15.12.2018 Union Berlin vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina kohdataan sarjan kärkikolmikosta Union Berlin. Maanantain tappio kirvoittaa mieltä ja nyt puhutaan suorastaan pakkovoitto pelistä. 

Lauantaina Bochumin joukkue saa takaisin Leen, joka oli viime pelistä pois korttitilin takia. Luokkaantumishuolet painaa vielä ja nuoria pelaajia on vaihtopenkillä. Duttin vastuunanto heille on valitettavasti ollut olematonta. Saglam -98 syntynyt pelaaja pelasi viime ottelussa hyvän pelin.

Union Berlin on pelannut tasaisen syyskauden, ollen kolmantena sarjassa. Union Berlin ei hävinnyt sarjassa ollenkaan tälläkaudella. Tasapelejä on tullut useita, joten sarjan kärkeen ei joukkue ole yltänyt. Vaikea, mutta voitettavissa oleva joukkue lauantaina vastastassa. 

Arvio: 1-2

 

10.12.2018 Vfl Bochum 1848 vs St Pauli

Maanantaina Vfl Bochum saa vieraaksi Hampurin toisen joukkueen St Paulin. Bochumille on taas näytön paikka, viimeisen ottelun tasapelin jälkeen on päästävä voittojen tielle. Ottelulla on tärkeä panos,sillä voitolla nousuhaaveet säilyy.

Bochumin joukkuetta ovat rasittaneet loukkaantumiset, Pantovic, Maier ja Krusen poissaolot aiheuttavat päänvaivaa valmentaja Duttille. Edellisessä ottelussa oli vaihtopenkillä nuoria pelaajia, jotka eivät kuitenkaan saaneet vastuuta. Loppuvuoden ottelut on sarjan kärkijoukkueet, Pauli, Union Berlin ja toisen kierroksen ottelu Kölniä vastaan. Peleillä on valtava panos, sillä kaikki taistelevat sarjan kärkipaikoista. 

St Pauli on pelannut varsin hyvin ja tasaisesti syyskauden. Viimeaikoina joukkueelle on tullut tasapelejä ja viimeisin voitto on kuukauden takaa. St Paulilta odotetaan paljon vieraskannattajia Bochumiin vai menevätkö ne lakkoon? Se  nähdään maanantaina. Maanantain pelithän tulee loppumaan kaudella 2021 fanien toiveesta.

Arvio: 2-1

2.12.2018 Magdeburg vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochum matkaa pohjoiseen Saksaan Magdeburgin vieraaksi. Viime kauden nousijajoukkue Magdeburgissa on fanaattiset kotijoukkueen kannattajat. Bochum lähtee selvänä ennakkosuosikkina sunnuntain peliin.

Vfl Bochum lähtee otteluun hieno kotiottelu allaan. Hinterseerin maaliputki meni poikki viime viikonloppuna, joten seuraavassa pelissä tullaan näkemään maali. Edellisessä ennakossa arveltiin Weilandtin onnistumista ja niinhän siinä kävikin. Maaliputki jatkui kahdella maalilla ja hänen itseluottamus on kohdallaan. Kruse on mitä todennäköisesti edelleen luokkaantunut reisivamman vuoksi.

Magdeburg on sarjan häntäpään joukkeita. Edellisessä ottelussa se kuitenkin laittoi Greuther Fürthin ahtaalle, mutta hävisi ottelun lopulta 3-2. Joukkueen fanit kuitenkin ovat seuran takana ja tunnelma stadionilla on korkealla. Bochum tulee voittamaan ottelun.

Arvio: 1-3

24.11.2018 Vfl Bochum 1848 vs Erzgebirge Aue

Maaottelutauko ohi ja päästään tositoimeen. Kaksi seuraavaa peliä on tärkeitä Bochumille, niistä voitot niin taistellaan sarjan kärkisijoista. Lauantain kotiottelu pitkästä aikaa, tuo varmasti yleisöä Ruhrstadionille.

Bochumin pelaajatilanne pitäisi olla hyvä, pitkäaikaisloukkaantuneet on saatu harjoitusvahvuuteen ja vaihtopenkillä on laajuutta. Hinterseer, Kruse on hyökkäyksessä ja Celozzi sekä Soares puolustuksessa. Weilandt on päässyt hyvään maalivireeseen ja hän voi lauantaina yllättää positiivisesti.

Aue on parin ottelun tappioputkessa ja sitä olisi nyt hyvä jatkaa. Viime vuosina Aue ollut sarjan häntäpää joukkueita ja ei tänäkään vuonna odotukset ole kovinkaan korkealla. Hemmerich ja Wydra entiset Bochumin pelaajat kannattaa laittaa seurantaan.

Arvio: 2-0

 

12.11.2018 Vfl Bochum 1848 vs Darmstadt

Vfl Bochumin maanantai ottelut jatkuu ja fanit kiittää pettyneenä päättäjiä näistä peleistä. Kaksi viimeistä peliä Bochum on pelannut hyvin, mutta viimehetken vastustustajan tasoitusmaalit ovat olleet joukkueelle ja faneille suuria pettymyksiä. Darmstadt pelistä odotetaan voittoa.

Vfl Bochumin puolustuslinjasta on loukkaantunteena Celozzi ja Soares, viime tiedon mukaan Soares on ollut harjoituksissa mukana, mutta riittääkö aika toipumiseen ennen maanantaita. Hinterseerin maalijyvä on kohdillaan ja laitahyökkääjien tarjoiluista hän ei ole montaa kertaa erehtynyt.

Darmstad on samassa pistemäärässä kuin Bochum. Darmstadtilla on kotivoitto alla viime pelistä. Tällähetkellä vierasjoukkueella on hyvä putkI, kolmesta viime pelistä on kaksi voittoa ja tasapeli. Joukkueen puolustus on ollut heikko lenkki, johon Bochumin on iskettävä.

Arvio: 2-0

 

2.11.2018 Greuther Fürth vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochum matkaa Greuther Fürthiin vieraaksi perjantaina. Bochumilla on karvas tasapeli edellisestä ottelusta ja vastaan tulee sarjan kärkipäähän lukeutuva Fürth. Furthlla on edellisestä ottelusta tappio alla ja voitolla Bochum nousisi tasapisteisiin.

Viime otteluissa Bochumin hyökkäyspeli on ollut hyvällä tasolla. Maalinteko on onnistunut hyvällä prosentilla ja erityisesti Hinterseer on saanut maaleja aikaiseksi. Joukkueen ongelmat oli viime ottelussa puolustamisessa. Laitapuolustajien nousut ovat kostautuneet vastahyökkäyksinä omaan päähän. Joukkueen maalivahti Riemann on pitänyt joukkuetta monessa pelissä mukana torjunnoillaan. 

Greuther Fürth on tälläkaudella yllättänyt kaikki hyvällä menestyksellään. Joukkue on koko alkukauden ollut sarjan kärki joukkueita. Joukkue on tasaisesti pystynyt kääntämään pelit voitoiksi. Kumpi hyökkääjistä vie voiton Fürthi Keita vai Bochumin Hinterseer?

Arvio: 1-2

29.10.2018 Vfl Bochum 1848 vs Regensburg

Syksyn pimein aika ja pelipäivä maanantaina. Melkein voi sanoa, että viikonloppu on pilalla, kun ei tule Bochumin peliä. Kotiotteluun saapuu vieraaksi Regensburg, joka on tasapisteissä Bochumin kanssa.

Viikko on taas harjoiteltu kovaa. Terveystilanne on toistaiseksi hyvä, sillä loukkaantuneita pelaajia on saatu joukkueen harjoituksiin lisää. Nähdäänkö Eisfelt maanantaina kokoonpanossa, siitä kuullaan viikonlopun aikana. Jannik Bandowski ja Milos Pantovic ovat pitkäaikaisloukkaantuneita.

Viime ottelussa ei maaleja nähty, mutta vahvana kotijoukkueena Bochum tulee tekemään maaleja. Robbie Kruse on ollut ilman maaleja jo useamman pelin, joten olisiko nyt hänen vuoro. Sebastian Maierin maalitili on vielä avaamatta, hänen otteita kannataa seurata, sillä taistelutahtoa häneltä ei puutu.

Regensburgin kausi on alkanut hyvin. Joukkue on tasaisesti saanut pisteitä eikä suurempia notkahduksen ole nähty. Joukkue on viiden tappiottoman ottelun putkessa, joten vaikea vastustaja on Bochmille tiedossa. Bochum tulee katkaisemaan tämän putken.

Arvio: 2-0

21.10.2018 Hamburger Sv vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochum pääsee pelaamaan pitkästä aikaan Hsv:tä vastaan. Viimeinen Bundesliiga kohtaaminen pelattiin viimeksi vuonna 2010. Viime kauden jälkeen Hsv:n pitkä 1 Bundesliiga historia (55v) päättyi putoamiseen.

Maaottelutauko tuli hyvään aikaan Bochumille. Parin tappion jälkeen onneksi tuli tärkeä voitto Bielefeldistä ennen taukoa. Joukkue on päässyt tervehtymään loukkaantumisista, Soares, Lee ja Eisfeld ovat päässeet jo harjoittelemaan joukkueen mukana.

Hsv on tällähetkellä sarjassa kolmantena, mutta voitolla Bochumilla on mahdollista nousta sen edelle. Toivottavasti Hinterseer jatkaa maalitehtailua samaan malliin kuin ennen taukoa ja Kruse ja Sam on tukemassa hyökkäyksiä.

Hsv on pelannut kauden odotusten mukaisesti olemalla sarjan kärkikolmikossa. Joukkue on kuitenkin voitettavissa, sillä Hsv:llä on häpeällisiä kotitappioita Regensburgille ja kauden avauksessa Kielille. Bochumissa on odotettu tätä kohtaamista, sillä 3000 Bochum fania on lähdössä katsomaan peliä.

Arvio: 1-2

 

5.10.2018 Vfl Bochum 1848 vs Arminia Bielefeld

Perjantaina pelataan paikallisottelu Arminia Bielefeldiä vastaan. Bochumilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ottaa voitto tästä pelistä, sillä kolme viimeistä ottelua on mennyt penkin alle.

Edellinen ottelu Heidenheimia vastaan on unohdettu ja viikko on saatu harjoitella rauhassa. Saadaanko loukkaantuneet pelaajat Kruse ja Suares takaisin pelaavaan kokoonpanoon nähdään vasta perjantaina. Näiden pelaajien puuttuminen on näkynyt liian selvästi joukkueen otteissa.

Hinterseerin maalijyvä on onneksi kohdillaan. Viisi maalia kahdeksaan peliin on hyvä suoritus. Hyökkääjällä on itseluottamus kohdallaan. Sidney Samin peliaika on jäänyt vähiin pelikieltojen takia, mutta perjantaina hän on aloituksessa.

Arminia Bielefeld on pisteen edellä Bochumia. Joukkue hävisi edellisen ottelun Kölnille 1-3. Joukkueella on vain kaksi tappiota sarjasta, suurseuroille Köln ja Hsv. Bochum tulee kuitenkin vihaisena otteluun ja tulee voittamaan.

Arvio: 1-0

29.9.2018 Heidenheim vs Vfl Bochum 1848

Englantilaisen viikon viimeinen ottelu pelataan Heidenheimissa. Bochumin perinteisesti huono viikko jatkuu vierapelillä. Kuudesta pisteestä vaan yksi saatu, joten tässä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin saada kolme pistettä.

Vfl Bochummin tappio otti koville. Juokkue oli selkeästi parempi, mutta maalipaikoista ei saatu sisälle. Bochumilta puuttui hyökkäyksestä Robbie Kruse, joka oli loukkaantunut. Hänen poissaolo näkyi joukkueen pelissä. Hyökkäyksistä puuttui Kresemainen terävyys. Krusen pitäisi olla huomenna mukana, joten hyökkääjille saadaan maalipaikkoja.

Heidenheimin kausi on ollut perinteisen tasaista. Pieni seura porkustaa tasaiseen tahtiin pisteitä ja muut ihmettelee kuinka joukkue voi edelleen pelata 2 Bundea. Joukkue on kuitenkin ottanut pisteen sarjan kärkijoukkueelta Fürthilta ja Dresdeniltä.

Vfl Bochumilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ottaa pisteet Heidenheimilta. Kärki karkaa muuten Bochumilta. Joukkueen tavoite on nousussa, joten enempää ei vaaa pistemenetyksiin.

Arvio: 0-1

25.9.2018 Vfl Bochum 1848 vs Dynamo Dresden

Vfl Bochum pelaa tiistaina idän ylpeyttä, Dynamo Dresdeniä vastaan. Palautumispäivät ovat jääneet vähiin lauantain jälkeen. Kolme ottelua yhteen viikkoon, tuo haastetta joka joukkueelle. 

Bochumille tuli lauantaina karvas tasapeli. Vastustajan viimehetken tasoitus ei saa enää kummitella mielessä vaan siitä on otettava opiksi. Bochumin pelaaminen on ollut hyvällä tasolla ja sitä on hienoa katsella. Hinterseerin maalijyvä ja itseluottamus on kohdillaan, 4 maalia kahteen viime otteluun.

Dresdenin kausi on alkanut tasaisesti, kolme voittoa ja samanverran tappioita. Voitolla joukkue nousisi Bochumin edelle sarjassa. Lauantaina Dresden kaatoi Darmstadtin selvästi 4-1. Joukkue teki lähes puolet tämän kauden maaleista viime pelissä.

Bochum pelaa huomenna hyökkäyspeliä. Joukkue ottaa pallonhallinnan ja pyrkii sitä kautta saamaan maalipaikat. Dresdenin rooli jää vastahyökkäyksiin ja niissä pitää Bochumin puolustuksen olla tarkkana. Huomiseen kokoonpanoihin voi tulla yllättäviä muutoksia. Molemmat valmennusryhmät varmasti miettivät joukkueen rankkaa kuormitusta.

Arvio: 2-0 

22.9.2018 Kiel vs Vfl Bochum 1848

Jatkuuko Bochumin hurmos lauantaina lauantaina Kielin vieraana? Viime viikonloppuna ylivoimaisen 6-0 voiton ottanut Vfl Bochumin itseluottamus ja henki on huipussaan. Joukkue matkaa perjantaina pohjoisen satama kaupunkiin.

Vfl Bochumin peli on ollut todella vakuuttavaa. Pallonhallinta ja syöttöprosentti on korkealla tasolla sekä erityisesti pelinopeus on silmiinpistävän hyvällä tasolla. Hinterseerin maalijyvä on taas löytynyt ja Krusen pirteät otteet tekee hyökkäyksistä vaarallisia.

Kiel hävisi edellisen ottelun Greuther Furthille 1-4 vieraissa. Muuten joukkue on aloittanut kauden hyvin uuden valmentajansa kanssa. Kauden avauksessa kaatui tällähetkellä sarjan kärkijoukkue Hsv 0-3 vieraissa. Kiel on aina vaarallinen kotijoukkue, jonka fanaattiset kannattajat varmasti odottavat voittoa.

Vfl Bochum tulee jatkamaan hyökkäysvoittoista, mutta puolustavaa peliä. Lauantaina tullaan näkemään maaleja, sillä Kiel on useaan otteeseen pelannut upporikasta ja rutiköyhää.

Arvio: 2-3

16.9.2018 Vfl Bochum 1848 vs Ingolstadt

Sarja jatkuu maaottelutauon jälkeen kotiottelulla Fc Ingolstadtia vastaan. Tauon aikana Bochum pelasi harjoitusottelun Mönchengladbachia vastaan, häviten sen 2-1. Esitteleekä Bochum uuden pelaajan Etelä-Korealaisen Chung Yong Leen sunnuntaina? 

Vfl Bochumin kokoonpanoon tulee muutoksia. Pantovic loukkaantui viimeisessä sarjapelissä ja joutui pitkälle sairaslomalle. Loukkaantumisten takia edelleen on pois kokoonpanosta Bandowski ja Eisfelt. Hyökkäykseen hankittua Chung Yong Leetä odotetaan avaukseen. Kokenut Etelä Korean maajoukkue pelaaja on pelannut jo kymmenen vuotta "saarella", joista viimeisenä Crystal Palace.

Ingolstadt on aloittanut kauden vaihtelevasti. Viimeisessä pelissä joukkue sai kuitenkin voittotilinsä auki, 3-2 voitolla Erzgebirge Auen. Pari maalin tappiota ja pari tasuria on joukkueen tämän kauden saldona. 

Vfl Bochum tulee pelaamaan hyökkäysvoittoista peliä ja ottaa kotivoiton Suomalaisten kannustusjoukkojen kunniaksi.

Arvio: 2-1

31.8.2018 Sc Paderborn vs Vfl Bochum 1848

Ottelut jatkuu perjantaina Paderbornin vieraana. Paderborn nousi viimekauden jälkeen takaisin 2 Bundesliigaan. Vfl Bochum lähtee ennakkosuosikkina tähän kamppailuun. 

Bochumlla on kaksi peräkkäistä voittoa sarjasta. Edellisessä pelissä valmentajat ja pelaajat ihmettelivät kotiyleisön vihellystä ekan puoliajan jälkeen 0-0 tilanteessa. Valmentaja Dutt kritisoi ottelun jälkeen kotiyleisön käytöstä. Olisiko Bochumin cup ottelun tappiolla ollut vihellyskonsertin syy?

Vfl Bochumilta puuttuu edelleen Sidney Sam kokoonpanosta pelikiellon vuoksi. Joukkue tulee lähtemään otteluun samalla kokoonpanolla kuin viime ottelussa ja Hinterseer tulee aloittamaan maalinteon. Perjantaina nähdään millä mielin Robin Kruse pelaa edelliskerran penkityksen vuoksi, vai ajatteliko valmennusjohto säästellä pelaajaa perheenlisäyksen vuoksi?

Sc Paderborn pelasi viime viikolla tärkeän vierastasapelin Greuther Fürthin kanssa. Joukkue oli jo kaksi maalia tappiolla, mutta nousi upeasti tasoihin kahdella viimehetken maalilla. Tämä oli joukkueelta huikea nousu, joka varmasti lisää sen itseluottamusta tulevaan kotiotteluun. Bochum on kuitenkin selvä ennakkosuosikki.

Arvio: 0-1

24.8.2018 Vfl Bochum 1848 vs SV Sandhausen

Perjantaina jatkuu sarja kotiottelulla Sandhausenia vastaan. Viikonloppuna pelattiin Saksan cupin ensimmäinen kierros ja kas yllättäin Bochum tippui Regional liigan joukkueelle heti. Sehän ei tietenkään yllättänyt raatia, sillä viime kaudella noutaja tuli samoin ekalla kierroksella.

 Vfl Bochumin pelit on sarjassa kuitenkin kulkenut. Peli on ollut valmista näin alkukierroksiin nähden. Robin Kruse ja Hinterseer ovat kauden alussa vahvoja ja perjantaina heiltä odotetaan maaleja.

Sandhausenin kausi on alkanut mollivoittoisesti, kahdella tappiolla, joukkue on sarjan hännillä. Joukkueen maaliero on 1-6 kahden ottelun jälkeen. Saudhausen tulee varmasti pistetilan avaus mielessä Bochumiin.

Vfl Bochumilta puuttuu avauksesta Sidney Sam pelikiellon takia. Hänen paikan tulee ottamaan Milos Pantovic. Bochumin kotiyleisö tulee vaatimaan voittoa, cup tappion häpeä antaa varmasti voimaa joukkueelle ja pakottaa pelaajat antamaan kaikkensa.

Arvio: 3-0

11.8.2018 MSV Duisburg vs Vfl Bochum 1848

Mikä onkaan hienompaa kuin pelata kesäjuhla lauantaina paikallisderby Duisburgia vastaan. Helsinkiin saapuu myös vieraaksi Duisburgin kannattajia, jotka ovat Bochum fanclub Finlandin vieraana.

Molemmat joukkueet aloittivat kauden tappiolla, joten molemmat joukkueet janoaa voittoa.

Vfl Bochum pelasi Kölniä vastaan hyvin, vaikka tappio tulikin. Maalinteko oli taas vaikeaa, mutta tärkeintä että paikkoja saatiin luotua useampaakin maaliin. Duisburg on pykälää helpompi vastustaja, joten maalipaikkoja saadaan varmasti monta luotua. Hinterseer tulee avaamaan maalihanat Duisburgia vastaan.

Duisburg pelasi viime ottelun Dresdenin vieraana. Dresden voitti 1-0 ottelun, mutta Duisburgilla oli myös omat maalipaikat. Hyökkääjien tehottomuus vaivaa naapurikaupungissa myös naapurikaupungissa. Duisburgissa on varmasti täysi stadion kotijoukkueen tukena. 

Vfl Bochum lähtee peliin tuttuun tapaan vakio avauksella, tuskin muutoksia tullaan tekemään viime pelistä. Tuleeko Eisfeld takaisin kokoonpanoon, se selviää lauantaina.

Arvio: 0-2

4.8.2018 Vfl Bochum 1484 vs Fc Köln

Kausi alkaa taas kerran Ruhrstadionilla kolmannen kerran putkeen. Vieraaksi saapuu viimekaudella  1 Bundesliigasta pudonnut paikalliskilpailija Fc Köln. Lippuja otteluun on hajapaikkoja enää jäljellä, joten mikä on hienompaa kuin avata kausi täydellä stadionilla. Tarjotaanko Kölnin kannattajille olutta, siitä tiedetään myöhemmin.

Vfl Bochum lähtee kauteen luottavaisin mielin, viimekauden valmentaja myllerryksen jälkeen joukkueen runko on pysynyt kasassa ja muutamia, toivottavasti vahvistuksia on saatu joukkueeseen. Harjoituskausi ja niihin liittyvät ottelut on mennyt hyvin ja joukkueen pelillinen valmius on ollut hyvällä tasolla.  

Vierailija Fc Köln on todella kova mittari tätä kautta ajatellen. Joukkueen runko on myös viimekaudesta muuttunut yllättävän vähän ja seura on satsannut tähän kauteen ainoastaan nousu ykköseen mielessä. Joukkueen budjetti on aivan omaa luokkaa verrattuna Bochumiin, mutta miljoonat ei aina tarkoita, että sillä saisi menestystä. Jokatapauksessa Fc Köln on sarjan ehdotonta eliittiä, sillä harjoitusotteluissa on kaatunut useita ykkösen joukkueita.

Vfl Bochumin pelaava maalivahti lauantaina on arvoitus, Reimann ei ole pelannut viimeisissä harjoitusotteluissa, joten avauksessa häntä tuskin nähdään. Joukkueen avaus on tuttu viime kaudesta, hyökkäys: Hinterseer, Kruse, Sam, keskikenttä: Tesche, Janelt ja Maier, puolustus: Hoogland, Fabian, Soares, Celozzi ja maalissa Dornebusch. Kausi aloitetaan tänä vuonna voitolla.

Arvio: 1-0

13.5.2018 Vfl Bochum 1848 vs Regensburg

Kauden viimeinen ottelu on hieno päättää kotistadionilla. Viimeiseen otteluun vieraaksi saapuu Regensburg, joka on samalla pistemäärältään Bochumin kanssa. Viime viikonloppuna molemmat joukkueet hävisivät ja voitolla on mahdollista saavuttaa sarjassa sija 4 tai 5. Rahassa voitto toisi tv-rahoja 13,2 miljoonaa euroa enemmän ensi kaudelle. Onko vähän vai paljon?

Bochum tulee peliin sisuuntuneena viime ottelun häviön jälkeen. Panosta joukkueella riittää ja viimeinen ottelu on aina voitettava. Hinterseerin maaliputki tulee saamaan jatkoa. Kevin Stögerin odotetaan siirtyvän kauden jälkeen 1 Bundesliiga joukkueeseen ja sunnuntaina on hänen jäähyväisottelu Bochumin paidassa.  Sidney Sam on edelleen ilman maalia, nyt on sen aika.

Nousijajoukkue Regensburg on taistellut sarjan kärkipaikoilla koko kauden ja on pelannut todella tasaisen kauden. Lopulta hyvä kausi ei riittänyt sille nousuun tai edes nousukarsintaan. Joukkueen tappioputki tulee jatkumaan Bochumissa.

Arvio: 2-0

6.5.2018 Union Berlin vs Vfl Bochum 1848

Kauden loppuhuipennus käsillä, viimeinen vierasottelu pohjoista Berliinin joukkuetta vastaan sunnuntaina ( siis nousukarsinta poislukien). Vielä riittää jännitettävää kaudelle, oma peli on voitettava, nousija Fortunalta kaivataan apuja ja voittoa Kielistä. Bielefeldin ja Regensburgin täytyisi menettää pisteitä omissa otteluissaan. Unelma kuitenkin elossa vielä.

Vfl Bochumin lentokeli jatkui viime viikolla ja joukkueen itseluottamusta ei enään horjuta mikään. Krusen ja Hinterseerin odotetaan tekevän maaleja, mutta eniten raati odottaa Sidney Samin avausmaalia? Rohkea hyökkäyspeli tulee jatkumaan Berliinissä.

Union Berlin tarvitsee vielä pisteitä, sillä karsintaraja on kolmen pisteen päässä kummittelemassa.Tämää kuitenkin luo joukkueelle painetta ja uskon että se menee yli. Bochum ottaa vakuuttavan voiton.

Arvio: 1-3

27.4.2018 Vfl Bochum 1848 vs Erzgebirge Aue 

Kolme viimeistä kierrosta on jäljellä sarjaa. Vfl Bochumin sarjapaikka on käytännössä varma ensi kaudelle. Nousukarsinnasta edelleen taistellaan, mutta siihen tarvitaan muilta joukkueilta apuja. Sarjan sijoituksessa on vielä suuurin jännitys jäljellä, sillä jokainenhan muistaa, kuinka paljon kauden viimeinen tappio maksoi Bochumille, 800 T€.

Ennen kauden alkua, raati veikkasi Erzgebirge Auen putoamista sarjasta. Joukkue on kuitenkin pelannut odotuksia nähden paremmin ja on vielä säilyjän paikalla. Viimeisistä peleistä ne kuitenkin tarvitsee pisteitä, jotta sarjapaikka varmistuisi niille.

Vfl Bochum lähtee otteluun samalla kokoonpanolla kuin viime otteluun. Hinterseerin maalijyvän odotetaan jatkuvan. Raadin yllätykseksi Hinterseer on jo noussut sarjan kolmanneksi parhaaksi maalintekijäksi tällä kaudella. Perjantaina nähdään hyökkäysvoittoinen Bochum, maaliero on saatava plussalle. Sidney Sam tulee avaamaan maalitilinsä seuraavassa pelissä. 

Arvio: 3-0

20.4.2018 Greuther Fürth vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochum jatkoi voittokulkuaan viime viikonloppuna ja joukkue 10 ottelun kuntopuntarissa ensimmäisellä sijalla. Vielä kuukausi sitten tilanne oli toinen, joten voittoputki tuli kreivin aikaan.  Teoriassa nousukarsinta on vielä mahdollinen, joka oli kauden alkaessa tavoitteena. Neljästä viimeisestä pelistä voitot niin nousukarsinta on Bochumin. Muut kärkijoukkueet ovat yskineet viimeaikoina ja ne tulevat pelaamaan ristiin otteluitaan.

Fürth taistelee Bochumin alapuolella sarjapaikasta, joten tasainen taistelu on taas odotettavissa. Tammikuun siirtoikkunassa seura osti täsmähankintoja, jotka auttaneet kevään peleissä. Kotijoukkue on vaikea voitettava, sillä on viidestä kotipelistä neljä voittoa ja yksi tappio.

Bochumilla oli viime ottelusta laitapakit Soares ja Gyamerah sekä hyökkääjä Eisfelt pois korttitilien takia. Se näkyi pelissä, mutta voitto tuli kuitenkin. Joukkue saa laajuutta perjantain peliin. Bochumin itseluottamus on tapissaan, joukkue hakee vieraista voiton.

Arvio: 1-2

13.4.2018 Vfl Bochum 1848 vs 1 Fc Kaiserslautern 

Kausi alkaa lähentyä loppua kohti. Viisi viimeistä kierrosta pelaamatta ja kaikki on vielä täysin auki, mitkä joukkueet säilyy sarjassa ja mitkä joukkueet nousee 1 Bundeen. Vfl Bochumin voitto Düsseldorfista antaa hieman tilaa hengittää putoamiskarsintaa ajatellen. 40 pistettä riittäisi hyvinkin, jos tilanne olisi normaali kausi. Tästä ottelusta voitto, niin taistellaan nousukarsinnan paikasta. Kyllä on erikoinen kausi?

Bochum lähtee ehdottomana ennakkosuosikkina seuraavaan peliin. Viime pelin voitosta itseluottamus on tapissaan ja kotifanit ei odota muuta kuin voittoa. Joukkueen hyökkäyspelaaminen on ollut viime peleissä sillä tasolla, että maaleja syntyy. Eisfeld on harmittavasti pois seuraavasta ottelusta punaisen kortin vuoksi. Bochumin täytyy kuitenkin olla hereillä, sillä FCK:n on pakko pelata voitosta tai putoaminen sille lähenee entisestään.

Kaiserslautern on ennen tätä peliä sarjan hännillä. Joukkue on pelannut kevätkierroksella kuitenkin hyvin pisteiden valossa. Se on saanut viimeisestä kymmenestä pelistä 17 pistettä ja on sillä tilastolla toiseksi tehokkain joukkue tällähetkellä. Fck pelaa joka ottelussa putoamisesta, mutta Bochum ei tule antamaan armoa.

Arvio: 2-1

6.4.2018 Fortuna 95 vs Vfl Bochum 1848

Pelit jatkuu paikallisderbyllä Fortunaa vastaan. Vfl Bochumin kuntokäyrä on vihreänä kahden voitetun pelin jälkeen ja odotukset F95 voittamiseen on kovat. Raati toivoo kolmatta peräkkäistä voittoa, jota ei vielä tälläkaudella ole saavutettu.

Bochumin kärkipelaaja Lukas Hinterseer on ollut loistovireessä, kahdessa pelissä 5 maalia. Maalit on tullut todella tärkeään aikaan, sillä putoamisesta on käynnissä ennennäkemätön kamppailu. Robbie Kruse ja Sidney Sam ovat nostaneet viimeaikoina tasoaan ja heiltä odotetaan maaleja syntyvän. Puolustuslinja joutuu varmasti koville Fortunan vastahyökkäyksille, joka on tälläkaudella ollut myrkkyä monelle vastustajalle.

Sarjakärki Fortunan kausi on ollut yllätyksellisen hyvä. Pari edellistä kautta on mennyt alakanttiin, mutta tälläkaudella joukkue on yllättänyt ja todennäköisesti nousee 1 Bundeen ensikaudeksi. Fortunan onni oli saada joukkueeseen lainalle Japanilaiset ja Belgialainen Raman. He ovat olleet joukkueelle todellisia vahvistuksia.

Fortunan hävisi Darmstadtissa viime maanantaina 1-0. Joukkue sai pelata 48 minuuttia ylivoimalla vastustajan saadessa ulosajon, eivätkä pystyneet edes tasapeliin. Bochumilla on voiton avaimet käsillä, vaikka Fortuna on sarjakärki.

Arvio: 1-3

1.4.2018 Vfl Bochum 1848 vs Braunschweig 

Pelit jatkuu maaottelutauon jälkeen ja kevään loppurutistus alkaa. Tauon aikana joukkueet pelasivat saksalaiseen tapaan harjoitusotteluita, ettei pelirytmi katoa. Bochum kävi pelaamassa  Leverkusenin vieraana, josta tuli tappio. 

Kotijoukkue Bochum tarvitsee voiton Braunschweigilta. Voitolla noustaan edelle ja putoamispeikko siirtyy kauemmaksi. Luotto Bochumiin on kova, sillä vihdoinkin Hinterseerin ketchuppipullo aukesi edellisessä pelissä. Krusen maaottelupeli Kolumbiaa vastaan heittää raadille taas kysymysmerkkiä, sillä matkaväsymys on vaikuttanut häneen jokaisen maaottelupelin jälkeen.

Brauschweigilla on kolme tappiotonta peliä alla ja voitto Duisburgista viime pelistä. Braunschweig on kaksi pistettä Bochumia edellä, joten ottelussa taistellaan taas kuudesta pisteestä. Luotto Bochumiin on kova, voitto otetaan varmasti.

Arvio: 2-0

17.3.2018 Sandhausen vs Vfl Bochum 1848

Viime pelistä ei saatu voittoa vain tasuri, seuraavalla kerralla lähdetään isommalla porukalla katsomoon. Vfl Bochumin kolmesta viimeisestä pelistä viisi pistettä on jo positiivinen suoritus tälle kaudelle. Silti karsintaviiva väijyy seläntakana. Sandhausenilta on otettava vierasvoitto.

Vfl Bochumin kokeneilta pelaajilta vaaditaan edelleen profiilinnostoa. Krusen ja Samin täytyy saada hyökkäyksiin paljon enempi tehoja. Joukkueen puolustaminen on viimeaikoina säilynyt korkealla tasolla, Fabian ja Hoogland ovat loukkaantumisten jälkeen päässeet omalle tasolleen. 

Sandhausenilla on kolmesta viime ottelusta vain yksi tasapeli. Silti joukkue on saanut jo 36 pistettä, joka on normaalisti riittänyt sarjapaikan varmistamiseen. Olisko joukkueella jo hyvänolon tunne iskenyt? Jokatapauksessa Bochum on ennakkosuosikki ennakkoraadin silmissä, vaikka jännitystä ottelusta ei tule puuttumaan.

Arvio: 0-1  

10.3.2018 Vfl Bochum vs Holstein Kiel

Kevätkierroksen ensimmäinen lauantai peli on Kieliä vastaan. Maanantaina otettu tärkeä vierasvoitto alla ja nyt tarvitaan kotivoitto sarjassa kolmantena olevasta nousijajoukkueesta.

Lauantain ottelussa tulee olemaan kevättä ilmassa. +15 lämmintä ja pohjoisen vieraat vastassa. Bochum tarvitsee voiton, säilyäkseen karsintaviivan yläpuolella. Joukkue pääsee lähtemään terveenä ja hyvin valmistautuneena kotiotteluun. Aloittaako Wurtz kärjessä?

Holstein Kiel on ehdoton yllättäjä tälläkaudella. Joukkue janoaa nousua jopa 1 Bundeen. Duisburgista ottama 5-0 voitto kuvastaa joukkueeen itseluottamusta ja Bochum tulee olemaan todella tiukalla. 

Vfl Bochum Finlandin väkeä paikalla, voitto on varma.

Arvio: 2-0

5.3.2018 Fc Ingolstadt vs Vfl Bochum 1848

Maanantaina Bochumin pelit jatkuu ja viimeiset kymmen peliä kaudesta jäljellä. Nürnberg peli oli hyvä ja tuntuu todella masentavalta tämänkauden pistesaalis, pontentiaalia joukkueessa olisi ollut. 

Toivottasti Bochum pääsee koko rosterilla maanantain peliin. Loukkaantumisesta on vihdoin päästy yli, mutta pitkä pakkaskausi saksanmaallakin kierrättää flunssaa, joka voi iskeä pelaajiin. Loppukausi mennään kuitenkin kapealla ringillä ja siitä ei ole varaa puuttua montaa pelaajaa.

Bochumin avaus tulee olemaan edellisen kaltainen, mutta yllätysvetoja voisi olla Serran aloittaminen hyökkääjänä. Puolustuspelaamista on harjoiteltu viikolla, mutta uskotaan, että Dutt satsaa hyökkäysvoittoiseen peliin. Valmentaja haluaa ensimmäisen voiton tästä pelistä.

Autokaupunki Ingolstadt tulee kahden tappion jälkeen hakemaan voittoa, jopa riskilläkin. Ingolstadtin kevätkausi on mennyt lähes yhtä monella tappiolla kuin Bochumin, joten erittäin tiukka ottelu on tulossa.

Arvio: 0-1

25.2.2018 Vfl Bochum 1848 vs 1 Fc Nürnberg

Kaksijakoinen kausi on jatkunut, ilon jälkeen tulee aina tiukka pudotus maanpinnalle. Robin Duttin ura Bochumissa alkoi tappiolla, Nürnberg on seuraava vastus ja siihen on joukkue saatava 110% valmiiksi.

Nürnberg on hävinnyt viimeksi marraskuun alussa viime vuoden puolella. Joukkue on sarjassa vahva nousijakandidaatti ja on tällähetkellä sarjassa toisena. Nürnberg tulee tosissaan hakemaan vierasvoittoa Ruhrstadionille.

Vfl Bochumin taistelu sarjapaikasta on jo alkanut. Kolme seuraavaa ottelua kärkijoukkueita vastaan, joko kääntää tai pistää joukkueen polvilleen kevättä kohden. Maaleja tarvitaan ja joukkueen profiilipelaajien pitää nostaa tasoa ja ottaa joukkue harteille. Valmentan vaihdos ei ihmeitä voi tehdä, mutta suunta on nyt käännettävä. 

Arvio: 2-1

16.2.2018 Heidenheim vs Vfl Bochum 1848

Bochumin kannattajille riittää tapahtumia. Voitto Darmstadtista sai mielen hetkeksi piristymään. Alkuviikko toi taas muutoksia valmennukseen, Robin Dutt on palkattu uudeksi päävalmentajaksi. Hän on jo viides valmentaja tälläkaudella. Robin Dutt on kokenut valmentaja, mm. Fc Freiburg, Leverkusen, Bremen ja viimeksi Stuttgartin urheilutoimenjohtajana. Kaikki pestit ovat päättyneet potkuihin pääsääntöisesti, joten odotukset on ristiriitaiset. Suomalaiset muistaa Robin Duttin Leverkusenista, kun Sami Hyypiä tuli kesken kauden Duttin tilalle.

Anyway, hän valmentaa Bochumia nyt ja kaikki tuki pitää hänelle antaa. Joukkueen kokoonpano luultavasti säilyy samana kuin edellisessä pelissä. Viime peli oli kuitenkin taistelu voitto ja eihän voittavaa joukkuetta ole syytä vaihtaa. Hinterseer aloittaa kärjessä, viime pelin onnenkantamoisen maalin johdosta.

Heidenheim on kolme pistettä Bochumin edellä, joten voitolla Bochum siirtyy edelle. Taas pelataan kuuden pisteen peli. Heidenheimille on tappio alla ja ottelusta tulee todella tasainen.

Arvio: 1-2

9.2.2018 Vfl Bochum 1848 vs Darmstadt

Vfl Bochum lähtee perjantain peliin sekavissa tunnelmissa. Tappioputki on alla ja Darmstadt peli on kuuden pisteen ottelu voittajalle. Paniikkinappulaa painettiin seuran sisällä keskiviikkona ja vihdoinkin faneja kuunneltiin. Urheilutoimen johtaja Christian Hochstätter sai lähteä ja samalla valmentaja Rasiejewski vapautettiin tehtävistä. Kauden neljäs valmentaja Heiko Butcher ottaa vastuun perjantain pelistä. Mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon katsomoon tulee väkeä, sillä keskiviikko oli voiton päivä Bochumin Ultra kannattajille.

Darmstadt on ollut samanlaisessa ahdingossa kuin Bochum. Karsijan paikalla oleva joukkue tarvitsee myös pisteitä. Joukkue on pelannut alakanttiin tasoonsa nähden, mikä on ollut tyypillistä Bundesliigan putoajoukkueelle. Edellisessä ottelussa Duisburg kävi ottamassa vierasvoiton 1-2.

Bochum saa perjantaina kahdennentoista pelaajan katsomosta, tunnelma on huikea, pelaajien taistelutahto nousee varmasti, mutta meneekö se yli? Onnistuuko Wurtz vihdoin maalinteossa?

Arvio 2-1

 

4.2.2018 Dynamo Dresden vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochumin matkaa kahden pettymyspelin jälkeen Dresdenin vieraaksi. Odotukset peliin on kaksijakoiset, kaksi derbytappiota painaa takaraivossa ja joukkueen sisällä siirtomarkkinoiden viimeiset päivät vei joukkueesta monta pelaajaa muihin seuroihin. Tulopuolella oli hiljaista ja vain pari nuorta pelaajaa tuli tilalle.

Viimeinen peli Bielefeldin vastaan ei kuitenkaan ollut niin huono, että pää pitäisi pistää pensaaseen. Tilastot osoittaa, että pallonhallinta on hyvällä tasolla ja maalintekoyrityksiä on saatu riittävä määrä, jotta voittoja voi saada. Siirtomarkkinoilta olisi odottanut seuran hankkivan hyökkäyspäähän vahvistuksia, mutta jostain syystä niitä ei saatu joukkueeseen hankittua.

Dresdenin kausi on ollut yhtä pettymyksellinen kuin Bochumilla, yhtä monta tappiota alla ja molemmilla sama pistemäärä ja putoamisviiva kummittelee alapuolella. Dresdenin fanaattiset kannattajat ei helpota ainakaan Bochumin peliä. Bochumin täytyy lähteä puolustuksen kautta taistelemaan pisteistä.

Arvio: 1-1 

29.1.2018 Vfl Bochum 1848 vs Arminia Bielefeld

Maanantai iltana toinen kotiottelu peräkkäin. Tappio paikalliskilpailijalle viime pelissä lisää painetta seuraavaan peliin. Voitolla noustaan tasapisteisiin Bielefeldin kanssa ja tappiolla karsintaviiva on todella lähellä.

Tällä viikolla joukkueen entinen kapteeni Felix Bastians lainattiin Kiinaan seurajohtajan toimesta. Seuran sisällä edelleen kuohuu eikä tilanne näytä rauhoittuvan ollenkaan. Katsomossa tullaan näkemään protestointia edelleen seurajohtoa vastaan.

Viime ottelussa oli tappiosta huolimatta paljon hyvääkin, pallon hallinta oli hyvällä tasolla ja maalipaikkoja pystyttiin luomaan. Tehot oli kuitenkin taas kateissa, joka on ollut tälläkaudella hyvinkin tavallista. Seuraavassa ottelussa hyökkääjien täytyy päästä tehoille. 

Armina Bielefeldillä on heikko jakso käynnissä ja mahdollisuudet täysiin pisteisiin on erinomaiset. Tasapeli furthin kanssa ja syyskierroksen tappiot niskassa Bielefeldillä. 

Arvio: 2-1 Bochumille

 

23.1.2018 Vfl Bochum 1848 vs MSV Duisburg 

2 Bundesliiga jatkuu talvitauon jälkeen paikallisderbyllä Duisburgia vastaan. Bochum on treenannut talvitauolla kovaa ja Espanjan leiritys on mennyt valmennusjohdon mukaan hyvin. Kausi jatkuu kahdella paikallispelillä kotona, joten pisteitä on tultava. Harjoitusottelut on pelattu lähes samoilla kokoonpanoilla kuin loppusyksystä. 

Hyökkäyspäähän on Bochumiin tullut lainaksi Phillip Ochs Hoffenheimista. Aika näyttää saako nuori 20 vuotias pelaaja vastuuta joukkueessa. Saksan nuorisomaajoukkueissa Ochs on pelannut tehokkaasti, joten odotettavissa on mielenkiintoinen pelaaja. 

Duisburgista on tulossa vieraspääty täyteen faneja ja odotettavissa on talvipeliin lähes täysi stadion. Duisburg on pelannut jotain harjoituspelejä talvitauolla, mainittakoon esim. Hollantilaisen Ajaxin kanssa tasapeli 1-1. Odotettavissa on tiukka paikallisvääntö, mutta luotto Bochumiin kova.

Arvio: 1-0 Bochumille

18.12.2017 St Pauli vs Vfl Bochum 1848

Vuoden viimeinen sarjapeli ennen talvitaukoa pelataan ensi maanantaina Hampurissa. Kauden viimeiset kohtaamiset ovat menneet Paulille selvästi, joten nyt on Bochumin aika ottaa voitto.

Kahden ottelun voittoputki helpotti tilannetta sarjan suhteen, mutta kevät kierrokselle riittää parannettavaa. St Pauli tulee hyvään aikaan vastaan, sillä niillä on ollut huono jakso pelillisesti. Suuri numeroisia tappioita, mm Bielefeld rökitti 5-0. 

Bochumin peli on kulkenut kahdessa viime ottelussa hyvin ja kakkosmaalivahti on hoitanut vähäisät vastustajan tilanteet hyvin. Maalinteon vaikeus on edelleen tuskastuttanut, mutta maalipaikkoja on saatu tarpeeksi luotua ja tasapelit on kääntynyt voitoksi. Maanantaina tulee voitto.

Arvio: 0-2

9.12.2017 Regensburg vs Vfl Bochum 1848

Syyskauden viimeinen kierros ja Bochum menee viimekauden nousijajoukkueen vieraaksi. Viikonlopun voittopelin jälkeen tarvitaan jälleen venymistä ja voittoa. Voitolla mennään Regensburgin ohi pisteissä, mutta tappiolla karsintaviiva on taas lähellä.

Regensburgilla on viidestä viime pelistä neljä voittoa ja tasapeli. Todella kovassa pisteputkessa oleva joukkue on vaikea voitettava kotona. Mainittakoon, että Duisburg hävisi Regensburgille 4-0. 

Bochum pääsee altavastaaja liikkeelle hyvällä itseluottamuksella, sillä Union peli oli pitkästä aikaa hienoa katseltavaa. Joukkueen pelillinen hallinta on sillä tasolla, että jokainen sarjan peli on voitettavissa. Pelin alut on ollut vaikeita ja liian usein ollaan ensimmäisen kympin jälkeen takamatkalla, siihen on saatava muutos.

Arvio: 1-3 

3.12.2017 Vfl Bochum 1848 vs Fc Union Berlin

Viimeiset kolme kierrosta jäljellä syyskierosta. Bochumin vieraaksi saapuu kärkikastin joukkue Union Berlin. Bochumilla on syksyn kannalta tärkeimmät pelit jäljellä, jos joukkue meinaa säilyttää kunniansa kevätkierroksille lähdettäessä. 

Bochumin tasapelit on käynyt kannattajien hermoille, ultrafanien protestointi seurajohtoa kohtaan rassaa joukkuetta, kriisi kytee kaikkien takaraivossa. Suomessa on tuskallista seurata seuran tilannetta. Helpotusta joukkueelle ei tuo viime peliisä loukkaantuneen Reimannin poissaolo. Tämä kuitenkin antaa toiselle maalivahdille näytönpaikan.

Union Berlin on taas tällä kaudella pelannut tasaisen varmasti ja on keväällä nousijakanditaatti. Joukkue on viime peleissä päästänyt omaan päähän monta maalia, joten puolustuspelaamisessa löytyy heikkouksia. 

Bochum vaihtoi viime pelissä pelisysteemin, tuleeko sunnuntaina tulosta? Kahdella kärjellä täytyy tulla maaleja, sillä viidessä viimepelissä on puolustus on toiminut varsin hyvin. Edelleen paineet kohdistuu hyökkääjien onnistumiseen, saadaanko ketchuppipullo auki.

Arvio: 4-3 Bochumille

26.11.2017 Erzgebirge Aue vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochum matkustaa sunnuntaina Aue:n vieraaksi. Bochumin tasapeliputki jatkui viime viikonloppuna, mutta ilman voittoja karsintaviiva on jo pelottavan lähellä. Sunnuntain pelissä on kyseessä suuret panokset, sillä voitolla mennään kotijoukkueesta ohi ja tappiolla ollaan karsintaviivan alapuolella.

Parin viimekauden häntäpään joukkue Aue on aloittanut kauden varsin mukavasti, vaikkakin viime aikoina joukkue ei ole voittoja saanut. Viime viikonlopun Duisburg tappio 0-3 tuo Bochumille toivoa voitosta. Pisteet on kaikille joukkueille tiukassa, sillä kymmenen joukkuetta on viiden pisteen sisällä. Voitolla voi sarjasijoitus muuttua useamman sijan. 

Vfl Bochum saa viikonloppuna jalkeille parhaat pelaajat, alkuviikon harjoitusten perusteella. Uskoisin, että valmennusjohdon paineet pakottaa tekemään muutoksia avauskokoonpanoon. Hoogland ja Kruse ovat avauksessa. Hyökkäyspään tehottomuuteen ei ole pelaajien vaihdot auttaneet, joten mahdollisesti joukkueen pelisysteemi tulee vaihtumaan tähän peliin.

Arvio: 0-2

18.11.2017 Vfl Bochum 1848 vs Greuther Furth

Maaottelutauko on taas ohi ja pelit jatkuu lauantaina. Pieni treenijakso tuli kreivin aikaan, jotta joukkue saadaan voittojen tielle. Viimeisestä voitosta on kuukausi aikaa ja samanverran tehdystä maalista. Se on liian kauan.

Bochum pelasi muutaman treenipelin tauon aikana, Dortmundille 2-4 tappio, 18-0 voitto jostain kyläjengistä ja yllättäen 0-0 tasapeli Hollantilaista Helmondia vastaan. Lauantaina Tim Hoogland tekee paluun kentälle ja toivottavasti Venäjän MM-kisoihin päässyt Robbie Kruse on kokoonpanossa.

Furth on aloittanut myös kauden huonosti, karsintaviivan alapuolella oleva joukkue on Bochumin voitettava. Mikään läpihuutojuttu se ei tietenkään ole, sillä mainittakoon että Furth voitti 3-1 Fortuna 95. Se kertoo sarjan tasaisuudesta.

Arvio: 1-0

3.11.2017 Fc Kaiserslautern vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochumin toinen ottelu viiteen päivään. Tiukka ottelutahti voi olla myös hyväksi joukkueelle, jonka pelit ovat ailahdelleet. Fortunaa vastaan Bochum pelasi varsin mallikkaasti, mutta itseluottamuksen puute nakertaa pelaajien mieltä. Tänään on kuitenkin pakkovoiton paikka sarjan häntäjoukkuetta Kaisesrslauternia vastaan.

Kaisesrslautern on aloittanut kauden huonosti, Vain yksi voitto ja muutama tasapeli. Kotijoukkue tulee varmasti taisteluasenteella tähän peliin ja yrittää saada voittotilinsä auki.

Bochumilla on tänään hyökkääspäästä pois Hinterseer, viime pelin punaisen kortin takia. Todennäköisesti Diamantakos ja Wurtz ovat aloituksessa. Olisikohan nuori juniori Baboh lapulla? Tänään pitää maaleja tulla.

Arvio: 1-3 Bochumille

Ma 30.10 klo 20:30

VfL Bochum - Forttuna Düsseldorf 
 
Taas se aika vuodesta kun pelataan kiihkeä paikallisottelu. Joukkueet lähtevät järkyttävän erillaisista lähtö kohdista peliin.
Bochum vaihtanut valmentajaa jo kaksi kertaa tällä kaudella. Kentällä peli yskii pahemman kerran, välillä tuntuu että lampaita ovat kaikki. Nyt menty pitkää voitto, tappio, voitto, tappio systeemillä eteenpäin.
Eli nyt olis voiton vuoro.
Düsseldorf taas johtaa sarjaa ja pelannut parhaan alkukauden liigassa koskaan 11.kerrosta 9. voittoa. Kaikki toimii tällä hetkellä. 
Mutta onneksi Derby on peli jossa sarjasijoituksella ole väliä. Kaikki on kiinni pääkopasta.
 
Arvio: 1- 0 Bochumille.

21.10.2017 Braunschweig vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina mennään Braunschweigin vieraaksi. Odotettavissa on tiukka kohtaaminen kahden alkukauden ailahtavasti pelanneiden joukkueiden kesken. 

Braunschweig on pisteen perässä Bochumista, Braunschweig on pelannut paljon tasapelejä tälläkaudella ja voittoja on vain kaksi. Kolmesta viimeisestä pelistä on tullut tasuri Duisburgin kanssa ja tappiot Regensburgilta sekä Paulilta. Kotijoukkue lähtee varmasti ottamaan pakkovoittoa.

Vfl Bochum aloitti uuden valmennuskaksikon kanssa varsin vakuuttavasti voitolla Sandhausenista. Joukkue on varmasti toipunut edellisen viikon sekasorrosta. Braunschweigissa aloitetaan puolustusvoittoisesti ja pyritään vastahyökkäyksin tekemään tarvittavat maalit. Toisaalta joukkueen pallonhallinta on ollut hyvällä tasolla tälläkaudella, ehkä omaan peliin uskominen toisi parhaan lopputuloksen. 

Arvio: 0-2 Bochumille

14.10.2017 Vfl Bochum 1848 vs Sv Sandhausen

Maaottelutauolta palataan taas tositoimiin ja vieraaksi saapuu kauden hyvin aloittanut Sv Sandhausen. Vfl Bochumin peliin valmistautuminen on varmasti ollut sekavaa uuden valmennuskaksikon kanssa. Maanantain valmentajavaihdos ja kapteenin hyllytys on varmasti vaikuttanut joukkueen valmistautumiseen.

Sandhausen on sarjassa kolmantena tällähetkellä. Joukkue on pelannut tasaisia otteluita, mutta voittoja on tullut tasaisesti. Puolustaminen on ollut vahvaa ja omiin on mennyt sarjan vähiten maaleja vain 6 päästettyä.

Vfl Bochumin maajoukkuepelaaja Robbie Kruse tuskin pelaa avauksessa lauantaina. Pitkä matkustaminen ja aikaero rasittaa varmasti häntä. Mielenkiinnolla odotetaan mitä muutoksia uusi valmennus tekee aikaisempaan joukkueeseen. Nostetaanko joku junioripelaaja joukkueeseen? Annetaanko vastuuta penkkipelaajille, se nähdään lauantaina.

Arvio: 2-2

30.9.2017 Holstein Kiel vs Vfl Bochum 1848

Härkäviikon jälkeen vielä yksi peli ennen maaottelutaukoa. Uusi tuttavuus Holstein Kiel tulee lauantaina vastaan vieraissa.

Viimekauden nousijajoukkue Holstein Kiel on aloittanut kauden vahvasti. Sarjassa kolmantena oleva Kiel voitti viikonloppuna Duisburgin vieraissa 1-3. Joukkue on saanut kauden alussa tärkeitä voittoja ja pisteitä. Joukkueen kärkipelaaja Martin Ducksch on maalipörssin kärjessä viidellä maalilla.

Vfl Bochum on palautellut alkuviikon ja treenit on taas täydessä vauhdissa. Sunnuntain voitto oli ns. Pakkovoitto kahden tappion jälkeen. Tim Hoogland palasi kokoonpanoon sunnuntaina, mutta loukkaantuminen uusiutui ja on poissa seuraavasta pelistä. Sidney Sam on todennäköisesti lauantaina pelikunnossa. 

Vieraspeliin lähdetään puolustusvoittoisesti ja vastahyökkäykset tulee olemaan Bochumin ase. Joukkue on pelannut kaikissa otteluissa hyvin, mutta pienet virheet on riivannut joukkuetta raskaasti ja pisteitä ei ole tarpeeksi tullut. Maalivahti Reimann on taas tolppien välissä ja ottaa tärkeäT torjunnat. Nyt tarvitaan vaan maalintekijöitä?

Arvio: 1-2

24.9.2017 Vfl Bochum 1848 vs Ingolstadt

Härkäviikon viimeinen peli on sunnuntaina. Viikko on mennyt mollivoittoisesti, Bochumilla kaksi tappiopeliä alla ja itseluottamus on taas koetuksella.

Voitot tulee kuitenkin posin kautta, Bochum on pelannut hyvää fudista, mutta pienet virheet ovat vieneet pisteet muille. Rankka viikko on loppusuoralla ja toivottavasti loukkaantuneita pelaajia saadaan takaisin peliin. Sidney Sam saa taas lisää pelikokemusta ja tulee varmasti olemaan kevään aikana joukkueen kantavia voimia. 

Ingolstadin kausi on myös ollut pettymys. Bundesliigan putoajajoukkue on aloittanut kauden ailahtavasti. Joukkue on kuitenkin viimepelit pelannut hyvin, selvä voitto St Paulista ja Duisburgin kanssa tasapeli. Tasainen vääntö odotettavissa.

Arvio: tasuri 2-2

21.9.2017 Fc Nürnberg vs Vfl Bochum 1848

Syyskauden härkäviikko jatkuu torstaina Nürnbergin vieraissa. Vfl Bochum joutui pettymään sunnuntaina Heidenheimille 1-2 tappiolla. Se palautti taas maanpinnalle joukkueen, joka oli voittanut kaksi edellistä ottelua.

Vfl Bochumilla puuttuu jälleen kerran tasaisuus. Edellinen ottelu oli näennäistä hallintaa, mutta vastustaja vei palkinnon. Sarjan tasaisuus pakottaa kotipelit voittamaan, jo kaksi kotitappioita syyskierroksella on liikaa. Nürnbergissä joukkueen täytyy pelata nöyrää puolustamista ja käyttää tehokkaasti maalipaikat hyväksi. 

Nurnberg pelasi viime ottelun tehokkaasti ja voitti Duisburgin vieraissa 1-6. Joukkue kuuluu sarjan kärkikastiin ja haluaa tosissaan nousta Bundesliiga ykköseen. Bochumille tulee vaikea ottelu, mutta peli on siltä voitettavissa.

Arvio: 2-2 

17.9.2017 Vfl Bochum 1848 vs Fc Heidenheim

Vfl Bochumin fanit puhkuu intoa sunnuntain kotipelissä Heidenheimia vastaan. Kahden ottelun voittoputki on luonut uskoa joukkueen tekemiseen ja sunnuntaina katsomossa on varmasti keskiarvoa enempi kannattajia.

Viime viikonlopun voitto Darmstadtista on nostanut joukkueen itseluottamuksen kattoon. Joukkueen kapteenin Felix Bastiansin saaman pilkun muutos vapariksi vastustajalle ja siitä nousu voittoon, on saanut ennennäkemätöntä huomiota Saksassa. Kapteenin epäitsekäs käyttäytyminen nostaa respectiä koko joukkueesta. Uudet hankinnat pääsee ensimmäistä kertaa kotistadionille ja näyttäytymään kotifaneille, joukkue tulee varmasti tekemään kaikkensa että voittoputki jatkuu edelleen.

Fc Heidenheim on tähän kohtaan hyvä vastustaja. Heidenheim on perinteisesti ollut Bochumille henkisesti helpompi vastustaja ja peruspelillä voitto tuleekin.

Fc Heidenheimin kausi on alkanut huonosti, vain yksi voitto ja loput tappioita tälläkaudella. Se tuo tietenkin paineita joukkueelle ja he yrittävät varmasti kääntää tappioputken voittoon.

Arvio: Bochum voittaa 3-1

10.9.2017 Sv Darmstad 98 vs Vfl Bochum 1848

Kausi jatkuu maaottelutauon jälkeen viidennellä kierroksella vieraspelissä Darmstadissa. Viime kauden Bundesliigajoukkue on aloittanut kauden mallikkaasti ja on tällähetkellä sarjan kärkikastin joukkueita. Viimeinen voitto Duisburgista vieraissa.

Vfl Bochumin treenijakso on mennyt mallikkaasti ja tulihan harjoitusottelussa voitto Leverkusenista. Uusi valmentaja on saanut tärkeitä harjoituksia viimeisen kahden viikon aikana. Joukkue haluaa yllättää vaikeassa vierasottelussa ja viime hetken hankinnat Sidney Sam ja Robert Tesche saavat näyttöpakan tässä ottelussa. Hyökkäyspään vahvistukset tuovat varmasti lisäenergiaa maalntekoon. Schalken pilaamalla hyökkääjällä Sidney Samilla on varmasti näytettävää.

Arvio: 1-1

27.8.2017 Vfl Bochum 1848 vs Sg Dynamo Dresden 

Vfl Bochum palaa kuukauden tauon jälkeen Ruhrstadionille. Vierasotteluista tuli vain yksi piste kotiin tuotavaksi. Voitto on tultava.

Vierasjoukkue Dresdenistä matkaa varmasti paljon faneja Bochumiin ja ääntä on tiedossa. Dresden on aloittanut kauden varsin hyvin, voitto Duisburgista, tasan Paulin kanssa. Viime ottelu kotona oli kuitenkin katastrofi, 0-4 pataan Sandhausenilta. Hyvän ja huonon päivän ero on suuri.

Bochum on ollut pelillisesti vahva kaikissa otteluissa ja siihen nähden pisteitä on tullut liian vähän. Joka osa-alueella tarvitaan kuitenkin parempaa tekemistä, jotta voittoja tulee. Hyökkääjien viimeistelyä ja erikoistilanteita on harjoiteltu tälläviikolla. Saako Mlapa mahdollisuuden? Se nähdään sunnuntaina.

Arvio: Vfl Bochum voittaa 2-0

21.8.2017 Arminia Bielefeld vs Vfl Bochum 1848

Kauden kolmas kierros jatkuu Bochumin osalta maanantaina paikallisderbyllä Bielefeldiä vastaan. Fanijunalla lähtee varmasti iso joukko katsomaan peliä vieraskulmaan. Taitaa olla faneille ainoa vierasmatka, jossa ei myydä stadionilla olutta vieraille.

Vfl Bochum lähtee peliin altavastaajana, kahdesta ottelusta vain yksi piste. Ottelun tärkeys tulee varmasti näkymään pelin kulussa. Bochum lähtee pelaamaan puolustuksen kautta ja uskoo saavan maalipaikat voittaakseen pelin. Viime viikon cupin voitto antaa tietenkin itseluottamusta ja alkukierrosten peli on kulkenut varsin mallikkaasti tehottomuudesta huolimatta.

Bielefeldin kausi on alkanut kahdella niukalla 2-1 voitoilla, joka antaa kotijoukkueelle varmasti itseluottamusta seuraavaan peliin. Vastustajat on kuitenkin olleet ennalta helpommasta päästä. Kotijoukkue lähtee hyökkäämään innokkaasti, joten vastahyökkäys paikkoja tulee Bochumille varmasti. 

Arvio: Arminia Bielefeld 2-3 Vfl Bochum 1848

5.8.2017 MSV Duisburg vs Vfl Bochum 1848

Kauden toinen koitos jatkuu paikallisderbyllä vieraissa MSV Duisburgia vastaan Schauinsland-Reisen- Areenalla. Stadion tulee varmasti loppuunmyydyksi ja Bochumin fanikatsomo on myyty loppuun jo ajoissa. Stadionille mahtuu 31500 katsojaa.

Molemmat joukkueet aloittivat kauden tappiolla, joten molemmat joukkueet taistelevat varmasti verissäpäin kauden avauspisteistä. Duisburg on viime kauden nousijajoukkue, joka varmasti haluaa näyttää Bochumille parasta osaamistaan. 

Uskon, että Bochum tulee pelaamaan hyökkäysvoittoisesti vierasottelussa ja pallonhallinta tulee olemaan Bochumin. Lauantai näyttää, saadaanko hyökkäykset murrettua maalin asti, siinä riittää painetta Mlapalle, Wurzille ja uusille hankinnoille. Erikoistilanteet tulee olemaan ratkaisevassa osassa ja uskon että niillä ottelu ratkeaa. Duisburg tulee saamaan muutaman nopean vastahyökkäyksen, mutta uskon että sitä on painotettu joukkueen puolustukselle, viime ottelusta.

Arvio: MSV Duisburg 1-2 Vfl Bochum

28.7.2017 Vfl Bochum 1848 vs ST Pauli

Bundesliiga 2 kauden avaus tapahtuu Vfl Bochumin kotiareenalla St Paulia vastaan. Yllättäin kausi 2016/2017 päätettiin juuri St Paulia vastaan, joka päättyi Bochumin tappioon 1-3. Luulen, että uusi valmennusjohto on käynyt kauden viimeistä ottelua läpi joukkueen videopalavereissa.

Bochum säilytti pääosin kaikki edelliskauden runkopelaajista, ehkä nimekkäkkäin lainapelaaja Quaschner siirtyi paikalliskilpailija Arminia Bielefeldiin. Uusiin hankintoihin ei ollut varaa, mutta siirtomarkkinoilta löytyi ilmaisella siirrolla muutamia hyviä vahvistuksia, kuten laitapelaaja Danilo Soares Hoffenheimista ja hyökkääjä Dimitrios Diamankos Karsruherista sekä tietenkin Bundesliga pelaaja Robbie Kruse Leverkusenista hakee uutta nostetta Bochumissa.

Bochumin valmennuskuviot vaihtui yllättäin Veerbekistä Lotten entiseen valmentajaan Ismail Atalaniin, mitä se tuo tullessaan toivottavasti positiivista. Otettiinhan kauden kenraalissa tasuri paikalliskilpailijasta BvB:stä💪

Arvio: Vfl Bochum aloittaa voitolla 2-0 

14.5.2017 klo. 16:30   München - Bochum

Mistä tunnistaa että kausi on päättymässä. Kaikki pelaavat samaan aikaan ottelut. Bochumilla tämä tarkoittaa ystävyys-seura Bayer Münchenin Allianz areenalle vierailua München 1860 vieraaksi.

Tämän pelin käsikirjoitus on samallainen kuin viimeviikonloppun Bielefeld pelin. Bochumilla ei panosta pelissä muuten kuin kunnia kun taas kotijoukkueella vain ja ainoastaan kolme pistettä kelpaa, muuten sarjaporras uhkaa vaihtua.

Bochum tulee jäädyttämään pelin ja iskemään vastahyökkäyksistä.Kotijoukkue tulee hallitsemaan kenttä tapahtumia. Toivotaan Bochumille vikaan vieraspeliin hyvää tulosta

Arvio : 1 - 1

 

7.5.2017 klo. 14:30  Bochum - Bielefeld

Kauden toiseksi viimeiseen kotipeliin on mukava lähteä kun edellisen kierroksen peli ratkaisi sen, että veitsi kurkulla ei tarvii enää pelata. Voisi kuvitella pelaajien nyt vapautuvan pelillisestä lukosta, joka on vaivannut lähes koko kauden.

Bielefeld taas on pakkovoiton edessä. Tästä pelistä tappio niin sarjaporras vaihtuu hyvin suurella todennäköisyydellä. Juuri tämä avaa Bochumille voiton avaimet. 

Bochum pitää aloittaa peli todella tarkasti puolustaen, koska kello tekee töitä kotijoukkueelle. Bielefeldin on avattava pakkaa viimeistään toisella puoliajalla ja silloin pitää Bochumin vastata nopeilla vastahyökkäyksillä.

Ario: 2 - 0  Bochumille

28.4.2017 Vfl Bochum 1848 vs Dynamo Dresden

“Tämä peli on kuin ottelupallo Bochum:ille, kakkosessa säilymisen suhteen”. Näin Johannes Wurtz sanoi reviersport lehdelle viikolla ennen peliä. Johannes on luottavainen siihen, että ottelupallo otetaan ja sarjapaikka varmistetaan. Taustalla vahva kotivire ja mahtava kotiyleisön tuki. 

Myös Vflbochumfinlandin varapuheenjohtaja on optimistinen ja veikkaa 2 – 0 Bochumille

Vfl Bochum:in tämän perjantain vastustaja Dynamo Dresden on DDR kasvatti.  Joukkue on perustettu vuonna 1953 ja se oli DDR:n ajan suosituin ja seuratuin seura. Kaikkiaan 98 ottelua UEFA ja Eurooppa Cupeissa. Vuonna 1985/86 Dynamo tiputti HJK:n Cup voittajien Cupista toisella kieroksella maalein 7 – 3.
Kahdeksan kertaa DDR:n mestari ja seitsemän cup:in voittoa.

Saksojen yhdistymisen jälkeen Dynamo pelasi Bundesligaa, mutta meni konkurssiin vuonna 1995 ja tippui kolmoseen. Sieltä on sitten pikku hiljaa hivutauduttu ylöspäin ja tänä päivänä ollaan jo kakkosen kärkipäässä. Dynamo:lla on erittäin aktiivinen Ultra osasto ja katsojakeskiarvo kotona on 28.311 (32.066 – täysi tupa). Jotenkin tuntuu, että VflBochumFinland:in pitäisi järjestää reissu tänne.

Alla kuvaa ehkä kaikkein käsittämättömimästä vieraspelistä (tältä kaudelta). 25000 Dynamo fania kävi vierasmatkalla Munchenissä. Toivotaan paljon vieraskatsojia ja tunnelmaa Bochumiin.

Ottelulippulla (13€) saa käyttää ilmaiseksi julkista lähiliikennettä pelipaikalle, ennen ja jälkeen pelin. 

Halvin tapa matkustaa Bochumiin on siis ostaa ottelulippu. 😉

Perjantaina on tarkoitus katsastaa pelin lisäksi myös Stadion kapakka – Ritterschenke. Tästä ja muusta sitten ottelu blogissa.

23.4.2017 klo 14:30  Braunschweig - Bochum

Bochum vieraskiertue pysähtyy sunnuntaina Pohjois-Saksaan Braunschweigin vieraaksi. Viime kierroksella saatiin apina olkapäiltä pudotettua ja saatiin kolme pistettä plakkariin. Tästä johtuen mielialat ovat jälleen korkealla ja tavoitteena olisi ottaa vierasvoitto pitkästä aikaan.

Kotijoukkue taistelee noususta Bundesliigaan, joten heille kelpaa vain voitto. Baunschweigin täytyy panostaa hyökkäykseen tämän takia. Tähän saumaan Bochumin pitää iskeä terävillä vastahyökkäyksillä.

Kotijoukkue tulee hallitsemaan kenttätapahtumia, mutta Bochum tulee viemään pisteet.

 

Arvio 1 -2 Bochumille.

16.4.2017 klo 14:30   Bochum - Furth

Bochumin kevät ei ole tuonut voittoja,maaleja eikä tappioita vaan ainoastaan tasapelejä jotka ovat viimeaikoina päättyneet 0-0. Se hurlumhei peli jota syksyllä nähtiin, että maaleja tehtiin sarjan eniiten mutta toisaalta myös päästettiin maaleja järkyttävä määrä on vain muisto. Valmennus on saanut oman pään pitämään, mutta hyökkäys on aivan lukossa. Nyt on kulunut lähes kaksi kuukautta siitä kun pelissä ollaan tehty kaksi maalia. Eli pääsiäisen pelin teemana ei voi olla mikään muu kuin saada apina olkapäiltä pois ja tehdä muutama maali.

Furth pelaa enää koko kevään vain ja ainoastaan kunniasta. Heillä on jo sarjapaikka varma, mutta toisaalta nousukarkeloihin ei ole mitään asiaa.

Tämän takia Bochum olisi hyvä sauma saada pitkästä aikaa kolme pistettä, koska muuten rupeaa pudotuspeikko olemaan liian lähellä.

Arvio: 2 - 0  Bochumille.

8.4.2017 klo 14:00   Heidenheim - Bochum

Härkäviikon jälkimmäinen peli pelataan vieraissa Heidenheimissa. Keskiviikkona nyhjättiin 0 - 0 tasuri Kaiserslauternin kanssa.

Bochumin peli-ilo on kadonnut täysin viime kierroksien aikana. Syy varmaankin johtuu hyökkäyspelaamisen tehottomuudesta. Mlapa pelaa isoja minuutteja saamatta mitään aikaseksi. Nyt olisi valmennuksen pikkuhiljaa aika kokeilla jotain muuta pelaajaa kärjessä.

Onneksi puolustus toimii nyt, muuten Bochumissa olisi syvä kriisi päällä. Tasureilla pysytään sarjassa, mutta fanit janoavat voittoja.

Heidenheim taas kriisi on totista totta. Kevätkaudella vasta  yksi voitto ja yhteensä vain kuusi pistettä. Joulutauolla taidettiin luulla , että Bundesliigaan voidaan nousta ja se  kuuluisa neste nousi päähän.

Eli  tällä hetkellä kahden  huonosti pelaavan joukkueen välienselvittely kyseessä. Toivotaan että Bochum voitaa vaikka samoilla numeroilla, joilla oltiin katsomassa kotiottelua syyskaudella Heidenheimiä vastaan

Arvio: Voitto Bochumille 2 - 1

1.4.2017  klo.14:00    Sandhausen - Bochum

Ottelukierros 26 tarjoaa keskikastin tiukan väännön, kun Bochum matkustaa Sandhusenin vieraaksi. Kummatkin joukkueet ovat jo lähes varmistaneet sarjapaikkansa bundesliiga 2. ,joten mitään suurien tunteiden ottelua tuskin siis tulee.

Bochum kuitenkin lähtenee tähän vieraspeliin pienoisena suosikkina, kun joukkue terveystilanne on todella hyvä. Lisäksi kotijoukkue Sandhausen pelaa tällä hetkellä tuloksellisesti todella surkeaa peliä.Edellinen voitto on jo lähes kahden kuukauden takaa, jolloin sarja sijoituskin oli aivan kärjen tuntumassa.

Arvio: Bochum voittaa 2 -0

10.3.2017 klo 19:30  Stuttgart - VfL Bochum

Viime perjantain karmaisevan paikkallisottelun jälkeen onkin reissupeli Stuttgarttiin sarjakärjen vieraaksi. Kyyti tulee olemaan varmaankin todella kovaa, koska kotijoukkue taistelee noususta. Heillä on kaikki edellytykset myös siihen.

Bochumin kausi on ollut liian tasapaksua ja nyt kun vastaan tulee sarjan kuumin joukkue en näe mitään mahdolliuutta ainakaan voittoon. Tasuri olisi huikea saavutus

Arvia: 3-0

3.3.2017 klo 19:30

Siitä on nyt 380 päivää, kun Bochumin kotipeli oli kaikkien kaupunkilaisten huulilla. Se peli oli 10.2.2016 Saksan cupin puolivälierä ottelu Bayer Müncheniä vastaan. Perkele tappio tuli 0 – 3.  Nyt on tämän kauden kotipelien kliimaksi tulossa perjantaina paikallisvastustaja Fortuna Düsseldorfia vastaan. Kaiken kukkuraksi paikalla allekirjoittanut muiden VfL Bochum fanclub Finnland jäsenten kanssa.

Lähtökohdat peliin ovat varsin herkulliset Bochumin osalta. Joukkue on kahden pelin voittoputkessa ja alla vielä vierasvoitto Nürnbergistä. Puolustus taisteli hienosti viime pelissä, olisiko harmonia lopultakin löytynyt. Lukkona tietysti maalivahti Riemann.

Vastustaja F95 taas ui syvissä vesissä. Mikään ei toimi joukkueessa. Yhdeksän pelin voitoton kausi menossa, jonka aika joukkue on tehnyt vain ja ainoastaan kolme maalia. Edellinen voitto niinkin kaukaa kuin 20.11 St.Paulinista 1-0.

Meillehän se sopii, että vastustajalla on pakka sekaisin. Tämä on se PELI, joka pitää kotona voittaa, joka vuosi. Itse kuulen jo erään jäsenemme sanovan pelin jälkeen: Minähän sanoin, että Mlapa tekee maalin juuri kauden tärkeimmällä hetkellä.

Arvio: 1 – 0   

Ps. Ennen peliä ja jälkipelit pub Pintessä Bochumissa.