12.11.2022 Augsburg vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina mennään taas, vuoden vika peli kyseessä ja nyt on viimeistään Bochumin pelin kuljettava myös vieraskentällä. Tiistaina oli jo pakkovoiton paikka, se hoidettiin ja lauantaina sama homma. Tästä pelistä on otettava täydet pisteet.

Puolustuslinja jatkaa samana, Ordets ja Lampropoulos topparit, laidoilla Gamboa ja Soares. Vaihtopenkillä Horn ja Ouermann Sekä tarvittaessa Stafylidis. Toppariosastolta odotetaan nyt venymistä ja parempia otteita, jotta oma maali saadaan pidettyä puhtaana.

Keskikentällä Losilla, Stöger ja Förster. Vaihdossa Osterhage. Laidoilla Zoller ja Antwi Adjei. Kärjessä jatkaa Hofmann. Vaihdossa Holtmann, Osei Tutu, Ganvoula ja Bonga.

Augsburgissa nähdään todennäköisesti pari tuttua pelaajaa, Fredrik Jensen tulee todennäköisesti vaihdosta kentälle ja viime kaudella Bochumissa pelannut Elvis Rexhbecaj. Augsburgilla on 15 pistettä ja sitä pitää Bochumin saada kavennettua.

Arvio: 0-2

 

8.11.2022 Vfl Bochum 1848 vs Mönchengladbach 

Tiistaina pelataan taas, syyskauden viimeinen kotipeli ennen MM-kisojen taukoa.Vieraaksi saapuu Mönchengladbach ja stadionin odotetaan olevan täynnä. Kahden heikon vieraspelin jälkeen on tästä pelistä pakko saada pisteet. Bochumin hankintalistalla on varmasti tammikuussa toppari ja keskushyökkääjä.

Toppariosasto on Bochumolla ollut haavoittuvainen, oikeaa kokoonpanoa on ollut vaikea tehdä. Masovic ja Heinz ovat loukkaantuneena niin vaihtoehdot on vähissä. Ordets ja Lampropoulos jatkavat keskuspuolustajina, laidoilla Soares ja Gamboa. Vaihdossa Janko ja Ouermann.

Keskikentällä Losilla, Stöger ja Förster. Stafylidis aloittaa nytvaihdossa. Laidoilla Zoller ja Osei Tutu. Vaihdosta tulee Holtmann ja Antwi Adjei. Kärjessä jatkaa Hofmann. Vaihdossa on Ganvoula.

Mönchengladbach on ollut Bochumille aina vaikea vastustaja, viime kaudella ei saatu pistettäkään. MG on sarjassa puolivälin yläpuolella ja Thuram on heidän ykkönen maalipörssissä. 

Arvio: 2-1

5.11.2022 BvB vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina on paikallisderby Dortmundin vieraana. Naapurikaupungin karjavarkaat suuremmalla stadionilla, mutta viime kaudellakin ne joutuivat pettymään Bochumin kanssa, joka vei pisteet 4-0

Bochumin puolustusta on koeteltu tällä kaudella, loukkaantumiset on koetellut koko syys kauden. Masovic on nyt telakalla. Heinzin pelikunto ei ole vielä sillä tasolla, että pystyisi täysimittaiseen peliin. Heinz ja Ordets pelaavat toppareina, laitapuolustajina Gamboa sekä Soares. Toppariosasto on tälläkaudella ollut todellinen pettymys.

Keskikentällä jatkavat Losilla, Stöger ja Förster. Laidoilla Antwi Adjei ja toivottavasti Holtmann. Tämän kauden hankinta Osei Tutu ei ole vastannut odotuksia ja Arsenalin kasvatti on kaukana lahjakkuudestaan. Hofmann pelaa kärjessä ja Ganvoula aloittaa vaihdossa. Syksyn viimeisin hankinta Lys Moussetin odotetaan vihdoin tervehtyneen, sillä hänet on nähty jo joukkueen harjoituksissa.

Dortmund keikkuu sarjassa kärjen tuntumassa, mutta suurin odotuksiin nähden joukkueen esityksissä on ollut epävarmuutta. Joukkueella on suuri rosteri, mutta heikkoudet näkyy sielläkin toppariosastolla.

Arvio: 1-2

29.10.2022 Wolfsburg vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina Bochum matkaa Wolfsburgin vieraaksi. Muoviseura aiheuttaa Bochumin kannattajolle ikäviä muistoja, sillä siirtyihän entinen urheilutoimen johtaja rahan perässä Wolfsburgiin. Bochumilta odotetaan kauden parasta peliä vieraissa, joukkueen peli on ailahdellut paljon, mutta nyt itseluottamus on kasvanut ja sen odotetaan näkyvän lauantain pelissä.

Puolustuslinjassa jatkavat Soares, Ordets, Masovic ja Gamboa. Vaihdossa Stafylidis, Lampropoulos ja Horn. Tim Ouerman voi olla yllätyskortti myös avaukseen. Bochumin puolustus on ollut vaikeuksissa kauden aikana ja se pitää parantua, jotta joukkue saa pisteitä.

Keskikentällä aloittaa Losilla, Stöger ja Förster. Nämä pelaajat ovat vakiinnuttaneet avauksen paikan ja edellisessä pelissä se onnistui erittäin hyvin. Asanon loukkaantuminen on kaventanut pelaajien määrää keskustassa ja Osterhage on kapean pelaajaringin ainoa vaihtopelaaja keskustaan. Tosin Stafykodista voidaan käyttää myös keskikentällä. Laidoilla pelaa Holtmann ja Antwi-Adjei sekä kärjessä Hofmann. 

Wolfsburgilla on viiden pelin tappioton putki alla, mutta joukkueen puolustus on silti rikkonainen. Joukkueelle on tehty paljon maaleja ja tasapelit ei hirveästi kasvata pistemäärää.

Arvio: 1-3

23.10.2022 Vfl Bochum 1848 vs Union Berlin

Sunnuntaina vieraaksi saapuu Union Berlin, joka on aloittanut kauden vahvasti ja on sarjassa ykkösenä. Bochumin kausi on ollut rankkaa taaperrusta, mutta kotona ei ole vaa samanlaisiin alisuorituksiin, kuin viime viikonloppuna Stutgatissa.

Puolustajina jatkavat Masovic, Ordets, Soares ja Gamboa. Soares oli edellisessä pelissä pahoissa vaikeuksissa, joten hänen tilalle voisi tulla Janko tai Horn. Stafylidiksin pelaaminen on epävarmaa, sillä hän on ollut koronassa.

Keskikentällä jatkavat Losilla, Stöger ja Förster, laidoilla Holtmann ja Antwi-adjei. Zoller loukkaantui Stutgartissa ja hänen pelaaminen on epävarmaa. Kärjessä jatkaa Hofmann. 

Union Berlin on syyskauden yllättäjä. Joukku on piikkipaikalla ja viimeiset viisi peliä joukkue on voittanut kaikki sarjat mukaanluettuna. Joukkueelle on tehty vasta kuusi maalia ja tämä tilasto pitää saada sunnuntaina muuttumaan.

Arvio: 2-1

15.10.2022 Stuttgart vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina Bochum matkaa Stuttgartin vieraaksi. Kyseessä on kuuden pisteen peli, sillä voitolla Bochum menee sarjataulukossa Stuttgartin edelle. Tällä pelillä on erittäin suuri merkitys uudelle valmennukselle.

Bochum palasi vanhaa edellisessä pelissä ja tässä tullaan pysymään jatkossakin. Puolustuslinja lähtee Gamboa ja Soare laidoilla. Keskellä jatkavat Masovic ja Ordets. Masovic on vakiinnuttanut paikan avauskokoonpanossa ja Ordets on parantanut puolustamista joka pelissä.

Keskikentällä jatkavat Losilla, Osterhagen ja Förster. Stöger palaa kokoonpanoon koronan sairastamisen jälkeen, mutta aloittanee vaihdossa. Laidoilla jatkavat Holtmann ja Zoller, kärjessä aloittaa Hofmann.

Nousijajoukkue Stuttgartin kausi on ollut kaksijakoinen, joukkueella on viisi tasapeliä, mutta voitot odottaa. Tämä on kuuden pisteen peli olimme joukkueille.

Arvio: 1-2

8.10.2022 Vfl Bochum 1848 vs Frankfurt

Bochumin uudella valmennusjohdolla on lauantaina näytön paikka, kun ensimmäinen kotiottelu on kyseessä. Viikonlopun debyytti ei alkanut vahvasti ja kauden huonoin peli sai fanit kauhun partaalle. Uusi pelisysteeemi ei ollut missään tapauksessa onnistunut ratkaisu.

Vieläkö nähdään kolmen alakerta, Ordet , Horn ja Oermann. Hyökkäävät laitapelaajat Gamboa ja Soares, joista Soares oli edellisessä pelissä pahoissa vaikeuksissa. Brasilialaisen kärsivällisyys ei tahtonut riittää molempiin suuntiin juoksemiseen. Masovic tulee lauantaina avaukseen.

Keskikentällä aloitti edellisen pelin Losilla, Osterhage ja Goralski. Tällä kolmikolla oli suuria vaikeuksia selvitä puolustuksessa ja varsinkin hyökkäyksiin lähdöissä oltiin todella huonoja. Goralskin tilalle palaa Stöger ja keskikenttä on pakko saada haltuun, jos pelistä halutaan saada pisteet kotiin.

Frankfurtilla on kaksi voittoa alla ja viimeisimpänä kova voitto Union Berliinistä. Joukkuneen pelaaminen on kuitenkin ailahdellut paljon ja kaikki on mahdollista.

Arvio: 2-1

1.10.2022 RB Leipzig vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochumin uusi päävalmentaja Thomas Letsche saa tulikasteen lauantaina vierasottelussa Leipzigia vastaan. Kokoonpanosta puuttuu varmuudella Asano, Stafylidis ja Heinz. Mielenkiintoista nähdä, onko uusi valmennusjohto muuttanut pelisysteemiä.

Tässä on raadin kokoonpano lauantaille, laitapuolustajina jatkavat Gamboa ja Soares sekä keskuspuolustajina Masovic ja Ordets. Masovic pelasi maaottelissa Ruotsin kaadossa, mutta Norjaa vastaa hän sai huilata. Lampropoulos ja nuori lupauksemme Ouermann ovat penkillä.

Keskikentällä jatkavat Losilla ja Stöger. Patrik Ostrhage tulee kolmanneksi. Laidoilla Holtmann ja Zoller sekä Hofmann pelaa käjessä. Raati ei jaksa uskoa, että uusi valmennusjohto lähtee ajamaan suoraan kahden kärjen 4=4=2 pelisysteemiä vieraottelussa. 

Leipzigin kausi on alkanut ailahdellen ja joukkueella on kahdeksan pistettä alkukaudesta. Jjoukkue on kuitenkin ottanut jo Dortmundista kovan päänahan ja kotona on odotettavissa vaikea vastus.

Arvi: 1-2

18.9.2022 Vfl Bochum 1848 vs Köln

Sunnuntaina tulee vieraaksi "partavedet". Bochumilla on sekasortoino viikko takana, kun valmentajat saivat lähteä ja ollaan taas uuden edessä. Joukkueen ottaa väliaikaisesti vastuulle Heiko Butscher, joka taas kerran saa hieman epäkiitollisen tehtävän. A=junnujen valmentaja on jo kolmannen kerran samassa tilanteessa. Bochumin fanit on reagoineet valmentajien potkuihin hyvin vastahakoisesti, sillä Ries on kannattajien silmissä kulttimaineessa. Sunnuntaina katsomossa ja stadionin ympärillä on isot protestit seurajohtoa kohtaan.

Bochumin puolustaminen on ollut akilleen kantapää tällä kaudella, virheet ei ole ollut suuria, mutta pienet marginaalit on niitä millä pelit atkaistaan. Seuraavaan peliin tuskin tukee isoja muutoksia, Gamboa ja Soares pelaavat laidoilla, Masovic sekä Lampropoulos toppareina. Horn, Janko ja Ordets ovat vaihdossa.

Keskikentällä jatkavat Losilla, Stöger ja Förster. Asano on valitettavasti 4=6 viikkoa pois, polven sivuside vamman takia, joka tuli edellisessä pelissä. Laidoilla pelaa Zoller ja Holtmann sekä kärjessä Hofmann. Tähän peliin voidaan saada yllättäviäkin muutoksia, mutta niistä tiedetään vasta sunnuntaina.

Kölnillä on yhdeksän pistettä ja on seitsämentenä, joukkue pelalaa Euroopan conferensissi liigassa ja edellisestä Nice pelistä joukkueen ultrat ei saa plussa pisteitä. Väkivaltaisuudet katsomossa oli erittäin ala-arvoinen suoritus. Toivottavasti sunnuntaina fanit käyttäytyy asian mukaisesti, mutta ennakolta vaaralliset kohtaamiset voi eskaloitua vakaviksi.

Arvio: 1-0

10.9.2022 Schalke vs Vfl Bochum 1948

Lauantaina on oikea Derbypeli Schalkea vastaan, verivihollinen on viimeksi kohdattu oikeassa pelissä vuonna 2010. Odotettavissa on fanien keskuudessa keskinäisiä ongelmia ja poliiseja on useampi tuhat valmiudessa.

Bochum lähtee monen tappion jälkeen kuolemanotteluun pahinta mahdollista vastustajaa vastaan, mutta sehän lisää vain ottelun mielenkiintoa. Bochum lähtee peliin silti paineettomasti, peli on kulkenut 80 minuuttia, mutta se pitää saada jatkumaan yli 90 minuuttia, puolustus pitää saada toimimaan. Lauantaina palaa kokoonpanoon Soares, mutta avauksessa häntä tuskin nähdään, toppareina Masovic ja Ordets, laidoilla Horn ja Gamboa. Ordets tuo peliin pelotteen ilmapalloihin.

Losilla ja Stöger jatkavat keskikentällä ja Förster. Laidoilla Asano ja Zoller sekä kärjessä Hofmann.  Lys Moussetin odotetaan pääsevän kentälle, mutta valmentaja Ries on ilmoittanut, että hänen pelikunto ei ole ollut Bundesliiga tasolla. 

Schalkella on kolme pistettä, ilman voittoja. Schalken kärkipelaajat Terodde ja Polter on entisiä Bochumin miehiä ja ne eivat tule saamaan kiitosta Bochumin kannattajilta, eritoten Polter on kannattajien hampaissa.

Arvio: 1-2

3.9.2022 Vfl Bochum 1848 vs Werder Bremen

Lauantaina onkin sitten pakkovoiton tilanne Bochumilla, joukkueella on historiallinen neljän tappioputki alla ja nyt se on käännettävä. Vastaan tulee viime kauden nousija Werder Bremen.

Bochumin puolustuksella on ollut ongelmia läpi kauden, pienet henkilökohtaiset virheet on maksanut kalliita pisteitä. Lauantaina odotetaan Soaresin palaavan kokoonpanoon, koska hänet on nähty koko viikon joukkueen harjoituksissa. Toppareina jatkavat Masovic ja Heintz, laidalla Gamboa ja toivottavasti Soares. Stafylidis, Janko ja Ordets aloittavat vaihdossa. 

Keskikentällä jatkaa Losilla, Stöger ja Goralski. Laidoilla Holtmann ja Asano, kärjessä jatkaa Zoller. Hofmannin kausi ei ole alkanut vakuuttavasti, hyökkääjällä jo neljä maalitonta peliä, jolta odotetaan viime kauden perusteella maaleja. Tosin Bochumin maalintekopaikat on tällä kaudella ollut vähissä. Reservissä on loukkaantunut kärkipelaaja Lys Mousset, joka ei ole vielä saanut tulikastetta Bochumin joukkueessa.

Werder Bremen on perinteisesti nousijajoukkueena aloittanut vahvasti. Pari tasuria, yksi voitto ja viime viikon tappio Fankfurtille. Joukkuen puolustuksella on silti ollut ongelmia ja lauantaina nähdään paljon maaleja.

Arvio: 4-2

26.8.2022 Friburg vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochum matkaa perjantaina Friburgin vieraaksi. Bochumin tappiopeli täytyy unohtaa ja on katsottava vaan eteenpäin. Perjantaina nähdään varmasti uusi joukkue ja valmennusjohto tulee tekemään joitakin muutoksia.

Bochumin puolustus on saanut kylmää kyytiä kauden alkupeleissä. Uudet topparit on ollut helisemässä ja kannattajat ovat antaneet lokaa niskaan. Valmentaja Reis tulee vaihtamaan Masovicin Ordetsin tilalle, Heinz jatkaa toisena topparina. Gamboa jatkaa vasemmalla ja Janko oikealla, jos loukkaantuneita StafyliDisco tai Horn palaa kokoonpanoon. 

Keskikentällä pelaavat  Losilla, Stöger ja Asano. Laidoilla Holtmann ja Zoller, sekä kärjessä Hofmann. Vaihtopenkiltä kaivataan vahvempaa roolia, Förster ja Osei-Tutu on alisuorittaneita. Antwi -Adjei ja Osterhage ansaitsevat paikan kokoonpanoon.

Friburg on aloittanut kauden hyvin ja ainut tappio on tullut kotona Dortmundille. Vieraissa joukkue on ollut vahvat ja ottanut molemmista peleistä voiton. Ei tule helppoa peliä Bochumille, mutta nyt on pakkovoiton paikka.

Arvio: 1-2

21.8.2022 Vfl Bochum 1848 vs Fc Bayern München

Sunnuntaina tulee vastaan kivikova Bayern München. Bochum on aloittanut kauden kahdella kirvelemällä yhden maalin tappiolla niin seuraavasta pelistä olisi aika ottaa pisteet. Tilastollisestitehtävä on lähes mahdoton, mutta tilastot on tehty muutettavaksi. Viime kauden voitto on vielä elävästi verkkokalvolla.

Bochumin puolustuksella on ollut vaikeaa alkukaudesta. Uusilla torppareilla on vielä sopetumisvaikeuksia ja Soaresin puuttuminen on näkynyt. Toppareina jatkavat Ordets ja Heinz, laidoilla Gamboa ja Janko. Edellisestä pelistä oli poissa Stafylidis, Soares ja Horn. 

Keskikentällä jatkavat Losilla, Stöger ja Asano. Vaihtoehtoisesti Förster ottaa Asanon paikan, sillä kovuutta tarvitaan Batermin keskikenttää vastaan. Laidoilla jatkaa Zoller ja Osei-tutu. Edellisestä pelistä olivat poissa Holtmann ja Antwi-Adjei loukkaantumisten takia. Kärjessä jatkaa Hofmann.

Bayern on aloittanut perinteisesti vahvasti. Vastustajilla ei ole ollut mitään jakoa. 6-1 voitto Frankfurtista ja Wolkkarit hävisi 2-0. Nuori Musiala on maalipörssin kärjessä kolmella maalilla. Bochum yllätti keväällä, miksei myös nyt syksyllä.

Arvio3-1

13.8.2022 Hoffenheim vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina matkaa Bochum Hoffenheimin vieraaksi. Molemmat joukkueet lähtee tappio niskassa ja molemmat haluaa ensimmäiset pisteet mukaan. Bochumista lähtee kolmen tuhannen kannattaja ryhmä kannattamaan omiaan. 

Bochumin topparille Masovic kävi edellisessä pelissä omaan maaliin johtanut virhe ja se saattaa maksaa avauksen paikan. Valmennusjohto varmasti miettii Lampropoulosta avaukseen. Ordets ja Gamboa ovat varmoja avauksessa, mutta Stafylidiksen paikan voi ottaa Horn.

Keskikentällä jatkavat Losilla, Stöger ja Asano. Laidoilla Holtmann ja Zoller. Kärjessä jatkaa Hofmann. Hofmannin tilanne on mielenkiintoinen, hän on vahva ilmapalloissa, mutta häneltä odotetaan maalipaikkoja. Edellisessä pelissä maalipaikat jäi vähiin, mutta siihen tarvitaan myös laitahyökkääjiltä enemmän apuja. Hyökkääjiltä odotetaan lauantaina vahvempaa esitystä kuin edellisestä kotipelistä.

Hoffenheim jäi ilman eurooppapaikkoja viime kauden jälkeen. Joukkueessa on paljon kokemusta ja laatupelaajia, mutta täysin voitettavissa. Joukkueessa on monta entisiä huippupelaajia, mutta välttämättä nimet ei vaan riitä.

Arvio: 1-2

6.8.2022 Vfl Bochum 1848 vs Mainz

Kauden avaus pelataan lauantaina Bochumin Vonovia Ruhrstadionilla, vastaan tulee viime vuoden tapaan Mainz. Bochumin joukkue on muuttunut viime kaudesta, mutta harjoitusotteluideen perusteella uudet pelaajat ovat sopineet hyvin omiin rooleihinsa. Harjoitusotteluissa joukkue on pelannut yllättävän kypsästi ja tästä kaudesta voidaan odottaa hyvää, vaikka Bundesliigan ennakkoveikkauksissa Bochumille odotetaan vaikeaa kautta. Tästä ei tarvi olla huolissaan, sillä joukkue lähtee kauteen hyvin luottavaisin mielin.

Maalivahti Riemann jatkaa ykkömaalivahtina. Kuskuspuolustajina aloittaa Ordets ja Lampropoulos, laidoilla Gamboa sekä vasemmalla laidalla viime hetken hankinta Kölnistä, Jannes-Killian Horn. Soares on ollut harjoituskaudella loukkaantunut ja tuskin palaa kokoonpanoon ihan hetkeen. Vaihdossa on Masovic, Saidy Janko ja Stafilidis.

Keskikenällä aloittavat kapteeni ja joukkueen työmyyrä Losilla. Kevin Stöger, joka saapui juuri Mainzista Bochumiin. Asano pelaa kolmantena keskikentällä. Vaihdosta aloittaa Förster ja Osterhage, eli penkillä on myös laajuutta. Laitahyökkääjistä aloittaa Holtmann ja Simon Zoller. Kärjessä pelaa Hofmann. Vaihdossa Ganvoula, Antwi-Adjei ja Osei-Tutu. Kannattaa ottaa seurantaan Hofmann, josta voi kehittyä tällä kaudella armoton maalintekjiä Bundesliigaan.

Mainz on tuhlannut tälle kaudelle pelaajiin. Ne osti meiltä Maxim Leitschin 3,5Milj€:lla, joka palaa heti ensimmäisessä pelissä entiselle kotistadionille. Bochumin kasvatti joutuu kovaan testiin. Tiukka ottelu on tulossa.

Arvio: 3-1

KAUSI 2022/2023

Pelaajaesittely kaudelle 22/23

Bochumin joukkue on taas muuttunut sitten viime kauden. Nuoret topparilupauksemme Leitsch ja Bella-Kotchap myytiin muihin seuroihin. Leitsch meni Mainziin ja Bella-Kotchap Southamptoniin. Bochum sai seurasiirroista 13,5M€. Hyökkääjistä lähtivät Polter, Pantovic, Tesche ja Bockhorn, Polter siirtyi Schalkeen omasta pyynnöstä ja hän menetti monta Bochumin kaveria tämän takia. Bochum sai tästä siirrosta 1,5M€.

Maalivahteina jatkavat kokeneet pelaajat Riemann ja Esser, nuorempana pelaajana Paul Grave. Puolustuslinjassa jatkavat laitapakit Cristian Gamboa ja Danilo Soares. Saidy Janko on oikea laitapuolustaja, joka siirtyi tälle kaudelle lainasopimuksella Espanjalaisesta Real Valladolidista. Bochum osti viime kaudella Bochumissa lainalla olleen Konstantinus Stafylidisin Hoffenheimista varsin kohtuullisella hinnalla 0,25M€. Stafilydis on monipuolinen pelaaja, jota voidaan käyttää puolustajana tai keskikentällä.

Keskuspuolustajina jatkaa Erhan Masovic ja kokenut Vasilious Lampropoulos. Bochumin oma kasvatti Tim Oermann 18v sai sopimuksen edustukseen. Ukrainalainen Ivan Ordets tuli lainasopimuksella Moskovan Dynamosta. Ordets on Schaktar Donetskin kasvatti ja on kokenut 30 vuotias pelaaja. 

Keskikentälle on suurimmat muutokset, Rexbecaj, Löwen ja Tesche lähtivät. Kapteeni Losilla jatkaa tietenkin ja Patric Osterhage, mutta uusia tulokkaita on Puolalainen Jacek Goralski, joka siirtyi Kairat Almatysta ilmaisella siirrolla. Goralski pelaa alempana keskikenttäpelaajana. Vanha pelaajamme Kevin Stöger palasi Bochumiin muutaman kiertolaisvuoden jälkeen Mainzista ilmaisella siirrolla. Phillipp Föster siirtyi Stuttgartista Bochumiin. Bochum maksoi pelaajasta 0,5M€ eli varsin kohtuullinen hankinta, jolla on Bundesliiga 1 ja 2 kokemusta. 

Laitahyökkääjina jatkavat Gerrit Holtmann, Christopher Antwi-Adjei ja Takuma Asano. Uutena hankintana tuli Arsenalista Jordi Osei-Tutu, joka on Bochumille vanha tuttavuus. Osei-Tutu pelasi kaudella 19/20 lainalla Bochumissa. Nuori pelaaja, joka ei saanut Englannissa mahdollisuuksia voi olla ensi kaudella varsinainen musta hevonen, jota kannattaa seurata.

Hyökkääjistä jatkavat Simon Zoller, Tarsis Bonga ja Silvere Ganvoula. Tosin Bonga ja Ganvoula ovat vielä myyntilistalla, joten muutoksia saattaa vielä tulla. Uusista hankinnoista Phillipp Hofmann tuli Karlsruhesta ilmaisella siirolla. Harjoituspeleissä ei vielä maalihanat ole kunnolla auennut, mutta tältä pelaajalta odotetaan ensi kaudella isoja maalimääriä.

14.5.2022 Union Berlin vs Vfl Bochum 1848

Sarjakauden viimeinen kierros pelataan lauantaina. Bochum on varmistanut ensi kauden sarjapaikan Bundesliigassa, mutta viimeisessä pelissä on panoksena sijoituksista määräytyvät taloudelliset bonukset seuroille. Union Berlin taistelee Eurooppa Cupin suorasta paikasta eli ottelulla on vielä suuret taloudelliset panokset. Kausi on saatu kaikenkaikkiaan koronarajoituksista huolimatta pelattua onnistuneesti läpi. 

Puolustustuslinjassa jatkavat Gamboa, Soares, Masovic ja Leitsch. Bockhorn ja Bella Kotchap tulevat vaihdosta kentälle. Puolustuslinjasta on lähdössä pois tämän kauden jälkeen, Bockhorn ja Lampropoulos ainakin, sekä nuorista toppareista Leitsch tai Bella Kotchap huhuillaan olevan myyntilistalla.

Keskikentällä jatkaa työmäärä Losilla, Rexhbecaj ja Pantovic. Löwen, Tesche vaihdossa näille paikoille. Laidalla Holtmann ja Asano ja vaihdossa Blum ja Antwi Adjei. Keskikentällä tulee olemaan vaihtuvuutta ensi kaudeksi. Laitapelaajat Rexhbecaj, Löwen jättävät seuran sekä Blum, Tesche ja Pantovic tulevat siirtymään toisiin seuroihin. Hyökkääjänä jatkaa vahvan loppukauden pelannut Polter, vaihdossa Zoller ja Locadia, joka ei ole saanut jatkoa ensi kaudeksi.

Union Berlin on pelannut hienon ja vahvan kauden ja joukkue tulee pelaamaan ensi kaudella Euro pelejä. Bochumilta on viimennen voitto Union Berliinistä vieraissa vuodelta 2013 eli nyt pitää tilanne korjata.

Arvio: 1-2 

6.5.2022 Vfl Bochum 1848 vs Bielefeld 

Perjantaina jatkuu taas pelit kauden viimeisellä kotiottelulla. Onneksi sarjapaikka on varmistettu ja suurimmat paineet on poissa, sillä Bielefeld on jostain syystä ollut erittäin vaikea vastustaja Bochumille. Edellisestä voitosta on jo neljä vuotta eli Bochumilla suuremmat paineet ottaa voitto.  Bielefeld taistelee vielä suoran putoamisen paikasta, joten haastava peli tulossa.

Muuttaako Reis voittavaa kokoonpanoa? Linjassa jatkavat Gamboa, Leitsch, Masovic ja Bockhorn. Soaresin ja Bella Kotchapin tilanteesta ei ole tietoa, palaavatko he pelaavaan kokoonpanot. Lampropoulos ja Stafylidis on myös hyviä vaihtoehtoja kokoonpanoon.

Keskikentälle tulee muutoksia, Tesche saa jäähyväispelin viimeisessä kotipelissä. Tesche tuskin jatkaa ensi kauden joukkueessa ja valmentaja Ries haluaa antaa Teschelle kunniakkaat jäähyväiset kotikatsomoon, sillä olihan hän nousun kannalta tärkeä pelaaja. Losilla ja Rexhbecaj Tesche rinnalla. Kärjessä aloittaa Zoller.

Bielefeld taistelee putoamista vastaan ja karsintapeli on suurin saavutus tämän kauden sarjasta. Joukkueella on varmasti eniten tasapelejä tämän vuoden peleistä, mutta pitkälle niillä ei pärjää. Bochumissa tuskin välitetään, vaikka Bielefeld tippuisi suoraan kakkoseen.

Arvio: 2-0

30.4.2022 BvB vs Vfl Bochum 1848 

Kolme viimeistä kierrosta jäljellä ja Bochum matkaa lauantaina paikallisvastustajan vieraaksi. Pitkästä aikaa Bochum pääsee jättimäisen yleisön ympärille. Dortmund taistelee kunniasta ja Bochum haluaa varmasti haastaa suuren naapuri kaupungin.

Bochumin puolustus haparoi viime ottelussa, mutta tuleeko siihen muutoksia? Leitschin epävarmat otteet on varmasti valmennusjohdon papereissa. Tilalle olisi tarjolla Masovic, mutta viimeaikaisten myyntihuhujen perusteella Maxim Leitschin odotetaan ottavan avauksen paikan. Soares, Gamboa ja Bella Kotchap jatkavat avauksessa.

Keskikentällä jatkaa Losilla ja Rexhbecaj. Kolmannesta paikasta taistelee Pantovic, Löwen ja Osterhage. Näiden kolmen pelaajan odotetaan nostavan tasoa, sillä tälle paikalle ei ole löytynyt vakiintuvaa pelaajaa. Polter palaa avaukseen, sillä Zollerin pelikunto ei viellä riitä avaukseen, kuten edellisessä pelissä nähtiin.

Dortmundin on varmistanut ensi kaudelle mestareiden liigan paikan ja tuloksella ei ole sarjataulukossa merkitystä. Tietenkin taloudellinen merkityskin huomattava, mitä korkeammalla sarjataulukossa on. Joukkueella on paljon pelaajia telakalla ja BochumUlla on täydet yllätysmahdollisuudet.

Arvio: 1-2

24.4.2022 Vfl Bochum 1848 vs Augsburg

Sunnuntaina on erittäin tärkeä kotipeli Augburgia vastaan. Voitolla varmistuu sarjapaikan säilyminen ja tappiolla saadaan lisäjännitystä. Sanktioiden vuoksi katsomot A-D on sunnuntaina suljettuna.

Bochumin puolustuslinja pysyy samana, Soares, Bella Kotchap, Leitsch ja Gamboa. Edellisen pelin jälkeen tuli varmasti nuhteita, mutta edessä on uusi peli. Stafylidis on kortin takia poissa tästä pelistä.

Keskikentällä ovat Losilla, Rexbecaj ja Pantovic. Laidoilla Holtmann ja Asano sekä kärjessä Polter. 
Vaihdosta Zoller, Löwen ja Blum ja mahdollisesti Locadia.

Augsburg taistelee kovasti tippumista vastaan. Seuralle tämä on tuttua, sillä se on keikkunut karsintaviivan molemmin puolin hyvin monena vuotena. 

Arvio: 2-0

16.4.2022 Freiburg vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina mennään taas Friburgin vieraana. Odotettavissa tasainen vääntö, sillä onhan joukkue kohdattu jo kaksi kertaa. Bochumista lähtee varmasti suuri faniryhmä Friburivin kannattamaan omia.

Bochumin puolustus jatkaa samalla linjalla, Gamboa, Leitsch, Bella Kotchap ja Soares. Tähän on vaikea tehdä muutoksia, jos ja kun kaikki ovat terveenä tai korttitili ei ole täynnä. Onneksi penkillä on laajuutta, Masovic ja Bockhorn tai Stafylidis ovat käytettävissä. Stafylidis on kuitenkin viime peleissä löytänyt paikkansa keskikentällä.

Keskikentän pohjalla uurastaa Losilla ja ylempänä Rexhbecaj. Toinen alempi on Stafylidis, joka on ollut raadille positiivinen yllätys rakentajaksi pelaajaksi, ehkä seuraava paikka on hyökkääjä? Polter aloittaa kärjessä ja Zoller tulee vaihdosta sisään.

Friburg on kauden yllättäjä ja taistelee mesteiden liigan paikoista. Kokenut valmentaja on taas saanut joukkueen lentoon ja helppoja pisteitä ei ole Bochumille tiedossa.

Arvio: 1-2

10.4.2022 Vfl Bochum 1848 vs Leverkusen

Sunnuntaina tulee Luken Leeverkusen Bochumin vieraaksi. Suomalaisia ottelu kiinnostaa, mutta Bochumille se on yksi peli muiden joukossa, varsinaista paikallispelin kiimaa ei ole tarjolla. Hieman yllättäin edellisen kotipelin episodin jälkeen ottelu saadaan pelata yleisölle. Yleiseen myyntiin lippuja ei tule. 

Edellisen pelin kokoonpanossa oli yllättäviä asioita, valmentaja Reis oli laittanut laitapuolustaja Stafylidisin keskikentän keskelle. Hän pystyi kovalla prässillä haastamaan Hoffenheimin keskustaa. 
Korttitilin takia edellisestä pelistä pois ollut Bella-Kotchap palaa kokoonpanoon. Soares, Leitsch ja Gamboa jatkavat linjassa. Masovic palaa penkille.

Keskikentän puurtajat Losilla ja Rexhbecaj jatkavat keskustassa. Raati arvelee, että Löwen ottaa Stafylidis paikan kolmantena. Laidoilla Asano ja Pantovic. Hieman yllättäin Holtmann on tippunut vaihtopenkille. Kärjessä jatkaa Polter. Zoller voi olla jo yllätyskortti kokoonpanoon.

Leverkusen on pelannut hyvän kauden ja pelaa lähes varmasti ensi kaudella mestareiden liigassa. Leverkusen on pelannut upporikasta ja rutiköyhää peliä, hyökkäysvoittoinen pelitapa on riskialtista ja puolustus on vuotanut luvattoman helposti. Mainittakoon, että Leverkusen on sarjassa kolmantena, mutta niille on tehty kaksi maalia enempi kuin Bochumille tällä kaudella. Bochumin vastahyökkäykset tulee yllättämään Leverkusenin.

Arvio: 3-2

2.4.2022 Hoffenheim vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina jatkuu taas ja maaottelutauolla on paranneltu koronaa. Joukkue alkaa olemaan taas terveenä ja maajoukkueessa on Asano ollut Japanin matkassa kohti Mm kisoja. Viimeaikaisissa treeneissä Zoller on ollut jo varsin vahvassa kunnossa pitkän loukkaantumisen jälkeen.

Puolustuslinjaan palaavat Leitsch ja Soares, Bella Kotchap ja Stafylidis jatkavat. Gamboa ja Bockhorn aloittavat vaihdossa.

Keskikentällä jatkaa Losilla, Rexhbecaj ja Löwen. Laidoilla Holtmann ja Antwi Adjei. Blum, Asano ja Pantovic aloittavat vaihtopenkillä. Kärjessä aloittaa Polter ja Locadia, vaikea kuvitella, että Zoller olisi vielä pelaavassa kokoonpanossa, vaikka hän vetää jo joukkueen kanssa treenejä.

Hoffenheim taistelee europaikoista ja on esittänyt viimeaikoina vahvoja otteita. Syksyllä Bochum otti pisteet ja lauantaina ei helpolla luovuta pisteistä.

Arvio: 1-2

18.3.2022 Vfl Bochum 1848 vs Mönchengladbach

Perjantaina on paikallispeli Mönchengladbachia vastaan iltavalaistuksessa Ruhrstadionilla. Stadionille otetaan 20t katsojaa ja tunnelmasta ilta ei jää kiinni. Korona on viimeaikoina vaikuttanut Bochumin kokoonpanoon ja piemeille seualle tällä on isot vaikutukset.

Puolustus on hyvin erinäköinen mitä ollaan tavallisesti nähty. Leitsch, Gamboa, Soares ovat vielä poissa. Linjassa nähtäneen Stafylidis, Bella Kotchap, Masovic ja Bockhorn. Raadissa uskotaan, että valmentaja Reis on viikon hrjoituksessa korostanut joukkuepuolustuksen merkitystä ja seuaavassa pelissä täytyy tulla huomattavaa parannusta edelliseen peliin.

Koronan takia on keskikentältä poissa myös  Pantovic. Keskikentällä aloittaa Losilla, Rexhbecaj ja Löwen. Osterhagen otteet on ollut viimeaikoina liian keveitä ja perjantaiNa hän aloittaa vaihdossa. Laidoilla on Holtmann ja Asano. Vaihdossa Blum ja Antwi Adjei. Kärjessä aloittaa Polter ja Locadia vaihdossa.

Mönchengladbachin kausi on mennyt odotuksia nähden alakanttiin. Joukkue on keskikastin alapuolella. Taistelu pisteistä on kova. Voitolla Bochum menee jo viiden pisteen karkumatkalle Mg:tä.

Arvio: 2-1

13.3.2022 Frankfurt vs Vfl Bochum 1848

Sunnuntaina mennään taas ankfurtin vieraana. Molemmat joukkueet taistelevat tiukasti pisteistä ja Bochum nousisi Frankfurtin edelle voittamalla vieraspelin. Yleisö on taas mukana stadionilla ja 25000 katsojaa otetaan sisälle. Bochumista lähtee 1300 kannettavan joukko vieraspeliin.

Puolustuslinjaan tulee sunnuntaina muutoksia. Maxim Leitscholla on todettu korona ja hän on varmuudella pois. Leitschin tilalle nostettaneen Masovic. Soares, Gamboa ja Bella Kotchap, jatkavat avauksessa. Toivottavasti joukkueelle ei tule lisää korona poissaoloja.

Keskikentällä pelaavat Losilla, Rexhbecaj ja Löwen, laidoilla Holtmann ja Asano. Penkillä on vaihtoehtoina Pantovic, Antwi Adjei ja Blum. Kärjessä jatkaa Polter, kun Locadia on loukkaantunut. Erittäin positiivisia uutisia kuultiin viikolla, että Simon Zoller on palannut joukkueen harjoituksiin ja hänen todennäköisesti tullaan vielä tälläkAudilla näkemään kokoonpanossa. 

Frankfurtilla on voittopeli alla Herthasta viime viikonlopulta. Joukkue on sarjassa kymmenentenä ja sarjapaikka on melkeinpä varmistettuna. Molemmilla joukkueilla on vielä pienet mahdollisuudet eurokentille, joten taistelu tulee olemaan kova.

Arvio: 0-1

5.3.2022 Vfl Bochum 1848 vs Greuther Fürth

Lauantaina mennään taas kotiottelulla Fürtha vastaan, jos joukkueella on ollut raskas viikko niin on se ollut myös faneille. Kaksi karvasta tappiota ja lauantaina pitäisi olla parhaassa tikissä, sillä voittojen tielle on pakko päästä. Fürth on jumbojoukkue ja pisteet on otettava, vaikka viikko on ollut henkisesti erittäin rankka. 

Valmennusryhmä miettii varmasti puolustajien koostumusta. Soares ja Gamboa ovat laidoilla, mutta toppariosastoon saattaa tulla muutosta. Kotchap ja Leitsch ovat joutuneet kokemaan pettymystä, joten raati ei ihmettele jos Masovic ottaa jommankumman paikan.

Keskikentän moottori Losilla jaksaa kyllä ja Rexhbecaj. Ylempää keskikentää voi taas arvailla. Osterhage oli cupin pelissä liian kevyt pelaaja Ja Löwen ottaneen hänen paikan. Laidoilla Holtmann ja Asano. Kärjessä pelaa Polter. Locadia loukkaantui keskiviikon pelissä ja hänen pelaaminen on epävarmaa. 

Geuther Fürthin kausi on ollut pettymys. Joukkue majailee jumbona ja putoaminen on lähes varma. Joukkue on kuitenkin esittänyt viime peleissä piristymisen merkkejä ja on ottanut pisteitä jo useammassa pelissä. Missään tapauksessa ei tule olemaan helppo peli.

Arvio: 3-1

27.2.2022 Vfl Bochum 1848 vs Rb Leipzig 

Sunnuntaina saapuu tölkit vieraaksi Ruhrstadionille. Stadionille otetaan taas 10000 katsojaa, mutta tunnelmasta tämä ottelu ei jää kiinni. Bochumilla alkaa härkäviikko, mutta joukkue lähtee luottavaisena suuremman kimppuun, sillä kaatuihan edellisessä kotipelissä se suurin. Seuraavalla viikolla on keskiviikkona cupin puolivälierä kotona ja taas seuraavana viikonloppuna tulee Fürth Bochumiin.

Valmentajilla riittää mietittävää seuraavan viikon pelaavasta kokoonpanosta. Bochum lähtee tulevaan kotipeliin samalla puolustuslinjalla, kuten viimeisissä peleissä. Soares, Leitsch, Kotchap ja Gamboa. Stafylidis tulee vaihdosta kentälle tuuraamaan laitapuolustajaa. Masovic on todennäköinen toppariosaston paikkaajaksi.

Keskikentälle pekaa Losilla ja Pantovic. Rexhbecaj palaa taas kokoonpanoon ja avaukseen. Löwen on myös vateenotettava pelaaja Pantovicin tilalle. Laidoilla jatkavat Holtmann ja Antwi-Adjei ja vaihdosta tulee Asano laitahyökkääjäksi. Vieläkö Locadia saa mahdollisuuden avaukseen, sillä edellinen peli oli hyvin vaisu. Raati ehdottaa Polterille uutta mahdollisuutta.

Leipzig on vaisun alkukauden jälkeen nousut jo neljänneksi sarjassa. Edellisessä pelissä joukkue kaatoi Herthan 6-1 ja on pelannut viime pelit hyvin vahvasti. Silva ja Nkunku on vaarallinen hyökkäysduo, joiden kanssa pitää Bochumin puolustus olla tarkkana.

Arvio: 2-1

19.2.2022 Stuttgart vs Vf Bochum 1848

Lauantaina jatketaan Stutgartin vieraana. Erittäin tärkeä peli Bochumille saada vieraissa voitto. Toivottavasti Munchen voiton krapula on mennyt ohi ja taistelu pisteistä jatkuu. Viimeisimmän tiedon mukaan pelaajisto on tervehtynyt ja koronapotilaat ovat taas harjoituskunnossa.

Puolustuslinjassa tulevat jatkamaan Gamboa, Bella Kotchap, Maxim Leitsch ja Soares. Viimeisen pelin jälkeen linjaa on vaikea muuttaa, jos pelaajat ovat terveenä. Laatua penkillä, Stafylidis, Lampropoulos ja Masovic.

Keskikentällä jatkavat Losilla, Rexbecaj ja Osterhage, joka on raadille hieman yllättäin noussut avauksen pelaajaksi, vaisun alkukauden jälkeen. Holttman ja Antwi Adjei laidoilla sekä Locadia kärjessä. Locadia on osoittanut olevan Bochumille vahvistus tammikuun siirtoikkunasta. Vaihdossa kirittää Polter, jonka peliin on tullut huomattavasti terävyyttä kilpailun lisääntyessä.

Stuttgart on valahtanut putomisviivan alapuolelle ja se on hävinnyt viimeiset neljä peliä. Syksyn kamppailusta nyhjättiin maaliton tasapeli, mutta lauantaina nähdään varmasti maaleja.

Arvio: 0-3

12.2.2022 Vfl Bochum 1848 vs Bayern München 

Lauantaina tulee vastaa kivikova Bayern München, mutta sitä ei lähdetä kumartamaan. Katsomoon  myydään 7500 lippua, josta 1500 menee päätykatsomoon. Loput 2500 menee vip jne vieraille, mutta erityistä ihmetystä Bochumissa on aiheuttanut, että 400 lippua menee BM faneille. Kauan odotetun maalivahtien Manu taistelun voittaa Riemann, silla Neuer on käynyt polvileikkauksessa, eikä ole lauantaina mukana. 

Bochumin puolustuksessa jatkavat Leitsch, Bella Kotchap ja Soares. Valmentajat varmasti pohtivat, riittääkö Gamboan jalka Münchenin nopeita laitureita vastaan. Staylidis on varmasti harkinnassa tälle paikalle.

Keskikentän työmyyrä Losilla palannut jo harjoituksiin ja palaa avaukseen. Rexhbecaj ja Löwen ovat muut keskikentän keskustan pelaajat, sekä laidoilla Holtmann ja Pantovic. Kärjessä aloittaneen Locadia. Polter tulee varmasti lauantaina kentälle.

München on tietenkin ehdoton suosikki, mutta Lewandovski on ennenkin pimennetty Ruhrstadionilla. Lauantaina nähdään varmasti eri Bochum kuin syksyllä.

Arvio: 2-1

4.2.2022 Hertha Berlin vs Vfl Bochum 1848

Perjantaina taas jatketaan Herta Berliinin vieraana. Bochumin valmenta Ries antoi pelaajille viime viikonlopun vapaaksi, mutta ilmeisesti se ei ollut kovin hyvä idea. Kapteeni Losilla ja Masovic saivat maanantain koronatestistä positiivisen tuloksen ja he eivät ole käytettävissä perjantain pelissä. Toivottavasti tapauksia ei tulisi enempää.

Bochumin puolustuksessa jatkavat toppareina Maxim Leitsch ja Armin Bella Kotchap, Soares ja Stafylidis laitapuolustajina. Vaihtopelaajina Gamboa ja Lampropoulos. Puolustuslinjaan tuskin tehdään isompia muutoksia, jos kaikki pysyvät terveenä.

Mielenkiintoista nähdä valmentaja Reisin keskikentän avauskokoonpano. Tuleeko Robert Tesche Losillan paikalle. Rexhbecaj ja Löwen ovat varmasti avauksessa. Holtmann ja Pantovic laidoilla ja kärjessä jatkanee Locadia. Polter, Asano, Osterhage, Antwi- Adjei ja Bockhorn vaihdossa. Mainittakoon, että Simon Zollerin kuntoutus ristisedevammasta on edennyt hyvin. Hän on päässyt jo pallolliseen harjoitteluun yksityisvalmennuksessa. Hänet saatetaan nähdä vielä loppukaudesta kokoonpanossa.

Hertha Berliinillä on kahden ottelun tappioputki alla ja joukkue oon ehkä yllättäin sarjassa kolmantenatoista Bochumin takana. Joukkuetta on vaivannut epätasaisuus, vaikka syksyyn mahtui hyviäkin pelejä. Bochum lähtee hakemaan revanssia syksyltä, jolloin Hetha haki pisteet Ruhrstadionilta.

Arvio: 1-2

22.1.2022 Vfl Bochum 1848 vs Fc Köln

Lauantaina on kiihkeä paikallisvvihollinen Bochumin vieraana. Harmittavaa kyllä, että tähän odotettuun peliin ei pääse suuri yleisö mukaan. Lippuja myydään vain 750 kpl:tta kausikortin omistajille eli kisa lipuista on kova. Se mitä stadionin ulkopuolella tulee tapahtumaan niin siitä varmasti kuullaan lisää. Molemmilla joukkueilla varmasti painaa cup pelin rasitukset ja odotettavissa on kahden väsyneen joukkueen taistelu.

Valmentaja Reis on yllättäen antanut vastuuta Bella KotchapIle talven ensimmäisissä peleissä. Syksyllä vastuu jäi todella vähiin ja Raati pitää tätä nyt erikoisena ratkaisuna. Masovic pelasi vahvan syyskauden Lampropoukosin kanssa ja nyt heidät on laitettu penkin puolelle. Soares, Leitsch ja Bella-Kotchap jatkavat avauksessa. Gamboa paikkaa pidetään uhattuna, vaikka hän on viimeiset pelin hyvin pelannutkin. Stafylidis ottaneen hänen paikan.

Keskikentällä Losilla ja Rexhbecaj ovat avauksessa. Pantovicin kaksi maalia cupin pelissä saattaa riittää avauskokoonpanoon. Löwen on pahin uhkaaja ja hän on voimakkaampana pelaajana vahvempi ehdokas avaukseen. Holtmann on toisella laidalla, mutta kuka on toisella puolella jää nähtäväksi. Asano, Antwi Adjei, Bockhorn ja Blum vaihtoehdot tai Pantovic siirtyy laitaan. Kärjessä aloittaa Polter, sillä Locadia ole vielä 90 minuutin kunnossa.

Köln on viisi pistettä Bochumin yläpuolella. Modeste on heidän parhain maalintekijä ja erityisesti hänen kanssaan Bochumin puolustuksen pitää onnistua. Tärkeä ottelu molemmille, mutta Bochum ottelun vie.

Arvio: 3-1

15.1.2022 Mainz vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina jatkuu pelit Mainzin vieraana ja tiistaina Mainz tulee Bochumiin cupin peliin. Lauantain peli on henkisesti tärkeä peli Bochumille, sillä voitolla puamisviiva jää jo selvästi turvallisemman matkan päähän ja Mainz jää meidän taakse.

Valmentaja Reis yllätti edellisessä pelissä kokoonpanolla. Bella-Kotchap oli taas avauksessa sitten syksyn ensimmäisten pelien. Lauantaina tilanne todennäköisesti muuttuu, sillä Masovic palaa taas kokoonpanoon korttitilin nollaamisen jälkeen. Hyvän ottelun pelannut Gamboa joutuu todennäköisesti väistymään Stafylidisin tieltä vaihtopenkille. Leitsch ja Soares jatkavat avauksessa, jos pysyvät terveenä.

Bochum hakee vahvistusta keskikentälle. Ylempää keskitkentä pelaajaa kaipaa valmentaja Reis. Huhuissa on paljon spekuloitu, jospa Robert Zulj saataisiin lainattua takaisin Bochumiin. Vielä siirtoja ei ole tiedossa, joten Losilla, Rexhbecaj ja Pantovic aloittavat, sekä laidassa jatkaa Holtmann. Asanon epävarma peli saattaa tiputtaa kaverin penkille ja Antwi-Adjei tulla avaukseen. Kärjessä jatkaa Polter ja vaihdosta tulee uusin hyökkääjä Locadian kentälle.

Mainzilla on tappio alla Leipzigista. Mainz tulee varmasti motivoituneina Bochumia vastaan, sillä onhan peli heillekin hyvin tärkeä. Syksyllä Mainz hävisi Bochumille, joten joukkue varmasti hakee revanssia ja yliotetta tiistain peliin.

Arvio: 1-2

9.1.2022 Vfl Bochum 1848 vs Vfl Wolfsburg 

Kausi jatkuu taas lyhyen talvitauon jälkeen ja koronakurjimus jatkuu maailmalla. Vuosi 2022 aloitetaan taas tyhjille katsomoille. Vfl Bochum hankki ensimmäisen hyökkääjäpelaajan siirtoikkunasta, hollantilainen Jürgen Locadian tulee Brightonista. Locadian on pelannut myös kauden Hoffenheimissa. Soma Novothny siirtyi lainalle Kyprokselle. Perinteisiä aurinkorannan leiriä ei tänä vuonna järjestetty ja leirijakso oli kotimaisemissa.

Bochumin kokoonpanoon tuskin tulee isoja muutoksia. Puolustuslinjassa jatkaa Soares, Leitsch, Masovic ja Stafylidis. Bella= Kotchapia yritetään myydä siirtoikkunassa ja häntä tuskin nähdään kokoonpanossa. Gamboa, Lampropoulos ja Bockhorn ovat vaihdossa.

Keskikentällä aloittavat Rexhbecaj ja Losilla. Löwen on todennäköisesti palaamassa pelikentälle Koronan sairastamisen jälkeen. Laidoilla aloittavat Holtmann ja Asano. Blumin tilanteesta on tihkunut vähän tietoja, paitsi somen kautta. Pantovic ja Tesche aloittavat vaihdossa. Hyökkääjään aloittaa Polter ja Ganvoula on vaihdossa. Locadian pelaaminen sunnuntaina on vielä epävarma, mutta fanit tietenkin odottaa näkevän uuden pelaajan.

Wofsuuri on Bochumin kanssa samoissa pisteissä. Wolfsburgin syyskierros oli kaksijakoinen, alkukausi meni loistavasti, mutta loppukaudesta joukkue menetti paljon pisteitä. Tiukka peli tulossa ja Bochum tulee varmasti väkevästi vuoden ensimmäiseen peliin.

Arvio: 2-0

18.12.2021 Vfl Bochum 1848 vs Union Berlin

Syyskauden viimeinen kierros päätetään kotipelillä Union Berliniä vastaan. Pienen tauon jälkeen taas kohdataan tuttu vastustaja. Pisteet tästä niin syyskierros olisi ysin suoritus tppiolla 7,5. Härkäviikot viimeisessä pelissä ei varmasti hienouksia nähdä, mutta tuskin siinä mitään säätelläänkään.

Valmentaja Ries säästeli edellisessä ottelussa pelaajia, mutta eiköhän lauantaina palata taas vanhaan. Soares, Masovic ja Stafylidis puolustajina. Maxim Leitsch ottaa Lampropouloksen paikan. Gamboa tulee vaihdosta sisään,

Keskikentällä on pahoja menetyksiä Löwenin ja Asanon koronan takia. Losilla ja Rexhbecaj ovat varmoja, mutta yhdestä paikasta taistelevat Pantovic ja Tesche, raadin mielipide, että Tesche on oikea mies aloitukseen. Polter kärjessä, mutta nyt pitää taas tehdä maaleja.

Union Berlin on pelannut hyvän syksyn ja taistelee Euro paikoista. Bochumilla on kuitenkin kaikki voiton mahdollisuudet olemassa ja joululoma päästään aloittamaan hyvillä mielin.

Arvio: 2-0

 

14.12.2021 Bielefeld vs Vfl Bochum 1848

Härkäviikko jatkuu, huomenna pelataan taas kuuden pisteen peli Bielefeldissä. Bielefeld on putoamisviivan alapuolella ja Bochum tavitsee pisteitä keväälle.

Maalivahti Riemann tulee jatkamaan maalissa. Puolustuslinjaan palasi edellisessä pelissä yllättäin Maxim Leitsch ja hän piti Haalandin näkymättömissä. Leitsch ja Masovic jatkavat toppareina, Soares sekä Stafylidis laitapuolustajina.

Keskikentällä aloittavat Losilla, Rexhbecaj ja Tesche. Laidoilla Antwi-Adjev ja Holtmann. Kärjessä jatkaa Polter. Pantovic tullee vaihdosta kentälle. Löwen ja Asano ovat koronakaranteenissa ja tulevat vasta ensi vuonna takaisin kokoonpanoon.

Bielefeld on pelannut todella monta tasapeliä ja voitot ovat olleet vähissä. edellisen pelin joukkue hävisi Hertalle ja viimeisestä voitosta on jo puolitoista kuukautta aikaa.

Arvio 1-2

11.12.2021 Vfl Bochum 1848 vs Borussia Dortmund

Lauantaina on kauan odotettu Revierderby Vfl Bochum vs BvB. Siitä on kauan kulunut edellisestä Bundesliiga derbystä, 11 vuotta. Bochumissa tätä on odotttu kuin kuuta nousevaa. Dortmund on Bochumin rajakaupunkI. Tunnelmaa tietenkin rajoittaa koronarajoitukset ja viikonlopun peliin otetaan n. 13700 katsojaa ja seisomakatsomo on kiinni.

Bochum lähtee jonkun mielestä altavastaajana peliin, mutta henkisesti Bochum tulee olemaan niskanpäällä. Onhan viimeisestä tappiosta melkein 8 vuotta aikaa. Maalivahti Riemann palaa näillänäkymin juhlaotteluun pienen loukkaantumisen jälkeen. Bochum lähtee samalla puolustuslinjalla liikkeelle, Soares, Lampropoulos, Masovic ja Stafylidis. Masovicilla on korttitili täyttymässä ja tämän paikkaa kärkkyy vahvasti Maxim Leitsch, joka on palannut pitkältä loukkaantumisesta. Raati on pitkään ihmetellyt Bella Kotchapin tilannetta, hän on joukkueen arvokkain lupaus, mutta peliaika on jäänyt täysin piippuun viime kaudesta.

Keskikentälle lähdetään Losilla, Löven ja Rexhbecaj aloituksella. Ries voi kuitenkin yllättää ja laittaa Teschen Lövenin paikalle. Laidoilla pelaa Asano ja Holtmann sekä kärjessä vihdoin maalin makuun päässyt Polter. Keskikentällä on lauantaina suuri haaste, miten päästä pallonhallintaan taitavia Bvb pelaajia vastaan. Penkillä aloittaa kuitenkin superkuuma Pantovic, joka tekee maalit 50 metristä.

Dortmundilla on rankka viikko takana ja odotettavissa on pelaajien kierrätystä. Edellisen viikonlopun München tappio ja viikon mestareiden liigan rasitus painaa varmasti joukkuetta. Erityisesti kun molemmat pelit päättyivät tuloksellisesti tappioon. Mestareiden liigan runsasmaalinen voitto ei tuonut jatkopaikkaa. Bochumin tärkein tehtävä on jättää "Turska" pimentoon.

Arvio: 2-1

 

4.12.2021 Augsburg vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina on vastassa Augsburg huipputärkeässä vieraspelissä. Yleisörajoituksia on taas tiedossa huonontuneen koronatilanteen takia. Vain kolmasosa katsojakapasiteetista saa olla käytössä ja Augburgissa siirrytään 2G+ sääntöihin eli pitää olla rokotukset ja testi otettuna, jotta pääsee peliin. Se siitä juhlasta mitä vielä viime viikonloppuna sai vimettää katsomossa.

Bochumilla on huippupeli alla ja kokoonpanot tullee pysymään samoina. Puolustuksessa jatkavat Soares, Lampropoulos, Masovic ja Stafylidis. Vaihtoehtona Leitsch, Bella Kotchap ja Gamboa. Riemann tietenkin jatkaa maalivahtina viimeisenä lukkona. Hyvältä näyttää.

Keskikentällä jatkavat Losilla, Rexbecaj ja Löwen. Vaihtoehtona supersin Pantovic ja palaisiko Tesche jo koonpanoon. Laidoilla Holtmann ja Asano sekä kärjessä Polter. Hyökkäysosasto kaipaa Blumia ja vaihtoehtona Bockhorn. Kärjen vaihtoehdot on kapeat, Ganvoula tai Novothny.

Augsburgilla on myös pari hyvää peliä alla ja tietenkin päällimmäisenä herkkuna voitto Bayern Münchenistä. Edellisessä pelissä joukkue pelasi Herthan kanssa tasan. Nyt on Bochumilla näytön paikka, voitosta täytyy pelata.

Arvio: 1-2

27.11.2021 Vfl Bochum 1848 vs Freiburg 

Lauantaina taas jatkuu pelit kotiottelulla Freiburgia vastaan. Ottelu on hyvin tunteellinen FanClub Finlandille, sillä yhdistyksemme kunniajäsen Markus Bushhaus menehtyi äkillisesti menneellä viikolla. Suomesta lähtee yhdistyksen jäseniä kunnioittamaan Buschyn muistoa paikanpäälle ja osallistuu yhdessä Lebenslänglich kannattajaryhmän hiljaiseen marssiin stadionille.

Stadionille pääsee vielä koronatilanteesta huolimatta 20000 katsojaa ja ottelu tulee todennäköisesti loppuunmyydyksi. Otteluun ei päästetä vieraskannattajia ollenkaan ja se lisää paikkoja kotikatsojille.

Maalivahti Riemannin pelaaminen on epävarmaa. Riemann sai edellisessä pelissä lihasvamman ja on harjoitellut viikolla itsenäisesti kuntouttamalla vammaansa. Toppariosastolla on parempia uutisia, sillä Maxim Leitsch on päässyt jo täysipainoisiin harjoituksiin ja hänet nähtäneen jo kokoonpanossa. Todennäköisesti toppareina jatkavat Masovic ja Lampropoulos, laitapuolustajina Soares ja Stafylidis tai Gamboa.

Keskikentällä jatkavat Losilla, Löwen ja Rexhbecaj. Laidoilla pelaavat Asano ja Antwi-Adjei Sekä kärjessä Polter. Loukkaantuneista pelaajista Tesche on palannut harjoituksiin, mutta avauksessa häntä tuskin nähdään.

Freiburg on aloittanut kauden hyvin vahvasti. Joukkue on sarjassa kolmantena ja on ottanut kovia päänahkoja syksyn peleistä. Viimeinen peli päättyi tappioon Frankfurtille, joten olisiko nousulento jo päättynyt.

Arvio: 3-1

20,11,2021 Leverkusen vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina vihdoin jatkuu Bundesliiga maaottelutauon jälkeen. Vfl Bochum matkaa Luken vieraaksi Leverkuseniin. Tiukka paikalliskamppailu tulossa ja Bochumista matkaa runsaasti faneja vieraspeliin. Toivottavasti fanit pääsevät jatkossakin stadionille, sillä tartuntamäärien vuoksi tiukennuksia on odotettavissa.

Bochum on harjoitellut tauon aikana tiukasti, maaotteluissa on ollut Asano ja Bella Kotchap. Luokkaantuneista pelaajista Maxim Leitsch on päässyt jo harjoittelemaan, mutta tuskin häntä tullaan näkemään vielä avauksessa. Toppareina jatkavat Masovic ja Lampropoulos. Laitapuolustajina Soares ja toisella laidalla Gamboa ja Stafylidis taistelevat paikasta.

Danny Blum loukkaantui viimeisessä pelissä ennen taukoa ja hänen pelaaminen on hyvin epävarmaa. Keskikentällä pelaavat Losilla, Rexhbecaj ja Löwen sekä laidalla Holtmann. Tosiella laidalla paikasta taistelee Pantovic ja Bockhorn. Valmentaja Ries on yleensä yllättänyt valinnoilla ja kärkipelaajista Novothny voi olla avauksessa Poltern tilalla.

Leverkusen on huippujoukkue, mutta väsy alkaa siellä painamaan. Eurooppa liiga ja maaottelut rasittavat seuraa huomattavan paljon. Maaotteluissa on ollut 10 pelaajaa ja loukkaantumishuolet on rasittanut joukkueen valmistautumista sarjapeliin. Bochumilla on loistosauma hakea vieraista pisteet.

Arvio: 1-2

6.11.2021 Vfl Bochum 1848 vs Hoffenheim

Lauantaina taas mennään ja vieraaksi saapuu Hoffenheim. Bochum on viimeksi kohdannut Hoffenheimin vuonna 2014 hajoitusottelussa. Tämä lienee innostanut Bochum aneja, sillä ottelu myytiin loppuun lähes samantien. 

Bochum saa lauantaina Bockhornin takaisin kokoonpanoon ja hänelle on varmasti käyttöä, joko puolustukseen tai tarvittaessa hyökkäykseen. Bochumin puolustuslInja jatkaa Soares, Lampropoulos ja Masovic. Toisesta laitapuolustajan paikasta taistelevat Gamboa ja Stafilydis. Gamboa epäonnistui edellisessä pelissä ja se voi viedä häneltä paikan avauksessa. Toppariosasto kaipaa Maxim Leitschin tervehtymistä.

Laitahyökkääjien paikalle on onneksi tunkua, Holtmann, Blum, Pantovic, Asano ja Antwi-Adjei. Tämä on tietenkin valmennukselle ihanteellinen tilanne. Holtmannin alkukauden hyvä vire on viimeaikoina hiipunut ja se ei yllättäisi, että hän aloittaa penkillä. Danny Blum on viimeaikaisilla otteilla lunastamassa avauksen paikkaa, samaa voi odottaa Pantovicilta. Keskikentän keskustassa jatkaa, Losilla, Rexhbecaj ja Löwen. Polter jatkaa kärjessä, koska hänelle ei valitettavasti löydy haastajaa, vaikka Polterin maalit on jäänyt vähiin. 

Hoffenheimin kausi on lähtenyt käyntiin vaihtelevasti, joukkue on ottanut voittoja suurilla numeroilla, mutta on myös hävinnyt selkeästi odotuksia heikoimmille joukkueille. Odotettavissa on tiukka ottelu, mutta Bochum tulee taistelemaan voitosta kynsin hampain.

Arvio: 1-0

31.10.2021 Mönchengladbach vs Vfl Bochum 1848

Sunnuntaina jatkuu Bochumin pelit Mönchengladbachia vastaan vieraissa. Joukkueilla on ollut Cupin peli viikolla ja väsy voi painaa joillakin pelaajilla jaloissa. Bochum meni jatkoon pitkän kaavan kautta eli jatkoajan jälkeen pilkut ja vastustustaja löi Bayern Münchenin maanrakoon 5-0. Tulos on varsoilla kova, mutta todennäköisäesti varsat tulee sunnuntaina "kärsä" pystyssä Bochumia vastaan.

Bochumilla on pari tärkeää voittoa alla ja kolmantena Cup pelin voitto Augsburgia vastaan on nostanut itseluottamuksen korkealle. Takaiskuja on kuitenkin tullut, pelaajamateriaali on kapea ja Bella Kotchapin nivusvamma ei tuo tähän helpotusta. Uusimmat topparimme Masovic ja Lampropoulos ovat selviä avaukseen. Laidoilla pelaavat Gamboa ja Soares sekä maalissa Riemann.

Bochumin keskikenttä on vaihdellut alkukauden peleissä todella paljon, mutta positiivista on ollut, että aina on löytynyt hyviä valintoja niille pelipaikoille. Losilla ja Rexhbecaj ovat avauksessa. Pantovic nosti cupin pelin jälkeen osakkeita tekemällä kaksi maalia ja hieman erikoisella paikalla, keskikentän ylempänä pelaajana. Hän lunasti hyvin tämän paikan ja on hyvin suurella todennäköisyydellä tälläpaikalla avauksessa. Laidoilla on Holtmann ja Blum, oraadin mielestä, mutta valmentaja Reis on mieltänyt nämä vasenjalkalkaiset pelaajat jostain syytä samalle pelipaikalle, joten yllätyksiä odotellen. Polter on varmasti kärkenä.

Bochumin puolustajilla on kova päivä sunnuntaina Möchemgladbach on nostanut virettä ja heidän isot hyökkääjät, kuten Embolo on jatkuvasti vaarana Bochumin puolustukselle. Bochumin ase tulee olemaan Riemannin torjunnat ja sieltä lähtevät vastahyökkäykset. Bochum fanit nousee isoon rooliin tässä pelissä ja tietenkin yhdistyksen jäseniä on täälläkin paikanpäällä

Arvio: 2-3

24.10.2021 Vfl Bochum 1848 vs Frankfurt

Sunnuntaina tulee Bochumiin vieraaksi Frankfurt. Katsomot alkaa täyttymään, sillä stadionille saa ottaa 20000 katsojaa. Vieraille on jaossa 1000 lippua ja Bochumin fanot ovat vihdoin saaneet kausikortit, joita on myyty 15700 kpl:tta. Kausikorttilaisilla ja seuran jäsenillä on lippuihin etuosto-oikeus, joten yleiseen myyntiin niitä ei tällä kapasiteetilla montaa tule.

Vfl Bochum lähtee seuraavaan peliin hyvällä mielin, sillä suurimmat paineet hävisi ainakin hetkeksi Fürth voitolla. Joukkue on päässyt treenaamaan hyvin, niillä jotka ovat olleet ilman loukkaantumisia. Edellisessä pelissä valmentaja Reis yllätti laittamalla Bella=Kotchapin penkille. Toppariosastolla tulee siis jatkamaan Masovic ja Lampropoulos. Laidoilla jatkavat Soares ja Gamboa. Gamboa tuli edelliseen peliiin ryminällä ja onhan hänen voittoprosentti 100%.

Keskikentällä oli Tesche joutunut loukkaantumisen takia sivuun, lihasvamma pitää hänet ainakin pois avauksesta. Losilla, Löwen ja Rexhbecaj ovat keskustassa, Holtmann on laidalla ja Polter kärjessä. Oikealla laidalla voidaan nähdä muutoksia, edellisessä pelissä oli Pantovic laidassa, mutta vaihtoehtoja paikalle olisi muitakin. Asano tai Blum voi viedä paikan ja mahdollisesti Bockhorn nähdään taas kokoonpanossa loukkaantumisen jälkeen.

Frankfurtin alkukausi ei ole ollut ruusuinen ja pisteet on niillekin ollut tiukassa. Joukkue on pisteen Bochumin edellä ja paineet on kuitenkin Frankfurtilla. Joukkue on tietysti kova, viisi tasapeliä ja yksi voitto. Voitto Bayern Münchenistä oli kova suoritus. Odotettavissa tasainen vääntö.

Arvio: 2-1

16.10.2021 Greuther Fürth vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina kohtaavat viime kauden nousijajoukkueet Fürth ja Bochum. Molemmilla on kauden alku ollut vaikea ja joukkueet pitävät jumbosijoja. Maaottelutauko on tullut tarpeeseen ja treenijaksolla on varmasti harjoiteltu kovaa.

Bochumilta on ollut maaotteluissa mukana Bella-Kotchap ja Ganvoula. Muuten joukkue on päässyt treenaamaan yhtenäisesti. Loukkaantuneista pelaajista Gamboa on palaamassa vahvuuteen. Harjoituspelissä tuli jo täydet minuutit ja oletettavasti hän palaa laitapuolustajaksi. Toisella laidalla jatkaa Soares sekä toppareina Bella-Kotchap ja kysymysmerkkinä Lampropoulos tai Masovic.

Bochum piti tauon aikana paljon suljettuja harjoituksia ja se tietää myös pelillisiä muutoksia, joita tullaan näkemään viikonloppuna. Valmentaja Reisin tuntien pelaajamuutokset on pieniä ja Losilla sekä Tesche jatkavat keskikentällä. Rexhbecaj jatkaa ylempänä ja kärjessä pelaa Polter. Laitahyökkääjinä Holtmann on varmasti terveenä avauksessa, mutta toisesta paikasta taistelevat Bockhorn, Blum ja Asano. Todennäköisesti Bockhorn aloittaa vaihdossa, sillä hänen monipuolisuutta tarvitaan joko puolustukseen tai hyökkäykseen.

Greuther Fürth on saanut vain yhden pisteen kauden alkupuoliskolla. Nousijajoukkueille tilanne ei ole ollut helppo. Rahaa ei ole ollut käytössä uusiin pelaajiin, pelaajien nousupalkkiot ja palkan korotukset vaikeuttavat uusien pelaajien ostamista. Lauantaina molemmat joukkueet tarvitsevat pisteitä.

Arvio: 1-2

2.10.2021 Rb Leipzig vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina mennään "tölkkien" vieraaksi. Vastassa on kivikova joukkue, mutta joukkueella on silti heikkouksia. Viikolla se hävisi Club Brüggelle ja joukkueella väsy painaa.

Vfl Bochumin puolustus on tälläkaudella kärsinyt loukkaantumisista. Edellisessä pelissä, ehkä hieman yllättäin oli toppariksi asetettu Masovic, joka pelasi varsin hyvän ottelun. Hän saattaa olla taas yllätyskortti, sillä Maxim Leitsch ei ole vielä päässyt pelikuntoon. Soares ja Bockhorn jatkavat laidoilla sekä Bella Kotchap topparina. 

Keskikentällä jatkavat Losilla ja Rexhbecaj, mutta tuleeko Leitsch Löwenin paikalle niin sitä valmennus varmasti puntaroi. Holtmann jatkaa laidalla sekä pirteästi pelannut Antti-AdjeI. Polter pelaa kärjessä. Valmentaja Reis ontoi viikolla haastattelun ja lupasi joukkueen pelaavan hyökkäyspeliä vieraissakin.

Leipzigin kausi on hieman yllättäin alkanut takkuisasti, joukkueella on vain seitsämän pistettä ja on jo yhdeksän pistettä kärjen takana. Joukkueessa vaihtui kauden päätteeksi valmennus ja se on varmasti ottanut oman aikansa saada peli uomiinsa.

Arvio: 0-1

26.9.2021 Vfl Bochum 1848 vs Stuttgart 

Viime pelin pettymykset on unohdettu ja sunnuntaina nähdään taas eri joukkue pelaamassa Stuttgartia vastaan. Itseluottamus on tietenkin ollut koetuksella kolmen tappion jälkeen, mutta pelin taso ei ole kuitenkaan ollut niin huonoa kuin lopputulokset antaa ymmärtää. Seuaavan pelin voitolla ollaan taas eri tilanteessa.

Bochumin puolustusta on tälläkaudella riivannut pahat loukkaantumiset. Leitsch ja Gamboa ovat sairastuvalla. Viikonloppuna jatkavat Lampropoulos ja Bella Kotchap toppareina, laidassa Soares ja Stafylidis. Erityisesti toppariosastolta tarvitaan tasonnostoa, sillä heillä on tullut henkilökohtaisia virheitä liian paljon,

Keskikentällä jatkavat Losilla, Tesche ja Rexhbecaj. Hyökkäyspään suurin menetys on Zollerin polvivamma ja hänen osaltaan pelit taitaa olla ohi tältä kaudelta. Joukkueen johtotähtI on erittäin paha menetys koko kautta ajatellen. Polter jatkaa kärjessä, laidoilla Holtmann ja Antwi-Adjei. 

Stuttgart on Bochumin päävastustajia, joten taistelu on kova. Stuttgart on neljässä pisteessä ja voitolla mennään ohi. Stuttgartin keskikenttä on sen vahvuus, joten se on pistettävä kuriin.

Arvio: 1-0

18.9.2021 Bayern München vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina jatkuu pelit Bayern Münchenin vieraana. Bochumin fanit saivat ruhtinaalliset 1250 lippua Allianz Areenalle ja liput oli parissa minuutissa mennyt. Toivottavasti katsomot avattaisiin täysimääräisinä piakkoin.

Vfl Bochum lähtee kaksi tappiota niskassa ja ennakkoon kaikkein vaikein vastustaja vastassa. Pelillisesti Bochum oli Hetrha Berliniä selvästi edellä, mutta henkilökohtaiset virheet pitää saada minimiin. Joukkuetta on riivannut loukkaantumisten suma varsinkin puolustuslinjalla. Vakio pelaajista Gamboa ja Leitsch ovat loukkaantuneena. Toppareina jatkavat Bella Kotchap, Lampropoulos ja vasemmalla laidalla Soares. Valmentajat puntaroivat oikea puolustajan paikalle joko Stafylidista tai Bockhornia. 

Keskikentälle odotetaan muutosta aikaisempaan ja raati odottaa Losillan ja Teschen pelaavan alempana keskikentällä ja Rexhpecaj on ylempänä. Laidoilla jatkavat Zoller ja Holtmann. Kärjessä  jatkaa Polter. Varteenotettavana vaihtoehtona Polter aloittaa vaihdossa ja Zoller aloittaisi piikissä. Laidassa voisi aloittaa Antwi-Adjei. 

Bayern München on on taas mennyt voitosta voittoon. Ainoa pistemenetys on tullut Mönchengladbachille kauden avauksessa. Bayernilla oli viikolla mestaeiden liigan peli ja odotettavissa on, että he peluuttavat toisenlaista rosteria kuin on totuttu näkemään. Tässä on Bochumille mahdollisuus yllättää.

Arvio: 1-2

12.9.2021 Vfl Bochum 1848 vs Hertha Berlin

Vfl Bochumin pelit jatkuu maaottelutauon jälkeen Hertha Berliiniä vastaan kotiottelussa. Tauon aikana joukkue on harjoitellut tiiviisti ja loukkaantuneet pelaajat ovat olleet kuntoutuksessa. Bochumiin otetaan 14000 katsojaa ja tunnelmaa stadionilta ei tule puuttumaan. Tietenkin yhdistyksen väkeä jälleen paikalla P- blockissa.

Vfl Bochumin puolustus on ollut loukkaantumisten takia rikkonainen. Leitsch ja Gamboa ovat olleet pois ja heidän pelaaminen on epävarmaa. Soares ja Bella- Kotchap ovat avauksessa, Lampropoulos paikkaa Leitschin ja Bockhorn on Gamboan paikalla. Riemann tietenkin maalissa.

Tesche palaa pelikiellon jälkeen kokoonpanoon ja tulee Losillan rinnalle keskikentälle. Ylempänä keskikenttäpelaajana on Rexhbecaj. Laidoilla nähdään Holtmann ja Zoller. Kärjessä jatkaa Polter. Vfl Bochum lähtee peliin hyökkäyspelillä ja varmasti maalipaikoille päästään.

Hertha Berlinillä on ollut vaikea alku, joukkue on hävinnyt kaikki kolme peliä. Tosin se on hävinnyt  Wolfsburgille ja Kölnille, kuten Bochum sekä Bayern MünchenIle. Tiukka peli tiedossa ja molemmille joukkueille todella tärkeä peli.

Arvio: 2-0

 

28.8.2021 Fc Köln vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina jatketaan paikallisvastustaja Kölnin vieraana. Odotettavissa on 25000 katsojaa, joista Bochumille annettiin 1250 lippua. Lipunmyynnissä ei kauan kestänyt, sillä jo myynnin toisella minuutilla liput oli mennyt. Pelissä on varmasti tunnetta, kuten paikalliset sanoo, ettei muulla ole väliä kunhan Schalke ja "partavesi" voitetaan.

Bochumin puolustus on rikkonainen, Maxim Leitsch ja Gristian Gamboan pelaaminen on epävarmaa loukkaantumisten takia. Toppariosasto on todennäköisesti Bella Kotchap ja Lampropoulos, laidoilla Soares ja Stafylidis. Maalissa pelaa tietenkin Riemann, mainittakoon, että Riemann ja Bella Kotchap valittiin monen lehden tähdistökentälliseen viime kierroksella.

Keskikentältä puuttuu edelleen Tesche korttitilin takia. Keskikentällä aloittaa Losilla, Rexhbecaj ja Pantovic. Hyökkääjinä jatkavat Holtmann, Zoller ja Polter. Asanon pelaaminen on myös epävarmaa, mutta tuleeko Blum jo kokoonpanoon? Edellisessä pelissä hyökkääjät osoittivat, että he pystyvät haastamaan Bundesliigan puolustukset, oli vastassa ketä tahansa.

Köln on aloittanut kauden vahvasti, ensimmäisessä pelissä voitto Hertasta ja vahva pelaaminen Bayenia vastaan, mutta voittoon se ei riittänyt. Bochumin puolustajilla on haastetta Modeten kanssa, mutta Kölnin puolustus ei enää ole riittävän vahva, etteikö joukkue ole voitettavissa.

Arvio: 1-2

21.8.2021 Vfl Bochum 1848 vs Mainz

Yhdentoista vuoden jälkeen Vfl Bochum pääsee pelaamaan kotipelin 1 Bundesliigassa. Tänään tulleella päätöksellä stadionille voidaan ottaa 13 500 katsojaa. Liput myydään ensisijaisesti jäsenille ja kausikorttien haltijoille. Tunnelma kaupungissa on ollut jännittynyt tämän katsojakapasiteetin takia. Stadionille vaaditaan, joko roktustodistus kahdesta piikistä, 48h vanha pcr testi tai todistus sairastetusta taudista eli tämäkin vielä karsii katsojia. Pääasia on, että katsoja pääsee lähes puolet kapasiteetista paikalle ja vihdoin päästään oikeaan tunnelmaan.

Sitten asiaan, Vfl Bochum lähtee seuraavaan peliin ilman Teschea, mutta uusia pelaajia tulee kokoonpanoon, Bockhorn, Stafylidis, Danny Blum, Sebastian Polter. Uusimpana hankinta Polter vahvistaa hyökkäystä. Kärjessä aloittaa mahdollisesti Polter, laidoissa Zoller ja Asano. Ylempi keskusta Rexhbecaj. Alempi keskikenttä on Losilla ja Masovic. 

Bochumin puolustustajina jatkavat Gamboa, Soares ja Maxim Leitsch. Bella Kotchap oli edellisessä pelissä penkillä ja kokenut Kreikkalainen Lamprapoulos oli hänen tillalla. Raati uskoo, että Bella Kotchap pääsee näyttämään kyntensä ensimmäisessä kotipelissä.

Mainz aloitti kauden yllätysvoitolla RB Leipzigista eli tölkeistä. Mainzilla on pelaajia ollut karanteenissa, mutta pelin lopputulokseen se ei vaikuttanut, tärkeät pisteet Mainzille. Vfl Bochumilla on kuitenkin niskalenkki Mainziin, sillä viimekaudella heistä otettiin niskalenkki cupin pelin voitolla.

Arvio: 2-0

14.8.2021 Wolfsburg vs Vfl Bochum 1848

Nyt se vihdoin alkaa ja pääsemme nauttimaan Bochumin kanssa 1 Bundesliigaa. Ensimmäisellä kierroksella mennään muoviseuran Wolfsburgin vieraaksi. Valitettavasti vieraspeleihin ei faneja vielä päästetä ja tällä hetkellä sallitaan kolmasosa stadionin katsomokapasiteetista ja säännöistä ilmoitetaan viikottain.

Vfl Bochumin joukkueeseen ei ole tullut paljon muutoksia. Joukkueesta lähti pelaavasta kokoonpanosta  Robert Zulj, Eisfeld ja toinen maalivahti Drewes. Uusia hankintoja joukkueeseen on tullut, Kreikkalainen Konstantinos Stafylidis puolustukseen, Eduard Löwen keskikenttä, Patrik Osterhage keskikenttä, Elvis Rexhbecaj keskikenttä ja Takuma Asano hyökkäävä keskikenttä. Mainittakoon, että uusista hankinnoista ei ole maksettu euroakaan. Joukkueeseen haetaan vielä vahvistuksia puolustukseen ja hyökkääjää.

Bochumin harjoutuskauden pelit meni kaksijakoisesti. Alkukesästä joukkue otti voitot hyväntekeväisyyspeleistä ja otti niskalenkin paikalliskilpailija Dortmundista, jolla ei ollut mitää jakoa Bochumille. Leirijaksolla päästiin pelaamaan vaan yksi peli Parmaa eli Buffonia vastaan ja sen Bochum voitti. Viimeisessä kahdessa pelissä vastassa oli Hollantilaiset Vitesse ja Utrecht, niistä tuli molemmista tappiot.

Viikonlopun peliin valmentaja Reis lähtee vanhalla avauksella, mausteena Asano ja Löwen. Puolustuslinja Gamboa, Leitsch, Bella-Kotchap ja Soares. Keskikentällä Tesche, Losilla ja Löwen. Hyökkääjinä Holtmann, Zoller. Riemann pelaa maalissa, vaikka harjoitusotteluissa hän ei ole ollut parhaimmillaan. 

Wolfsburgin harjoituskausi ei ole pelillisesti mennyt hyvin. Joukkue hävisi kaikki harjoitusottelut, joten Bochumilla hyvät mahdollisuudet ottaa pisteet. Wolfsburg pelaa Eurooppa ligaa ja niiden pelaajabudjetti on täysin eritasoa Bochumin kanssa. 

Arvio: 0-1

23.5.2021 Vfl Bochum 1848 vs Sandhausen 

Kausi huipentuu kauden viimeiseen kierrokseen sunnuntaina. Bochumin vieraaksi saapuu Sandhausen ja pelissä on molemmilla joukkueilla kovat panokset. Bochum pelaa suorasta noususta 1 Bundesliigaan eikä varmasti halua nousukarsintaan ja Sandhausen varmasti haluaa välttää putoamiskarsintapelin.

Bochumin joukkueen harjoituksista on tihkunut vähän tietoja, joukkue on ollut toista viikkoa karanteenissa omissa oloissa ilman toimittajia. Edellisessä pelissä raati oli huolimaton ja kaikessa innostuksessa jäi huomioimatta kapteeni Losillan korttitilin täyttyminen ja siitä johtuva pelikielto. Sunnuntaina Losilla on varmasti mukana keskikentällä. Tesche ja Zulj jatkavat varmasti keskikentän keskellä. Hyökkääjinä jatkavat Zoller ja Holtmann. Suurimpana kysymysmerkkinä on oikean laitahyökkääjän nimi, Bonga on pelannut sillä paikalla Blumin loukkaantumisen jälkeen, mutta pelaako vielä seuraavassa, riippuu Gamboan loukkaantumisen kestostosta, jos Gamboa palaa puolustajaksi niin Bockhorn noussee ylemmäksi keskikentän laidalle.

Puolustuslinja tulee ollemaan seuraava, Soares, Leitsch ja Bella-Kotchap ovat varmasti  avauksessa ja Bockhorn oikea laitapuolustaja, jos Gamboa ei ole tervehtynyt pelikuntoon. Maalivahtina pelaa Drewes, vaikka Riemannin kunnosta on huhuttu tietoa, että hän mahdollisesti olisi tervehtynyt pelikuntoon. Drewes on kuitenkin pelannut hyvin maalissa ja hän tulee mitä todennäköisesti jatkamaan.

Sandhausenin sarjapaikka ei ole täysin varma, sillä putoamiskarsinta on sille tappiolla mahdollinen. Bochum kuitenkin taistelee kannusta ja voitto tulee varmasti.

Arvio: 4-1

16.5.2021 Nürnberg vs Vfl Bochum 1848

Sunnuntaina jatketaan unelman tavoittelua Nürnbergin vieraana. Voitolla juhlitaan nousua, mutta mestaruus on kuitenkin ainut tavoite. Viikonloppuna Bochum varmisti kolmos eli karsijan paikan, mutta sehän ei vielä riitä. Bundesliigajoukkueet ovat siirtyneet koronakuplaan viimeisten otteluiden ajaksi ettei ottelusiirtoja tarvitse tehdä.

Bochum onnistui edellisessä pelissä ja luotto seuraavaan peliin on kova. Bochumilta puuttuu maalivahti Riemann ja Danny Blum nilkkavamman takia. Edellisestä pelistä puuttui myös Gritian Gamboa ja se pääsi yllättämään raadin. Ilmeisesti kyseessä on loukkaantuminen harjoituksissa ja se selvinnee loppuviikon aikana nähdäänkö häntä kokoonpanossa. Muuten puolustuslinja on sama, Leitsch, Bella-Kotchap, Soares ja Bockhorn.

Keskikentän maalitykki Tesche on noussut kultaakin arvokkaammaksi pelaajaksi Bochumille. Neljä maalia kolmeen peliin, ei huono saavutus puolustavalle pelaajalle. Kapteeni Losilla on ottanut enempi rakentavan ja puolustavan roolin ja tällä varmasti jatketaan. Zulj jatkaa ylempänä keskikentällä ja mitä enempi hän saa palloja, sen varmemmin saadaan maalipaikkoja. Holtmann ja Zoller hyökkääjinä. Oikeaan laitaan on vaikea arvata pelaajaa ellei Gamboa palaa kokoonpanoon. Edelliseen peliin Ries yllätti ja laittoi Bongan avaukseen. 

Nürnberg on varmistanut ensi kauden paikan kakkosessa ja pelaa käytännössä erään kunniasta ja TV rahoista. Edellisessä pelissä Hsv voitti joukkueen 5-2 ja joukkueen esitys oli hyvin vaatimaton. Tämä kuvastaa hyvin joukkueen epävarmuutta millä he ovat pelanneet.

Arvio: 1-2

9.5.2021 Vfl Bochum 1848 vs Regensburg 

Kolme viimeistä kierrosta ja jännitys senkin tiivistyy. Kaikki on omissa käsissä ja noususta taistellaan kynsinhampain. Kolme joukkuetta taistelee suorasta noususta ja kahdella muulla on vielä teoriassa sekoittaa kolmen pakkaa. Viikonlopun kierroksen jälkeen joukkueita on varmasti vähemmän.

Parin viikon tauko on varmasti tehnyt hyvää joukkueelle ja harjoituksissa ollaan päästy hieromaan erikoistilanteita ja niiden osuus noussee viimeisissä peleissä kultaakin tärkeämmäksi. Simon Zoller jatkaa kärjessä, Holtmann toisella laidalla. Danny Blumin loukkaantuminen edellisessä pelissä oli iso takaisku, mutta tämä antaa myös uusia mahdollisuuksia muille. Todennäköisesti Bockhorn tulee Blumin paikalle. Keskikentällä jatkaa moottori Zulj ja puolustavat Losilla ja maalitykki Tesche.

Bochumin puolustuslinjalla on paljon petrattavaa edelliseen peliin ja valmennus on varmastI tehnyt nuorten toppareiden kanssa henkistä keskustelua. Kokeneemat Gamboa ja Soaresin pitää ottaa isoa roolia lopuissa peleissä. Soaresille voi olla vaikeaa tämän pelin jälkeen, sillä joukkueella alkaa kahden viikon karanteeni, jolla yritetään estää ottelusiirtoja viimeisiltä kierroksilta.

Regensburgin kausi on ollut pettymys, mutta joukkue on melkein kuovilla sarjapaikan suhteen. Regensburg pelasi Hsv:n kanssa tasan edellisessä pelissä ja se tulee taistelemaan myös seuraavassa pelissä pisteistä. Bochum tulee varmasti kovalla ilmeellä kotipeliin, sillä voitolla nousu voi varmistua.

Arvio: 2-0

26.4.2021 Darmstadt vs Vfl Bochum 1848

Maanantaina jatkuu taas ja mennään Darmstadtin vieraaksi. Neljä ottelua vielä jäljellä ja jännitys tiivistyy nousukamppailussa. Bochum lähtee peliin ennakkosuosikkina, mutta Darmstadt on pelannut viimeaikoina erittäin vahvasti.

Bochumin Maalivahti Riemann on loppukauden sivussa, hänen kämmenluuhun tuli murtuma. Drewes ottaa ykkösmaalivahtina paikan ja häneen luotetaan. Tietenkin pelikokemusta on viimeaikoina ollut vähän ja se voi aiheuttaa pelin tason vaihtelua. Puolustuslinja Gamboa, Leitsch, Bella-Kotchap ja toinen laitapuolustaja joko Bockhorn tai Soares.

Keskikentällä jatketaan Losilla, Tesche, Zulj sekä hyökkääjät Zoller, Blum ja Holtmann. Tesche on ollut viimeaikoina todellinen maalintekijä ja tehnyt tärkeitä ratkaisumaaleja. Laidoilla riittää juoksuvoimaa, Holtmann ja Blum ovat todella nopeita, he haastavat vastustajan puolustajia ja pystyvät luomaan maalipaikkoja.

Darmstadt on käytännössä varmistanut sarjapaikan ensi kaudeksi, mutta nousukamppailusta se on jo ulkona. He pystyvät pelata paineettomasti ja se voi aiheuttaa vaikeuksia Bochumille, toisaalta se voi olla myös meille etu.

Arvio: 1-3

21.4.2021 Heidenheim vs Vfl Bochum 1848

Keskiviikkona jatkuu pelit ja iso peli onkin Heidenheimin vieraana. Voitto pelistä niin neljäntenä oleva Heidenheim jää varmasti Bochumin taakse. Bochumilla on kaksi vieraspeliä putkeen ja niistä voitot, niin nousu on 99% varma.

Bochumin puolustus oli edellisessä pelissä hieman pihalla, kaksi viimeistä peliä ja molemmissa on mennyt kolme maalia omiin, se on liian paljon. Puolustuspelaamista on petrattava huomattavasti ja virheet on saatava minimiin. Valmentaja Reis peluuttaa samoja pelaajia, Gamboa, Leitsch ja Bella- Kotchap. Soares oli edellisestä pelistä pois kurinpidollisista syistä, se ei kuullosta hyvältä, sillä joukkuehenki ei saa rapista yhtään  loppukaudella. 

Bochumin hyökkäyksessä Zoller on takuuvarma maalintekijä kärjessä. Holtmann ja Blum pelaavat laidoilla ja antavat Zollerille tulitukea. Zulj ylempänä keskikenttäpelaajana on Bochumin hyökkäyspelaajien sielu, jonka onnistumiset takaavat voiton. Edellisen pelin ratkaisija Tesche on suurten pelien mies, toivottavasti aalitehtailua nähdää kauden lopuissakin peleissä, mutta enenkaikkea häntä tarvitaan puolustamisessa. Kapteeni Losilla on ollut viime peleiss hieman kujalla, häneltä raati odottaa johtajuutta ja tasonnostoa seuraavissa peleissä. 

Heidenheim on ollut vahva joukkue tänä keväänä, joukkue on nostanut taas kerran itsensä nousukahinoihin mukaan. Kolmesta viimeisestä pelistä on tullut voitot ja kova pänahka tuli Kielin voitolla.

Arvio: 1-2

18.4.2021 Vfl Bochum 1848 vs Hannover

Sunnuntaina mennään taas, jos ei korona pysäytä joukkueen menoa. Hannover on vastassa ja tärkeistä pisteistä taistellaan. Korona on ottanut vallan monessa kakkosen joukkueessa, sillä Kiel, Fürth ja Hsv: n pelit on peruttu, kun Sandhausenissa ja Karlsruherin joukkueissa on korotapauksia. Kielin joukkueessa todettiin eilen koronatapaus ja sen johdosta koko joukkue on kaksi viikkoa taas karanteenissa. Tämä tietää Bochumin kilpailijoille tiukkaa loppu kevättä, sillä kahden pelin viikkotahti on todella raskasta ja vaikeaa mennä ilman kunnon harjoituksia eteenpäin.

Edellisessä pelissä Bochumin puolustus sai kylmää kyytiä, sillä kolme maalia omiin on todella poikkeavaa tällä kaudella. Bochum sai kokoe omaa kalkkia, sillä nopeat vastahyökkäykset oli myrkkyä puolustukselle, mutta hyökkäykset lähti kuitenkin Bochumin keskikentän huonosta puolustamisesta. Puolustuslinja jatkaa todennäköisesti samalla linjalla, Soares, Bella-Kotchap, Leitsch ja Gamboa. 

Raati olo huonosti valmistautunut edelliseen ennakkoon, sillä Robert Zulj oli edellisestä pelistä pois korttitilin takia. Zulj palaa takaisin avaukseen ja on todella tärkeä lenkki ylemmäksi keskikenttäpelaajaksi. Bochum saa takaisin myös Danny Blumin, joka on myös kärsinyt kolmen ottelun pelikiellon. Hän tulee varmasti vaihdosta kentälle. Holtmann ja Zoller ovat varmoja hyökkääjiä, mutta Pantovic ja Bockhorn taistelevat toisesta laitahyökkääjän paikasta. Tesche ja Losilla jatkavat alempina keskikenttäpelaajina.

Hannover on pelannut alakanttiin tälläkaudella ja nousu ykköseen on jo käytännössä menetetty. Joukkue on aina ollut vaikea Bochumille ja syksyllä joukkue voitti Bochumin. Bochumilla on kuitenkin näytön paikka ja tärkeät pisteet pitää jäädä Bochumiin.

Arvio: 2-0

10.4.2021 Paderborn vs Vfl Bochum 1848

Bochumin pelit jatkuu taas lauantaina Paderbornin vieraana. Jännitys senkin tiivistyy kevättä kohden sillä seitsemän peliä on jäljellä ja Bochum on kärjessä ja taistelee tosissaan noususta. 

Bochum saa kokoonpanoon takaisin puolustaja Soaresin, joka oli edellisen pelin kiellossa korttitilin vuoksi. Puolustuslinjassa Leitsch, Bella-Kotchap ja Gamboa. Valmentaja Reis tiputtaa Pantovicin taas avauksen ulkopuolelle ja laittaa monipuolisen Bockhornin laitahyökkääjäksi. 

Zoller on palannut loukkaantumisen jälkeen vahvasti takaisin, kaksi peliä ja kolme maalia. Tämä tahti jatkuu niin meillä ei ole maalinteon kanssa mitään ongelmia. Zulj ja Holtmannin odotetaan ottavan maalinteossa myös vastuuta. Losilla ja Tesche ovat puolustavia keskikenttäpelaajia, mutta hekin voivat yhtähyvin ratkaista pelin.

Paderborn on pelannut tälläkaudella vaisusti, mutta näinhän yleensä käy putoaja joukkueelta. Joukkue pelaa kuitenkin keskikastin sijoituksista ja putoamispeikkoa sillä ei erään ole. 

Arvio: 1-2

3.4.2021 Vfl Bochum 1848 vs Kiel

Lauantaina jatkuu taas pelit maaottelutauon jälkeen. Bochumilla on ollut muutamia pelaajia maajoukkueiden mukana, mutta pääosin joukkue on päässyt harjoittelemaan yhtenäisesti. Kiel peli on kuuden pisteen peli, sillä molemmat joukkueet taistelee noususta. 

Bochumin sai Simon Zollerin takaisin hyökkäykseen edellisessä pelissä ja hän ei kauan tarvinnut aikaa laittamalla pallon maaliin. Lähes parin viikon harjoitusjakso on varmasti antanut palautumiselle aikaa ja luokkaantumisen aiheuttama huoli on pois. Vahvaa jaksoa pelannut Holtmann on päässyt hyvään vireeseen, ainoana miinuksena hänen alapuolella yleensä pelaava puolusta Soares on pois kokoonpanosta. Raadilla on ollut pohdittavana, kuka pelaa toisella laidalla hyökkäyksessä, mutta arvio on, että Pantovic saa vihdoin näyttöpaikan avauksessa.

Puolustuslinjalla pelaa Gamboa, Bella-Kotchap, Leitsch ja Soaresin paikalla voi olla yllätysnimi, mutta Bockhorn on siellä todennäköisesti. Maxim Leitsch oli nuorten maajoukkueen mukana kolme peliä, mutta peliaikaa hän ei jostain syystä saanut entiseltä Bochum pelaajalta, tämä voi olla onni, sillä häntä tarvitaan tässä pelissä.

Kiel on pelannut edellisen pelin maaliskuun alussa ja joukkue joutui koronatartunnan vuoksi karanteeniin. Sairastumistapauksista ei raadilla ole sen enempää tietoa, mutta joukkue ei pystynyt yli kahteen viikkoon harjoittelemaan. Joukkueella jäi kaksiviimeistä peliä pelaamatta ja heillä tulee vielä otteluruuhka rästipelejen vuoksi. Tämä ei varmasti helpota joukkueen tilannetta.

Arvio: 3-1

22.3.2021 Fortuna Düsseldorf vs Vfl Bochum 1848

Vuorosa on maanantain peli F95 vieraana. Syyskierroksella Bochum pieksi Düsseldorfin tylysti ja nyt on odotettavissa tiukempi peli. Hermi ettei yleisöä pääse vieläkään paikalle.

Bochumilta puuttuu seuraavista kolmesta pelistä Danny Blum, joka otti typerän punaisen edellisessä pelissä. Todennäköisesti Pantovic nostetaan Blumin tilalle. Simon Zollerin tilanne on vielä epävarma ja se aiheuttaa harmaita hiuksia valmennukselle. Zoller on kuitenkin jo harjoitusvahvuudessa, joten mitenkään mahdotonta ei ole hänen pelaamisensa. Raati laittaa hyökkäykseen, Holtmann, Pantovic ja Zoller. Keskikenttä pysyy vakiona, Zulj, Tesche ja Losilla.

Puolustajista palautuu kokoonpanoon Gamboa, joka kärsi korttitilin täyttymisestä. Soares, Leitsch ja Bella Kotchap ovat muut puolustuslinjan tukipilarit. Paikallispeli on kuitenkin paikallispeli, kaikki on mahdollista. Luotto Bochumiin on kova ja F95 pelkää Bochumia.

Fortuna Düsseldorf on sinnitellyt kärjen alapuolella koko kauden. Joukkueen pontiaali on ailahdellut ja otteluiden tasoero on ollut liian suuri. Bochum tulee takaisin voittojen tielle.

Arvio: 1-3

12.3.2021 Vfl Bochum 1848 vs Hsv

Perjantaina mennään taas ja vieraaksi saapuu Hsv. Tärkeä kuuden pisteen peli tulossa, sillä sarjan kärkipaikoista taistellaan todella tiukasti. Hsv on viiden pisteen päässä Bochumista ja keskinäisellä ottelulla on jatkon kannalta todella suuri merkitys.

Bochumin puolustuksesta puuttuu laitapakki Gamboa, jonka korttitili täyttyi Fürth ottelussa. Todennäköisesti Bockhorn siirtyy laitapuolustajaksi, mutta se ei ole ollenkaan huono vaihtoehto. Bella-Kotchap ja Maxim Leitsch jatkavat toppareina sekä Soares toinen laitapuolustaja.

Keskikentällä tullaan palaamaan vakiokokoonpanoon, sillä Zollerin odotetaan palaavan takaisin pienen loukkaantumisen jälkeen. Blum ja Holtmann pelaavat laidalla. Zulj, Tesche ja Losilla jatkavat keskikentän keskellä. Bochumilla on penkillä hyvä tilanne ja tunkua kentälle varmasti riittää. Eisfelt, Pantovic, Bonga ja Ganvoula haluaa taistella pelipaikoista kynsinhampain.

Hsv taistelee myös noususta, niinkuin perinteikkään seuran kuuluukin tehdä. Hsv:n ote kevättä kohden on ollut epätasainen. Pari tappiota ja kolme tasapeliä viimeisistä peleistä ei varmasti miellytä joukkueen johtoa. Sarjan paras maalintekijä Simon Terodde täytyy pitää pimennossa ja häntä ei saa päästää vauhtiin entisessä kotiluolassa. 

Arvio: 2-0

6.3.2021 Greuther Fürth vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochum saa nauttia pitkästä aikaa sarjan kärkipaikkaa, raadille ei tule yhtä-äkkiä mieleen milloin ollaan saatu nauttia sarjan kärkipaikkaa, todennäköisesti yli kymmenen vuotta on siitä aikaa. Tästä alkaakin sarjan kannalta mielenkiintoiset pelit, kärkineliklo tulee vastaan peräkanaa ja Fortuna siihen mukaan. Nousua ajatellen kovimmat keskinäiset pelit ovat seuraavaksi.

Raati oli edellisessä ennakossa hieman huolimaton, eikä muistanut Maxim Leitschin korttitilin täyttymistä ja edellisessä pelissä hän oli pelikiellossa. Maxim tulee palaamaan avaukseen seuraavaan peliin Bella -Kotchapin topparipariksi. Takuuvarmat laitapuolustajat Soares ja Gamboa jatkavat avauksessa. 

Hyökkäyspään tehottomuuteen saatiin vahvistusta, kun Danny Blum palasi kentille ja teki pitkästä aikaa maalin edellisessä pelissä. Holtmann täydensi omalla maalilla itselleen avauksen paikan. Zulj jatkaa ylempänä keskikentällä. Bochumin hyökkääjistä Zollerin tehot on hieman hiipunut ja tälle paikalle kaivattaisiin apuja. Valitettavasti Ganvoula ja Bonga ovat liian kaukana päästäkseen avaukseen.

Greuther Fürth on pelannut vakuuttavasti koko kauden. Joukkue on keikkunut koko kauden kärkikolmikossa ja odotettavissa on vaikea peli Bochumille. Bochumilta odotetaan revanssia, sillä syyskierroksella hävittiin Fürthille kotipelissä.

Arvio: 1-2

27.2.2021 Vfl Bochum 1848 vs Würzburger Kickers

Lauantaina on pakko päästä takaisin voittojen tielle. Viime viikonlopun tappio kirvelee vielä, mutta kaikki on kuitenkin omissa käsissä. Viisi seuraavaa peliä voitetaan ja nousu olisi melkeinpä varma. Tavoitteet pitää olla korkealla.

Bochum tulee jatkamaan samalla kokoonpanolla, Zoller, Holtmann ja Blum hyökkäämässä, Zulj, Losilla ja Tesche keskikentällä. Puolustajat Leitsch, Bella-Kotchap, Soares ja Gamboa. Zoller tulee tekemään suurella todennäköisyydellä taas maalin, sillä edellinen peli jäi hylsyksi. Blum tulee pääsemään paremmin mukaan peliin, sillä pitkä loukkaantuminen näkyi vielä edellisessä pelissä.

Puolustukseen kaivataan vaihtoehtoa, hieman kokematon toppariosasto on viimeaikoina joutunut liian koville ja virheiden määrä on lisääntynyt. Kokenutta Lampropoulosta odotetaan kiivaasti kokoonpanoon takaisin.

Wurzburger teki edellisessä pelissä meille palveluksen, ottamalla Hsv:ltä täydet pisteet. Joukkue on silti sarjassa viimeisellä sijalla ja epävarmuus on vaivannut joukkuetta pitkin kautta. 

Arvio: 2-0

19.2.2021 Ergebirge Aue vs Vfl Bochum 1848

Perjantaina vuorossa Aue ja voittoa lähdetään hakemaan. Bochum taistelee kärkisijoista ja kaikki joukkueet kolmen kärjessä on samoissa pisteissä sekä neljäs on kolmen pisteen päässä.

Vfl Bochumin pelaajien itseluottamus on korkealla, edellisen pelin selvä voitto ja joukkueen terveystilanne on hyvä. Ainoana miinuksena kulkee puolustajien korttitilit ja niiden kautta tulevat huilipelit. Molemmilla laitapuolustajilla on neljä korttia alla.

Bochumin kokoonpanoon tuskin tulee muutoksia avauksen osalta. Zoller, Holtmann ja Bockhorn jatkavat hyökkääjinä, Zulj, Losilla ja Tesche keskikentällä sekä puolustuslinja jatkaa samana. Vaihtopenkille odotetaan palaavan loukkaantumisen jäljiltä Danny Blum, joka on jo viikon ollut harjoitusvahvuudessa.

Aue on pelannut odotuksiin nähden hyvin. Joukkueella on jo 29 pistettä ja paikka kakkosessa näyttää selvältä ensi kaudeksi. Joukkue pystyy ottamaan kovia päänahkoja kärkijoukkueilta, mutta Bochum on viimeaikoina ollut Aue liian kova pala purtavaksi. 

Arvio: 1-3

14.2.2021 Vfl Bochum 1848 vs Braunschweig 

Sunnuntaina jatkuu pelit ja jos kaikki pelit on tärkeitä niin tästä pelistä alkaa seitsemän ottelun putki, jolloin puhataan kuuden pisteen otteluista. Ensimmäisenä tulee vastaan sarjan häntäjoukkueet, joille ei enää ole varaa menettää pisteitä. BraunschweigIle menetettiin syksyllä pisteet, mutta enää siihen ei ole varaa.

Viikonlopun pelejä voidaan peruuttaa talven takia. Bochumiin on tullut lumikerros maahan, kuten lähes koko Saksaan. Pakkaslukemat on jo huomattavia sille leveysasteelle. Sunnuntaille luvataan nollan kelejä, joten kenttämestarilla on eväät hoitaa kenttä kuntoon ja lunta ei ei ole lisää tulossa.

Viikonlopun avauskentällinen meni viimeksi nappiin, joten seuraavaan peliin on suhteellisen helppoa arvioida avauksen pelaajat. Ylhäällä jatkaa Zoller ja Holtmann. Danny Blum on nähty jo harjoituksissa, joten voidaan olettaa, että hän palaa laitahyökkääjäksi. Bockhornia täytyy säästellä puolustuslinjalle, sillä Soares ja Gamboa on neljällä kortilla liipasimella pelikieltoon. Toppareina Leitsch ja Bella-Kotchap, joka on muuten kakkosbulin arvokkain pelaaja ainakin transfermarkt.de sivuston mukaan.

Keskikentällä jatkavat Losilla, Tesche ja Zulj. Keskikentän keskusta tulee olemaan isossa roolissa Bochumin pelissä. Heiltä odotetaan raudan lujaa puolustamista ja ennenkaikkea hyökkäyspäähän tilanteiden luontia ja maalintekoa. Seuraavassa pelissä raati odottaa Zulj:n maalintekoa.

Braunschweig on jumiutunut putoamisviivan alapuolelle, mutta joukkue taistelee kynsihampain nousemisesta ylöspäin. Selviytymiseen on viisi pistettä matkaa ja kevään taistelut on vasta alkamassa. Bochum tulee ottamaan revanssin ja Braunschweigille ei anneta mahdollisuuksia.

Arvio 3-0

6.2.2021 Vfl Ostnabrück vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina jatketaan taas sarjapelissä Osnabrückin vieraana. Parin tappiopelin jälkeen on taas aika palata voittojen tielle, jotta pysytään kärkikolmikossa. Toivottavasti valmentaJan aikainen jatkosopimus ei tuo epäonnea joukkueelle. Valmentaja Reis sai kahden vuoden jatkopestin ja tämä varmasti antaa uskoa jatkolle.

Edellisten tappiopelien jälkeen täytyy saada ryhtiliike. Joukkueen puolustaminen pitää saada varmemmaksi, eikä virheisiin ole varaa. Raati uskoo, että Leitsch palaa toppariksi, Gamboa ja ja Soares laitapuolustajina sekä Bella-Kotchap toisena topparina. 

Zoller palaa hyökkääjäksi, laidoilla Holtmann ja Bockhorn. Zulj palaa avaukseen ylemmäksi keskikentälle ja hyvin suurella todennäköisyydellä tulee tekemään maalin. Losilla ja Tesche jatkavat alempana keskikentällä. Edellisissä peleissä hyökkäykset ovat jääneet vaarattomiksi ja toivottavasti valmennus saa ruoskittua uusia kuvioita seuraavaan peliin.

Ostnabück on pelannut alakanttiin tällä kaudella, joukkueella on viisi tappiota alla ja valmennuksella ja joukkueella on täysin paineet itsellä. Tämä helpottaa Bochumia lähtökohtaisesti, mutta helppoa peliä ei ole tiedossa.

Arvio: 0-2

31.1.2021 Vfl Bochum 1848 vs Karlsruher 

Taas mennään sunnunttaina, jolloin vastassa on Karlsruher. Tiukka ottelutahti jatkuu ja ensi viikolla on myös Cupin peli RB:tä vastaan. Bochum lähtee seuraavaan peliin selvänä ennakkosuosikkina, mutta kaikkihan tietää ettei tässä sarjassa ole helppoja vastustajia.

Edellisen pelin heikkoudet oli puolustamisessa. Hävittiin hyökkäyspäässä kaksinkamppailuissa ja puolustajat pelasivat haparoiden pelin alkupuolella. Valmennusjohto on varmasti antanut joukkueelle palautetta, että joukkueen valmistautuminen ei onnistunut. Bochum tuli kuitenkin taas kerran takamatkalta tasoihin ja ohi.

Joukkue lähtee samalla avauksella liikkeelle, ainoa muutos voi tulla laitahyökkäykseen. Pantovic voi ottaa Bockhornin paikan. Zoller, Holtmann ja Pantovic hyökkäyksessä. Zulj, Losilla ja Tesche keskikentällä ja puolustus Soares, Gamboa, Bella-Kotchap ja Maxim Leitsch.

Karlsruher on pelannut odotuksiin nähden hyvän kauden. Joukkue on ottanut tasaisesti pisteitä ja on sarjassa peräti kuudentena. Joukkue on ottanut kovia päänahkoja edellisisä peleissä,  Kiel ja Fürth muunmuuassa.

Arvio: 3-1

28.1.2021 St Pauli vs Vfl Bochum 1848

Torstaina taas mennään ja kevätkierroksen ensimmäinen peli on St Paulin vieraana. Bochumilla on tiukka pelirytmi käynnissä, torstai, viisi peliä kahteen viikkoon. Tästä alkaa erittäin tärkeät pelit, jos ja kun keväällä taistellaan noususta. Loukkaantumisiin ei ole varaa ja pelaajia täytyy kierrättää.

Edellisessä pelissä valmentaja Ries oli ottanut Pantovicin avaukseen. Bockhorn oli toinen hyökkääjä. Raati ei ole saanut sisäpiiristä tietoa, palaako Blum takaisin kokoonpanoon, häntä tarvitaan erityisesti hyökkäykseen. Seuraavassa pelissä jatketaan Zoller, Bockhorn, ja Holtmann. Joukkueen paras maalintekijä Zulj, Losilla ja Tesche keskikentän keskellä.

Puolustajista Soaresin tilanne on huono korttitilin osalta. Seuraava keltainen ja hän huilaa yhden pelin. Ainoa korvaaja puolustajaksi on Bockhorn. Gamboa, Leitsch ja Bella-Kotchap jatkavat puolustuslinjassa. Puolustajien rosteri on kapea, sillä Lampropoulos on luokkaantunut. Hyökkääjistä pelasi ensi minuutit Luis Hartwig, nuori 18 vuotias pelaaja tulee ensinäkemän perusteella saamaan lisää peliaikaa seuraavan kahden viikon aikana. 

St Pauli on yllättäin jumiutunut sarjan häntäpäähän. Joukkue on saanut siirtoikkunassa uusia pelaajia ja viimeiset kaksi peliä joukkue on ottanut voitot. St Pauli on aina ollut vaikea Bochumille, mutta tälläkertaa voitto täytyy ottaa.

Arvio: 1-2

24.1.2021 Sandhausen vs Vfl Bochum 1848

Sunnuntaina pelaltaan syyskierroksen viimeinen peli Sandhausenissa. Bochumin kausi on ollut tähän mennessä hieno ja odotukset kevättä kohti on korkella. Joukkueella on tietenkin tavoitteena lähteä toiselle kierrokselle kärkipaikalta. Eroa Hsv:n kärkipaikkaan on yksi piste.

Bochumin kokoonpanossa ei ole suuria muutoksia. Edellisestä pelistä puuttui Danny Blum, jonka paikalla pelasi todella hyvin Bockhorn. Todennäköisesti Bockhorn tullaan näkemään avauksessa myös sunnuntaina. Puolustajat tulee jatkamaan samalla Gamboa, Tesche, Bella-Kotchap ja Soares.    

Hyökkäyksessä jatkavat Zoller, Holtmann ja Bockhorn. Keskikentän keskellä jatkavat Losilla, Tesche ja Zulj. Edellisen pelin ratkaisijaksi nousi Tesche, joka on totuttu näkemään enemmän puolustavammassa roolissa. Teschen vahvuudet on tosin myös erikoistilanteissa.

Sandhausen majailee tällähetkellä sarjan häntäpäässä ja heidän kausi on mennyt varmasti alakanttiin. BochumUlla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ottaa voitto.

Arvio: 0-3

16.1.2021 Vfl Bochum 1848 vs Nürnberg

Lauantaina pelataan taas omalla stadionilla Nürnbergia vastaan. Mielenkiinnolla odotetaan kentänhoitajien ihmetekoja talven pakkasia vastaan. Bochumiin luvataan pakkasöitä ja päivälämpötilat on +1-3. Pelaajat lähtee peliin flow tilassa ja tuskin heitä pakkaset hetkauttaa.

Bochum saa puolustukseen takaisin Gamboan, joka huilasi edellisen pelin korttitilin takia. Häntä tuurasi Bockhorn, joka onnistui todella hyvin. Toppareina jatkavat Leitsch ja Bella-Kotchap ja Soares. Puolustuslinja on ollut todella vahva tämän kauden otteluissa ja erityisesti laitapuolustajat on osallistunut hyökkäyksiin todella hyvin.

Joukkuuen paras maalintekijä Zoller jatkaa kärjessä, samoin laitahyökkääjät Blum ja Holtmann. Zulj, Losilla ja Tesche keskikentällä. Samalla mennään, valmentaja Reis ei tule suuria muutoksia tekemään, jos pelaajat ovat terveenä.

Tammikuun siirtoikkunassa on Bochum lainannut Römlingin ja Holtkampin Wuppertaleriin loppukaudeksi. Stylianos Kokovas lainattiin Tšekin ykkösliigaan MFK Karvinaan. Edelleen odotellaan vahvistuksia Bochumiin? 

Perinteinen Nürnberg putosi viime kauden jälkeen taas kakkoseen. Joukkue on sarjassa varsin alhaalla, alempaa keskikastia. Pelistä ei tule helppoa ja tasaisessa merkeissä tullaan peli menemään. Bochum on tulee kuitenkin voittamaan pelin.

Arvio: 2-0

10.1.2021 Regensburg vs Vfl Bochum 1848

Viikonloppuna ollaan Regensburgin vieraana. Bochum jatkaa pisteiden metsästystä, sillä kolmen joukkoon on pakko saada vain voittoja. Helppoa se ei tule olemaan, sillä Regensburg on tilastojen valossa erittäin vaikea vastustaja Bochumille.

Bochumin puolustukseasta puuttuu Gamboa, joka on korttitilin vuoksi sivussa. Lampropoulos nostetaan todennäköisesti toppariksi ja Bella-Kotchap siirtyy laitapuolustajaksi. Maxim Leitsch ja Danilo Soares jatkavat omilla paikoillaan. Gamboan poissaolo tulee näkymään hyökkäyspäässä ja puolustajan nousuja tuskin tullaan näkemään.

Keskikentällä jatketaan samoilla, kuten jo monta peliä aikaisemmin. Losilla ja Tesche sekä ylempänä Zulj. Hyökkääjinä Blum, Holtmann ja Zoller kärjessä. Edellisessä pelissä Bockhorn tuli vahvasti vaihdosta kentälle ja niillä näytöillä ei avauksen paikka ole erään kaukana.

Regensburg on vienyt kolme edellistä kohtaamista Bochumia vastaan. Tällä kaudella joukkue on pelannut vaihtelevasti ja viimeiset kaksi peliä joukkue on hävinnyt. Tosin viimeisin oli cupin pelin tappio. Tasainen kamppailu taas tiedossa, mutta Bochum laittaa tilastot tälläkertaa uusiksi.

Arvio: 1-2

2.1.2021 Vfl Bochum 1848 vs Darmstadt 

Perinteistä tammikuun taukoa ei tänä vuonna vietetä. Kauden alku venyi sen verran pitkälle, että pelit jatkuvat heti tammikuussa. Bochum on harjoitellut jo normaalisti joulun pyhien jälkeen ja on taas valmiina koitokseen. Bochum lähtee ennakkosuosikkina tähän peliin.

Mielenkiinnolla odotetaan seuraavan pelin kokoonpanoa, mutta raati ennustaa, että muutokset avauskokoonpanoon ovat pieniä. Ehdoton ykköskärki Zoller on varma avauksen paikasta, tämän ohella hyökkäyksessä jatkavat Blum, Holtmann ja Zulj. Alempina Tesche ja Losilla. Puolustuslinjassa Gamboa, Bella-Kotchap, Leitsch ja Soares. 

Tammikuun siirtoikkuna voi tuoda muutoksia Bochumin joukkueeseen. Hyökkäykseen etsitään uutta kärkipelaajaa. Joukkue tarvitsee laajuutta, sillä Zollerin takana on liian pitkä aukko, Ganvoulan syksy on ollut vaikea, eikä hän ole pystynyt lunastamaan paikkaa takaisin. Uudet hankinnat Bonga ja Novothny ovat selkeästi alemman sarjatason pelaajia ja heillä on vielä pitkä matka kakkosen tasolle.

Darmstad on ottanut kolmesta viimeisestä pelistä voiton ja joukkue on selvässä nousukunnossa. Bochumin puolustuksen pitää olla tarkkana hyökkääjän Serder Dursunin kanssa, tämä vaarallinen maalintekijä on tehnyt jo yhdeksän maalia.

Arvio: 2-0

18.12.2020 Vfl Bochum 1848 vs Heidenheim

Härkäviikko jatkuu ja perjantaina pelataan Heidenheimin vastaan. Rankka viikko jo takana, iloa ja pettymyksiä. Taas on aika palata voittojen tielle ja saada oikeasti rivit kasaan. Bochumin suurin ongelma tuntuu olevan omassa pääkopassa, pelin taso vaihtelee aivan liian paljon pelin aikana ja pelien välissä. Joukkueella on mahdollisuudet vaikka mihin, kun peli saadaan säilytettyä sillä hyvällä tasolla.

Bochumin puolustuslinja on perjantaina suuri kysymysmerkki. Topparit Maxim Leitsch ja Lampropouloksen pelaaminen on epävarmaa. Lampropoulos linkutti reittään pidellen vaihtoon ja Leitsch otettiin jo puoliajalla vaihtoon. Tässä on suuri kulmakivi ottelua ajatellen, reservissä on Bella-Kotchap ja Decarli mahdollisesti. Laitapuolustajina jatkavat Gamboa ja Soares, heitä rasittaa neljä keltaista korttia, viidennestä tulee huili ja sekin aiheuttaa päänvaivaa.

Keskikentälle palaa kapteeni Losilla, joka kärsi pelikiellon keltaisten korttien takia. Tesche ja Zulj  ovat avauskokoonpanossa. Zulj pelasi viimeksi hieman epävarmasti, mutta seuraava peli on varmasti toinen. Hyökkäys on myös iso kysymysmerkki. Zoller kärjessä ja Blum laidalla, valmentaja Reis todennäköisesti vaihtaa Holtmannin tilalle Pantovicin.

Heidenheim on hivuttautunut kärjen tuntumaan ja on ottanut pisteitä tasaiseen tahtiin. Joukkue on pelannut ilman tappioita jo viisi peliä. Joukkue on ottanut isoja päänahkoja edellisissä peleissä, Hannover, Fürth ja Hsv ovat jo hävinneet Heidenheimille.

Arvi: 2-1

15.12.2020 Hannover vs Vfl Bochum 1848

Tiukka ottelutahti jatkuu tiistaina Hannoverissa. Kolme peliä vielä ennen Joulua, joista viimeinen on cupin peli Mainzia vastaan aatonaattona. Bochum lähtee peliin ennakkosuosikkina, mutta sarja on äärimmäisen tasainen tänä vuonna. 

Valmentaja Ries ei ole tehnyt monia muutoksia avauskokoonpanoon viime peleissä. Samalla tullaan jatkamaan ja voittavaa joukkuetta ei vaihdeta. Puolustuksessa jatkaa Gamboa, Soares, Leitsch ja Bella-Kotchab. Viimeksimainittu tosin pelasi epävarmasti edellisen pelin ja se voi maksaa avauksen paikan. 

Keskikentällä jatkaa Tesche, Losilla ja maalien makuun päässyt Zulj. Hyökkääjinä jatkaa Blum, Holtmann ja Zoller. Reis tulee käyttämään kaikki viisi vaihtoa, sillä pelaajien kuormaa tullaan jakamaan varmasti. Maalissa jatkaa tietenkin Riemann. 

Hannoverin kausi on mennyt alakanttiin, joukkue on keskikastin alapuolella ja se on pelannut hyvin epätasaisesti tällä kaudella. Hannover on aina paha vastustaja Bochumille, mutta tälläkaudella se tulee muuttumaan.

Arvio: 0-2

 

11.12.2020 Vfl Bochum 1848 vs Paderborn

Perjantaina taas mennään ja viime viikon pettymykset on unohdettu. Sarjataulukko on äärimmäisen tasainen, voitolla pysytään kärjen tuntumassa ja pahin skenaario tappio, voi pudottaa alempaan keskikastiin. Viime viikon tappion jälkeen on odotetavissa avaukseen muutoksia.

Bochumin toppariosaston muuttaminen on herättänyt ihmetystä. Valmentaja Reis penkitti Kreikan maajoukkuepelaajan Vasili Lampropouloksen maajoukkuetauon jälkeen ja nosti tilalle nuoren Bella-Kotchapin. Omat kasvatit Maxim Leitsch ja Armel Bella-Kotchap ovat pelanneet yhdessä viimeiset kolme peliä toppareina. Spekulaatioissa on ollut, että talven siirtoikkunoissa nuoret tähdet ovat myyntilistalla tai tempperamenttinen Lampropoulos on pyytänyt siirtoa tai muuten vain suututtanut valmentajat. 

Bochumin keskikenttä jäi edellisessä pelissä vastustajan jalkoihin, joten siihen odotetaan muutoksia. Holtmannin tilalla tullaan näkemään Pantovic ja Teschen tilalle vaihdetaan Chibsah. Valmentaja Reis tulee satsaamaan enempi hyökkäykseen, jotta Zollerille saadaan palloja ja maalintekotilanteita enemmän. 

Paderborn pelasi viimekaudesta ykköstä ja putosi taas kakkoseen. Mielenkiintoinen joukkue, joka on sahannut ykkösen ja kolmosen väliä jo useampana vuonna. Joukkueella on parin pelin tappioputki ja sitä on Bochumin jatkettava. 

Arvio: 3-1

4.12.2020 Kiel vs Vfl Bochum 1848

Perjantaina ollaan pohjoisella rannikolla Kielin vieraana. Vuorossa on lähes kärkikamppailu, pisteen päässä on Kiel. Bochumilla on itseluottamus ja henki tapissa edellisen pelin murskajaisen jälkeen.

Edellisen pelin kokoonpano oli ennakon kaltainen, paitsi Bella-Kotchap on murtautunut avauskokoonpanoon Lamprapouloksen tilalle. Valmentaja Reis pitää uskollisesti voittavan joukkueen kokoonpanon samana seuraavaan otteluun. Tietysti loukkaantumiset ja saastumiset muuttaa tilannetta. 

Hyökkäyksessä jatkavat Zoller, Blum ja Holtmann. Zollerin maalijyvä on ollut kateissa jo kahdessa pelissä, niin perjantaina verkko heiluu vuoren varmasti. Zoller on ollut alkukauden ehdoton ykkös hyökkääjä ja hengenluoja koko joukkueelle. Erittäin tärkeä pelaaja. Edellisessä pelissä Blum laukoi pilkulta sisään, mutta muuten sihti oli täysin hukassa. Pääasia kuitenkin oli, että hän pääsi hyville maalintekopaikoille monta kertaa. Hyökkäävä keskikenttäpelaaja Zulj on tärkeä keskikentän moottori, mutta edellimen peli osoitti, että hän pystyy myös maalintekoon.

Holstein Kiel on pelannut erittäin vahvasti koko alkukauden. Joukkueella on vain yksi tappio, mutta useat tasapelit pitää joukkueen Bochumin alapuolella. Entinen Bochum kärki Serra on onnistunut Kielissä hyvin ja muutamia maaleja tehnyt tälläkaudella. Kiel on aina ollut vaikea vastuuta Bochumille, mutta nyt vieraista haetaan voitto.

Arvio: 1-2

30.11.2020 Vfl Bochum 1848 vs Fortuna Düsseldorf

Kauden ensimmäinen paikallispeli ja sekin ilman yleisöä. F95 saapuu Bochumiin vieraaksi Ruhrstadionille. Bochum on päässyt harjoittelemaan terveenä ja odotukset tähän peliin kovat.

Bochumin alakertaan oli edelliseen peliin vaihdettu Lamapouloksen tilalle nuori lupaus Armel Bella-Kotchap. Armel onnisttui pelissä hyvin ja pelasi varman ottelun, mutta seuraavaan peliin Lampropoulus palaa varmasti toppariksi. Gamboa ja Soares jatkavat laitapuolustajina, sekä Maxim Leitsch topparina.

Keskikenttä jatkaa voittamalla kokoonpanolla Losilla, Tesche ja ylempänä Zulj. Laidoilla luutii Holtmann ja Danny Blum. Laitapelaajien muuttaminen antoi edellisessä pelissä tulivoimaa hyökkäyksiin. Simon Zoller tulee jatkamaan kärjessä, erittäin vahvan alkukauden jälkeen Zoller on ollut ehdottamasti tulikuumin pelaaja, vaikkei edellisessä ottelussa maaleja nähtykään.

Fortuna Düsseldorf on löytänyt alkukankeuden jälkeen oman tasonsa ja joukkue on tällä hetkellä vahvassa kunnossa. Fortunalla on voitolla mahdollisuus nousta Bochumin kanssa tasapisteisiin, Bochumin puolustuksen tehtävä on eliminoida Henningsin pelihuumori pois, niin se helpottaa huomattavasti Bochumin voittoa.

Arvio: 3-2

 

22.11.2020 Hamburger Sv vs Vfl Bochum 1848

Sunnuntaina taas jatketaan ja mikäs sen hienompaa kuin sarjakärki Hsv on vastassa. Vieraspeli pelataan taas kannattajien pettymykseksi ilman katsojia. Maaottelutauko ollaan harjoiteltu tehokkaasti ja ryhmä on ollut tiiviisti yhdessä. Poikkeuksena maajoukkuepelaajat Maxim Leitsch, Ganvoula ja Lampropoulos.

Edellinen kotipeli oli joukkueelta hyvin epätasapainoinen, harvoin ollaan nähty Bochumin keskikentällä niin huonoa pallonhallintaa ja puolustamista mitä viimeksi nähtiin. Valmennus on varmasti miettinyt keskikentän palaamista kauden alemman pelaajan systeemiin, sillä yhden alemman pelaajan systeemi on ollut liian haavoittuvainen. Tauon jälkeen voi hyvinkin olla, että kokoonpanoon tulee muutoksia. Holtmannin odotetaan palaavan vasemmalle laitapelaajaksi.

Bochumin puolustus tulee olemaan kovilla Hsv:n hyökkääjien kanssa, sillä siellä on tehokaksikkona  entiset Bochumin pelaajat Terodde ja Wintzheimer. Terodde on kakkosen ehdotonta eliittiä, kun katsoo hänen maalimääriä. Tietenkin heiltä löytyy vaihdosta kolmaskin entinen meidän pelaaja Hinterseer. Topparimme Leitsch ja Lampropoulos saa  valmennukselta  erityislääkkeet näitä miehiä varten.

Seuraava peli on tärkeä Bochumille, voitolla noustaan kärjen tuntumaan ja siitä on hyvä jatkaa eteenpäin. Tappio tietää itseluottamukselle kovan kolauksen ja sillä tiputan suoraan keskikastin joukkueiden tasolle.

Arvio: 1-2

7.11.2020 Vfl Bochum 1848 vs Greuther Fürth

Lauantaina taas mennään omalla stadionilla ja muutamalla sadalla onnekkaalla katsojalla. Nyt punnitaan Bochumin kykyä, sillä molemmilla joukkueilla on kaksi voittoa alla. Voitolla pysytään kärkikolmikossa ja se antaisi uskoa Hsv: tulevaan haastoon.

Bochumin valmentaja Reis on jo pariin otteeseen yllättänyt aloitus kokoonpanolla, sitä tuskin tullaan lauantaina muuttamaan, koska voittoja on tullut. Novothny aloittaa kärjessä, edellisen ottelun avausmaalista odotetaan boostia, että onnistumisia tulee jatkossakin. Joukkueen tehomies Simon Zoller on varmasti kentällä ja toisella laidalla jatkaa Pantovic. Pantovic on tosin tuhlannut maalipaikkoja ja se voi tilastoja katsellessa aiheuttaa valmennuksella muutospaineita.

Keskikentällä Chibsah on syrjäyttänyt Zulj:n paikan ja näin tullaan lauantaina jatkavan. Losillan vaihtaminen Alkumetreillä saattoi johtua aikaisesta kortista ja hän palaa kokoonpanoon. 

Puolustuslinjalla jatkaa varmasti sama ryhmä, Soares, Gamboa, LampropOulussa ja Leitsch. Maalivahti Riemann on pelannut vuorenvarmasti ja edellisen pelin super torjunta nosti itseluottamuksen pilviin. Tämä laittaa vastustajan varmasti mietteliääksi.

Fürth on aloittanut kauden varsin tasaisin ja odotuksiin nähden hyvin. Edellisen ottelun Hannoverin päänahka oli kova suoritus ja sitä edellisen pelin Kiel voitto on nostanut itseluottamuksen korkealle. Lauantaina on kova peli tiedossa ja molemmat joukkueet haluaa pisteitä.

Arvio: 3-1

1.11.2020 Würzburger Kickers vs Vfl Bochum 1848

Sunnuntaina taas jatkuu Würzburgin vieraana, joka nousi viime kauden päätteeksi kolmosesta ylöspäin. Bochum otti viime pelistä rutiinivoiton Auesta, tosin Aue:n pelaajan ulosajo helpotti Bochumin tilannetta. Bochumin valmennus yllätti raadin kokoonpanollaan, jättämällä Ganvoulan ja Zulj:n vaihtopenkille. Tämä oli onnistunut ratkaisu, sillä kyseiset pelaajat tulivat vaihdosta ja tekivät ottelun ainoat maalit.

Bochumin puolustus tulee jatkamaan samalla kokoonpanolla. Se palasi taas omalle tasolleen ja laitapuolustajat Soares ja Gamboa osallistuivat vahvasti hyökkäyspelaamiseen. Lampropoulos ja Maxim Leitsch jatkavat toppareina.

Keskikentälle odotetaan Techen palaavan, koska valmennus tulee vaihtamaan puolustavamman pelaajan Eisfeldtin tilalle. Kapteeni Losilla ja Zulj palaa avaukseen. Hyökkääjistä Ganvoula, Zoller ja Pantovic ovat vahvimmat ehdokkaat avaukseen. Raati odottaisi Holtmannin palaavan pelaavaan kokoonpanoon, sillä hän on selkeä vahvistus joukkueelle.

Würzburger Kickersin kauden avausjakso on ollut vaikeaa. Joukkue on yhdellä pisteellä viimeisenä. Tosin joukkuetta voidaan puolustaa sillä, että vastustajat on ollut kakkosen kärkijoukkueita. Paineet seuraavaan otteluun on Würzburgerilla, sillä kaksi edellistä tappiota varmasti kaivaa pelaajien mieltä.

Arvio: 1-3

 

25.10.2020 Vfl Bochum 1848 vs Ergebirge Aue

Sunnuntain kotipeli pelataan sitten ilman katsojia. Saksassa on selkeät pelisäännöt koronan suhteen, jos tartuntamäärä osavaltion alueella ylittää 50/100000 ihmistä, niin katsojia ei oteta stadionille. Tämän takia yhdistyksen jäsenien matka tähän peliin myös peruuntui. 

Vfl Bochumin joukkue on harjoitellut viikon ja edellisen pelin pettymyksestä on varmasti päästy yli. Joukkueessa on varmasti käyty läpi hyökkäyspään ongelmia ja varmasti seuraavassa pelissä jotain muutoksia nähdään konkreettisesti. Ganvoulan maajoukkuematka näkyi selvästi miehen otteissa ja raati ihmettelee suunnattomasti kuinka hän pelasi viimeisen peliin kokonaan. Zoller on ainut hyökkääjä, joka on pelannut omalla tasollaan.

Bochumin puolustuksessa tuskin nähdään muutoksia. Linja tulee jatkamaan Soares, Gamboa, Lampropoulos ja Leitsch. Keskikentälle odotetaan hyökkäävämpää vaihtoehtoa, Losilla ja Tesche ei ole kyennyt saamaan hyökkääjille riittävästi tilanteita ja ylempi keskikenttä Zulj on jäänyt liian paljon tilanteissa yksin. Nostetaanko Losilla ylemmäksi ja Eisfeld tulee pelin rakentajaksi? Harmi, että Janelt päästettiin Bochumista pois.

Aue on aloittanut kauden vahvasti, niinkuin olemme jo monena vuonna nähneet. Vahva alkukausi on monesti pelastanut joukkueen putoamisesta. Joukkue on voittanut kaksi peliä ja yhden pelannut tasapelin. Eiköhän sunnuntaina tule kuitenkin se ensimmäinen tappio niille.

Arvio: 2-0

17.10.2020 Braunschweig vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina jatkuu Bochumin pelit Braunschweigin vieraana. Maaottelutauolla pelattiin yksi harjoitusottelu Arminia Bielefeldin kanssa. Ottelu päättyitasan 1-1. Bochumilla nähtiin uusia pelaajia ensimmäistä kertaa kentällä, kuten Rauman Chibsah ja Erhan Masovic. Aika näyttää pystyvätkö nämä kaverit raivaamaan itsensä kivikovaan Bochumin avaukseen.

Vfl Bochumilla oli toppari Lapropoulos Kreikan maajoukkueen mukana ja hyökkääjä Ganvoula Kongon maajoukkueen mukana. Heitä tuskin nähdään avauksessa lauantaina. Tämä voi avata paikan Masovicille. Laidoilla pelaa Gamboa ja Soares. Maxim Leitsch oli myös U21 maajoukkueen mukana, mutta hänet nähdään lauantaina avauksessa.

Bochumin hyökkäykseen palaa Holtmann kärsittyään pelikiellon. Simon Zoller tulee aloittamaan kärjessä vai olisiko Novothhy avauksessa? Keskikentällä nähdään Zulj, Tesche ja kapteeni Losilla.

Braunschweig on saanut kolmesta pelistä vain yhden pisteen. Lauantaina nähdään varmasti nälkäinen joukkue, joka haluaa saada Kauden ensimmäisen voiton. Mainittakoon, että Felix Kroos pelaa nykyään BraunschweigIssa.

Arvio: 1-2

2.10.2020 Vfl Bochum 1848 vs Vfl Osnabrück

Perjantaina Bochumiin tulee vieraaksi Osnabrück. Edellisessä kotipelissä oli yleisöä noin 5000 katsojaa, jotka pääsivät nauttimaan varsin erikoisesta tunnelmasta. Tälläistä tunnelmaa ei kuulema ole koskaan ole ollut. Seuraavan pelin harvat liput on myynnissä jäsenille ja viime kauden kausikorttilaisille. 

Bochum otti viime pelissä voiton Karlsruherilta, mutta pelin taso oli pettymys ja Holtmann joutui hyvin kyseenalaisella tuomiolla ulosajetuksi ja hän on varmuudella pois seuraavasta pelistä. Bochumin hyökkääjistä on Simon Zoller aloittanut kauden vahvasti, mutta muilta hyökkääjiltä tarvitaan tason nostoa. Danny Blum tulee Holtmannin tilalle avaukseen. Löytyisikö Ganvoulan paikalle uutta kärkipelaajaa? Bonga ei ole pystynyt vastaamaan haasteeseen.

Bochumin puolustuslinja tulee jatkamaan samana, jos Soares on tervehtynyt pienestä loukkaantumisesta, joka tuli viime pelissä. Bella-Kotchap tulee paikkaamaan, jos Soares ei pysty pelaamaan. 

Osnabrück on aloittanut kauden vahvasti ja on neljässä pisteessä ilman tappiota. Joukkue voitti edellisessä pelissä Hannoverin ja Fürthin kanssa pelasi kauden avauksessa tasan. Joukkueen kärkipelaaja Santos on tehnyt joukkueen kaikki maalit ja se on varmasti huomioitu myös Bochumin leirissä. 

Arvio: 2-0

27.9.2020 Karlsruher vs Vfl Bochum 1848

Taas mennään ja sunnuntaina ollaan Karlsruherin vieraana. Bochum lähtee peliin hienoisena ennakkosuosikkina, mutta kotijoukkue varmasti eri mieltä. Edellisen ottelun tasapeli on viikon kaivanut mieltä ja siitä varmasti on otettu opiksi, että peli ei ole voitettu ennen loppuvihellystä.

Valmennusryhmä on varmasti käynyt edellisen pelin jälkeen neuvonpitoa, miksi näin pääsi käymään ja oliko vaihdot oikein mietitty, sillä maalit syntyi heti pelaajavaihtojen jälkeen. Toinen maali oli tosin puolustukselta Lampropoulus ja Gamboan karmiva virhe, josta St Pauli pääsi tasoihin. Puolustuslinja tulee silti jatkamaan seuraavassa pelissä.

Bochumin uusista pelaajista Holtmann oli erittäin positiivinen yllätys. Hän pystyi haastamaan Paulin puolustajia ja pääsi hyviin tilantanteisiin hyökkäyspäässä. Zoller, Holtamann laidoilla ja Ganvoula kärjessä tulee aloittamaan sunnuntaina. Losilla, Tesche ja Zulj jatkavat keskikentän keskellä. Bochumin penkki on tälläkaudella erittäin hyvä ja kilpailu kokoonpanoon erittäin kova. Kausi on kuitenkin pitkä ja laajuutta tarvitaan, loukkaantumisia sekä pelikieltoja tulee kauden mittaan.

Karlsruher hävisi kauden avauksessa Hannoverille. Hannover oli joka osa-alueella vastustajaa edellä. Karlsruherin harjoitusottelut meni kuitenkin hyvin, joukkue pelasi varsin paljon pelejä, eikä tilastojen mukaan näissä tullut yhtään tappioita. Ehkä tämä antoi joukkueelle liian luottavaisen tunteen kauden ensimmäiseen sarjapeliin. 

Arvio: 0-2

21.9.2020 Vfl Bochum 1848 vs St Pauli

Kausi lähtee käyntiin kotipelillä St Paulia vastaan. Tänään tulleella aluehallinnon päätöksellä Bochumiin voidaan ottaa noin 5000 katsojaa. Ensimmäisen pelin lippuja on mahdollista ostaa viimekauden kausikorttilaiset etuoikeutettuna.

Vfl Bochum sai tehtyä harjoituskauden varsin terveenä, muutamia pelaajia joutui olemaan karanteenissa, mutta pääosin harjoituskausi on mennyt hyvin ja joukkue on iskussa kauden avaukseen. Uusia hankintoja on tullut hyvin maltillisesti, rahaa hankintoihin ei ole ollut ja ilmaissiirtoja on muutamia tullut. Unkarilainen Soma Novothny ja Tarsis Bonga on tullut hyökkäykseen. Novothny ei ole ehtinyt pelata harjoituspeleisä, joten hän on täysi arvoitus raadille. Bonga on vielä jäänyt Ganvoulan varjoon ja ensimmäisissä peleissä häntä tuskin nähdään avauksessa. Herbert Bockhorn hankittiin puolustukseen, mutta harjoituspeleissä häntäkään ei nähty.

Vfl Bochum lähtee kauteen vahvasti viimekauden pelaajilla. Joukkueen avaus tulee olemaan hyvin pitkälle, mitä jo kesällä nähtiin. Ganvoula ja Zoller hyökkääjinä, keskikenttä Tesche, Zulj, Janelt, Eisfeld, Pantovic, Weiland, laitapuolustaja Gamboa ja Soares sekä topparit Lampropoulos ja Leitsch muodostavat hyvin pitkälle joukkueen avauskokoonpanon kauden ensimmäisissä peleissä. 

Harjoituskaudella pelattiin poikkeuksellisesti maltillisesti pelejä ja niihin oli selkeästi haettu laadukkaita vastustajia. Perinteisiä hyväntekeväisyysotteluita alasarjajoukkueita vastaan ei Koronan vuoksi pelattu. Fortuna Düsseldorf, Schalke ja Kölnille hävittiin, mutta Dortmundin ylpeys voitettiin. Kolmosen Uerdingenin kanssa oli tasapeli. Usko uuteen kauteen on kova ja siitä lähdetään, että keväällä taistellaan kärkipaikoista.

St Paulin joukkue on uudistunut viime kaudesta. Joukkueeseen on tullut monia uusia pelaajia, mutta harjoituskaudien tulokset ei vaikuta kovinkaan mairittelevilta. St Pauli on aina ollut Bochumille vaikea vastustaja ja odotettavissa on tasainen kauden avaus.

Arvio: 1-0

28.6.2020 Hannover vs Vfl Bochum 1848

Kauden viimeinen peli pelataan Hannoverissa ensi sunnuntaina. Viimeisellä kierroksella pelataan sijoituksista. Putoajat on kutakuinkin selvät, siellä tarvitaan suurempaa kuin ihmettä, että maaleja tulisi niin paljon, että tilanteet muuttuisi. Suorat nousijat on myös selvillä, jos Stuttgart ei hölmöile viimeisessä pelissä. Heidenheim ja Hsv taistelee nousukarsintapaikasta. 

Bochum taistelee vielä sijasta viisi, joka on voitolla vielä mahdollista, jos Darmstadt häviää oman pelinsä. Hannover on pisteen Bochumin takana, joten tasapelillä Hannover jää taakse. Tasapelillä voi sijoitukset vaihdella sillä takana on parin pisteen päässä useita.

Kausi on ollut todella pitkä Koronaepidemian vuoksi, mutta se saadaan kuitenkin maaliin asti ja se on hyvä. Toivottavasti seurojen talous saadaan TV rahoilla paremmaksi, kun kausi vietiin väkisin loppuun. Bochumin tilanne on ollut taloudellisesti tukala, mutta toivotaan, että noustaan viidenneksi ja saadaan maksimaalinen TV-raha sillä sijoituksella.

Bochum lähtee tosissaan pelaamaan voitosta. Joukkueesta lähtee useita pelaajia ensi kaudeksi, mutta joukkueen tappioton putki on ollut sitä luokkaa, ettei sitä haluta päättää tappioon. Puolustuspää tulee pysymään edellisen pelin kaltaisena ja Lampropoulus ja Souares pelaavat viimeisen pelinsä Bochumin paidassa. 

Hyökkääjät on vielä arvoituksia, mutta Wintzheimer pelaa kärjessä, laidoilla Weilandt ja Osei-Tutu, joka myös on jättämässä seuran. Keskikentällä Losilla, Eisfeld ja Tesche ovat todennäköisesti avauksessa.

Hannoverin kausi on ollut pettymys ja heidän odotukset on ollut nousta ykköseen ensi kaudeksi. Heillä panokset on marginaaliset ja joukkue tulee varmasti uusiutumaan ensi kaudeksi. Bochum tulee voittamaan pelin.

Arvio: 1-3

21.6.2020 VfL Bochum 1848 vs Greuther Fürth

Raskaan kauden jälkeen viimeinen kotiottelu pelataan sunnuntaina. Valitettavasti fanit eivät pääse katsomoon, mutta varmasti jotain tapahtumia on stadionin ulkopuolella. Bochumin pelit on ollut loistavia ja varmasti fanit haluaa juhlia tätä viimeistä kotiottelua.

Bochumin tappiottomasta jaksosta täytyy kiittää maalivahti Riemannia sekö toppareita Leitch ja Lampropoulusta. Tämän toppariparin aikana ei ole joukkue hävinnyt kertaakaan ja joukkueen itseluottamus on kasvanut hyvän puolustuksen myötä. Maalivahti Rieman on kaikissa otteluista ottanut pari supertorjuntaa kiinni ja hän on ruoskinut joukkuetta menestykseen.

Hyökkäyspäähän tulee muutoksia, Pantovic on pelikiellon takia poissa kokoonpanosta. Ganvoulan ja Blumin pelaamisesta ei raadilta ole tietoa. Wintscheimer jatkaa kärjessä, Osei-Tutu ja Weilandt pelaavat laidoilla. Keskikentällä aloitti hieman yllättäin Janelt, Tesche ja Eisfeld, mutta on hyvin todennäköistä, että Robert Zujl ottaa Teschen paikan. 

Greuther Fürth on pelannut hyvän kauden. Joukkue taistelee Bochumin kanssa sijoituksista ja varmasti on odotettavissa tiukka peli.Fürthin paras maalin tekijä on Ruotsalainen Hrgota. Bochumin puolusta Gamboa tuli pelaamaan tätä vastaan ja tekee Hrgotan aseettomaksi.

Arvio: 2-0

17.6.2020 Ergebirge Aue vs Vfl Bochum 1848

Tiukka pelirytmi jatkuu keskiviikkona Aue:n vieraana. Vfl Bochum pelaa vielä tärkeistä pisteistä ja jokaisella pelillä on vielä merkitystä. Joukkueella on vielä mahdollista nousta viidenneksi.

Bochum on pelannut käsittämättömän hyvin korona tauon jälkeen. Joukkue on kuntopörssin ykkönen. Yhdeksän tappiotonta peliä kertoo sen, että joukkue on kevätkierroksella mennyt eteenpäin ja on lunastanut odotuksia mitä jo odotettiin ennen kauteen lähtöä. Sarja on ollut poikkeuksellisen tasainen ja putoamista vastaan taistelee vielä monta joukkuetta. Nousukamppailu on nyt neljän kauppaa, Heidenheim on kiusaamsa isompiaan.

Ganvoula puuttui edellisestä kokoonpanosta ja Wintzheimer kiitti avauksesta ja teki maalin. Hän tulee jatkamaan keskiviikkona kärjessä vahvoilla esityksillä. Pantovic ja Osei-Tutu jatkaa laidoilla. Robert Zujl on ollut todella hyvä keskikentän pohjalla ja on ollut kentän kuningas jo monessa pelissä. Hän on erittäin hyvä hankinta Bochumille.

Ergebirge Aue:lla on ollut raskas jakso. Joukkue on neljästä pelistä hävinnyt kolme. Hyvän syyskauden jälkeen joukkueen tahti on hiipunut, mutta sarjapaikka on kutakuinkin varma. Bochum kuitenkin hakee pisteet kotiin.

Arvio: 0-2

13.6.2020 Vfl Osnabruck vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina alkaa Bochumin kahden ottelun vieraspelikiertue, ensin Osnabruck ja sen jälkeen keskiviikkona Erzgebirge Aue. Vieraspeleillä ei ole koronatauon jälkeen ollut kauheasti merkitystä, sillä vieraissa on kaikenkaikkeaan otettu enemmän pisteitä. Hotellin vaihtaminen tekee pääkopalle hyvää ja onhan se selvä viimeiset viikot on kaikille joukkueille vaikeita, sillä hotellikuolema ja karanteenit tulee vaikuttamaan sitä enemmän mitä pidemmälle mennään.

Vfl Bochumilla on kahdeksan ottelun tappioton putki ja viimeinen ottelu oli varmasti joukkueelle helpottava, vaikka sarjapaikka ei vielä teorissa ole varma, mutta ero häntään on jo helpottava. Tästä eteenpäin pelataan tärkeistä sijoituksista ja mitä parempi sijoitus, tulee tv- rahoja sitä enemmän.

Bochumin vahva puolustus tulee jatkamaan seuraavassakin pelissä. Gamboa ja Soares on nostaneet tasoa todella paljon näissä viimeisissä peleissä ja sitä tarvitaan. Yllätyskortti Lampropoulos ja nuori Maxim Leitsch toppareina ovat olleet joukkueen tukipilareina. Tammikuun hankinta Zujl on ottanut keskikentän haltuun joka pelissä missä on tammikuun jälkeen pelannut. Edellisen pelin maali toivottavasti tuo entistä enemmän itseluottamusta. 

Viimekauden nousijajoukkue on pelannut ihan hyvän kauden. Syksy oli tosin huomattavasti parempi kuin tämä rikkonainen kevät. Keväällä on enemmän tasapelejä ja tappioita kuin voittoja. Joukkueen paras maalintekijä Alvarez Marcos palaa kokoonpanoon ja hänet pitää kurissa.

Arvio: 1-3

5.6.2020 Vfl Bochum 1848 vs St Pauli

Perjantaina taistellaan pisteistä St Paulia vastaan. Viikko on saatu huilata edellisestä pelistä ja edellisen pelin väsymystä tuskin näkyy jaloissa. Ottelu kannattaa ehdottomasti katsoa TV:stä.

Vfl Bochumilla on tullut loukkaantumisia hyökkääjille. Zoller ja Blum ovat edelleen sairaslomalla ja tuskin pelaavat. Osei-Tutu sai edellisessä pelissä kipeää ja hänenkin pelaaminen on vaakalaudalla. Ganvoula on todennäköisesti avauksessa ja hyvän lisän hyökkäyksiin antaisi Wintzheimer, joTA kannattaisi kokeilla laitahyökkääjänä.

Toppariosasto jatkaa ja Gamboa palaa laitapuolustajaksi.Audilla oli edellisessä ottelussa jäänyt huomaamatta Gamboan korttitilin täyttyminen, joten edellisessä pelissä häntä ei nähty. Maalivahti Riemann on ollut erittäin hyvässä iskussa edellisissä peleissä. Hän on pitänyt joukkuetta pystyssä heikkoina hetkinä onnistuneilla torjunnoilla. Toivotaan, että supertorjunnat jatkuu.

St Pauli on pisteen Bochumin jäljessä. Joukkue on pelannut tauon jälkeen vaisusti. Pari tasapeliä, voitto ja tappio. Meidän entinen kärkipelaaja Diamantakos on tehnyt joitain maaleja, mutta tuskin tulee aiheuttamaan harmia Bochumin puolustajille. 

Arvio: 2-0

30.5.2020 Nurnberg vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochum otti hienon voiton Kielista ja sarjapaikan säilyttäminen on entistä lähempänä. Aikaisemmilla kausilla on keskimäärin 36 pistettä riittänyt sarjapaikan säilyttämiseen, mutta tämä kausi on äärimmäisen tasainen, jolloin 38-39 pisteellä sarjapaikka pysyy. Tiukka ottelutahti jatkuu lauantaina Nurnbergin vieraana.

Bochum kärsii tällähetkellä hyökkääjien luokkaantumisista, joista Zoller on viimeisin loukkaantunut pelaaja. Polvivamman takia hän oli Kiel pelistä poissa ja jatkosta ei ole tietoa. Danny Blum on myös todennäköisesti vielä poissa.  Onneksi "käsivammainen" Ganvoula on pysynyt ehjin nahoin. Osei-Tutu jatkaa todennäköisesti laitahyökkääjänä, vaikka hän on aikaisemmin pelannut laitapuolustajan paikalla.

Bochumin toppariosastolla jatkaa tuorein Kreikkalainen hankinta Lampropoulus ja pitkästä loukkaantumisesta kärsinyt nuori Maxim Leitsch. Maxim pelannut hyvin ennakkoluulottomasti ja on murtautunut vahvasti loppukauden avaukseen. Gamboa ja Suoares jatkaa laitapuolustajina. Keskikentän pelinrakentajana on viime peleissä ollut Robert Zujl.

Nurbergin kausi on ollut joukkueelle varmasti pettymys, joukkue keikkuu putoamisviivan lähellä. Joukku pelasi edelliskauden kuitenkin ykköstä. Tosin tämä hissiongelma on jo nähty hyvin monen seuran kohdalla jo aiemminkin. Joukkue on kuitenkin taistellut viimeisissä peleissä hyvin, vaikka tasapeleihin ne ovat jääneet. Edellinen peli varmasti nosti itseluottamusta joukkueessa, kun sen sai ottelun lisäajan viimeisellä minuutilla tasoitettua pelin Regensburga vastaan. 

Arvio: 0-1

27.5.2020 Vfl Bochum 1848 vs Kiel

Pelitahti kovenee, keskiviikkona ja lauantaina on taas pelit. Holstein Kiel tulee keskiviikkona Bochumin vierailulle. Se kenen fysiikka kestää kolmen ottelun viikkoja, tulee olemaan vahvoilla.

Vfl Bochumin Karlsruher vierailu toi vain yhden pisteen ja häntäjoukkuueet hengittää kovastikin niskaan. Putoamiskamppailussa on vielä kymmenen joukkuetta mukana ja jokaisesta pisteestä taistelu on kovaa. Edellinen otttelu oli pelillisesti selvää Bochumin hallintaa, mutta maalinteko oli tälläkertaa haasteellista.

Bochumin hyökkäyspäähän kaivataan lisää variaatiota. Joukkue halvaantuu liian usein, jos Ganvoula ei tee maaleja. Danny Blumin (9 maalia) poissaolo on kova menetys joukkueen hyökkäyspeliin. Valmenta Reis on luottanut taas samaan kokoonpanoon ja on käyttänyt vain kolmea vaihtopelaajaa. Ehkä nyt olisi jo aika ottaa taktiseksi variaatioksi viiden vaihdon taktiikka, sillä seuraavissa peleissä tarvitaan ennenkaikkea tuoreita jalkoja, jolla puudutetaan vastustajat.

Holstein Kiel varmisti edellisessä pelissä sarjapaikan, ottamalla voiton Stuttgartista. Kiel on aina ollut vaikea vastustaja Bochumille, mutta nyt on aika kääntää tämä asetelma. Kiel tulee todennäköisesti huonommalla asenteella seuraavaan peliin ja siihen on Bochumin iskettävä. Raati odottaa, että valmentaja Reis ottaa takataskusta uudet keinot käyttöön.

Arvio: 3-1

24.5.2020 Karlsruher vs Vfl Bochum 1848

Sunnuntaina pelataan kuuden pisteen ottelu Karlsruherin vieraana. Karlsruher on neljä pistettä Bochumin perässä ja se on putoamisviivan alapuolella. Tiukka jännitysnäytelmä taas on tulossa.

Vfl Bochum pelasi Heidenheimia vastaan ennakkoluulottomasti ja olosuhteisiin nähden kypsän pelin. Vastustajan maalipaikat jäi vähiin ja omat paikat hyödynnettiin tehokkaasti. Ennenkaikkea maalintekeminen onnistui laajalla rintamalla.

Tämän viikon harjoituksista on jaettu vähän tietoa. Maalivahti Riemann pelasi jo edellisessä ottelussa ennakkotiedoista poiketen, joten oletettavasti ykkösmaalivahdilla jatketaan. Ganvoula tulee aloittamaan kärjessä ja laidalla on Zoller. Palaako Blum kokoonpnoon se tiedetään viimeistään ennen ottelua.

Bochumin Kreikkalainen toppari Lampropoulus pelasi uransa toisen pelin puolustuksessa. Kreikkalaiseen tapaan korttitili ehtii vielä ylittyä näissä kauden loppupeleissä, mutta silti hänen suoritus oli pelillisesti erittäin hyvä.

Karslruher voitti Darmstadtin edellisessä ottelussa ja taistelee kovasti putoamista vastaan. Viimeisissä neljässä keskinäisessä ottelussa on päädytty tasapeliin, joten nyt on Bochumilla näytön paikka.

Arvio: 1-2

16.5.2020 Vfl Bochum 1848 vs Heidenheim

Kappas, otteluennakko onkin kirjoitettu jo maaliskuussa pari kuukautta sitten. Peliä ei silloin pelattu, mutta lauantaina on uusi yritys. Ottelut pelataan edelleen tyhjille katsomoille ja yritetään saada sarja väkisin päätökseen.

Jokainen fani on odottanut kauden jatkumista ja uhkakuvat seurojen konkursseista on aiheuttanut pahaa mieltä. TV rahat jäi osittain saamatta ja seurojen budjetit on vahvasti laskettu näihin rahoihin. Se, että onko sarjan jatkumisessa mitään järkeä, voidaan olla montaa mieltä. Joku voi kysyä, onko säännöt kaikille seuroille samat? Ei ole. Dresdenin joukkue laitettiin 14 vrk karanteeniin, vaikka Bundesliigan ohjeistus on, että vain positiivisen näytteen antaneet laitetaan karanteeniin. Saksassa osavaltion terveysviranomaisten ohjeet menee Dfl:n ohjeiden edelle. Sama koskee joukkueharjoituksia. Toiset joukkueet ovat saaneet harjoitella pari viikkoa normaalisti ja toisessa osavaltiossa on vasta viikko saatu treenata normaalisti. 

Pelaajilla on varmasti kova into päästä pelaamaan. vfl Bochum on pitänyt pienryhmä harjoituksia jo kuukauden päivät, mutta varsinaisia kontaktiharjoituksia reilun viikon ajan. Harjoitukset ovat olleet täysin suljettuja ja niistä on lehdistöllekin annettu varsin vähän tietoa. Vaikea on ennustaa miten pelit lähtee kulkemaan. Maalivahti Riemann on todennäköisesti pois lauantain pelistä polvivamman vuoksi ja se on tietenkin iso takaisku. Toppari Saulo Decarli on myös poissa ja syy on erittäin huolestuttava, Infection! 

Lauantaina pelataan jokatapauksessa ja Bochum tulee pelin voittamaan

 

Arvio: 3-2

 

14.3.2020 Vfl Bochum 1848 vs Heidenheim

Vfl Bochum pelaa lauantaina Heidenheimia vastaan kotona, mutta ilman yleisöä. Coronavirus pysäyttää urheilutapahtumia myös Saksassa. Viikonlopun kierros pelataan tyhjille katsomoile. Se mitä jatkossa tapahtuu, ei voi kuin arvailla.

Edellinen peli Darmstadtissa pelattiin tasan. Pisteet on ollut todella tiukassa ja sarjan tasaisuus on peloittavan vaarallinen, vain 4 pistettä karsinta- ja putoamisviivaan. Sijat 9-15 on neljän pisteen sisällä.

Seuraavassa pelissä ei saa peruutella ja hyökkäyksiin täytyy panostaa. Ganvoulan vire on laskenut edellisissä peleissä, joten ehkä siinä olisi muutoksen paikka. Weilandt tai Wintzheimer on vaihtoehdot. 

Heidenheim on sarjassa neljäntenä ja pelannut hyvän kauden. Juokkue taistelee myös noususta Bundesliigaan vielä, joten vaikea peli Bochumille tiedossa. Syksyllä Bochum otti kuitenkin täydet pisteet.

Arvio: 3-2

7.3.2020 Darmstadt vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochum matkaa lauantaina Darmstatdtin vieroaisi. Sunnuntain pettymykset on toivottavasti unohdettu, sillä pisteitä tarvitaan. Darmstadt on erittäin vaikea vastustaja, se on viimeksi hävinnyt 1 joulukuuta 2019 Bielefeldille.

Danny Blum onnistui edellisessä pelissä maalinteossa hattutempun arvoisesti, toivottavasti maalitahti jatkuisi lauantaina. Ganvoula oli taas edellisessä pelissä kadoksissa, joten hänEn täytyy petrata, että saa jatkaa ykköskärkenä. Wintscheimer varmasti odottaa näyttöpaikan Ganvoulan takana.

Edellinen ottelu menetettiin vastustajan viimehetken rankkareilla. Kaksi pilkkua vihellettiin käsivirheestä, jotka tarkastettiin Varilla. Näistä pitää ottaa opiksi, sillä vastustaja osasi hakea keskityspalloilla näitä virheitä. Käsivirheet on tullut jäädäkseen var aikana ja eri joukkueet ovat alkaneet käyttämään tätä hyväksi.

Darmstadt on pelannut jo pitkään hyvin. Neljä viimeistä peliä voittoja ja tosiaan edellinen tappio on niinkin kaukaa kuin joulukuun alusta. Todella vaikea vastustaja tiedossa, mutta ei kuitenkaan mahdoton voitettaviksi.

Arvio: 1-2

1.3.2020 Vfl Bochum 1848 vs Sandhausen 

Vfl Bochum pelaa sunnuntaina taas tärkeistä pisteistä tasavahvaa Sandhausenia vastaan. Joukkueen välisessä kohtaamisessa Sandhausen on pisteen edellä ja Bochum nousee voitolla ohi sarjataulukossa. 

Bochum tulee jatkamaan samalla kokoonpanolla kuin edellisessä pelissä, paitsi Ganvoula, joukkueen paras maalintekijä tulee avaukseen. Todennäköisesti joukkue lähtee pelaamaan puolustuksen kautta, kuten joulu Tauon jälkeen ollaan pelattu. Vastahyökkäyksillä yritetään ratkoa peliä ja suoraviivaisUlla hyökkäyksillä.

Bochumin puolustus on tälläkaudella ollut se suurin kysymysmerkki ja siellä tulee liikaa henkilökohtaisia virheitä. Pienikokoiset laitapuolustajat Gamboa ja Soares taistelee hyvin, mutta liian usein he innostuvat hyökkäämään ja pallonmenetykseen jälkitilanteista tulee varoituksia. Todennäköisesti molempien korttitilit on kohta täynnä. Toppareista Maxim Leitsch on vakiinnuttanut paikan. Pitkän pelaamattomuuden takia hänen pelinsä näytti kankealta, mutta pari viimeistä ottelua on ollut huomattavasti parempaa.

Sandhausenilla on ollut viime peleissä vaikeaa, neljä viimeistä peliä on tappioita. Joukkue tulee varmasti motivoituneina seuraavaan peliin ja he haluavat taistella pisteistä viimeiseen asti. Toisaalta Bochum on ollut paremmassa iskussa ja voitto tulee varmasti.

Arvio: 2-0

22.2.2020 Dynamo Dresden vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina on Bochumilla kuuden pisteen ottelu Dresdenin vastaan. Vierasottelu on erittäin tärkeä sillä sarjan häntäjuokkeelle ei saa hävitä. Dresden majailee sarjan hännillä viisi pistettä Bochumin perässä.

Bochum ei saanut sarjan kärkijoukkueilta pistettäkään. Viimeinen peli ratkesi typerään henkilökohtaiseen virheeseen ja pisteet menetettiin. Joukkueen puolustuspelaaminen on ollut koetuksella tällä kaudella. Henkilökohtaiset virheet on maksanut liian monta pistettä.

Lauantaina lähdetään samalla kokoonpanolla otteluun kuin Stuttgartin vastaan. Ganvoula, Zoller ja Weilandt hyökkääjinä, keskikentällä Losilla ja Tesche. Puolustajat Gamboa,Soares, Leitsch ja Decarli Sekä tietenkin Riemann maalissa. 

Dresdenin kausi on ollut myös yllättävän vaikea. Seura vaihtoi valmentajan loppusyksystä, mutta pisteet on ollut silti tiukassa. Erittäin tiukka ottelu on tulevana lauantaina tiedossa.

Arvio: 0-1

17.2.2020 Vfl Bochum 1848 vs Stuttgart

Vfl Bochum pelaa yllättäen maanantaina suurseura Stuttgartia vastaan. Stuttgart ei välttämättä tuo tupaa täyteen Bochumissa, mutta yleisöä varmasti riittää. Bochum tarvitsee pisteitä edelleen, sillä sarja on erittäin tasainen. 

Toivottavasti valmentaja Reis antaa joukkueen pelata, joukkuetta on kolmessa viime pelissä kahlittu puolustuspelaamiseen. Liika puolustaminen on vienyt tehoja hyökkäyksestä ja maalipaikat ovat vähentyneet huomattavasti. Ganvoula, Zoller ja Weilandt jatkaa hyökkäyksessä.

Losilla, Tesche ja Zulj jatkvat keskikentällä, puolustus Soares ja Gamboa laitapuolustajina. Topparikaksikko on taas kysymysmerkki, ne ovat vaihdelleet jokaisessa viime ottelussa. Maxim Leitsch oli hieman yllättäen viime pelissä kentällä. Leitsch ei Ole pelannut kuin kahdessa pelissä tälläkaudella, tämä laittaa raadille pohdintaa.

Stuttgart on pelannut viimeaikoina voitosta voittoon. Joukku on sarjassa kolmantena ja mersu haluaa joukkueen nousevan. Mario Comez on viime peleissä ollut joukkueen tehokkain maalintekijä, yllättäen. Stuttgart voitti syksyn pelin, mutta nyt Bochum lyö vastaan. 

Arvio: 2-1

9.1.2020 Wehen vs VfL Bochum 1848

Sunnuntaina pelataan Wehenin vieraana kuudesta pisteestä. Molemmat joukkueet taistelevat tiukasti pisteistä ja pelaavat tosissaan putoamista vastaan.

Bochumin suurimmat ongelmat on tälläkaudella ollut puolustuspelaamisessa. Tähän kauteen tuli uusia puolustuspelaajia, mutta valitettavasti heidän näytöt ovat jääneet vaisuksi. Pelaajia on vaihdettu, mutta onnistumiset on ollut vähissä. Nyt on pelaajilla näytön paikat, sillä epäonnistumisiin ei enää varaa ole.

Hyökkäyspään ongelmat ovat juontaneet puolustuksen ongelmista. Ganvoula on ollut tehokas, mutta hänen varaan on jouduttu liian paljon. Nyt tarvitaan Losillalta,Weilandtilta ja Zollerilta venymistä. Maalivahti Riemann palaa sunnuntaina kokoonpanoon.

Wehen Wiesbaden on pelannut odotuksiin nähden hyvin, mutta pisteet heilläkin on ollut tiukassa. Bochumilla on sunnuntaina tiukat paikat,mutta luottoa vielä löytyy. Yhdistys vahvasti mukana sunnuntaina.

Arvio: 0-2

3.2.2020 Vfl Bochum 1848 vs HSV 

Maanantaina vieraaksi tulee HSV Hampurista, mielenkiintoa Suomalaisittain lisää Pohjanpalon vierailu Ruhrstadionilla. Bochum pelaa tärkeistä pisteistä, sillä puamisviiva on uhkaavan lähellä.

Edelliseen otteluun Bochum lähti puolustavalla kokoonpanolla, mutta maanantaina odotetaan hyökkäysvoittoista peliä. Ganvoula on edelleen kärjessä ja Zoller palaa todennäköisesti avaukseen. Maalipaikat oli edellisessä ottelussa vähissä, joten valmennus varmasti reagoi lisäämällä hyökkäykseen voimaa ja palaa pelisysteemissä vanhaan.

Maalivahti Riemann on sivussa ottelussa pelikiellon takia. Patrick Drewes saa vihdoin näyttöpaikan Bochumin maalilla, toivottavasti hän saa onnistumisen ja sitä kautta mahdollisuuden avaukseen. 

Hsv on sarjassa kolmantena ja haluaa ehdottomasti nousta takaisin ykköseen. Joel Pohjanpalo siirtyi lainalla Hsv:hen juuri tammikuussa. Peliaika on todennäköisesti tiukassa, sillä edellisessä ottelussa 4 muuta hyökkääjä pelaajaa teki maalit. Hinterseer palaa vanhalle kotiareenalla ja on varmasti avauksessa. Bochumille tulee tiukka ilta, mutta pisteet on jäätävä kotijoukkueelle.

Arvio: 1-0

28.1.2020 Bielefeld vs Vfl Bochum 1848

Pitkä talvitauko on vihdoin ohi ja Espanjan leiri pidetty. Kausi jatkuu kaupungissa jota ei oikeasti ole edes olemassa, lainaten Bochum kannattajia. Tammikuun siirtoikkunassa Bochumiin tuli yksi uusi pelaaja Itävaltalainen 27v Robert Zulj Union Berliinistä. Viime kaudella Zulj pelasi lähes kaikki pelit, mutta tällä kaudella otteluita tuli vain kaksi kappaletta. Mielenkiinnolla odotetaan hyökkääjäpelaajan debyyttiä Bochumin paidassa.

Vfl Bochumin leiritys meni joukkueen valmentajan mukaan onnistuneesti, kome harjoitusottelua yksi tasuri ja pari voittoa antoi uskoa taas tulevaan. Viimeisin voitto Krefeldin joukkueesta tänään 2-0.

Harjoitusotteluissa kokoonpanot vaihtelivat runsaasti ja monenlaisia kokeiluja oli nähtävissä. Seuraava avauskokoonpano tulee luultavasti olemaan syksyn kaltainen. Topparipariin voi tulla muutoksia, sillä Patrik Fabian pelasi monessa pelissä. Ganvoula tulee olemaan kärkipelaajana, kuten ennenkin.

Bielefeld on sarjan kärkijoukkue, joten odotettavissa on vaikea vastustaja. Joukkue pelaa tälläkaudella noususta ja se ei yllättänyt raatia ollenkaan, sillä joukkueen runko on pysynyt jo useamman vuoden lähes samana. Nyt on Bochumilla todellinen näytön paikka, sillä viimeinen voitto on Shüco areenalta vuodelta 2013.

Arvio: 1-2

22.12.2019 Vfl Bochum 1848 vs Regensburg 

Tämän vuoden viimeinen ottelu pelataan sunnuntaina Regensburgia vastaan Ruhrstadionilla. Tärkeä peli Bochumille, sillä pisteitä tarvitaan lähdettäessä kevätkierrokselle. Kevätkierrokselta pitää saada enemmän pisteitä kuin mitä syksystä ollaan saatu.

Edellisessä pelissä valmentaja Ries teki yllättävän muutoksen pelisysteemiin, laittamalla kaksi kärkipelaajaa avaukseen. Ensimmäisellä puoliajalla homma toimi, mutta toisella puoliajalla keskikenttä väsähti totaalisesti ja siikä oli lähellä käydä huonosti. Sunnuntaina palataan perinteiseen Ganvoulan yhden kärkipelaajan systeemin ja keskikentällä nähdään kaksi alempaa pelaajaa. 

Regensburg on aina ollut vaikea vastustaja ja tilastot osoittaa karua kieltä. Tappioita ja tasapelejä on huomattavasti enemmän kuin voittoja vuosien saatossa. Kauden ensimmäinen peli hävittiin Regensburgille ja nyt on revanssin aika. Lähtökohdat on kuitenkin eri, sillä Bochumin valmentajahan vaihtui kauden aikaisessa vaiheessa. Tämä vuosi lopetetaan toiseen peräkkäiseen kotivoittoon.

Arvio: 2-1

13.12.2019 Vfl Bochum 1848 vs Hannover

Syyskierroksen viimeisessä pelissä kohdataan Hannover. Edellisen pelin tappio kaivaa Bochumin kannattajien mieltä, mutta voitto tästä antaisi taas enemmän uskoa kevääseen. Perjantaipeli ja Hannover tuo varmasti lehtereille tavallista enempi katsojia.

Losillan poissaolo viimeisestä pelistä oli iso menetys. Toivottavasti hän palaa kokoonpanoon, sillä kapteenin johtajuutta tarvitaan keskikentällä ja ennenkaikkea puolustuspelaamiseen. Muuten puolustuslinja tulee olemaan sama, toppariosastolla Lorenz saattaa palata avaukseen.

Hyökkäyspäähän tarvitaan Ganvoulalle enemmän tukea. Todennäköisesti kotiotteluun lähdetään hyökkäysvoittoisella kokoonpanolla ja Zoller tulee edellisestä pelistä poiketen avaukseen.

Hannoverilla on ollut huono kauden aloitus. Hannover tippui viimekauden jälkeen 1 Bundesliigasta kakkoseen. Ilmeisesti seuran kanssaan on tullut iso lovi ja joukkue on heikentynyt viimekaudesta entisestään. Hannoverilla on kuitenkin kaksi voittoa alla, joten tasaväkinen vääntö on tiedossa.

Arvio: 2-0

7.12.2019 Greuther Fürth vs Vfl Bochum 1848

No niin, viime lauantain jälkeen metsästetään uutta päänahkaa. Seuraavana vuorossa Greuther Fürth. Bochumin otteet on vahvistunut ja syksyn kahdesta viimeisestä pelistä on odotettavissa hyviä tuloksia.

Edellisen pelin pallonhallinta oli selkeästi Bochumin ja siitä joukkue tulee jatkamaan. Bochum puolustuspelaaminen on ollut paremmin tasapainossa ja ennenkaikkea puolustaminen tapahtuu eteenpäin ja hyökkääjät saavat hyviä riistoja. Bochumin selkeä vahvuus löytyy myös vaihtopenkiltä, sillä pelaajia on tervehtynyt ja sieltä löytyy laajuutta.

Edellisessä pelissä Ganvoula ei tehnyt maaleja, joten seuraavassa jo onnistuu. Bochumilta on löytynyt viime peleissä maalintekoon laajuutta. Raati odottaa Weilandtin paluuta avaukseen ja hänelle toivotaan onnistumista, hän tulee olemaan tärkeä pelaaja joukkueelle kun kevät koittaa.

Greuther Fürth aloitti kauden hyvin, mutta viimeiset pelit on mennyt tappioiden ja tasapeliin merkeissä. Ottelusta odotetaan tasaista vääntöä, mutta Bochum hoitaa.

Arvio: 1-2

30.11.2019 Vfl Bochum 1848 vs Ergebirge Aue

Lauantaina jatketaan kotiottelulla Aue:a vastaan. Bochum on ollut taas tasapelikierteessä viimeisissä peleissä, joten nyt se on käännettävä voitoksi. 

Puolustuslinjaan on tervehtynyt Gamboa, mutta takapakkia viikon harjoituksista on tullut Weilandtin loukkaantumisesta. Hyökkääjistä on edelleen pois Bapoh ja Meier. Ganvoula on taas isoissa saappaissa ja maaleja odotetaan. 

Bochumin hyökkääjien maalinteko on liian paljon Ganvoulan vastuulla. Nyt odotetaan Blumilta, Leeltä, Zollerilta sekä Losillata maaleja. Korealaisen Leen maalitili näyttää kokonaan nollaa, vaikka maalipaikkoja hänellä on ollut. 

Ergebirge Aue on pelannut pirteän syykauden. Joukkueella on jo 23 pistettä ja on sarjassa neljäntenä. Aue on ollut perinteinen häntäjoukkue, joten raati ei usko syyslennon jatkuvan. Bochum tulee kääntämään tasapelikierteen voitoiksi. Yhdistyksen porukkaa on lauantaina katsomossa.

Arvio: 3-1

 

22.11.2019 Vfl Bochum 1848 vs Vfl Osnabrück

Maaottelutauon jälkeen palataan normaaliin arkirytmiin ja sarja jatkuu perjantaina kotistadionilla. Nousijajoukkue Osnabrück saapuu vieraaksi.

Vfl Bochumin maaottelutauko on mennyt harjoitellen. Harjoitusottelu Viktoria Kölniä vastaan pelattiin reilu viikko sitten, peli päättyi tasan 2-2. Mainittakoon tästä pelistä, että Maxim Leitsch oli pelaamassa pitkän loukkaantumisen jälkeen. Puolustuspään pelaajista Gamboa on edelleen loukkaantunut.

Bochumin hyökkääjistä Ganvoulan hyvä alkukausi on palkittu myös maaottelukutsulla. Ganvoula pelasi Kongon maajoukkueessa kahdessa pelissä Senegalia ja Guinea-Bissauta vastaan, joista jälkimmäisessä teki maalin ja syötti toisen. Toivotaan, että hän on palannut joukkueen mukaan ja maalitehtailu jatkuu myös Bochumin riveissä.

Vfl Osnabrück on aloittanut kauden nousijajoukkueille tyypillisesti, 16 pisteellä joukkue majailee keskikastissa. Bochumilla on mahdollisuus nousta voitolla noustatasapisteisiin. Odotettavissa on jälleen tasainen peli, mutta Bochum tulee viemään.

Arvio: 3-1 

8.11.2019 St Pauli vs Vfl Bochum 1848

SeuraavAna onkin vuorossa vierasmatka Hampuriin St Paulia vastaan. Nyt on aika ottaa toinen peräkkäinen voitto ja nouta sarjassa kotijoukkueen edelle. Itseluottamusta nostanut Nürnberg voitto varmasti kannustaa Hampurissa eteenpäin.

Edellisessä pelissä puolustuspään pelaajat yllättivät maalinteossa. Muutenkin puolustuspelaaminen oli kauden parasta, vaikka yksi maali menikin omiin. Henkilökohtaisella tasolla puolustajat eivät tehneet virheitä ja tukivat hyvin hyökkäyksiä.

Ganvoula palaa korttitilin täytyttyä taas kokoonpanoon. Hyökkäyspelaaminen on ollut läpi kauden hyvää, mutta ehkä heidän oman pääsen puolustaminen ei ole parhaiden tasolla. Wintzheimer pelasi edellisen pelin kärjessä varsin vahvasti, mutta Ganvoula ottaa ykköskärjen paikan Hampurissa takaisin. 

St Paulilla on kausi alkanut myös mollivoittoisesti, vaikka sillä on kaksi pistettä enemmän kuin Bochumilla. St Pauli on perinteisesti ollut vaikea vastus Bochumille, viimeisin voitto taitaa olla vuodelta 2014, ainakin virallisissa peleissä. Nyt on Bochumin aika muuttaa tilanne voitoksi.

Arvio: 1-3

4.11.2019 Vfl Bochum 1848 vs Nürnberg

Tällä kertaa kaikkien vihaama maanantain peli Nürnbergia vastaan. FanClub Finland protestoi myös maanantain peliä ja siirtää matkan marraskuun lopulle. Nyt tarvitaan sitten voittoa, sillä ollaan putoamisviivan alapuolella.

Tämä kausi on toistanut itseään, puolustuksen ongelmat ovat olleet samanlaisia ja kaikenlisäksi pääkoppa ei ole kestänyt ottelua loppuun asti. Tämä nähtiin taas kerran cup pelissä, puolustuksen tasapaino ei ole kestänyt 90 minuuttia ja yksilöiden virheistä rankaistaan välittömästi. Gelozzi on ottanut pelipaikkansa takaisin eikä kokemusta haittaa ole.

Vfl Bochumin hyökkäyspeli on onneksi toiminut ja maalipaikoille tullaan pääsemään. Ganvoula pelasi edellisen pelin ilman maalia, joten seuraavassa pelissä niitä odotetaan taas. Blum ja Lee tukevat laidoista hyökkäyksiä ja raati luottaa hyökkäysvoimaan.

Nürnberg on sarjassa kahdeksantena, mikä on varmasti viimekauden 1 Bundesliiga joukkueelle pettymys. Joukkueella on myös paljon tasapelejä, jotka ei montaa pistettä tuo. Bochum tulee voittamaan.

Arvio: 2-0

25.10.2019 Kiel vs Vfl Bochum 1848

Perjantaina mennään pohjoisen satamakaupunkiin vieraspeliin ja vastassa on Kiel. Viikonlopun pettymyksestä Bochum fanit ei ole päässyt yli, mutta joukkueen harjoituksissa ei ole näkynyt puristamista ollenkaan ja viikon harjoitukset ovat menneet hyvällä huumorilla.

Bochumin käsittämätön tasapelikierte sai jatkoa edellisessä pelissä ja vastustaja tuli lisäajalla tasoihin. Joukkueen puolustuspeli on repeillyt koko kauden ja viimeiset neljä kotipeliä 10 maalia ollaan tehty ja saman verran päästetty. Tämä kuvastaa joukkueen puolustuspelaamisen tasoa, ehdottomasti sarjan huonointa. Pakko on kuitenkin uskoa, että tämän täytyy parantua kauden mittaan.

Bochumin hyökkäyspelaaminen ja maalintekemisen tehokkuus on yllättänyt raadin tälläkaudella. Rangaistuspotkuja ollaan saatu ennätysmäärä ja niistä ollaan tehty monta maalia. Olisiko Varilla jotain tekemistä tähän tilastoon? Edellisessä pelissä puolustajat tekivät muut pelitilanne maalit, joten Ganvoula tulee tekemään perjantain pelissä taas maalin ellei useampiakin.

Bochum taistelee Kielin kanssa sarjan häntäpään sijoituksista. Bochumilla alkaa olemaan jo pakkovoiton pelit tässä vaiheessa kautta, sillä 15 pistettä lisää täytyy saada ennen talvitaukoa. Tasapelillä ei pisteitä riittävästi saada. Kiel otti edellisessä pelissä tärkeän vierasvoiton Stuttgartilta.

Arvio: 2-3

20.10.2019 Vfl Bochum 1848 vs Karlsruher

Maaottelutauko on taas ohi ja Bochumin joukkue saanut rauhassa harjoitella lähes pari viikkoa. Tauko on tullut hyvään saumaan sillä sekava alkukausi on veroittanut joukkueen henkistä mielialaa. Edellisen pelin ja kauden ensimmäinen voitto antaa kuitenkin uskoa syyskauden loppua ajatellen.

Bochumin hyökkäyspelaamunen ja maalinteko on ollut yllättäen Ganvoulan harteilla. Sarjataulukkoa kun katsotaan on maaleja tehty riittävästi, mutta omaan päähän on kolissut maaleja aivan liian paljon. Tämän viikon harjoitusten perusteella joukkue saa parhaan mahdollisen pelaajaringin kasaan.

Bochumin puolustus on tälläkaudella ollut koetuksella, mutta parempaan suuntaan on silti menty. Cristian Camboa on ottanut vastuuta ja hän oli edellisessä ottelussa kentän parhaimpia pelaajia. Joukkueen akilleenkantapää tulee kuitenkin olemaan puolustuspelaamisessa.

Karlsruher on viimekauden nousijajoukkueista pärjännyt tähän mennessä parhaiten. 12 pistettä ja sarjan keskikastia. Viimeiset kolme ottelua ovat päättyneet kuitenkin tasapeleihin ja vaikeuksia voittoihin on myös niillä ollut. Ensimmäinen kotivoitto Bochumille tullaan näkemään sunnuntaina.

Arvio. 3-0

6.10.2019 Heidenheim vs Vfl Bochum 1848

 Vfl Bochum matkustaa Heidenheimin vieraaksi sunnuntaina. Kahdeksan peliä ilman voittoa! Joko se nyt tulee.

Bochumin maalinteko on ollut Ganvoulan varassa ja onhan hän hyvin vastannut huutoon. 6 maalia kahdeksaan peliin ja kolme maalisyöttöä pitää hänen koko sarjan maalipörssin kärjessä, vaikka joukkue majailee sarjassa toiseksi viimeisenä. Sisäpiirissä on ihmetelty Leen ja Weilandtin poissaoloja, sillä pelaajat ovat kuitenkin harjoituksissa. 

Bochumin pitkäaikainen maalivahti Riemann on ollut hyvinkin epävarma kauden peleissä. Vaikuttaako epävarma puolustuspelaaminen vai mikä, niin maalivahtipeli näyttää myös huonolta. Helppoja maaleja on mennyt maaliin. Uudella valmentajalla alkaa keinot olla vähissä joukkueen herättämiseen, olisiko se maalivahdin vaihtaminen mahdollinen herätys. Sitä jalkapallossa on hyvin harvoin nähty. Uusia pelaajia ei kuitenkaan ole vielä hetkeen tarjolla.

Heidenheim on sarjassa viidentenä ja on pelannut odotuSten mukaisesti. Hajuton ja mauton joukkue porskuttaa kakkosessa tasaisesti vuodesta toiseen. Joukkueella on tosin ollut helpompia vastustajia ensimmäisellä neljänneksellä vastassa, joista on pisteitä tullut. 

Arvio: 0-1

28.9.2019 Vfl Bochum 1848 vs Darmstadt

Lauantaina on vuorossa Bochumin kotipeli ja tilastollisesti voitto on varma. VfL Bochumin kauden alku on jo huonoin mitä tiedetään, voitottomia otteluita 7 putkeen.

Edellisessä ottelussa oli jo viitteitä todellisesta osaamisesta, mutta pääkoppa ei vielä riittänyt voiton ottamiseen. Vastustajan viimehetken tasoitus laittoi leuan rintaan ja pelättiin jopa häviötä. Joukkue on kuitenkin taitavampi mitä tulokset on osoittanut.

Gavoula tekee tasaisesti maaleja, mutta liian paljon tilanteita on tuhlattuna. Maalinteko prosentti pitäisi olla huomattavasti suurempi. Piristystä kaivataan pelaajarintamalla, Weilandt ja Leen poissaolot on näkynyt. 

Bochumin puolustuspelaaminen oli viime pelissä huomattavasti parempaa kuin ollaan kauden mittaan nähty, kotiotteluissa maaleja ollaan päästetty ennätysmäärä ja voittoja on ollut mahdotonta saada.

Darmstadtin kauden alku on ollut myös tavallista huonompi, Bochum nousisi sarjassa voitolla edelle ja siitähän me lähdetään. 

 

Arvio: 3-1

 

21.9.2019 Sandhausen vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina mennään Sandhausenin vieraaksi. Vfl Bochumin voitoton putki hipoo jo ennätyksiä. Positiinen asia kuitenkin on, että kotiotteluissa ollaan noustu takamatkalta tasoihin.

Bochumin puolustuspeli on ollut surkealla tasolla tänä vuonna. Tämän kauden hankinnat ovat pettäneet todella pahasti. Suurimmat ongelmat on puolustuslinjassa, topparit ei pelaa 2 bundesliigan tasolla ja heidän henkilökohtaiset virheet on ollut näkyvissä kauden jokaisessa ottelussa. Mielenkiinnolla odotetaan uudelta valmentajalta muutoksia toppareiden valintaan.

Hyökkäyksessä Ganvoula tulee jatkamaan avauksessa. Zoller palasi jo kokoonpanoon ja tuli edellisessä pelissä vaihdosta sisään. Bapoh palaa pelikiellosta kokoonpanoon, mutta avauksessa häntä tuskin nähdään. Weilandtin loukkaantuminen on iso takaisku ja häntä toivotaan pikaisesti kokoonpanoon. Lee tulee takaisin pelaavaan kokoonpanoon. 

Sandhausen on aloittanut kauden vahvasti, joukkue on kuudentena sarjassa 10 pisteellä. Edellisessä pelissä joukkue hävisi Karlsruherille, joten täysin voitettavissa oleva joukkue on vastassa. Nyt on Bochumin otettava voitto.

Arvio: 1-2

15.9.2019 Vfl Bochum 1848 vs Dynamo Dresden

Vfl Bochumin kausi jatkuu sunnuntaina Dresdenia vastaan uuden valmentajan Thomas Reisin johdolla. Reis on pelannut Bochumissa kaudet 1995-2003 ja toiminut useamman kauden Bochumin juniorijoukkueiden valmentajana. Tehtävä ei tule olemaan helppo, sillä kesken kauden on haastavaa aloittaa ensimmäistä 2 Bundesliiga joukkueen valmentamista. 

Vfl Bochumin kausi siis alkaa sunnuntaina uudestaan. 2 pistettä viidestä ensimmäisestä pelistä ei ole hyväksyttävää. Joukkue pitäisi olla nyt täydessä iskussa ja kaikki pelaajat on nähty harjoituksissa. Mielenkiintoista nähdä miten puolustuslinja saadaan toimimaan, sillä se on ehdottomasti ollut heikoin lenkki ja uudet pelaajat eivät ole lunastaneet luottamusta. Tuleeko Patric Fabian toppariksi, se nähdään sunnuntaina.

Hyökkääjistä on Ganvoula pelannut odotusten mukaisestI. Hän on valittavasti jäänyt liian yksin hyökkäyksissä ja Zoller oli neljästä ottelusta pois kokoonpanosta, samoin Tom Weilandt oli kaukana omasta tasostaan, ilmeisesti loukkaantuminen näkyi hänen pelaamisessa. 

Dresdenin alkukausi on myös ollut vaihteleva, paritasapeliä, voitto ja pari tappiota. Viikonloppuna pelataankin sitten tärkeistä pisteistä ja voitolla kaikki on vielä omissa käsissä. Perinteisesti Bochumin uusi valmentaja aloittaa voitolla.

Arvio: 2-0

2.9.2019 Stuttgart vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochum vaiherikkaan viikon jälkeen kohdataan seuraavaksi kivikova Stuttgart. Bochumin valmentajavaihdosta ennakoitiin jo edellisessä otteluennakossa ja niinhän sinä kävi, että Robin Dutt joutui lähteä ja apuvalmentaja Heiko Butscher ottaa vetovastuun seuraavasta pelistä. Se miten pelaajat on ottanut valmentajavaihdoksen nähdään seuraavassa ottelussa, toivottavasti.

Vfl Bochumin puolustus on epäonnistunut kauden ensimmäisissä neljässä pelissä. Kymmenen maalia on mennyt omiin ja se on liikaa. Kahdessa kotiottelussa on päästetty 6 maalia ja sitä ei voi hyväksyä millään mittarilla. Tosin viime pelissä oli valmentaja muuttanut puolustuslinjan kolmen alakertaan ja se tosiaan kostautui pahemman kerran. Tällä viikolla julkaistiin uuusi pelaajasopimus, Cristian Gamboa siirtyi Celticistö Bochumiin ja hän on oikea laitapuolustaja. Hankinta kuitenkin ihmetyttää raatia, sillä Arsenalin lainapelaaja Osei-Tutu pelaa samalla paikalla.

Vfl Bochumin hyökkääjiä on parjattu tehottomuudesta tällä kaudella, mutta edellinen ottelu taas näytti, että melkoista viihdettä osataan näyttää ainakin kotiotteluissa. Kolme maalia toisella puoliajalla ja mahtava nousu tasoihin osoittaa kuitenkin joukkueen tahtotilaa. Moleimat kotiottelut ja 6 maalia tehtynä on kuitenkin hyökkääjiltä kova suoritus. 

Stuttgart tippui viimekauden päätteeksi ykkösestä ja suurseura hamuaa heti sinne takaisin. Joukkueen Budjetti on täysin eri luokkaa verrattuna Bochumiin, mutta niinkuin tiedetään raha ei aina kaikkea ratkaise. Stuttgart on vielä ilman tappioita, joten Bochumilla on näytön paikka.

Arvio: 0-1

24.8.2019 Vfl Bochum 1848 vs Wehen Wiesbaden

Pelit jatkuu taas lauantaina nousijajoukkue Wehen Wiesbadenia vastaan. Molemmat joukkueet on aloittaneet mollivoittoisesti kauden ja lauantaina taistellaankin jo todella tärkeistä pisteistä ennenkaikkea valmentajien näkökulmasta.

Bochum kärsi kirvelevän tappion Hsv:lle edellisessä ottelussa. Hyökkäykset olivat taas tehottomia ja puolustuksen yksilövirheestä Hinterseer rokotti entistä joukkuettaan. 1 piste kolmesta pelistä ei todellakaan riitä Bochumin kannattajille. Viime viikonlopun tappiosta vaadittiin jo valmentaja Duttin päätä vadille. Tästä johtuen Bochum tekikin protestin HSV:n kohupelaajasta ja edustuskelvottoman pelaajan peluutuksesta ja hakee pistemenetystä HSV:lle. 

Vfl Bochumin pelaajien pitää saada itsestään paremmin irti, peli on pääosin hallinnassa, mutta viimeinen silaus puuttuu, viimeiset syötöt ja viimeistely tökkii oikein huolella. Puolustajien kokemattomuus on myös näkynyt virheinä ja helppoina oman pään maaleina. Maalivahtia ei voi syyttää, mutta lähes koko puolustuslinjan uusiminen tälle kaudelle on näkynyt heikkoutena.

Wehen Wiesbaden nousi täksi kaudeksi 2 Bundesliigaan. Joukkue pudotti Ingolstadtin viime kauden karsinnassa. Joukkue on pelannut viimeiset kymmenen vuotta 3 Bundesliigaa, joten oppirahoja kakkosessa joutuu maksamaan. Joukkue on kuitenkin hävinnyt varsin niukasti. Maalin tappioita, mutta puolustus tuntuu olevan sielläkin joukkueen heikkous. 

Arvio: 3-1

16.8.2019 HSV Hamburg vs Vfl Bochum 1848

Saksan cup viikonlopun jälkeen jatkuu sarjapelit kivikovaa HSV:tä vastaan vieraissa. Bochum lähtee kuitenkin hyvissä asemissa, sillä Hampurilla oli pitkä cup ottelu sunnuntaina pitkällä itä-saksassa.

Bochumin kokoonpano on vaihdellut jonkin verran kauden ensimmäisissä peleissä. Toppareita on vaihdellut ja Decardi on todennäköisesti sairastuvalla. Osei-tutu laitapuolustaja ei pelannut lauantaina ollenkaan. Lähteekö valmentaja Dutt ajamaan kolmen alakertaa puolustukseen? Sillä saadaan hyökkäykseen laajuutta.

Viimeaikoina maalinteossa on onnistunut Ganvoula, toivottavasti hänen ketsuppipullo olisi nyt auennut ja maaleja pystyisi tukemaan useammin ja säännöllisesti niinkuin hyvän hyökkääjän täytyy tehdä. Hyökkäyspään pelaajista Blumin pelaaminen on epävarmaa, mikä on sääli sillä hän on alkukauden pelien perusteella joukkueelle selkeä vahvistus.

Hsv:n mielenkiintoa lisää entisten Bochum pelaajien kohtaaminen. Hinterseer ja Gyamerah siirtyivät viime kauden jälkeen HSV:n joukkueeseen. He ovat siellä avauksen pelaajia ja heillä on myös näytön paikka uudessa joukkueessa. Bochum tietää Hinterseerin metkut ja hänen puolustaminen tuskin tekee vaikeutta. Fanclub Finlandin jäseniä paikalla Hampurissa.

Arvio: 1-2

2.8.2019 Vfl Bochum 1848 vs Arminia Bielefeld

Vfl Bochum pelaa ensimmäisen kotiottelun tällä kaudella perjantaina Arminia Bielefeldia vastaan. Bielefeld, joka tunnetaan Suomessa Pasi Rautiaisesta, mutta Saksalaisten ystäviemme mielestä kaupunkia Bielefeldia ei ole edes olemassa.

Bochum aloitti kauden tappiolla Regensburgissa, hyökkäyspään tehottomuus vaivaa joukkuetta edelleen keskikentällä olemme vahvoja ja pystymme pitämään palloa, mutta maalipaikoille ei tahdota päästä. Joukkueesta puuttuu selkeät kärkipelaajat??? Kenestä maalintekijäksi

Bochumin puolustuksesta loukkaantui Osei-Tutu, hänen pelaaminen perjaantaina on epävarmaa. Uusittu puolustuslinja pelasi varsin hyvin edellisen ottelun, vaikka kolme maalia meni omiin. Maalit tuli keskikentän virheistä ja pallonmenetyksistä. Vitali Janeltia ei myöskään nähdä laitapuolustajana perjantaina, ellei Suoares pysty pelaamaan. 

Arminia Bielefeld aloitti kauden tasapelillä St Paulia vastaan. Joukkue on varsin kokenut ja pelasi vahvan toisen puoliajan. Oma arvioni on; että Bielefeld on keväällä neljän kärkijoukkueen joukossa. Heidän pelottovan tehokas Fabian Klos on pidettävä kurissa

Arvio: 2-1

28.7.2019 Ssv John Regensburg VS Vfl Bochum 1848

Vfl Bochum avaa kauden 2019/2020 vierasottelussa Regensburgissa. Kolme edellistä kauden aloitusta ja lopetusta on saatu olla kotiottelussa, joten tämä vierasaloitus oli odotettavissa.

Vfl Bochumin joukkue on muuttunut viimekaudesta merkittävästi. Viime kauden joukkueesta lähti Robbie Kruse, Sidney Sam, Lucas Hinterseer ja Jan Gyamerah sekä Tom Baack. Lähtökuopissa on edelleen Tim Hoogland ja Celozzi. Tälle kaudelle on saapunut uusia pelaajia keskikentälle  Danny Blum Frankfurtista, Simon Decardi puolustaja Anderlechtista ja j Osei-tutu puolustaja lainalle Arsenalista. Omista kasvateista edustukseen on nostettu J Wellers, M Gyamfi, U Bapoh. 

Bochumin harjoitusottelut on mennyt vaihtelevasti, St Gallen ja Barnsleylle hävittiin, Grrasshopper voitettiin ja Herthan kanssa tuli tasapeli. Oman kylän mainospeleissä rökitettiin kaikki vastustajat. Pelaaminen on näyttänyt hyvinkin valmentaja Duttin näköiseltä. Pallonhallinnan kautta pelataan rohkeaa peliä. Tämän kauden ongelmana tai vahvuutena voidaan pitää kokematonta puolustuslinjaa ja hyökkääjien tehottomuutta. Toivotaan, että nuorista hyökkääjistä saisimme uuden maalintekijän joukkueeseen. 

Bochum tulee aloittamaan kauden 4-4-2 pelisysteemillä ja kärjessä pelaavat Zoller ja Ganvoula. Keskikentällä aloittaa Blum, Eisfelt, Weilandt ja Maier, puolustuksessa  Osei-tutu, Soares, Bella-Kotchap ja Simon Lorenz. 

Ssv Jahn Regensburg on harjoituskaudella pelannut maltillisesti, voitto Mainzista  ja tappio Hoffenheimille sekä muutamia muita pelejä. Sunnuntaina kannattaa erityisesti seurata Tom Baackin otteita, joka siirtyi Bochumista Regensburgiin. 

Arvio: 0-1

 

19.5.2019 Vfl Bochum 1848 vs Union Berlin

Kauden päätöskierros pelataan taas sunnuntaina ja suuri joukko FanClub Finlandin väkeä katsomossa. Mikä on hienompaa kuin täysi stadion viimeisessä kotipelissä. Tämä on muuten jo kolmas viimeisen kierroksen kotipeli. Union Berlinin kannattajia tulee varmasti paljon Bochumiin, sillä pelaahan se vielä voitolla suorasta noususta 1 Bundesliigaan.

Bochumilla ei juurikaan ole merkitystä kauden vikalla pelillä, koska sarjasijoitus on 9-12. Tv rahat pienenee ensi kaudelle ja muutoksia joukkueeseen on luvassa. Nähdäänkö Robbie Kruse ja Sidney Sam viimeistä kertaa Bochumin paidassa, sekä Hinterseerin ura Bochumissa huhutaan loppuvan ja siirtoa Hsv:hen pidetään varmana.

Bochum taisteli syyskierroksella tasapäin Berliinin kanssa ja mahdollisuudet nousuun olisi ollut olemassa. Vaikeudet alkoi kuitenkin talvella ja tappiot toistivat itseään. Harmin paikka, ettei keskinäisessä ottelussa taistella molempien noususta, mutta Bochum ei tule antamaan mitään ilmaiseksi sunnuntaina, sillä voitosta halutaan aina pelata. 

Arvio: 3-2 Bochumille

12.5.2019 St Pauli vs Vfl Bochum 1848

Viimeinen vieraspeli pelataan sunnuntaina Hampurissa. Vfl Bochumin vierassektori on loppuunmyyty ja meno tulee olemaan sen mukaista. Bochum pelaa kunniasta ja TV-rahoista, mutta St Paulilla on teoriassa vielä mahdollisuus nousukarsintaan.

Bochumissa on keväällä ajettu sisään uusia nuoria pelaajia ja ensi kaudelle huhuillaan isoja muutoksia. Pelaajamateriaalia tullaan vahvistamaan useilla hankinnoilla ja vanha runko tullaan uudistamaan, joille ei olla tarjottu sopimusta.

St Pauli oli pitkään kolmen sakussa nousussa kiinni, mutta viimeiset viisi peliä on ollut synkkää ja juna karkasi neljän pisteen päähän. Bochumilla ei tule olemaan helppoa Hampurin vierailulla. Viimeiset kohtaamiset on pääsääntöisesti Pauli vienyt, muutamaa tasapeliä lukuunottamatta. Tämä antaa joukkueelle lisäbuustia varmasti ja Bochum pistää kaiken peliin.

Arvio: 1-3

Vfl Bochum 1848 vs Magdeburg

Parin vierasottelun jälkeen olisi sitten kotipeli putoamista vastaan taistelevaa Magdeburgia. Bochumin vierassaldo jäi taas mollivoittoiseksi, kuudesta pisteestä yksi jäi kotiintuotavaksi.

Näin huonoa kevättä ei ole Bochumissa hetkeen nähty. Valmentaja Duttilla alkaa lähtölaskenta, vain 12 pistettä kevätkierroksilta tullut, kun syksy pelattiin ennätys hyvin. Joukkue ei ole kuitenkaan merkittävästi muuttunut keväällä. Muutamat nuoret pelaajat ovat saaneet vastuuta, mutta ei heidän piikkiin voi tappioita laittaa. 

Magburg on pelannut keväällä pisteiden valossa paremmin kuin Bochum. Vaikea ottelu on tulossa, 30 pistettä ei riitä Magdeburgilla sarjapaikan varmistamiseen. Magdeburgin loppuohjelma on Bochum, Union Berlin ja Köln. Ingolstadt hengittää sen niskaan pisteen päässä ja Duisburg on jo viiden pisteen päässä. Bochum tulee ottamaan pisteet kotiin.

Arvio: 3-1

28.4.2019 Ergebirge Aue vs Vfl Bochum 1848

Sunnuntaina pelataan taas vierasoittelusta Aue:n vieraana. Viimeiset neljä peliä jäljellä tästä kaudesta. Bochum on jo käytännössä varmistanut sarjapaikkaan ensi kaudelle, mutta Aue:lla on pudotusuhka vielä todellinen.

Viime ottelussa jatkui jo perinteiseksi käynyt tehottomuus. Hinterseer oli taas yhden huippupelin jälkeen täysin pimennossa. Mielenkiintoista nähdä, tuleeko Kruse ja Sam jo kokoonpanoon, vai onko valmentaja Dutt hyllyttänyt pelaajat loppukaudeksi, koska sopimuksia jatkosta ei ole tehty.

Aue on perinteisesti ollut varsin hajuton ja mauton seura. Joukkue pelaa vuodesta toiseen putoamispeikko harteillaan. Joukkue on saanut viidestä viimeisestä pelistä vaan yhden pisteen. Siihen asti näytti selvältä sarjapaikan uusiminen, mutta tälle joukkueelle tuntuu kaikki olevan mahdollista. Bochum ottaa varmat pisteet.

Arvio: 0-2

21.5.2019 Darmstadt vs Vfl Bochum 1848

Bochumin sarjapaikka on varmistettu viime viikonlopun hienolla voitolla. Nyt pelataankin loppukausi erään kunniasta ja TV rahoista. Bochum menee Darmstadtin vieraaksi.

Edelleisessä pelissä Hinterseer pääsi taas maalinmakuun tekemällä hattutempun. Nyt on tilaisuus jatkaa putkea ja pelaajan itseluottamus on tapissa. Eisfelt on pitkän loukkaantumisen jälkeen päässyt avaukseen, mutta pelituntuman hakeminen ottaa aikansa. Hänet kannattaa kuitenkin merkitä, sillä hän on yksi taitavimmista keskikentälle moottoreista.

Bochumin puolustus on ollut keväällä haavoittuvainen. Edellisessä otttelussa loukkaantunut Hoogland on suuri menetys, jos hän ei palaudu seuraavaan peliin. Loukkaantumiset on muutenkin sotkenut kautta, puolet avauksen pelaajista on ollut pitkäaikais loukkaantuneita.

Darmstadt on Bochumin alapuolella, mutta eroa on vain kaksi pistettä. Joukkue on vaarallinen kotona, mutta vieraissa pisteitä ei ole tullut. Sama on vaivannut Bochumiakin, mutta nyt on aika tulla muutos.

Arvio: 1-2

14.4.2019 Vfl Bochum 1848 vs Greuther Furth

Sunnuntaina pelataan keskikastin joukkuetta Furthia vastaan. Furth on kaksi pistettä Bochumin edellä, joten voitolla mennään ohi. Voittaja Bochum tarvitsee, jotta sarjasijoitusta saadaan nostettua ja ensi kauden rahoitusta saadaan suuremmaksi.

Bochumin kevät on ollut todella huono ja voitot on ollut vähissä. Peli on kuitenkin kulkenut näennäisesti hyvin ja pallonhallinta on ollut joukkueella hallinnassa. Puolustaminen on ollut kuitenkin huonoja ja vastustaja on päässyt vastahyökkäyksiin ja on saanut tehtyä maalit.

Bochumin hyökkäykset on taas ollut tehottomia ja loukkaantumiset ovat vaikuttaneet eri vaihtoehtoihin. Todennäköisesti uusia pelaajia ei saada sairastuvalta seuraavaankaan peliin, joten valmennuksella riittää pohdittavaa. Hinterseer on jäänyt viime peleissä liian yksin.

Greuther Furth on pelannut varsin positiivisen kauden, sillä joukkueelta ei odotettu ennen kauden alkua kuin sarjapaikan säilymistä. Juokkue on kuitenkin jo varmistanut hyvissä ajoin sarjapaikan ensi kaudelle. Tämä voi myös antaa näytön paikan nuorelle Suomalaiselle Juho Ojalalle.

Arvio: 3-0

5.4.2019 Regensburg vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochum matkaa Regensburgin vieraaksi perjantaina. Bochum on kolme pistettä kotijoukkueen alapuolella, joten voitolla on mahdollista nousta sen edelle ja varmistaa käytännössä ensi kauden sarjapaikka. Viime viikonlopun tasapeli HSV:n kanssa antoi taas toivoa paremmasta tulemisesta Bochumilta.

Hinterseer palasi kokoonpanoon viime pelissä, mutta tehot jäivät nolliin. Seuraavassa pelissä odotetaan jo maaleja. Kruse ja Sam on edelleen loukkaantuneena, joka näkyy hyökkäyspelin tehottomuuteena. Positiivista Duttin valmennuksessa on nuorten pelaajien ottaminen kentälle ja nyt kevätkierroksElla he ovat saaneet enempi vastuuta.

Regensburg on pelannut tasaisen kauden, ehkä hieman yllättäen joukkue on ollut sarjan keskikastia. Regensburg oli kuitenkin kauden alussa ennakkoveikkailuissa putoajakandidaattina. Joukkue on kuitenkin vaikea voitettava tällähetkellä ja Bochumin vieraspelisaldo on ollut viimeisissä peleissä todella huono. Raati kuitenkin luottaa Bochumin tason nostoon.

Arvio: 1-2

30.3.2019 Vfl Bochum 1848 vs Hamburger Sv

Maaottelutauko on taas ohi ja lauantaina vierailulle tulee sarjan kärkijoukkeista HSV. Bielefeldin vierailusta ei jäänyt pisteitä, joten nyt on Bochumin taas aika ottaa kotivoitto. Lauantaille on luvattu kesäkeliä ja katsomo tulee olemaan lähes täysi.

Edellisistä otteluista on puuttunut Hinterseer, Kruse ja Sam, kaikki on ollut Bochumin avainpelaajia. Kruse ja Hinterseer on näillä näkymin taas kokoonpanossa. Mainittakoon, että Hinterseerin huhutaan siirtyvän ensi kaudeksi nimenomaan Hampuriin HSV:n riveihin.

HSV on tälläkaudella ollut odotetun vahva ja se janoaa takaisin ykkösliigaan ensi kaudeksi. Joukkue on tasaisesti ottanut tärkeitä pisteitä, vaikka joukkueessa ei ole varsinaisia maalitykkejä. Lasoggalla on joukkueen paras maalintekijä 13 maalilla.

Bochum tulee kuitenkin nälkäisenä lauantaina. Joukkue tarvitsee pisteitä noustakseen sarjassa ylemmäksi. 

Arvio: 3-1

 

17.3.2019 Arminia Bielefeld vs Vfl Bochum 1848

Sunnuntaina on paikallispeli Bielefeldissä. Bochumilla olisi näytön paikka, sillä Bielefeld on vienyt kotonaan keskinäiset kamppailut vuodesta 2016 lähtien. Syykierroksella Bochum voitti kotona 1-0, jatkuisiko tästä voittoputki.

Pitkän tappioputken jälkeen Bochum otti Heidenheimista makoisan voiton viime viikonloppuna. Sarjan kärkijoukkueet on jo karanneet, joten Bochumilla ei pitäisi olla paineita loppukautta ajatellen. Korealainen Lee teki ensimmäisen maalin viime pelissä, toivottavasti hän saa jatkossa lisää onnistumisia, sillä hän on päässyt useammassa pelissä hyville maalintekopaikoille. Viime pelistä puuttuivat Suares, Hinterseer ja Kruse sekä Sam. Neljä avauskokoonpanon pelaajaa puuttui kokoonpanosta, hyllytettynä vai loukkaantuneena, sitä tarinaa ei ole paljoa kerrottu.

Bielefeldin kausi on mennyt mollivoittoisesti, vaikkakin joukkue on kolme pistettä Bochumin perässä. Joukkueen puolustuspelaaminen on ollut heikkoa ja siihen Bochumin täytyy iskeä. Bochum on viimeksi 2013 lähtenyt voittajana Bielefeldistä ja tälläkertaa voitto on tultava, sillä yhdistyksemme jäseniä lähtee sitä katsomoon todistamaan.

Arvio: 1-3

8.3.2019 Vfl Bochum 1848 vs Heidenheim

Pitkästä aikaa perjantai peli Ruhrstadionilla. Vierailulle tulee tähän asti hyvän kauden pelannut Heidenheim. Nyt on Bochumilla mahdollisuus kuitata syksyn tappio ja sehän johtui Losillan typerästä punaisesta kortista.

Edellinen peli Dresdenissä antoi jo Bochumille lupauksia, vaikka itseluottamus ei vielä voittoon riittänyt. Paluu vanhaan pelisysteemin näytti paljon paremmalta. Hinterseer sai taas yhden maalin tehtyä ja perjantaina hän tulee jatkamaan siitä. Kruse ja Sidney Sam puuttui viime ottelusta? Heidän panosta tullaan tarvitsemaan seuraavissa peleissä.

Nuori 17 vuotias Moritz Romling sai edellisessä pelissä taas minuutteja ja on varsin lupaava pelaaja Bochumille. Maalitilin avaaminen olisi nuorelle lupaukselle tosi tärkeää. Valmentaja Dutille pitää nostaa hattua, vaikka tappioita on viime aikoina tullut, että nuoriso-osasto on saanut vihdoin peliaikaa Janelt ja Moritz.

Heidenheim taistelee vielä jopa noususta. Joukkue on pelannut tasaisen kauden, mutta viime peleissä on ollut myös epävarmuutta. Tappio ja pari tasapeliä kolmesta viime pelistä. Olisiko Bochumin aika taas palata voittojen tielle.

Arvio: 2-1

3.3.2019 Dynamo Dresden vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochum matkaa Dresdenin vieraaksi sunnuntaina. Kahden kriisijoukkueen kohtaaminen lisää molemmille joukkueille paineita. Bochumilla neljän ottelun tappioputki ja Dresdenillä yksi tasapeli viidestä pelistä.

Ennen viime peliä, puhuttiin Bochumilla olevan pieni kriisi, mutta pelin jälkeen se muuttui suureksi kriisiksi. Valmentaja Duttin muutokset ei todellakaan tuottanut tulosta. 4-4–2 pelisysteemion muuttaminen ei toiminut ja puolustuksen virheet varmistivat selvän tappion. Dresden pelissä palataan todennäköisesti vanhaan systeemiin. Raati toivoo Krusen ja Samin palaavan pelaavaan kokoonpanoon.

Dresdenin kevät on ollut takkuinen. Monta tappiopeliä hävittynä putkeen, tosin sarjan kärkijoukkueita vastaan. Sarja on kuitenkin tasainen ja marginaalit on pienet joukkueiden välillä. Luottoa Bochumiin silti riittää, pelaajat osaa pelata, kunhan saavat taas paketin ja itseluottamuksen kasaan.

Arvio: 0-1

23.2.2019 Vfl Bochum 1848 vs Holstein Kiel

Alkaako kevät aurinko paistaa vihdoin Vfl Bochumille. Kolme tappiota alla ja itseluottamus on pudonnut nollaksi. Holstein Kiel saapuu vieraaksi lauantaina.

Hyökkäyspelin on parannuttava, Bochumin hyökkäyspeli on kärsinyt Krusen ja Leen puuttumisesta harjoitusjaksolla. Maaottelut ovat usein häirinneet pelaajien paluuotteluita. Hinterseer on kaukana syksyn tasosta ja maalijyvä on kadoksissa. Valtavan työmaarän peleissä tekevä Sydney Sam on ollut aktiivinen, mutta maalinteko hänellä on liian vaikeaa.

Bochumin puolustus on kärsinyt yksilövirheiden raakuudesta. Joka ottelussa karmaisevat virheet ovat kostautuneet. Maalivahti Riemannin on viimeistään nyt saatava pelinsä uomiin tai hänen on annettava paikkansa Dornebuschille.

Holstein Kiel on aina ollut vaikea vastustaja Bochumille. Kiel on taisteullut kärjen tuntumassa, mutta kevät kierrokset heilläkin ovat olleet vaikeita. Tasapelit on usein joukkueen lopputuloksena, jotka ei paljoa pisteitä tuo. Kielin paras maalintekijä on Janni Serra 9 maalillaan. Serrahan pelasi viime kaudella meillä Bochumissa kiikaritehoin 12 ottelua.

Arvio: 2-1

16.2.2019 Fc Ingolstadt vs Vfl Bochum 1848 

Vfl Bochum matkaa Audi-kaupunkiin Ingolstadtin vieraaksi. Kevät on alkanut Bochumilta takkuisasti, ainoastaan voitto Duisburgista ja kaksi tappiota viime peleistä. Vfl Bochum pieksi Ingolstadin syksyllä 6-0, nyt taitaa tulla tiukempaa.

Viime otteluun saatiin saatiin Krisse ja Lee takaisin, mutta meidän vahvistukset oli kaikkea muuta kuin vahvistuksia. Krisse pääsee perinteisesti paikoille, mutta viimeistely on onnetonta. Lee oli taas aivan hukassa maaotteluiden jälkeen. Toivotaan, että nämä pelaajat nostaa profiilia lauantaina.

Maalivahti Riemann on saanut kritiikkiä viimeisistä peleistä, mutta edellinen peli näytti sen miksi hän on joukkueen ykkösmaalivahti. Torjunnat piti joukkueen pelissä mukana ja niitä todella tarvitaan, jos halutaan pysyä sarjassa kärjen vauhdissa.

Ingolstadtilla on ollut vaikea kausi, joukkue on karsintaviivan alapuolella ja taistelee säilymisestä. Kevät on kuitenkin alkanut kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla. Joukkue varmasti taistelee kynsinhampain lauantaina voitosta. Katkera  tappio edellisestä Bochum pelistä lisää varmasti joukkueen motivaatiota.

Arvio: 1-2

9.2.2019 Vfl Bochum 1848 vs Paderborn

Viime sunnuntain peli on painanut takaraivossa ja pettymys joukkueen esitykseen oli kova. Onneksi pelit jatkuu lauantaina Ruhrstadionilla. Bochumin fanit on juhlatuullella ja kannatus on kova. Lähes paikallisderby Paderbornia vastaan. Joukkueet on lähes tasapisteissä keskenään sarjataulukossa.

Bochumin hyökkäyspeli ja maalinteko oli ongelmana viime ottelullaan. Joukkue saa vahvistukset lauantaina takaisin. Kruse ja Lee on harjoitellut joukkueen mukana koko viikon. Ganvoula on hyökkäyksestä pari ottelua pois suoran punaisen takia. 

Maalivahti Riemann on aloittanut kevät kauden haparoiden. Uskaltaako Dutt antaa mahdollisuuden  kakkosmaalivahti Felix Dornebuschille. Varmasti joukkueen valmentajat ovat keskustelleet asiasta.

Sc Paderborn on ollut vahvassa iskussa. Viikonloppuna 6-0 voitto Fürthistä ja tiistaina 3-1 voitto Duisburgista cupin pelistä. Toisaalta tässä on nyt iskun paikka Bochumilla, väsynyt joukkue tulee vastaan.

Arvio: 2-0

3.2.2019 Sandhausen vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochum matkaa sunnuntaina Sandhausenín vieraaksi. Tiistain peli painaa varmasti reisissä, mutta tauon jälkeen joukkueilla on varmasti virtaa. Bochum taistelee vielä noususta ja Sandhausenilla on putoamispeikko vielä niskassaan.

Vfl Bochum voitti tiistaina Duisburgin. Joukkueessa olivat edukseen uudet tulokkaat, toppari Baumgardner ja hyökkääjä Zoller. Heti ensimmäisessä pelissä Zoller sai maalitilin auki. Zoller ja Hinterseer pelasivat heti todella hyvin yhteen ja Zoller tuo pääpelivoimaa Bochumille.

Kruse ja Lee ovat olleet Aasian cupissa koko tammikuun, viime perjantaina heidän maajoukkueessa tippuivat jatkosta, joten sunnuntaina on mahdollista, että heidät nähdään kokoonpanossa. Leen ja Krusen puuttuminen on näkynyt Bochumin joukkueessa.

Sandhausenin kausi on ollut tuskallinen. Ainoastaan kolmetoista pistettä ja joukkue on putoamisviivan alapuolella. Vfl Bochumilla ei ole muuta mahdollisuutta kuin hakea pinnat kotijoukkueelta.

Arvio: 0-1

 

29.1.2019 Vfl Bochum 1848 vs Msv Duisburg

Kevär kierros alkaa vihdoinkin, kuukauden talvitauko tuntui ikuisuudelta. Vfl Bochumin pelit alkaa tietenkin derbyllä Duisbugia vastaan. Bochum voitti syksyllä paikallisvastustajan 2-0, Duisburg ei toipunut tästä koko syksynä ja joukkue pelaa putoamistaistelusta vielä keväälläkin.

Vfl Bochum on harjoitellut tammikuun todella kovaa. Ensimmäinen leiriviikko harjoiteltiin kotimaisemissa ja toinen Espanjan lämmössä. Harjoituspeleissä kokeiltiin selkeää kaksien kärjen pelisysteemiÄ, mutta seuraavat pelit näyttää, onko tarvetta näihin muutoksiin.

Vfl Bochumin joukkueeseen liittyi kaksi uutta pelaajaa, Simon Zoller ja Dominik Baugardtner. Harjoituspelerissä ei nähty kuitenkaan mitään pro vahvistuksia, mutta aika näyttää saavatko uudet pelaajat mahdollisuuden näyttää osaamista tosipeleissä. Harjoituspelissä nähtiin myös useita 2000 ja 2001 syntyneitä nuoria pelaajia, olisko tämä merkki siitä, että Bundesliiga debyytti nähdään keväällä heidän osaltaan.

Duisburgin syksy oli yhtä tuskaa, joukkue rämpii karsintaviivan alapuolella. Neljän pelin tappioputkI ennen joulua ei antanut hyvää lähtökohtaa keväälle. Talvitauko on ilmeisesti tehnyt hyvää, kun katsoo harjoitusotteluiden tuloksia. Voitto ja pari tasapeliä kovista vastustajista. Kova peli on kuitenkin tiistaina tulossa, Bochum taistelee vielä noususta ja Duisburg säilymisestä.

Arvio: 2-0

21.12.2018 Fc Köln vs Vfl Bochum1848

Vfl Bochumin vieraspelit jatkuu paikallispelillä Kölnin vieraana. Bochumista on lähdössä 4000 katsojaa fanijunalla Kölniin. Bochum joutuu tiukkaan paikkaan, sillä Köln lähtee ennakkosuosikkina otteluun. 

Kahden tappion jälkeen Bochumilla on paineet. Joukkue on pelannut ottelut tilastollisesti hyvin, mutta maalinteon ongelmat ja puolustuksen epävarmuus ei ole tuonut voittoja. Hinterseerin ja Sidney Samin maalintekaidot on ruosteessa. 

Bochumin valmentaja Dutt on vaikeassa paikassa. Loukkaantuneita pelaajia on paljon ja valmentajaa on kritisoitu vastuun antamatta jättämisestä nuorille pelaajille. Viimeiset kolme peliä valmennusryhmä on tehnyt vain yhden vaihdon per ottelu. Kölnissä tähän pitää tulla muutos.

FC Köln on sarjassa toisena Hsv:n jälkeen. Joukkueen ainoa tavoite on nousta keväällä ykköseen. Simon Terodde, siis meidän entinen hyökkääjä on jäätävässä kunnossa, jo 21 maalia tehtynä. Sarja on kuitenkin täynnä yllätyksiä ja Bochum tulee antamaan faneille joululahjana voiton.

Arvio: 1-2

15.12.2018 Union Berlin vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina kohdataan sarjan kärkikolmikosta Union Berlin. Maanantain tappio kirvoittaa mieltä ja nyt puhutaan suorastaan pakkovoitto pelistä. 

Lauantaina Bochumin joukkue saa takaisin Leen, joka oli viime pelistä pois korttitilin takia. Luokkaantumishuolet painaa vielä ja nuoria pelaajia on vaihtopenkillä. Duttin vastuunanto heille on valitettavasti ollut olematonta. Saglam -98 syntynyt pelaaja pelasi viime ottelussa hyvän pelin.

Union Berlin on pelannut tasaisen syyskauden, ollen kolmantena sarjassa. Union Berlin ei hävinnyt sarjassa ollenkaan tälläkaudella. Tasapelejä on tullut useita, joten sarjan kärkeen ei joukkue ole yltänyt. Vaikea, mutta voitettavissa oleva joukkue lauantaina vastastassa. 

Arvio: 1-2

 

10.12.2018 Vfl Bochum 1848 vs St Pauli

Maanantaina Vfl Bochum saa vieraaksi Hampurin toisen joukkueen St Paulin. Bochumille on taas näytön paikka, viimeisen ottelun tasapelin jälkeen on päästävä voittojen tielle. Ottelulla on tärkeä panos,sillä voitolla nousuhaaveet säilyy.

Bochumin joukkuetta ovat rasittaneet loukkaantumiset, Pantovic, Maier ja Krusen poissaolot aiheuttavat päänvaivaa valmentaja Duttille. Edellisessä ottelussa oli vaihtopenkillä nuoria pelaajia, jotka eivät kuitenkaan saaneet vastuuta. Loppuvuoden ottelut on sarjan kärkijoukkueet, Pauli, Union Berlin ja toisen kierroksen ottelu Kölniä vastaan. Peleillä on valtava panos, sillä kaikki taistelevat sarjan kärkipaikoista. 

St Pauli on pelannut varsin hyvin ja tasaisesti syyskauden. Viimeaikoina joukkueelle on tullut tasapelejä ja viimeisin voitto on kuukauden takaa. St Paulilta odotetaan paljon vieraskannattajia Bochumiin vai menevätkö ne lakkoon? Se  nähdään maanantaina. Maanantain pelithän tulee loppumaan kaudella 2021 fanien toiveesta.

Arvio: 2-1

2.12.2018 Magdeburg vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochum matkaa pohjoiseen Saksaan Magdeburgin vieraaksi. Viime kauden nousijajoukkue Magdeburgissa on fanaattiset kotijoukkueen kannattajat. Bochum lähtee selvänä ennakkosuosikkina sunnuntain peliin.

Vfl Bochum lähtee otteluun hieno kotiottelu allaan. Hinterseerin maaliputki meni poikki viime viikonloppuna, joten seuraavassa pelissä tullaan näkemään maali. Edellisessä ennakossa arveltiin Weilandtin onnistumista ja niinhän siinä kävikin. Maaliputki jatkui kahdella maalilla ja hänen itseluottamus on kohdallaan. Kruse on mitä todennäköisesti edelleen luokkaantunut reisivamman vuoksi.

Magdeburg on sarjan häntäpään joukkeita. Edellisessä ottelussa se kuitenkin laittoi Greuther Fürthin ahtaalle, mutta hävisi ottelun lopulta 3-2. Joukkueen fanit kuitenkin ovat seuran takana ja tunnelma stadionilla on korkealla. Bochum tulee voittamaan ottelun.

Arvio: 1-3

24.11.2018 Vfl Bochum 1848 vs Erzgebirge Aue

Maaottelutauko ohi ja päästään tositoimeen. Kaksi seuraavaa peliä on tärkeitä Bochumille, niistä voitot niin taistellaan sarjan kärkisijoista. Lauantain kotiottelu pitkästä aikaa, tuo varmasti yleisöä Ruhrstadionille.

Bochumin pelaajatilanne pitäisi olla hyvä, pitkäaikaisloukkaantuneet on saatu harjoitusvahvuuteen ja vaihtopenkillä on laajuutta. Hinterseer, Kruse on hyökkäyksessä ja Celozzi sekä Soares puolustuksessa. Weilandt on päässyt hyvään maalivireeseen ja hän voi lauantaina yllättää positiivisesti.

Aue on parin ottelun tappioputkessa ja sitä olisi nyt hyvä jatkaa. Viime vuosina Aue ollut sarjan häntäpää joukkueita ja ei tänäkään vuonna odotukset ole kovinkaan korkealla. Hemmerich ja Wydra entiset Bochumin pelaajat kannattaa laittaa seurantaan.

Arvio: 2-0

 

12.11.2018 Vfl Bochum 1848 vs Darmstadt

Vfl Bochumin maanantai ottelut jatkuu ja fanit kiittää pettyneenä päättäjiä näistä peleistä. Kaksi viimeistä peliä Bochum on pelannut hyvin, mutta viimehetken vastustustajan tasoitusmaalit ovat olleet joukkueelle ja faneille suuria pettymyksiä. Darmstadt pelistä odotetaan voittoa.

Vfl Bochumin puolustuslinjasta on loukkaantunteena Celozzi ja Soares, viime tiedon mukaan Soares on ollut harjoituksissa mukana, mutta riittääkö aika toipumiseen ennen maanantaita. Hinterseerin maalijyvä on kohdillaan ja laitahyökkääjien tarjoiluista hän ei ole montaa kertaa erehtynyt.

Darmstad on samassa pistemäärässä kuin Bochum. Darmstadtilla on kotivoitto alla viime pelistä. Tällähetkellä vierasjoukkueella on hyvä putkI, kolmesta viime pelistä on kaksi voittoa ja tasapeli. Joukkueen puolustus on ollut heikko lenkki, johon Bochumin on iskettävä.

Arvio: 2-0

 

2.11.2018 Greuther Fürth vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochum matkaa Greuther Fürthiin vieraaksi perjantaina. Bochumilla on karvas tasapeli edellisestä ottelusta ja vastaan tulee sarjan kärkipäähän lukeutuva Fürth. Furthlla on edellisestä ottelusta tappio alla ja voitolla Bochum nousisi tasapisteisiin.

Viime otteluissa Bochumin hyökkäyspeli on ollut hyvällä tasolla. Maalinteko on onnistunut hyvällä prosentilla ja erityisesti Hinterseer on saanut maaleja aikaiseksi. Joukkueen ongelmat oli viime ottelussa puolustamisessa. Laitapuolustajien nousut ovat kostautuneet vastahyökkäyksinä omaan päähän. Joukkueen maalivahti Riemann on pitänyt joukkuetta monessa pelissä mukana torjunnoillaan. 

Greuther Fürth on tälläkaudella yllättänyt kaikki hyvällä menestyksellään. Joukkue on koko alkukauden ollut sarjan kärki joukkueita. Joukkue on tasaisesti pystynyt kääntämään pelit voitoiksi. Kumpi hyökkääjistä vie voiton Fürthi Keita vai Bochumin Hinterseer?

Arvio: 1-2

29.10.2018 Vfl Bochum 1848 vs Regensburg

Syksyn pimein aika ja pelipäivä maanantaina. Melkein voi sanoa, että viikonloppu on pilalla, kun ei tule Bochumin peliä. Kotiotteluun saapuu vieraaksi Regensburg, joka on tasapisteissä Bochumin kanssa.

Viikko on taas harjoiteltu kovaa. Terveystilanne on toistaiseksi hyvä, sillä loukkaantuneita pelaajia on saatu joukkueen harjoituksiin lisää. Nähdäänkö Eisfelt maanantaina kokoonpanossa, siitä kuullaan viikonlopun aikana. Jannik Bandowski ja Milos Pantovic ovat pitkäaikaisloukkaantuneita.

Viime ottelussa ei maaleja nähty, mutta vahvana kotijoukkueena Bochum tulee tekemään maaleja. Robbie Kruse on ollut ilman maaleja jo useamman pelin, joten olisiko nyt hänen vuoro. Sebastian Maierin maalitili on vielä avaamatta, hänen otteita kannataa seurata, sillä taistelutahtoa häneltä ei puutu.

Regensburgin kausi on alkanut hyvin. Joukkue on tasaisesti saanut pisteitä eikä suurempia notkahduksen ole nähty. Joukkue on viiden tappiottoman ottelun putkessa, joten vaikea vastustaja on Bochmille tiedossa. Bochum tulee katkaisemaan tämän putken.

Arvio: 2-0

21.10.2018 Hamburger Sv vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochum pääsee pelaamaan pitkästä aikaan Hsv:tä vastaan. Viimeinen Bundesliiga kohtaaminen pelattiin viimeksi vuonna 2010. Viime kauden jälkeen Hsv:n pitkä 1 Bundesliiga historia (55v) päättyi putoamiseen.

Maaottelutauko tuli hyvään aikaan Bochumille. Parin tappion jälkeen onneksi tuli tärkeä voitto Bielefeldistä ennen taukoa. Joukkue on päässyt tervehtymään loukkaantumisista, Soares, Lee ja Eisfeld ovat päässeet jo harjoittelemaan joukkueen mukana.

Hsv on tällähetkellä sarjassa kolmantena, mutta voitolla Bochumilla on mahdollista nousta sen edelle. Toivottavasti Hinterseer jatkaa maalitehtailua samaan malliin kuin ennen taukoa ja Kruse ja Sam on tukemassa hyökkäyksiä.

Hsv on pelannut kauden odotusten mukaisesti olemalla sarjan kärkikolmikossa. Joukkue on kuitenkin voitettavissa, sillä Hsv:llä on häpeällisiä kotitappioita Regensburgille ja kauden avauksessa Kielille. Bochumissa on odotettu tätä kohtaamista, sillä 3000 Bochum fania on lähdössä katsomaan peliä.

Arvio: 1-2

 

5.10.2018 Vfl Bochum 1848 vs Arminia Bielefeld

Perjantaina pelataan paikallisottelu Arminia Bielefeldiä vastaan. Bochumilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ottaa voitto tästä pelistä, sillä kolme viimeistä ottelua on mennyt penkin alle.

Edellinen ottelu Heidenheimia vastaan on unohdettu ja viikko on saatu harjoitella rauhassa. Saadaanko loukkaantuneet pelaajat Kruse ja Suares takaisin pelaavaan kokoonpanoon nähdään vasta perjantaina. Näiden pelaajien puuttuminen on näkynyt liian selvästi joukkueen otteissa.

Hinterseerin maalijyvä on onneksi kohdillaan. Viisi maalia kahdeksaan peliin on hyvä suoritus. Hyökkääjällä on itseluottamus kohdallaan. Sidney Samin peliaika on jäänyt vähiin pelikieltojen takia, mutta perjantaina hän on aloituksessa.

Arminia Bielefeld on pisteen edellä Bochumia. Joukkue hävisi edellisen ottelun Kölnille 1-3. Joukkueella on vain kaksi tappiota sarjasta, suurseuroille Köln ja Hsv. Bochum tulee kuitenkin vihaisena otteluun ja tulee voittamaan.

Arvio: 1-0

29.9.2018 Heidenheim vs Vfl Bochum 1848

Englantilaisen viikon viimeinen ottelu pelataan Heidenheimissa. Bochumin perinteisesti huono viikko jatkuu vierapelillä. Kuudesta pisteestä vaan yksi saatu, joten tässä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin saada kolme pistettä.

Vfl Bochummin tappio otti koville. Juokkue oli selkeästi parempi, mutta maalipaikoista ei saatu sisälle. Bochumilta puuttui hyökkäyksestä Robbie Kruse, joka oli loukkaantunut. Hänen poissaolo näkyi joukkueen pelissä. Hyökkäyksistä puuttui Kresemainen terävyys. Krusen pitäisi olla huomenna mukana, joten hyökkääjille saadaan maalipaikkoja.

Heidenheimin kausi on ollut perinteisen tasaista. Pieni seura porkustaa tasaiseen tahtiin pisteitä ja muut ihmettelee kuinka joukkue voi edelleen pelata 2 Bundea. Joukkue on kuitenkin ottanut pisteen sarjan kärkijoukkueelta Fürthilta ja Dresdeniltä.

Vfl Bochumilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ottaa pisteet Heidenheimilta. Kärki karkaa muuten Bochumilta. Joukkueen tavoite on nousussa, joten enempää ei vaaa pistemenetyksiin.

Arvio: 0-1

25.9.2018 Vfl Bochum 1848 vs Dynamo Dresden

Vfl Bochum pelaa tiistaina idän ylpeyttä, Dynamo Dresdeniä vastaan. Palautumispäivät ovat jääneet vähiin lauantain jälkeen. Kolme ottelua yhteen viikkoon, tuo haastetta joka joukkueelle. 

Bochumille tuli lauantaina karvas tasapeli. Vastustajan viimehetken tasoitus ei saa enää kummitella mielessä vaan siitä on otettava opiksi. Bochumin pelaaminen on ollut hyvällä tasolla ja sitä on hienoa katsella. Hinterseerin maalijyvä ja itseluottamus on kohdillaan, 4 maalia kahteen viime otteluun.

Dresdenin kausi on alkanut tasaisesti, kolme voittoa ja samanverran tappioita. Voitolla joukkue nousisi Bochumin edelle sarjassa. Lauantaina Dresden kaatoi Darmstadtin selvästi 4-1. Joukkue teki lähes puolet tämän kauden maaleista viime pelissä.

Bochum pelaa huomenna hyökkäyspeliä. Joukkue ottaa pallonhallinnan ja pyrkii sitä kautta saamaan maalipaikat. Dresdenin rooli jää vastahyökkäyksiin ja niissä pitää Bochumin puolustuksen olla tarkkana. Huomiseen kokoonpanoihin voi tulla yllättäviä muutoksia. Molemmat valmennusryhmät varmasti miettivät joukkueen rankkaa kuormitusta.

Arvio: 2-0 

22.9.2018 Kiel vs Vfl Bochum 1848

Jatkuuko Bochumin hurmos lauantaina lauantaina Kielin vieraana? Viime viikonloppuna ylivoimaisen 6-0 voiton ottanut Vfl Bochumin itseluottamus ja henki on huipussaan. Joukkue matkaa perjantaina pohjoisen satama kaupunkiin.

Vfl Bochumin peli on ollut todella vakuuttavaa. Pallonhallinta ja syöttöprosentti on korkealla tasolla sekä erityisesti pelinopeus on silmiinpistävän hyvällä tasolla. Hinterseerin maalijyvä on taas löytynyt ja Krusen pirteät otteet tekee hyökkäyksistä vaarallisia.

Kiel hävisi edellisen ottelun Greuther Furthille 1-4 vieraissa. Muuten joukkue on aloittanut kauden hyvin uuden valmentajansa kanssa. Kauden avauksessa kaatui tällähetkellä sarjan kärkijoukkue Hsv 0-3 vieraissa. Kiel on aina vaarallinen kotijoukkue, jonka fanaattiset kannattajat varmasti odottavat voittoa.

Vfl Bochum tulee jatkamaan hyökkäysvoittoista, mutta puolustavaa peliä. Lauantaina tullaan näkemään maaleja, sillä Kiel on useaan otteeseen pelannut upporikasta ja rutiköyhää.

Arvio: 2-3

16.9.2018 Vfl Bochum 1848 vs Ingolstadt

Sarja jatkuu maaottelutauon jälkeen kotiottelulla Fc Ingolstadtia vastaan. Tauon aikana Bochum pelasi harjoitusottelun Mönchengladbachia vastaan, häviten sen 2-1. Esitteleekä Bochum uuden pelaajan Etelä-Korealaisen Chung Yong Leen sunnuntaina? 

Vfl Bochumin kokoonpanoon tulee muutoksia. Pantovic loukkaantui viimeisessä sarjapelissä ja joutui pitkälle sairaslomalle. Loukkaantumisten takia edelleen on pois kokoonpanosta Bandowski ja Eisfelt. Hyökkäykseen hankittua Chung Yong Leetä odotetaan avaukseen. Kokenut Etelä Korean maajoukkue pelaaja on pelannut jo kymmenen vuotta "saarella", joista viimeisenä Crystal Palace.

Ingolstadt on aloittanut kauden vaihtelevasti. Viimeisessä pelissä joukkue sai kuitenkin voittotilinsä auki, 3-2 voitolla Erzgebirge Auen. Pari maalin tappiota ja pari tasuria on joukkueen tämän kauden saldona. 

Vfl Bochum tulee pelaamaan hyökkäysvoittoista peliä ja ottaa kotivoiton Suomalaisten kannustusjoukkojen kunniaksi.

Arvio: 2-1

31.8.2018 Sc Paderborn vs Vfl Bochum 1848

Ottelut jatkuu perjantaina Paderbornin vieraana. Paderborn nousi viimekauden jälkeen takaisin 2 Bundesliigaan. Vfl Bochum lähtee ennakkosuosikkina tähän kamppailuun. 

Bochumlla on kaksi peräkkäistä voittoa sarjasta. Edellisessä pelissä valmentajat ja pelaajat ihmettelivät kotiyleisön vihellystä ekan puoliajan jälkeen 0-0 tilanteessa. Valmentaja Dutt kritisoi ottelun jälkeen kotiyleisön käytöstä. Olisiko Bochumin cup ottelun tappiolla ollut vihellyskonsertin syy?

Vfl Bochumilta puuttuu edelleen Sidney Sam kokoonpanosta pelikiellon vuoksi. Joukkue tulee lähtemään otteluun samalla kokoonpanolla kuin viime ottelussa ja Hinterseer tulee aloittamaan maalinteon. Perjantaina nähdään millä mielin Robin Kruse pelaa edelliskerran penkityksen vuoksi, vai ajatteliko valmennusjohto säästellä pelaajaa perheenlisäyksen vuoksi?

Sc Paderborn pelasi viime viikolla tärkeän vierastasapelin Greuther Fürthin kanssa. Joukkue oli jo kaksi maalia tappiolla, mutta nousi upeasti tasoihin kahdella viimehetken maalilla. Tämä oli joukkueelta huikea nousu, joka varmasti lisää sen itseluottamusta tulevaan kotiotteluun. Bochum on kuitenkin selvä ennakkosuosikki.

Arvio: 0-1

24.8.2018 Vfl Bochum 1848 vs SV Sandhausen

Perjantaina jatkuu sarja kotiottelulla Sandhausenia vastaan. Viikonloppuna pelattiin Saksan cupin ensimmäinen kierros ja kas yllättäin Bochum tippui Regional liigan joukkueelle heti. Sehän ei tietenkään yllättänyt raatia, sillä viime kaudella noutaja tuli samoin ekalla kierroksella.

 Vfl Bochumin pelit on sarjassa kuitenkin kulkenut. Peli on ollut valmista näin alkukierroksiin nähden. Robin Kruse ja Hinterseer ovat kauden alussa vahvoja ja perjantaina heiltä odotetaan maaleja.

Sandhausenin kausi on alkanut mollivoittoisesti, kahdella tappiolla, joukkue on sarjan hännillä. Joukkueen maaliero on 1-6 kahden ottelun jälkeen. Saudhausen tulee varmasti pistetilan avaus mielessä Bochumiin.

Vfl Bochumilta puuttuu avauksesta Sidney Sam pelikiellon takia. Hänen paikan tulee ottamaan Milos Pantovic. Bochumin kotiyleisö tulee vaatimaan voittoa, cup tappion häpeä antaa varmasti voimaa joukkueelle ja pakottaa pelaajat antamaan kaikkensa.

Arvio: 3-0

11.8.2018 MSV Duisburg vs Vfl Bochum 1848

Mikä onkaan hienompaa kuin pelata kesäjuhla lauantaina paikallisderby Duisburgia vastaan. Helsinkiin saapuu myös vieraaksi Duisburgin kannattajia, jotka ovat Bochum fanclub Finlandin vieraana.

Molemmat joukkueet aloittivat kauden tappiolla, joten molemmat joukkueet janoaa voittoa.

Vfl Bochum pelasi Kölniä vastaan hyvin, vaikka tappio tulikin. Maalinteko oli taas vaikeaa, mutta tärkeintä että paikkoja saatiin luotua useampaakin maaliin. Duisburg on pykälää helpompi vastustaja, joten maalipaikkoja saadaan varmasti monta luotua. Hinterseer tulee avaamaan maalihanat Duisburgia vastaan.

Duisburg pelasi viime ottelun Dresdenin vieraana. Dresden voitti 1-0 ottelun, mutta Duisburgilla oli myös omat maalipaikat. Hyökkääjien tehottomuus vaivaa naapurikaupungissa myös naapurikaupungissa. Duisburgissa on varmasti täysi stadion kotijoukkueen tukena. 

Vfl Bochum lähtee peliin tuttuun tapaan vakio avauksella, tuskin muutoksia tullaan tekemään viime pelistä. Tuleeko Eisfeld takaisin kokoonpanoon, se selviää lauantaina.

Arvio: 0-2

4.8.2018 Vfl Bochum 1484 vs Fc Köln

Kausi alkaa taas kerran Ruhrstadionilla kolmannen kerran putkeen. Vieraaksi saapuu viimekaudella  1 Bundesliigasta pudonnut paikalliskilpailija Fc Köln. Lippuja otteluun on hajapaikkoja enää jäljellä, joten mikä on hienompaa kuin avata kausi täydellä stadionilla. Tarjotaanko Kölnin kannattajille olutta, siitä tiedetään myöhemmin.

Vfl Bochum lähtee kauteen luottavaisin mielin, viimekauden valmentaja myllerryksen jälkeen joukkueen runko on pysynyt kasassa ja muutamia, toivottavasti vahvistuksia on saatu joukkueeseen. Harjoituskausi ja niihin liittyvät ottelut on mennyt hyvin ja joukkueen pelillinen valmius on ollut hyvällä tasolla.  

Vierailija Fc Köln on todella kova mittari tätä kautta ajatellen. Joukkueen runko on myös viimekaudesta muuttunut yllättävän vähän ja seura on satsannut tähän kauteen ainoastaan nousu ykköseen mielessä. Joukkueen budjetti on aivan omaa luokkaa verrattuna Bochumiin, mutta miljoonat ei aina tarkoita, että sillä saisi menestystä. Jokatapauksessa Fc Köln on sarjan ehdotonta eliittiä, sillä harjoitusotteluissa on kaatunut useita ykkösen joukkueita.

Vfl Bochumin pelaava maalivahti lauantaina on arvoitus, Reimann ei ole pelannut viimeisissä harjoitusotteluissa, joten avauksessa häntä tuskin nähdään. Joukkueen avaus on tuttu viime kaudesta, hyökkäys: Hinterseer, Kruse, Sam, keskikenttä: Tesche, Janelt ja Maier, puolustus: Hoogland, Fabian, Soares, Celozzi ja maalissa Dornebusch. Kausi aloitetaan tänä vuonna voitolla.

Arvio: 1-0

13.5.2018 Vfl Bochum 1848 vs Regensburg

Kauden viimeinen ottelu on hieno päättää kotistadionilla. Viimeiseen otteluun vieraaksi saapuu Regensburg, joka on samalla pistemäärältään Bochumin kanssa. Viime viikonloppuna molemmat joukkueet hävisivät ja voitolla on mahdollista saavuttaa sarjassa sija 4 tai 5. Rahassa voitto toisi tv-rahoja 13,2 miljoonaa euroa enemmän ensi kaudelle. Onko vähän vai paljon?

Bochum tulee peliin sisuuntuneena viime ottelun häviön jälkeen. Panosta joukkueella riittää ja viimeinen ottelu on aina voitettava. Hinterseerin maaliputki tulee saamaan jatkoa. Kevin Stögerin odotetaan siirtyvän kauden jälkeen 1 Bundesliiga joukkueeseen ja sunnuntaina on hänen jäähyväisottelu Bochumin paidassa.  Sidney Sam on edelleen ilman maalia, nyt on sen aika.

Nousijajoukkue Regensburg on taistellut sarjan kärkipaikoilla koko kauden ja on pelannut todella tasaisen kauden. Lopulta hyvä kausi ei riittänyt sille nousuun tai edes nousukarsintaan. Joukkueen tappioputki tulee jatkumaan Bochumissa.

Arvio: 2-0

6.5.2018 Union Berlin vs Vfl Bochum 1848

Kauden loppuhuipennus käsillä, viimeinen vierasottelu pohjoista Berliinin joukkuetta vastaan sunnuntaina ( siis nousukarsinta poislukien). Vielä riittää jännitettävää kaudelle, oma peli on voitettava, nousija Fortunalta kaivataan apuja ja voittoa Kielistä. Bielefeldin ja Regensburgin täytyisi menettää pisteitä omissa otteluissaan. Unelma kuitenkin elossa vielä.

Vfl Bochumin lentokeli jatkui viime viikolla ja joukkueen itseluottamusta ei enään horjuta mikään. Krusen ja Hinterseerin odotetaan tekevän maaleja, mutta eniten raati odottaa Sidney Samin avausmaalia? Rohkea hyökkäyspeli tulee jatkumaan Berliinissä.

Union Berlin tarvitsee vielä pisteitä, sillä karsintaraja on kolmen pisteen päässä kummittelemassa.Tämää kuitenkin luo joukkueelle painetta ja uskon että se menee yli. Bochum ottaa vakuuttavan voiton.

Arvio: 1-3

27.4.2018 Vfl Bochum 1848 vs Erzgebirge Aue 

Kolme viimeistä kierrosta on jäljellä sarjaa. Vfl Bochumin sarjapaikka on käytännössä varma ensi kaudelle. Nousukarsinnasta edelleen taistellaan, mutta siihen tarvitaan muilta joukkueilta apuja. Sarjan sijoituksessa on vielä suuurin jännitys jäljellä, sillä jokainenhan muistaa, kuinka paljon kauden viimeinen tappio maksoi Bochumille, 800 T€.

Ennen kauden alkua, raati veikkasi Erzgebirge Auen putoamista sarjasta. Joukkue on kuitenkin pelannut odotuksia nähden paremmin ja on vielä säilyjän paikalla. Viimeisistä peleistä ne kuitenkin tarvitsee pisteitä, jotta sarjapaikka varmistuisi niille.

Vfl Bochum lähtee otteluun samalla kokoonpanolla kuin viime otteluun. Hinterseerin maalijyvän odotetaan jatkuvan. Raadin yllätykseksi Hinterseer on jo noussut sarjan kolmanneksi parhaaksi maalintekijäksi tällä kaudella. Perjantaina nähdään hyökkäysvoittoinen Bochum, maaliero on saatava plussalle. Sidney Sam tulee avaamaan maalitilinsä seuraavassa pelissä. 

Arvio: 3-0

20.4.2018 Greuther Fürth vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochum jatkoi voittokulkuaan viime viikonloppuna ja joukkue 10 ottelun kuntopuntarissa ensimmäisellä sijalla. Vielä kuukausi sitten tilanne oli toinen, joten voittoputki tuli kreivin aikaan.  Teoriassa nousukarsinta on vielä mahdollinen, joka oli kauden alkaessa tavoitteena. Neljästä viimeisestä pelistä voitot niin nousukarsinta on Bochumin. Muut kärkijoukkueet ovat yskineet viimeaikoina ja ne tulevat pelaamaan ristiin otteluitaan.

Fürth taistelee Bochumin alapuolella sarjapaikasta, joten tasainen taistelu on taas odotettavissa. Tammikuun siirtoikkunassa seura osti täsmähankintoja, jotka auttaneet kevään peleissä. Kotijoukkue on vaikea voitettava, sillä on viidestä kotipelistä neljä voittoa ja yksi tappio.

Bochumilla oli viime ottelusta laitapakit Soares ja Gyamerah sekä hyökkääjä Eisfelt pois korttitilien takia. Se näkyi pelissä, mutta voitto tuli kuitenkin. Joukkue saa laajuutta perjantain peliin. Bochumin itseluottamus on tapissaan, joukkue hakee vieraista voiton.

Arvio: 1-2

13.4.2018 Vfl Bochum 1848 vs 1 Fc Kaiserslautern 

Kausi alkaa lähentyä loppua kohti. Viisi viimeistä kierrosta pelaamatta ja kaikki on vielä täysin auki, mitkä joukkueet säilyy sarjassa ja mitkä joukkueet nousee 1 Bundeen. Vfl Bochumin voitto Düsseldorfista antaa hieman tilaa hengittää putoamiskarsintaa ajatellen. 40 pistettä riittäisi hyvinkin, jos tilanne olisi normaali kausi. Tästä ottelusta voitto, niin taistellaan nousukarsinnan paikasta. Kyllä on erikoinen kausi?

Bochum lähtee ehdottomana ennakkosuosikkina seuraavaan peliin. Viime pelin voitosta itseluottamus on tapissaan ja kotifanit ei odota muuta kuin voittoa. Joukkueen hyökkäyspelaaminen on ollut viime peleissä sillä tasolla, että maaleja syntyy. Eisfeld on harmittavasti pois seuraavasta ottelusta punaisen kortin vuoksi. Bochumin täytyy kuitenkin olla hereillä, sillä FCK:n on pakko pelata voitosta tai putoaminen sille lähenee entisestään.

Kaiserslautern on ennen tätä peliä sarjan hännillä. Joukkue on pelannut kevätkierroksella kuitenkin hyvin pisteiden valossa. Se on saanut viimeisestä kymmenestä pelistä 17 pistettä ja on sillä tilastolla toiseksi tehokkain joukkue tällähetkellä. Fck pelaa joka ottelussa putoamisesta, mutta Bochum ei tule antamaan armoa.

Arvio: 2-1

6.4.2018 Fortuna 95 vs Vfl Bochum 1848

Pelit jatkuu paikallisderbyllä Fortunaa vastaan. Vfl Bochumin kuntokäyrä on vihreänä kahden voitetun pelin jälkeen ja odotukset F95 voittamiseen on kovat. Raati toivoo kolmatta peräkkäistä voittoa, jota ei vielä tälläkaudella ole saavutettu.

Bochumin kärkipelaaja Lukas Hinterseer on ollut loistovireessä, kahdessa pelissä 5 maalia. Maalit on tullut todella tärkeään aikaan, sillä putoamisesta on käynnissä ennennäkemätön kamppailu. Robbie Kruse ja Sidney Sam ovat nostaneet viimeaikoina tasoaan ja heiltä odotetaan maaleja syntyvän. Puolustuslinja joutuu varmasti koville Fortunan vastahyökkäyksille, joka on tälläkaudella ollut myrkkyä monelle vastustajalle.

Sarjakärki Fortunan kausi on ollut yllätyksellisen hyvä. Pari edellistä kautta on mennyt alakanttiin, mutta tälläkaudella joukkue on yllättänyt ja todennäköisesti nousee 1 Bundeen ensikaudeksi. Fortunan onni oli saada joukkueeseen lainalle Japanilaiset ja Belgialainen Raman. He ovat olleet joukkueelle todellisia vahvistuksia.

Fortunan hävisi Darmstadtissa viime maanantaina 1-0. Joukkue sai pelata 48 minuuttia ylivoimalla vastustajan saadessa ulosajon, eivätkä pystyneet edes tasapeliin. Bochumilla on voiton avaimet käsillä, vaikka Fortuna on sarjakärki.

Arvio: 1-3

1.4.2018 Vfl Bochum 1848 vs Braunschweig 

Pelit jatkuu maaottelutauon jälkeen ja kevään loppurutistus alkaa. Tauon aikana joukkueet pelasivat saksalaiseen tapaan harjoitusotteluita, ettei pelirytmi katoa. Bochum kävi pelaamassa  Leverkusenin vieraana, josta tuli tappio. 

Kotijoukkue Bochum tarvitsee voiton Braunschweigilta. Voitolla noustaan edelle ja putoamispeikko siirtyy kauemmaksi. Luotto Bochumiin on kova, sillä vihdoinkin Hinterseerin ketchuppipullo aukesi edellisessä pelissä. Krusen maaottelupeli Kolumbiaa vastaan heittää raadille taas kysymysmerkkiä, sillä matkaväsymys on vaikuttanut häneen jokaisen maaottelupelin jälkeen.

Brauschweigilla on kolme tappiotonta peliä alla ja voitto Duisburgista viime pelistä. Braunschweig on kaksi pistettä Bochumia edellä, joten ottelussa taistellaan taas kuudesta pisteestä. Luotto Bochumiin on kova, voitto otetaan varmasti.

Arvio: 2-0

17.3.2018 Sandhausen vs Vfl Bochum 1848

Viime pelistä ei saatu voittoa vain tasuri, seuraavalla kerralla lähdetään isommalla porukalla katsomoon. Vfl Bochumin kolmesta viimeisestä pelistä viisi pistettä on jo positiivinen suoritus tälle kaudelle. Silti karsintaviiva väijyy seläntakana. Sandhausenilta on otettava vierasvoitto.

Vfl Bochumin kokeneilta pelaajilta vaaditaan edelleen profiilinnostoa. Krusen ja Samin täytyy saada hyökkäyksiin paljon enempi tehoja. Joukkueen puolustaminen on viimeaikoina säilynyt korkealla tasolla, Fabian ja Hoogland ovat loukkaantumisten jälkeen päässeet omalle tasolleen. 

Sandhausenilla on kolmesta viime ottelusta vain yksi tasapeli. Silti joukkue on saanut jo 36 pistettä, joka on normaalisti riittänyt sarjapaikan varmistamiseen. Olisko joukkueella jo hyvänolon tunne iskenyt? Jokatapauksessa Bochum on ennakkosuosikki ennakkoraadin silmissä, vaikka jännitystä ottelusta ei tule puuttumaan.

Arvio: 0-1  

10.3.2018 Vfl Bochum vs Holstein Kiel

Kevätkierroksen ensimmäinen lauantai peli on Kieliä vastaan. Maanantaina otettu tärkeä vierasvoitto alla ja nyt tarvitaan kotivoitto sarjassa kolmantena olevasta nousijajoukkueesta.

Lauantain ottelussa tulee olemaan kevättä ilmassa. +15 lämmintä ja pohjoisen vieraat vastassa. Bochum tarvitsee voiton, säilyäkseen karsintaviivan yläpuolella. Joukkue pääsee lähtemään terveenä ja hyvin valmistautuneena kotiotteluun. Aloittaako Wurtz kärjessä?

Holstein Kiel on ehdoton yllättäjä tälläkaudella. Joukkue janoaa nousua jopa 1 Bundeen. Duisburgista ottama 5-0 voitto kuvastaa joukkueeen itseluottamusta ja Bochum tulee olemaan todella tiukalla. 

Vfl Bochum Finlandin väkeä paikalla, voitto on varma.

Arvio: 2-0

5.3.2018 Fc Ingolstadt vs Vfl Bochum 1848

Maanantaina Bochumin pelit jatkuu ja viimeiset kymmen peliä kaudesta jäljellä. Nürnberg peli oli hyvä ja tuntuu todella masentavalta tämänkauden pistesaalis, pontentiaalia joukkueessa olisi ollut. 

Toivottasti Bochum pääsee koko rosterilla maanantain peliin. Loukkaantumisesta on vihdoin päästy yli, mutta pitkä pakkaskausi saksanmaallakin kierrättää flunssaa, joka voi iskeä pelaajiin. Loppukausi mennään kuitenkin kapealla ringillä ja siitä ei ole varaa puuttua montaa pelaajaa.

Bochumin avaus tulee olemaan edellisen kaltainen, mutta yllätysvetoja voisi olla Serran aloittaminen hyökkääjänä. Puolustuspelaamista on harjoiteltu viikolla, mutta uskotaan, että Dutt satsaa hyökkäysvoittoiseen peliin. Valmentaja haluaa ensimmäisen voiton tästä pelistä.

Autokaupunki Ingolstadt tulee kahden tappion jälkeen hakemaan voittoa, jopa riskilläkin. Ingolstadtin kevätkausi on mennyt lähes yhtä monella tappiolla kuin Bochumin, joten erittäin tiukka ottelu on tulossa.

Arvio: 0-1

25.2.2018 Vfl Bochum 1848 vs 1 Fc Nürnberg

Kaksijakoinen kausi on jatkunut, ilon jälkeen tulee aina tiukka pudotus maanpinnalle. Robin Duttin ura Bochumissa alkoi tappiolla, Nürnberg on seuraava vastus ja siihen on joukkue saatava 110% valmiiksi.

Nürnberg on hävinnyt viimeksi marraskuun alussa viime vuoden puolella. Joukkue on sarjassa vahva nousijakandidaatti ja on tällähetkellä sarjassa toisena. Nürnberg tulee tosissaan hakemaan vierasvoittoa Ruhrstadionille.

Vfl Bochumin taistelu sarjapaikasta on jo alkanut. Kolme seuraavaa ottelua kärkijoukkueita vastaan, joko kääntää tai pistää joukkueen polvilleen kevättä kohden. Maaleja tarvitaan ja joukkueen profiilipelaajien pitää nostaa tasoa ja ottaa joukkue harteille. Valmentan vaihdos ei ihmeitä voi tehdä, mutta suunta on nyt käännettävä. 

Arvio: 2-1

16.2.2018 Heidenheim vs Vfl Bochum 1848

Bochumin kannattajille riittää tapahtumia. Voitto Darmstadtista sai mielen hetkeksi piristymään. Alkuviikko toi taas muutoksia valmennukseen, Robin Dutt on palkattu uudeksi päävalmentajaksi. Hän on jo viides valmentaja tälläkaudella. Robin Dutt on kokenut valmentaja, mm. Fc Freiburg, Leverkusen, Bremen ja viimeksi Stuttgartin urheilutoimenjohtajana. Kaikki pestit ovat päättyneet potkuihin pääsääntöisesti, joten odotukset on ristiriitaiset. Suomalaiset muistaa Robin Duttin Leverkusenista, kun Sami Hyypiä tuli kesken kauden Duttin tilalle.

Anyway, hän valmentaa Bochumia nyt ja kaikki tuki pitää hänelle antaa. Joukkueen kokoonpano luultavasti säilyy samana kuin edellisessä pelissä. Viime peli oli kuitenkin taistelu voitto ja eihän voittavaa joukkuetta ole syytä vaihtaa. Hinterseer aloittaa kärjessä, viime pelin onnenkantamoisen maalin johdosta.

Heidenheim on kolme pistettä Bochumin edellä, joten voitolla Bochum siirtyy edelle. Taas pelataan kuuden pisteen peli. Heidenheimille on tappio alla ja ottelusta tulee todella tasainen.

Arvio: 1-2

9.2.2018 Vfl Bochum 1848 vs Darmstadt

Vfl Bochum lähtee perjantain peliin sekavissa tunnelmissa. Tappioputki on alla ja Darmstadt peli on kuuden pisteen ottelu voittajalle. Paniikkinappulaa painettiin seuran sisällä keskiviikkona ja vihdoinkin faneja kuunneltiin. Urheilutoimen johtaja Christian Hochstätter sai lähteä ja samalla valmentaja Rasiejewski vapautettiin tehtävistä. Kauden neljäs valmentaja Heiko Butcher ottaa vastuun perjantain pelistä. Mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon katsomoon tulee väkeä, sillä keskiviikko oli voiton päivä Bochumin Ultra kannattajille.

Darmstadt on ollut samanlaisessa ahdingossa kuin Bochum. Karsijan paikalla oleva joukkue tarvitsee myös pisteitä. Joukkue on pelannut alakanttiin tasoonsa nähden, mikä on ollut tyypillistä Bundesliigan putoajoukkueelle. Edellisessä ottelussa Duisburg kävi ottamassa vierasvoiton 1-2.

Bochum saa perjantaina kahdennentoista pelaajan katsomosta, tunnelma on huikea, pelaajien taistelutahto nousee varmasti, mutta meneekö se yli? Onnistuuko Wurtz vihdoin maalinteossa?

Arvio 2-1

 

4.2.2018 Dynamo Dresden vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochumin matkaa kahden pettymyspelin jälkeen Dresdenin vieraaksi. Odotukset peliin on kaksijakoiset, kaksi derbytappiota painaa takaraivossa ja joukkueen sisällä siirtomarkkinoiden viimeiset päivät vei joukkueesta monta pelaajaa muihin seuroihin. Tulopuolella oli hiljaista ja vain pari nuorta pelaajaa tuli tilalle.

Viimeinen peli Bielefeldin vastaan ei kuitenkaan ollut niin huono, että pää pitäisi pistää pensaaseen. Tilastot osoittaa, että pallonhallinta on hyvällä tasolla ja maalintekoyrityksiä on saatu riittävä määrä, jotta voittoja voi saada. Siirtomarkkinoilta olisi odottanut seuran hankkivan hyökkäyspäähän vahvistuksia, mutta jostain syystä niitä ei saatu joukkueeseen hankittua.

Dresdenin kausi on ollut yhtä pettymyksellinen kuin Bochumilla, yhtä monta tappiota alla ja molemmilla sama pistemäärä ja putoamisviiva kummittelee alapuolella. Dresdenin fanaattiset kannattajat ei helpota ainakaan Bochumin peliä. Bochumin täytyy lähteä puolustuksen kautta taistelemaan pisteistä.

Arvio: 1-1 

29.1.2018 Vfl Bochum 1848 vs Arminia Bielefeld

Maanantai iltana toinen kotiottelu peräkkäin. Tappio paikalliskilpailijalle viime pelissä lisää painetta seuraavaan peliin. Voitolla noustaan tasapisteisiin Bielefeldin kanssa ja tappiolla karsintaviiva on todella lähellä.

Tällä viikolla joukkueen entinen kapteeni Felix Bastians lainattiin Kiinaan seurajohtajan toimesta. Seuran sisällä edelleen kuohuu eikä tilanne näytä rauhoittuvan ollenkaan. Katsomossa tullaan näkemään protestointia edelleen seurajohtoa vastaan.

Viime ottelussa oli tappiosta huolimatta paljon hyvääkin, pallon hallinta oli hyvällä tasolla ja maalipaikkoja pystyttiin luomaan. Tehot oli kuitenkin taas kateissa, joka on ollut tälläkaudella hyvinkin tavallista. Seuraavassa ottelussa hyökkääjien täytyy päästä tehoille. 

Armina Bielefeldillä on heikko jakso käynnissä ja mahdollisuudet täysiin pisteisiin on erinomaiset. Tasapeli furthin kanssa ja syyskierroksen tappiot niskassa Bielefeldillä. 

Arvio: 2-1 Bochumille

 

23.1.2018 Vfl Bochum 1848 vs MSV Duisburg 

2 Bundesliiga jatkuu talvitauon jälkeen paikallisderbyllä Duisburgia vastaan. Bochum on treenannut talvitauolla kovaa ja Espanjan leiritys on mennyt valmennusjohdon mukaan hyvin. Kausi jatkuu kahdella paikallispelillä kotona, joten pisteitä on tultava. Harjoitusottelut on pelattu lähes samoilla kokoonpanoilla kuin loppusyksystä. 

Hyökkäyspäähän on Bochumiin tullut lainaksi Phillip Ochs Hoffenheimista. Aika näyttää saako nuori 20 vuotias pelaaja vastuuta joukkueessa. Saksan nuorisomaajoukkueissa Ochs on pelannut tehokkaasti, joten odotettavissa on mielenkiintoinen pelaaja. 

Duisburgista on tulossa vieraspääty täyteen faneja ja odotettavissa on talvipeliin lähes täysi stadion. Duisburg on pelannut jotain harjoituspelejä talvitauolla, mainittakoon esim. Hollantilaisen Ajaxin kanssa tasapeli 1-1. Odotettavissa on tiukka paikallisvääntö, mutta luotto Bochumiin kova.

Arvio: 1-0 Bochumille

18.12.2017 St Pauli vs Vfl Bochum 1848

Vuoden viimeinen sarjapeli ennen talvitaukoa pelataan ensi maanantaina Hampurissa. Kauden viimeiset kohtaamiset ovat menneet Paulille selvästi, joten nyt on Bochumin aika ottaa voitto.

Kahden ottelun voittoputki helpotti tilannetta sarjan suhteen, mutta kevät kierrokselle riittää parannettavaa. St Pauli tulee hyvään aikaan vastaan, sillä niillä on ollut huono jakso pelillisesti. Suuri numeroisia tappioita, mm Bielefeld rökitti 5-0. 

Bochumin peli on kulkenut kahdessa viime ottelussa hyvin ja kakkosmaalivahti on hoitanut vähäisät vastustajan tilanteet hyvin. Maalinteon vaikeus on edelleen tuskastuttanut, mutta maalipaikkoja on saatu tarpeeksi luotua ja tasapelit on kääntynyt voitoksi. Maanantaina tulee voitto.

Arvio: 0-2

9.12.2017 Regensburg vs Vfl Bochum 1848

Syyskauden viimeinen kierros ja Bochum menee viimekauden nousijajoukkueen vieraaksi. Viikonlopun voittopelin jälkeen tarvitaan jälleen venymistä ja voittoa. Voitolla mennään Regensburgin ohi pisteissä, mutta tappiolla karsintaviiva on taas lähellä.

Regensburgilla on viidestä viime pelistä neljä voittoa ja tasapeli. Todella kovassa pisteputkessa oleva joukkue on vaikea voitettava kotona. Mainittakoon, että Duisburg hävisi Regensburgille 4-0. 

Bochum pääsee altavastaaja liikkeelle hyvällä itseluottamuksella, sillä Union peli oli pitkästä aikaa hienoa katseltavaa. Joukkueen pelillinen hallinta on sillä tasolla, että jokainen sarjan peli on voitettavissa. Pelin alut on ollut vaikeita ja liian usein ollaan ensimmäisen kympin jälkeen takamatkalla, siihen on saatava muutos.

Arvio: 1-3 

3.12.2017 Vfl Bochum 1848 vs Fc Union Berlin

Viimeiset kolme kierrosta jäljellä syyskierosta. Bochumin vieraaksi saapuu kärkikastin joukkue Union Berlin. Bochumilla on syksyn kannalta tärkeimmät pelit jäljellä, jos joukkue meinaa säilyttää kunniansa kevätkierroksille lähdettäessä. 

Bochumin tasapelit on käynyt kannattajien hermoille, ultrafanien protestointi seurajohtoa kohtaan rassaa joukkuetta, kriisi kytee kaikkien takaraivossa. Suomessa on tuskallista seurata seuran tilannetta. Helpotusta joukkueelle ei tuo viime peliisä loukkaantuneen Reimannin poissaolo. Tämä kuitenkin antaa toiselle maalivahdille näytönpaikan.

Union Berlin on taas tällä kaudella pelannut tasaisen varmasti ja on keväällä nousijakanditaatti. Joukkue on viime peleissä päästänyt omaan päähän monta maalia, joten puolustuspelaamisessa löytyy heikkouksia. 

Bochum vaihtoi viime pelissä pelisysteemin, tuleeko sunnuntaina tulosta? Kahdella kärjellä täytyy tulla maaleja, sillä viidessä viimepelissä on puolustus on toiminut varsin hyvin. Edelleen paineet kohdistuu hyökkääjien onnistumiseen, saadaanko ketchuppipullo auki.

Arvio: 4-3 Bochumille

26.11.2017 Erzgebirge Aue vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochum matkustaa sunnuntaina Aue:n vieraaksi. Bochumin tasapeliputki jatkui viime viikonloppuna, mutta ilman voittoja karsintaviiva on jo pelottavan lähellä. Sunnuntain pelissä on kyseessä suuret panokset, sillä voitolla mennään kotijoukkueesta ohi ja tappiolla ollaan karsintaviivan alapuolella.

Parin viimekauden häntäpään joukkue Aue on aloittanut kauden varsin mukavasti, vaikkakin viime aikoina joukkue ei ole voittoja saanut. Viime viikonlopun Duisburg tappio 0-3 tuo Bochumille toivoa voitosta. Pisteet on kaikille joukkueille tiukassa, sillä kymmenen joukkuetta on viiden pisteen sisällä. Voitolla voi sarjasijoitus muuttua useamman sijan. 

Vfl Bochum saa viikonloppuna jalkeille parhaat pelaajat, alkuviikon harjoitusten perusteella. Uskoisin, että valmennusjohdon paineet pakottaa tekemään muutoksia avauskokoonpanoon. Hoogland ja Kruse ovat avauksessa. Hyökkäyspään tehottomuuteen ei ole pelaajien vaihdot auttaneet, joten mahdollisesti joukkueen pelisysteemi tulee vaihtumaan tähän peliin.

Arvio: 0-2

18.11.2017 Vfl Bochum 1848 vs Greuther Furth

Maaottelutauko on taas ohi ja pelit jatkuu lauantaina. Pieni treenijakso tuli kreivin aikaan, jotta joukkue saadaan voittojen tielle. Viimeisestä voitosta on kuukausi aikaa ja samanverran tehdystä maalista. Se on liian kauan.

Bochum pelasi muutaman treenipelin tauon aikana, Dortmundille 2-4 tappio, 18-0 voitto jostain kyläjengistä ja yllättäen 0-0 tasapeli Hollantilaista Helmondia vastaan. Lauantaina Tim Hoogland tekee paluun kentälle ja toivottavasti Venäjän MM-kisoihin päässyt Robbie Kruse on kokoonpanossa.

Furth on aloittanut myös kauden huonosti, karsintaviivan alapuolella oleva joukkue on Bochumin voitettava. Mikään läpihuutojuttu se ei tietenkään ole, sillä mainittakoon että Furth voitti 3-1 Fortuna 95. Se kertoo sarjan tasaisuudesta.

Arvio: 1-0

3.11.2017 Fc Kaiserslautern vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochumin toinen ottelu viiteen päivään. Tiukka ottelutahti voi olla myös hyväksi joukkueelle, jonka pelit ovat ailahdelleet. Fortunaa vastaan Bochum pelasi varsin mallikkaasti, mutta itseluottamuksen puute nakertaa pelaajien mieltä. Tänään on kuitenkin pakkovoiton paikka sarjan häntäjoukkuetta Kaisesrslauternia vastaan.

Kaisesrslautern on aloittanut kauden huonosti, Vain yksi voitto ja muutama tasapeli. Kotijoukkue tulee varmasti taisteluasenteella tähän peliin ja yrittää saada voittotilinsä auki.

Bochumilla on tänään hyökkääspäästä pois Hinterseer, viime pelin punaisen kortin takia. Todennäköisesti Diamantakos ja Wurtz ovat aloituksessa. Olisikohan nuori juniori Baboh lapulla? Tänään pitää maaleja tulla.

Arvio: 1-3 Bochumille

Ma 30.10 klo 20:30

VfL Bochum - Forttuna Düsseldorf 
 
Taas se aika vuodesta kun pelataan kiihkeä paikallisottelu. Joukkueet lähtevät järkyttävän erillaisista lähtö kohdista peliin.
Bochum vaihtanut valmentajaa jo kaksi kertaa tällä kaudella. Kentällä peli yskii pahemman kerran, välillä tuntuu että lampaita ovat kaikki. Nyt menty pitkää voitto, tappio, voitto, tappio systeemillä eteenpäin.
Eli nyt olis voiton vuoro.
Düsseldorf taas johtaa sarjaa ja pelannut parhaan alkukauden liigassa koskaan 11.kerrosta 9. voittoa. Kaikki toimii tällä hetkellä. 
Mutta onneksi Derby on peli jossa sarjasijoituksella ole väliä. Kaikki on kiinni pääkopasta.
 
Arvio: 1- 0 Bochumille.

21.10.2017 Braunschweig vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina mennään Braunschweigin vieraaksi. Odotettavissa on tiukka kohtaaminen kahden alkukauden ailahtavasti pelanneiden joukkueiden kesken. 

Braunschweig on pisteen perässä Bochumista, Braunschweig on pelannut paljon tasapelejä tälläkaudella ja voittoja on vain kaksi. Kolmesta viimeisestä pelistä on tullut tasuri Duisburgin kanssa ja tappiot Regensburgilta sekä Paulilta. Kotijoukkue lähtee varmasti ottamaan pakkovoittoa.

Vfl Bochum aloitti uuden valmennuskaksikon kanssa varsin vakuuttavasti voitolla Sandhausenista. Joukkue on varmasti toipunut edellisen viikon sekasorrosta. Braunschweigissa aloitetaan puolustusvoittoisesti ja pyritään vastahyökkäyksin tekemään tarvittavat maalit. Toisaalta joukkueen pallonhallinta on ollut hyvällä tasolla tälläkaudella, ehkä omaan peliin uskominen toisi parhaan lopputuloksen. 

Arvio: 0-2 Bochumille

14.10.2017 Vfl Bochum 1848 vs Sv Sandhausen

Maaottelutauolta palataan taas tositoimiin ja vieraaksi saapuu kauden hyvin aloittanut Sv Sandhausen. Vfl Bochumin peliin valmistautuminen on varmasti ollut sekavaa uuden valmennuskaksikon kanssa. Maanantain valmentajavaihdos ja kapteenin hyllytys on varmasti vaikuttanut joukkueen valmistautumiseen.

Sandhausen on sarjassa kolmantena tällähetkellä. Joukkue on pelannut tasaisia otteluita, mutta voittoja on tullut tasaisesti. Puolustaminen on ollut vahvaa ja omiin on mennyt sarjan vähiten maaleja vain 6 päästettyä.

Vfl Bochumin maajoukkuepelaaja Robbie Kruse tuskin pelaa avauksessa lauantaina. Pitkä matkustaminen ja aikaero rasittaa varmasti häntä. Mielenkiinnolla odotetaan mitä muutoksia uusi valmennus tekee aikaisempaan joukkueeseen. Nostetaanko joku junioripelaaja joukkueeseen? Annetaanko vastuuta penkkipelaajille, se nähdään lauantaina.

Arvio: 2-2

30.9.2017 Holstein Kiel vs Vfl Bochum 1848

Härkäviikon jälkeen vielä yksi peli ennen maaottelutaukoa. Uusi tuttavuus Holstein Kiel tulee lauantaina vastaan vieraissa.

Viimekauden nousijajoukkue Holstein Kiel on aloittanut kauden vahvasti. Sarjassa kolmantena oleva Kiel voitti viikonloppuna Duisburgin vieraissa 1-3. Joukkue on saanut kauden alussa tärkeitä voittoja ja pisteitä. Joukkueen kärkipelaaja Martin Ducksch on maalipörssin kärjessä viidellä maalilla.

Vfl Bochum on palautellut alkuviikon ja treenit on taas täydessä vauhdissa. Sunnuntain voitto oli ns. Pakkovoitto kahden tappion jälkeen. Tim Hoogland palasi kokoonpanoon sunnuntaina, mutta loukkaantuminen uusiutui ja on poissa seuraavasta pelistä. Sidney Sam on todennäköisesti lauantaina pelikunnossa. 

Vieraspeliin lähdetään puolustusvoittoisesti ja vastahyökkäykset tulee olemaan Bochumin ase. Joukkue on pelannut kaikissa otteluissa hyvin, mutta pienet virheet on riivannut joukkuetta raskaasti ja pisteitä ei ole tarpeeksi tullut. Maalivahti Reimann on taas tolppien välissä ja ottaa tärkeäT torjunnat. Nyt tarvitaan vaan maalintekijöitä?

Arvio: 1-2

24.9.2017 Vfl Bochum 1848 vs Ingolstadt

Härkäviikon viimeinen peli on sunnuntaina. Viikko on mennyt mollivoittoisesti, Bochumilla kaksi tappiopeliä alla ja itseluottamus on taas koetuksella.

Voitot tulee kuitenkin posin kautta, Bochum on pelannut hyvää fudista, mutta pienet virheet ovat vieneet pisteet muille. Rankka viikko on loppusuoralla ja toivottavasti loukkaantuneita pelaajia saadaan takaisin peliin. Sidney Sam saa taas lisää pelikokemusta ja tulee varmasti olemaan kevään aikana joukkueen kantavia voimia. 

Ingolstadin kausi on myös ollut pettymys. Bundesliigan putoajajoukkue on aloittanut kauden ailahtavasti. Joukkue on kuitenkin viimepelit pelannut hyvin, selvä voitto St Paulista ja Duisburgin kanssa tasapeli. Tasainen vääntö odotettavissa.

Arvio: tasuri 2-2

21.9.2017 Fc Nürnberg vs Vfl Bochum 1848

Syyskauden härkäviikko jatkuu torstaina Nürnbergin vieraissa. Vfl Bochum joutui pettymään sunnuntaina Heidenheimille 1-2 tappiolla. Se palautti taas maanpinnalle joukkueen, joka oli voittanut kaksi edellistä ottelua.

Vfl Bochumilla puuttuu jälleen kerran tasaisuus. Edellinen ottelu oli näennäistä hallintaa, mutta vastustaja vei palkinnon. Sarjan tasaisuus pakottaa kotipelit voittamaan, jo kaksi kotitappioita syyskierroksella on liikaa. Nürnbergissä joukkueen täytyy pelata nöyrää puolustamista ja käyttää tehokkaasti maalipaikat hyväksi. 

Nurnberg pelasi viime ottelun tehokkaasti ja voitti Duisburgin vieraissa 1-6. Joukkue kuuluu sarjan kärkikastiin ja haluaa tosissaan nousta Bundesliiga ykköseen. Bochumille tulee vaikea ottelu, mutta peli on siltä voitettavissa.

Arvio: 2-2 

17.9.2017 Vfl Bochum 1848 vs Fc Heidenheim

Vfl Bochumin fanit puhkuu intoa sunnuntain kotipelissä Heidenheimia vastaan. Kahden ottelun voittoputki on luonut uskoa joukkueen tekemiseen ja sunnuntaina katsomossa on varmasti keskiarvoa enempi kannattajia.

Viime viikonlopun voitto Darmstadtista on nostanut joukkueen itseluottamuksen kattoon. Joukkueen kapteenin Felix Bastiansin saaman pilkun muutos vapariksi vastustajalle ja siitä nousu voittoon, on saanut ennennäkemätöntä huomiota Saksassa. Kapteenin epäitsekäs käyttäytyminen nostaa respectiä koko joukkueesta. Uudet hankinnat pääsee ensimmäistä kertaa kotistadionille ja näyttäytymään kotifaneille, joukkue tulee varmasti tekemään kaikkensa että voittoputki jatkuu edelleen.

Fc Heidenheim on tähän kohtaan hyvä vastustaja. Heidenheim on perinteisesti ollut Bochumille henkisesti helpompi vastustaja ja peruspelillä voitto tuleekin.

Fc Heidenheimin kausi on alkanut huonosti, vain yksi voitto ja loput tappioita tälläkaudella. Se tuo tietenkin paineita joukkueelle ja he yrittävät varmasti kääntää tappioputken voittoon.

Arvio: Bochum voittaa 3-1

10.9.2017 Sv Darmstad 98 vs Vfl Bochum 1848

Kausi jatkuu maaottelutauon jälkeen viidennellä kierroksella vieraspelissä Darmstadissa. Viime kauden Bundesliigajoukkue on aloittanut kauden mallikkaasti ja on tällähetkellä sarjan kärkikastin joukkueita. Viimeinen voitto Duisburgista vieraissa.

Vfl Bochumin treenijakso on mennyt mallikkaasti ja tulihan harjoitusottelussa voitto Leverkusenista. Uusi valmentaja on saanut tärkeitä harjoituksia viimeisen kahden viikon aikana. Joukkue haluaa yllättää vaikeassa vierasottelussa ja viime hetken hankinnat Sidney Sam ja Robert Tesche saavat näyttöpakan tässä ottelussa. Hyökkäyspään vahvistukset tuovat varmasti lisäenergiaa maalntekoon. Schalken pilaamalla hyökkääjällä Sidney Samilla on varmasti näytettävää.

Arvio: 1-1

27.8.2017 Vfl Bochum 1848 vs Sg Dynamo Dresden 

Vfl Bochum palaa kuukauden tauon jälkeen Ruhrstadionille. Vierasotteluista tuli vain yksi piste kotiin tuotavaksi. Voitto on tultava.

Vierasjoukkue Dresdenistä matkaa varmasti paljon faneja Bochumiin ja ääntä on tiedossa. Dresden on aloittanut kauden varsin hyvin, voitto Duisburgista, tasan Paulin kanssa. Viime ottelu kotona oli kuitenkin katastrofi, 0-4 pataan Sandhausenilta. Hyvän ja huonon päivän ero on suuri.

Bochum on ollut pelillisesti vahva kaikissa otteluissa ja siihen nähden pisteitä on tullut liian vähän. Joka osa-alueella tarvitaan kuitenkin parempaa tekemistä, jotta voittoja tulee. Hyökkääjien viimeistelyä ja erikoistilanteita on harjoiteltu tälläviikolla. Saako Mlapa mahdollisuuden? Se nähdään sunnuntaina.

Arvio: Vfl Bochum voittaa 2-0

21.8.2017 Arminia Bielefeld vs Vfl Bochum 1848

Kauden kolmas kierros jatkuu Bochumin osalta maanantaina paikallisderbyllä Bielefeldiä vastaan. Fanijunalla lähtee varmasti iso joukko katsomaan peliä vieraskulmaan. Taitaa olla faneille ainoa vierasmatka, jossa ei myydä stadionilla olutta vieraille.

Vfl Bochum lähtee peliin altavastaajana, kahdesta ottelusta vain yksi piste. Ottelun tärkeys tulee varmasti näkymään pelin kulussa. Bochum lähtee pelaamaan puolustuksen kautta ja uskoo saavan maalipaikat voittaakseen pelin. Viime viikon cupin voitto antaa tietenkin itseluottamusta ja alkukierrosten peli on kulkenut varsin mallikkaasti tehottomuudesta huolimatta.

Bielefeldin kausi on alkanut kahdella niukalla 2-1 voitoilla, joka antaa kotijoukkueelle varmasti itseluottamusta seuraavaan peliin. Vastustajat on kuitenkin olleet ennalta helpommasta päästä. Kotijoukkue lähtee hyökkäämään innokkaasti, joten vastahyökkäys paikkoja tulee Bochumille varmasti. 

Arvio: Arminia Bielefeld 2-3 Vfl Bochum 1848

5.8.2017 MSV Duisburg vs Vfl Bochum 1848

Kauden toinen koitos jatkuu paikallisderbyllä vieraissa MSV Duisburgia vastaan Schauinsland-Reisen- Areenalla. Stadion tulee varmasti loppuunmyydyksi ja Bochumin fanikatsomo on myyty loppuun jo ajoissa. Stadionille mahtuu 31500 katsojaa.

Molemmat joukkueet aloittivat kauden tappiolla, joten molemmat joukkueet taistelevat varmasti verissäpäin kauden avauspisteistä. Duisburg on viime kauden nousijajoukkue, joka varmasti haluaa näyttää Bochumille parasta osaamistaan. 

Uskon, että Bochum tulee pelaamaan hyökkäysvoittoisesti vierasottelussa ja pallonhallinta tulee olemaan Bochumin. Lauantai näyttää, saadaanko hyökkäykset murrettua maalin asti, siinä riittää painetta Mlapalle, Wurzille ja uusille hankinnoille. Erikoistilanteet tulee olemaan ratkaisevassa osassa ja uskon että niillä ottelu ratkeaa. Duisburg tulee saamaan muutaman nopean vastahyökkäyksen, mutta uskon että sitä on painotettu joukkueen puolustukselle, viime ottelusta.

Arvio: MSV Duisburg 1-2 Vfl Bochum

28.7.2017 Vfl Bochum 1848 vs ST Pauli

Bundesliiga 2 kauden avaus tapahtuu Vfl Bochumin kotiareenalla St Paulia vastaan. Yllättäin kausi 2016/2017 päätettiin juuri St Paulia vastaan, joka päättyi Bochumin tappioon 1-3. Luulen, että uusi valmennusjohto on käynyt kauden viimeistä ottelua läpi joukkueen videopalavereissa.

Bochum säilytti pääosin kaikki edelliskauden runkopelaajista, ehkä nimekkäkkäin lainapelaaja Quaschner siirtyi paikalliskilpailija Arminia Bielefeldiin. Uusiin hankintoihin ei ollut varaa, mutta siirtomarkkinoilta löytyi ilmaisella siirrolla muutamia hyviä vahvistuksia, kuten laitapelaaja Danilo Soares Hoffenheimista ja hyökkääjä Dimitrios Diamankos Karsruherista sekä tietenkin Bundesliga pelaaja Robbie Kruse Leverkusenista hakee uutta nostetta Bochumissa.

Bochumin valmennuskuviot vaihtui yllättäin Veerbekistä Lotten entiseen valmentajaan Ismail Atalaniin, mitä se tuo tullessaan toivottavasti positiivista. Otettiinhan kauden kenraalissa tasuri paikalliskilpailijasta BvB:stä💪

Arvio: Vfl Bochum aloittaa voitolla 2-0 

14.5.2017 klo. 16:30   München - Bochum

Mistä tunnistaa että kausi on päättymässä. Kaikki pelaavat samaan aikaan ottelut. Bochumilla tämä tarkoittaa ystävyys-seura Bayer Münchenin Allianz areenalle vierailua München 1860 vieraaksi.

Tämän pelin käsikirjoitus on samallainen kuin viimeviikonloppun Bielefeld pelin. Bochumilla ei panosta pelissä muuten kuin kunnia kun taas kotijoukkueella vain ja ainoastaan kolme pistettä kelpaa, muuten sarjaporras uhkaa vaihtua.

Bochum tulee jäädyttämään pelin ja iskemään vastahyökkäyksistä.Kotijoukkue tulee hallitsemaan kenttä tapahtumia. Toivotaan Bochumille vikaan vieraspeliin hyvää tulosta

Arvio : 1 - 1

 

7.5.2017 klo. 14:30  Bochum - Bielefeld

Kauden toiseksi viimeiseen kotipeliin on mukava lähteä kun edellisen kierroksen peli ratkaisi sen, että veitsi kurkulla ei tarvii enää pelata. Voisi kuvitella pelaajien nyt vapautuvan pelillisestä lukosta, joka on vaivannut lähes koko kauden.

Bielefeld taas on pakkovoiton edessä. Tästä pelistä tappio niin sarjaporras vaihtuu hyvin suurella todennäköisyydellä. Juuri tämä avaa Bochumille voiton avaimet. 

Bochum pitää aloittaa peli todella tarkasti puolustaen, koska kello tekee töitä kotijoukkueelle. Bielefeldin on avattava pakkaa viimeistään toisella puoliajalla ja silloin pitää Bochumin vastata nopeilla vastahyökkäyksillä.

Ario: 2 - 0  Bochumille

28.4.2017 Vfl Bochum 1848 vs Dynamo Dresden

“Tämä peli on kuin ottelupallo Bochum:ille, kakkosessa säilymisen suhteen”. Näin Johannes Wurtz sanoi reviersport lehdelle viikolla ennen peliä. Johannes on luottavainen siihen, että ottelupallo otetaan ja sarjapaikka varmistetaan. Taustalla vahva kotivire ja mahtava kotiyleisön tuki. 

Myös Vflbochumfinlandin varapuheenjohtaja on optimistinen ja veikkaa 2 – 0 Bochumille

Vfl Bochum:in tämän perjantain vastustaja Dynamo Dresden on DDR kasvatti.  Joukkue on perustettu vuonna 1953 ja se oli DDR:n ajan suosituin ja seuratuin seura. Kaikkiaan 98 ottelua UEFA ja Eurooppa Cupeissa. Vuonna 1985/86 Dynamo tiputti HJK:n Cup voittajien Cupista toisella kieroksella maalein 7 – 3.
Kahdeksan kertaa DDR:n mestari ja seitsemän cup:in voittoa.

Saksojen yhdistymisen jälkeen Dynamo pelasi Bundesligaa, mutta meni konkurssiin vuonna 1995 ja tippui kolmoseen. Sieltä on sitten pikku hiljaa hivutauduttu ylöspäin ja tänä päivänä ollaan jo kakkosen kärkipäässä. Dynamo:lla on erittäin aktiivinen Ultra osasto ja katsojakeskiarvo kotona on 28.311 (32.066 – täysi tupa). Jotenkin tuntuu, että VflBochumFinland:in pitäisi järjestää reissu tänne.

Alla kuvaa ehkä kaikkein käsittämättömimästä vieraspelistä (tältä kaudelta). 25000 Dynamo fania kävi vierasmatkalla Munchenissä. Toivotaan paljon vieraskatsojia ja tunnelmaa Bochumiin.

Ottelulippulla (13€) saa käyttää ilmaiseksi julkista lähiliikennettä pelipaikalle, ennen ja jälkeen pelin. 

Perjantaina on tarkoitus katsastaa pelin lisäksi myös Stadion kapakka – Ritterschenke. Tästä ja muusta sitten ottelu blogissa.

23.4.2017 klo 14:30  Braunschweig - Bochum

Bochum vieraskiertue pysähtyy sunnuntaina Pohjois-Saksaan Braunschweigin vieraaksi. Viime kierroksella saatiin apina olkapäiltä pudotettua ja saatiin kolme pistettä plakkariin. Tästä johtuen mielialat ovat jälleen korkealla ja tavoitteena olisi ottaa vierasvoitto pitkästä aikaan.

Kotijoukkue taistelee noususta Bundesliigaan, joten heille kelpaa vain voitto. Baunschweigin täytyy panostaa hyökkäykseen tämän takia. Tähän saumaan Bochumin pitää iskeä terävillä vastahyökkäyksillä.

Kotijoukkue tulee hallitsemaan kenttätapahtumia, mutta Bochum tulee viemään pisteet.

 

Arvio 1 -2 Bochumille.

16.4.2017 klo 14:30   Bochum - Furth

Bochumin kevät ei ole tuonut voittoja,maaleja eikä tappioita vaan ainoastaan tasapelejä jotka ovat viimeaikoina päättyneet 0-0. Se hurlumhei peli jota syksyllä nähtiin, että maaleja tehtiin sarjan eniiten mutta toisaalta myös päästettiin maaleja järkyttävä määrä on vain muisto. Valmennus on saanut oman pään pitämään, mutta hyökkäys on aivan lukossa. Nyt on kulunut lähes kaksi kuukautta siitä kun pelissä ollaan tehty kaksi maalia. Eli pääsiäisen pelin teemana ei voi olla mikään muu kuin saada apina olkapäiltä pois ja tehdä muutama maali.

Furth pelaa enää koko kevään vain ja ainoastaan kunniasta. Heillä on jo sarjapaikka varma, mutta toisaalta nousukarkeloihin ei ole mitään asiaa.

Tämän takia Bochum olisi hyvä sauma saada pitkästä aikaa kolme pistettä, koska muuten rupeaa pudotuspeikko olemaan liian lähellä.

Arvio: 2 - 0  Bochumille.

8.4.2017 klo 14:00   Heidenheim - Bochum

Härkäviikon jälkimmäinen peli pelataan vieraissa Heidenheimissa. Keskiviikkona nyhjättiin 0 - 0 tasuri Kaiserslauternin kanssa.

Bochumin peli-ilo on kadonnut täysin viime kierroksien aikana. Syy varmaankin johtuu hyökkäyspelaamisen tehottomuudesta. Mlapa pelaa isoja minuutteja saamatta mitään aikaseksi. Nyt olisi valmennuksen pikkuhiljaa aika kokeilla jotain muuta pelaajaa kärjessä.

Onneksi puolustus toimii nyt, muuten Bochumissa olisi syvä kriisi päällä. Tasureilla pysytään sarjassa, mutta fanit janoavat voittoja.

Heidenheim taas kriisi on totista totta. Kevätkaudella vasta  yksi voitto ja yhteensä vain kuusi pistettä. Joulutauolla taidettiin luulla , että Bundesliigaan voidaan nousta ja se  kuuluisa neste nousi päähän.

Eli  tällä hetkellä kahden  huonosti pelaavan joukkueen välienselvittely kyseessä. Toivotaan että Bochum voitaa vaikka samoilla numeroilla, joilla oltiin katsomassa kotiottelua syyskaudella Heidenheimiä vastaan

Arvio: Voitto Bochumille 2 - 1

1.4.2017  klo.14:00    Sandhausen - Bochum

Ottelukierros 26 tarjoaa keskikastin tiukan väännön, kun Bochum matkustaa Sandhusenin vieraaksi. Kummatkin joukkueet ovat jo lähes varmistaneet sarjapaikkansa bundesliiga 2. ,joten mitään suurien tunteiden ottelua tuskin siis tulee.

Bochum kuitenkin lähtenee tähän vieraspeliin pienoisena suosikkina, kun joukkue terveystilanne on todella hyvä. Lisäksi kotijoukkue Sandhausen pelaa tällä hetkellä tuloksellisesti todella surkeaa peliä.Edellinen voitto on jo lähes kahden kuukauden takaa, jolloin sarja sijoituskin oli aivan kärjen tuntumassa.

Arvio: Bochum voittaa 2 -0

10.3.2017 klo 19:30  Stuttgart - VfL Bochum

Viime perjantain karmaisevan paikkallisottelun jälkeen onkin reissupeli Stuttgarttiin sarjakärjen vieraaksi. Kyyti tulee olemaan varmaankin todella kovaa, koska kotijoukkue taistelee noususta. Heillä on kaikki edellytykset myös siihen.

Bochumin kausi on ollut liian tasapaksua ja nyt kun vastaan tulee sarjan kuumin joukkue en näe mitään mahdolliuutta ainakaan voittoon. Tasuri olisi huikea saavutus

Arvia: 3-0

3.3.2017 klo 19:30

Siitä on nyt 380 päivää, kun Bochumin kotipeli oli kaikkien kaupunkilaisten huulilla. Se peli oli 10.2.2016 Saksan cupin puolivälierä ottelu Bayer Müncheniä vastaan. Perkele tappio tuli 0 – 3.  Nyt on tämän kauden kotipelien kliimaksi tulossa perjantaina paikallisvastustaja Fortuna Düsseldorfia vastaan. Kaiken kukkuraksi paikalla allekirjoittanut muiden VfL Bochum fanclub Finnland jäsenten kanssa.

Lähtökohdat peliin ovat varsin herkulliset Bochumin osalta. Joukkue on kahden pelin voittoputkessa ja alla vielä vierasvoitto Nürnbergistä. Puolustus taisteli hienosti viime pelissä, olisiko harmonia lopultakin löytynyt. Lukkona tietysti maalivahti Riemann.

Vastustaja F95 taas ui syvissä vesissä. Mikään ei toimi joukkueessa. Yhdeksän pelin voitoton kausi menossa, jonka aika joukkue on tehnyt vain ja ainoastaan kolme maalia. Edellinen voitto niinkin kaukaa kuin 20.11 St.Paulinista 1-0.

Meillehän se sopii, että vastustajalla on pakka sekaisin. Tämä on se PELI, joka pitää kotona voittaa, joka vuosi. Itse kuulen jo erään jäsenemme sanovan pelin jälkeen: Minähän sanoin, että Mlapa tekee maalin juuri kauden tärkeimmällä hetkellä.

Arvio: 1 – 0   

Ps. Ennen peliä ja jälkipelit pub Pintessä Bochumissa.