joka ei saanut Englannissa mahdollisuuksia voi olla ensi kaudella varsinainen musta hevonen, jota kannattaa seurata.

Hyökkääjistä jatkavat Simon Zoller, Tarsis Bonga ja Silvere Ganvoula. Tosin Bonga ja Ganvoula ovat vielä myyntilistalla, joten muutoksia saattaa vielä tulla. Uusista hankinnoista Phillipp Hofmann tuli Karlsruhesta ilmaisella siirolla. Harjoituspeleissä ei vielä maalihanat ole kunnolla auennut, mutta tältä pelaajalta odotetaan ensi kaudella isoja maalimääriä.

14.5.2022 Union Berlin vs Vfl Bochum 1848

Sarjakauden viimeinen kierros pelataan lauantaina. Bochum on varmistanut ensi kauden sarjapaikan Bundesliigassa, mutta viimeisessä pelissä on panoksena sijoituksista määräytyvät taloudelliset bonukset seuroille. Union Berlin taistelee Eurooppa Cupin suorasta paikasta eli ottelulla on vielä suuret taloudelliset panokset. Kausi on saatu kaikenkaikkiaan koronarajoituksista huolimatta pelattua onnistuneesti läpi. 

Puolustustuslinjassa jatkavat Gamboa, Soares, Masovic ja Leitsch. Bockhorn ja Bella Kotchap tulevat vaihdosta kentälle. Puolustuslinjasta on lähdössä pois tämän kauden jälkeen, Bockhorn ja Lampropoulos ainakin, sekä nuorista toppareista Leitsch tai Bella Kotchap huhuillaan olevan myyntilistalla.

Keskikentällä jatkaa työmäärä Losilla, Rexhbecaj ja Pantovic. Löwen, Tesche vaihdossa näille paikoille. Laidalla Holtmann ja Asano ja vaihdossa Blum ja Antwi Adjei. Keskikentällä tulee olemaan vaihtuvuutta ensi kaudeksi. Laitapelaajat Rexhbecaj, Löwen jättävät seuran sekä Blum, Tesche ja Pantovic tulevat siirtymään toisiin seuroihin. Hyökkääjänä jatkaa vahvan loppukauden pelannut Polter, vaihdossa Zoller ja Locadia, joka ei ole saanut jatkoa ensi kaudeksi.

Union Berlin on pelannut hienon ja vahvan kauden ja joukkue tulee pelaamaan ensi kaudella Euro pelejä. Bochumilta on viimennen voitto Union Berliinistä vieraissa vuodelta 2013 eli nyt pitää tilanne korjata.

Arvio: 1-2 

6.5.2022 Vfl Bochum 1848 vs Bielefeld 

Perjantaina jatkuu taas pelit kauden viimeisellä kotiottelulla. Onneksi sarjapaikka on varmistettu ja suurimmat paineet on poissa, sillä Bielefeld on jostain syystä ollut erittäin vaikea vastustaja Bochumille. Edellisestä voitosta on jo neljä vuotta eli Bochumilla suuremmat paineet ottaa voitto.  Bielefeld taistelee vielä suoran putoamisen paikasta, joten haastava peli tulossa.

Muuttaako Reis voittavaa kokoonpanoa? Linjassa jatkavat Gamboa, Leitsch, Masovic ja Bockhorn. Soaresin ja Bella Kotchapin tilanteesta ei ole tietoa, palaavatko he pelaavaan kokoonpanot. Lampropoulos ja Stafylidis on myös hyviä vaihtoehtoja kokoonpanoon.

Keskikentälle tulee muutoksia, Tesche saa jäähyväispelin viimeisessä kotipelissä. Tesche tuskin jatkaa ensi kauden joukkueessa ja valmentaja Ries haluaa antaa Teschelle kunniakkaat jäähyväiset kotikatsomoon, sillä olihan hän nousun kannalta tärkeä pelaaja. Losilla ja Rexhbecaj Tesche rinnalla. Kärjessä aloittaa Zoller.

Bielefeld taistelee putoamista vastaan ja karsintapeli on suurin saavutus tämän kauden sarjasta. Joukkueella on varmasti eniten tasapelejä tämän vuoden peleistä, mutta pitkälle niillä ei pärjää. Bochumissa tuskin välitetään, vaikka Bielefeld tippuisi suoraan kakkoseen.

Arvio: 2-0

30.4.2022 BvB vs Vfl Bochum 1848 

Kolme viimeistä kierrosta jäljellä ja Bochum matkaa lauantaina paikallisvastustajan vieraaksi. Pitkästä aikaa Bochum pääsee jättimäisen yleisön ympärille. Dortmund taistelee kunniasta ja Bochum haluaa varmasti haastaa suuren naapuri kaupungin.

Bochumin puolustus haparoi viime ottelussa, mutta tuleeko siihen muutoksia? Leitschin epävarmat otteet on varmasti valmennusjohdon papereissa. Tilalle olisi tarjolla Masovic, mutta viimeaikaisten myyntihuhujen perusteella Maxim Leitschin odotetaan ottavan avauksen paikan. Soares, Gamboa ja Bella Kotchap jatkavat avauksessa.

Keskikentällä jatkaa Losilla ja Rexhbecaj. Kolmannesta paikasta taistelee Pantovic, Löwen ja Osterhage. Näiden kolmen pelaajan odotetaan nostavan tasoa, sillä tälle paikalle ei ole löytynyt vakiintuvaa pelaajaa. Polter palaa avaukseen, sillä Zollerin pelikunto ei viellä riitä avaukseen, kuten edellisessä pelissä nähtiin.

Dortmundin on varmistanut ensi kaudelle mestareiden liigan paikan ja tuloksella ei ole sarjataulukossa merkitystä. Tietenkin taloudellinen merkityskin huomattava, mitä korkeammalla sarjataulukossa on. Joukkueella on paljon pelaajia telakalla ja BochumUlla on täydet yllätysmahdollisuudet.

Arvio: 1-2

24.4.2022 Vfl Bochum 1848 vs Augsburg

Sunnuntaina on erittäin tärkeä kotipeli Augburgia vastaan. Voitolla varmistuu sarjapaikan säilyminen ja tappiolla saadaan lisäjännitystä. Sanktioiden vuoksi katsomot A-D on sunnuntaina suljettuna.

Bochumin puolustuslinja pysyy samana, Soares, Bella Kotchap, Leitsch ja Gamboa. Edellisen pelin jälkeen tuli varmasti nuhteita, mutta edessä on uusi peli. Stafylidis on kortin takia poissa tästä pelistä.

Keskikentällä ovat Losilla, Rexbecaj ja Pantovic. Laidoilla Holtmann ja Asano sekä kärjessä Polter. 
Vaihdosta Zoller, Löwen ja Blum ja mahdollisesti Locadia.

Augsburg taistelee kovasti tippumista vastaan. Seuralle tämä on tuttua, sillä se on keikkunut karsintaviivan molemmin puolin hyvin monena vuotena. 

Arvio: 2-0

16.4.2022 Freiburg vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina mennään taas Friburgin vieraana. Odotettavissa tasainen vääntö, sillä onhan joukkue kohdattu jo kaksi kertaa. Bochumista lähtee varmasti suuri faniryhmä Friburivin kannattamaan omia.

Bochumin puolustus jatkaa samalla linjalla, Gamboa, Leitsch, Bella Kotchap ja Soares. Tähän on vaikea tehdä muutoksia, jos ja kun kaikki ovat terveenä tai korttitili ei ole täynnä. Onneksi penkillä on laajuutta, Masovic ja Bockhorn tai Stafylidis ovat käytettävissä. Stafylidis on kuitenkin viime peleissä löytänyt paikkansa keskikentällä.

Keskikentän pohjalla uurastaa Losilla ja ylempänä Rexhbecaj. Toinen alempi on Stafylidis, joka on ollut raadille positiivinen yllätys rakentajaksi pelaajaksi, ehkä seuraava paikka on hyökkääjä? Polter aloittaa kärjessä ja Zoller tulee vaihdosta sisään.

Friburg on kauden yllättäjä ja taistelee mesteiden liigan paikoista. Kokenut valmentaja on taas saanut joukkueen lentoon ja helppoja pisteitä ei ole Bochumille tiedossa.

Arvio: 1-2

10.4.2022 Vfl Bochum 1848 vs Leverkusen

Sunnuntaina tulee Luken Leeverkusen Bochumin vieraaksi. Suomalaisia ottelu kiinnostaa, mutta Bochumille se on yksi peli muiden joukossa, varsinaista paikallispelin kiimaa ei ole tarjolla. Hieman yllättäin edellisen kotipelin episodin jälkeen ottelu saadaan pelata yleisölle. Yleiseen myyntiin lippuja ei tule. 

Edellisen pelin kokoonpanossa oli yllättäviä asioita, valmentaja Reis oli laittanut laitapuolustaja Stafylidisin keskikentän keskelle. Hän pystyi kovalla prässillä haastamaan Hoffenheimin keskustaa. 
Korttitilin takia edellisestä pelistä pois ollut Bella-Kotchap palaa kokoonpanoon. Soares, Leitsch ja Gamboa jatkavat linjassa. Masovic palaa penkille.

Keskikentän puurtajat Losilla ja Rexhbecaj jatkavat keskustassa. Raati arvelee, että Löwen ottaa Stafylidis paikan kolmantena. Laidoilla Asano ja Pantovic. Hieman yllättäin Holtmann on tippunut vaihtopenkille. Kärjessä jatkaa Polter. Zoller voi olla jo yllätyskortti kokoonpanoon.

Leverkusen on pelannut hyvän kauden ja pelaa lähes varmasti ensi kaudella mestareiden liigassa. Leverkusen on pelannut upporikasta ja rutiköyhää peliä, hyökkäysvoittoinen pelitapa on riskialtista ja puolustus on vuotanut luvattoman helposti. Mainittakoon, että Leverkusen on sarjassa kolmantena, mutta niille on tehty kaksi maalia enempi kuin Bochumille tällä kaudella. Bochumin vastahyökkäykset tulee yllättämään Leverkusenin.

Arvio: 3-2

2.4.2022 Hoffenheim vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina jatkuu taas ja maaottelutauolla on paranneltu koronaa. Joukkue alkaa olemaan taas terveenä ja maajoukkueessa on Asano ollut Japanin matkassa kohti Mm kisoja. Viimeaikaisissa treeneissä Zoller on ollut jo varsin vahvassa kunnossa pitkän loukkaantumisen jälkeen.

Puolustuslinjaan palaavat Leitsch ja Soares, Bella Kotchap ja Stafylidis jatkavat. Gamboa ja Bockhorn aloittavat vaihdossa.

Keskikentällä jatkaa Losilla, Rexhbecaj ja Löwen. Laidoilla Holtmann ja Antwi Adjei. Blum, Asano ja Pantovic aloittavat vaihtopenkillä. Kärjessä aloittaa Polter ja Locadia, vaikea kuvitella, että Zoller olisi vielä pelaavassa kokoonpanossa, vaikka hän vetää jo joukkueen kanssa treenejä.

Hoffenheim taistelee europaikoista ja on esittänyt viimeaikoina vahvoja otteita. Syksyllä Bochum otti pisteet ja lauantaina ei helpolla luovuta pisteistä.

Arvio: 1-2

18.3.2022 Vfl Bochum 1848 vs Mönchengladbach

Perjantaina on paikallispeli Mönchengladbachia vastaan iltavalaistuksessa Ruhrstadionilla. Stadionille otetaan 20t katsojaa ja tunnelmasta ilta ei jää kiinni. Korona on viimeaikoina vaikuttanut Bochumin kokoonpanoon ja piemeille seualle tällä on isot vaikutukset.

Puolustus on hyvin erinäköinen mitä ollaan tavallisesti nähty. Leitsch, Gamboa, Soares ovat vielä poissa. Linjassa nähtäneen Stafylidis, Bella Kotchap, Masovic ja Bockhorn. Raadissa uskotaan, että valmentaja Reis on viikon hrjoituksessa korostanut joukkuepuolustuksen merkitystä ja seuaavassa pelissä täytyy tulla huomattavaa parannusta edelliseen peliin.

Koronan takia on keskikentältä poissa myös  Pantovic. Keskikentällä aloittaa Losilla, Rexhbecaj ja Löwen. Osterhagen otteet on ollut viimeaikoina liian keveitä ja perjantaiNa hän aloittaa vaihdossa. Laidoilla on Holtmann ja Asano. Vaihdossa Blum ja Antwi Adjei. Kärjessä aloittaa Polter ja Locadia vaihdossa.

Mönchengladbachin kausi on mennyt odotuksia nähden alakanttiin. Joukkue on keskikastin alapuolella. Taistelu pisteistä on kova. Voitolla Bochum menee jo viiden pisteen karkumatkalle Mg:tä.

Arvio: 2-1

13.3.2022 Frankfurt vs Vfl Bochum 1848

Sunnuntaina mennään taas ankfurtin vieraana. Molemmat joukkueet taistelevat tiukasti pisteistä ja Bochum nousisi Frankfurtin edelle voittamalla vieraspelin. Yleisö on taas mukana stadionilla ja 25000 katsojaa otetaan sisälle. Bochumista lähtee 1300 kannettavan joukko vieraspeliin.

Puolustuslinjaan tulee sunnuntaina muutoksia. Maxim Leitscholla on todettu korona ja hän on varmuudella pois. Leitschin tilalle nostettaneen Masovic. Soares, Gamboa ja Bella Kotchap, jatkavat avauksessa. Toivottavasti joukkueelle ei tule lisää korona poissaoloja.

Keskikentällä pelaavat Losilla, Rexhbecaj ja Löwen, laidoilla Holtmann ja Asano. Penkillä on vaihtoehtoina Pantovic, Antwi Adjei ja Blum. Kärjessä jatkaa Polter, kun Locadia on loukkaantunut. Erittäin positiivisia uutisia kuultiin viikolla, että Simon Zoller on palannut joukkueen harjoituksiin ja hänen todennäköisesti tullaan vielä tälläkAudilla näkemään kokoonpanossa. 

Frankfurtilla on voittopeli alla Herthasta viime viikonlopulta. Joukkue on sarjassa kymmenentenä ja sarjapaikka on melkeinpä varmistettuna. Molemmilla joukkueilla on vielä pienet mahdollisuudet eurokentille, joten taistelu tulee olemaan kova.

Arvio: 0-1

5.3.2022 Vfl Bochum 1848 vs Greuther Fürth

Lauantaina mennään taas kotiottelulla Fürtha vastaan, jos joukkueella on ollut raskas viikko niin on se ollut myös faneille. Kaksi karvasta tappiota ja lauantaina pitäisi olla parhaassa tikissä, sillä voittojen tielle on pakko päästä. Fürth on jumbojoukkue ja pisteet on otettava, vaikka viikko on ollut henkisesti erittäin rankka. 

Valmennusryhmä miettii varmasti puolustajien koostumusta. Soares ja Gamboa ovat laidoilla, mutta toppariosastoon saattaa tulla muutosta. Kotchap ja Leitsch ovat joutuneet kokemaan pettymystä, joten raati ei ihmettele jos Masovic ottaa jommankumman paikan.

Keskikentän moottori Losilla jaksaa kyllä ja Rexhbecaj. Ylempää keskikentää voi taas arvailla. Osterhage oli cupin pelissä liian kevyt pelaaja Ja Löwen ottaneen hänen paikan. Laidoilla Holtmann ja Asano. Kärjessä pelaa Polter. Locadia loukkaantui keskiviikon pelissä ja hänen pelaaminen on epävarmaa. 

Geuther Fürthin kausi on ollut pettymys. Joukkue majailee jumbona ja putoaminen on lähes varma. Joukkue on kuitenkin esittänyt viime peleissä piristymisen merkkejä ja on ottanut pisteitä jo useammassa pelissä. Missään tapauksessa ei tule olemaan helppo peli.

Arvio: 3-1

27.2.2022 Vfl Bochum 1848 vs Rb Leipzig 

Sunnuntaina saapuu tölkit vieraaksi Ruhrstadionille. Stadionille otetaan taas 10000 katsojaa, mutta tunnelmasta tämä ottelu ei jää kiinni. Bochumilla alkaa härkäviikko, mutta joukkue lähtee luottavaisena suuremman kimppuun, sillä kaatuihan edellisessä kotipelissä se suurin. Seuraavalla viikolla on keskiviikkona cupin puolivälierä kotona ja taas seuraavana viikonloppuna tulee Fürth Bochumiin.

Valmentajilla riittää mietittävää seuraavan viikon pelaavasta kokoonpanosta. Bochum lähtee tulevaan kotipeliin samalla puolustuslinjalla, kuten viimeisissä peleissä. Soares, Leitsch, Kotchap ja Gamboa. Stafylidis tulee vaihdosta kentälle tuuraamaan laitapuolustajaa. Masovic on todennäköinen toppariosaston paikkaajaksi.

Keskikentälle pekaa Losilla ja Pantovic. Rexhbecaj palaa taas kokoonpanoon ja avaukseen. Löwen on myös vateenotettava pelaaja Pantovicin tilalle. Laidoilla jatkavat Holtmann ja Antwi-Adjei ja vaihdosta tulee Asano laitahyökkääjäksi. Vieläkö Locadia saa mahdollisuuden avaukseen, sillä edellinen peli oli hyvin vaisu. Raati ehdottaa Polterille uutta mahdollisuutta.

Leipzig on vaisun alkukauden jälkeen nousut jo neljänneksi sarjassa. Edellisessä pelissä joukkue kaatoi Herthan 6-1 ja on pelannut viime pelit hyvin vahvasti. Silva ja Nkunku on vaarallinen hyökkäysduo, joiden kanssa pitää Bochumin puolustus olla tarkkana.

Arvio: 2-1

19.2.2022 Stuttgart vs Vf Bochum 1848

Lauantaina jatketaan Stutgartin vieraana. Erittäin tärkeä peli Bochumille saada vieraissa voitto. Toivottavasti Munchen voiton krapula on mennyt ohi ja taistelu pisteistä jatkuu. Viimeisimmän tiedon mukaan pelaajisto on tervehtynyt ja koronapotilaat ovat taas harjoituskunnossa.

Puolustuslinjassa tulevat jatkamaan Gamboa, Bella Kotchap, Maxim Leitsch ja Soares. Viimeisen pelin jälkeen linjaa on vaikea muuttaa, jos pelaajat ovat terveenä. Laatua penkillä, Stafylidis, Lampropoulos ja Masovic.

Keskikentällä jatkavat Losilla, Rexbecaj ja Osterhage, joka on raadille hieman yllättäin noussut avauksen pelaajaksi, vaisun alkukauden jälkeen. Holttman ja Antwi Adjei laidoilla sekä Locadia kärjessä. Locadia on osoittanut olevan Bochumille vahvistus tammikuun siirtoikkunasta. Vaihdossa kirittää Polter, jonka peliin on tullut huomattavasti terävyyttä kilpailun lisääntyessä.

Stuttgart on valahtanut putomisviivan alapuolelle ja se on hävinnyt viimeiset neljä peliä. Syksyn kamppailusta nyhjättiin maaliton tasapeli, mutta lauantaina nähdään varmasti maaleja.

Arvio: 0-3

12.2.2022 Vfl Bochum 1848 vs Bayern München 

Lauantaina tulee vastaa kivikova Bayern München, mutta sitä ei lähdetä kumartamaan. Katsomoon  myydään 7500 lippua, josta 1500 menee päätykatsomoon. Loput 2500 menee vip jne vieraille, mutta erityistä ihmetystä Bochumissa on aiheuttanut, että 400 lippua menee BM faneille. Kauan odotetun maalivahtien Manu taistelun voittaa Riemann, silla Neuer on käynyt polvileikkauksessa, eikä ole lauantaina mukana. 

Bochumin puolustuksessa jatkavat Leitsch, Bella Kotchap ja Soares. Valmentajat varmasti pohtivat, riittääkö Gamboan jalka Münchenin nopeita laitureita vastaan. Staylidis on varmasti harkinnassa tälle paikalle.

Keskikentän työmyyrä Losilla palannut jo harjoituksiin ja palaa avaukseen. Rexhbecaj ja Löwen ovat muut keskikentän keskustan pelaajat, sekä laidoilla Holtmann ja Pantovic. Kärjessä aloittaneen Locadia. Polter tulee varmasti lauantaina kentälle.

München on tietenkin ehdoton suosikki, mutta Lewandovski on ennenkin pimennetty Ruhrstadionilla. Lauantaina nähdään varmasti eri Bochum kuin syksyllä.

Arvio: 2-1

4.2.2022 Hertha Berlin vs Vfl Bochum 1848

Perjantaina taas jatketaan Herta Berliinin vieraana. Bochumin valmenta Ries antoi pelaajille viime viikonlopun vapaaksi, mutta ilmeisesti se ei ollut kovin hyvä idea. Kapteeni Losilla ja Masovic saivat maanantain koronatestistä positiivisen tuloksen ja he eivät ole käytettävissä perjantain pelissä. Toivottavasti tapauksia ei tulisi enempää.

Bochumin puolustuksessa jatkavat toppareina Maxim Leitsch ja Armin Bella Kotchap, Soares ja Stafylidis laitapuolustajina. Vaihtopelaajina Gamboa ja Lampropoulos. Puolustuslinjaan tuskin tehdään isompia muutoksia, jos kaikki pysyvät terveenä.

Mielenkiintoista nähdä valmentaja Reisin keskikentän avauskokoonpano. Tuleeko Robert Tesche Losillan paikalle. Rexhbecaj ja Löwen ovat varmasti avauksessa. Holtmann ja Pantovic laidoilla ja kärjessä jatkanee Locadia. Polter, Asano, Osterhage, Antwi- Adjei ja Bockhorn vaihdossa. Mainittakoon, että Simon Zollerin kuntoutus ristisedevammasta on edennyt hyvin. Hän on päässyt jo pallolliseen harjoitteluun yksityisvalmennuksessa. Hänet saatetaan nähdä vielä loppukaudesta kokoonpanossa.

Hertha Berliinillä on kahden ottelun tappioputki alla ja joukkue oon ehkä yllättäin sarjassa kolmantenatoista Bochumin takana. Joukkuetta on vaivannut epätasaisuus, vaikka syksyyn mahtui hyviäkin pelejä. Bochum lähtee hakemaan revanssia syksyltä, jolloin Hetha haki pisteet Ruhrstadionilta.

Arvio: 1-2

22.1.2022 Vfl Bochum 1848 vs Fc Köln

Lauantaina on kiihkeä paikallisvvihollinen Bochumin vieraana. Harmittavaa kyllä, että tähän odotettuun peliin ei pääse suuri yleisö mukaan. Lippuja myydään vain 750 kpl:tta kausikortin omistajille eli kisa lipuista on kova. Se mitä stadionin ulkopuolella tulee tapahtumaan niin siitä varmasti kuullaan lisää. Molemmilla joukkueilla varmasti painaa cup pelin rasitukset ja odotettavissa on kahden väsyneen joukkueen taistelu.

Valmentaja Reis on yllättäen antanut vastuuta Bella KotchapIle talven ensimmäisissä peleissä. Syksyllä vastuu jäi todella vähiin ja Raati pitää tätä nyt erikoisena ratkaisuna. Masovic pelasi vahvan syyskauden Lampropoukosin kanssa ja nyt heidät on laitettu penkin puolelle. Soares, Leitsch ja Bella-Kotchap jatkavat avauksessa. Gamboa paikkaa pidetään uhattuna, vaikka hän on viimeiset pelin hyvin pelannutkin. Stafylidis ottaneen hänen paikan.

Keskikentällä Losilla ja Rexhbecaj ovat avauksessa. Pantovicin kaksi maalia cupin pelissä saattaa riittää avauskokoonpanoon. Löwen on pahin uhkaaja ja hän on voimakkaampana pelaajana vahvempi ehdokas avaukseen. Holtmann on toisella laidalla, mutta kuka on toisella puolella jää nähtäväksi. Asano, Antwi Adjei, Bockhorn ja Blum vaihtoehdot tai Pantovic siirtyy laitaan. Kärjessä aloittaa Polter, sillä Locadia ole vielä 90 minuutin kunnossa.

Köln on viisi pistettä Bochumin yläpuolella. Modeste on heidän parhain maalintekijä ja erityisesti hänen kanssaan Bochumin puolustuksen pitää onnistua. Tärkeä ottelu molemmille, mutta Bochum ottelun vie.

Arvio: 3-1

15.1.2022 Mainz vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina jatkuu pelit Mainzin vieraana ja tiistaina Mainz tulee Bochumiin cupin peliin. Lauantain peli on henkisesti tärkeä peli Bochumille, sillä voitolla puamisviiva jää jo selvästi turvallisemman matkan päähän ja Mainz jää meidän taakse.

Valmentaja Reis yllätti edellisessä pelissä kokoonpanolla. Bella-Kotchap oli taas avauksessa sitten syksyn ensimmäisten pelien. Lauantaina tilanne todennäköisesti muuttuu, sillä Masovic palaa taas kokoonpanoon korttitilin nollaamisen jälkeen. Hyvän ottelun pelannut Gamboa joutuu todennäköisesti väistymään Stafylidisin tieltä vaihtopenkille. Leitsch ja Soares jatkavat avauksessa, jos pysyvät terveenä.

Bochum hakee vahvistusta keskikentälle. Ylempää keskitkentä pelaajaa kaipaa valmentaja Reis. Huhuissa on paljon spekuloitu, jospa Robert Zulj saataisiin lainattua takaisin Bochumiin. Vielä siirtoja ei ole tiedossa, joten Losilla, Rexhbecaj ja Pantovic aloittavat, sekä laidassa jatkaa Holtmann. Asanon epävarma peli saattaa tiputtaa kaverin penkille ja Antwi-Adjei tulla avaukseen. Kärjessä jatkaa Polter ja vaihdosta tulee uusin hyökkääjä Locadian kentälle.

Mainzilla on tappio alla Leipzigista. Mainz tulee varmasti motivoituneina Bochumia vastaan, sillä onhan peli heillekin hyvin tärkeä. Syksyllä Mainz hävisi Bochumille, joten joukkue varmasti hakee revanssia ja yliotetta tiistain peliin.

Arvio: 1-2

9.1.2022 Vfl Bochum 1848 vs Vfl Wolfsburg 

Kausi jatkuu taas lyhyen talvitauon jälkeen ja koronakurjimus jatkuu maailmalla. Vuosi 2022 aloitetaan taas tyhjille katsomoille. Vfl Bochum hankki ensimmäisen hyökkääjäpelaajan siirtoikkunasta, hollantilainen Jürgen Locadian tulee Brightonista. Locadian on pelannut myös kauden Hoffenheimissa. Soma Novothny siirtyi lainalle Kyprokselle. Perinteisiä aurinkorannan leiriä ei tänä vuonna järjestetty ja leirijakso oli kotimaisemissa.

Bochumin kokoonpanoon tuskin tulee isoja muutoksia. Puolustuslinjassa jatkaa Soares, Leitsch, Masovic ja Stafylidis. Bella= Kotchapia yritetään myydä siirtoikkunassa ja häntä tuskin nähdään kokoonpanossa. Gamboa, Lampropoulos ja Bockhorn ovat vaihdossa.

Keskikentällä aloittavat Rexhbecaj ja Losilla. Löwen on todennäköisesti palaamassa pelikentälle Koronan sairastamisen jälkeen. Laidoilla aloittavat Holtmann ja Asano. Blumin tilanteesta on tihkunut vähän tietoja, paitsi somen kautta. Pantovic ja Tesche aloittavat vaihdossa. Hyökkääjään aloittaa Polter ja Ganvoula on vaihdossa. Locadian pelaaminen sunnuntaina on vielä epävarma, mutta fanit tietenkin odottaa näkevän uuden pelaajan.

Wofsuuri on Bochumin kanssa samoissa pisteissä. Wolfsburgin syyskierros oli kaksijakoinen, alkukausi meni loistavasti, mutta loppukaudesta joukkue menetti paljon pisteitä. Tiukka peli tulossa ja Bochum tulee varmasti väkevästi vuoden ensimmäiseen peliin.

Arvio: 2-0

18.12.2021 Vfl Bochum 1848 vs Union Berlin

Syyskauden viimeinen kierros päätetään kotipelillä Union Berliniä vastaan. Pienen tauon jälkeen taas kohdataan tuttu vastustaja. Pisteet tästä niin syyskierros olisi ysin suoritus tppiolla 7,5. Härkäviikot viimeisessä pelissä ei varmasti hienouksia nähdä, mutta tuskin siinä mitään säätelläänkään.

Valmentaja Ries säästeli edellisessä ottelussa pelaajia, mutta eiköhän lauantaina palata taas vanhaan. Soares, Masovic ja Stafylidis puolustajina. Maxim Leitsch ottaa Lampropouloksen paikan. Gamboa tulee vaihdosta sisään,

Keskikentällä on pahoja menetyksiä Löwenin ja Asanon koronan takia. Losilla ja Rexhbecaj ovat varmoja, mutta yhdestä paikasta taistelevat Pantovic ja Tesche, raadin mielipide, että Tesche on oikea mies aloitukseen. Polter kärjessä, mutta nyt pitää taas tehdä maaleja.

Union Berlin on pelannut hyvän syksyn ja taistelee Euro paikoista. Bochumilla on kuitenkin kaikki voiton mahdollisuudet olemassa ja joululoma päästään aloittamaan hyvillä mielin.

Arvio: 2-0

 

14.12.2021 Bielefeld vs Vfl Bochum 1848

Härkäviikko jatkuu, huomenna pelataan taas kuuden pisteen peli Bielefeldissä. Bielefeld on putoamisviivan alapuolella ja Bochum tavitsee pisteitä keväälle.

Maalivahti Riemann tulee jatkamaan maalissa. Puolustuslinjaan palasi edellisessä pelissä yllättäin Maxim Leitsch ja hän piti Haalandin näkymättömissä. Leitsch ja Masovic jatkavat toppareina, Soares sekä Stafylidis laitapuolustajina.

Keskikentällä aloittavat Losilla, Rexhbecaj ja Tesche. Laidoilla Antwi-Adjev ja Holtmann. Kärjessä jatkaa Polter. Pantovic tullee vaihdosta kentälle. Löwen ja Asano ovat koronakaranteenissa ja tulevat vasta ensi vuonna takaisin kokoonpanoon.

Bielefeld on pelannut todella monta tasapeliä ja voitot ovat olleet vähissä. edellisen pelin joukkue hävisi Hertalle ja viimeisestä voitosta on jo puolitoista kuukautta aikaa.

Arvio 1-2

11.12.2021 Vfl Bochum 1848 vs Borussia Dortmund

Lauantaina on kauan odotettu Revierderby Vfl Bochum vs BvB. Siitä on kauan kulunut edellisestä Bundesliiga derbystä, 11 vuotta. Bochumissa tätä on odotttu kuin kuuta nousevaa. Dortmund on Bochumin rajakaupunkI. Tunnelmaa tietenkin rajoittaa koronarajoitukset ja viikonlopun peliin otetaan n. 13700 katsojaa ja seisomakatsomo on kiinni.

Bochum lähtee jonkun mielestä altavastaajana peliin, mutta henkisesti Bochum tulee olemaan niskanpäällä. Onhan viimeisestä tappiosta melkein 8 vuotta aikaa. Maalivahti Riemann palaa näillänäkymin juhlaotteluun pienen loukkaantumisen jälkeen. Bochum lähtee samalla puolustuslinjalla liikkeelle, Soares, Lampropoulos, Masovic ja Stafylidis. Masovicilla on korttitili täyttymässä ja tämän paikkaa kärkkyy vahvasti Maxim Leitsch, joka on palannut pitkältä loukkaantumisesta. Raati on pitkään ihmetellyt Bella Kotchapin tilannetta, hän on joukkueen arvokkain lupaus, mutta peliaika on jäänyt täysin piippuun viime kaudesta.

Keskikentälle lähdetään Losilla, Löven ja Rexhbecaj aloituksella. Ries voi kuitenkin yllättää ja laittaa Teschen Lövenin paikalle. Laidoilla pelaa Asano ja Holtmann sekä kärjessä vihdoin maalin makuun päässyt Polter. Keskikentällä on lauantaina suuri haaste, miten päästä pallonhallintaan taitavia Bvb pelaajia vastaan. Penkillä aloittaa kuitenkin superkuuma Pantovic, joka tekee maalit 50 metristä.

Dortmundilla on rankka viikko takana ja odotettavissa on pelaajien kierrätystä. Edellisen viikonlopun München tappio ja viikon mestareiden liigan rasitus painaa varmasti joukkuetta. Erityisesti kun molemmat pelit päättyivät tuloksellisesti tappioon. Mestareiden liigan runsasmaalinen voitto ei tuonut jatkopaikkaa. Bochumin tärkein tehtävä on jättää "Turska" pimentoon.

Arvio: 2-1

 

4.12.2021 Augsburg vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina on vastassa Augsburg huipputärkeässä vieraspelissä. Yleisörajoituksia on taas tiedossa huonontuneen koronatilanteen takia. Vain kolmasosa katsojakapasiteetista saa olla käytössä ja Augburgissa siirrytään 2G+ sääntöihin eli pitää olla rokotukset ja testi otettuna, jotta pääsee peliin. Se siitä juhlasta mitä vielä viime viikonloppuna sai vimettää katsomossa.

Bochumilla on huippupeli alla ja kokoonpanot tullee pysymään samoina. Puolustuksessa jatkavat Soares, Lampropoulos, Masovic ja Stafylidis. Vaihtoehtona Leitsch, Bella Kotchap ja Gamboa. Riemann tietenkin jatkaa maalivahtina viimeisenä lukkona. Hyvältä näyttää.

Keskikentällä jatkavat Losilla, Rexbecaj ja Löwen. Vaihtoehtona supersin Pantovic ja palaisiko Tesche jo koonpanoon. Laidoilla Holtmann ja Asano sekä kärjessä Polter. Hyökkäysosasto kaipaa Blumia ja vaihtoehtona Bockhorn. Kärjen vaihtoehdot on kapeat, Ganvoula tai Novothny.

Augsburgilla on myös pari hyvää peliä alla ja tietenkin päällimmäisenä herkkuna voitto Bayern Münchenistä. Edellisessä pelissä joukkue pelasi Herthan kanssa tasan. Nyt on Bochumilla näytön paikka, voitosta täytyy pelata.

Arvio: 1-2

27.11.2021 Vfl Bochum 1848 vs Freiburg 

Lauantaina taas jatkuu pelit kotiottelulla Freiburgia vastaan. Ottelu on hyvin tunteellinen FanClub Finlandille, sillä yhdistyksemme kunniajäsen Markus Bushhaus menehtyi äkillisesti menneellä viikolla. Suomesta lähtee yhdistyksen jäseniä kunnioittamaan Buschyn muistoa paikanpäälle ja osallistuu yhdessä Lebenslänglich kannattajaryhmän hiljaiseen marssiin stadionille.

Stadionille pääsee vielä koronatilanteesta huolimatta 20000 katsojaa ja ottelu tulee todennäköisesti loppuunmyydyksi. Otteluun ei päästetä vieraskannattajia ollenkaan ja se lisää paikkoja kotikatsojille.

Maalivahti Riemannin pelaaminen on epävarmaa. Riemann sai edellisessä pelissä lihasvamman ja on harjoitellut viikolla itsenäisesti kuntouttamalla vammaansa. Toppariosastolla on parempia uutisia, sillä Maxim Leitsch on päässyt jo täysipainoisiin harjoituksiin ja hänet nähtäneen jo kokoonpanossa. Todennäköisesti toppareina jatkavat Masovic ja Lampropoulos, laitapuolustajina Soares ja Stafylidis tai Gamboa.

Keskikentällä jatkavat Losilla, Löwen ja Rexhbecaj. Laidoilla pelaavat Asano ja Antwi-Adjei Sekä kärjessä Polter. Loukkaantuneista pelaajista Tesche on palannut harjoituksiin, mutta avauksessa häntä tuskin nähdään.

Freiburg on aloittanut kauden hyvin vahvasti. Joukkue on sarjassa kolmantena ja on ottanut kovia päänahkoja syksyn peleistä. Viimeinen peli päättyi tappioon Frankfurtille, joten olisiko nousulento jo päättynyt.

Arvio: 3-1

20,11,2021 Leverkusen vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina vihdoin jatkuu Bundesliiga maaottelutauon jälkeen. Vfl Bochum matkaa Luken vieraaksi Leverkuseniin. Tiukka paikalliskamppailu tulossa ja Bochumista matkaa runsaasti faneja vieraspeliin. Toivottavasti fanit pääsevät jatkossakin stadionille, sillä tartuntamäärien vuoksi tiukennuksia on odotettavissa.

Bochum on harjoitellut tauon aikana tiukasti, maaotteluissa on ollut Asano ja Bella Kotchap. Luokkaantuneista pelaajista Maxim Leitsch on päässyt jo harjoittelemaan, mutta tuskin häntä tullaan näkemään vielä avauksessa. Toppareina jatkavat Masovic ja Lampropoulos. Laitapuolustajina Soares ja toisella laidalla Gamboa ja Stafylidis taistelevat paikasta.

Danny Blum loukkaantui viimeisessä pelissä ennen taukoa ja hänen pelaaminen on hyvin epävarmaa. Keskikentällä pelaavat Losilla, Rexhbecaj ja Löwen sekä laidalla Holtmann. Tosiella laidalla paikasta taistelee Pantovic ja Bockhorn. Valmentaja Ries on yleensä yllättänyt valinnoilla ja kärkipelaajista Novothny voi olla avauksessa Poltern tilalla.

Leverkusen on huippujoukkue, mutta väsy alkaa siellä painamaan. Eurooppa liiga ja maaottelut rasittavat seuraa huomattavan paljon. Maaotteluissa on ollut 10 pelaajaa ja loukkaantumishuolet on rasittanut joukkueen valmistautumista sarjapeliin. Bochumilla on loistosauma hakea vieraista pisteet.

Arvio: 1-2