17.10.2020 Braunschweig vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina jatkuu Bochumin pelit Braunschweigin vieraana. Maaottelutauolla pelattiin yksi harjoitusottelu Arminia Bielefeldin kanssa. Ottelu päättyitasan 1-1. Bochumilla nähtiin uusia pelaajia ensimmäistä kertaa kentällä, kuten Rauman Chibsah ja Erhan Masovic. Aika näyttää pystyvätkö nämä kaverit raivaamaan itsensä kivikovaan Bochumin avaukseen.

Vfl Bochumilla oli toppari Lapropoulos Kreikan maajoukkueen mukana ja hyökkääjä Ganvoula Kongon maajoukkueen mukana. Heitä tuskin nähdään avauksessa lauantaina. Tämä voi avata paikan Masovicille. Laidoilla pelaa Gamboa ja Soares. Maxim Leitsch oli myös U21 maajoukkueen mukana, mutta hänet nähdään lauantaina avauksessa.

Bochumin hyökkäykseen palaa Holtmann kärsittyään pelikiellon. Simon Zoller tulee aloittamaan kärjessä vai olisiko Novothhy avauksessa? Keskikentällä nähdään Zulj, Tesche ja kapteeni Losilla.

Braunschweig on saanut kolmesta pelistä vain yhden pisteen. Lauantaina nähdään varmasti nälkäinen joukkue, joka haluaa saada Kauden ensimmäisen voiton. Mainittakoon, että Felix Kroos pelaa nykyään BraunschweigIssa.

Arvio: 1-2

2.10.2020 Vfl Bochum 1848 vs Vfl Osnabrück

Perjantaina Bochumiin tulee vieraaksi Osnabrück. Edellisessä kotipelissä oli yleisöä noin 5000 katsojaa, jotka pääsivät nauttimaan varsin erikoisesta tunnelmasta. Tälläistä tunnelmaa ei kuulema ole koskaan ole ollut. Seuraavan pelin harvat liput on myynnissä jäsenille ja viime kauden kausikorttilaisille. 

Bochum otti viime pelissä voiton Karlsruherilta, mutta pelin taso oli pettymys ja Holtmann joutui hyvin kyseenalaisella tuomiolla ulosajetuksi ja hän on varmuudella pois seuraavasta pelistä. Bochumin hyökkääjistä on Simon Zoller aloittanut kauden vahvasti, mutta muilta hyökkääjiltä tarvitaan tason nostoa. Danny Blum tulee Holtmannin tilalle avaukseen. Löytyisikö Ganvoulan paikalle uutta kärkipelaajaa? Bonga ei ole pystynyt vastaamaan haasteeseen.

Bochumin puolustuslinja tulee jatkamaan samana, jos Soares on tervehtynyt pienestä loukkaantumisesta, joka tuli viime pelissä. Bella-Kotchap tulee paikkaamaan, jos Soares ei pysty pelaamaan. 

Osnabrück on aloittanut kauden vahvasti ja on neljässä pisteessä ilman tappiota. Joukkue voitti edellisessä pelissä Hannoverin ja Fürthin kanssa pelasi kauden avauksessa tasan. Joukkueen kärkipelaaja Santos on tehnyt joukkueen kaikki maalit ja se on varmasti huomioitu myös Bochumin leirissä. 

Arvio: 2-0

27.9.2020 Karlsruher vs Vfl Bochum 1848

Taas mennään ja sunnuntaina ollaan Karlsruherin vieraana. Bochum lähtee peliin hienoisena ennakkosuosikkina, mutta kotijoukkue varmasti eri mieltä. Edellisen ottelun tasapeli on viikon kaivanut mieltä ja siitä varmasti on otettu opiksi, että peli ei ole voitettu ennen loppuvihellystä.

Valmennusryhmä on varmasti käynyt edellisen pelin jälkeen neuvonpitoa, miksi näin pääsi käymään ja oliko vaihdot oikein mietitty, sillä maalit syntyi heti pelaajavaihtojen jälkeen. Toinen maali oli tosin puolustukselta Lampropoulus ja Gamboan karmiva virhe, josta St Pauli pääsi tasoihin. Puolustuslinja tulee silti jatkamaan seuraavassa pelissä.

Bochumin uusista pelaajista Holtmann oli erittäin positiivinen yllätys. Hän pystyi haastamaan Paulin puolustajia ja pääsi hyviin tilantanteisiin hyökkäyspäässä. Zoller, Holtamann laidoilla ja Ganvoula kärjessä tulee aloittamaan sunnuntaina. Losilla, Tesche ja Zulj jatkavat keskikentän keskellä. Bochumin penkki on tälläkaudella erittäin hyvä ja kilpailu kokoonpanoon erittäin kova. Kausi on kuitenkin pitkä ja laajuutta tarvitaan, loukkaantumisia sekä pelikieltoja tulee kauden mittaan.

Karlsruher hävisi kauden avauksessa Hannoverille. Hannover oli joka osa-alueella vastustajaa edellä. Karlsruherin harjoitusottelut meni kuitenkin hyvin, joukkue pelasi varsin paljon pelejä, eikä tilastojen mukaan näissä tullut yhtään tappioita. Ehkä tämä antoi joukkueelle liian luottavaisen tunteen kauden ensimmäiseen sarjapeliin. 

Arvio: 0-2

21.9.2020 Vfl Bochum 1848 vs St Pauli

Kausi lähtee käyntiin kotipelillä St Paulia vastaan. Tänään tulleella aluehallinnon päätöksellä Bochumiin voidaan ottaa noin 5000 katsojaa. Ensimmäisen pelin lippuja on mahdollista ostaa viimekauden kausikorttilaiset etuoikeutettuna.

Vfl Bochum sai tehtyä harjoituskauden varsin terveenä, muutamia pelaajia joutui olemaan karanteenissa, mutta pääosin harjoituskausi on mennyt hyvin ja joukkue on iskussa kauden avaukseen. Uusia hankintoja on tullut hyvin maltillisesti, rahaa hankintoihin ei ole ollut ja ilmaissiirtoja on muutamia tullut. Unkarilainen Soma Novothny ja Tarsis Bonga on tullut hyökkäykseen. Novothny ei ole ehtinyt pelata harjoituspeleisä, joten hän on täysi arvoitus raadille. Bonga on vielä jäänyt Ganvoulan varjoon ja ensimmäisissä peleissä häntä tuskin nähdään avauksessa. Herbert Bockhorn hankittiin puolustukseen, mutta harjoituspeleissä häntäkään ei nähty.

Vfl Bochum lähtee kauteen vahvasti viimekauden pelaajilla. Joukkueen avaus tulee olemaan hyvin pitkälle, mitä jo kesällä nähtiin. Ganvoula ja Zoller hyökkääjinä, keskikenttä Tesche, Zulj, Janelt, Eisfeld, Pantovic, Weiland, laitapuolustaja Gamboa ja Soares sekä topparit Lampropoulos ja Leitsch muodostavat hyvin pitkälle joukkueen avauskokoonpanon kauden ensimmäisissä peleissä. 

Harjoituskaudella pelattiin poikkeuksellisesti maltillisesti pelejä ja niihin oli selkeästi haettu laadukkaita vastustajia. Perinteisiä hyväntekeväisyysotteluita alasarjajoukkueita vastaan ei Koronan vuoksi pelattu. Fortuna Düsseldorf, Schalke ja Kölnille hävittiin, mutta Dortmundin ylpeys voitettiin. Kolmosen Uerdingenin kanssa oli tasapeli. Usko uuteen kauteen on kova ja siitä lähdetään, että keväällä taistellaan kärkipaikoista.

St Paulin joukkue on uudistunut viime kaudesta. Joukkueeseen on tullut monia uusia pelaajia, mutta harjoituskaudien tulokset ei vaikuta kovinkaan mairittelevilta. St Pauli on aina ollut Bochumille vaikea vastustaja ja odotettavissa on tasainen kauden avaus.

Arvio: 1-0

28.6.2020 Hannover vs Vfl Bochum 1848

Kauden viimeinen peli pelataan Hannoverissa ensi sunnuntaina. Viimeisellä kierroksella pelataan sijoituksista. Putoajat on kutakuinkin selvät, siellä tarvitaan suurempaa kuin ihmettä, että maaleja tulisi niin paljon, että tilanteet muuttuisi. Suorat nousijat on myös selvillä, jos Stuttgart ei hölmöile viimeisessä pelissä. Heidenheim ja Hsv taistelee nousukarsintapaikasta. 

Bochum taistelee vielä sijasta viisi, joka on voitolla vielä mahdollista, jos Darmstadt häviää oman pelinsä. Hannover on pisteen Bochumin takana, joten tasapelillä Hannover jää taakse. Tasapelillä voi sijoitukset vaihdella sillä takana on parin pisteen päässä useita.

Kausi on ollut todella pitkä Koronaepidemian vuoksi, mutta se saadaan kuitenkin maaliin asti ja se on hyvä. Toivottavasti seurojen talous saadaan TV rahoilla paremmaksi, kun kausi vietiin väkisin loppuun. Bochumin tilanne on ollut taloudellisesti tukala, mutta toivotaan, että noustaan viidenneksi ja saadaan maksimaalinen TV-raha sillä sijoituksella.

Bochum lähtee tosissaan pelaamaan voitosta. Joukkueesta lähtee useita pelaajia ensi kaudeksi, mutta joukkueen tappioton putki on ollut sitä luokkaa, ettei sitä haluta päättää tappioon. Puolustuspää tulee pysymään edellisen pelin kaltaisena ja Lampropoulus ja Souares pelaavat viimeisen pelinsä Bochumin paidassa. 

Hyökkääjät on vielä arvoituksia, mutta Wintzheimer pelaa kärjessä, laidoilla Weilandt ja Osei-Tutu, joka myös on jättämässä seuran. Keskikentällä Losilla, Eisfeld ja Tesche ovat todennäköisesti avauksessa.

Hannoverin kausi on ollut pettymys ja heidän odotukset on ollut nousta ykköseen ensi kaudeksi. Heillä panokset on marginaaliset ja joukkue tulee varmasti uusiutumaan ensi kaudeksi. Bochum tulee voittamaan pelin.

Arvio: 1-3

21.6.2020 VfL Bochum 1848 vs Greuther Fürth

Raskaan kauden jälkeen viimeinen kotiottelu pelataan sunnuntaina. Valitettavasti fanit eivät pääse katsomoon, mutta varmasti jotain tapahtumia on stadionin ulkopuolella. Bochumin pelit on ollut loistavia ja varmasti fanit haluaa juhlia tätä viimeistä kotiottelua.

Bochumin tappiottomasta jaksosta täytyy kiittää maalivahti Riemannia sekö toppareita Leitch ja Lampropoulusta. Tämän toppariparin aikana ei ole joukkue hävinnyt kertaakaan ja joukkueen itseluottamus on kasvanut hyvän puolustuksen myötä. Maalivahti Rieman on kaikissa otteluista ottanut pari supertorjuntaa kiinni ja hän on ruoskinut joukkuetta menestykseen.

Hyökkäyspäähän tulee muutoksia, Pantovic on pelikiellon takia poissa kokoonpanosta. Ganvoulan ja Blumin pelaamisesta ei raadilta ole tietoa. Wintscheimer jatkaa kärjessä, Osei-Tutu ja Weilandt pelaavat laidoilla. Keskikentällä aloitti hieman yllättäin Janelt, Tesche ja Eisfeld, mutta on hyvin todennäköistä, että Robert Zujl ottaa Teschen paikan. 

Greuther Fürth on pelannut hyvän kauden. Joukkue taistelee Bochumin kanssa sijoituksista ja varmasti on odotettavissa tiukka peli.Fürthin paras maalin tekijä on Ruotsalainen Hrgota. Bochumin puolusta Gamboa tuli pelaamaan tätä vastaan ja tekee Hrgotan aseettomaksi.

Arvio: 2-0

17.6.2020 Ergebirge Aue vs Vfl Bochum 1848

Tiukka pelirytmi jatkuu keskiviikkona Aue:n vieraana. Vfl Bochum pelaa vielä tärkeistä pisteistä ja jokaisella pelillä on vielä merkitystä. Joukkueella on vielä mahdollista nousta viidenneksi.

Bochum on pelannut käsittämättömän hyvin korona tauon jälkeen. Joukkue on kuntopörssin ykkönen. Yhdeksän tappiotonta peliä kertoo sen, että joukkue on kevätkierroksella mennyt eteenpäin ja on lunastanut odotuksia mitä jo odotettiin ennen kauteen lähtöä. Sarja on ollut poikkeuksellisen tasainen ja putoamista vastaan taistelee vielä monta joukkuetta. Nousukamppailu on nyt neljän kauppaa, Heidenheim on kiusaamsa isompiaan.

Ganvoula puuttui edellisestä kokoonpanosta ja Wintzheimer kiitti avauksesta ja teki maalin. Hän tulee jatkamaan keskiviikkona kärjessä vahvoilla esityksillä. Pantovic ja Osei-Tutu jatkaa laidoilla. Robert Zujl on ollut todella hyvä keskikentän pohjalla ja on ollut kentän kuningas jo monessa pelissä. Hän on erittäin hyvä hankinta Bochumille.

Ergebirge Aue:lla on ollut raskas jakso. Joukkue on neljästä pelistä hävinnyt kolme. Hyvän syyskauden jälkeen joukkueen tahti on hiipunut, mutta sarjapaikka on kutakuinkin varma. Bochum kuitenkin hakee pisteet kotiin.

Arvio: 0-2

13.6.2020 Vfl Osnabruck vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina alkaa Bochumin kahden ottelun vieraspelikiertue, ensin Osnabruck ja sen jälkeen keskiviikkona Erzgebirge Aue. Vieraspeleillä ei ole koronatauon jälkeen ollut kauheasti merkitystä, sillä vieraissa on kaikenkaikkeaan otettu enemmän pisteitä. Hotellin vaihtaminen tekee pääkopalle hyvää ja onhan se selvä viimeiset viikot on kaikille joukkueille vaikeita, sillä hotellikuolema ja karanteenit tulee vaikuttamaan sitä enemmän mitä pidemmälle mennään.

Vfl Bochumilla on kahdeksan ottelun tappioton putki ja viimeinen ottelu oli varmasti joukkueelle helpottava, vaikka sarjapaikka ei vielä teorissa ole varma, mutta ero häntään on jo helpottava. Tästä eteenpäin pelataan tärkeistä sijoituksista ja mitä parempi sijoitus, tulee tv- rahoja sitä enemmän.

Bochumin vahva puolustus tulee jatkamaan seuraavassakin pelissä. Gamboa ja Soares on nostaneet tasoa todella paljon näissä viimeisissä peleissä ja sitä tarvitaan. Yllätyskortti Lampropoulos ja nuori Maxim Leitsch toppareina ovat olleet joukkueen tukipilareina. Tammikuun hankinta Zujl on ottanut keskikentän haltuun joka pelissä missä on tammikuun jälkeen pelannut. Edellisen pelin maali toivottavasti tuo entistä enemmän itseluottamusta. 

Viimekauden nousijajoukkue on pelannut ihan hyvän kauden. Syksy oli tosin huomattavasti parempi kuin tämä rikkonainen kevät. Keväällä on enemmän tasapelejä ja tappioita kuin voittoja. Joukkueen paras maalintekijä Alvarez Marcos palaa kokoonpanoon ja hänet pitää kurissa.

Arvio: 1-3

5.6.2020 Vfl Bochum 1848 vs St Pauli

Perjantaina taistellaan pisteistä St Paulia vastaan. Viikko on saatu huilata edellisestä pelistä ja edellisen pelin väsymystä tuskin näkyy jaloissa. Ottelu kannattaa ehdottomasti katsoa TV:stä.

Vfl Bochumilla on tullut loukkaantumisia hyökkääjille. Zoller ja Blum ovat edelleen sairaslomalla ja tuskin pelaavat. Osei-Tutu sai edellisessä pelissä kipeää ja hänenkin pelaaminen on vaakalaudalla. Ganvoula on todennäköisesti avauksessa ja hyvän lisän hyökkäyksiin antaisi Wintzheimer, joTA kannattaisi kokeilla laitahyökkääjänä.

Toppariosasto jatkaa ja Gamboa palaa laitapuolustajaksi.Audilla oli edellisessä ottelussa jäänyt huomaamatta Gamboan korttitilin täyttyminen, joten edellisessä pelissä häntä ei nähty. Maalivahti Riemann on ollut erittäin hyvässä iskussa edellisissä peleissä. Hän on pitänyt joukkuetta pystyssä heikkoina hetkinä onnistuneilla torjunnoilla. Toivotaan, että supertorjunnat jatkuu.

St Pauli on pisteen Bochumin jäljessä. Joukkue on pelannut tauon jälkeen vaisusti. Pari tasapeliä, voitto ja tappio. Meidän entinen kärkipelaaja Diamantakos on tehnyt joitain maaleja, mutta tuskin tulee aiheuttamaan harmia Bochumin puolustajille. 

Arvio: 2-0

30.5.2020 Nurnberg vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochum otti hienon voiton Kielista ja sarjapaikan säilyttäminen on entistä lähempänä. Aikaisemmilla kausilla on keskimäärin 36 pistettä riittänyt sarjapaikan säilyttämiseen, mutta tämä kausi on äärimmäisen tasainen, jolloin 38-39 pisteellä sarjapaikka pysyy. Tiukka ottelutahti jatkuu lauantaina Nurnbergin vieraana.

Bochum kärsii tällähetkellä hyökkääjien luokkaantumisista, joista Zoller on viimeisin loukkaantunut pelaaja. Polvivamman takia hän oli Kiel pelistä poissa ja jatkosta ei ole tietoa. Danny Blum on myös todennäköisesti vielä poissa.  Onneksi "käsivammainen" Ganvoula on pysynyt ehjin nahoin. Osei-Tutu jatkaa todennäköisesti laitahyökkääjänä, vaikka hän on aikaisemmin pelannut laitapuolustajan paikalla.

Bochumin toppariosastolla jatkaa tuorein Kreikkalainen hankinta Lampropoulus ja pitkästä loukkaantumisesta kärsinyt nuori Maxim Leitsch. Maxim pelannut hyvin ennakkoluulottomasti ja on murtautunut vahvasti loppukauden avaukseen. Gamboa ja Suoares jatkaa laitapuolustajina. Keskikentän pelinrakentajana on viime peleissä ollut Robert Zujl.

Nurbergin kausi on ollut joukkueelle varmasti pettymys, joukkue keikkuu putoamisviivan lähellä. Joukku pelasi edelliskauden kuitenkin ykköstä. Tosin tämä hissiongelma on jo nähty hyvin monen seuran kohdalla jo aiemminkin. Joukkue on kuitenkin taistellut viimeisissä peleissä hyvin, vaikka tasapeleihin ne ovat jääneet. Edellinen peli varmasti nosti itseluottamusta joukkueessa, kun sen sai ottelun lisäajan viimeisellä minuutilla tasoitettua pelin Regensburga vastaan. 

Arvio: 0-1

27.5.2020 Vfl Bochum 1848 vs Kiel

Pelitahti kovenee, keskiviikkona ja lauantaina on taas pelit. Holstein Kiel tulee keskiviikkona Bochumin vierailulle. Se kenen fysiikka kestää kolmen ottelun viikkoja, tulee olemaan vahvoilla.

Vfl Bochumin Karlsruher vierailu toi vain yhden pisteen ja häntäjoukkuueet hengittää kovastikin niskaan. Putoamiskamppailussa on vielä kymmenen joukkuetta mukana ja jokaisesta pisteestä taistelu on kovaa. Edellinen otttelu oli pelillisesti selvää Bochumin hallintaa, mutta maalinteko oli tälläkertaa haasteellista.

Bochumin hyökkäyspäähän kaivataan lisää variaatiota. Joukkue halvaantuu liian usein, jos Ganvoula ei tee maaleja. Danny Blumin (9 maalia) poissaolo on kova menetys joukkueen hyökkäyspeliin. Valmenta Reis on luottanut taas samaan kokoonpanoon ja on käyttänyt vain kolmea vaihtopelaajaa. Ehkä nyt olisi jo aika ottaa taktiseksi variaatioksi viiden vaihdon taktiikka, sillä seuraavissa peleissä tarvitaan ennenkaikkea tuoreita jalkoja, jolla puudutetaan vastustajat.

Holstein Kiel varmisti edellisessä pelissä sarjapaikan, ottamalla voiton Stuttgartista. Kiel on aina ollut vaikea vastustaja Bochumille, mutta nyt on aika kääntää tämä asetelma. Kiel tulee todennäköisesti huonommalla asenteella seuraavaan peliin ja siihen on Bochumin iskettävä. Raati odottaa, että valmentaja Reis ottaa takataskusta uudet keinot käyttöön.

Arvio: 3-1

24.5.2020 Karlsruher vs Vfl Bochum 1848

Sunnuntaina pelataan kuuden pisteen ottelu Karlsruherin vieraana. Karlsruher on neljä pistettä Bochumin perässä ja se on putoamisviivan alapuolella. Tiukka jännitysnäytelmä taas on tulossa.

Vfl Bochum pelasi Heidenheimia vastaan ennakkoluulottomasti ja olosuhteisiin nähden kypsän pelin. Vastustajan maalipaikat jäi vähiin ja omat paikat hyödynnettiin tehokkaasti. Ennenkaikkea maalintekeminen onnistui laajalla rintamalla.

Tämän viikon harjoituksista on jaettu vähän tietoa. Maalivahti Riemann pelasi jo edellisessä ottelussa ennakkotiedoista poiketen, joten oletettavasti ykkösmaalivahdilla jatketaan. Ganvoula tulee aloittamaan kärjessä ja laidalla on Zoller. Palaako Blum kokoonpnoon se tiedetään viimeistään ennen ottelua.

Bochumin Kreikkalainen toppari Lampropoulus pelasi uransa toisen pelin puolustuksessa. Kreikkalaiseen tapaan korttitili ehtii vielä ylittyä näissä kauden loppupeleissä, mutta silti hänen suoritus oli pelillisesti erittäin hyvä.

Karslruher voitti Darmstadtin edellisessä ottelussa ja taistelee kovasti putoamista vastaan. Viimeisissä neljässä keskinäisessä ottelussa on päädytty tasapeliin, joten nyt on Bochumilla näytön paikka.

Arvio: 1-2

16.5.2020 Vfl Bochum 1848 vs Heidenheim

Kappas, otteluennakko onkin kirjoitettu jo maaliskuussa pari kuukautta sitten. Peliä ei silloin pelattu, mutta lauantaina on uusi yritys. Ottelut pelataan edelleen tyhjille katsomoille ja yritetään saada sarja väkisin päätökseen.

Jokainen fani on odottanut kauden jatkumista ja uhkakuvat seurojen konkursseista on aiheuttanut pahaa mieltä. TV rahat jäi osittain saamatta ja seurojen budjetit on vahvasti laskettu näihin rahoihin. Se, että onko sarjan jatkumisessa mitään järkeä, voidaan olla montaa mieltä. Joku voi kysyä, onko säännöt kaikille seuroille samat? Ei ole. Dresdenin joukkue laitettiin 14 vrk karanteeniin, vaikka Bundesliigan ohjeistus on, että vain positiivisen näytteen antaneet laitetaan karanteeniin. Saksassa osavaltion terveysviranomaisten ohjeet menee Dfl:n ohjeiden edelle. Sama koskee joukkueharjoituksia. Toiset joukkueet ovat saaneet harjoitella pari viikkoa normaalisti ja toisessa osavaltiossa on vasta viikko saatu treenata normaalisti. 

Pelaajilla on varmasti kova into päästä pelaamaan. vfl Bochum on pitänyt pienryhmä harjoituksia jo kuukauden päivät, mutta varsinaisia kontaktiharjoituksia reilun viikon ajan. Harjoitukset ovat olleet täysin suljettuja ja niistä on lehdistöllekin annettu varsin vähän tietoa. Vaikea on ennustaa miten pelit lähtee kulkemaan. Maalivahti Riemann on todennäköisesti pois lauantain pelistä polvivamman vuoksi ja se on tietenkin iso takaisku. Toppari Saulo Decarli on myös poissa ja syy on erittäin huolestuttava, Infection! 

Lauantaina pelataan jokatapauksessa ja Bochum tulee pelin voittamaan

 

Arvio: 3-2

 

14.3.2020 Vfl Bochum 1848 vs Heidenheim

Vfl Bochum pelaa lauantaina Heidenheimia vastaan kotona, mutta ilman yleisöä. Coronavirus pysäyttää urheilutapahtumia myös Saksassa. Viikonlopun kierros pelataan tyhjille katsomoile. Se mitä jatkossa tapahtuu, ei voi kuin arvailla.

Edellinen peli Darmstadtissa pelattiin tasan. Pisteet on ollut todella tiukassa ja sarjan tasaisuus on peloittavan vaarallinen, vain 4 pistettä karsinta- ja putoamisviivaan. Sijat 9-15 on neljän pisteen sisällä.

Seuraavassa pelissä ei saa peruutella ja hyökkäyksiin täytyy panostaa. Ganvoulan vire on laskenut edellisissä peleissä, joten ehkä siinä olisi muutoksen paikka. Weilandt tai Wintzheimer on vaihtoehdot. 

Heidenheim on sarjassa neljäntenä ja pelannut hyvän kauden. Juokkue taistelee myös noususta Bundesliigaan vielä, joten vaikea peli Bochumille tiedossa. Syksyllä Bochum otti kuitenkin täydet pisteet.

Arvio: 3-2

7.3.2020 Darmstadt vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochum matkaa lauantaina Darmstatdtin vieroaisi. Sunnuntain pettymykset on toivottavasti unohdettu, sillä pisteitä tarvitaan. Darmstadt on erittäin vaikea vastustaja, se on viimeksi hävinnyt 1 joulukuuta 2019 Bielefeldille.

Danny Blum onnistui edellisessä pelissä maalinteossa hattutempun arvoisesti, toivottavasti maalitahti jatkuisi lauantaina. Ganvoula oli taas edellisessä pelissä kadoksissa, joten hänEn täytyy petrata, että saa jatkaa ykköskärkenä. Wintscheimer varmasti odottaa näyttöpaikan Ganvoulan takana.

Edellinen ottelu menetettiin vastustajan viimehetken rankkareilla. Kaksi pilkkua vihellettiin käsivirheestä, jotka tarkastettiin Varilla. Näistä pitää ottaa opiksi, sillä vastustaja osasi hakea keskityspalloilla näitä virheitä. Käsivirheet on tullut jäädäkseen var aikana ja eri joukkueet ovat alkaneet käyttämään tätä hyväksi.

Darmstadt on pelannut jo pitkään hyvin. Neljä viimeistä peliä voittoja ja tosiaan edellinen tappio on niinkin kaukaa kuin joulukuun alusta. Todella vaikea vastustaja tiedossa, mutta ei kuitenkaan mahdoton voitettaviksi.

Arvio: 1-2

1.3.2020 Vfl Bochum 1848 vs Sandhausen 

Vfl Bochum pelaa sunnuntaina taas tärkeistä pisteistä tasavahvaa Sandhausenia vastaan. Joukkueen välisessä kohtaamisessa Sandhausen on pisteen edellä ja Bochum nousee voitolla ohi sarjataulukossa. 

Bochum tulee jatkamaan samalla kokoonpanolla kuin edellisessä pelissä, paitsi Ganvoula, joukkueen paras maalintekijä tulee avaukseen. Todennäköisesti joukkue lähtee pelaamaan puolustuksen kautta, kuten joulu Tauon jälkeen ollaan pelattu. Vastahyökkäyksillä yritetään ratkoa peliä ja suoraviivaisUlla hyökkäyksillä.

Bochumin puolustus on tälläkaudella ollut se suurin kysymysmerkki ja siellä tulee liikaa henkilökohtaisia virheitä. Pienikokoiset laitapuolustajat Gamboa ja Soares taistelee hyvin, mutta liian usein he innostuvat hyökkäämään ja pallonmenetykseen jälkitilanteista tulee varoituksia. Todennäköisesti molempien korttitilit on kohta täynnä. Toppareista Maxim Leitsch on vakiinnuttanut paikan. Pitkän pelaamattomuuden takia hänen pelinsä näytti kankealta, mutta pari viimeistä ottelua on ollut huomattavasti parempaa.

Sandhausenilla on ollut viime peleissä vaikeaa, neljä viimeistä peliä on tappioita. Joukkue tulee varmasti motivoituneina seuraavaan peliin ja he haluavat taistella pisteistä viimeiseen asti. Toisaalta Bochum on ollut paremmassa iskussa ja voitto tulee varmasti.

Arvio: 2-0

22.2.2020 Dynamo Dresden vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina on Bochumilla kuuden pisteen ottelu Dresdenin vastaan. Vierasottelu on erittäin tärkeä sillä sarjan häntäjuokkeelle ei saa hävitä. Dresden majailee sarjan hännillä viisi pistettä Bochumin perässä.

Bochum ei saanut sarjan kärkijoukkueilta pistettäkään. Viimeinen peli ratkesi typerään henkilökohtaiseen virheeseen ja pisteet menetettiin. Joukkueen puolustuspelaaminen on ollut koetuksella tällä kaudella. Henkilökohtaiset virheet on maksanut liian monta pistettä.

Lauantaina lähdetään samalla kokoonpanolla otteluun kuin Stuttgartin vastaan. Ganvoula, Zoller ja Weilandt hyökkääjinä, keskikentällä Losilla ja Tesche. Puolustajat Gamboa,Soares, Leitsch ja Decarli Sekä tietenkin Riemann maalissa. 

Dresdenin kausi on ollut myös yllättävän vaikea. Seura vaihtoi valmentajan loppusyksystä, mutta pisteet on ollut silti tiukassa. Erittäin tiukka ottelu on tulevana lauantaina tiedossa.

Arvio: 0-1

17.2.2020 Vfl Bochum 1848 vs Stuttgart

Vfl Bochum pelaa yllättäen maanantaina suurseura Stuttgartia vastaan. Stuttgart ei välttämättä tuo tupaa täyteen Bochumissa, mutta yleisöä varmasti riittää. Bochum tarvitsee pisteitä edelleen, sillä sarja on erittäin tasainen. 

Toivottavasti valmentaja Reis antaa joukkueen pelata, joukkuetta on kolmessa viime pelissä kahlittu puolustuspelaamiseen. Liika puolustaminen on vienyt tehoja hyökkäyksestä ja maalipaikat ovat vähentyneet huomattavasti. Ganvoula, Zoller ja Weilandt jatkaa hyökkäyksessä.

Losilla, Tesche ja Zulj jatkvat keskikentällä, puolustus Soares ja Gamboa laitapuolustajina. Topparikaksikko on taas kysymysmerkki, ne ovat vaihdelleet jokaisessa viime ottelussa. Maxim Leitsch oli hieman yllättäen viime pelissä kentällä. Leitsch ei Ole pelannut kuin kahdessa pelissä tälläkaudella, tämä laittaa raadille pohdintaa.

Stuttgart on pelannut viimeaikoina voitosta voittoon. Joukku on sarjassa kolmantena ja mersu haluaa joukkueen nousevan. Mario Comez on viime peleissä ollut joukkueen tehokkain maalintekijä, yllättäen. Stuttgart voitti syksyn pelin, mutta nyt Bochum lyö vastaan. 

Arvio: 2-1

9.1.2020 Wehen vs VfL Bochum 1848

Sunnuntaina pelataan Wehenin vieraana kuudesta pisteestä. Molemmat joukkueet taistelevat tiukasti pisteistä ja pelaavat tosissaan putoamista vastaan.

Bochumin suurimmat ongelmat on tälläkaudella ollut puolustuspelaamisessa. Tähän kauteen tuli uusia puolustuspelaajia, mutta valitettavasti heidän näytöt ovat jääneet vaisuksi. Pelaajia on vaihdettu, mutta onnistumiset on ollut vähissä. Nyt on pelaajilla näytön paikat, sillä epäonnistumisiin ei enää varaa ole.

Hyökkäyspään ongelmat ovat juontaneet puolustuksen ongelmista. Ganvoula on ollut tehokas, mutta hänen varaan on jouduttu liian paljon. Nyt tarvitaan Losillalta,Weilandtilta ja Zollerilta venymistä. Maalivahti Riemann palaa sunnuntaina kokoonpanoon.

Wehen Wiesbaden on pelannut odotuksiin nähden hyvin, mutta pisteet heilläkin on ollut tiukassa. Bochumilla on sunnuntaina tiukat paikat,mutta luottoa vielä löytyy. Yhdistys vahvasti mukana sunnuntaina.

Arvio: 0-2

3.2.2020 Vfl Bochum 1848 vs HSV 

Maanantaina vieraaksi tulee HSV Hampurista, mielenkiintoa Suomalaisittain lisää Pohjanpalon vierailu Ruhrstadionilla. Bochum pelaa tärkeistä pisteistä, sillä puamisviiva on uhkaavan lähellä.

Edelliseen otteluun Bochum lähti puolustavalla kokoonpanolla, mutta maanantaina odotetaan hyökkäysvoittoista peliä. Ganvoula on edelleen kärjessä ja Zoller palaa todennäköisesti avaukseen. Maalipaikat oli edellisessä ottelussa vähissä, joten valmennus varmasti reagoi lisäämällä hyökkäykseen voimaa ja palaa pelisysteemissä vanhaan.

Maalivahti Riemann on sivussa ottelussa pelikiellon takia. Patrick Drewes saa vihdoin näyttöpaikan Bochumin maalilla, toivottavasti hän saa onnistumisen ja sitä kautta mahdollisuuden avaukseen. 

Hsv on sarjassa kolmantena ja haluaa ehdottomasti nousta takaisin ykköseen. Joel Pohjanpalo siirtyi lainalla Hsv:hen juuri tammikuussa. Peliaika on todennäköisesti tiukassa, sillä edellisessä ottelussa 4 muuta hyökkääjä pelaajaa teki maalit. Hinterseer palaa vanhalle kotiareenalla ja on varmasti avauksessa. Bochumille tulee tiukka ilta, mutta pisteet on jäätävä kotijoukkueelle.

Arvio: 1-0

28.1.2020 Bielefeld vs Vfl Bochum 1848

Pitkä talvitauko on vihdoin ohi ja Espanjan leiri pidetty. Kausi jatkuu kaupungissa jota ei oikeasti ole edes olemassa, lainaten Bochum kannattajia. Tammikuun siirtoikkunassa Bochumiin tuli yksi uusi pelaaja Itävaltalainen 27v Robert Zulj Union Berliinistä. Viime kaudella Zulj pelasi lähes kaikki pelit, mutta tällä kaudella otteluita tuli vain kaksi kappaletta. Mielenkiinnolla odotetaan hyökkääjäpelaajan debyyttiä Bochumin paidassa.

Vfl Bochumin leiritys meni joukkueen valmentajan mukaan onnistuneesti, kome harjoitusottelua yksi tasuri ja pari voittoa antoi uskoa taas tulevaan. Viimeisin voitto Krefeldin joukkueesta tänään 2-0.

Harjoitusotteluissa kokoonpanot vaihtelivat runsaasti ja monenlaisia kokeiluja oli nähtävissä. Seuraava avauskokoonpano tulee luultavasti olemaan syksyn kaltainen. Topparipariin voi tulla muutoksia, sillä Patrik Fabian pelasi monessa pelissä. Ganvoula tulee olemaan kärkipelaajana, kuten ennenkin.

Bielefeld on sarjan kärkijoukkue, joten odotettavissa on vaikea vastustaja. Joukkue pelaa tälläkaudella noususta ja se ei yllättänyt raatia ollenkaan, sillä joukkueen runko on pysynyt jo useamman vuoden lähes samana. Nyt on Bochumilla todellinen näytön paikka, sillä viimeinen voitto on Shüco areenalta vuodelta 2013.

Arvio: 1-2

22.12.2019 Vfl Bochum 1848 vs Regensburg 

Tämän vuoden viimeinen ottelu pelataan sunnuntaina Regensburgia vastaan Ruhrstadionilla. Tärkeä peli Bochumille, sillä pisteitä tarvitaan lähdettäessä kevätkierrokselle. Kevätkierrokselta pitää saada enemmän pisteitä kuin mitä syksystä ollaan saatu.

Edellisessä pelissä valmentaja Ries teki yllättävän muutoksen pelisysteemiin, laittamalla kaksi kärkipelaajaa avaukseen. Ensimmäisellä puoliajalla homma toimi, mutta toisella puoliajalla keskikenttä väsähti totaalisesti ja siikä oli lähellä käydä huonosti. Sunnuntaina palataan perinteiseen Ganvoulan yhden kärkipelaajan systeemin ja keskikentällä nähdään kaksi alempaa pelaajaa. 

Regensburg on aina ollut vaikea vastustaja ja tilastot osoittaa karua kieltä. Tappioita ja tasapelejä on huomattavasti enemmän kuin voittoja vuosien saatossa. Kauden ensimmäinen peli hävittiin Regensburgille ja nyt on revanssin aika. Lähtökohdat on kuitenkin eri, sillä Bochumin valmentajahan vaihtui kauden aikaisessa vaiheessa. Tämä vuosi lopetetaan toiseen peräkkäiseen kotivoittoon.

Arvio: 2-1

13.12.2019 Vfl Bochum 1848 vs Hannover

Syyskierroksen viimeisessä pelissä kohdataan Hannover. Edellisen pelin tappio kaivaa Bochumin kannattajien mieltä, mutta voitto tästä antaisi taas enemmän uskoa kevääseen. Perjantaipeli ja Hannover tuo varmasti lehtereille tavallista enempi katsojia.

Losillan poissaolo viimeisestä pelistä oli iso menetys. Toivottavasti hän palaa kokoonpanoon, sillä kapteenin johtajuutta tarvitaan keskikentällä ja ennenkaikkea puolustuspelaamiseen. Muuten puolustuslinja tulee olemaan sama, toppariosastolla Lorenz saattaa palata avaukseen.

Hyökkäyspäähän tarvitaan Ganvoulalle enemmän tukea. Todennäköisesti kotiotteluun lähdetään hyökkäysvoittoisella kokoonpanolla ja Zoller tulee edellisestä pelistä poiketen avaukseen.

Hannoverilla on ollut huono kauden aloitus. Hannover tippui viimekauden jälkeen 1 Bundesliigasta kakkoseen. Ilmeisesti seuran kanssaan on tullut iso lovi ja joukkue on heikentynyt viimekaudesta entisestään. Hannoverilla on kuitenkin kaksi voittoa alla, joten tasaväkinen vääntö on tiedossa.

Arvio: 2-0

7.12.2019 Greuther Fürth vs Vfl Bochum 1848

No niin, viime lauantain jälkeen metsästetään uutta päänahkaa. Seuraavana vuorossa Greuther Fürth. Bochumin otteet on vahvistunut ja syksyn kahdesta viimeisestä pelistä on odotettavissa hyviä tuloksia.

Edellisen pelin pallonhallinta oli selkeästi Bochumin ja siitä joukkue tulee jatkamaan. Bochum puolustuspelaaminen on ollut paremmin tasapainossa ja ennenkaikkea puolustaminen tapahtuu eteenpäin ja hyökkääjät saavat hyviä riistoja. Bochumin selkeä vahvuus löytyy myös vaihtopenkiltä, sillä pelaajia on tervehtynyt ja sieltä löytyy laajuutta.

Edellisessä pelissä Ganvoula ei tehnyt maaleja, joten seuraavassa jo onnistuu. Bochumilta on löytynyt viime peleissä maalintekoon laajuutta. Raati odottaa Weilandtin paluuta avaukseen ja hänelle toivotaan onnistumista, hän tulee olemaan tärkeä pelaaja joukkueelle kun kevät koittaa.

Greuther Fürth aloitti kauden hyvin, mutta viimeiset pelit on mennyt tappioiden ja tasapeliin merkeissä. Ottelusta odotetaan tasaista vääntöä, mutta Bochum hoitaa.

Arvio: 1-2

30.11.2019 Vfl Bochum 1848 vs Ergebirge Aue

Lauantaina jatketaan kotiottelulla Aue:a vastaan. Bochum on ollut taas tasapelikierteessä viimeisissä peleissä, joten nyt se on käännettävä voitoksi. 

Puolustuslinjaan on tervehtynyt Gamboa, mutta takapakkia viikon harjoituksista on tullut Weilandtin loukkaantumisesta. Hyökkääjistä on edelleen pois Bapoh ja Meier. Ganvoula on taas isoissa saappaissa ja maaleja odotetaan. 

Bochumin hyökkääjien maalinteko on liian paljon Ganvoulan vastuulla. Nyt odotetaan Blumilta, Leeltä, Zollerilta sekä Losillata maaleja. Korealaisen Leen maalitili näyttää kokonaan nollaa, vaikka maalipaikkoja hänellä on ollut. 

Ergebirge Aue on pelannut pirteän syykauden. Joukkueella on jo 23 pistettä ja on sarjassa neljäntenä. Aue on ollut perinteinen häntäjoukkue, joten raati ei usko syyslennon jatkuvan. Bochum tulee kääntämään tasapelikierteen voitoiksi. Yhdistyksen porukkaa on lauantaina katsomossa.

Arvio: 3-1

 

22.11.2019 Vfl Bochum 1848 vs Vfl Osnabrück

Maaottelutauon jälkeen palataan normaaliin arkirytmiin ja sarja jatkuu perjantaina kotistadionilla. Nousijajoukkue Osnabrück saapuu vieraaksi.

Vfl Bochumin maaottelutauko on mennyt harjoitellen. Harjoitusottelu Viktoria Kölniä vastaan pelattiin reilu viikko sitten, peli päättyi tasan 2-2. Mainittakoon tästä pelistä, että Maxim Leitsch oli pelaamassa pitkän loukkaantumisen jälkeen. Puolustuspään pelaajista Gamboa on edelleen loukkaantunut.

Bochumin hyökkääjistä Ganvoulan hyvä alkukausi on palkittu myös maaottelukutsulla. Ganvoula pelasi Kongon maajoukkueessa kahdessa pelissä Senegalia ja Guinea-Bissauta vastaan, joista jälkimmäisessä teki maalin ja syötti toisen. Toivotaan, että hän on palannut joukkueen mukaan ja maalitehtailu jatkuu myös Bochumin riveissä.

Vfl Osnabrück on aloittanut kauden nousijajoukkueille tyypillisesti, 16 pisteellä joukkue majailee keskikastissa. Bochumilla on mahdollisuus nousta voitolla noustatasapisteisiin. Odotettavissa on jälleen tasainen peli, mutta Bochum tulee viemään.

Arvio: 3-1 

8.11.2019 St Pauli vs Vfl Bochum 1848

SeuraavAna onkin vuorossa vierasmatka Hampuriin St Paulia vastaan. Nyt on aika ottaa toinen peräkkäinen voitto ja nouta sarjassa kotijoukkueen edelle. Itseluottamusta nostanut Nürnberg voitto varmasti kannustaa Hampurissa eteenpäin.

Edellisessä pelissä puolustuspään pelaajat yllättivät maalinteossa. Muutenkin puolustuspelaaminen oli kauden parasta, vaikka yksi maali menikin omiin. Henkilökohtaisella tasolla puolustajat eivät tehneet virheitä ja tukivat hyvin hyökkäyksiä.

Ganvoula palaa korttitilin täytyttyä taas kokoonpanoon. Hyökkäyspelaaminen on ollut läpi kauden hyvää, mutta ehkä heidän oman pääsen puolustaminen ei ole parhaiden tasolla. Wintzheimer pelasi edellisen pelin kärjessä varsin vahvasti, mutta Ganvoula ottaa ykköskärjen paikan Hampurissa takaisin. 

St Paulilla on kausi alkanut myös mollivoittoisesti, vaikka sillä on kaksi pistettä enemmän kuin Bochumilla. St Pauli on perinteisesti ollut vaikea vastus Bochumille, viimeisin voitto taitaa olla vuodelta 2014, ainakin virallisissa peleissä. Nyt on Bochumin aika muuttaa tilanne voitoksi.

Arvio: 1-3

4.11.2019 Vfl Bochum 1848 vs Nürnberg

Tällä kertaa kaikkien vihaama maanantain peli Nürnbergia vastaan. FanClub Finland protestoi myös maanantain peliä ja siirtää matkan marraskuun lopulle. Nyt tarvitaan sitten voittoa, sillä ollaan putoamisviivan alapuolella.

Tämä kausi on toistanut itseään, puolustuksen ongelmat ovat olleet samanlaisia ja kaikenlisäksi pääkoppa ei ole kestänyt ottelua loppuun asti. Tämä nähtiin taas kerran cup pelissä, puolustuksen tasapaino ei ole kestänyt 90 minuuttia ja yksilöiden virheistä rankaistaan välittömästi. Gelozzi on ottanut pelipaikkansa takaisin eikä kokemusta haittaa ole.

Vfl Bochumin hyökkäyspeli on onneksi toiminut ja maalipaikoille tullaan pääsemään. Ganvoula pelasi edellisen pelin ilman maalia, joten seuraavassa pelissä niitä odotetaan taas. Blum ja Lee tukevat laidoista hyökkäyksiä ja raati luottaa hyökkäysvoimaan.

Nürnberg on sarjassa kahdeksantena, mikä on varmasti viimekauden 1 Bundesliiga joukkueelle pettymys. Joukkueella on myös paljon tasapelejä, jotka ei montaa pistettä tuo. Bochum tulee voittamaan.

Arvio: 2-0

25.10.2019 Kiel vs Vfl Bochum 1848

Perjantaina mennään pohjoisen satamakaupunkiin vieraspeliin ja vastassa on Kiel. Viikonlopun pettymyksestä Bochum fanit ei ole päässyt yli, mutta joukkueen harjoituksissa ei ole näkynyt puristamista ollenkaan ja viikon harjoitukset ovat menneet hyvällä huumorilla.

Bochumin käsittämätön tasapelikierte sai jatkoa edellisessä pelissä ja vastustaja tuli lisäajalla tasoihin. Joukkueen puolustuspeli on repeillyt koko kauden ja viimeiset neljä kotipeliä 10 maalia ollaan tehty ja saman verran päästetty. Tämä kuvastaa joukkueen puolustuspelaamisen tasoa, ehdottomasti sarjan huonointa. Pakko on kuitenkin uskoa, että tämän täytyy parantua kauden mittaan.

Bochumin hyökkäyspelaaminen ja maalintekemisen tehokkuus on yllättänyt raadin tälläkaudella. Rangaistuspotkuja ollaan saatu ennätysmäärä ja niistä ollaan tehty monta maalia. Olisiko Varilla jotain tekemistä tähän tilastoon? Edellisessä pelissä puolustajat tekivät muut pelitilanne maalit, joten Ganvoula tulee tekemään perjantain pelissä taas maalin ellei useampiakin.

Bochum taistelee Kielin kanssa sarjan häntäpään sijoituksista. Bochumilla alkaa olemaan jo pakkovoiton pelit tässä vaiheessa kautta, sillä 15 pistettä lisää täytyy saada ennen talvitaukoa. Tasapelillä ei pisteitä riittävästi saada. Kiel otti edellisessä pelissä tärkeän vierasvoiton Stuttgartilta.

Arvio: 2-3

20.10.2019 Vfl Bochum 1848 vs Karlsruher

Maaottelutauko on taas ohi ja Bochumin joukkue saanut rauhassa harjoitella lähes pari viikkoa. Tauko on tullut hyvään saumaan sillä sekava alkukausi on veroittanut joukkueen henkistä mielialaa. Edellisen pelin ja kauden ensimmäinen voitto antaa kuitenkin uskoa syyskauden loppua ajatellen.

Bochumin hyökkäyspelaamunen ja maalinteko on ollut yllättäen Ganvoulan harteilla. Sarjataulukkoa kun katsotaan on maaleja tehty riittävästi, mutta omaan päähän on kolissut maaleja aivan liian paljon. Tämän viikon harjoitusten perusteella joukkue saa parhaan mahdollisen pelaajaringin kasaan.

Bochumin puolustus on tälläkaudella ollut koetuksella, mutta parempaan suuntaan on silti menty. Cristian Camboa on ottanut vastuuta ja hän oli edellisessä ottelussa kentän parhaimpia pelaajia. Joukkueen akilleenkantapää tulee kuitenkin olemaan puolustuspelaamisessa.

Karlsruher on viimekauden nousijajoukkueista pärjännyt tähän mennessä parhaiten. 12 pistettä ja sarjan keskikastia. Viimeiset kolme ottelua ovat päättyneet kuitenkin tasapeleihin ja vaikeuksia voittoihin on myös niillä ollut. Ensimmäinen kotivoitto Bochumille tullaan näkemään sunnuntaina.

Arvio. 3-0

6.10.2019 Heidenheim vs Vfl Bochum 1848

 Vfl Bochum matkustaa Heidenheimin vieraaksi sunnuntaina. Kahdeksan peliä ilman voittoa! Joko se nyt tulee.

Bochumin maalinteko on ollut Ganvoulan varassa ja onhan hän hyvin vastannut huutoon. 6 maalia kahdeksaan peliin ja kolme maalisyöttöä pitää hänen koko sarjan maalipörssin kärjessä, vaikka joukkue majailee sarjassa toiseksi viimeisenä. Sisäpiirissä on ihmetelty Leen ja Weilandtin poissaoloja, sillä pelaajat ovat kuitenkin harjoituksissa. 

Bochumin pitkäaikainen maalivahti Riemann on ollut hyvinkin epävarma kauden peleissä. Vaikuttaako epävarma puolustuspelaaminen vai mikä, niin maalivahtipeli näyttää myös huonolta. Helppoja maaleja on mennyt maaliin. Uudella valmentajalla alkaa keinot olla vähissä joukkueen herättämiseen, olisiko se maalivahdin vaihtaminen mahdollinen herätys. Sitä jalkapallossa on hyvin harvoin nähty. Uusia pelaajia ei kuitenkaan ole vielä hetkeen tarjolla.

Heidenheim on sarjassa viidentenä ja on pelannut odotuSten mukaisesti. Hajuton ja mauton joukkue porskuttaa kakkosessa tasaisesti vuodesta toiseen. Joukkueella on tosin ollut helpompia vastustajia ensimmäisellä neljänneksellä vastassa, joista on pisteitä tullut. 

Arvio: 0-1

28.9.2019 Vfl Bochum 1848 vs Darmstadt

Lauantaina on vuorossa Bochumin kotipeli ja tilastollisesti voitto on varma. VfL Bochumin kauden alku on jo huonoin mitä tiedetään, voitottomia otteluita 7 putkeen.

Edellisessä ottelussa oli jo viitteitä todellisesta osaamisesta, mutta pääkoppa ei vielä riittänyt voiton ottamiseen. Vastustajan viimehetken tasoitus laittoi leuan rintaan ja pelättiin jopa häviötä. Joukkue on kuitenkin taitavampi mitä tulokset on osoittanut.

Gavoula tekee tasaisesti maaleja, mutta liian paljon tilanteita on tuhlattuna. Maalinteko prosentti pitäisi olla huomattavasti suurempi. Piristystä kaivataan pelaajarintamalla, Weilandt ja Leen poissaolot on näkynyt. 

Bochumin puolustuspelaaminen oli viime pelissä huomattavasti parempaa kuin ollaan kauden mittaan nähty, kotiotteluissa maaleja ollaan päästetty ennätysmäärä ja voittoja on ollut mahdotonta saada.

Darmstadtin kauden alku on ollut myös tavallista huonompi, Bochum nousisi sarjassa voitolla edelle ja siitähän me lähdetään. 

 

Arvio: 3-1

 

21.9.2019 Sandhausen vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina mennään Sandhausenin vieraaksi. Vfl Bochumin voitoton putki hipoo jo ennätyksiä. Positiinen asia kuitenkin on, että kotiotteluissa ollaan noustu takamatkalta tasoihin.

Bochumin puolustuspeli on ollut surkealla tasolla tänä vuonna. Tämän kauden hankinnat ovat pettäneet todella pahasti. Suurimmat ongelmat on puolustuslinjassa, topparit ei pelaa 2 bundesliigan tasolla ja heidän henkilökohtaiset virheet on ollut näkyvissä kauden jokaisessa ottelussa. Mielenkiinnolla odotetaan uudelta valmentajalta muutoksia toppareiden valintaan.

Hyökkäyksessä Ganvoula tulee jatkamaan avauksessa. Zoller palasi jo kokoonpanoon ja tuli edellisessä pelissä vaihdosta sisään. Bapoh palaa pelikiellosta kokoonpanoon, mutta avauksessa häntä tuskin nähdään. Weilandtin loukkaantuminen on iso takaisku ja häntä toivotaan pikaisesti kokoonpanoon. Lee tulee takaisin pelaavaan kokoonpanoon. 

Sandhausen on aloittanut kauden vahvasti, joukkue on kuudentena sarjassa 10 pisteellä. Edellisessä pelissä joukkue hävisi Karlsruherille, joten täysin voitettavissa oleva joukkue on vastassa. Nyt on Bochumin otettava voitto.

Arvio: 1-2

15.9.2019 Vfl Bochum 1848 vs Dynamo Dresden

Vfl Bochumin kausi jatkuu sunnuntaina Dresdenia vastaan uuden valmentajan Thomas Reisin johdolla. Reis on pelannut Bochumissa kaudet 1995-2003 ja toiminut useamman kauden Bochumin juniorijoukkueiden valmentajana. Tehtävä ei tule olemaan helppo, sillä kesken kauden on haastavaa aloittaa ensimmäistä 2 Bundesliiga joukkueen valmentamista. 

Vfl Bochumin kausi siis alkaa sunnuntaina uudestaan. 2 pistettä viidestä ensimmäisestä pelistä ei ole hyväksyttävää. Joukkue pitäisi olla nyt täydessä iskussa ja kaikki pelaajat on nähty harjoituksissa. Mielenkiintoista nähdä miten puolustuslinja saadaan toimimaan, sillä se on ehdottomasti ollut heikoin lenkki ja uudet pelaajat eivät ole lunastaneet luottamusta. Tuleeko Patric Fabian toppariksi, se nähdään sunnuntaina.

Hyökkääjistä on Ganvoula pelannut odotusten mukaisestI. Hän on valittavasti jäänyt liian yksin hyökkäyksissä ja Zoller oli neljästä ottelusta pois kokoonpanosta, samoin Tom Weilandt oli kaukana omasta tasostaan, ilmeisesti loukkaantuminen näkyi hänen pelaamisessa. 

Dresdenin alkukausi on myös ollut vaihteleva, paritasapeliä, voitto ja pari tappiota. Viikonloppuna pelataankin sitten tärkeistä pisteistä ja voitolla kaikki on vielä omissa käsissä. Perinteisesti Bochumin uusi valmentaja aloittaa voitolla.

Arvio: 2-0

2.9.2019 Stuttgart vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochum vaiherikkaan viikon jälkeen kohdataan seuraavaksi kivikova Stuttgart. Bochumin valmentajavaihdosta ennakoitiin jo edellisessä otteluennakossa ja niinhän sinä kävi, että Robin Dutt joutui lähteä ja apuvalmentaja Heiko Butscher ottaa vetovastuun seuraavasta pelistä. Se miten pelaajat on ottanut valmentajavaihdoksen nähdään seuraavassa ottelussa, toivottavasti.

Vfl Bochumin puolustus on epäonnistunut kauden ensimmäisissä neljässä pelissä. Kymmenen maalia on mennyt omiin ja se on liikaa. Kahdessa kotiottelussa on päästetty 6 maalia ja sitä ei voi hyväksyä millään mittarilla. Tosin viime pelissä oli valmentaja muuttanut puolustuslinjan kolmen alakertaan ja se tosiaan kostautui pahemman kerran. Tällä viikolla julkaistiin uuusi pelaajasopimus, Cristian Gamboa siirtyi Celticistö Bochumiin ja hän on oikea laitapuolustaja. Hankinta kuitenkin ihmetyttää raatia, sillä Arsenalin lainapelaaja Osei-Tutu pelaa samalla paikalla.

Vfl Bochumin hyökkääjiä on parjattu tehottomuudesta tällä kaudella, mutta edellinen ottelu taas näytti, että melkoista viihdettä osataan näyttää ainakin kotiotteluissa. Kolme maalia toisella puoliajalla ja mahtava nousu tasoihin osoittaa kuitenkin joukkueen tahtotilaa. Moleimat kotiottelut ja 6 maalia tehtynä on kuitenkin hyökkääjiltä kova suoritus. 

Stuttgart tippui viimekauden päätteeksi ykkösestä ja suurseura hamuaa heti sinne takaisin. Joukkueen Budjetti on täysin eri luokkaa verrattuna Bochumiin, mutta niinkuin tiedetään raha ei aina kaikkea ratkaise. Stuttgart on vielä ilman tappioita, joten Bochumilla on näytön paikka.

Arvio: 0-1

24.8.2019 Vfl Bochum 1848 vs Wehen Wiesbaden

Pelit jatkuu taas lauantaina nousijajoukkue Wehen Wiesbadenia vastaan. Molemmat joukkueet on aloittaneet mollivoittoisesti kauden ja lauantaina taistellaankin jo todella tärkeistä pisteistä ennenkaikkea valmentajien näkökulmasta.

Bochum kärsi kirvelevän tappion Hsv:lle edellisessä ottelussa. Hyökkäykset olivat taas tehottomia ja puolustuksen yksilövirheestä Hinterseer rokotti entistä joukkuettaan. 1 piste kolmesta pelistä ei todellakaan riitä Bochumin kannattajille. Viime viikonlopun tappiosta vaadittiin jo valmentaja Duttin päätä vadille. Tästä johtuen Bochum tekikin protestin HSV:n kohupelaajasta ja edustuskelvottoman pelaajan peluutuksesta ja hakee pistemenetystä HSV:lle. 

Vfl Bochumin pelaajien pitää saada itsestään paremmin irti, peli on pääosin hallinnassa, mutta viimeinen silaus puuttuu, viimeiset syötöt ja viimeistely tökkii oikein huolella. Puolustajien kokemattomuus on myös näkynyt virheinä ja helppoina oman pään maaleina. Maalivahtia ei voi syyttää, mutta lähes koko puolustuslinjan uusiminen tälle kaudelle on näkynyt heikkoutena.

Wehen Wiesbaden nousi täksi kaudeksi 2 Bundesliigaan. Joukkue pudotti Ingolstadtin viime kauden karsinnassa. Joukkue on pelannut viimeiset kymmenen vuotta 3 Bundesliigaa, joten oppirahoja kakkosessa joutuu maksamaan. Joukkue on kuitenkin hävinnyt varsin niukasti. Maalin tappioita, mutta puolustus tuntuu olevan sielläkin joukkueen heikkous. 

Arvio: 3-1

16.8.2019 HSV Hamburg vs Vfl Bochum 1848

Saksan cup viikonlopun jälkeen jatkuu sarjapelit kivikovaa HSV:tä vastaan vieraissa. Bochum lähtee kuitenkin hyvissä asemissa, sillä Hampurilla oli pitkä cup ottelu sunnuntaina pitkällä itä-saksassa.

Bochumin kokoonpano on vaihdellut jonkin verran kauden ensimmäisissä peleissä. Toppareita on vaihdellut ja Decardi on todennäköisesti sairastuvalla. Osei-tutu laitapuolustaja ei pelannut lauantaina ollenkaan. Lähteekö valmentaja Dutt ajamaan kolmen alakertaa puolustukseen? Sillä saadaan hyökkäykseen laajuutta.

Viimeaikoina maalinteossa on onnistunut Ganvoula, toivottavasti hänen ketsuppipullo olisi nyt auennut ja maaleja pystyisi tukemaan useammin ja säännöllisesti niinkuin hyvän hyökkääjän täytyy tehdä. Hyökkäyspään pelaajista Blumin pelaaminen on epävarmaa, mikä on sääli sillä hän on alkukauden pelien perusteella joukkueelle selkeä vahvistus.

Hsv:n mielenkiintoa lisää entisten Bochum pelaajien kohtaaminen. Hinterseer ja Gyamerah siirtyivät viime kauden jälkeen HSV:n joukkueeseen. He ovat siellä avauksen pelaajia ja heillä on myös näytön paikka uudessa joukkueessa. Bochum tietää Hinterseerin metkut ja hänen puolustaminen tuskin tekee vaikeutta. Fanclub Finlandin jäseniä paikalla Hampurissa.

Arvio: 1-2

2.8.2019 Vfl Bochum 1848 vs Arminia Bielefeld

Vfl Bochum pelaa ensimmäisen kotiottelun tällä kaudella perjantaina Arminia Bielefeldia vastaan. Bielefeld, joka tunnetaan Suomessa Pasi Rautiaisesta, mutta Saksalaisten ystäviemme mielestä kaupunkia Bielefeldia ei ole edes olemassa.

Bochum aloitti kauden tappiolla Regensburgissa, hyökkäyspään tehottomuus vaivaa joukkuetta edelleen keskikentällä olemme vahvoja ja pystymme pitämään palloa, mutta maalipaikoille ei tahdota päästä. Joukkueesta puuttuu selkeät kärkipelaajat??? Kenestä maalintekijäksi

Bochumin puolustuksesta loukkaantui Osei-Tutu, hänen pelaaminen perjaantaina on epävarmaa. Uusittu puolustuslinja pelasi varsin hyvin edellisen ottelun, vaikka kolme maalia meni omiin. Maalit tuli keskikentän virheistä ja pallonmenetyksistä. Vitali Janeltia ei myöskään nähdä laitapuolustajana perjantaina, ellei Suoares pysty pelaamaan. 

Arminia Bielefeld aloitti kauden tasapelillä St Paulia vastaan. Joukkue on varsin kokenut ja pelasi vahvan toisen puoliajan. Oma arvioni on; että Bielefeld on keväällä neljän kärkijoukkueen joukossa. Heidän pelottovan tehokas Fabian Klos on pidettävä kurissa

Arvio: 2-1

28.7.2019 Ssv John Regensburg VS Vfl Bochum 1848

Vfl Bochum avaa kauden 2019/2020 vierasottelussa Regensburgissa. Kolme edellistä kauden aloitusta ja lopetusta on saatu olla kotiottelussa, joten tämä vierasaloitus oli odotettavissa.

Vfl Bochumin joukkue on muuttunut viimekaudesta merkittävästi. Viime kauden joukkueesta lähti Robbie Kruse, Sidney Sam, Lucas Hinterseer ja Jan Gyamerah sekä Tom Baack. Lähtökuopissa on edelleen Tim Hoogland ja Celozzi. Tälle kaudelle on saapunut uusia pelaajia keskikentälle  Danny Blum Frankfurtista, Simon Decardi puolustaja Anderlechtista ja j Osei-tutu puolustaja lainalle Arsenalista. Omista kasvateista edustukseen on nostettu J Wellers, M Gyamfi, U Bapoh. 

Bochumin harjoitusottelut on mennyt vaihtelevasti, St Gallen ja Barnsleylle hävittiin, Grrasshopper voitettiin ja Herthan kanssa tuli tasapeli. Oman kylän mainospeleissä rökitettiin kaikki vastustajat. Pelaaminen on näyttänyt hyvinkin valmentaja Duttin näköiseltä. Pallonhallinnan kautta pelataan rohkeaa peliä. Tämän kauden ongelmana tai vahvuutena voidaan pitää kokematonta puolustuslinjaa ja hyökkääjien tehottomuutta. Toivotaan, että nuorista hyökkääjistä saisimme uuden maalintekijän joukkueeseen. 

Bochum tulee aloittamaan kauden 4-4-2 pelisysteemillä ja kärjessä pelaavat Zoller ja Ganvoula. Keskikentällä aloittaa Blum, Eisfelt, Weilandt ja Maier, puolustuksessa  Osei-tutu, Soares, Bella-Kotchap ja Simon Lorenz. 

Ssv Jahn Regensburg on harjoituskaudella pelannut maltillisesti, voitto Mainzista  ja tappio Hoffenheimille sekä muutamia muita pelejä. Sunnuntaina kannattaa erityisesti seurata Tom Baackin otteita, joka siirtyi Bochumista Regensburgiin. 

Arvio: 0-1

 

19.5.2019 Vfl Bochum 1848 vs Union Berlin

Kauden päätöskierros pelataan taas sunnuntaina ja suuri joukko FanClub Finlandin väkeä katsomossa. Mikä on hienompaa kuin täysi stadion viimeisessä kotipelissä. Tämä on muuten jo kolmas viimeisen kierroksen kotipeli. Union Berlinin kannattajia tulee varmasti paljon Bochumiin, sillä pelaahan se vielä voitolla suorasta noususta 1 Bundesliigaan.

Bochumilla ei juurikaan ole merkitystä kauden vikalla pelillä, koska sarjasijoitus on 9-12. Tv rahat pienenee ensi kaudelle ja muutoksia joukkueeseen on luvassa. Nähdäänkö Robbie Kruse ja Sidney Sam viimeistä kertaa Bochumin paidassa, sekä Hinterseerin ura Bochumissa huhutaan loppuvan ja siirtoa Hsv:hen pidetään varmana.

Bochum taisteli syyskierroksella tasapäin Berliinin kanssa ja mahdollisuudet nousuun olisi ollut olemassa. Vaikeudet alkoi kuitenkin talvella ja tappiot toistivat itseään. Harmin paikka, ettei keskinäisessä ottelussa taistella molempien noususta, mutta Bochum ei tule antamaan mitään ilmaiseksi sunnuntaina, sillä voitosta halutaan aina pelata. 

Arvio: 3-2 Bochumille

12.5.2019 St Pauli vs Vfl Bochum 1848

Viimeinen vieraspeli pelataan sunnuntaina Hampurissa. Vfl Bochumin vierassektori on loppuunmyyty ja meno tulee olemaan sen mukaista. Bochum pelaa kunniasta ja TV-rahoista, mutta St Paulilla on teoriassa vielä mahdollisuus nousukarsintaan.

Bochumissa on keväällä ajettu sisään uusia nuoria pelaajia ja ensi kaudelle huhuillaan isoja muutoksia. Pelaajamateriaalia tullaan vahvistamaan useilla hankinnoilla ja vanha runko tullaan uudistamaan, joille ei olla tarjottu sopimusta.

St Pauli oli pitkään kolmen sakussa nousussa kiinni, mutta viimeiset viisi peliä on ollut synkkää ja juna karkasi neljän pisteen päähän. Bochumilla ei tule olemaan helppoa Hampurin vierailulla. Viimeiset kohtaamiset on pääsääntöisesti Pauli vienyt, muutamaa tasapeliä lukuunottamatta. Tämä antaa joukkueelle lisäbuustia varmasti ja Bochum pistää kaiken peliin.

Arvio: 1-3

Vfl Bochum 1848 vs Magdeburg

Parin vierasottelun jälkeen olisi sitten kotipeli putoamista vastaan taistelevaa Magdeburgia. Bochumin vierassaldo jäi taas mollivoittoiseksi, kuudesta pisteestä yksi jäi kotiintuotavaksi.

Näin huonoa kevättä ei ole Bochumissa hetkeen nähty. Valmentaja Duttilla alkaa lähtölaskenta, vain 12 pistettä kevätkierroksilta tullut, kun syksy pelattiin ennätys hyvin. Joukkue ei ole kuitenkaan merkittävästi muuttunut keväällä. Muutamat nuoret pelaajat ovat saaneet vastuuta, mutta ei heidän piikkiin voi tappioita laittaa. 

Magburg on pelannut keväällä pisteiden valossa paremmin kuin Bochum. Vaikea ottelu on tulossa, 30 pistettä ei riitä Magdeburgilla sarjapaikan varmistamiseen. Magdeburgin loppuohjelma on Bochum, Union Berlin ja Köln. Ingolstadt hengittää sen niskaan pisteen päässä ja Duisburg on jo viiden pisteen päässä. Bochum tulee ottamaan pisteet kotiin.

Arvio: 3-1

28.4.2019 Ergebirge Aue vs Vfl Bochum 1848

Sunnuntaina pelataan taas vierasoittelusta Aue:n vieraana. Viimeiset neljä peliä jäljellä tästä kaudesta. Bochum on jo käytännössä varmistanut sarjapaikkaan ensi kaudelle, mutta Aue:lla on pudotusuhka vielä todellinen.

Viime ottelussa jatkui jo perinteiseksi käynyt tehottomuus. Hinterseer oli taas yhden huippupelin jälkeen täysin pimennossa. Mielenkiintoista nähdä, tuleeko Kruse ja Sam jo kokoonpanoon, vai onko valmentaja Dutt hyllyttänyt pelaajat loppukaudeksi, koska sopimuksia jatkosta ei ole tehty.

Aue on perinteisesti ollut varsin hajuton ja mauton seura. Joukkue pelaa vuodesta toiseen putoamispeikko harteillaan. Joukkue on saanut viidestä viimeisestä pelistä vaan yhden pisteen. Siihen asti näytti selvältä sarjapaikan uusiminen, mutta tälle joukkueelle tuntuu kaikki olevan mahdollista. Bochum ottaa varmat pisteet.

Arvio: 0-2

21.5.2019 Darmstadt vs Vfl Bochum 1848

Bochumin sarjapaikka on varmistettu viime viikonlopun hienolla voitolla. Nyt pelataankin loppukausi erään kunniasta ja TV rahoista. Bochum menee Darmstadtin vieraaksi.

Edelleisessä pelissä Hinterseer pääsi taas maalinmakuun tekemällä hattutempun. Nyt on tilaisuus jatkaa putkea ja pelaajan itseluottamus on tapissa. Eisfelt on pitkän loukkaantumisen jälkeen päässyt avaukseen, mutta pelituntuman hakeminen ottaa aikansa. Hänet kannattaa kuitenkin merkitä, sillä hän on yksi taitavimmista keskikentälle moottoreista.

Bochumin puolustus on ollut keväällä haavoittuvainen. Edellisessä otttelussa loukkaantunut Hoogland on suuri menetys, jos hän ei palaudu seuraavaan peliin. Loukkaantumiset on muutenkin sotkenut kautta, puolet avauksen pelaajista on ollut pitkäaikais loukkaantuneita.

Darmstadt on Bochumin alapuolella, mutta eroa on vain kaksi pistettä. Joukkue on vaarallinen kotona, mutta vieraissa pisteitä ei ole tullut. Sama on vaivannut Bochumiakin, mutta nyt on aika tulla muutos.

Arvio: 1-2

14.4.2019 Vfl Bochum 1848 vs Greuther Furth

Sunnuntaina pelataan keskikastin joukkuetta Furthia vastaan. Furth on kaksi pistettä Bochumin edellä, joten voitolla mennään ohi. Voittaja Bochum tarvitsee, jotta sarjasijoitusta saadaan nostettua ja ensi kauden rahoitusta saadaan suuremmaksi.

Bochumin kevät on ollut todella huono ja voitot on ollut vähissä. Peli on kuitenkin kulkenut näennäisesti hyvin ja pallonhallinta on ollut joukkueella hallinnassa. Puolustaminen on ollut kuitenkin huonoja ja vastustaja on päässyt vastahyökkäyksiin ja on saanut tehtyä maalit.

Bochumin hyökkäykset on taas ollut tehottomia ja loukkaantumiset ovat vaikuttaneet eri vaihtoehtoihin. Todennäköisesti uusia pelaajia ei saada sairastuvalta seuraavaankaan peliin, joten valmennuksella riittää pohdittavaa. Hinterseer on jäänyt viime peleissä liian yksin.

Greuther Furth on pelannut varsin positiivisen kauden, sillä joukkueelta ei odotettu ennen kauden alkua kuin sarjapaikan säilymistä. Juokkue on kuitenkin jo varmistanut hyvissä ajoin sarjapaikan ensi kaudelle. Tämä voi myös antaa näytön paikan nuorelle Suomalaiselle Juho Ojalalle.

Arvio: 3-0

5.4.2019 Regensburg vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochum matkaa Regensburgin vieraaksi perjantaina. Bochum on kolme pistettä kotijoukkueen alapuolella, joten voitolla on mahdollista nousta sen edelle ja varmistaa käytännössä ensi kauden sarjapaikka. Viime viikonlopun tasapeli HSV:n kanssa antoi taas toivoa paremmasta tulemisesta Bochumilta.

Hinterseer palasi kokoonpanoon viime pelissä, mutta tehot jäivät nolliin. Seuraavassa pelissä odotetaan jo maaleja. Kruse ja Sam on edelleen loukkaantuneena, joka näkyy hyökkäyspelin tehottomuuteena. Positiivista Duttin valmennuksessa on nuorten pelaajien ottaminen kentälle ja nyt kevätkierroksElla he ovat saaneet enempi vastuuta.

Regensburg on pelannut tasaisen kauden, ehkä hieman yllättäen joukkue on ollut sarjan keskikastia. Regensburg oli kuitenkin kauden alussa ennakkoveikkailuissa putoajakandidaattina. Joukkue on kuitenkin vaikea voitettava tällähetkellä ja Bochumin vieraspelisaldo on ollut viimeisissä peleissä todella huono. Raati kuitenkin luottaa Bochumin tason nostoon.

Arvio: 1-2

30.3.2019 Vfl Bochum 1848 vs Hamburger Sv

Maaottelutauko on taas ohi ja lauantaina vierailulle tulee sarjan kärkijoukkeista HSV. Bielefeldin vierailusta ei jäänyt pisteitä, joten nyt on Bochumin taas aika ottaa kotivoitto. Lauantaille on luvattu kesäkeliä ja katsomo tulee olemaan lähes täysi.

Edellisistä otteluista on puuttunut Hinterseer, Kruse ja Sam, kaikki on ollut Bochumin avainpelaajia. Kruse ja Hinterseer on näillä näkymin taas kokoonpanossa. Mainittakoon, että Hinterseerin huhutaan siirtyvän ensi kaudeksi nimenomaan Hampuriin HSV:n riveihin.

HSV on tälläkaudella ollut odotetun vahva ja se janoaa takaisin ykkösliigaan ensi kaudeksi. Joukkue on tasaisesti ottanut tärkeitä pisteitä, vaikka joukkueessa ei ole varsinaisia maalitykkejä. Lasoggalla on joukkueen paras maalintekijä 13 maalilla.

Bochum tulee kuitenkin nälkäisenä lauantaina. Joukkue tarvitsee pisteitä noustakseen sarjassa ylemmäksi. 

Arvio: 3-1

 

17.3.2019 Arminia Bielefeld vs Vfl Bochum 1848

Sunnuntaina on paikallispeli Bielefeldissä. Bochumilla olisi näytön paikka, sillä Bielefeld on vienyt kotonaan keskinäiset kamppailut vuodesta 2016 lähtien. Syykierroksella Bochum voitti kotona 1-0, jatkuisiko tästä voittoputki.

Pitkän tappioputken jälkeen Bochum otti Heidenheimista makoisan voiton viime viikonloppuna. Sarjan kärkijoukkueet on jo karanneet, joten Bochumilla ei pitäisi olla paineita loppukautta ajatellen. Korealainen Lee teki ensimmäisen maalin viime pelissä, toivottavasti hän saa jatkossa lisää onnistumisia, sillä hän on päässyt useammassa pelissä hyville maalintekopaikoille. Viime pelistä puuttuivat Suares, Hinterseer ja Kruse sekä Sam. Neljä avauskokoonpanon pelaajaa puuttui kokoonpanosta, hyllytettynä vai loukkaantuneena, sitä tarinaa ei ole paljoa kerrottu.

Bielefeldin kausi on mennyt mollivoittoisesti, vaikkakin joukkue on kolme pistettä Bochumin perässä. Joukkueen puolustuspelaaminen on ollut heikkoa ja siihen Bochumin täytyy iskeä. Bochum on viimeksi 2013 lähtenyt voittajana Bielefeldistä ja tälläkertaa voitto on tultava, sillä yhdistyksemme jäseniä lähtee sitä katsomoon todistamaan.

Arvio: 1-3

8.3.2019 Vfl Bochum 1848 vs Heidenheim

Pitkästä aikaa perjantai peli Ruhrstadionilla. Vierailulle tulee tähän asti hyvän kauden pelannut Heidenheim. Nyt on Bochumilla mahdollisuus kuitata syksyn tappio ja sehän johtui Losillan typerästä punaisesta kortista.

Edellinen peli Dresdenissä antoi jo Bochumille lupauksia, vaikka itseluottamus ei vielä voittoon riittänyt. Paluu vanhaan pelisysteemin näytti paljon paremmalta. Hinterseer sai taas yhden maalin tehtyä ja perjantaina hän tulee jatkamaan siitä. Kruse ja Sidney Sam puuttui viime ottelusta? Heidän panosta tullaan tarvitsemaan seuraavissa peleissä.

Nuori 17 vuotias Moritz Romling sai edellisessä pelissä taas minuutteja ja on varsin lupaava pelaaja Bochumille. Maalitilin avaaminen olisi nuorelle lupaukselle tosi tärkeää. Valmentaja Dutille pitää nostaa hattua, vaikka tappioita on viime aikoina tullut, että nuoriso-osasto on saanut vihdoin peliaikaa Janelt ja Moritz.

Heidenheim taistelee vielä jopa noususta. Joukkue on pelannut tasaisen kauden, mutta viime peleissä on ollut myös epävarmuutta. Tappio ja pari tasapeliä kolmesta viime pelistä. Olisiko Bochumin aika taas palata voittojen tielle.

Arvio: 2-1

3.3.2019 Dynamo Dresden vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochum matkaa Dresdenin vieraaksi sunnuntaina. Kahden kriisijoukkueen kohtaaminen lisää molemmille joukkueille paineita. Bochumilla neljän ottelun tappioputki ja Dresdenillä yksi tasapeli viidestä pelistä.

Ennen viime peliä, puhuttiin Bochumilla olevan pieni kriisi, mutta pelin jälkeen se muuttui suureksi kriisiksi. Valmentaja Duttin muutokset ei todellakaan tuottanut tulosta. 4-4–2 pelisysteemion muuttaminen ei toiminut ja puolustuksen virheet varmistivat selvän tappion. Dresden pelissä palataan todennäköisesti vanhaan systeemiin. Raati toivoo Krusen ja Samin palaavan pelaavaan kokoonpanoon.

Dresdenin kevät on ollut takkuinen. Monta tappiopeliä hävittynä putkeen, tosin sarjan kärkijoukkueita vastaan. Sarja on kuitenkin tasainen ja marginaalit on pienet joukkueiden välillä. Luottoa Bochumiin silti riittää, pelaajat osaa pelata, kunhan saavat taas paketin ja itseluottamuksen kasaan.

Arvio: 0-1

23.2.2019 Vfl Bochum 1848 vs Holstein Kiel

Alkaako kevät aurinko paistaa vihdoin Vfl Bochumille. Kolme tappiota alla ja itseluottamus on pudonnut nollaksi. Holstein Kiel saapuu vieraaksi lauantaina.

Hyökkäyspelin on parannuttava, Bochumin hyökkäyspeli on kärsinyt Krusen ja Leen puuttumisesta harjoitusjaksolla. Maaottelut ovat usein häirinneet pelaajien paluuotteluita. Hinterseer on kaukana syksyn tasosta ja maalijyvä on kadoksissa. Valtavan työmaarän peleissä tekevä Sydney Sam on ollut aktiivinen, mutta maalinteko hänellä on liian vaikeaa.

Bochumin puolustus on kärsinyt yksilövirheiden raakuudesta. Joka ottelussa karmaisevat virheet ovat kostautuneet. Maalivahti Riemannin on viimeistään nyt saatava pelinsä uomiin tai hänen on annettava paikkansa Dornebuschille.

Holstein Kiel on aina ollut vaikea vastustaja Bochumille. Kiel on taisteullut kärjen tuntumassa, mutta kevät kierrokset heilläkin ovat olleet vaikeita. Tasapelit on usein joukkueen lopputuloksena, jotka ei paljoa pisteitä tuo. Kielin paras maalintekijä on Janni Serra 9 maalillaan. Serrahan pelasi viime kaudella meillä Bochumissa kiikaritehoin 12 ottelua.

Arvio: 2-1

16.2.2019 Fc Ingolstadt vs Vfl Bochum 1848 

Vfl Bochum matkaa Audi-kaupunkiin Ingolstadtin vieraaksi. Kevät on alkanut Bochumilta takkuisasti, ainoastaan voitto Duisburgista ja kaksi tappiota viime peleistä. Vfl Bochum pieksi Ingolstadin syksyllä 6-0, nyt taitaa tulla tiukempaa.

Viime otteluun saatiin saatiin Krisse ja Lee takaisin, mutta meidän vahvistukset oli kaikkea muuta kuin vahvistuksia. Krisse pääsee perinteisesti paikoille, mutta viimeistely on onnetonta. Lee oli taas aivan hukassa maaotteluiden jälkeen. Toivotaan, että nämä pelaajat nostaa profiilia lauantaina.

Maalivahti Riemann on saanut kritiikkiä viimeisistä peleistä, mutta edellinen peli näytti sen miksi hän on joukkueen ykkösmaalivahti. Torjunnat piti joukkueen pelissä mukana ja niitä todella tarvitaan, jos halutaan pysyä sarjassa kärjen vauhdissa.

Ingolstadtilla on ollut vaikea kausi, joukkue on karsintaviivan alapuolella ja taistelee säilymisestä. Kevät on kuitenkin alkanut kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla. Joukkue varmasti taistelee kynsinhampain lauantaina voitosta. Katkera  tappio edellisestä Bochum pelistä lisää varmasti joukkueen motivaatiota.

Arvio: 1-2

9.2.2019 Vfl Bochum 1848 vs Paderborn

Viime sunnuntain peli on painanut takaraivossa ja pettymys joukkueen esitykseen oli kova. Onneksi pelit jatkuu lauantaina Ruhrstadionilla. Bochumin fanit on juhlatuullella ja kannatus on kova. Lähes paikallisderby Paderbornia vastaan. Joukkueet on lähes tasapisteissä keskenään sarjataulukossa.

Bochumin hyökkäyspeli ja maalinteko oli ongelmana viime ottelullaan. Joukkue saa vahvistukset lauantaina takaisin. Kruse ja Lee on harjoitellut joukkueen mukana koko viikon. Ganvoula on hyökkäyksestä pari ottelua pois suoran punaisen takia. 

Maalivahti Riemann on aloittanut kevät kauden haparoiden. Uskaltaako Dutt antaa mahdollisuuden  kakkosmaalivahti Felix Dornebuschille. Varmasti joukkueen valmentajat ovat keskustelleet asiasta.

Sc Paderborn on ollut vahvassa iskussa. Viikonloppuna 6-0 voitto Fürthistä ja tiistaina 3-1 voitto Duisburgista cupin pelistä. Toisaalta tässä on nyt iskun paikka Bochumilla, väsynyt joukkue tulee vastaan.

Arvio: 2-0

3.2.2019 Sandhausen vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochum matkaa sunnuntaina Sandhausenín vieraaksi. Tiistain peli painaa varmasti reisissä, mutta tauon jälkeen joukkueilla on varmasti virtaa. Bochum taistelee vielä noususta ja Sandhausenilla on putoamispeikko vielä niskassaan.

Vfl Bochum voitti tiistaina Duisburgin. Joukkueessa olivat edukseen uudet tulokkaat, toppari Baumgardner ja hyökkääjä Zoller. Heti ensimmäisessä pelissä Zoller sai maalitilin auki. Zoller ja Hinterseer pelasivat heti todella hyvin yhteen ja Zoller tuo pääpelivoimaa Bochumille.

Kruse ja Lee ovat olleet Aasian cupissa koko tammikuun, viime perjantaina heidän maajoukkueessa tippuivat jatkosta, joten sunnuntaina on mahdollista, että heidät nähdään kokoonpanossa. Leen ja Krusen puuttuminen on näkynyt Bochumin joukkueessa.

Sandhausenin kausi on ollut tuskallinen. Ainoastaan kolmetoista pistettä ja joukkue on putoamisviivan alapuolella. Vfl Bochumilla ei ole muuta mahdollisuutta kuin hakea pinnat kotijoukkueelta.

Arvio: 0-1

 

29.1.2019 Vfl Bochum 1848 vs Msv Duisburg

Kevär kierros alkaa vihdoinkin, kuukauden talvitauko tuntui ikuisuudelta. Vfl Bochumin pelit alkaa tietenkin derbyllä Duisbugia vastaan. Bochum voitti syksyllä paikallisvastustajan 2-0, Duisburg ei toipunut tästä koko syksynä ja joukkue pelaa putoamistaistelusta vielä keväälläkin.

Vfl Bochum on harjoitellut tammikuun todella kovaa. Ensimmäinen leiriviikko harjoiteltiin kotimaisemissa ja toinen Espanjan lämmössä. Harjoituspeleissä kokeiltiin selkeää kaksien kärjen pelisysteemiÄ, mutta seuraavat pelit näyttää, onko tarvetta näihin muutoksiin.

Vfl Bochumin joukkueeseen liittyi kaksi uutta pelaajaa, Simon Zoller ja Dominik Baugardtner. Harjoituspelerissä ei nähty kuitenkaan mitään pro vahvistuksia, mutta aika näyttää saavatko uudet pelaajat mahdollisuuden näyttää osaamista tosipeleissä. Harjoituspelissä nähtiin myös useita 2000 ja 2001 syntyneitä nuoria pelaajia, olisko tämä merkki siitä, että Bundesliiga debyytti nähdään keväällä heidän osaltaan.

Duisburgin syksy oli yhtä tuskaa, joukkue rämpii karsintaviivan alapuolella. Neljän pelin tappioputkI ennen joulua ei antanut hyvää lähtökohtaa keväälle. Talvitauko on ilmeisesti tehnyt hyvää, kun katsoo harjoitusotteluiden tuloksia. Voitto ja pari tasapeliä kovista vastustajista. Kova peli on kuitenkin tiistaina tulossa, Bochum taistelee vielä noususta ja Duisburg säilymisestä.

Arvio: 2-0

21.12.2018 Fc Köln vs Vfl Bochum1848

Vfl Bochumin vieraspelit jatkuu paikallispelillä Kölnin vieraana. Bochumista on lähdössä 4000 katsojaa fanijunalla Kölniin. Bochum joutuu tiukkaan paikkaan, sillä Köln lähtee ennakkosuosikkina otteluun. 

Kahden tappion jälkeen Bochumilla on paineet. Joukkue on pelannut ottelut tilastollisesti hyvin, mutta maalinteon ongelmat ja puolustuksen epävarmuus ei ole tuonut voittoja. Hinterseerin ja Sidney Samin maalintekaidot on ruosteessa. 

Bochumin valmentaja Dutt on vaikeassa paikassa. Loukkaantuneita pelaajia on paljon ja valmentajaa on kritisoitu vastuun antamatta jättämisestä nuorille pelaajille. Viimeiset kolme peliä valmennusryhmä on tehnyt vain yhden vaihdon per ottelu. Kölnissä tähän pitää tulla muutos.

FC Köln on sarjassa toisena Hsv:n jälkeen. Joukkueen ainoa tavoite on nousta keväällä ykköseen. Simon Terodde, siis meidän entinen hyökkääjä on jäätävässä kunnossa, jo 21 maalia tehtynä. Sarja on kuitenkin täynnä yllätyksiä ja Bochum tulee antamaan faneille joululahjana voiton.

Arvio: 1-2

15.12.2018 Union Berlin vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina kohdataan sarjan kärkikolmikosta Union Berlin. Maanantain tappio kirvoittaa mieltä ja nyt puhutaan suorastaan pakkovoitto pelistä. 

Lauantaina Bochumin joukkue saa takaisin Leen, joka oli viime pelistä pois korttitilin takia. Luokkaantumishuolet painaa vielä ja nuoria pelaajia on vaihtopenkillä. Duttin vastuunanto heille on valitettavasti ollut olematonta. Saglam -98 syntynyt pelaaja pelasi viime ottelussa hyvän pelin.

Union Berlin on pelannut tasaisen syyskauden, ollen kolmantena sarjassa. Union Berlin ei hävinnyt sarjassa ollenkaan tälläkaudella. Tasapelejä on tullut useita, joten sarjan kärkeen ei joukkue ole yltänyt. Vaikea, mutta voitettavissa oleva joukkue lauantaina vastastassa. 

Arvio: 1-2

 

10.12.2018 Vfl Bochum 1848 vs St Pauli

Maanantaina Vfl Bochum saa vieraaksi Hampurin toisen joukkueen St Paulin. Bochumille on taas näytön paikka, viimeisen ottelun tasapelin jälkeen on päästävä voittojen tielle. Ottelulla on tärkeä panos,sillä voitolla nousuhaaveet säilyy.

Bochumin joukkuetta ovat rasittaneet loukkaantumiset, Pantovic, Maier ja Krusen poissaolot aiheuttavat päänvaivaa valmentaja Duttille. Edellisessä ottelussa oli vaihtopenkillä nuoria pelaajia, jotka eivät kuitenkaan saaneet vastuuta. Loppuvuoden ottelut on sarjan kärkijoukkueet, Pauli, Union Berlin ja toisen kierroksen ottelu Kölniä vastaan. Peleillä on valtava panos, sillä kaikki taistelevat sarjan kärkipaikoista. 

St Pauli on pelannut varsin hyvin ja tasaisesti syyskauden. Viimeaikoina joukkueelle on tullut tasapelejä ja viimeisin voitto on kuukauden takaa. St Paulilta odotetaan paljon vieraskannattajia Bochumiin vai menevätkö ne lakkoon? Se  nähdään maanantaina. Maanantain pelithän tulee loppumaan kaudella 2021 fanien toiveesta.

Arvio: 2-1

2.12.2018 Magdeburg vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochum matkaa pohjoiseen Saksaan Magdeburgin vieraaksi. Viime kauden nousijajoukkue Magdeburgissa on fanaattiset kotijoukkueen kannattajat. Bochum lähtee selvänä ennakkosuosikkina sunnuntain peliin.

Vfl Bochum lähtee otteluun hieno kotiottelu allaan. Hinterseerin maaliputki meni poikki viime viikonloppuna, joten seuraavassa pelissä tullaan näkemään maali. Edellisessä ennakossa arveltiin Weilandtin onnistumista ja niinhän siinä kävikin. Maaliputki jatkui kahdella maalilla ja hänen itseluottamus on kohdallaan. Kruse on mitä todennäköisesti edelleen luokkaantunut reisivamman vuoksi.

Magdeburg on sarjan häntäpään joukkeita. Edellisessä ottelussa se kuitenkin laittoi Greuther Fürthin ahtaalle, mutta hävisi ottelun lopulta 3-2. Joukkueen fanit kuitenkin ovat seuran takana ja tunnelma stadionilla on korkealla. Bochum tulee voittamaan ottelun.

Arvio: 1-3

24.11.2018 Vfl Bochum 1848 vs Erzgebirge Aue

Maaottelutauko ohi ja päästään tositoimeen. Kaksi seuraavaa peliä on tärkeitä Bochumille, niistä voitot niin taistellaan sarjan kärkisijoista. Lauantain kotiottelu pitkästä aikaa, tuo varmasti yleisöä Ruhrstadionille.

Bochumin pelaajatilanne pitäisi olla hyvä, pitkäaikaisloukkaantuneet on saatu harjoitusvahvuuteen ja vaihtopenkillä on laajuutta. Hinterseer, Kruse on hyökkäyksessä ja Celozzi sekä Soares puolustuksessa. Weilandt on päässyt hyvään maalivireeseen ja hän voi lauantaina yllättää positiivisesti.

Aue on parin ottelun tappioputkessa ja sitä olisi nyt hyvä jatkaa. Viime vuosina Aue ollut sarjan häntäpää joukkueita ja ei tänäkään vuonna odotukset ole kovinkaan korkealla. Hemmerich ja Wydra entiset Bochumin pelaajat kannattaa laittaa seurantaan.

Arvio: 2-0

 

12.11.2018 Vfl Bochum 1848 vs Darmstadt

Vfl Bochumin maanantai ottelut jatkuu ja fanit kiittää pettyneenä päättäjiä näistä peleistä. Kaksi viimeistä peliä Bochum on pelannut hyvin, mutta viimehetken vastustustajan tasoitusmaalit ovat olleet joukkueelle ja faneille suuria pettymyksiä. Darmstadt pelistä odotetaan voittoa.

Vfl Bochumin puolustuslinjasta on loukkaantunteena Celozzi ja Soares, viime tiedon mukaan Soares on ollut harjoituksissa mukana, mutta riittääkö aika toipumiseen ennen maanantaita. Hinterseerin maalijyvä on kohdillaan ja laitahyökkääjien tarjoiluista hän ei ole montaa kertaa erehtynyt.

Darmstad on samassa pistemäärässä kuin Bochum. Darmstadtilla on kotivoitto alla viime pelistä. Tällähetkellä vierasjoukkueella on hyvä putkI, kolmesta viime pelistä on kaksi voittoa ja tasapeli. Joukkueen puolustus on ollut heikko lenkki, johon Bochumin on iskettävä.

Arvio: 2-0

 

2.11.2018 Greuther Fürth vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochum matkaa Greuther Fürthiin vieraaksi perjantaina. Bochumilla on karvas tasapeli edellisestä ottelusta ja vastaan tulee sarjan kärkipäähän lukeutuva Fürth. Furthlla on edellisestä ottelusta tappio alla ja voitolla Bochum nousisi tasapisteisiin.

Viime otteluissa Bochumin hyökkäyspeli on ollut hyvällä tasolla. Maalinteko on onnistunut hyvällä prosentilla ja erityisesti Hinterseer on saanut maaleja aikaiseksi. Joukkueen ongelmat oli viime ottelussa puolustamisessa. Laitapuolustajien nousut ovat kostautuneet vastahyökkäyksinä omaan päähän. Joukkueen maalivahti Riemann on pitänyt joukkuetta monessa pelissä mukana torjunnoillaan. 

Greuther Fürth on tälläkaudella yllättänyt kaikki hyvällä menestyksellään. Joukkue on koko alkukauden ollut sarjan kärki joukkueita. Joukkue on tasaisesti pystynyt kääntämään pelit voitoiksi. Kumpi hyökkääjistä vie voiton Fürthi Keita vai Bochumin Hinterseer?

Arvio: 1-2

29.10.2018 Vfl Bochum 1848 vs Regensburg

Syksyn pimein aika ja pelipäivä maanantaina. Melkein voi sanoa, että viikonloppu on pilalla, kun ei tule Bochumin peliä. Kotiotteluun saapuu vieraaksi Regensburg, joka on tasapisteissä Bochumin kanssa.

Viikko on taas harjoiteltu kovaa. Terveystilanne on toistaiseksi hyvä, sillä loukkaantuneita pelaajia on saatu joukkueen harjoituksiin lisää. Nähdäänkö Eisfelt maanantaina kokoonpanossa, siitä kuullaan viikonlopun aikana. Jannik Bandowski ja Milos Pantovic ovat pitkäaikaisloukkaantuneita.

Viime ottelussa ei maaleja nähty, mutta vahvana kotijoukkueena Bochum tulee tekemään maaleja. Robbie Kruse on ollut ilman maaleja jo useamman pelin, joten olisiko nyt hänen vuoro. Sebastian Maierin maalitili on vielä avaamatta, hänen otteita kannataa seurata, sillä taistelutahtoa häneltä ei puutu.

Regensburgin kausi on alkanut hyvin. Joukkue on tasaisesti saanut pisteitä eikä suurempia notkahduksen ole nähty. Joukkue on viiden tappiottoman ottelun putkessa, joten vaikea vastustaja on Bochmille tiedossa. Bochum tulee katkaisemaan tämän putken.

Arvio: 2-0

21.10.2018 Hamburger Sv vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochum pääsee pelaamaan pitkästä aikaan Hsv:tä vastaan. Viimeinen Bundesliiga kohtaaminen pelattiin viimeksi vuonna 2010. Viime kauden jälkeen Hsv:n pitkä 1 Bundesliiga historia (55v) päättyi putoamiseen.

Maaottelutauko tuli hyvään aikaan Bochumille. Parin tappion jälkeen onneksi tuli tärkeä voitto Bielefeldistä ennen taukoa. Joukkue on päässyt tervehtymään loukkaantumisista, Soares, Lee ja Eisfeld ovat päässeet jo harjoittelemaan joukkueen mukana.

Hsv on tällähetkellä sarjassa kolmantena, mutta voitolla Bochumilla on mahdollista nousta sen edelle. Toivottavasti Hinterseer jatkaa maalitehtailua samaan malliin kuin ennen taukoa ja Kruse ja Sam on tukemassa hyökkäyksiä.

Hsv on pelannut kauden odotusten mukaisesti olemalla sarjan kärkikolmikossa. Joukkue on kuitenkin voitettavissa, sillä Hsv:llä on häpeällisiä kotitappioita Regensburgille ja kauden avauksessa Kielille. Bochumissa on odotettu tätä kohtaamista, sillä 3000 Bochum fania on lähdössä katsomaan peliä.

Arvio: 1-2

 

5.10.2018 Vfl Bochum 1848 vs Arminia Bielefeld

Perjantaina pelataan paikallisottelu Arminia Bielefeldiä vastaan. Bochumilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ottaa voitto tästä pelistä, sillä kolme viimeistä ottelua on mennyt penkin alle.

Edellinen ottelu Heidenheimia vastaan on unohdettu ja viikko on saatu harjoitella rauhassa. Saadaanko loukkaantuneet pelaajat Kruse ja Suares takaisin pelaavaan kokoonpanoon nähdään vasta perjantaina. Näiden pelaajien puuttuminen on näkynyt liian selvästi joukkueen otteissa.

Hinterseerin maalijyvä on onneksi kohdillaan. Viisi maalia kahdeksaan peliin on hyvä suoritus. Hyökkääjällä on itseluottamus kohdallaan. Sidney Samin peliaika on jäänyt vähiin pelikieltojen takia, mutta perjantaina hän on aloituksessa.

Arminia Bielefeld on pisteen edellä Bochumia. Joukkue hävisi edellisen ottelun Kölnille 1-3. Joukkueella on vain kaksi tappiota sarjasta, suurseuroille Köln ja Hsv. Bochum tulee kuitenkin vihaisena otteluun ja tulee voittamaan.

Arvio: 1-0

29.9.2018 Heidenheim vs Vfl Bochum 1848

Englantilaisen viikon viimeinen ottelu pelataan Heidenheimissa. Bochumin perinteisesti huono viikko jatkuu vierapelillä. Kuudesta pisteestä vaan yksi saatu, joten tässä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin saada kolme pistettä.

Vfl Bochummin tappio otti koville. Juokkue oli selkeästi parempi, mutta maalipaikoista ei saatu sisälle. Bochumilta puuttui hyökkäyksestä Robbie Kruse, joka oli loukkaantunut. Hänen poissaolo näkyi joukkueen pelissä. Hyökkäyksistä puuttui Kresemainen terävyys. Krusen pitäisi olla huomenna mukana, joten hyökkääjille saadaan maalipaikkoja.

Heidenheimin kausi on ollut perinteisen tasaista. Pieni seura porkustaa tasaiseen tahtiin pisteitä ja muut ihmettelee kuinka joukkue voi edelleen pelata 2 Bundea. Joukkue on kuitenkin ottanut pisteen sarjan kärkijoukkueelta Fürthilta ja Dresdeniltä.

Vfl Bochumilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ottaa pisteet Heidenheimilta. Kärki karkaa muuten Bochumilta. Joukkueen tavoite on nousussa, joten enempää ei vaaa pistemenetyksiin.

Arvio: 0-1

25.9.2018 Vfl Bochum 1848 vs Dynamo Dresden

Vfl Bochum pelaa tiistaina idän ylpeyttä, Dynamo Dresdeniä vastaan. Palautumispäivät ovat jääneet vähiin lauantain jälkeen. Kolme ottelua yhteen viikkoon, tuo haastetta joka joukkueelle. 

Bochumille tuli lauantaina karvas tasapeli. Vastustajan viimehetken tasoitus ei saa enää kummitella mielessä vaan siitä on otettava opiksi. Bochumin pelaaminen on ollut hyvällä tasolla ja sitä on hienoa katsella. Hinterseerin maalijyvä ja itseluottamus on kohdillaan, 4 maalia kahteen viime otteluun.

Dresdenin kausi on alkanut tasaisesti, kolme voittoa ja samanverran tappioita. Voitolla joukkue nousisi Bochumin edelle sarjassa. Lauantaina Dresden kaatoi Darmstadtin selvästi 4-1. Joukkue teki lähes puolet tämän kauden maaleista viime pelissä.

Bochum pelaa huomenna hyökkäyspeliä. Joukkue ottaa pallonhallinnan ja pyrkii sitä kautta saamaan maalipaikat. Dresdenin rooli jää vastahyökkäyksiin ja niissä pitää Bochumin puolustuksen olla tarkkana. Huomiseen kokoonpanoihin voi tulla yllättäviä muutoksia. Molemmat valmennusryhmät varmasti miettivät joukkueen rankkaa kuormitusta.

Arvio: 2-0 

22.9.2018 Kiel vs Vfl Bochum 1848

Jatkuuko Bochumin hurmos lauantaina lauantaina Kielin vieraana? Viime viikonloppuna ylivoimaisen 6-0 voiton ottanut Vfl Bochumin itseluottamus ja henki on huipussaan. Joukkue matkaa perjantaina pohjoisen satama kaupunkiin.

Vfl Bochumin peli on ollut todella vakuuttavaa. Pallonhallinta ja syöttöprosentti on korkealla tasolla sekä erityisesti pelinopeus on silmiinpistävän hyvällä tasolla. Hinterseerin maalijyvä on taas löytynyt ja Krusen pirteät otteet tekee hyökkäyksistä vaarallisia.

Kiel hävisi edellisen ottelun Greuther Furthille 1-4 vieraissa. Muuten joukkue on aloittanut kauden hyvin uuden valmentajansa kanssa. Kauden avauksessa kaatui tällähetkellä sarjan kärkijoukkue Hsv 0-3 vieraissa. Kiel on aina vaarallinen kotijoukkue, jonka fanaattiset kannattajat varmasti odottavat voittoa.

Vfl Bochum tulee jatkamaan hyökkäysvoittoista, mutta puolustavaa peliä. Lauantaina tullaan näkemään maaleja, sillä Kiel on useaan otteeseen pelannut upporikasta ja rutiköyhää.

Arvio: 2-3

16.9.2018 Vfl Bochum 1848 vs Ingolstadt

Sarja jatkuu maaottelutauon jälkeen kotiottelulla Fc Ingolstadtia vastaan. Tauon aikana Bochum pelasi harjoitusottelun Mönchengladbachia vastaan, häviten sen 2-1. Esitteleekä Bochum uuden pelaajan Etelä-Korealaisen Chung Yong Leen sunnuntaina? 

Vfl Bochumin kokoonpanoon tulee muutoksia. Pantovic loukkaantui viimeisessä sarjapelissä ja joutui pitkälle sairaslomalle. Loukkaantumisten takia edelleen on pois kokoonpanosta Bandowski ja Eisfelt. Hyökkäykseen hankittua Chung Yong Leetä odotetaan avaukseen. Kokenut Etelä Korean maajoukkue pelaaja on pelannut jo kymmenen vuotta "saarella", joista viimeisenä Crystal Palace.

Ingolstadt on aloittanut kauden vaihtelevasti. Viimeisessä pelissä joukkue sai kuitenkin voittotilinsä auki, 3-2 voitolla Erzgebirge Auen. Pari maalin tappiota ja pari tasuria on joukkueen tämän kauden saldona. 

Vfl Bochum tulee pelaamaan hyökkäysvoittoista peliä ja ottaa kotivoiton Suomalaisten kannustusjoukkojen kunniaksi.

Arvio: 2-1

31.8.2018 Sc Paderborn vs Vfl Bochum 1848

Ottelut jatkuu perjantaina Paderbornin vieraana. Paderborn nousi viimekauden jälkeen takaisin 2 Bundesliigaan. Vfl Bochum lähtee ennakkosuosikkina tähän kamppailuun. 

Bochumlla on kaksi peräkkäistä voittoa sarjasta. Edellisessä pelissä valmentajat ja pelaajat ihmettelivät kotiyleisön vihellystä ekan puoliajan jälkeen 0-0 tilanteessa. Valmentaja Dutt kritisoi ottelun jälkeen kotiyleisön käytöstä. Olisiko Bochumin cup ottelun tappiolla ollut vihellyskonsertin syy?

Vfl Bochumilta puuttuu edelleen Sidney Sam kokoonpanosta pelikiellon vuoksi. Joukkue tulee lähtemään otteluun samalla kokoonpanolla kuin viime ottelussa ja Hinterseer tulee aloittamaan maalinteon. Perjantaina nähdään millä mielin Robin Kruse pelaa edelliskerran penkityksen vuoksi, vai ajatteliko valmennusjohto säästellä pelaajaa perheenlisäyksen vuoksi?

Sc Paderborn pelasi viime viikolla tärkeän vierastasapelin Greuther Fürthin kanssa. Joukkue oli jo kaksi maalia tappiolla, mutta nousi upeasti tasoihin kahdella viimehetken maalilla. Tämä oli joukkueelta huikea nousu, joka varmasti lisää sen itseluottamusta tulevaan kotiotteluun. Bochum on kuitenkin selvä ennakkosuosikki.

Arvio: 0-1

24.8.2018 Vfl Bochum 1848 vs SV Sandhausen

Perjantaina jatkuu sarja kotiottelulla Sandhausenia vastaan. Viikonloppuna pelattiin Saksan cupin ensimmäinen kierros ja kas yllättäin Bochum tippui Regional liigan joukkueelle heti. Sehän ei tietenkään yllättänyt raatia, sillä viime kaudella noutaja tuli samoin ekalla kierroksella.

 Vfl Bochumin pelit on sarjassa kuitenkin kulkenut. Peli on ollut valmista näin alkukierroksiin nähden. Robin Kruse ja Hinterseer ovat kauden alussa vahvoja ja perjantaina heiltä odotetaan maaleja.

Sandhausenin kausi on alkanut mollivoittoisesti, kahdella tappiolla, joukkue on sarjan hännillä. Joukkueen maaliero on 1-6 kahden ottelun jälkeen. Saudhausen tulee varmasti pistetilan avaus mielessä Bochumiin.

Vfl Bochumilta puuttuu avauksesta Sidney Sam pelikiellon takia. Hänen paikan tulee ottamaan Milos Pantovic. Bochumin kotiyleisö tulee vaatimaan voittoa, cup tappion häpeä antaa varmasti voimaa joukkueelle ja pakottaa pelaajat antamaan kaikkensa.

Arvio: 3-0

11.8.2018 MSV Duisburg vs Vfl Bochum 1848

Mikä onkaan hienompaa kuin pelata kesäjuhla lauantaina paikallisderby Duisburgia vastaan. Helsinkiin saapuu myös vieraaksi Duisburgin kannattajia, jotka ovat Bochum fanclub Finlandin vieraana.

Molemmat joukkueet aloittivat kauden tappiolla, joten molemmat joukkueet janoaa voittoa.

Vfl Bochum pelasi Kölniä vastaan hyvin, vaikka tappio tulikin. Maalinteko oli taas vaikeaa, mutta tärkeintä että paikkoja saatiin luotua useampaakin maaliin. Duisburg on pykälää helpompi vastustaja, joten maalipaikkoja saadaan varmasti monta luotua. Hinterseer tulee avaamaan maalihanat Duisburgia vastaan.

Duisburg pelasi viime ottelun Dresdenin vieraana. Dresden voitti 1-0 ottelun, mutta Duisburgilla oli myös omat maalipaikat. Hyökkääjien tehottomuus vaivaa naapurikaupungissa myös naapurikaupungissa. Duisburgissa on varmasti täysi stadion kotijoukkueen tukena. 

Vfl Bochum lähtee peliin tuttuun tapaan vakio avauksella, tuskin muutoksia tullaan tekemään viime pelistä. Tuleeko Eisfeld takaisin kokoonpanoon, se selviää lauantaina.

Arvio: 0-2

4.8.2018 Vfl Bochum 1484 vs Fc Köln

Kausi alkaa taas kerran Ruhrstadionilla kolmannen kerran putkeen. Vieraaksi saapuu viimekaudella  1 Bundesliigasta pudonnut paikalliskilpailija Fc Köln. Lippuja otteluun on hajapaikkoja enää jäljellä, joten mikä on hienompaa kuin avata kausi täydellä stadionilla. Tarjotaanko Kölnin kannattajille olutta, siitä tiedetään myöhemmin.

Vfl Bochum lähtee kauteen luottavaisin mielin, viimekauden valmentaja myllerryksen jälkeen joukkueen runko on pysynyt kasassa ja muutamia, toivottavasti vahvistuksia on saatu joukkueeseen. Harjoituskausi ja niihin liittyvät ottelut on mennyt hyvin ja joukkueen pelillinen valmius on ollut hyvällä tasolla.  

Vierailija Fc Köln on todella kova mittari tätä kautta ajatellen. Joukkueen runko on myös viimekaudesta muuttunut yllättävän vähän ja seura on satsannut tähän kauteen ainoastaan nousu ykköseen mielessä. Joukkueen budjetti on aivan omaa luokkaa verrattuna Bochumiin, mutta miljoonat ei aina tarkoita, että sillä saisi menestystä. Jokatapauksessa Fc Köln on sarjan ehdotonta eliittiä, sillä harjoitusotteluissa on kaatunut useita ykkösen joukkueita.

Vfl Bochumin pelaava maalivahti lauantaina on arvoitus, Reimann ei ole pelannut viimeisissä harjoitusotteluissa, joten avauksessa häntä tuskin nähdään. Joukkueen avaus on tuttu viime kaudesta, hyökkäys: Hinterseer, Kruse, Sam, keskikenttä: Tesche, Janelt ja Maier, puolustus: Hoogland, Fabian, Soares, Celozzi ja maalissa Dornebusch. Kausi aloitetaan tänä vuonna voitolla.

Arvio: 1-0

13.5.2018 Vfl Bochum 1848 vs Regensburg

Kauden viimeinen ottelu on hieno päättää kotistadionilla. Viimeiseen otteluun vieraaksi saapuu Regensburg, joka on samalla pistemäärältään Bochumin kanssa. Viime viikonloppuna molemmat joukkueet hävisivät ja voitolla on mahdollista saavuttaa sarjassa sija 4 tai 5. Rahassa voitto toisi tv-rahoja 13,2 miljoonaa euroa enemmän ensi kaudelle. Onko vähän vai paljon?

Bochum tulee peliin sisuuntuneena viime ottelun häviön jälkeen. Panosta joukkueella riittää ja viimeinen ottelu on aina voitettava. Hinterseerin maaliputki tulee saamaan jatkoa. Kevin Stögerin odotetaan siirtyvän kauden jälkeen 1 Bundesliiga joukkueeseen ja sunnuntaina on hänen jäähyväisottelu Bochumin paidassa.  Sidney Sam on edelleen ilman maalia, nyt on sen aika.

Nousijajoukkue Regensburg on taistellut sarjan kärkipaikoilla koko kauden ja on pelannut todella tasaisen kauden. Lopulta hyvä kausi ei riittänyt sille nousuun tai edes nousukarsintaan. Joukkueen tappioputki tulee jatkumaan Bochumissa.

Arvio: 2-0

6.5.2018 Union Berlin vs Vfl Bochum 1848

Kauden loppuhuipennus käsillä, viimeinen vierasottelu pohjoista Berliinin joukkuetta vastaan sunnuntaina ( siis nousukarsinta poislukien). Vielä riittää jännitettävää kaudelle, oma peli on voitettava, nousija Fortunalta kaivataan apuja ja voittoa Kielistä. Bielefeldin ja Regensburgin täytyisi menettää pisteitä omissa otteluissaan. Unelma kuitenkin elossa vielä.

Vfl Bochumin lentokeli jatkui viime viikolla ja joukkueen itseluottamusta ei enään horjuta mikään. Krusen ja Hinterseerin odotetaan tekevän maaleja, mutta eniten raati odottaa Sidney Samin avausmaalia? Rohkea hyökkäyspeli tulee jatkumaan Berliinissä.

Union Berlin tarvitsee vielä pisteitä, sillä karsintaraja on kolmen pisteen päässä kummittelemassa.Tämää kuitenkin luo joukkueelle painetta ja uskon että se menee yli. Bochum ottaa vakuuttavan voiton.

Arvio: 1-3

27.4.2018 Vfl Bochum 1848 vs Erzgebirge Aue 

Kolme viimeistä kierrosta on jäljellä sarjaa. Vfl Bochumin sarjapaikka on käytännössä varma ensi kaudelle. Nousukarsinnasta edelleen taistellaan, mutta siihen tarvitaan muilta joukkueilta apuja. Sarjan sijoituksessa on vielä suuurin jännitys jäljellä, sillä jokainenhan muistaa, kuinka paljon kauden viimeinen tappio maksoi Bochumille, 800 T€.

Ennen kauden alkua, raati veikkasi Erzgebirge Auen putoamista sarjasta. Joukkue on kuitenkin pelannut odotuksia nähden paremmin ja on vielä säilyjän paikalla. Viimeisistä peleistä ne kuitenkin tarvitsee pisteitä, jotta sarjapaikka varmistuisi niille.

Vfl Bochum lähtee otteluun samalla kokoonpanolla kuin viime otteluun. Hinterseerin maalijyvän odotetaan jatkuvan. Raadin yllätykseksi Hinterseer on jo noussut sarjan kolmanneksi parhaaksi maalintekijäksi tällä kaudella. Perjantaina nähdään hyökkäysvoittoinen Bochum, maaliero on saatava plussalle. Sidney Sam tulee avaamaan maalitilinsä seuraavassa pelissä. 

Arvio: 3-0

20.4.2018 Greuther Fürth vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochum jatkoi voittokulkuaan viime viikonloppuna ja joukkue 10 ottelun kuntopuntarissa ensimmäisellä sijalla. Vielä kuukausi sitten tilanne oli toinen, joten voittoputki tuli kreivin aikaan.  Teoriassa nousukarsinta on vielä mahdollinen, joka oli kauden alkaessa tavoitteena. Neljästä viimeisestä pelistä voitot niin nousukarsinta on Bochumin. Muut kärkijoukkueet ovat yskineet viimeaikoina ja ne tulevat pelaamaan ristiin otteluitaan.

Fürth taistelee Bochumin alapuolella sarjapaikasta, joten tasainen taistelu on taas odotettavissa. Tammikuun siirtoikkunassa seura osti täsmähankintoja, jotka auttaneet kevään peleissä. Kotijoukkue on vaikea voitettava, sillä on viidestä kotipelistä neljä voittoa ja yksi tappio.

Bochumilla oli viime ottelusta laitapakit Soares ja Gyamerah sekä hyökkääjä Eisfelt pois korttitilien takia. Se näkyi pelissä, mutta voitto tuli kuitenkin. Joukkue saa laajuutta perjantain peliin. Bochumin itseluottamus on tapissaan, joukkue hakee vieraista voiton.

Arvio: 1-2

13.4.2018 Vfl Bochum 1848 vs 1 Fc Kaiserslautern 

Kausi alkaa lähentyä loppua kohti. Viisi viimeistä kierrosta pelaamatta ja kaikki on vielä täysin auki, mitkä joukkueet säilyy sarjassa ja mitkä joukkueet nousee 1 Bundeen. Vfl Bochumin voitto Düsseldorfista antaa hieman tilaa hengittää putoamiskarsintaa ajatellen. 40 pistettä riittäisi hyvinkin, jos tilanne olisi normaali kausi. Tästä ottelusta voitto, niin taistellaan nousukarsinnan paikasta. Kyllä on erikoinen kausi?

Bochum lähtee ehdottomana ennakkosuosikkina seuraavaan peliin. Viime pelin voitosta itseluottamus on tapissaan ja kotifanit ei odota muuta kuin voittoa. Joukkueen hyökkäyspelaaminen on ollut viime peleissä sillä tasolla, että maaleja syntyy. Eisfeld on harmittavasti pois seuraavasta ottelusta punaisen kortin vuoksi. Bochumin täytyy kuitenkin olla hereillä, sillä FCK:n on pakko pelata voitosta tai putoaminen sille lähenee entisestään.

Kaiserslautern on ennen tätä peliä sarjan hännillä. Joukkue on pelannut kevätkierroksella kuitenkin hyvin pisteiden valossa. Se on saanut viimeisestä kymmenestä pelistä 17 pistettä ja on sillä tilastolla toiseksi tehokkain joukkue tällähetkellä. Fck pelaa joka ottelussa putoamisesta, mutta Bochum ei tule antamaan armoa.

Arvio: 2-1

6.4.2018 Fortuna 95 vs Vfl Bochum 1848

Pelit jatkuu paikallisderbyllä Fortunaa vastaan. Vfl Bochumin kuntokäyrä on vihreänä kahden voitetun pelin jälkeen ja odotukset F95 voittamiseen on kovat. Raati toivoo kolmatta peräkkäistä voittoa, jota ei vielä tälläkaudella ole saavutettu.

Bochumin kärkipelaaja Lukas Hinterseer on ollut loistovireessä, kahdessa pelissä 5 maalia. Maalit on tullut todella tärkeään aikaan, sillä putoamisesta on käynnissä ennennäkemätön kamppailu. Robbie Kruse ja Sidney Sam ovat nostaneet viimeaikoina tasoaan ja heiltä odotetaan maaleja syntyvän. Puolustuslinja joutuu varmasti koville Fortunan vastahyökkäyksille, joka on tälläkaudella ollut myrkkyä monelle vastustajalle.

Sarjakärki Fortunan kausi on ollut yllätyksellisen hyvä. Pari edellistä kautta on mennyt alakanttiin, mutta tälläkaudella joukkue on yllättänyt ja todennäköisesti nousee 1 Bundeen ensikaudeksi. Fortunan onni oli saada joukkueeseen lainalle Japanilaiset ja Belgialainen Raman. He ovat olleet joukkueelle todellisia vahvistuksia.

Fortunan hävisi Darmstadtissa viime maanantaina 1-0. Joukkue sai pelata 48 minuuttia ylivoimalla vastustajan saadessa ulosajon, eivätkä pystyneet edes tasapeliin. Bochumilla on voiton avaimet käsillä, vaikka Fortuna on sarjakärki.

Arvio: 1-3

1.4.2018 Vfl Bochum 1848 vs Braunschweig 

Pelit jatkuu maaottelutauon jälkeen ja kevään loppurutistus alkaa. Tauon aikana joukkueet pelasivat saksalaiseen tapaan harjoitusotteluita, ettei pelirytmi katoa. Bochum kävi pelaamassa  Leverkusenin vieraana, josta tuli tappio. 

Kotijoukkue Bochum tarvitsee voiton Braunschweigilta. Voitolla noustaan edelle ja putoamispeikko siirtyy kauemmaksi. Luotto Bochumiin on kova, sillä vihdoinkin Hinterseerin ketchuppipullo aukesi edellisessä pelissä. Krusen maaottelupeli Kolumbiaa vastaan heittää raadille taas kysymysmerkkiä, sillä matkaväsymys on vaikuttanut häneen jokaisen maaottelupelin jälkeen.

Brauschweigilla on kolme tappiotonta peliä alla ja voitto Duisburgista viime pelistä. Braunschweig on kaksi pistettä Bochumia edellä, joten ottelussa taistellaan taas kuudesta pisteestä. Luotto Bochumiin on kova, voitto otetaan varmasti.

Arvio: 2-0

17.3.2018 Sandhausen vs Vfl Bochum 1848

Viime pelistä ei saatu voittoa vain tasuri, seuraavalla kerralla lähdetään isommalla porukalla katsomoon. Vfl Bochumin kolmesta viimeisestä pelistä viisi pistettä on jo positiivinen suoritus tälle kaudelle. Silti karsintaviiva väijyy seläntakana. Sandhausenilta on otettava vierasvoitto.

Vfl Bochumin kokeneilta pelaajilta vaaditaan edelleen profiilinnostoa. Krusen ja Samin täytyy saada hyökkäyksiin paljon enempi tehoja. Joukkueen puolustaminen on viimeaikoina säilynyt korkealla tasolla, Fabian ja Hoogland ovat loukkaantumisten jälkeen päässeet omalle tasolleen. 

Sandhausenilla on kolmesta viime ottelusta vain yksi tasapeli. Silti joukkue on saanut jo 36 pistettä, joka on normaalisti riittänyt sarjapaikan varmistamiseen. Olisko joukkueella jo hyvänolon tunne iskenyt? Jokatapauksessa Bochum on ennakkosuosikki ennakkoraadin silmissä, vaikka jännitystä ottelusta ei tule puuttumaan.

Arvio: 0-1  

10.3.2018 Vfl Bochum vs Holstein Kiel

Kevätkierroksen ensimmäinen lauantai peli on Kieliä vastaan. Maanantaina otettu tärkeä vierasvoitto alla ja nyt tarvitaan kotivoitto sarjassa kolmantena olevasta nousijajoukkueesta.

Lauantain ottelussa tulee olemaan kevättä ilmassa. +15 lämmintä ja pohjoisen vieraat vastassa. Bochum tarvitsee voiton, säilyäkseen karsintaviivan yläpuolella. Joukkue pääsee lähtemään terveenä ja hyvin valmistautuneena kotiotteluun. Aloittaako Wurtz kärjessä?

Holstein Kiel on ehdoton yllättäjä tälläkaudella. Joukkue janoaa nousua jopa 1 Bundeen. Duisburgista ottama 5-0 voitto kuvastaa joukkueeen itseluottamusta ja Bochum tulee olemaan todella tiukalla. 

Vfl Bochum Finlandin väkeä paikalla, voitto on varma.

Arvio: 2-0

5.3.2018 Fc Ingolstadt vs Vfl Bochum 1848

Maanantaina Bochumin pelit jatkuu ja viimeiset kymmen peliä kaudesta jäljellä. Nürnberg peli oli hyvä ja tuntuu todella masentavalta tämänkauden pistesaalis, pontentiaalia joukkueessa olisi ollut. 

Toivottasti Bochum pääsee koko rosterilla maanantain peliin. Loukkaantumisesta on vihdoin päästy yli, mutta pitkä pakkaskausi saksanmaallakin kierrättää flunssaa, joka voi iskeä pelaajiin. Loppukausi mennään kuitenkin kapealla ringillä ja siitä ei ole varaa puuttua montaa pelaajaa.

Bochumin avaus tulee olemaan edellisen kaltainen, mutta yllätysvetoja voisi olla Serran aloittaminen hyökkääjänä. Puolustuspelaamista on harjoiteltu viikolla, mutta uskotaan, että Dutt satsaa hyökkäysvoittoiseen peliin. Valmentaja haluaa ensimmäisen voiton tästä pelistä.

Autokaupunki Ingolstadt tulee kahden tappion jälkeen hakemaan voittoa, jopa riskilläkin. Ingolstadtin kevätkausi on mennyt lähes yhtä monella tappiolla kuin Bochumin, joten erittäin tiukka ottelu on tulossa.

Arvio: 0-1

25.2.2018 Vfl Bochum 1848 vs 1 Fc Nürnberg

Kaksijakoinen kausi on jatkunut, ilon jälkeen tulee aina tiukka pudotus maanpinnalle. Robin Duttin ura Bochumissa alkoi tappiolla, Nürnberg on seuraava vastus ja siihen on joukkue saatava 110% valmiiksi.

Nürnberg on hävinnyt viimeksi marraskuun alussa viime vuoden puolella. Joukkue on sarjassa vahva nousijakandidaatti ja on tällähetkellä sarjassa toisena. Nürnberg tulee tosissaan hakemaan vierasvoittoa Ruhrstadionille.

Vfl Bochumin taistelu sarjapaikasta on jo alkanut. Kolme seuraavaa ottelua kärkijoukkueita vastaan, joko kääntää tai pistää joukkueen polvilleen kevättä kohden. Maaleja tarvitaan ja joukkueen profiilipelaajien pitää nostaa tasoa ja ottaa joukkue harteille. Valmentan vaihdos ei ihmeitä voi tehdä, mutta suunta on nyt käännettävä. 

Arvio: 2-1

16.2.2018 Heidenheim vs Vfl Bochum 1848

Bochumin kannattajille riittää tapahtumia. Voitto Darmstadtista sai mielen hetkeksi piristymään. Alkuviikko toi taas muutoksia valmennukseen, Robin Dutt on palkattu uudeksi päävalmentajaksi. Hän on jo viides valmentaja tälläkaudella. Robin Dutt on kokenut valmentaja, mm. Fc Freiburg, Leverkusen, Bremen ja viimeksi Stuttgartin urheilutoimenjohtajana. Kaikki pestit ovat päättyneet potkuihin pääsääntöisesti, joten odotukset on ristiriitaiset. Suomalaiset muistaa Robin Duttin Leverkusenista, kun Sami Hyypiä tuli kesken kauden Duttin tilalle.

Anyway, hän valmentaa Bochumia nyt ja kaikki tuki pitää hänelle antaa. Joukkueen kokoonpano luultavasti säilyy samana kuin edellisessä pelissä. Viime peli oli kuitenkin taistelu voitto ja eihän voittavaa joukkuetta ole syytä vaihtaa. Hinterseer aloittaa kärjessä, viime pelin onnenkantamoisen maalin johdosta.

Heidenheim on kolme pistettä Bochumin edellä, joten voitolla Bochum siirtyy edelle. Taas pelataan kuuden pisteen peli. Heidenheimille on tappio alla ja ottelusta tulee todella tasainen.

Arvio: 1-2

9.2.2018 Vfl Bochum 1848 vs Darmstadt

Vfl Bochum lähtee perjantain peliin sekavissa tunnelmissa. Tappioputki on alla ja Darmstadt peli on kuuden pisteen ottelu voittajalle. Paniikkinappulaa painettiin seuran sisällä keskiviikkona ja vihdoinkin faneja kuunneltiin. Urheilutoimen johtaja Christian Hochstätter sai lähteä ja samalla valmentaja Rasiejewski vapautettiin tehtävistä. Kauden neljäs valmentaja Heiko Butcher ottaa vastuun perjantain pelistä. Mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon katsomoon tulee väkeä, sillä keskiviikko oli voiton päivä Bochumin Ultra kannattajille.

Darmstadt on ollut samanlaisessa ahdingossa kuin Bochum. Karsijan paikalla oleva joukkue tarvitsee myös pisteitä. Joukkue on pelannut alakanttiin tasoonsa nähden, mikä on ollut tyypillistä Bundesliigan putoajoukkueelle. Edellisessä ottelussa Duisburg kävi ottamassa vierasvoiton 1-2.

Bochum saa perjantaina kahdennentoista pelaajan katsomosta, tunnelma on huikea, pelaajien taistelutahto nousee varmasti, mutta meneekö se yli? Onnistuuko Wurtz vihdoin maalinteossa?

Arvio 2-1

 

4.2.2018 Dynamo Dresden vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochumin matkaa kahden pettymyspelin jälkeen Dresdenin vieraaksi. Odotukset peliin on kaksijakoiset, kaksi derbytappiota painaa takaraivossa ja joukkueen sisällä siirtomarkkinoiden viimeiset päivät vei joukkueesta monta pelaajaa muihin seuroihin. Tulopuolella oli hiljaista ja vain pari nuorta pelaajaa tuli tilalle.

Viimeinen peli Bielefeldin vastaan ei kuitenkaan ollut niin huono, että pää pitäisi pistää pensaaseen. Tilastot osoittaa, että pallonhallinta on hyvällä tasolla ja maalintekoyrityksiä on saatu riittävä määrä, jotta voittoja voi saada. Siirtomarkkinoilta olisi odottanut seuran hankkivan hyökkäyspäähän vahvistuksia, mutta jostain syystä niitä ei saatu joukkueeseen hankittua.

Dresdenin kausi on ollut yhtä pettymyksellinen kuin Bochumilla, yhtä monta tappiota alla ja molemmilla sama pistemäärä ja putoamisviiva kummittelee alapuolella. Dresdenin fanaattiset kannattajat ei helpota ainakaan Bochumin peliä. Bochumin täytyy lähteä puolustuksen kautta taistelemaan pisteistä.

Arvio: 1-1 

29.1.2018 Vfl Bochum 1848 vs Arminia Bielefeld

Maanantai iltana toinen kotiottelu peräkkäin. Tappio paikalliskilpailijalle viime pelissä lisää painetta seuraavaan peliin. Voitolla noustaan tasapisteisiin Bielefeldin kanssa ja tappiolla karsintaviiva on todella lähellä.

Tällä viikolla joukkueen entinen kapteeni Felix Bastians lainattiin Kiinaan seurajohtajan toimesta. Seuran sisällä edelleen kuohuu eikä tilanne näytä rauhoittuvan ollenkaan. Katsomossa tullaan näkemään protestointia edelleen seurajohtoa vastaan.

Viime ottelussa oli tappiosta huolimatta paljon hyvääkin, pallon hallinta oli hyvällä tasolla ja maalipaikkoja pystyttiin luomaan. Tehot oli kuitenkin taas kateissa, joka on ollut tälläkaudella hyvinkin tavallista. Seuraavassa ottelussa hyökkääjien täytyy päästä tehoille. 

Armina Bielefeldillä on heikko jakso käynnissä ja mahdollisuudet täysiin pisteisiin on erinomaiset. Tasapeli furthin kanssa ja syyskierroksen tappiot niskassa Bielefeldillä. 

Arvio: 2-1 Bochumille

 

23.1.2018 Vfl Bochum 1848 vs MSV Duisburg 

2 Bundesliiga jatkuu talvitauon jälkeen paikallisderbyllä Duisburgia vastaan. Bochum on treenannut talvitauolla kovaa ja Espanjan leiritys on mennyt valmennusjohdon mukaan hyvin. Kausi jatkuu kahdella paikallispelillä kotona, joten pisteitä on tultava. Harjoitusottelut on pelattu lähes samoilla kokoonpanoilla kuin loppusyksystä. 

Hyökkäyspäähän on Bochumiin tullut lainaksi Phillip Ochs Hoffenheimista. Aika näyttää saako nuori 20 vuotias pelaaja vastuuta joukkueessa. Saksan nuorisomaajoukkueissa Ochs on pelannut tehokkaasti, joten odotettavissa on mielenkiintoinen pelaaja. 

Duisburgista on tulossa vieraspääty täyteen faneja ja odotettavissa on talvipeliin lähes täysi stadion. Duisburg on pelannut jotain harjoituspelejä talvitauolla, mainittakoon esim. Hollantilaisen Ajaxin kanssa tasapeli 1-1. Odotettavissa on tiukka paikallisvääntö, mutta luotto Bochumiin kova.

Arvio: 1-0 Bochumille

18.12.2017 St Pauli vs Vfl Bochum 1848

Vuoden viimeinen sarjapeli ennen talvitaukoa pelataan ensi maanantaina Hampurissa. Kauden viimeiset kohtaamiset ovat menneet Paulille selvästi, joten nyt on Bochumin aika ottaa voitto.

Kahden ottelun voittoputki helpotti tilannetta sarjan suhteen, mutta kevät kierrokselle riittää parannettavaa. St Pauli tulee hyvään aikaan vastaan, sillä niillä on ollut huono jakso pelillisesti. Suuri numeroisia tappioita, mm Bielefeld rökitti 5-0. 

Bochumin peli on kulkenut kahdessa viime ottelussa hyvin ja kakkosmaalivahti on hoitanut vähäisät vastustajan tilanteet hyvin. Maalinteon vaikeus on edelleen tuskastuttanut, mutta maalipaikkoja on saatu tarpeeksi luotua ja tasapelit on kääntynyt voitoksi. Maanantaina tulee voitto.

Arvio: 0-2

9.12.2017 Regensburg vs Vfl Bochum 1848

Syyskauden viimeinen kierros ja Bochum menee viimekauden nousijajoukkueen vieraaksi. Viikonlopun voittopelin jälkeen tarvitaan jälleen venymistä ja voittoa. Voitolla mennään Regensburgin ohi pisteissä, mutta tappiolla karsintaviiva on taas lähellä.

Regensburgilla on viidestä viime pelistä neljä voittoa ja tasapeli. Todella kovassa pisteputkessa oleva joukkue on vaikea voitettava kotona. Mainittakoon, että Duisburg hävisi Regensburgille 4-0. 

Bochum pääsee altavastaaja liikkeelle hyvällä itseluottamuksella, sillä Union peli oli pitkästä aikaa hienoa katseltavaa. Joukkueen pelillinen hallinta on sillä tasolla, että jokainen sarjan peli on voitettavissa. Pelin alut on ollut vaikeita ja liian usein ollaan ensimmäisen kympin jälkeen takamatkalla, siihen on saatava muutos.

Arvio: 1-3 

3.12.2017 Vfl Bochum 1848 vs Fc Union Berlin

Viimeiset kolme kierrosta jäljellä syyskierosta. Bochumin vieraaksi saapuu kärkikastin joukkue Union Berlin. Bochumilla on syksyn kannalta tärkeimmät pelit jäljellä, jos joukkue meinaa säilyttää kunniansa kevätkierroksille lähdettäessä. 

Bochumin tasapelit on käynyt kannattajien hermoille, ultrafanien protestointi seurajohtoa kohtaan rassaa joukkuetta, kriisi kytee kaikkien takaraivossa. Suomessa on tuskallista seurata seuran tilannetta. Helpotusta joukkueelle ei tuo viime peliisä loukkaantuneen Reimannin poissaolo. Tämä kuitenkin antaa toiselle maalivahdille näytönpaikan.

Union Berlin on taas tällä kaudella pelannut tasaisen varmasti ja on keväällä nousijakanditaatti. Joukkue on viime peleissä päästänyt omaan päähän monta maalia, joten puolustuspelaamisessa löytyy heikkouksia. 

Bochum vaihtoi viime pelissä pelisysteemin, tuleeko sunnuntaina tulosta? Kahdella kärjellä täytyy tulla maaleja, sillä viidessä viimepelissä on puolustus on toiminut varsin hyvin. Edelleen paineet kohdistuu hyökkääjien onnistumiseen, saadaanko ketchuppipullo auki.

Arvio: 4-3 Bochumille

26.11.2017 Erzgebirge Aue vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochum matkustaa sunnuntaina Aue:n vieraaksi. Bochumin tasapeliputki jatkui viime viikonloppuna, mutta ilman voittoja karsintaviiva on jo pelottavan lähellä. Sunnuntain pelissä on kyseessä suuret panokset, sillä voitolla mennään kotijoukkueesta ohi ja tappiolla ollaan karsintaviivan alapuolella.

Parin viimekauden häntäpään joukkue Aue on aloittanut kauden varsin mukavasti, vaikkakin viime aikoina joukkue ei ole voittoja saanut. Viime viikonlopun Duisburg tappio 0-3 tuo Bochumille toivoa voitosta. Pisteet on kaikille joukkueille tiukassa, sillä kymmenen joukkuetta on viiden pisteen sisällä. Voitolla voi sarjasijoitus muuttua useamman sijan. 

Vfl Bochum saa viikonloppuna jalkeille parhaat pelaajat, alkuviikon harjoitusten perusteella. Uskoisin, että valmennusjohdon paineet pakottaa tekemään muutoksia avauskokoonpanoon. Hoogland ja Kruse ovat avauksessa. Hyökkäyspään tehottomuuteen ei ole pelaajien vaihdot auttaneet, joten mahdollisesti joukkueen pelisysteemi tulee vaihtumaan tähän peliin.

Arvio: 0-2

18.11.2017 Vfl Bochum 1848 vs Greuther Furth

Maaottelutauko on taas ohi ja pelit jatkuu lauantaina. Pieni treenijakso tuli kreivin aikaan, jotta joukkue saadaan voittojen tielle. Viimeisestä voitosta on kuukausi aikaa ja samanverran tehdystä maalista. Se on liian kauan.

Bochum pelasi muutaman treenipelin tauon aikana, Dortmundille 2-4 tappio, 18-0 voitto jostain kyläjengistä ja yllättäen 0-0 tasapeli Hollantilaista Helmondia vastaan. Lauantaina Tim Hoogland tekee paluun kentälle ja toivottavasti Venäjän MM-kisoihin päässyt Robbie Kruse on kokoonpanossa.

Furth on aloittanut myös kauden huonosti, karsintaviivan alapuolella oleva joukkue on Bochumin voitettava. Mikään läpihuutojuttu se ei tietenkään ole, sillä mainittakoon että Furth voitti 3-1 Fortuna 95. Se kertoo sarjan tasaisuudesta.

Arvio: 1-0

3.11.2017 Fc Kaiserslautern vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochumin toinen ottelu viiteen päivään. Tiukka ottelutahti voi olla myös hyväksi joukkueelle, jonka pelit ovat ailahdelleet. Fortunaa vastaan Bochum pelasi varsin mallikkaasti, mutta itseluottamuksen puute nakertaa pelaajien mieltä. Tänään on kuitenkin pakkovoiton paikka sarjan häntäjoukkuetta Kaisesrslauternia vastaan.

Kaisesrslautern on aloittanut kauden huonosti, Vain yksi voitto ja muutama tasapeli. Kotijoukkue tulee varmasti taisteluasenteella tähän peliin ja yrittää saada voittotilinsä auki.

Bochumilla on tänään hyökkääspäästä pois Hinterseer, viime pelin punaisen kortin takia. Todennäköisesti Diamantakos ja Wurtz ovat aloituksessa. Olisikohan nuori juniori Baboh lapulla? Tänään pitää maaleja tulla.

Arvio: 1-3 Bochumille

Ma 30.10 klo 20:30

VfL Bochum - Forttuna Düsseldorf 
 
Taas se aika vuodesta kun pelataan kiihkeä paikallisottelu. Joukkueet lähtevät järkyttävän erillaisista lähtö kohdista peliin.
Bochum vaihtanut valmentajaa jo kaksi kertaa tällä kaudella. Kentällä peli yskii pahemman kerran, välillä tuntuu että lampaita ovat kaikki. Nyt menty pitkää voitto, tappio, voitto, tappio systeemillä eteenpäin.
Eli nyt olis voiton vuoro.
Düsseldorf taas johtaa sarjaa ja pelannut parhaan alkukauden liigassa koskaan 11.kerrosta 9. voittoa. Kaikki toimii tällä hetkellä. 
Mutta onneksi Derby on peli jossa sarjasijoituksella ole väliä. Kaikki on kiinni pääkopasta.
 
Arvio: 1- 0 Bochumille.

21.10.2017 Braunschweig vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina mennään Braunschweigin vieraaksi. Odotettavissa on tiukka kohtaaminen kahden alkukauden ailahtavasti pelanneiden joukkueiden kesken. 

Braunschweig on pisteen perässä Bochumista, Braunschweig on pelannut paljon tasapelejä tälläkaudella ja voittoja on vain kaksi. Kolmesta viimeisestä pelistä on tullut tasuri Duisburgin kanssa ja tappiot Regensburgilta sekä Paulilta. Kotijoukkue lähtee varmasti ottamaan pakkovoittoa.

Vfl Bochum aloitti uuden valmennuskaksikon kanssa varsin vakuuttavasti voitolla Sandhausenista. Joukkue on varmasti toipunut edellisen viikon sekasorrosta. Braunschweigissa aloitetaan puolustusvoittoisesti ja pyritään vastahyökkäyksin tekemään tarvittavat maalit. Toisaalta joukkueen pallonhallinta on ollut hyvällä tasolla tälläkaudella, ehkä omaan peliin uskominen toisi parhaan lopputuloksen. 

Arvio: 0-2 Bochumille

14.10.2017 Vfl Bochum 1848 vs Sv Sandhausen

Maaottelutauolta palataan taas tositoimiin ja vieraaksi saapuu kauden hyvin aloittanut Sv Sandhausen. Vfl Bochumin peliin valmistautuminen on varmasti ollut sekavaa uuden valmennuskaksikon kanssa. Maanantain valmentajavaihdos ja kapteenin hyllytys on varmasti vaikuttanut joukkueen valmistautumiseen.

Sandhausen on sarjassa kolmantena tällähetkellä. Joukkue on pelannut tasaisia otteluita, mutta voittoja on tullut tasaisesti. Puolustaminen on ollut vahvaa ja omiin on mennyt sarjan vähiten maaleja vain 6 päästettyä.

Vfl Bochumin maajoukkuepelaaja Robbie Kruse tuskin pelaa avauksessa lauantaina. Pitkä matkustaminen ja aikaero rasittaa varmasti häntä. Mielenkiinnolla odotetaan mitä muutoksia uusi valmennus tekee aikaisempaan joukkueeseen. Nostetaanko joku junioripelaaja joukkueeseen? Annetaanko vastuuta penkkipelaajille, se nähdään lauantaina.

Arvio: 2-2

30.9.2017 Holstein Kiel vs Vfl Bochum 1848

Härkäviikon jälkeen vielä yksi peli ennen maaottelutaukoa. Uusi tuttavuus Holstein Kiel tulee lauantaina vastaan vieraissa.

Viimekauden nousijajoukkue Holstein Kiel on aloittanut kauden vahvasti. Sarjassa kolmantena oleva Kiel voitti viikonloppuna Duisburgin vieraissa 1-3. Joukkue on saanut kauden alussa tärkeitä voittoja ja pisteitä. Joukkueen kärkipelaaja Martin Ducksch on maalipörssin kärjessä viidellä maalilla.

Vfl Bochum on palautellut alkuviikon ja treenit on taas täydessä vauhdissa. Sunnuntain voitto oli ns. Pakkovoitto kahden tappion jälkeen. Tim Hoogland palasi kokoonpanoon sunnuntaina, mutta loukkaantuminen uusiutui ja on poissa seuraavasta pelistä. Sidney Sam on todennäköisesti lauantaina pelikunnossa. 

Vieraspeliin lähdetään puolustusvoittoisesti ja vastahyökkäykset tulee olemaan Bochumin ase. Joukkue on pelannut kaikissa otteluissa hyvin, mutta pienet virheet on riivannut joukkuetta raskaasti ja pisteitä ei ole tarpeeksi tullut. Maalivahti Reimann on taas tolppien välissä ja ottaa tärkeäT torjunnat. Nyt tarvitaan vaan maalintekijöitä?

Arvio: 1-2

24.9.2017 Vfl Bochum 1848 vs Ingolstadt

Härkäviikon viimeinen peli on sunnuntaina. Viikko on mennyt mollivoittoisesti, Bochumilla kaksi tappiopeliä alla ja itseluottamus on taas koetuksella.

Voitot tulee kuitenkin posin kautta, Bochum on pelannut hyvää fudista, mutta pienet virheet ovat vieneet pisteet muille. Rankka viikko on loppusuoralla ja toivottavasti loukkaantuneita pelaajia saadaan takaisin peliin. Sidney Sam saa taas lisää pelikokemusta ja tulee varmasti olemaan kevään aikana joukkueen kantavia voimia. 

Ingolstadin kausi on myös ollut pettymys. Bundesliigan putoajajoukkue on aloittanut kauden ailahtavasti. Joukkue on kuitenkin viimepelit pelannut hyvin, selvä voitto St Paulista ja Duisburgin kanssa tasapeli. Tasainen vääntö odotettavissa.

Arvio: tasuri 2-2

21.9.2017 Fc Nürnberg vs Vfl Bochum 1848

Syyskauden härkäviikko jatkuu torstaina Nürnbergin vieraissa. Vfl Bochum joutui pettymään sunnuntaina Heidenheimille 1-2 tappiolla. Se palautti taas maanpinnalle joukkueen, joka oli voittanut kaksi edellistä ottelua.

Vfl Bochumilla puuttuu jälleen kerran tasaisuus. Edellinen ottelu oli näennäistä hallintaa, mutta vastustaja vei palkinnon. Sarjan tasaisuus pakottaa kotipelit voittamaan, jo kaksi kotitappioita syyskierroksella on liikaa. Nürnbergissä joukkueen täytyy pelata nöyrää puolustamista ja käyttää tehokkaasti maalipaikat hyväksi. 

Nurnberg pelasi viime ottelun tehokkaasti ja voitti Duisburgin vieraissa 1-6. Joukkue kuuluu sarjan kärkikastiin ja haluaa tosissaan nousta Bundesliiga ykköseen. Bochumille tulee vaikea ottelu, mutta peli on siltä voitettavissa.

Arvio: 2-2 

17.9.2017 Vfl Bochum 1848 vs Fc Heidenheim

Vfl Bochumin fanit puhkuu intoa sunnuntain kotipelissä Heidenheimia vastaan. Kahden ottelun voittoputki on luonut uskoa joukkueen tekemiseen ja sunnuntaina katsomossa on varmasti keskiarvoa enempi kannattajia.

Viime viikonlopun voitto Darmstadtista on nostanut joukkueen itseluottamuksen kattoon. Joukkueen kapteenin Felix Bastiansin saaman pilkun muutos vapariksi vastustajalle ja siitä nousu voittoon, on saanut ennennäkemätöntä huomiota Saksassa. Kapteenin epäitsekäs käyttäytyminen nostaa respectiä koko joukkueesta. Uudet hankinnat pääsee ensimmäistä kertaa kotistadionille ja näyttäytymään kotifaneille, joukkue tulee varmasti tekemään kaikkensa että voittoputki jatkuu edelleen.

Fc Heidenheim on tähän kohtaan hyvä vastustaja. Heidenheim on perinteisesti ollut Bochumille henkisesti helpompi vastustaja ja peruspelillä voitto tuleekin.

Fc Heidenheimin kausi on alkanut huonosti, vain yksi voitto ja loput tappioita tälläkaudella. Se tuo tietenkin paineita joukkueelle ja he yrittävät varmasti kääntää tappioputken voittoon.

Arvio: Bochum voittaa 3-1

10.9.2017 Sv Darmstad 98 vs Vfl Bochum 1848

Kausi jatkuu maaottelutauon jälkeen viidennellä kierroksella vieraspelissä Darmstadissa. Viime kauden Bundesliigajoukkue on aloittanut kauden mallikkaasti ja on tällähetkellä sarjan kärkikastin joukkueita. Viimeinen voitto Duisburgista vieraissa.

Vfl Bochumin treenijakso on mennyt mallikkaasti ja tulihan harjoitusottelussa voitto Leverkusenista. Uusi valmentaja on saanut tärkeitä harjoituksia viimeisen kahden viikon aikana. Joukkue haluaa yllättää vaikeassa vierasottelussa ja viime hetken hankinnat Sidney Sam ja Robert Tesche saavat näyttöpakan tässä ottelussa. Hyökkäyspään vahvistukset tuovat varmasti lisäenergiaa maalntekoon. Schalken pilaamalla hyökkääjällä Sidney Samilla on varmasti näytettävää.

Arvio: 1-1

27.8.2017 Vfl Bochum 1848 vs Sg Dynamo Dresden 

Vfl Bochum palaa kuukauden tauon jälkeen Ruhrstadionille. Vierasotteluista tuli vain yksi piste kotiin tuotavaksi. Voitto on tultava.

Vierasjoukkue Dresdenistä matkaa varmasti paljon faneja Bochumiin ja ääntä on tiedossa. Dresden on aloittanut kauden varsin hyvin, voitto Duisburgista, tasan Paulin kanssa. Viime ottelu kotona oli kuitenkin katastrofi, 0-4 pataan Sandhausenilta. Hyvän ja huonon päivän ero on suuri.

Bochum on ollut pelillisesti vahva kaikissa otteluissa ja siihen nähden pisteitä on tullut liian vähän. Joka osa-alueella tarvitaan kuitenkin parempaa tekemistä, jotta voittoja tulee. Hyökkääjien viimeistelyä ja erikoistilanteita on harjoiteltu tälläviikolla. Saako Mlapa mahdollisuuden? Se nähdään sunnuntaina.

Arvio: Vfl Bochum voittaa 2-0

21.8.2017 Arminia Bielefeld vs Vfl Bochum 1848

Kauden kolmas kierros jatkuu Bochumin osalta maanantaina paikallisderbyllä Bielefeldiä vastaan. Fanijunalla lähtee varmasti iso joukko katsomaan peliä vieraskulmaan. Taitaa olla faneille ainoa vierasmatka, jossa ei myydä stadionilla olutta vieraille.

Vfl Bochum lähtee peliin altavastaajana, kahdesta ottelusta vain yksi piste. Ottelun tärkeys tulee varmasti näkymään pelin kulussa. Bochum lähtee pelaamaan puolustuksen kautta ja uskoo saavan maalipaikat voittaakseen pelin. Viime viikon cupin voitto antaa tietenkin itseluottamusta ja alkukierrosten peli on kulkenut varsin mallikkaasti tehottomuudesta huolimatta.

Bielefeldin kausi on alkanut kahdella niukalla 2-1 voitoilla, joka antaa kotijoukkueelle varmasti itseluottamusta seuraavaan peliin. Vastustajat on kuitenkin olleet ennalta helpommasta päästä. Kotijoukkue lähtee hyökkäämään innokkaasti, joten vastahyökkäys paikkoja tulee Bochumille varmasti. 

Arvio: Arminia Bielefeld 2-3 Vfl Bochum 1848

5.8.2017 MSV Duisburg vs Vfl Bochum 1848

Kauden toinen koitos jatkuu paikallisderbyllä vieraissa MSV Duisburgia vastaan Schauinsland-Reisen- Areenalla. Stadion tulee varmasti loppuunmyydyksi ja Bochumin fanikatsomo on myyty loppuun jo ajoissa. Stadionille mahtuu 31500 katsojaa.

Molemmat joukkueet aloittivat kauden tappiolla, joten molemmat joukkueet taistelevat varmasti verissäpäin kauden avauspisteistä. Duisburg on viime kauden nousijajoukkue, joka varmasti haluaa näyttää Bochumille parasta osaamistaan. 

Uskon, että Bochum tulee pelaamaan hyökkäysvoittoisesti vierasottelussa ja pallonhallinta tulee olemaan Bochumin. Lauantai näyttää, saadaanko hyökkäykset murrettua maalin asti, siinä riittää painetta Mlapalle, Wurzille ja uusille hankinnoille. Erikoistilanteet tulee olemaan ratkaisevassa osassa ja uskon että niillä ottelu ratkeaa. Duisburg tulee saamaan muutaman nopean vastahyökkäyksen, mutta uskon että sitä on painotettu joukkueen puolustukselle, viime ottelusta.

Arvio: MSV Duisburg 1-2 Vfl Bochum

28.7.2017 Vfl Bochum 1848 vs ST Pauli

Bundesliiga 2 kauden avaus tapahtuu Vfl Bochumin kotiareenalla St Paulia vastaan. Yllättäin kausi 2016/2017 päätettiin juuri St Paulia vastaan, joka päättyi Bochumin tappioon 1-3. Luulen, että uusi valmennusjohto on käynyt kauden viimeistä ottelua läpi joukkueen videopalavereissa.

Bochum säilytti pääosin kaikki edelliskauden runkopelaajista, ehkä nimekkäkkäin lainapelaaja Quaschner siirtyi paikalliskilpailija Arminia Bielefeldiin. Uusiin hankintoihin ei ollut varaa, mutta siirtomarkkinoilta löytyi ilmaisella siirrolla muutamia hyviä vahvistuksia, kuten laitapelaaja Danilo Soares Hoffenheimista ja hyökkääjä Dimitrios Diamankos Karsruherista sekä tietenkin Bundesliga pelaaja Robbie Kruse Leverkusenista hakee uutta nostetta Bochumissa.

Bochumin valmennuskuviot vaihtui yllättäin Veerbekistä Lotten entiseen valmentajaan Ismail Atalaniin, mitä se tuo tullessaan toivottavasti positiivista. Otettiinhan kauden kenraalissa tasuri paikalliskilpailijasta BvB:stä💪

Arvio: Vfl Bochum aloittaa voitolla 2-0 

14.5.2017 klo. 16:30   München - Bochum

Mistä tunnistaa että kausi on päättymässä. Kaikki pelaavat samaan aikaan ottelut. Bochumilla tämä tarkoittaa ystävyys-seura Bayer Münchenin Allianz areenalle vierailua München 1860 vieraaksi.

Tämän pelin käsikirjoitus on samallainen kuin viimeviikonloppun Bielefeld pelin. Bochumilla ei panosta pelissä muuten kuin kunnia kun taas kotijoukkueella vain ja ainoastaan kolme pistettä kelpaa, muuten sarjaporras uhkaa vaihtua.

Bochum tulee jäädyttämään pelin ja iskemään vastahyökkäyksistä.Kotijoukkue tulee hallitsemaan kenttä tapahtumia. Toivotaan Bochumille vikaan vieraspeliin hyvää tulosta

Arvio : 1 - 1

 

7.5.2017 klo. 14:30  Bochum - Bielefeld

Kauden toiseksi viimeiseen kotipeliin on mukava lähteä kun edellisen kierroksen peli ratkaisi sen, että veitsi kurkulla ei tarvii enää pelata. Voisi kuvitella pelaajien nyt vapautuvan pelillisestä lukosta, joka on vaivannut lähes koko kauden.

Bielefeld taas on pakkovoiton edessä. Tästä pelistä tappio niin sarjaporras vaihtuu hyvin suurella todennäköisyydellä. Juuri tämä avaa Bochumille voiton avaimet. 

Bochum pitää aloittaa peli todella tarkasti puolustaen, koska kello tekee töitä kotijoukkueelle. Bielefeldin on avattava pakkaa viimeistään toisella puoliajalla ja silloin pitää Bochumin vastata nopeilla vastahyökkäyksillä.

Ario: 2 - 0  Bochumille

28.4.2017 Vfl Bochum 1848 vs Dynamo Dresden

“Tämä peli on kuin ottelupallo Bochum:ille, kakkosessa säilymisen suhteen”. Näin Johannes Wurtz sanoi reviersport lehdelle viikolla ennen peliä. Johannes on luottavainen siihen, että ottelupallo otetaan ja sarjapaikka varmistetaan. Taustalla vahva kotivire ja mahtava kotiyleisön tuki. 

Myös Vflbochumfinlandin varapuheenjohtaja on optimistinen ja veikkaa 2 – 0 Bochumille

Vfl Bochum:in tämän perjantain vastustaja Dynamo Dresden on DDR kasvatti.  Joukkue on perustettu vuonna 1953 ja se oli DDR:n ajan suosituin ja seuratuin seura. Kaikkiaan 98 ottelua UEFA ja Eurooppa Cupeissa. Vuonna 1985/86 Dynamo tiputti HJK:n Cup voittajien Cupista toisella kieroksella maalein 7 – 3.
Kahdeksan kertaa DDR:n mestari ja seitsemän cup:in voittoa.

Saksojen yhdistymisen jälkeen Dynamo pelasi Bundesligaa, mutta meni konkurssiin vuonna 1995 ja tippui kolmoseen. Sieltä on sitten pikku hiljaa hivutauduttu ylöspäin ja tänä päivänä ollaan jo kakkosen kärkipäässä. Dynamo:lla on erittäin aktiivinen Ultra osasto ja katsojakeskiarvo kotona on 28.311 (32.066 – täysi tupa). Jotenkin tuntuu, että VflBochumFinland:in pitäisi järjestää reissu tänne.

Alla kuvaa ehkä kaikkein käsittämättömimästä vieraspelistä (tältä kaudelta). 25000 Dynamo fania kävi vierasmatkalla Munchenissä. Toivotaan paljon vieraskatsojia ja tunnelmaa Bochumiin.

Ottelulippulla (13€) saa käyttää ilmaiseksi julkista lähiliikennettä pelipaikalle, ennen ja jälkeen pelin. 

Perjantaina on tarkoitus katsastaa pelin lisäksi myös Stadion kapakka – Ritterschenke. Tästä ja muusta sitten ottelu blogissa.

23.4.2017 klo 14:30  Braunschweig - Bochum

Bochum vieraskiertue pysähtyy sunnuntaina Pohjois-Saksaan Braunschweigin vieraaksi. Viime kierroksella saatiin apina olkapäiltä pudotettua ja saatiin kolme pistettä plakkariin. Tästä johtuen mielialat ovat jälleen korkealla ja tavoitteena olisi ottaa vierasvoitto pitkästä aikaan.

Kotijoukkue taistelee noususta Bundesliigaan, joten heille kelpaa vain voitto. Baunschweigin täytyy panostaa hyökkäykseen tämän takia. Tähän saumaan Bochumin pitää iskeä terävillä vastahyökkäyksillä.

Kotijoukkue tulee hallitsemaan kenttätapahtumia, mutta Bochum tulee viemään pisteet.

 

Arvio 1 -2 Bochumille.

16.4.2017 klo 14:30   Bochum - Furth

Bochumin kevät ei ole tuonut voittoja,maaleja eikä tappioita vaan ainoastaan tasapelejä jotka ovat viimeaikoina päättyneet 0-0. Se hurlumhei peli jota syksyllä nähtiin, että maaleja tehtiin sarjan eniiten mutta toisaalta myös päästettiin maaleja järkyttävä määrä on vain muisto. Valmennus on saanut oman pään pitämään, mutta hyökkäys on aivan lukossa. Nyt on kulunut lähes kaksi kuukautta siitä kun pelissä ollaan tehty kaksi maalia. Eli pääsiäisen pelin teemana ei voi olla mikään muu kuin saada apina olkapäiltä pois ja tehdä muutama maali.

Furth pelaa enää koko kevään vain ja ainoastaan kunniasta. Heillä on jo sarjapaikka varma, mutta toisaalta nousukarkeloihin ei ole mitään asiaa.

Tämän takia Bochum olisi hyvä sauma saada pitkästä aikaa kolme pistettä, koska muuten rupeaa pudotuspeikko olemaan liian lähellä.

Arvio: 2 - 0  Bochumille.

8.4.2017 klo 14:00   Heidenheim - Bochum

Härkäviikon jälkimmäinen peli pelataan vieraissa Heidenheimissa. Keskiviikkona nyhjättiin 0 - 0 tasuri Kaiserslauternin kanssa.

Bochumin peli-ilo on kadonnut täysin viime kierroksien aikana. Syy varmaankin johtuu hyökkäyspelaamisen tehottomuudesta. Mlapa pelaa isoja minuutteja saamatta mitään aikaseksi. Nyt olisi valmennuksen pikkuhiljaa aika kokeilla jotain muuta pelaajaa kärjessä.

Onneksi puolustus toimii nyt, muuten Bochumissa olisi syvä kriisi päällä. Tasureilla pysytään sarjassa, mutta fanit janoavat voittoja.

Heidenheim taas kriisi on totista totta. Kevätkaudella vasta  yksi voitto ja yhteensä vain kuusi pistettä. Joulutauolla taidettiin luulla , että Bundesliigaan voidaan nousta ja se  kuuluisa neste nousi päähän.

Eli  tällä hetkellä kahden  huonosti pelaavan joukkueen välienselvittely kyseessä. Toivotaan että Bochum voitaa vaikka samoilla numeroilla, joilla oltiin katsomassa kotiottelua syyskaudella Heidenheimiä vastaan

Arvio: Voitto Bochumille 2 - 1

1.4.2017  klo.14:00    Sandhausen - Bochum

Ottelukierros 26 tarjoaa keskikastin tiukan väännön, kun Bochum matkustaa Sandhusenin vieraaksi. Kummatkin joukkueet ovat jo lähes varmistaneet sarjapaikkansa bundesliiga 2. ,joten mitään suurien tunteiden ottelua tuskin siis tulee.

Bochum kuitenkin lähtenee tähän vieraspeliin pienoisena suosikkina, kun joukkue terveystilanne on todella hyvä. Lisäksi kotijoukkue Sandhausen pelaa tällä hetkellä tuloksellisesti todella surkeaa peliä.Edellinen voitto on jo lähes kahden kuukauden takaa, jolloin sarja sijoituskin oli aivan kärjen tuntumassa.

Arvio: Bochum voittaa 2 -0

10.3.2017 klo 19:30  Stuttgart - VfL Bochum

Viime perjantain karmaisevan paikkallisottelun jälkeen onkin reissupeli Stuttgarttiin sarjakärjen vieraaksi. Kyyti tulee olemaan varmaankin todella kovaa, koska kotijoukkue taistelee noususta. Heillä on kaikki edellytykset myös siihen.

Bochumin kausi on ollut liian tasapaksua ja nyt kun vastaan tulee sarjan kuumin joukkue en näe mitään mahdolliuutta ainakaan voittoon. Tasuri olisi huikea saavutus

Arvia: 3-0

3.3.2017 klo 19:30

Siitä on nyt 380 päivää, kun Bochumin kotipeli oli kaikkien kaupunkilaisten huulilla. Se peli oli 10.2.2016 Saksan cupin puolivälierä ottelu Bayer Müncheniä vastaan. Perkele tappio tuli 0 – 3.  Nyt on tämän kauden kotipelien kliimaksi tulossa perjantaina paikallisvastustaja Fortuna Düsseldorfia vastaan. Kaiken kukkuraksi paikalla allekirjoittanut muiden VfL Bochum fanclub Finnland jäsenten kanssa.

Lähtökohdat peliin ovat varsin herkulliset Bochumin osalta. Joukkue on kahden pelin voittoputkessa ja alla vielä vierasvoitto Nürnbergistä. Puolustus taisteli hienosti viime pelissä, olisiko harmonia lopultakin löytynyt. Lukkona tietysti maalivahti Riemann.

Vastustaja F95 taas ui syvissä vesissä. Mikään ei toimi joukkueessa. Yhdeksän pelin voitoton kausi menossa, jonka aika joukkue on tehnyt vain ja ainoastaan kolme maalia. Edellinen voitto niinkin kaukaa kuin 20.11 St.Paulinista 1-0.

Meillehän se sopii, että vastustajalla on pakka sekaisin. Tämä on se PELI, joka pitää kotona voittaa, joka vuosi. Itse kuulen jo erään jäsenemme sanovan pelin jälkeen: Minähän sanoin, että Mlapa tekee maalin juuri kauden tärkeimmällä hetkellä.

Arvio: 1 – 0   

Ps. Ennen peliä ja jälkipelit pub Pintessä Bochumissa.